פורום פסיכיאטריה - עמוד 1205
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
SSRI+Stimulants קובי 13/07/2013 | 08:31שלום האם את בעד או נגד הוספת ממריצים ל SSRI לטיפול בדיכאון עיקש שמלוווה בעייפות כרונית רצון לישון כל היום חוסר אנרגיה חוסר מוטיבציה. (בדיקות דם הכל תקין כולל תפקוד בלוטת התריס) ממריצים: ריטלין אדראל דקסדרין תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 14:16לקובי שלום, במידה ואתה סבלת מאז ומתמיד מהפרעת קשה וריכוז, יש מקום לשילוב שכזה. במידה ומדובר בעייפות הנלווית לדיכאון אין מקום לטיפול מסוג זה. בברכה, דר' קרני רובין
SSRI+Stimulantsקובי 15/07/2013 | 17:48אז למה אתם (הפסיכיאטרים) דוחפים זיפרקסה לחרדות? למה אתם דוחפים אביליפיי לדיכאון? למה ריספרדל ל OCD? כי ישנם מחקרים שטיפול ב AAP מה שנקרא OFF LABEL יכול לעזור אז דר קרני, כדאי שתתחילי לקרוא מחקרים גם על איך אמפיטמינים ודופמין אגוניסטים עוזרים באופן פלא לדיכאון ואנהדוניה.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/07/2013 | 17:33לקובי שלום, אני לא בדיוק מבינה מה אתה רוצה. אני לא יודעת מי "דוחף" זיפרקסה לחרדה, אם יש מישהו כזה, תשאל אותו. אביליפיי במינון נמוך מתגבר מאוד את האפקט של נוגדי דיכאון ולכן בדיכאון עמיד יש הצדקה מלאה להוסיף אותו. לגבי OCD יש מצבים שיש הכרח להוסיף ריספרידל או דומיו גם כתגבור וגם כנגד ההתפתחות של מצבים היפומאניים או מאניים. לגבי הוספה של סטימולנטים במצבים של דיכאון, לפחות אני נוהגת לעשות זאת באותם מקרים בהם יש אנמנזה של הפרעות קשב. ידוע שהדכאונות הקשים ביותר והעמידים ביותר הם אלו של אנשים עם הפרעות קשב, אשר לא טופלו. וקובי ידידי, עם כל הכבוד, מתן הסטימולנטים במצבים אלה איננו off Label גם אם יש כאלו שכותבים שזה כך. דרך אגב, APP אני מבינה שהתכוונתי לApp(s) commonly refers to: Application software, also called an app, software for specific purposes!!!! דר' קרני רובין
SSRI+Stimulantsקובי 17/07/2013 | 08:43כתבתי AAP ולא APP תהיי מרוכזת AAP= ATYPICAL ANTI PSYCHOTIC מה אני רוצה? שהפסיכיאטרים בארץ יתחילו לנסוע להרצאות בעולם להיות חברים באירגוני פסיכיאטריה בארה"ב ובאירופה ושיבינו שהעולם מתפתח והם לא!! הם רק יודעים לתת ציפרלקס להמונים. מי הסמיך אותך לתת אביליפיי נוגד פסיכוזה לטיפול בדיכאון? מי הסמיך אותך לתת ריספרדל נוגד פסיכוזה לטיפול בחרדות ו ב OCD? אז אם הסמכת את עצמך מתוך שמועות או ניסיונות שאת עושה על חשבון מטופלייך ברצוני שתדעי לך שקיים עולם ענק!!! גדול ורחב!!!! החוקר את יעילותם של ממריצים ודופמין אגוניסטים לטיפול בדיכאון(בלי שום קשר להפרעת קשב)ובארה"ב רושמים אדראל-ריטלין ודקסדרין כחיזוק ל SSRI. חייתי בארה"ב 8 שנים גברת רובין, טופלתי שם באופן שבו המערכת תנסה כמעט את הכל על מנת שהמטופל ירגיש טוב(עם הדגש על "כמעט") חזרתי לארץ לפני שנה והשם ישמור!! הפסיכיאטריה פה פשוט תקועה בשנת 1977!!! אם אני יושב מול פסיכיאטר (אחרי ששילמתי 1200 שקל) ואומר לו שמהיום שאני זוכר את עצמי לא חוויתי ריגוש או סיפוק ולפני כמה שנים אובחנתי כסובל מאנהדוניה חריפה וריטלין עם SSRI זה השילוב שעוזר לי, וכבודו מסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח ושולח אותי לדרכי עם פרוזק ואביליפיי, אז.....יש פה משהו דפוק במערכת.
xeplion מה עלי לעשות נתן חבקין 15/07/2013 | 00:29בני בחור עדיו}{סכיזופרניה} נוטל כ7 שנים זיפרקסה{ 20} + פקסט, ומתפקד יפה. אין לנו שום טענות,להיפך,תמיד עם חיוך,עוזר,פותר בעיות וכ'ו ממש שוכחים שהוא סכיזופ. הבעיה היחידה :יש לו קצת "בטן". עברנו לעיר אחרת ושם, לפתע הרופאה החליפה הכל ! הורידה הזיפרקסה והפקסט. תחילה קבל סוליאן- היו תופעות קשות.אי נתינת שתן מוחלט אין יציאות ועוד. הבחור פחד לדווח ולבסוף אחרי שהתלונן וקבל תרופה נגד עצירות מרופא המשפחה , או אז הוחלף הסוליאן... לכספיליון- ! מאז,3 חדשים של כספיליון, הבן נחלש באופן משמעותי. מתנשם,רזה מאד. כאב צד שמאל ויד, מדוכדך ,ירוד,חוסר מנוחה טוטאלי, עצבני לא ישן,חסר תיאבון לא אוכל יום שלם חרדות, אובססיות שלשולים פטריה בכל שטח הבטן גב התחתון כל זריקה נוספת לחודש המצב מחמיר. שיער נושר ועוד.רק לאחרונה הערתי לרופאה שלפני הזיפרקסה {לפני מס שנים} קבל רספירדל והיו אותן תופעות. מסתבר שואריאציות של ריספרדל אינן טובות לו. הבן עצמו פוחד להתאונן ופוחד שאנו, ההורים נתערב{תגובת הרופאה כשהתלונן לא היתה נעימה.} מה עלינו לעשות? הוא חרד יותר מהרופאה,מאשר ממצבו הירוד. ואני שואלת: מדוע הורידו לו את הזיפרקסה? כל זאת בלשון המעטה. נוצר סיבוך מיותר ואין להם אמון. כמה זמן יש להתאפק, הרי נגרם נזק! בכבוד רב.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/07/2013 | 17:43שלום נתן, כרופאה אני מאמינה שצריך להקשיב גם לחולים וגם למשפחה. מאחר וזה לא המצב אצלכם, הייתי ממליצה שתבקשו חוות דעת נוספת. הקספליון אכן דומה לרספרידל. נראה לי כי אולי יש מקום לנסות את הספריס, אשר דומה לזיפרקסה (כדורים ולא זריקות), אך אינו גורם להשמנה שהזיפרקסה גורמת לה. בברכה, דר' קרני רובין
פלוטין ודיכאון אתי 14/07/2013 | 14:02שלום אני קיבלתי מהרופא פלוטין לחרדות אני כבר שבועיים אם הכדור אבל תופאות לוואי יותר קשות של חרדות ועכשיו אני קמה כל בוקר עם דיכאון אני בוכה מה זה הדבר הזה וחוץ מזה מאז שאני לוקחת יש לי בחילות כל בוקר נגעלת מאוכל והכי חשוב דופק מהיר שזה מפחיד יחד עם גלי חום תודה רבה על הסבלנותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 14:55לאתי שלום, 1. כל התרופות מהסוג של הפלוטין גורמות בשלושת השבועות הראשונים לבחילות, אשר מתעצמות במידה ולא אוכלים ולוקחים את התרופה על בטן ריקה. זה קצת בדומה לבחילות של היריון וזה חולף לאחר 3 שבועות, אך יכול להתחדש למשך כמה ימים עם כל עלייה במינון. אני מדגישה - מדובר בבחילות תלויות אוכל. כלומר, במידה ואוכלים יש פחות בחילות. 2. כל התרופות הללו כאשר הן עובדות הן גורמות בתחילה להחרפה של הסימפטומים ורק לאחר מכן לשיפור. הפלוטין במיוחד גורם בשלושת השבועות הראשונים לעלייה בכעסנות ומכאן לחרדה. אציין שעבורנו, הפסיכיאטרים זה אומר שהכדור עובד. 3. הכדור איננו גורם לעלייה בדופק. החרדה כן גורמת לעלייה בדופק. כך או כך - אין מה לחשוש מכך. מאחר והתחלת את הטיפול לפני שבועיים, מאוד חבל שתפסיקי אותו והייתי ממליצה שתתגברי ותמשיכי עם הטיפול. במידה ולא תסתדרי, תמיד ניתן יהיה לעבור לכדור מאותה משפחה שהוא עם קצת פחות תופעות לוואי. בברכה, דר' קרני רובין
תודה מקסיממממממהמקסימה 16/07/2013 | 08:27תודה מקסימה
או סי די חמור גל 14/07/2013 | 21:26לאשתי יש או סי די שאובחן עי פסיכיאטרית והיא מקבלת כדור מסוג ציפירלקס לציין שיש לה פחדים מדם ומחלת האיידס כך שהיא רואה סודני או כל דבר שנזכר עם המחלה היא מתחילה להילחץ וזה משפיע על הבית במיוחד שהיא לחוצה מכניסה עם נעלים ובגדים שבאים מבחוץ וישר מכבסת ומנקה וגם שוטפת ידיים בלי סוף שאלתי היא מתי הכדור משפיע אם בכלל ואיך להתנהג איתה אני ממש מיואש מחכה לתשובהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 15:31שלום גל, הפרעת OCD צורכת מינון גבוה של SSRI'S. הכדורים היעילים ביותר הם פרוזאק 40-60 מ"ג (פריזמה, פלוטין) פבוקסיל 200-300 מ"ג(פלובוקסמין) ולוסטרל 200 מ"ג (סרטרליין). הפרעת ה-OCD מתחילה להגיב לטיפול התרופתי לאחר 8-12 שבועות ויכולה להופיע החרפה לפני השיפור. התרופה מורידה כ-55 אחוז מעוצמת ההפרעה והחרדה. היתר צריך להיעשות ע"י טיפול התנהגותי קוגניטיבי המכוון ל-OCD. כדאי לקבל כבר בשלב זה יעוץ מפסיכולוג התנהגותי קוגניטיבי כיצד לנהוג ולהגיב במצבים השונים עם בן המשפחה שסובל מ-OCD. זו אחת ההפרעות אשר כמעט ואין לה תגובה של פלצבו. זאת אומרת, תגובה לכדורים ללא תרופה. ככל שמקדימים לטפל, כך הסיכוי לשיפור גבוה יותר. בברכה, דר' קרני רובין
לד"ר קרני היקרה keren 14/07/2013 | 18:08האם יש סכנה בנטילת זיפרקסה 5 מ"ג עם כדור אמביאן 12.5 מ"ג? מה היחס בין אדרל 30 מ"ג בשחרור מושהה לריטלין 10 רגיל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 15:23שלום קרן, 1. אין סכנה. 2. משך זמן הפעילות של אדרל הוא 5-6 שעות ושל אדרל XR הוא 12 שעות. מכאן שאדרל XR 30 מ"ג הוא כמו אדרל 15 מ"ג כפול 2. 10 מ"ג אדרל יש להם פעילות של 10 מ"ג ריטלין. http://www.ritalin.co.il/47516/Adderall C:\Users\user\Documents\psychiatry\הפרעות קשב וריכוז והפרעות למידה\מינון תרופות ל ADHD רטלין, רטלין LA,אדרל, דייטראנה,קונצרטה,פוקאלין.htm בברכה, דר' קרני רובין
מה ההבדל בין פלאשבק לסחרחורת אורן מנחם 14/07/2013 | 15:04שלום רב רציתי לשאול בבקשה מה ההבדל בין פלאשבק של lsd לסחרחורת ?,לפני 16 שנה בערך לקחתי lsd וכל ה16 שנה האלו לא היו לי פלאשבקים,לפני חצי שנה בערך שתיתי אלכוהול יחד עם משקה אנרגיה לאחר שיצאתי מהבית הרגשתי שאני הולך להתעלף והרגשתי מין תחושה כזאת של סחרחורת שאני לא מבין האם זה פלאשבק או סחרחורת,באותו רגע לא שמעתי קולות ולא הזיות,אז מה באמת ההבדלים בין פלאשבק לסחרחורת ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 15:04לאורן שלום, "פלאשבקים" של LSD מדווחים כתופעה פסיכולוגית שבה הפרט חווה אפיזודה של כמה מההשפעות הסובייקטיבית של ה-LSD זמן ארוך לאחר שהשפעת הסם פגה, בדרך כלל בימים שלאחר מנה טיפוסית. בכמה מקרים נדירים, פלאשבקים דווחו כי נמשכו זמן רב יותר, אך בדרך כלל הם נמשכים זמן קצר, ומאוד מתונים בהשוואה ל"טריפ" ה-LSD עצמו. פלאשבק יכול לשלב היבטים חיוביים ושליליים של טריפ LSD, ובדרך כלל נגרם/מוער על ידי שימוש בסמים אחרים כגון אלכוהול או בקנביס, על ידי מתח נפשי, או על ידי עייפות. סחרחורת הינה תחושה של תנועה עצמית או סביבתית ללא שינוי ממשי בסביבה או במיקום האדם. במילים אחרות, זאת תחושה שהעולם מסתובב סביבך, תופעה זו נקראת ורטיגו. הורטיגו שונה מתחושה של חוסר יציבות, אשר אנשים לפעמים קוראים לה סחרחורת. בברכה, דר' קרני רובין
פריזמה בהנקה מיכאלה 14/07/2013 | 11:01שלום רב, אני מניקה 5 חודשים ורוצה להתחיל לקחת פריזמה. עד כמה שאני יודעת התרופה כן עוברת דרך החלב, האם זה מותר בזמן הנקה? האם יש תרופה אחרת נוגדת דכאון שעדיף לקחת על פני הפריזמה? אציין שכבר לא מדובר על הנקה מלאה, אלא רק על כ- 4-5 הנקות ביום. האם זה משנה את התמונה? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 14:48שלום מיכאלה, ניתן לקחת פריזמה ולהניק במידה ועושים רווח של שעתיים מלקיחת הפריזמה ועד להנקה. לגבי חלופות אשר עדיפות מבחינת ההנקה על הפריזמה - אנא התייעצי עם המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במספר 026243663 או 026243669. בברכה, דר' קרני רובין
תופעות לוואי בהפסקת לוסטרל אדי 14/07/2013 | 05:43שלום, מגיל צבא התחלתי ליטול לוסטרל 100 מ"ג עבור טיפול בטורדנות כפייתית ובשלב מסוים עברתי לסרנדה. לאחר כמה שני הורדתי את המינון ל 50 מ"ג. כיום אני בן 28 והחלטתי להפסיק את נטילת התרופה מאי אילו סיבות בין השאר כי יש בידי חשד כי התרופה פוגעת בליבידו. כעת לאחר מספר חודשים ללא התרופה נראה כי ישנה בעיה חדשה של שפיכה מוקדמת, גם בעת אוננות ניכר כי אני השפיכה מגיעה מהר מאוד שלא כמו שהייתי רגיל. אציין כי גם בירידת המינון חשתי בתופעה כזאת אך לא ברמה כמו עכשיו. מלבד זאת, בזמן זקפה קל מאוד על ידי הסחה קטנה של דעה לאבד ממנה. גם זה לא קרה לפני כמה שנים. האם התופעה הזו נפוצה? האם היא חולפת? מה אפשרי עבורי לעשות? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 14:31לאדי שלום, לא מוכרת לי תופעה של שפיכה מוקדמת עם הפסקת הטיפול. יתכן שלאחר הקושי בהגעה לשפיכה הורדת התרופה גורמת לך לתחושה סובייקטיבית של שפיכה מוקדמת. במידה ועדיין ממשיך הקושי, הייתי ממליצה לפנות לרופא המתמחה בסקסולוגיה, בתפקוד מיני ובטיפול מיני. בברכה, דר' קרני רובין
פרימה לדיכאון ומחשבות טורדניות מישקה 08/07/2013 | 15:26שלום ברצוני לשאול אני סובל ממחשבות טורדניות של עבר זאת אומרת אני היום בן 40 והיום אני עובד עצמי הבעיה שלי היא שאני חושב על העבודה שהייתי בן 25 על עבודה במשרד ממשלתי שהיה לי מאוד טוב שם ורציתי להישאר אך הבוס העיף אותי למרות שהוא אמר שאני עובד טוב אם לב טוב אמר שהוא מחפש עובד רע מאז התגלגתי בכל מני עבודות ואני היום לא מרוצה מהעבודה שלי אני מאוד מאוד מדוכה כל היום אני חושב איך הפסדתי את העבודה הזאת שיכלה לסדר אותי בחיים בלי לעבוד היום מאוד מאוד קשה אני היום מאוד מאוד מדוכה אין לי טעם לחיים נגשתי לרופא והבחין כי אני סובל מדיכאון שאלתי היא האם אני בטיפול נכון חייב לעזור לעצמי יש לי משפחה תודה רבה מכלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 09/07/2013 | 21:11שלום מישקה, התיאור שלך מתאים למצב דכאוני עם מחשבות כפייתיות. הטיפול צריך להיות תחילה טיפול נוגד דיכאון בתרופה מקבוצת ה-SSRI'S. אני מעדיפה במצב כזה טיפול בפרוזאק (פלוטין, פריזמה)או בפבוקסיל (פלובוקסאמין) או בלוסטרל (סרטרליין). במידה והחשיבה הכפייתית תימשך מעבר לחודשיים-שלושה של טיפול תרופתי, יש מקום להוספה של טיפול התנהגותי קוגניטיבי. הייתי ממליצה כי תפנה לפסיכיאטר כדי שינצח על הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
פריזמה לדיכאון ומחשבות טורדניותמישקה 10/07/2013 | 19:11תודה רבה על התשובה אני לוקח כבר שבוע 20 מ"ג ויש לי תופאות לווואי של בכי כל היום אני בוכה המחשבות לא עוזבות אותי הרופא נתן לי גם קולנקס עבר אני מרגיש ממש בדיכאון אני כברשבוע במיטה מי שנתנו לי את הכדור אין לי כך לכולם אני שבוע כבר לא עובד רוצה רק לישון האם המינון נכון תודה על החייס אישה מקסימה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 12/07/2013 | 18:08שלום מישקה, קשה לי להבין מדברייך האם יש לך מחשבות כפייתיות (OCD) ודיכאון או רק דיכאון. אם אתה סובל מדיכאון, אז המינון יכול להתאים וזה ייקח כחודש עד שתתחיל להרגיש טוב. אם יש לך גם OCD, צריך יהיה לעלות במינון לפחות ל-40 מ"ג ואולי אף ל-60 מ"ג. לעיתים קרובות, לפני שיפור יש החמרה קשה, כך שאל תתייאש. בברכה, דר' קרני רובין
תודה עוד משהואמישקה 14/07/2013 | 13:59יש לי מחשבות טורדניות כל הזמן אני חושב על העבודה שהפסדתי כבר שנים אני באותו מעגל הייתי שנה שלמה אצל פסכולוג קצת עזר לי היום אנ י לוקח את הפרימה שהיא עושה לי הרבה עייפותת כל היום אני עייף ובוכה מתי זה יגמר ואם אני צריך לעלות מינון מתי אפשר אני כבר שבוע וחצי עם 20 מ"ג אבל אני פוחד מעייפות נוסף על זה ניהיה לי עכשיו חרדות קהל מה שלא היה אף פעם אני בדרך כללל בחור שמח אבל המחשבות הורגות אותי תודה אישה יקרה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 14:08שלום מישקה, ככלל, אפשר לעלות את הפריזמה אחת לשבוע ב-10 מ"ג. אם אכן מדובר במחשבות כפייתיות יש טעם לעלות ל-40 עד 60 מ"ג. במקרים קיצוניים עולים עד 80 מ"ג. זה ייקח כחודש מרגע שתסיים את העלייה במינונים עד אשר תגיע לאיזון מבחינה תפקודית. בברכה, דר' קרני רובין
רפואה משלימה keren 10/07/2013 | 08:48האם רפואה משלימה כגון: שיאצו, רפלקסולוגיה וכו' יכולה לסייע במצב של דיכאון וחרדה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 12/07/2013 | 18:16שלום קרן, רפואה משלימה מהסוג שציינת יכולה לעזור במובן זה שהיא מרגיעה. בברכה, דר' קרני רובין
רפואה משלימה - המשךkeren 14/07/2013 | 13:03על איזה פעילות את ממליצה?
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 15/07/2013 | 14:05שלום קרן, אני סבורה שכדאי לך להתייעץ עם אנשי הרפואה המשלימה ולברר מה הכי מרגיע. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד