פורום פסיכיאטריה - עמוד 1480
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
בעיות שינה
אביהוא 30/09/2010 | 00:44האם נכונה העובדה שהכדור אמביאןCR לא גורם להתמכרות במידה ולוקחים אותו לתקופה קצרה? תודה מראש על המענה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אמביאן CR והתמכרות
דר' איתי שוב-עמי 30/09/2010 | 19:50שלום לך אביהוא, אמביאן היא תרופה העשויה לגרום להתמכרות, אם כי במידה פחותה מתרופות משרות שינה אחרות מקבוצת הבנזודיאזפינים כגון ואבן. אמביאן CR פועלת בשחרור מושהה, ולפיכך הסיכון לכך יורד עוד יותר. ככל שמשך נטילת התרופה קצר יותר והמינון נמוך יותר, כך יורד הסיכון להתמכרות. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
שילוב תרופתי
אחות דואגת 24/09/2010 | 21:11שלום.אחותי לוקחת טרמדקס לכאבים באופן קבוע, כעת בשל דיכאון(וחרדה)הרופאה המליצה על אסטו למרות שהבנו שהשילוב בניהם עלול לגרום לפירכוסים.היא אמרה לה שלהקפיד לקחת את התרופה בהפרדת שש שעות מהטרמדקס.האם זה מספיק?הרופאה טוענת שכול התרופות מתנגשות עם המשכך כאבים. אני יצין שיש לנו במשפחה חולים באפלפסיה.אין בכף סכנה. כמו כן,אחותי מקבלת גם גאבאפנטין לכאבים. מה לעשות?מצבה של אחותי לא טוב בכלל...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לא קבלתי תשובה
אחות מודאגת 29/09/2010 | 12:32הוסף תגובה
-
רציתי גם לשאול אם
האחות 29/09/2010 | 12:34זה נכון שהאסטו יכול להוריד מיעילות משכך הכאבים ומה לעשות? וכן,הרןפאה רשמה לה ציפרלקס ונתנו לה אסטו,הבנו שזה אותה תרופה אבל לאחותי יש היסטוריה ארוכה של כדורין נגד דכאון שלא עזרו לה ועשו לה תופעות לווי קשות .האם זה לא בעיתי ההחלפה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס בשילוב עם טרמדקס
דר' איתי שוב-עמי 30/09/2010 | 19:46שלום לאחות המודאגת, אני מבין את חששותיך. אכן השילוב של ציפרלקס וטרמדקס עשוי להעלות את הסיכון לפרכוס במידת מה. כמן כן קיים סיכון מוגבר למצב מסוכן הנקרא תסמונת סרוטונין. אכן ישנן תרופות נוגדות דכאון המורידות את הרמה של אחד מחומרי הפירוק של טרמדקס היעילים במניעת כאבים, אך ציפרלקס כמעט ואינו גורם לכך ולא צפויה ירידה משמעותית ביעילות הטרמדקס. יש צורך לשקול היטב את הסיכונים אל מול התועלת, בעיקר על רקע נסיונות קודמים שכשלו. בכל מקרה, יש צורך בהקפדה על מעקב פסיכיאטרי. אסטו וציפרלקס מכילים את אותו החומר הפעיל, כמו אקמול ודקסמול. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
וולבוטרין
יוני 15/09/2010 | 22:03שלום רב , נוטל סרוקסט 10 מ"ג , בונסרין 15 מ"ג וולבוטרין XR 150 מ"ג. לשילוב הנ"ל הגעתי לאחר לא מעט ניסיונות והשילוב הנ"ל לא גורם לי לבעיות במין. אני בסה"כ מרגיש סביר אולם מרגיש עודף מרץ /חוסר שקט שנובע כניראה מהוולבוטרין. הבנתי שאין מינון נמוך יותר של התרופה וולבוטרין . וגם לא ניתן לחצות את הכדור. שאלתי היא האם ניתן לקחת את הוולבוטרין כל יומיים בתקווה שזה יעזור לתופעות של חוסר שקט. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שאלה אליך
מיקה 16/09/2010 | 08:04הי. יש לי בעיה דומה לכן המליצו לי על בונסרין. כי הוא מבטל את ההשפעות השליליות על החוסר חשק המיני מתרופות כמו סרוקסט. את הבונסרין אתה בטח לוקח בלילה, אם מעירים אותך אחרי 4 שעות נניח אתה יכול לקום ולתפקד? או שזה ממש כמו כדור שינה? (לקחתי רבע כדור בונסרין פעם ראשונה, וישנתי קרוב ל48 שעות. מאז לא ניסיתי שוב את הכדור.) כמו כן האם אתה מרגיש עליה במשקל\ תיאבון מוגבר?הוסף תגובה
-
וולבוטרין
ד 16/09/2010 | 20:18בימים הראשונים ההשפעה מרדימה - אבל היא עוברת כמעט לחלוטין. לגבי תאבון מוגבר - תמיד יש לי ללא קשר לתרופות - כך שזה לא ברור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וולבוטרין וחוסר שקט
דר' איתי שוב-עמי 30/09/2010 | 19:23שלום לך יוני, וולבוטרין XR היא תרופה המהונדסת במנגנון של שחרור מושהה, כך שניתן יהיה ליטול אותה פעם אחת ביום. עקרונית נטילת התרופה פעם ביומיים הרבה פחות אפקטיבית. עם זאת, על כל שינוי יש להתייעץ עם הרופא המטפל שלך, תשקלו חלופות ותחליטו על כך ביחד. בהצלחה! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
שלום דר
אורית 21/09/2010 | 22:55אבי בן 72 לוקח באופן קבוע במינון מאד נמוך קרוב לארבעים שנה RIDAZIN 25 MG ןאלטרול רציתי לדעת את כל תופעןת הלואי של תרופות אלו והאם לאחר ככ הרבה שנים יש מצב שזה גורם לרעד חזק ביד אחת וברגליים אני מצינת שאבא לוקח עוד הרבה תרופות נוספות עבר לפני כארבע שנים ביופסיה במוח עקב אירוע קל במידה ותרצה לקבל עוד פרטים אפרט בהמשךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רעד
דר' איתי שוב-עמי 30/09/2010 | 19:13שלום לך אורית, ישנן סיבות רבות אפשריות לרעד, בעיקר במטופל לאחר אירוע מוחי ועם רקע של טיפול ממושך ברידזין, העשוי לעתים לגרום לתופעות פרקינסוניות כולל רעד. על מנת לדעת את הסיבה לרעד אצל אביך ולהתאים טיפול, יש לגשת לבדיקה רפואית. בהצלחה! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
טיפול בחשמל
משה 24/09/2010 | 22:20שלום רב. ברצוני לדעת על טיפול "סליחה "אם שגיתי בשם! עיקצוציי חשמל. ואם כן מהו הטיפול! תודה משההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בנזעי חשמל
דר' איתי שוב-עמי 28/09/2010 | 21:04שלום לך משה, אתה מתכוון כנראה לטיפול בנזעי חשמל. אני מצרף לך קישור לאתר המסביר מעט על טיפול זה, העשוי להיות מאד יעיל בהתוויות הנכונות. http://www.lev-hasharon.co.il/Sections/ect/default.aspx בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
שאלה בבקשה
מוטי 26/09/2010 | 13:34אני בן 27 סובל שנים מחרדות שנמשכו ימים ארוכים אחרי שאין סוף רופאים בדקו אותי הבנתי שזה רקע נפשי ולמדתי להבין שזאת חרדה ..לפני שנתיים היה טריגר שדיי הלחיץ אותי ובעיקבותיו הופיעה החרדה במלוא הדרה ובנוסף לזאת נולדו אובססיות של פחד מאיבוד שליטה וכאלו וכשהבנתי שככה אי אפשר לחיות הלכתי לטיפול וזה קרה פחות משנה .אז התחלתי ככה 1 טרנקסל בבוקר חצי ציפרלקס בצהריים ושוב 1 טרנקסל בלילה זה נמשך בסביבות חודש עברתי פסיכיאטר שנתן לי תרופה אחרת בעקבות בעיות במין {שפיכה מאוחרת}IXEL 50 מג הכדור עשה לי נורא טוב שאחרי חודש וחצי הרגשתי שאני מלך ובטיפשותי הפסקתי כליל ללא שום היתיעצות ..לאחר שבועיים החרדה חזרה במלוא עוצמתה וחזרתי לאיקסל 100 מג 2 כדורים בבוקר וזהו אלא שהפעם הכדור כלל לא משפיע ואני כבר בשבוע ה3 איתו דיברתי אם הפסיכיאטר והוא אומר שאם עד עכשיו אין שיפור אז סביר להניח שלא יהיה .....מה שכן 3 רופאים אמרו שאין לי אוסידי לטענתם כי יש לי רק אובססיות והם טוענים שאובססיות מגיעות בגלל שיש לי חרדה חריפה והפסיכולוג אומר שזה כן אוסידי בקיצור השאלה שלי היא מה לדעתכם אני אומר לעשות איזה תרופה כן יכולה לעזור לי ולתת לי כבר שקט נפשי והצלחה נימאס לי למה לוקח זמן למצוא תרופות ביינתים בימים קשים אני שותה חצי לוריוואן ומפחד לפתח תלותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חרדה
דר' איתי שוב-עמי 28/09/2010 | 21:00שלום לך מוטי, אתה מתאר מצב מורכב, וכמובן שזה לא יהיה אחראי מצידי לייעץ לך על סמך שאלתך. יש צורך בבדיקה מעמיקה. אני ממליץ לנסות לבחור רופא ולהתמיד עמו, ולנסות יחדיו להגיע לתרופה או שילוב תרופתי היעילים עבורך. תוכל גם לשקול טכניקות פסיכותרפויטיות שונות העשויות לעזור לך להתמודד עם החרדה, כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אציין רק שמומלץ ליטול את האיקסל פעמיים ביום - בוקר וערב. מאחל הרבה הצלחה! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
תרופת הליתיום
ח.ש. 25/09/2010 | 20:48לד"ר איתי שוב-עמי ערב טוב, אמי קבלה שנים את תרופת הליתיום עם תרופת הפרוזק לאחר דכאון. בחודשים האחרונים רופאת המשפחה המליצה לאמי להפסיק את הליתיום בהדרגה מאחר והוא לא יעיל. מזה כמה שבועות אנו בבית ערים לשינוי שחל באמי היא יותר נמרצת, וגם יותר משתתפת בשיחות וערה יותר לנושאים שמטרידים אותה, יש לאמר לפעמים שהיא אפילו לא מפסיקה לדבר. חלילה אנו לא מתנגדים לכך אך ברצוני לדעת האם יש איזושהוא סיכון בהפסקת לקיחת הליתיום. בזמן לקיחת התרופה אמי היתה יותר אפטית ולא היתה עונה לדברים שמרחשים סביבה. היתה פשוט שותקת. עכשיו הדבר הפך קצת להיות קיצוני. מה עלינו לעשות. כמו כן אמי יותר עצבנית ואנו חוששים שלא יקרא לה דבר מה. נשמח לעצתך. תודה ח.ש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ליתיום
דר' איתי שוב-עמי 28/09/2010 | 20:52שלום ח.ש, אינני יודע מדוע אמך נוטלת ליתיום, אך יתכן והיא סובלת מהפרעה דו קוטבית בה יש תקופות של מאניה ותקופות של דכאון. השימוש בתרופה זו עוזר למנוע חזרה של התסמינים. דיבור מרובה ומהיר ששונה באופן ניכר מקצב ונפח הדיבור הרגיל מהווה לעתים סימפטום של מאניה. אני ממליץ להתייעץ עם רופא פסיכיאטר שיבדוק את אמך, יקבל מידע לגבי הסיבה לבחירה בטיפול תרופתי זה ולגבי ההיסטוריה הגופנית והנפשית שלה, ויחליט בהתאם. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
תופעת לוואי של VIEPAX XR
יעקב 16/09/2010 | 18:45שלום רב. אני נוטל את התרופה VIEPAX XR במינון של 112 מ"ג ליום. את התרופה אני נוטל בשעות הערב. הכל בסדר והכל תקין אלא ששמתי לב לתופעה מוזרה: במקרה ופיספתי או שכחתי לקחת ביום מסויים את הכדור אז יום למחרת אני לא מצליח להתעורר (אני מרגיש רדום ברמות מטורפות כאילו לקחתי כדור שינה) ובנוסף אני מרגיש סחרחורות ... האם התופעה מוכרת\ידועה? כמובן שאני מקפיד לקחת כל יום ולא לפספס אף יום בגלל התופעה הזאת אבל עדיין מעניין אותי לדעת אם התופעה מוכרת ויש לה אולי הסבר כלשהוא. תודה גמר חתימה טובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לגמילה מVIEPAX עלולות להיות תופעות לוואי ..
מישהו 20/09/2010 | 14:37והיא מתבצעת בהדרגתיות. מנסיוני (כמטופל, אינני רופא), התגובה של הגוף להפסקה די מידית ולכן היא יכולה לקרות גם כשוכחים לקחת כדור, הסחרחורת גם מוכרת לי, (העייפות לא זכורה לי). תספר לרופא על מה שקורה כשאתה שוכח לקחת, לפני שתפסיק לקחת את התרופה (בעזרת ה' שלא תזדקק לה).הוסף תגובה
-
תודה על המענה.
יעקב 20/09/2010 | 19:17אולי זה בגלל שאני לוקח את הכדור בלילה?! יכול להיות לזה קשר? בכל מקרה, אספר לרופא שלי על התופעה הזאת. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עייפות לאחר אי נטילת תרופה
דר' איתי שוב-עמי 28/09/2010 | 20:46שלום יעקב, עשויות להיות סיבות שונות לכך, פסיכולוגיות ופיזיולוגיות, ועל מנת לדעת מהי הסיבה לתסמיניך יש להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך. עקרונית, וייפקס פועלת בין השאר על חומר במוח מסוג נוירוטרנזמיטור שנקרא נוראפינפרין. חוסר זה קשור לאנרגיה וחיוניות. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
בבקשה תשובה דחופה
אניאנונימי 27/09/2010 | 02:27לום, אני בת 26 ונטלתי ציפרלקס 10 מ"ג כ7 שנים, לפני כחודש וחצי או יותר החלטתי להפסיק ואכן הורדתי בהדרגה את המינון לחצי כדור עד ההפסקה המוחלטת, הבעיה היא שמאז שהפסקתי אני חווה תופעות לוואי ממש מעצבנות כמו סחרחורות ועייפות, ירידה בחשק המיני ורעב לא נשלט לפחמימות אך התופעה הכי מדאיגה ומעצבנת היא שכשאני נשכבת לישון הרבה פעמים אני מקבלת מן זרם חשמלי ברגליים (כל פעם רגל אחרת), זה לא כואב אבל זה מלווה בתחושת חישמול מדגדגת מבפנים, כמו התכווצות שרירים וזה מעלה לי את הדופק ומאד לא נעים באופן כללי וזה מנוע ממני להירדם. האם זה נורמלי? מתי זה אמור לחלוף? מאד אודה על תשובה מהירה תודה, אניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לאחר הפסקת ציפרלקס
דר' איתי שוב-עמי 27/09/2010 | 19:48שלום לאנונימית, יתכן והתופעות שאת מתארת מקורם בחזרה של תסמיני דכאון וחרדה. לא ניתן לדעת זאת דרך האינטרנט. אני ממליץ לגשת לרופא פסיכיאטר לבדיקה, אבחון וטיפול. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
-
זקוק לעזרה נואשות
ירון 27/09/2010 | 02:12יש לי בעיות שינה כבר קרוב ל5 שנים מצבי רוח קיצוניים נטיות אובדניות אני לא מצליח להכנס למסגרת אם זה צבא ואם זה היה לפני כן לימודים\עבודה אני מחפש לזה סיבה ופתרון הרבה זמן ניסיתי גם ללכת לטיפול הומואופטי מה שלא תרם לכלום להפך רק החמיר אני חושב שזה קשור לגדילה שלי עם אמא שהיא לא אמא בבית מזה לא אמא... אחת שלא נותנת תשומת לב להפך רק צועקת או מרימה ידיים זה מגיל קטן גם מבחינה חברתית היו צוחקים עליי כל הזמן אבא לא היה בבית רק בגיל מאוחר הוא נזכר אני חייב כיוונים חדשים לחיים אני כבר קרוב לשנה בדכאון ישן ביום ער בלילה עושה שטויות רב עם כולם אני לא חושב שאני מיוחד לכן אני פונה לכאן כי אני בטוח שיש עוד הרבה עם בעיות דומות או חמורות יותר תודה .....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עזרה
דר' איתי שוב-עמי 27/09/2010 | 19:44שלום ירון, נשמע שאתה אכן זקוק לעזרה - לא ניתן לתת פתרונות דרך האינטרנט. פנה בהקדם לייעוץ פסיכיאטרי לאבחון וטיפול. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התמודדות אובדן
-
פסיכותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
אימיפראמין
-
פמולין
-
מונחים קשורים
-
יק"ר
-
רפורמת הקנאביס
רופאים בתחום
ד"ר עדי שוורץ
גריאטריה
5.0
( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"
ד"ר סמואל זיתון
פסיכיאטריה
5.0
( 14 חוות דעת )
"ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר