פורום פסיכיאטריה - עמוד 1473
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
שימוש ראשוני בוולבוטרין
גיא 01/12/2010 | 12:27שלום לך,אני מתחיל טיפול בוולבוטרין(לא לקחתי עד היום שום תרופה נגד דיכאון) לתקופת התנסות של כחודש. רציתי לדעת אם אני לאחר חודש יכול להפסיק את התרופה בבת אחת מבלי לרכוש עוד כדורים ל"נחיתה רכה". כמו כן האם מותר לשלב אלכוהול פעם בשבוע עם צריכת כדורים אלה. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שימוש ראשוני בוולבוטרין
דר' קרני רובין 01/12/2010 | 17:12לגיא שלום, אין לי מושג ממה אתה סובל ולצורך מה ניתן לך הוולבוטרין. ככלל, זה אינו טיפול לחודש אחד. בעיקרון, ניתן להפסיקו וה"נחיתה" לא צריכה להיות כואבת מדי. אשר לשתיית אלכוהול פעם בשבוע, למדתי להיזהר. אם מדובר בכוסית אז אפשר, אבל אם מדובר בכוס או בכוסות אז זה לא רצוי. בברכת חג אורים שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
אסטו- סרנדה
יעל 29/11/2010 | 21:41שלום, אני בת 27 ולאחר טיפול פסיכולוגי של כ10 שנים עם הפסקות התחלתי לקחת טפיול תרופתי לפני כ4 ח' של 20מ"ג אסטו למען איזון (אני לא הרגשתי ביכדאון) אני לא הרגשתי שיפור חוץ מהפסקת בכי בלתי רצונית שהייתה לי בעבר. כעת הייתי אצל פסיכאטר לצורך בדיקת קשב וריכוז שהמליץ לקחת 50מ"ג של סרנדה לאור בעיית הסחתיות קשה ברמה של 3 מוך 5 על פי דבריו שיש לי. הרופא שנתן לי בעבר את האסטו אינו בעד היות והסרנדה הינה תרופה נגד דיכאון קשה. מה לעשות? בתודה מראש, יעלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תרופות נוגדות חרדה
דר' קרני רובין 30/11/2010 | 18:38ליעל שלום רב, אסטו הינה גנריקה של ציפרלקס המשמשת כתרופה נוגדת דיכאון ונוגדת חרדה וכמוה גם הסרנדה, שהינה גנריקה של לוסטרל (סרטרליין). הלוסטרל הינה תרופה שמאוד נוחה גם לטיפול במצבים כפיתיים. בעיקרון שתיהן שייכות לקבוצת ה-SSRIS ושתיהן אמורות להיות יעילות באותה מידה. לעיתים, חולה מגיב טוב יותר לתרופת האם (ציפרלקס, לוסטרל) ולעיתים הוא מגיב טוב יותר לגנריקה למשל הסרטרליין. לא ניתן לומר שתרופה אחת יותר חזקה מהשניה. אף אחת מהן איננה תרופה נוגדת הפרעות קשב (בעיות הסחתיות). להפרעות קשב מרבים להשתמש ברטלין. מבין התרופות נוגדות הדיכאון, היחידה שיש לה סימוכין בספרות שהיא עוזרת זו הוולבוטרין. אנא חזרי לרופא לצורך התייעצות לגבי התרופה המתאימה לך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה דוקטור.יעל
יעל 01/12/2010 | 01:22הוסף תגובה
-
-
פוביה
שמואל 27/11/2010 | 20:47שלום. אני בן 20 ואני סובל מפוביה ככל הנראה יש לי פחד איום ממבטים ופחד מהסמקה. כל חיי הייתי בעל בטחון עצמי רב ובדיוק להפך ממה שאני היום מה שאני סובל היום מפריע לי המון בתפקוד היומיומי ובעיקר בנסיעה באוטובוסים ובדיבור ארוך עם אנשים. אני נכנס ללחץ מטורף ומזיע המון. כאשר מסתכלים עלי ובוחנים אותי. האם יש טיפול לתופעה הזאת ומה סיכווי ההצלחה שלה? בתחום שלי אני עוסק כל הזמן עם אנשים ולכן זה חשוב לי מאוד. תודה לך מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בפוביות
דר' קרני רובין 30/11/2010 | 19:00שלום שמואל, הטיפול בפוביות מתחלק לשניים, האחד טיפול תרופתי נוגד דיכאון וחרדה בתרופות מקבוצת ה-SSRIS או בסימבלטה מקבוצת ה-SNRI. תרופות אלה, משפיעו לאחר מספר שבועות ובתחילה יכולות אפילו להגביר את הסימפטומים ולכן במיוחד בתחילה יש מקום להוסיף תרופות נוגדות חרדה מהסוג של לוריוואן, קסנקס או קלונקס (זה קצת כמו אנטיביוטיקה ותרופה להורדת חום מהסוג של אקמול, האנטיביוטיקה במקרה זה זה התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה והאקמול זה התרופות נוגדות החרדה מהסוג של לוריוואן וכו'). לאחר שהחרדה שוככת מעט, יש בהחלט מקום לטיפול פסיכולוגי מהסוג של CBT (טיפול התנהגותי קוגניטיבי). טיפול זה יעיל גם בהתגברות על שרידי הפוביה וגם למנוע את התחדשותם ובכדי לתת כלי התמודדות חדשים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שימוש בפארוקסטין
א.מ 25/11/2010 | 14:57אני נוטלת את הכדורים קרוב ל- 3 שנים. לאחרונה אני מעוניינת להכנס להריון לכן אני מעוניינת להפסיק את השימוש בכדורים אלו. אך כאשר אני מפסיקה את הכדור ליום אחד, אני מתחילה להרגיש עייפות, סחרחורות ובחילות. כיצד עליי לפעול בהפסקת שימוש הכדורים מבלי להרגיש סממנים אלו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הפסקת התרופה צריכה להעשות..
אלמוני 27/11/2010 | 20:56א. בהדרגתיות (הורדה הדרגתית במינון) ב. תוך הוועצות ברופא המטפל (אינני רופא, אבל די ברור לי שגם רופא לא ידריך מטופל על הפסקת תרופה פסיכיאטרית דרך האינטרנט ללא היכרות)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שימוש ב-SSRIS בזמן הריון
דר' קרני רובין 30/11/2010 | 18:55לא.מ., שלום רב ככלל, הגישה היא כי עדיף לקחת תרופות נוגדות חרדה מהזוג של ה-SSRIS אשר פארוקסיטין הינו אחד מהם במהלך ההריון מאשר לקבל התקפי חרדה. זאת מאחר ושינויים בזרימת הדם עקב החרדה מזיקים יותר מאשר התרופות אשר למעשה עם רובן לא נצפה כי הם גורמים למומים. יחד עם האמור לעיל, דווקא הפארוקסיטין (סרוקסאט) פחות מומלץ במהלך ההריון ועל כן מומלץ לעשות שחלוף של תרופה זו עם לוסטראל (סרטרלין) מיד עם התחלת האיחור במחזור (יש אז כ-3 שבועות אשר בהם אין עדיין קשר דם בין האם והעובר). ניתן לקבל מידע עדכני בנושאים האמורים במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפונים הבאים: 02-6243663, 02-6243669. בתום דבריי, ברצוני לציין כי תרופות מהסוג של סרוקסט ודומיה אין להפסיק בבת אחת, אלא, יש להפסיק בהדרגה כפי שמתחילים בהדרגה, שאם לא כן, חווים את מה שחווית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
פריזמה
דורית 28/11/2010 | 16:19לאחר לידת בתי הבכורה לפני כ14 שנה התחלתי לסבול ממחשבות טורדניות שבעקבותן התחלתי לקבל טיפול בפריזמה לאחר מס' שנים כשהמצב הוטב הפסקתי למשך שנה ואז המחשבות חזרו ,פניתי שוב לטיפול והרופאה אמרה לי לקחת חלקית היות ואצלי יש קשר חזק להורמונים,שוב לקחתי ולאחר שנה פלוס כשהמצב הוטב הפסקתי ועכשיו לאחר הפסקה של כמעט שנתיים חזרו המחשבות שמדירות שינה מעיני ומפריעות לי בשגרה,ברצוני לשאול אם אחזור לפריזמה האם זה ישפיע עלי כמו בעבר (עזר לי מאד)או שבגלל שהתחלתי והפסקתי מס' פעמים ההשפעה תפחת.ברצוני לציין שבאמצע ניסיתי ציפרלקס שהחמיר את הבעיה והפסקתי לקחת באותו היום. אשמח לתשובתך בהקדם דוריתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול חוזר בפרוזאק (פריזמה, פלוטין) להפרעות כפייתיות
דר' קרני רובין 30/11/2010 | 18:43לדורית שלום, בד"כ, מוצאים כי אותה תרופה אשר עזרה כנגד הפרעות כפייתיות חוזרת ועוזרת לאחר הפסקה והתחלה מחדש. לעיתים, יש צורך בתחילה לעלות מעט יותר את המינון לעומת הפעם הקודמת. צריך לזכור כי הפרעה כפייתית היא הפרעה המגיבה לאט מאוד לתרופות. בד"כ, לוקח בין 8-12 שבועות עד שמתחיל שיפור והסבל הוא קשה. מהסיבה האמורה, בד"כ לא מומלץ להפסיק את הטיפול. אשר לחוויה שלך עם הציפרלקס, לא ניתן לומר שאחרי יום חלה החמרה בבעיה. לדעתי, הציפרלקס הגביר את החרדתיות והעצבנות - דבר שקורה איתו בתחילה לעיתים קרובות ובשל כך התגברה הכפייתיות. יחד עם זאת, הציפרלקס לא הספיק לעשות שום דבר, לא להרע ולא להיטיב. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סזיכרופניה
צביקה פרידמן 29/11/2010 | 22:37לקיתי במחלה לפני 5 שנים ניסנו כמה תרופות כגון זיפרקסה רספידל וקלופיקסול, אני מרגיש שאני דורך במקום , המליצו לי על לפונקס האם יש סכויים גבוהים שזה יעזור, עד כדי שכדאי להכנס לסיכון שבו ותסבוכת הכרוכה בבדיקות הדם המלוותץ לאילו חולים זה מתאים? תודה , צביקה מת"א.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סכיזופרניה
דר' קרני רובין 30/11/2010 | 18:21לצביקה שלום רב, מהדברים שכתבת חסרים פרטים רבים, כגון, גילך, שירותך הצבאי, לימודים וכו'. ככלל, לפונקס היא תרופה מצויינת ללסכיזופרניה ואולם מדרך כתיבתך והמוטיבציה שאתה מגלה אינם אופיניים למחלה זו. כדאי שתפנה לרופא לשיקול דעת נוסף. בנוסף, יצויין כי נוספה תרופה חדשה, אביליפיי, שאף היא תרופה לסכיזופרניה (כלולה בסל) ולהפרעה מאנית (לא כלולה בסל). בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ריטלין + לוסטרל
לוריס 24/11/2010 | 20:42שלום ד"ר. אני משתמש בלוסטרל 200 מ"ג להפרעות חרדה קלות . המצב שלי טוב תודה לאל אני מאובחן כסובל מהפרעות קשב וריכוז . הרופא רשם לי ריטלין 20 מ"ג sr לאחר שניסינו 10 מ"ג שלא עזר ממש . שאלתי היא האם אין בעיה ליטול את שני הכוריןם לוסטרל וריטלין . כי קראתי שיש איזושהי בעיה בשילוב שלהם . תקן אותי אם אני טועה . הייתכן שאסור לי ליטול את שני התרופות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רטלין ולוסטרל
דר' קרני רובין 25/11/2010 | 02:19ללוריס שלום, כלל, אין בעיה לקחת את 2 התרופות יחד. המינון היעיל המומלץ של רטלין הוא עד 0.9מ"ג\ק"ג. אנא התיעץ עם הפסיכיאטר\ית המטפל\ת בך. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
תי שאלות על טיפול באפקסור
מיק 22/11/2010 | 18:53היי אני בת 32, מטופלת במשך שנה וחצי באפקסור, חצי שנה ראשונה ב 150, שנה אחרונה ב 75. מרגישה טוב, מאוזנת, יציבה, חזקה, החיוניות חזרה. שני דברים מטרידים אותי מאוד : 1. במהלך 11 החודשים האחרונים עליתי במשקל בצורה דסרטית של למעלה מ 20% במשקל הגוף, כ 15 קילו, ללא שינוי מהותי בהרגלי אכילה/ספורט. גם כששמתי לב יותר מהרגיל, לא עליתי אבל לרדת לא ירדתי, בשאר הזמן עליתי. המוזר הוא שאם זה מהאפקסור, למה זה התחיל אחרי ירידת המינון דווקא ? וגם - בעלון לרופא כתוב שהאפקסור עלול לגרום איבוד משקל, לא עליה. תופעה משוהנ אחרת היא שבשנה האחרונה, אותה תקופה של ההשמנה, אני סובלת מנטיה לחום וגלי חום מטורפים (גם בחורף הקודם) . ואני תמיד הייתי בנטיה לתחושת קור בכלל... בדיקות דם כולל פרופיל הורמונלי ובלוטת התריס - הכל תקין. 2. אני רוצה לנסות להיגמל מהאפקסור, גם בגלל ההשמנה וגם כי אני באמת מרגישה מצוין. כמובן בליווי רופא ובצורה מבוקרת. אבל - אני קוראת ברשת המון על תופעות לוודאי מזעזעות של מי שניסו לרדת במינון בצורה מבוקרת, כולל תחושות עיקצוצים חשמליים בראש ובחילות קשות שממש משביתות את התיפקוד. זה מאוד מבהיל ואני תוהה אם יש לזה תיעוד בספרות ומה אפשר לעשות. תודה מיקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובות על טיפול באפקסור
דר' קרני רובין 23/11/2010 | 18:24למיק שלום רק ב-3% יש שינוי במשקל או כלפי מטה, או כלפי מעלה. לדאבוני, את שייכת לאותם 3%. יחד עם זאת, כדאי לבדוק אם בכל זאת יש ירידה הדרגתית בתפקוד בלוטת התריס תוך בדיקה מלאה של כל הפרמטרים, מאחר וכל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות מעט את תפקוד הבלוטה ואם התפקוד שלך הוא גבולי, הוא עשוי להפוך להיפו או להיפו-סמוי. אשר להפסקת הטיפול, במידה ומורידים את התרופה מאוד בהדרגה לא צפויות תופעות לוואי קשות, במיוחד אם ההורדה מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג לא גרמה לכך. יחד עם זאת, מומלץ להוריד את הטיפול ל-37.5 מ"ג לפני הפסקה מוחלטת של התרופה. יש להדגיש כי הפסקת הטיפול עשויה לגרום לחזרה של הדיכאון או החרדה בגינם התחלת את הטיפול, באופן מיידי או לאחר זמן מה. מהסיבה אמורה, חשוב כי תיוועצי עם הרופא המטפל. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה ! מכירה קשר בין אפקסור לגלי חום ?
מיק 23/11/2010 | 19:57היי במקביל לעליה במשקל ב 11 חודש האחרונם צצה גם תופעה חדשה של תחושת חום כללית ושל גלי חום מטורפים. אני כזו שכל השנים נטתה לקור בכלל... ואני לא מדברת עכשיו או על הקיץ אלא על החורף שעבר, כולם במשרד ישבו בסריג ואני ישבתי בגופיה בלי שרוולים... יכול להיות קשר ? בדיקות בלוטת התריס ופרופיל הורמונלי בכלל יצאו לגמרי תקינות פרט למחסור בקלציום (נבדק באיסוף שתן) שלטענת הרופא שלי לא קשור... ולגבי ההשמנה - אני מדברת על עליה של למעלה מ 20% במשקל הגוף בפחות משנה, זה ייתכן במסגרת ה 3 % ? זה נורמאלי ? תודה מיכלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הקשר בין אפקסור לגלי חום
דר' קרני רובין 23/11/2010 | 20:16למיק שלום העלייה במשקל עלי ה את מדברת אפשרית במסגרת ה3% אם את נופלת בתוכם. לגבי גלי חום, לא ידוע לי על קשר ולא ראיתי זאת כשעברתי שוב על כל תופעות הלוואי של אפקסור. אנסה לברר לך זאת עם החברה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
צודה רבה על הנכונות לעזור, מעריכה זאת מאוד
mic 23/11/2010 | 23:34הוסף תגובה
-
-
דיכאון
אבי 01/11/2010 | 11:25אשתי בת 25 יש לה דיכאון והיא מטופלת בסימבלטה וזיפרקסה לפני כשבועיים הוסיפו לה וולבוטרין . מכיוון שיש לה מחשבות אובדניות הפסיכיאטר שלח אותנו לטיפול ב Ect כיון שטוען שלמטופלת אין יותר כח סבל. כמה ימים לפני הטיפול היא קיבלה התקף אפילפסי בוצעה בדיקת אי אי גי שיצאה תקינה. כעת אנחנו לא יודעים א. מה גרם להתקף להתקף בכדורים האלו ב. האם ללכת לטיפול ב Ect אחרי כזה התקף? בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בדיכאון
דר' קרני רובין 23/11/2010 | 19:52לאבי שלום איני יודעת את המינונים שבהם טופלה אישתך. מכל מקום, בוולבוטרין יש אזהרה לגבי אפשרות של התקף אפילפטי. יצויין כי טיפלתי בוולבוטרין בחולה זהיה לו התקף אפילפטי אבל בזהירות ועם הגנה. קרוב לוודאי, שזההשילוב של כל התרופות שהוריד את הסף וגרם להתקף האפילפטי. צריך לדעת שב-15% מהאוכלוסיה מפתחים בשלב זה או אחר התקף אפילפטי אחד שאין לו משמעות לגבי העתיד במהלך חייהם. אשר למתן נזעי ECT (נזעי חשמל), ניתן לתת את הטיפול גם לחולים אפילפטיים העמידים לטיפול תרופתי. מאחר וכך, התקף אפילפטי אינו סיבה לא לתת נזעי חשמל. לפעמים התקף אפילפטי לכשעצמו מביא לשיפור במצב. אנא התייעץ עם פסיכיאטר. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
הפסקת פריזמה
יעל 02/11/2010 | 00:08אני נוטלת פריזמה מיזה 10 שנים, ברצוני להפסיק את הטיפול ואני עושה זאת בפיקוח. רציתי לדעת אם ישנן תגובות ארוכות טווח,האם יכולות להיות לי תופעות חצי שנה לאחר הפסקת הטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפסקת פריזמה
דר' קרני רובין 23/11/2010 | 19:45ליעל שלום לא כתבת מדוע קיבלת פריזמה. במידה ומדובר בדיכאון/חרדה/מצב כפייתי, בהחלט המצב הראשוני יכול להתחדש גם חצי שנה וגם מאוחר יותר. במקרה כזה, כדאי לחזור לטיפול. בכל מקרה, במידה ויש לך התחדשות של סימפטומים כדאי לפנות לפסיכיאטר. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תיאום טיפול פסיכיאטרי בקהילה
-
טיפול פסיכיאטרי
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
מתדון
-
ציקלוסרין
-
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
טרפנים
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר