פורום פסיכיאטריה - עמוד 1485
פרופ' ערד קודש 5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
שאלה דחופה! ana 24/08/2010 | 18:16האם מותר לשתות 0.5-1 ליטר בירה פעם בשבוע בזמן שאני לוקח ויפאקס??? מה יקרה לי ??????????הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אפקסור ואלכוהול דר' איתי שוב-עמי 04/09/2010 | 23:00שלום לך אנה, כיוון שאלכוהול ואפקסור עובדים על אותם החומרים במוח, עדיף לא לשתות אלכוהול במקביל לטיפול. במידה ותבחרי אחרת, מומלץ לשוחח על כך בגלוי עם הרופא המטפל כך שתוכלו לעקוב אחר ההשפעות. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
ציפרלקס חדוה 27/08/2010 | 19:33אבי בן 87 חולה MDS .מזה שבוע לוקח חצי כדור ציפרלקס נגד דכאון . לפני יומיים החל להיות יותר עייף בצורה משמעותית (אחה"צ ).האם יש קשר לכדור נגד דיכאון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה MDS דר' איתי שוב-עמי 04/09/2010 | 22:50שלום לך חדוה, קודם כל הערה כללית: עייפות, מצב רוח ירוד, חרדה, שינויים באישיות ולמעשה כל תלונה נפשית באשר היא - יכולה להגרם כתוצאה מבעיה גופנית. לפיכך, חשוב מאד לוודא בכל הערכה כי אין מקור גופני לתלונה. בעיקר אם אביך סובל מ-MDS, יש לוודא תחילה כי אין הרעה במצבו הגופני. אנמיה לרוב קיימת ב-MDS, ומהווה סיבה טובה לעייפות. לעתים תחילת טיפול בציפרלקס עשוי לגרום להפרעות שינה, ופעמים רבות שינוי שעת מתן התרופה ביום עשויה לעזור. כמו כן, דכאון מהווה אף היא סיבה מצוינת לעייפות. ללא ספק, יש לפנות לרופא המטפל שיקבע את הסיבה הסבירה לעייפות ויטפל בהתאם. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
ציפרלקס והריון? שרון 22/08/2010 | 14:34שלום רב, רציתי לדעת אם ניתן ליטול כדורי ציפרלקס נגד חרדה ודכאון ולהיכנס להריון במקביל לשמוש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה SSRI והריון דר' איתי שוב-עמי 04/09/2010 | 22:39שלום לך שרון, התשובה לכך מורכבת, וככל הנראה אכתוב על כך מאמר קצר באתר זה בקרוב. השורה התחתונה היא שיש יתרונות וחסרונות, יש לבצע איזון עדין בין המצב הרפואי, הסיכון האפשרי, החלופות הטיפוליות ותפיסת העולם של המטופלת. לכן חשוב מאד להתייעץ עם הרופא המטפל - אני נוהג להקדיש שעה שלמה על כך עם המטופלת ועם בן זוגה. עדיף לעשות זאת מוקדם ככל האפשר כך שבמידה ותבחרו לנסות שיטות לא תרופתיות לטיפול במצבך, יהיה די זמן לבצעם בחפיפה עם הטיפול התרופתי במידת הצורך. בהצלחה! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
תרופה בשם זיפרקסה אוסטרייכר בתיה 26/08/2010 | 01:00בן זוגי סובל מדכאון עמוק. ויפקס לא עזר מספיק הרופא נתן את התרופה זיפרקסה. האם היא גם עוזרת לדכאון$הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זיפרקסה דר' איתי שוב-עמי 04/09/2010 | 22:31שלום לך בתיה, ישנם מצבים בהם מקובל להוסיף טיפול בתרופה כגון זיפרקסה לסוגים מסויימים של דכאון, וכן כתוספת על טיפול קיים במידה והתרופה המקורית לא מספיק יעילה. זיפרקסה משמשת לטיפול במגוון הפרעות. באשר לסיבה בגינה הרופא המטפל בחר להוסיפה לטיפול בבן זוגך, מומלץ לשוחח עמו על כך. אין כל תחליף לשיח ישיר עם הרופא המטפל. בתקווה כי מצבו הנפשי של בן זוגך ישתפר במהרה! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
תפקוד מיני משה 22/08/2010 | 01:23שלום רב ד"ר שוב-עמי, האם תרופות SSRI אמורות לגרום לבעיה בהשגת זקפה ושמירתה? או שהן יכולות לגרום רק לירידה בחשק המיני ולעיכוב באורגזמה אך אינן גורמות לבעיה בזקפה? (אני מתכוון לפי המחקרים ולפי הניסיון בשטח עם מטופלים שלך) תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה SSRI והפרעות בתפקוד מיני דר' איתי שוב-עמי 31/08/2010 | 18:48שלום לך משה, קודם כל, אני מאד שמח על שאלתך. סוגיה זו מטרידה מטופלים רבים, ושאלתך נותנת לי הזדמנות לתת קצת מידע לקוראים בנושא חשוב זה. תשובה פשוטה (ובלתי מספקת) לשאלתך היא - כן. תרופות ה-SSRI,(תרופות כגון פרוזאק, ציפרלקס, רסיטל ולוסטרל, בין השאר) עשויות לגרום הן להפרעה בחשק המיני והן להפרעה בזקפה. עם זאת, וזה חשוב, גם ההפרעות בגינן תרופות אלו לרוב ניתנות - בעיקר הפרעות מצב הרוח והפרעות החרדה - גורמות להפרעות אלו בדיוק בתפקוד המיני. זאת הסיבה שכל כך חשוב להבדק. רק בבדיקה יוכל הפסיכיאטר לנסות ולהבדיל בין הסיבה להפרעה. הרופא או הרופאה הבודקים יעשו זאת על בסיס התסמינים הספציפיים המתוארים (למשל, הפרעה ממוקדת בעיכוב באורגזמה עם חשק וזקפה שמורים, מופיעה בסבירות גבוהה יותר כתופעת לוואי של טיפול תרופתי), הערכת משכי זמן, הקשר ההפרעה, היסטוריה, תסמינים וסימנים נלווים והמהלך שלהם, תגובות להתערבויות שונות ועוד. בכל מקרה, חשוב מאד ליידע תמיד את הרופא המטפל על הפרעות בתפקוד המיני! במרבית המקרים - ניתן למצוא פתרון טוב יעיל לבעיות אלו. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
שאלת המשךירון 03/09/2010 | 03:37שלום רב, העליתי את זה בפני הרופא והוא אכן אומר שהSSRI יכול לגרום להפרעה בזקפה. רופא קודם שהייתי אצלו אמר בהתחלה שהSSRI יכול לגרום להפרעה בזקפה ובפגישה הבאה אמר שזה רק גורם לעיכוב בזקפה ואמר שהוא לא אמר אף פעם שהן פוגעות בזקפה (כנראה הוא שכחן). הרופא הנוכחי לא רוצה לעשות עם זה כלום, הוא אומר שזה מהתרופה ולא מוכן לרשום לי אנטידוט או תרופה לזקפה כמו סיאליס... שאלתי: האם הSSRI יכול לגרום להפרעה בזקפה ללא קשר לחשק המיני? כי בעבר נעניתי ע"י רופאים שונים שזה לא פוגע ישירות בזקפה, אלא זה מוריד את החשק המיני ואם אין חשק אז אין זקפה ולא שזה יכול לגרום למצב שיהיה חשק אבל שלא תהיה זקפה. אשמח לתשובתך.הוסף תגובה
החלפת ציפרלקס שרונה 22/08/2010 | 18:18שלום ד"ר, אחי בן 33 וצורך מדי יום 3 כדורי ציפרלקס (במינון 10 מ"ג כל אחד) כבר מספר שנים. למרות זאת הוא עדיין סובל מדכאון ומחרדות, אם כי בעוצמה המאפשרת תפקוד יומיומי. האם יש תרופה יעילה יותר? האם המעבר בין התרופות עלול להיות מלווה בחרדה מוגברת? כרגע הוא חושש להחליף תרופה בגלל תקופת הסתגלות בין תרופות. מה המלצתך? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יעילות חלקית דר' איתי שוב-עמי 31/08/2010 | 21:16שלום לך שרונה, כמובן, איני מכיר את פרטי המקרה של אחיך ולפיכך אוכל לענות באופן כללי בלבד. תשובה ספציפית יותר תוכלי לקבל מהרופא המטפל באחיך, במידה ואחיך יסכים כי תתלווי אליו לאחת מפגישותיו. למעשה את מתארת יעילות חלקית של טיפול תרופתי. איננו מסתפקים בזאת, ולרוב נשאף להגיע ליעילות מקסימלית שתביא את המטופל למצב בו הוא חופשי מתסמינים ומרגיש בטוב. ישנן מספר חלופות: ראשית, ככלל אין טיפול תרופתי אחד היעיל יותר באופן אבסולוטי מטיפול אחר. כל מטופל מגיב אחרת לתרופות שונות. לכל תרופה יש את האיכויות הספציפיות שלה. במקרים של יעילות חלקית, בהחלט ניתן לשקול להחליף לתרופה אחרת, או לחלופין להוסיף לטיפול הנוכחי תרופה נוספת. פעמים רבות החלפה של טיפול תרופתי עשויה להיות מלווה בהחמרה מסוימת, ולכן חשוב כי בעת החלפה יהיה המטופל תחת מעקב רפואי הדוק. ניתן למזער תופעות העשויות לקרות בהחלפה על ידי חפיפה איטית בין התרופות וניתן לטפל בתסמינים שעשוים להופיע בעזרת תרופות אחרות לתקופות קצרות. ניתן ורצוי להוסיף טיפול שיחתי, כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי, המעלה את הסיכוי להגיע למצב של היעדר תסמינים. בתקוה שאחיך ירגיש טוב במהרה! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
מאניה דיפרסיה/ סכיזופרניה יעל שיר 25/08/2010 | 16:05שלום רב !! אני מטופלת כמעט כשנה בתרופה זיפרקסה ושאלתי היא איך וכיצד ניתן להפסיק בתרופה זו . האם יש תרופות אחרות על בסיס של טבע בלי תופעות לוואי . בכבוד רב יעל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אלטרנטיבה טבעית לזיפרקסה דר' איתי שוב-עמי 31/08/2010 | 20:52שלום לך יעל, תודה על השאלה. אפתח בתשובה פשוטה - כיום לא ידוע על תרופה "טבעית" נטולת תופעות לוואי ובעלת אפקט דומה, ואפילו קרוב באופיו, לתרופות כגון זיפרקסה. לתרופות גורמות לעתים לתופעות לוואי מטרידות, וכעת המחקר הפסיכיאטרי מוציא סכומי עתק על מנת לפתח תרופות נסבלות יותר. אני מבין עם זאת משאלתך שדבר מה מפריע לך. האם התרופה לא מספיק יעילה בטיפול בהפרעה ממנה את סובלת? האם ישנן תופעות לוואי לא רצויות? האם את חוששת מסטיגמה? חשוב מאד לשוחח עם הרופא או הרופאה המטפלים בך על חששותיך, וכן על תופעות לוואי קיימות. לחלק מתופעות הלוואי ישנם פתרונות טובים. לחלקם פחות, אך המחיר של לחיות ללא טיפול תרופתי והסבל הנגרם בשל כך, עולה לרוב לעין שיעור על הסבל הנגרם כתוצאה מתופעות הלוואי. הכל יחסי. לא תמיד יש טיפול "מושלם". לפעמים הטיפול יכול לעשות הרבה טוב, אבל גם קצת פחות טוב באזורים מסויימים. חלק מתפקידו של הרופא הפסיכיאטר המטפל (כפי שאני רואה זאת) הוא לעזור לך לשאת את ה"פחות טוב", ולתמוך בך במאמץ לחיות חיים מלאים יותר, עשירים יותר, ומספקים יותר. מאחל המון בהצלחה! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
אובדת עצות מיואשת 22/08/2010 | 16:11מה עושים עם גבר בן 34 שלא עובד, יושב בבית ולא עושה כ ל ו ם למען עצמו, אני אמו. יש לוו תואר ראשון , שלקח לו 10 שנים לסיים, תואר שני כמעט מוכן, אבל לא עושה כלום על מנת לסיים וללכת הלאה. כשדיברנו אתו אמר שהוא פוחד מהתמודדות. גם לא ניתן לשוחח אתו על הנושא כי מיד נכנס לחדרו סוגר את הדלת ובזה הוא סיים את הנושא. אין לו חברים ממש , חברה לא היתה לו מעולם. הוא בחור מבריק, הומור יוצא מן הכלל אבל כנראה משהו, איפהשהוא לא בסדר, הבדיקות לא אומרות שום דבר רע , הצליח לעצבן את הפסיכיאטר שפנינו אליו . קבל כדורים paxet שלקח זמן מה אחכ הפסיק. לא מדבר על זה. ברור שסיפרתי פה בקליפת אגוז וחסרים פרטים רבים. גם הוא דואג ליום המחר אבל אני יותר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אובדת עצות דר' איתי שוב-עמי 31/08/2010 | 19:23שלום לך, תסכולך בוקע מן הכתב ונוגע ללב. אני מבין כי קשה לבנך להפתח ולבטוח באחרים. פעמים רבות יכול להפתח צוהר לשינוי ממשי ואמיתי בעקבות יצירת קשר טיפולי הדוק. ראשית, יש צורך באבחון. ישנם מצבים שונים העשויים לגרום לכל אשר תיארת. חלקם נפשיים וחלקם אף גופניים גרידא (כגון הפרעות בבלוטת התריס, למשל). לכן לדעתי יש לנסות ולמצוא תחילה רופא פסיכיאטר קשוב, סבלני אכפתי ורגיש. לאחר בירור, ככל הנראה יהיה מקום לטיפול פסיכותרפויטי (טיפול שיחתי "פסיכולוגי") אותו יוכל לבצע הפסיכיאטר במידה הוא עוסק גם בכך, פסיכולוג קליני או עו"ס קליני. הדגש הוא שוב על יצירת קשר טיפולי הדוק. בבדיקה יתרשם הרופא באשר לצורך בטיפול תרופתי. אני מאחל לך ולבנך הצלחה רבה! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
קונצרטה והוצאת רישיון נהיגה אלה 21/08/2010 | 22:21שלום, אני לוקח קונצרטה כבר שנתיים וכשבאתי להיבחן למבחן התיאוריה הפנו אותי למשרד הרישוי לקבלת אישור. במשרד ביקשו את הטופס הירוק למשך חודשיים פלוס מינוס כדי שרופא האגף יאשר את הערה של הרופא על מתן הקונצרטה. האם יש אפשרות להימנע מהליך זה או לזרז אותו? קיימת אפשרות שלא יאפשרו לי הוצאת רישיון? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רשיון נהיגה דר' איתי שוב-עמי 31/08/2010 | 18:03שלום אלה, לצערי איני הכתובת לשאלתך, ואני ממליץ לך לפנות בשאלה זו לרופאי משרד התחבורה האמונים על תחום הרישוי. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
קלונקס וציפרלקס מיכל 17/08/2010 | 23:04מהן התופעןת ההגיוניות בלקיחת תרופות אלו? אני מרגישה נורא! עייפות נוראה עד כדי הרגשת עילפון. זה הגיוני? ותוך כמה ימים זה אמור להרגע לי.?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עייפות דר' איתי שוב-עמי 21/08/2010 | 18:00שלום לך מיכל, עייפות קיצונית יכולה להגרם בשל סיבות מגוונות - הבעיה בגינה את נוטלת את הטיפול התרופתי, תרופות וסיבות נוספות. קלונקס הינה תרופה הגורמת פעמים רבות לתחושת עייפות, ועייפות קיצונית עשויה להגרם ממינון גבוה. בכל מקרה, יש לברר את הסיבה לבעייתך הספציפית עם הרופא המטפל שלך. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
תשובת מומחה עייפות דר' איתי שוב-עמי 31/08/2010 | 17:57שלום לך מיכל, קלונקס הינה תרופה הגורמת פעמים רבות לעייפות. יתכן ונטלת מינון גבוה, אך יתכנו גם סיבות אחרות לעייפות ממנה את סובלת. אני ממליץ לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ עמו לגבי מצבך. בברכה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
קלפטומניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות פסיכיאטריות
-
התמודדות עם לחץ
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
קארבאמאזפין
תרופות קשורות
-
לבומפרומאזין
-
קלומיפראמין
מונחים קשורים
-
קנאביס
-
קנאביס רפואי
רופאים בתחום

ד"ר אילן וולקוב פסיכיאטריה
5.0 ( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר