פורום פסיכיאטריה - עמוד 1244
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דיכאון קל+התקפי עצבות
לירון 23/03/2013 | 22:21שלום לך! שמי לירון ואני בן 18 וכבר עזרת לי פה בנושא אחד ויש לי שאלה נוספת עם תוכלי בבקשה לענות עליה. אני סובל מדיכאון קל עד קל+ , לא באלי להיות על המחשב ,לא באלי לגלוש בפייסבוק,לא באלי לשחק, לא באלי לדבר או לצאת עם חברים,לא בא לי לצאת להתאמן..שבעבר לפני שכל הסיפור שלי התחיל הייתי מעביר את היום במחשב ובלדבר ולצאת עם חברים,פייסבוק,ואימונים. קשה לי להפיק הנאה מדברים,אני כל הזמן סופר את הזמן שיגיע כבר הערב. כמו כן ,בנוסף לכך יש לי מדי פעם עצבות בלב ומועקה ואני לוקח לוריוון להרגעה,בדרך כלל הוא פותר את הבעיה של המועקה. אבל לדיכאון עצמו שלי עדיין לא נפתרה בעיה, ניסיתי מגוון כדורים (מירו,ציפרלקס,בונסרין,פבוקסיל)..כאשר את הפבוקסיל והציפרלקס ניסתי במינון גבוהה. האם לדעתך יש מקום לנסות תרופה כמו REMOTIV שמתאימה לדיכאון בדרגה כמו שלי?כי מצד אחד אין לי מחשבות אובדניות ולא באלי להיות כל היום במיטה ,אבל מצד שני אין לי חשק לעשות כלום ואני לא מפיק הנאה מפעיליות שגרמו לי להנאה בעבר.והייתי רוצה לדעת איך זה שניסתי את מגוון הכדורים האלו וזה לא עזר,האם זה אומר משהו על הדיכאון שלי? זהו בגדול..תודה מראשפתח בחלון חדש-
כמו כן שכחתי להוסיף ש
לירון 23/03/2013 | 23:40אני סובל מOCD -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 16:36ללירון שלום, 1. כמה זמן ניסית את הפבוקסיל ואת הציפרלקס ובאיזה מינונים? 2. בגלל ה-OCD לא כדאי לנסות את הרמוטיב. בעיקרון, רמוטיב עוזר לדיכאון קל עד בינוני אך בדרך כלל יעלותו דומה לזו של הציפרלקס וזו סיבה שניה שלא הייתי מנסה את הרמוטיב כרגע. 3. מירו בדרך כלל אינו עוזר למקרים כמו שלך. 4. בונסרין איננו כדור נוגד דיכאון. מבלי לדעת כמה זמן ניסית את הפבוקסיל וכמה זמן ניסית את הציפרלקס במינון הגבוה, אינני יכולה לתת לך תשובה מעבר לכך. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה לתגובתך
לירון 29/03/2013 | 00:07ניסתי צירפלקס 20 מ"ג במשך חודש ושבוע.אחרי שבועיים היה לי יומיים שהרגשתי טוב ואז חזרתי לדיכאון.אחרי חודש שוב היה לי יומיים שהרגשתי טוב ואז שוב חזרתי לדיכאון.בגלל שחזרתי לדיכאון ואפילו נעשתי כפייתי ביותר ,הרופאה החליפה לפבוקסיל .במשך שלושה שבועות לקחתי 100מ"ג ועכשיו 200 מ"גחודש נוסף. ההבדל ביני עכשיו לבין שנה הוא שפעם הייתי בקלות מעביר את הזמן,והייתי אוהב להיות במחשב.עכשיו המחשב לא מעניין אותי קשה לי להפיק הנאה מדברים,אני כל הזמן סופר את הזמן שיגיע כבר הערב,שאני מדבר עם חברים אני משתעמם. לעיטים רחוקות קורה שהדיכאון חולף לגמרי ואז יש לי חשק ומצב רוח טוב,כמו כן בניגוד לכך, לעיטים אני מרגיש ממש דיכאון ובאלי רק להיות במיטה,אבל רוב הזמן אני נמצא במצב הראשון שתיארתי של חוסר חשק לפעיליות .אני פשוט נמצא בדיכאון שמתבטא כל פעם בצורה אחרת,ושלפעמים חלק ממנו חולף ,ואז אני תמיד חוזר אליו. הדבר המרכזי אצלי בדיכאון הוא חסור חשק לעשות דברים ולעיטים אני מרגיש עצבות פנימית.והחוסר חשק הזה קורה בלי שום קשר לתנודות במצב רוח,ז"א יכול להיות מצב רוח טוב אבל אין חשק מה דעתך? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/03/2013 | 17:17ללירון שלום, אתה מתאר בעצם עוצמות שונות של דיכאון. מצב של חוסר עניין וחוסר הנאה ותחושה שהזמן אינו זז הינם בהחלט סמפטומים של דיכאון. במידה והפבוקסיל לא יעזור תוך שבועיים נוספים הייתי מעלה את המינון ל-250 ול-300 מ"ג ובמידה והמינון הגבוה לא יעזור הייתי מחליפה לסימבלטה. ללא קשר חשוב שתבצע בדיקה של תפקוד בלוטת התריס TSH, FT4, FT3. חשוב שתזכור כל הזמן שגם אם אינך מגיב לתרופה אחת יש תמיד אופציות אחרות כמו צירופי תרופות וטיפולים מגנטיים וחשמליים. בשום פנים אסור לך להרים ידיים. בברכה, דר' קרני רובין -
לירון
לירון 29/03/2013 | 18:30טוב קודם כל תודה לך על התשובות. עוד שבוע יש לי פגישה אצל הרופאה ובנוסף לדבר הזה של דיכאון אני סובל מעוד משהו.ואני לא יודע איך להסביר לה את מה שאני סובל ממנה. אני לא בטוח אבל יכול להיות שהדבר הזה נובע מהOCD והדיכאון שלי. מדובר במעין תחושה של חוסר ארגון אצלי. האם הדבר הזה מוכר לך?ועם כן איך לדעתך אני יכול להסביר על זה לרופאה שלי בצורה הכי ברורה?תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/04/2013 | 22:12ללירון שלום, לא ניתן יהיה לומר אם התחושה הזאת של חוסר ארגון היא כתוצאה מה-OCD או שה-OCD הינו תוצאה של הפרעות קשב וריכוז. הדבר אינו משנה מאחר והטיפול הוא קודם כל ב-OCD ורק אחר כך אם עדיין קיימת הבעיה בהפרעות הקשב והריכוז. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מודאג לקחת טיפול תרופתי!
מתוסכל מאוד 26/03/2013 | 02:02שלום, אני בחור בן 26, עובד כמהנדס אזרחי (טכניון). כמעט במשך כל חיי סבלתי ועדיין סובל מחרדה חברתית ודיכאון ולחץ (בנוסף לבעיות זיכרון למידה וריכוז שהחריפו לאחרונה), גם בזמן הלימודים היו מאוד קשים. בגדול אני בחור שקט, לא היו לי מערכות יחסים ואין לי חברים בכלל! היו לי ניסיונות לעזרה עצמית (כמו קריאה בספרים ופורומים), הייתי מרגיש יותר טוב לתקופה מסויימת, אבל כל הזמן הייתי מפסיק באמצע. לפני כ-3 חודשים הלכתי לפסיכיאטר בקופ"ח, סיפרתי לו בגדול מה עבר עלי (תוך רבע שעה!), ואז הוא רשם לי שתי תרופות: 1. ציפרלקס 10 מ"ג 1X1 2. לריוון 1 מ"ע ואמר לי לחזור אליו אחרי שימוש של חודש. (הוא שלל את האפשריות שיש לי הפרעות קשב וריכוז, ודיכאון מג'ורי למרות שיש לי כמעט כל הסימפטומים של דיכאון זה לפי הוויקפידיה). אחרי שחזרתי הביתה רכשתי את התרופות אבל.. לא השתמשתי! משתי סיבות: 1. אין לי יותר אנרגיה להתמיד בשום דבר (שזה חשוב בנטילת תרופות). 2. רציתי קודם לחקור אותם באינטרנט, ובכלל לקבל תמונה על טיפולים תרופתיים. את האמת, מצאתי באינטרנט אנשים בעד ואנשים (במיוחד רופאים ועמותות) נגד! אני בדילמה מה לעשות, ומאוד חושש ומודאג. איזה צד *באמת* מעוניין לרפא! והעובדה שהפסיכיאטר לא טורח לשאול על מצבי גורם לי לחשוב שלא איכפת לו ממני! ומחזק אלי את המחשבה שלפסיכיאטרים יש רק אינטרס לא לרפא אנשים אלא להפך! אני אנסה שוב טיפול CPT עצמי לבד שנסיתי בעבר, עזר לי במידה מסויימת אבל הפסקתי באמצע. יש לי עוד שאלה קריטית: 1. האם הנזקים שנגרמו למוח שלי כמו בעיות בזיכרון, קשב וריכוז הם הפיכות? ואיך לעצור את הסיוט הזה? תודהפתח בחלון חדש-
כל הכבוד
שי 26/03/2013 | 05:01ולא בגלל שבחרת לא לקחת את הטיפול שקיבלת אלא שהפעלת מודעות ואחריות אישית. ההמלצות שלי: אחרי שאתה חוקר את התופעות שאתה סובל באינטרנט ואת דרכי הטיפול בהם, קונבנציונליות ולא תבקר פסיכיאטר פרטי שקיבלת המלצות עליו וששיטות הטיפול שלו מתאימות לאג'נדה שלך. תקשיב לדעתו ותעלה גם טיעונים משלך. מהסימפטום שציינת באמת נראה שיש לך ADHD אבל לא אתה ולא אני בעלי מקצוע! ואכן נשמע הגיוני לא לאבחן תופעה ע"פ סימפטום אחד. הפרעה נפשית מורכבת משולשה גורמים.....גורם ביולוגי ( טיפול תרופתי) גורם פסיכולוגי(שיחות) גורם סוציולוגי( חברה, תעסוקה, בת זוג וכדו') ע"י טיפול וחיזוק בשני הגורמים האחרונים ניתן להמנע מהגורם הביולוגי אך הדרך הנכונה היא להעזר בו עד למצב שחיזקת את שני הגורמים האחרים. בגורם הראשון קל לטפל (בליעת כדור) שני הגורמים האחרונים דורשים עבודה ומאמץ...מכאן הכל שאלה של בחירה. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 17:05למתוסכל מאוד שלום, מאוד ייתכן שהיו לך ויש לך הפרעות קשב וריכוז. יחד עם זאת, המקובל הוא קודם כל לתת טיפול נוגד דיכאון ורק אחר כך, במידה ומתרשמים שעדיין קיים מרכיב של הפרעות קשב וריכוז, להוסיף טיפול להפרעה זו. הסיבה היא שגם בדיכאון רואים הפרעות קשב וריכוז. לדעתי לעשות לעצמך טיפול ב-CBT זה דומה לטיפול של רופא בעצמו, שאז הוא רופא גרוע ופציינט גרוע. טיפול כזה צריך לעבור עם מומחה ל-CBT. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 17:06שלום שי, אין מה לעשות, הצדק הוא איתך. בברכה, דר' קרני רובין -
לשי ודק' קרני
מתוסכל מאוד 27/03/2013 | 18:33תודה על ההתייחסות, ומקווה שתוכלו להתייחס לנקודות האלו גם: 1. הפסיכיאטר טען שאין הפרעות קשב וריכוז אלא שאני מרוכז "במשהו אחר" למשל כשמדברים איתי, וזה בגלל החרדה (אני חושב למשל מה חושבים עלי בזמן שמדברים ואז לא אהיה מפוקס בדיבור). 2. אני מרגיש צורך לפני הכל להוציא את כל הסבל שלי מהלב! לא הרגשתי אף פעם מישהו שיבין אותי ויקשיב לי, אפילו חיבוק מתוך הבנה למצוקה שלי לא קיבלתי! 3. קראתי מאמרים על זה שהדיכאון והלחץ משבשים את היכולות הקוגנתיביות (זיכרון, קשב וכו') ואפילו גורמים להתקווצות חלקים במוח (ההיפוקמפוס). שוב, האם הנזק הזה הפיך ז"א חולף אחרי הטיפול???? אני מאוד מודאג כי שמעתי שתאי המוח לא מתחדשים! 4. כמו שאמרתי אין לי יותר אנרגיה מנתלית ואין מוטיבציה, אני פשוט מותש ועייף (ממספר הניסיונות הכושלות), בנוסף להפרעות שינה. דבר שמקשה מאוד להיות עקבי וסדיר בטיפול תרופתי אם אתחיל. 5. מה התשובה לפיכיאטרים לטענות של העמותות שדוחים את התרופות (טוענים שיכולות להזיק למוח וללב ולהתמכרות) 6. אני לא מכיר מישהו שיכול להמליץ לי על פסיכיאטרים\פסיכולוגים, אולי אתם יכולים להמליץ לי על מישהו, שיהיה באיזור הצפון (למשל טבריה, חיפה, נצרת עילית...) אני לא יודע עד מתי אחזיק מעמד, כי אני מת בחיים ולא נהנה, והאנשים סביבי רק מלחיצים. -
לשי ודק' קרני
מתוסכל מאוד 27/03/2013 | 18:35תודה על ההתייחסות, ומקווה שתוכלו להתייחס לנקודות האלו גם: 1. הפסיכיאטר טען שאין הפרעות קשב וריכוז אלא שאני מרוכז "במשהו אחר" למשל כשמדברים איתי, וזה בגלל החרדה (אני חושב למשל מה חושבים עלי בזמן שמדברים ואז לא אהיה מפוקס בדיבור). 2. אני מרגיש צורך לפני הכל להוציא את כל הסבל שלי מהלב! לא הרגשתי אף פעם מישהו שיבין אותי ויקשיב לי, אפילו חיבוק מתוך הבנה למצוקה שלי לא קיבלתי! 3. קראתי מאמרים על זה שהדיכאון והלחץ משבשים את היכולות הקוגנתיביות (זיכרון, קשב וכו') ואפילו גורמים להתקווצות חלקים במוח (ההיפוקמפוס). שוב, האם הנזק הזה הפיך ז"א חולף אחרי הטיפול???? אני מאוד מודאג כי שמעתי שתאי המוח לא מתחדשים! 4. כמו שאמרתי אין לי יותר אנרגיה מנתלית ואין מוטיבציה, אני פשוט מותש ועייף (ממספר הניסיונות הכושלות), בנוסף להפרעות שינה. דבר שמקשה מאוד להיות עקבי וסדיר בטיפול תרופתי אם אתחיל. 5. מה התשובה לפיכיאטרים לטענות של העמותות שדוחים את התרופות (טוענים שיכולות להזיק למוח וללב ולהתמכרות) 6. אני לא מכיר מישהו שיכול להמליץ לי על פסיכיאטרים\פסיכולוגים, אולי אתם יכולים להמליץ לי על מישהו, שיהיה באיזור הצפון (למשל טבריה, חיפה, נצרת עילית...) אני לא יודע עד מתי אחזיק מעמד, כי אני מת בחיים ולא נהנה, והאנשים סביבי רק מלחיצים, והם גם מתוסכלים ממני. -
עוד משהו נוסף...
מתוסכל מאוד 27/03/2013 | 18:40בקשר לטיפול CPT שדיברתי עליו נמצא בקישור הזה: https://socialanxietyinstitute.org/overcoming-social-anxiety תסתכלו בבקשה ואשמח לדעת את דעתכם עליו -
תקרא מה שכתבתי על בתי ותבין
אמא 27/03/2013 | 22:13תקרא מה שכתבתי על בתי ותבין -
אל תיכנס לפארנויה
שי 29/03/2013 | 10:051. איני יודע אם זה המקרה אבל הטענה של הפסיכיאטר שלך בהחלט יכולה להיות נכונה. בעבר עברתי תקופה שבה הייתי בחלחץ אדיר בעקבות משבר, בתקופה הזוכל פעם שהייתי בחברה המחשבות שלי היו מרוכזות שלא אפלוט שטויות ושאומר את הדברים הנכונים ולא אראה מוזר עד כדי כך שלא הייתי מסוגל להתרכז בשום דבר אחר ובמיוחד בדבריהם של הסובבים אותי והם כמובן הרגישו.המצב הזה נמשך כ שנתיים לערך. 2.אם תספר לאנשים הנכונים את מה שעובר עליך בהחלט תקבל חיבוק חם אך צריך להזהר כי מהאנשים הלא נכונים תקבל כתף קרה שרק תפגע בך יותר. 3.לא קראתי את המחקרים המדוברים אבל איני חושב שצריך להכנס לפאניקה 4.תזונה נכונה, מוסיקה, מערכונים,ויטמינים,חברה פעילות ספוטיבית, טבע, כל אלא מסוגלים להחזיר בך את החיות ואת האנרגיות לטפל בעצמך. 5.לפסיכיאטרים אין תשובות לטענות אלא לכן באופן עוד יותר מחשיד הם פונים במתקפה ובהשמצות כנגד עמותות אלו. בהצלחה -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/03/2013 | 17:03למתוסכל מאוד שלום, 1. אכן כאשר יש דיכאון ויש חרדה לא ניתן לקבוע האם ההפרעות בריכוז או בקשב הם כתוצאה מכך או הן הפרעה בפני עצמה. מסיבה זו, חשוב לטפל קודם בדיכאון ובחרדה. 2. אני מבינה את הצורך שלך בהקשבה ובאמפתיה וחיבוק אך מעבר לכל נראה לי כי דרוש טיפול מתאים. 3. ההפרעות כתוצאה מהדיכאון חולפות כאשר המצב הדיכאוני נעלם ונכנסים לרמיסיה. מחד, אין זה נכון שאין התחדשות של תאי עצב ומאידך, חלק מה"התכווצות" או החסרים שרואים הם תוצאה של הפחתה בתאי גליה אשר נעלמת לאחר טיפול. הדבר במיוחד בולט ב-OCD. 4. התשובה לאלו שדוחים את הטיפול התרופתי (הביולוגי) היא עצם העובדה שיש שינויים במוח שאינם פסיכולוגיים אלא ממשיים והאמצעים לטיפול בהם הם התרופות נוגדות הדיכאון. טענה כמו שלהם דומה לטענה שחולי סכרת יתמכרו לאינסולין. 5. אין לך ברירה אלא להתמיד בטיפול כי אחרת תישאר באותו מצב וקשה לצפות מתי יחול שיפור. 6. הייתי ממליצה שתפנה למחלקה הפסיכיאטרית בבי"ח רמבם ותבקש את עזרתם. 7. לדעתי אין מחלה שגורמת לסבל גדול יותר מאשר הדיכאון ובנוסף זו מחלה אשר ללא טיפול הסיכון בה גבוה ביותר. אתה חייב להתחיל טיפול. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/03/2013 | 17:05שי זו דוגמא לתשובה מסוכנת למצב מסוכן. במידה ויהיו עוד תשובות מהסוג הזה שלך אתחיל למחוק אותן. נראה לי שהגזמת ואתה מסכן אנשים ולוקח על עצמך אחריות שאינה במקום. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/03/2013 | 17:10למתוסכל מאוד שלום, לגבי הלינק ששלחת והעובדה שאתה עושה CBT עצמי אוכל רק לומר לך שאיני סבורה שזו הדרך הנכונה מאחר ואינך יכול להיות אובייקטיבי ומניסיון לוקח זמן עד שאנשים מבינים מהם מחשבות אוטומטיות, כיצד משנים אותן, מהו רגש ומהן תחושות גופניות למרות שזה נשמע פשוט. יתרה מכך, כאשר נותנים למטופלים למלא שאלונים רואים הרבה פעמים עיוותים בשל חוסר ההבנה לגבי משמעות המונחים או המונחים עצמם. לאחר שיחול שיפור במצבך הייתי ממליצה שתעשה טיפול CBT עם מטפל טוב ולא טיפול CBT עצמי. בברכה, דר' קרני רובין -
דר' קרני
שי 29/03/2013 | 17:19לגבי סעיף 4 הדעות ביננו חלוקות ואני אסביר: ראשית, עובדה היא שלכדורים יש השפעה ומאיזו שהיא סיבה לעיתים הם אכן עוזרים בפתרון אז לטענה שהשינויים אינם פסיכולוגים אלא ממשיים אין הוכחה. אין אף בדיקת דם ולא ניתן לעשות כזו המוכיחה שרמות הסרטונין והדופמין משתנות ואלו הן הגורמות להפרעות...זו תאוריה בלבד ואין שום הוכחה מדעית לטענות אלו ואם פסיכיאטריה אמורה להיות מדע מדוייק הרי שכאן היא נכשלת. לעניות דעתי הכניסה לתחום הזה היא בכלל מיותרת ,אני חושב שאם יש משהו שעובד אז גם הוא לא מובן צריך להשתמש בו בתנאים מסויימים. אני לא בא לתקוף אלא רק להציג לך מה שעשית, היות ולא היו לך טענות לוגיות כנגד טענתו של מתוסכל על העמותות העדפת להציג עובדה( סכרת ואינסולין) המציגה את הטענה שלהם באור מגוכח..גם את הוכחת את טענתי שאין תשובה לפסיכיאטריה עוברים להתקפה ולהכפשה. תגובה מעין זו ודומותיה מצביעה על חוסר ביטחון שבצדקת הדרך ולהערכתי זה בגלל שאין הוכחה מדעית לטענות הפסיכיאטריה. להבדיל מהסיינטולוגיה ומהפסיכיאטריה שמתכתשות האחת בשניה אני מעמיד את רווחת המטופל בראש מעייני.זה מה שחשוב! לא אם לכדורים יש הוכחה מדעית או אם הכדורים עושים גם נזק. המנטרה שלי היא שכאשר נבדקו כל האפשרויות והגורמים והמסקנה היא שטיפול תרופתי הוא שיעזור אז אליו צריך לפנות. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/04/2013 | 22:10שלום שי, זאת הפעם האחרונה שאני עונה לך כי נראה לי שלא לצורך כך נועד האתר. לדעתי חשוב שישאר לי זמן לענות לאנשים שבמצוקה. אינני מסכימה איתך מאחר ויש הוכחות חותכות שהפרעות גורמות לשינויים במבנה המוח אשר נעלמים לאחר טיפול תרופתי. למשל, תוכל לראות את ההבדלים ב-MRI של OCD לפני ואחרי טיפול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התייעצות לגבי טיפול פסיכיאטרי
אנונימית 06/02/2013 | 23:12שלום.. אני בת 22 מאיזור המרכז.. אובחנתי לפני כשנתיים כסובלת מסכיזופרניה פרנואידית+OCD.. זה התחיל בצבא שהייתי מרותקת בקירייה 9 ריתוקים ובריתוק ה9 לקחתי סכין יפנית ואז שיחררו אותי על רפואי כי לא היה להם מספיק כסף לעשות לי איבחון פסיכיאטרי.. לאחר מכן הייתי כמה ימים בעבודה מועדפת באילת ושלחו אותי לפסיכיאטר לקבל כדור קלונקס והוא המליץ על אישפוז.. הייתי פעמיים באישפוז יום בתל השומר.. והכדורים שקיבלתי באישפוז הראשון גרמו לי לעוד אישפוז עקב OCD שהתפרץ בגלל לפונקס.. כרגע אני כבר מיואשת כי הכדורים הפסיכיאטרים לא עוזרים לי לתפקד.. אם אני לא אומרת וידויים אני מרגישה בוגדת.. או דחפים להגיד בלב "בא לי להזדיין איתך" וכו'.. לקחתי אנפרנין וזה גרם לי לעצירות שתן.. כרגע אני לוקחת 3 סרוקסט של 60 מ"ג 800 סרוקוול ו3 קלונקס (בוקר, צהריים, ערב) מה אתם מציעים לי לעשות????? אמרו לי ב2 האישפוזים שCBT לא ייעזור לי.. גם המשפחה מצד אמא שלי ואבא שלי סובלים מOCD והיום אמרו לי להתחיל עם ליתיום ואין לי מושג כמה זמן כל זה יימשך.. ואני סובלת.. והתרופה היחידה זה להתאשפז בבאר ייעקוב ואני לא רוצה, ראיתי את המקום באישפוז מלא והזדעזעתי.. ורוצים לשים אותי קודם בסגורה ואולי אחרי 24 שעות להעביר אותי לפתוחה.. אם היה מקום אחר באיזור מגורים שלי הייתי מתאשפזת.. אבל אין..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 11/02/2013 | 18:22לאנונימית שלום, האם פנית למרפאת CBT בתל השומר? אני בכל זאת הייתי מתייעצת איתם או עם מרפאת CBT בהדסה. לא ברור לי מאיזה איזור את בארץ ולאיזה קופת חולים את שייכת ולכן קשה לענות לך באופן יותר ספציפי. אני מתקשה להבין מדוע ליתיום. בברכה, דר' קרני רובין -
אכן..
אנונימית 11/02/2013 | 20:14ביקשתי כמה פעמים CBT בתה"ש אבל הרופא אמר שאני לא צריכה.. ואני גרה בראשון לציון.. קשה לי בבית.. בגלל שגם אמא שלי סובלת מOCD אבל אצלה זה מתבטא שהיא נגעלת מחומרי ניקוי וסבונים וכו'.. ניסיתי להיות בהוסטל קרוב לבית אבל מהר מאוד יצאתי משם.. כי זה הזכיר לי את הריתוקים שעברתי.. אני וסבתא שלי מאוד קשורות אחת לשניה אבל הבעיה היא שקשה לי לגור אצל סבתא כי יש אצלנו 3 כלבים.. וחדר משלי, מיטה ומחשב.. -
אכן..
אנ 11/02/2013 | 20:15ביקשתי כמה פעמים CBT בתה"ש אבל הרופא אמר שאני לא צריכה.. ואני גרה בראשון לציון.. קשה לי בבית.. בגלל שגם אמא שלי סובלת מOCD אבל אצלה זה מתבטא שהיא נגעלת מחומרי ניקוי וסבונים וכו'.. ניסיתי להיות בהוסטל קרוב לבית אבל מהר מאוד יצאתי משם.. כי זה הזכיר לי את הריתוקים שעברתי.. אני וסבתא שלי מאוד קשורות אחת לשניה אבל הבעיה היא שקשה לי לגור אצל סבתא כי יש אצלנו 3 כלבים.. וחדר משלי, מיטה ומחשב.. -
מה לגבי אישפוז יום?
רווית 12/02/2013 | 16:15יש אופציה לאישפוז יום ביחידת שיקום בלוד שמסונפת לבי"ח באר יעקב. אני יודעת שיש שם צוות מאוד תומך עם סדנאות ושיחות אישיות. שווה לנסות. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 12/02/2013 | 20:50לאנונימית שלום, הייתי מתקשרת עם מרפאת CBT של הדסה עין כרם ומבקשת להתקבל שם לטיפול. המרפאה למיטב ידיעתי, היא במרכז העיר ולכן לא צריכה להיות בעיה להגיע לשם. משך זמן הנסיעה מראשון לתל השומר או מראשון להדסה אינו שונה בהרבה. בברכה, דר' קרני רובין -
לא הבנתי מה שאת מנסה להגיד..
אנונימית 13/02/2013 | 20:10להגיד להם שאני רוצה שם אישפוז יום??.. ואגב רוצים לתת לי כדור לסכיזופרניה שנקרא סילייאן.. -
ולמה דווקא הדסה ולא בית חולים אחר?? כי הם מומחים שם בבעיות OCD?
אנונ 13/02/2013 | 20:11?? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 14/02/2013 | 16:37לאנונימית שלום, מאחר ובית חולים תל השומר טען שאינך זקוקה ל-CBT (והם מומחים ל-CBT) הצעתי שתתייעצי עם המרפאה ל-CBT של הדסה עין-כרם אשר להם מרפאת CBT במרכז העיר ויש בה קבוצות לטיפול ב-OCD. בהחלט לא מדובר באשפוז ונראה לי כי מצב כמו שלך אינו מצדיק זאת. אשר לטיפול בסיליאן ככלל במדה ומדבור ב-OCD הטיפול הראשוני צריך להיות עם SSRI במינון גבוה וניתן להוסיף בתחילה טיפול אנטי-פסיכוטי מרגיע במינון נמוך וזאת בכדי להתגבר על החרדה. בברכה, דר' קרני רובין. -
היי
שלמה 26/02/2013 | 12:10תחזרי אליי למייל את יכולה לתבוע את משרד הביטחון על נכות נפשית -
תשובה
אנונימית 26/02/2013 | 18:15שלמה, קראתי את מה שכתבת.. השאלה היא איך וכיצד?? ויש לי עוד שאלה.. האם זריקה פחות משמינה מכדורים?? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 03/03/2013 | 20:26לאנונימית שלום, למרות שאינני שלמה. בדרך כלל אין הבדל במידת ההשמנה בין כדורים לזריקות. בברכה, דר' קרני רובין -
את נמצאת במצב עדין
שי 25/03/2013 | 13:03אז ככה, לא ניתן ללמוד הרבה על מצבך ממה שכתבת..יתכן באמת שאישפוז הוא הדבר הנכון ואניבהחלט יכול להבין אותך לגבי באר יעקוב, בית חולים למקרים קשים אבל יש נקודת אור, התחלתי טיפול ב CBT לפני כחודשיים ולהפתעתי הטיפול עוזר המון, המון מחשבות שווא שהיו לי נעלמו לאחר כל פגישה שלי עם הפסיכיאטר. השיטה עצמה פשוטה וקלה לביצוע רק דורשת עיקביות והתמדה. המייל שלי: sl888y5@yahoo.com אשמח להעביר לך חלק מנסיוני ואולי אפילו לייעץ לך כיצד לנווט את צעדייך במטרה להגיע לפתרון הטוב והנכון ביותר בשבילך. תחזיקי מעמד -
..
אנונימית 25/03/2013 | 13:47איפה לקחת טיפול בCBT? -
היי אנו
שי 25/03/2013 | 13:52אצל פסיכיאטר פרטי, פעם בשבוע שיחות זה אחלה טיפול...אם בא לך אני גם כאן: http://www.camoni.co.il/index.php?idr=440&v=630 זה אחלה קבוצה שהקמנו שעוזרת לנו המון לעבור משברים. פשוט הפורום הזה עושה לי בעיות בדפדפן -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 16:52לשי שלום, אני רואה שאתה מעוניין לעזור ושאתה מזדהה עם מקרים רבים ותבורך על כך. יחד עם זה, לדעתי עזרה של מטופלים יכולה לבוא בנוסף אך לא במקום עזרה של מטפל אשר בכל זאת למד שנים רבות בכדי להבדיל ולהבחין בין מקרה למקרה. בברכה, דר' קרני רובין -
אז מה עושים כאשר
שי 27/03/2013 | 17:43המטפל עם כל שנות הישיבה שלו על ספסלי הלימודים חסר כל רגישות או שאינו יודע לאבחן נכונה. בעיקרון הצדק עימך רק בסייג אחד לימודים בעיני אינם ערך וודאי לטיבו של המטפל, יש המון גורמים נוספים. אני עובד בתחום הייטק ( שדוגל בהעסקת עובדים בעלי תואר אקדמאי) ומנסיוני למדתי שישנם המון בעלי תואר שמקצוענות רחוקה מהם שמים וארץ ולעומת זאת ראיתי מתכנתים שאינם בעלי תואר אקדמאי אך הצליחו להציל פרוייקטים של מליוני דולרים במקום שבעלי התואר אפילו לא היו בכיוון. באופן אישי אני אשכיר את שרותיו של עובד שיוכיח לי יצירתיות ואולי נסיון על פני כל בוגר אקדמיה שחסר נתונים אלה. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/03/2013 | 16:49לשי שלום, יש משהו בדברייך אך עדיף מתכנת עם ידע ותושיה. אין ספק שלא רק הלימודים הם ערובה לאבחון וטיפול נכון אך אין ספק שאלו חיוניים. למרות רגישותך לדעתי אתה עשוי לסכן בעצותייך. בברכה, דר' קרני רובין -
בשביל זה את כאן :)
שי 29/03/2013 | 16:56:-)
-
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 16:54לחומי שלום, הייתי ממליצה שתפנה לפסיכיאטר לצורך קבלת טיפול. זה יותר יעיל מסתם להביע מחשבות ייאוש קיצוניות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפסקת שימוש בוולבוטרין
א 25/03/2013 | 10:17שלום. בערך כשנה הנני נוטלת כדור אחד של וולבוטרין 150 מג. אני מעוניינת להפסיק עם הכדור. איך לעשות זאת בצורה נכונה? אני ממש זקוקה לתשובתך כיוון שאין לי פסיכיאטר ויש לי צורך להפסיק עם הכדור. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 16:42ל-א שלום, 1. אינני תחליף לפסיכיאטר מטפל. 2. וולבוטרין 150 מ"ג אין ברירה אלא להפסיק בבת אחת. 3. הסיבה שדרוש מטפל היא שייתכנו חזרה של הסימפטומים בגינם התחלת את הוולבוטרין. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
נורטילין וטראמדקס
לללל 23/03/2013 | 20:53אני נוטלת נורטילין לפני השינה ושלוש שנים 150מג טראמדקס האם מותר לשלבם יחד בהפרש של כמה שעות בניהם ?תודה על המענה אני יודעת שבעיקרון אסור לקחת יחד אבל האם מותר בהפרש של מס שעות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 16:29שלום, קיימת אינטראקציה בין הטראמדקס לבין הנורטילין. לא הצלחתי למצוא איזו אינטראקציה, קרוב לוודאי שזה כמו בין ה-SSRI'S והטריציקלים, אשר בהם ה-SSRI'S מקפיצים את רמת הטריציקלים. אם המקרה דומה, אז זה לא שאלה של המרווח של הזמן בין שתי התרופות, אלא של התאמת המינון של הנורטילין. לצורך בירור הנושא, אנא פני למחלקה לפרמטולוגיה קלינית בהדסה למספר - 026776560 בכדי לבדוק האם הם מבצעים את הבדיקה לרמות של נורטילין ומהי האינראקציה בין שתי התרופות. ניסיתי לברר זאת כעת, אך כנראה שאינם מתפקדים בחול המועד. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פקסט
אפרת 23/03/2013 | 14:55שלום רב, אני בת 33, סובלת מ-או.סי.די ונוטלת פקסט 20 מ"ג. התרופה מסירה את החרדה ואני מסוגלת להשתלט על המחשבות המטרידות. לפני חצי שנה ילדתי. מאז לא ישנתי לילה אחד רצוף ואני עייפה מאוד. כמו כן, יש לי בבית עוד ילד בן 4. לפני שבוע התחלתי אתו בתהליך גמילה מטיטולים והלחץ הרב שכרוך בכך הסעיר אותי מאוד. מאז אני רועדת מבפנים, יש לי מין פחד שאוחז בי וכמובן המחשבות הטורדניות. שאלתי היא, כיצד ייתכן שתהיה לי חרדה אם אני לוקחת תרופה? הייתכן שהתרופה אינה משפיעה עליי? אני נוטלת אותה כבר שנתיים והיא עבדה מצוין. בעבר גם נטלתי אותה. אודה לך מאוד על התשובה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 16:07לאפרת שלום, א. קרוב לוודאי שהבעיה היא בעיה של מינון. יש מקום לנסות לעלות את המינון. ב. במידה והעלאת המינון לא תספיק, יש מקום לנסות גנריקה אחרת או את תרופת האם. ג. ב-OCD יש תנודות וכנראה שהמינון שלקחת הספיק כשהיית על מי מנוחות אך אינו מספיק כאשר את במצב של לחץ. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רמרון בהריון
מיקה 23/03/2013 | 11:40שלום האם רמרון 15 מ״ג ביום נחשב יחסית בטוח בהריון? כמו הלוסטרל וה ציפרלקס? האם יש סיכוי מוגבר להפלות עם רמרון ? תודה :)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 16:03שלום מיקה, אנא פני למרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי בשאלות ששאלת אותי. מספר הטלפון שלהם - 026243663 או 026243669. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בלוטת התריס
יוני 23/03/2013 | 10:42שלום, בעבר לקחתי ציפרלקס ואדרונקס שהוציאו אותי מהדכאון ללא בעיות בבלוטת התריס. לאחרונה, עקב בעיות שינה, הוספתי גם מינון של 7.5 מ"ג רמרון. מאז נטילת הרמרון, הדכאון חזר, ובדיקת דם שערכתי הראתה ערך TSH=6.25 וערכי T3 T4 בגבול התחתון של הנורמה. הרופא שלי אומר שאני צריך להתחיל לקחת אלטרוקסין. החשש שלי הוא שלקיחת אלטרוקסין היא לכל החיים, ולמעשה יש סיכוי טוב שהוספת הרמרון היא זו שאחראית לפגיעה בבלוטת התריס, וייתכן שהחלפתה בתרופה אחרת תפתור את הבעיה ללא אלטרוקסין. השאלה שלי היא כזו: אם אתחיל לקחת עכשיו אלטרוקסין, האם מדובר בנטילה לכל החיים? והאם המחשבה שלי שרמרון גרמה לעניין והפסקתה תפתור את הבעיה סבירה בעינייך? תודה על תשובתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2013 | 16:02ליוני שלום, א. שמע לעצת הרופא שלך. הוא צודק. ב. כל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות מעט את תפקוד בלוטת התריס. כאשר התפקוד של הבלוטה הוא בלווא הכי גבולי, בשלב מסויים של החיים מופיע החסר. ג. מצב של היפוטראודיזם סמוי יכול לגרום לדיכאון, שלא ניתן לצאת ממנו עם נוגדי דיכאון בלבד עד שלא מתקנים את ההיפו. ד. ייתכן מצב בהמשך, שבו יספיק רק הטיפול בבלוטה. ה. מה כל כך נורא בלקיחת אלטרוקסין (כיום עדיף לקחת את הסינתרואיד בגלל בעיות הגנריקה של האלטרוקסין). בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד