פורום פסיכיאטריה - עמוד 185
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שילוב לוסטרל 150 עם סורבון
יעקב 05/09/2014 | 14:12שלום אני סובל מ OCD דיכאון וחרדה. אני נוטל כבר חודשיים 150 לוסטרל ולפני שינה בונדורמין. עדיין יש לי מתח. ומידי פעם לקחתי קלונס 0.5 אבל עם הזמן ההשפעה פחתה. רופא הציע לשלב סורבון 10 מג. אשר יש לו השפעה מרגיעה ללא התמכרות כמו משפחת הבנזודואידים. מקריאה באתרים שונים נכתב שיש בשילוב הזה סכנה של תסמונת סרוטנין. האם נכון? כמו כן אם זה טוב מדוע פסיכיטרים בארץ כמעט לא לא רושמים סורבון וגם לא נפוץ כל כך?פתח בחלון חדש-
שילוב לוסטרל 150 עם סורבון המשך
יעקב 05/09/2014 | 15:04ברצוני לציין שאני ביקשתי מהפסיכיאטר לנסות את הסורבון לאחר קריאה באתרים שונים. בתחילה הוא קצת נבוך ואמר אין לו נסיון רב עם הסורבון אך לאחר עיון בעלון התרופות הסכים שאנסה. לכן פניתי אלייך. ועוד שאלה אם תרופה מסויימת ממשפחת SSRI שפועלת חלקית יש אפשרות שתרופה אחרת ממשפחת SSRI תעזור יותר?. לאיזה תרופה מהקבוצה של SSRI יש אפקט הרגעה יותר חזק והכי פחות תופעות לוואי? יכול להיות סרוקסט? אגב ניסיתי לפני כן סימבלטה 90 במשך שלושה חודשים וגם לא הייתה השפעה מרגיעה מלאה. אודה לך ד"ר אם תתייחסי לכל השאלות. תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/09/2014 | 22:59ליעקב שלום, אינני מבינה מדוע אם יש לך OCD אתה לא מקבל 200 מ"ג לוסטרל. גם כך ב-200 מ"ג לא תמיד התרופה מספקת. אשר לסורבון, לא ראיתי נחת מהוספתו. גם לא ראיתי תסמונת סרוטונין משילובו עם SSRI's. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/09/2014 | 23:00ליעקב שלום, בד"כ לוסטרל נחשבת לתרופה מרגיעה עם יחסית הכי פחות תופעות לוואי. סימבלטה אינה יעילה כנגד OCD ובוודאי לא במינון של 90 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
SORBON המשך
יעקב 10/09/2014 | 16:19ד"ר רובין שלום מאמר מאתר פסיכיאטריה מחו"ל "לעתים משתמשים ב- Buspirone כאוגמנטציה ל- SSRI בטיפול בהפרעה אובססיבית קומפולסיבית. מספר מחקרים מראים ש- Buspirone יכול להיות יעיל כנגד עוררות-יתר מכיוון ש- Buspirone אינו פועל על קומפלקס תעלות הכלוריד של GABA, מספר מחקרים טוענים ש- Buspirone מפחית אגרסיה וחרדה. בטוח לשימוש בקרב האוכלוסייה המבוגרת. ל- Buspirone יש יתרון בכך שאינה גורמת לפגיעה בתפקוד המיני או לעלייה במשקל. מתנהגת כאגוניסט, אגוניסט חלקי, או אנטגוניסט על רצפטורים 5-HT1A של סרוטונין. פעילותה העיקרית, כאגוניסט פרה-סינפטי ברצפטורים אלה, מעכבת שחרור של סרוטונין, ובכך מובילה לאפקטים נוגדי-חרדה. פעילותה כאגוניסט פוסט-סינפטי ברצפטורים אלה אחראית לפעילות האנטי-דיכאונית של התרופה. ל-Buspirone יש גם פעילות על הרצפטורים 5-HT2 ועל הרצפטורים D2 לדופמין". אודה לך אם תתייחסי למאמר ואשמח לשמוע את דעתך. אגב קראתי שבארץ התרופה לא נפוצה לעומת זאת בארה"ב התרופה נפוצה. מה הסיבה? תודה -
עצה ליעקב
ר.צ. 10/09/2014 | 19:30יעקב שלום, ההצעה הכי טובה עבורך היא לרדת מהכיוון הטיפולי הזה. הרופא שלך לא מכיר וגם הרופאה פה לא מכירה, אז כנראה שיש אופציות יותר טובות. אתה לא במצב של למצוא טיפול מתאים. יש נטייה במצב שלך לחפש פתרונות לבד ולהשתכנע בקלות ממניעים לא נכונים. תסמוך על הרופאים. אתה המטופל ולא המטפל. -
ר.צ אתה עוזר של ד"ר רובין?
יעקב 12/09/2014 | 23:40אני מודה לך על העצה אבל אני מעוניין לשמוע את דעתה של ד"ר רובין -
ר.צ חושב שהוא ד״ר
יוסף 13/09/2014 | 08:09לא מבינה מה עושה פה אם בכלל זה אדם שונה הזוי משהו... ונוראי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:10ליעקב שלום, כל מה שאוכל לומר לך זה שלעומת הפירסומים לא ראיתי גדולות ונצורות מתרופה זאת. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/09/2014 | 13:59ליוסף שלום, המתקפה הזו על ר.צ. איננה מוצדקת, למיטב ידיעתי הוא רוקח ומרבית תשובותיו מאוד ראויות. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
לא התכונתי לפגוע בר.צ
יעקב 10/10/2014 | 07:14אני מתנצל שנה טובה יעקב -
הכל הסדר :)
ר.צ. 10/10/2014 | 10:48שנה טובה! -
סורבון ולוסטרל
יעקב 11/10/2014 | 14:37בדיעבד התברר שדר קרני צדקה הסורבון לא עשה כלום. אכן הרופא העלה את הלוסטרל ל200 מג והוסיף ריספרדל 1 מג. לאחר 3 ימים סבלתי מעצירות עד כדי כך שנגרם לי דימום וכאב עז. הפסקתי לקחת את הריספרדל. מה האפשריות לאוגומנציה עם תרופות אחרות? למשל מירו במינון נמוך יעיל? תודה חג שמח -
המשך
יעקב 11/10/2014 | 20:52בינתיים אני נוטל לוסטרל 200 מג וקלונקס 0.5 מג פעמיים ביום. הקלונס עוזר ומקרין הרגשת הקלה. אך חושש שלא טוב להמשיך עם הקלונקס בגלל הסתגלות הגוף. אפשר ליטול 3 פעמים ביום 0.5 מג ביום? אני גם נוטל קבוע בונדורמין לפני השינה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:44ליעקב שלום, ניתן ליטול קלונקס 0.5 מ"ג 3 פעמים ביום. לגבי אוגמנטציה לדיכאון הטובה ביותר היא הוספה של 2.5 מ"ג אביליפיי ואולם לך יש OCD ולכן צריך הרגעה וסבלנות. אני מקווה שהלוסטרל יספיק. אם לא אז צריך יהיה לעשות שיחלוף לפבוקסיל שניתן יהיה לעלות בו למינונים גובהים יותר. דרושה סבלנות של כשלושה חודשים. בברכה, דר' קרני רובין -
ניתן ליטול קלונקס 0.5 מ"ג 3 פעמים ביום
יעקב 17/10/2014 | 22:51תודה על תשובתך. הרופאים אומרים שניתן ליטול קלונקס לזמן קצר ומוגבל בגלל הסתגלות הגוף לתרופה מה שגורם להעלות מינון על מנת שימשיך להשפיע. הלוסטרל 200 עם הקלונקס 0.5 שלוש פעמים ביום עוזר ומקל עלי. להזכיר לך אני לוקח גם בונדורמין לשינה. מה דעתך אוכל להמשיך עם הקלונקס לאורך זמן? מה עדיף מהמשפחה הזאת למשל: אסיול לוריבן או ואליום? אגב גילי 60 פלוס אם זה משנה. מצפה בקוצר רוח לתשובתך. תודה יעקב -
ר.צ אתה מקסים כיף להיות כאן ולקבל עזרה גם ממך
.. 18/10/2014 | 16:09... -
המשך
יעקב 19/10/2014 | 16:59תודה על תשובתך. הרופאים אומרים שניתן ליטול קלונקס לזמן קצר ומוגבל בגלל הסתגלות הגוף לתרופה מה שגורם להעלות מינון על מנת שימשיך להשפיע. הלוסטרל 200 עם הקלונקס 0.5 שלוש פעמים ביום עוזר ומקל עלי. להזכיר לך אני לוקח גם בונדורמין לשינה. מה דעתך אוכל להמשיך עם הקלונקס לאורך זמן? מה עדיף מהמשפחה הזאת למשל: אסיול לוריבן או ואליום? אגב גילי 60 פלוס אם זה משנה. מצפה בקוצר רוח לתשובתך. תודה יעקב -
גם אני
מיכל 19/10/2014 | 17:47הייתי עם אותה בעיה, ולא רציתי להתמכר לקלונקס, למרות שזו תרופה שאני מאד אוהבת, חצי שעה והמחשבות נרגעות. בשל החשש מהתמכרות נתנו לי מרשם לתרופה בשם איטומין. תוך שעה אתה פשוט נרדם ואיכות השינה טובה. אני לוקחת רבע כדור. פעם לקחתי חצי ולא הצלחתי לקום מהמיטה יממה,אז שים לב למינון. התרופה מחייבת טופס 29 נדמה לי. אז כדי לעקוף את המכשול אתה ממיר את המרשם מהפסיכיאטר במרשם של רופא המשפחה ומקבל את התרופה בבית המרקחת של הקופה. האיטומין לא ממכר כלל. -
אני מרגישה שהלוסטרל עושה לי תאבון
.... 19/10/2014 | 17:54הייתכן שלוסטרל עושה תאבון יותר מציפרמיל ורסיטל?? כך מרגישה יעקוב עם השילוב שלך האם עליצ במשקל?? -
משקל
יעקב 19/10/2014 | 23:08עליתי שני קילוגרם -
מה זה איטומין
יעקב 19/10/2014 | 23:14מה התרופה הזאת עושה מאיזה משפחה ומדוע צריך טופס 29 -
איטומין
מיכל 19/10/2014 | 23:43אני לא רופאה וגם לא רוקחת,רק מטופלת. הרופאה שלי נתנה לי את זה על מנת שלא אתמכר לקלונקס. היא סיפרה שכשמישהו מגיע למיון בהתקף נותנים לו מיד איטומין. מניחה שתוכל למצוא מידע באינטרנט. מהתנסות דלי, לעומת הקלונקס, האיטומין פשוט מפיל ואחרי חצי שעה נרדמים.הוא גם גורם לי לישון כל הלילה. למה צריך טופס 29 אין לי מושג.אבל הבנתי שקופות החולים מקבלות אישור כללי כך שזה לא מציב מכשול בשבילך. תתיעץ עם הפסיכיאטר שלך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 18:40ליעקב שלום, ניתן לקחת קלונקס שלוש פעמים ביום בתקופה ההתחלתית וגם בונדורמין אך, עדיף אולי לנסות לפחות בלילה רבע כדור של איטומין שהוא בהחלט יכול לעזור לשינה. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך קלונס
יעקב 21/10/2014 | 21:48ד"ר יקרה העליתי לוסטרל ל200 מ"ג לפי המלצתך. מבחינת הocd יש הקלה ושיפור מסויים וגם הקלה בדיכאון לפעמים עם שחר יש לי דיכאון מינורי שחולף. הבעיה עדיין עם תחושות גופניות התכווצות שרירים בחזה שריפה בפי הטבעת שמקרינה לכפות הרגליים בעבר ניסיתי סימבלטה 90 מ"ג אך ללא הועיל. עשיתי גם בדיקת EMG ללא כל מימצא. לאחרונה שלוש שבועות אני לוקח קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ויש לי שיפור בתחושות הגופניות וגם יותר רגוע ואני נרדם בלילה כבר כמה ימים ללא בונדרמין. ידוע לי שהשימוש בקלונקס מוגבל לשימוש לזמן קצר כפי שציינת אך השאלה האם אוכל להמשיך לאורך זמן ממושך ולא תהיה בעיה של הסתגלות הגוף שתאלץ להעלות מינון ולזה אני לא מוכן. מה דעתך האם יש מהמשפחה הזאת כדורים שפחות ממכרים שאת יכולה להמליץ? מצפה לתשובתך בברכה יעקב -
למיכל
.. 24/10/2014 | 01:58אטומין היא תרופה נוגדת פסיכוזה. -
במינון נמוך
מיכל 24/10/2014 | 06:45משמשת ככדור הרגעה. רבע כדור עד חצי. שוב, אני לא רוםאה וזה ניתן לי כדי לישון שינה רציפה -
ד"ר קרני עדיין ממתין לתשובה
יעקב 28/10/2014 | 18:40ממתין לתשובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 22:25ליעקב שלום, אטומין זאת תרופה אנטי-פסיכוטית שהינה בין הדור הישן לדור החדש של התרופות. במינונים נמוכים, ניתן להשתמש בה כהרגעה. ניתן להשתמש בה גם כפיתרון להפרעות שינה (במינון של רבע כדור). מאחר ומדובר בתרופה ישנה, כנראה שליבואן לא השתלם לייבא אותה לארץ ולכן יש צורך לייבא זאת באופן פרטי. השתרש נוהל משונה בארץ, אשר על פיו לתרופות שהיבואן הפסיק לייבא, יש צורך להוציא טופס 29. קופות החולים פותרות זאת על ידי הוצאת טופס 29 כללי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 20:32ליעקב שלום, אטומין זאת תרופה אנטי-פסיכוטית שהינה בין הדור הישן לדור החדש של התרופות. במינונים נמוכים, ניתן להשתמש בה כהרגעה. ניתן להשתמש בה גם כפיתרון להפרעות שינה (במינון של רבע כדור). מאחר ומדובר בתרופה ישנה, כנראה שליבואן לא השתלם לייבא אותה לארץ ולכן יש צורך לייבא זאת באופן פרטי. השתרש נוהל משונה בארץ, אשר על פיו לתרופות שהיבואן הפסיק לייבא, יש צורך להוציא טופס 29. קופות החולים פותרות זאת על ידי הוצאת טופס 29 כללי. בברכה, דר' קרני רובין -
האים יש תנגודת לקיחת מלטונין ואטומין ביחד
רוני 15/06/2017 | 21:30בני בן 24 המוגדר pdd ואפילפטי מקבל 1000 מג דאפאלפט כרונו 2 מג רספרידל בבוקר ו1 מג דקינט. בערב 500 מג דאפאלפט והוסיפו לו אטומין 40 מג ומלטונין 3 מג. הבן לא רגוע עצבני מכה נרדם בסדר ישן רצוף. האם יד תינגודת בין התרופות ומה ניתן לעשות . הוא מקבל את התרופה החדשה שבוע. כמה זמן לוקח לתרופה להשפיע מבקש עזרתך תודה -
שילוב תרופות לocd חרדה חברתית ודיכאון
צחי 15/07/2020 | 19:28שלום ד"ר קרני רובין מה את אומרת על שילוב של 30 מ"ג סרוקסט, פריזמה 10 מ"ג, סורבון 10 מ"ג בבוקר, ובערב 10 מ"ג סורבון וסרוקאל 50 XR הרציונל מאחורי זה הוא מה שקראתי שסרוקאל במינון נמוך עוזר לOCD, פריזמה מעורר ומדכא תאבון ובכך מנטרל את תופעת הלוואי של הסרוקסט והסרוקאל, סורבון עובד על רצפטורים נוספים שמשפחת הSSRI לא עובדים. -
ומה העדיפות להשתמש בזה בתור כדור שינה?
אחת 23/07/2020 | 05:41כאילו למה לא כדור שינה? מה ההגיון להתשמש דווקא בכדור אנטי פסיכוטי בעבר הייתי בפנימיה טיפולית והיו נותנים לי בסביבות השעות 20-21 בערב ככה, רבע כדור איטומין , אבל זה סתם התיש אותי וגם לא הייתי קמה לבית ספר, כשהייתי יוצאת הבית לא נתנו לי וגם כשהייתי מאושפזת (אושפזתי כמה פעמים, במהלך שהותי בפנימיה, אישפוזים קצרים בעיר על נסיונות התאבדות) לא נתנו לי לא איטומין ולא שום כדור אחר. מה שכמובן מביא אותי לשאלה גדולה מאד אם באשפוזים אפילו לא נתנו לי כדורים מה זה אומר? מה זו הבחירה הזו של הפנימיה לדחוף בכוח כדורים (תמיד איימו שנעוף משם\נלך לאשפוז אם לא נשתף פעולה וכו', היו בודקים מתחת ללשון, כמובן כל ילד לקח כדורים אחרים) -
סרוקסט
רושם מניסיון 09/05/2021 | 14:13לקחתי סרוקסט קרוב ל 10 שנים והכדור מנפח ומשמין , במהירות ! אחרי הפסקה ההשמנה מייד נעצרה ונוטל כיום 50- ולעיתים רחוקות 100 מ"ג לוסטרל שעצר את ההשמנה ומדכא לי את התאבון אבל לא מוריד במשקל -
האם ניתן לשלב בין לוריון לסורבון
טיטיט 17/05/2021 | 07:35האם. אפשר לשלב סורבון ולוריבן
-
-
ציפרלקס
משה 24/03/2017 | 13:17שלום ד"ר! יש לי 2 שאלות. 1.אני בן 25 סובל מזה כחצי שנה ככל הנראה מהפרעות חרדה מטופל כמה חודשים אצל מטפלת קונגטיבית ובמקביל התחלתי בטיפול תרופתי ציפרלקס התחלתי ב10 מ"ג ולאחרונה העליתי ל20. אני חושב שהכדור כלל לא עוזר לי ואולי אפילו משפיע עליי לרעה אשמח לקבל פיתרון או להפנות אותי למקום הנכון.אני אדם נורמטיבי ואיש ביטחון שמלפני חצי שנה חיי נהרסו ואני כבר לא מצליח להיות אופטימי. 2.אני לוקח את הציפרלקס בשעות הערב סביבות 10 ואתמול שכחתי לקחת האם יש בעיה עם זה? פעם ראשונה שזה קורה לי! אשמח לקבל תשובות תודה ד"ר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/03/2017 | 16:09למשה שלום, לא ברור לי האם הפרעת החרדה השתפרה בעקבות הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי? בעיקרון, הייתי פונה לפסיכיאטר ומבקשת שיחליף את הטיפול מאחר ואינך מגיב אליו. אשר לשכחה של הכדור אתמול בערב, זה יכול לעשות תופעות לוואי אך כנראה שלא עשה. לעומת זאת, הפסקת הטיפול בכדור זה, רצוי שתעשה בהדרגה בכדי למנוע תופעות גמילה. בברכה, דר' קרני רובין -
ציפרלקס
משה 23/04/2017 | 18:55בהמשך לתגובתך רציתי לומר כי מתחילת ההפרעה עד כה בהחלט יש שיפור לא יודע אם זה בזכות הכדור אבל יש! אך עדיין לא 100% ומקבל מידי פעם התקפים לא פשוטים וברוב הזמן ביום יום אני עייף ויש לי מיגרנות. שאלה נוספת שרציתי לשאול אם אפשר לשתות אלכוהול בזמן נטילת הציפרלקס? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 23:25למשה שלום, 1. ניתן להוסיף כמתגבר אביליפיי (אריפליי) 2.5 מ"ג בערב לפני השינה בתחילה יחד עם לוריבן 1 מ"ג. 2. במידה וזה לא עוזר לאחר כשבוע-שבועיים ניתן להחליף את הכדור. במקרה כזה הייתי עוברת לסימבלתה ומעלה את המינון בהדרגה ל 90-120 מ"ג. 3. לגבי האלכוהול, ניתן לשתות כוסית ולא כמויות מופרזות. בברכה, דר' קרני רובין -
ציפרלקס
משה 25/04/2017 | 15:39תודה ד"ר בהמשך לתגובתך האם הכדורים האלה יכולים להזיק?או שוב לעבור תופעות לוואי קשות?(אני כעיקרון נגד כדורים אבל נכנעתי לציפרלקס אחרי שהייתי אובד עצות ובסבל נוראי). ולגבי השאלה השנייה אני לא שותה אלכוהול מלבד בירה. האם בקבוק בירה ביום זה כמות סבירה? והאם צריך לשתות במרחק סביר מנטילת הכדור? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2017 | 23:25למשה שלום, 1. הכדורים אינם מסוכנים 2. מאחר ואינך בתול לכדורים, סביר להניח שתופעות הלוואי יהיו זניחות. 3. פחית בירה זה סביר, אך אסור לקחת עם זה בנזודיאזפינים (לוריבן, קסנגיס, קלונקס וכו'), יש לעשות רווח של 8-12 שעות. בברכה, דר' קרני רובין -
ציפרלקס
משה 28/04/2017 | 01:43ד"ר מלבד העייפות והישנוניות התמידית יש ימים ושעות שאני מרגיש תקוע זאת אומרת שהראש שלי תפוס שאני בהשפעה וזה גורם לי למחשבות לא טובות שאני לא יצא מהמצב שאליו נקלעתי ומצד שני אני מפחד להתעסק עם כל מיני כדורים פסיכאטרים. כל המצב הזה גורם לי לפחד עצום ומעלה לי את רמת החרדה ופוגע לי בתיפקוד ובאופטמיות. האם יש דרך לצאת מהמצב הזה? -
חרדה מהכדורים
יוסי 29/04/2017 | 17:56משה אני באותו מצב,יש לי חרדה רק מלקחת את הכדור..ואם אני לא לוקח אז אני בדיכאון קשה..ועם הכדור אין כלכך שיפור אפילו עושה אותי עצבני והכי מפחיד אותי שהחרדה שלי מסמים ואני מכניס לעצמי עוד סמים מיום ליום מרגיש יותר רע התחלתי לפני שבועיים -
ליוסי
משה 29/04/2017 | 23:20יוסי תודה על השיתוף! איזה כדורים אתה נוטל? ושבועיים זו תקופה קצרה אני עם כל הקושי אני בחור צעיר ומאמין שמתישהו אחזור לחיי עם כל הפחד והסבל. וממה בדיוק אתה סובל לפי האבחנה? -
ציפרלקס
יוסי 30/04/2017 | 08:48משה אני בן 25 ומאוד חלש באופי בגלל זה אני מפחד,הפסיכיאטר אמר התקף חרדה ודיכאון זה אחרי עישון סמים לא תפסתי את המציאות שבוע וזה נמשך חודשיים דיכאון קשה וחרדה אבל לי זה נראה משהו יותר קשה אי אפשר להסביר את ההרגשה הזאת במילים..אני כבר חודשיים באותו מצב בבית לא מסוגל לעשות כלום סוג של הלם משהו בעיניים מרגיש לי מוזר,אתה חושב שהציפרלקס יעזור? איך הוא משפיע עלייך בנתיים? אני כבר מיואש.. -
...
יוסי 30/04/2017 | 09:02אתה יכול להשאיר ווטסאפ אם באלך נעדכן אחד את השני על המצב.. -
חרדות דיכאון
רונית 30/04/2017 | 12:58יוסי מה שאתה חווה זו תופעת לוואי מחורבנת של חרדה קשה. קוראים לה דה ראליזציה:אתה מרגיש מרחף,לא מחובר למציאות,כאילו אתה בתוך אקווריום, אתה מאחורי וילון,זה גורם לבלבול,לסנוור לבעיות בזיכרון. דה פרסונליזציה זה בפאן האישי. אתה מסתכל על עצמך במראה, יודע שזה אתה אבל מרגיש לא מחובר למה שאתה רואה. אתה כאילו הולך על רגליים לא שלך. זה סבל איום ונורט. אני חווה את זה כבר ארבע שנים. זה הרבה יותר קשה להתמודדות מהתקפי חרדה. כמובן שזה גורר חרדות. כדי להיפטר מההרגשה הזו צריכים להיפטר מהחרדה, מה גם שעצם תחושת הניתוק יוצרת חרדה ונכנסים למעגל סגור ונורא. אם יתמזל מזלך טיפול תרופתי נכון יעזור לך. אני עוד לא מצאתי. בקיצור גיהנום. -
לרונית
יוסי 30/04/2017 | 13:02רונית זאת הרגשה נוראית ,לפני המעשה הרגשתי קצת בדיכאון ולא מוצא את עצמי,אבל הייתי חי טוב ואין לי סיבה בעולם להיות בדיכאון,אבל ההרגשה שהכל מוזר עם התקפי חרדה קשים בהתחלה גמרו אותי.הציפרלקס לא ממש עוזר עושה אותי בעיקר עצבני עדיין אני מרגיש מוזר..יש לך פתרון לבעיה הארורה הזאת? -
לרונית
יוסי 30/04/2017 | 13:09גם שאני מסתכל במראה אני מרגיש מוזר לעצמי וכל מה שאני עושה מוזר לי אני מרגיש ששכחתי מזה לחיות,הרסתי לעצמי את החיים בשניה..את חושבת שהציפרלקס יעזור? אני כבר חודשיים לא מוצא את עצמי -
חרדות דיכאון
רונית 30/04/2017 | 13:46יוסי,אני לא יודעת אם ציפרלקס יעזור לך. תצטרך לתת לזה צ'אנס,אני אישית לא ניסיתי ציפרלקס,ניסיתי לוסטרל ויפאקס וסטמבלטה שלא עזרו. אבל כל עניין לגופו,אני מכירה את התחושות,הן איומות,אני סוחבת אותן 4 שנים. הייתי נותנת הכל כדי לקבל את עצמי בחזרה. עברתי כבר 2 פסיכיאטרים שנחשבים לטובים שלא הצליחו לעזור לי. כעת עושה שיעורי בית למצוא את השלישי.טיפים אני יכולה לתת לך הם: כשתחושת הניתוק מתגברת תיכנס להתרחץ. או תיקח חתיכת קרח ותאגרף אותה חזק ביד. אתה לא תשתגע. חשוב שתזכור לא משתגעים מדה ראליזציה ודה פרסונליזציה.לא יקרה לך כלום. חוץ מהסל. תיצמד לפסיכיאטר טוב,תהטה קשוב,ומצד שני דעתן. כי לא כל מה שהם אומרים הוא תורה מסיני. תזכור שהגוף והנפש הם שלך. עצה נוספת, אל תקרא באינטרנט. זה מגביר חרדה וכל האינפורמציה בדרך כלל קטסטרוםאלית. -
רונית
יוסי 30/04/2017 | 13:54הבעיה שלי שקראתי באינטרנט בהתחלה כי עוד היה לי כוח לצאת מיזה וחשבתי שאני יצליח אז משכתי את עצמי המון זמן אבל כמה שהייתי ישן הייתי קם יותר עייף ולחצים מטורפים בכל הגוף לא הבנתי מה קורה לי עד שהלכתי לפסיכיאטר בהתחלה הביא לי קלונקס זה הרגיע אותי אבל התחושה המוזרה לא עברה,עכשיו עברתי לציפרלקס לפי מה שאני מרגיש אני גמור כי כאילו שכחתי את החיים..הייתי גם מאוד משועמם לפני ומבולבל..ואם את רוצה יש לי פסיכיאטר מצויין! -
רונית
יוסי 30/04/2017 | 14:16יש לי עוד בעיה רצינית שאני היפוכונדר תמיד חושב שיש לי הכל בהתחלה חשבתי שיש לי סכיזופרניה והתחלתי לדמיין דברים במחשבות אז נכנסתי יותר לחרדה אבל הפסיכיאטר הצליח להרגיע אותי שאין לי..לפני מה שקרה לי הייתי שוכב עם בחורה נגיד עם קונדום והייתי בטוח שהדבקתי באיידס הולך לעשות בדיקות גם שהיה יוצא שאין לי כלום הייתי חושב שהבדיקה לא טובה,ככה שאני בבעיה רצינית..אפילו אם יבוא יום שאני ירגיש טוב אני עדיין לא יאמין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2017 | 19:20לרונית שלום, לא יכולתי לכתוב את הדברים יותר טוב ממך. כל הכבוד ובמיוחד עצתך נגד האינטרניטיס. האם אצלך זה התחיל מטראומה כלשהי? ייתכן וחשוב לעבוד איתך על החרדות עם EMDR בכדי להוריד את מפלס החרדה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2017 | 19:29למשה שלום, מאחר והיה שיפור על 10 מ"ג אני צופה שעכשיו שעלית ל20 מ"ג יחול שיפור נוסף תוך שבוע-שבועיים. כל שינוי מינון יכול להחריף את המצב לזמן קצר ואחר כך להביא לשיפור. השיפור אינו תלוי באמונה או באופטימיות שלך ולא בפחדים שלך. במידה והכדור עוזר, הוא יעזור למרות ועל אף. פשוט צריך לתת לזה מספיק זמן. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2017 | 19:32ליוסי שלום, השיפור כפי שכתבתי למשה אינו תלוי באמונה שלך ובפחד שלך מהכדורים. שבועיים זה זמן קצר מדי מכדי לקבל תגובה חיובית ולכן אין מה להתייאש. בברכה, דר' קרני רובין -
..
ציפרלקס 05/05/2017 | 15:22משה איך אתה מרגיש? -
ד"ר קרני-טראומה
רונית 06/05/2017 | 09:28ד"ר קרני,בעברי טראומות, יתמות מאב מגיל 3, חצי שנה אחרי אחותי הבכורה נהרגה בתאונת פגע וברח כשחזרה הביתה מהטירונות,מהסיפורים שימשה לי כאם שנייה, אחרי הטרגדיות אמי קידשה את המוות והזניחה אותי רגשית, אני הצעירה,אחיי היו בוגרים.תוסיפי לזה גירושין קשים וכואבים שאני לא מאחלת לאך אחת שעברתי לפני 10 שנים. ונשארתי לגדל לבד תינוקת ו 2 פעוטות. גדלו שלושת המקסימים,הם מאושרים ובריאים, כי מעולם ועד עצם היום הזה לא נתתי להם להרגיש שהגירושין פגעו בנו כמשפחה וכמובן שבהרבה כוח הם לא חשופים למצבי הנפשי. וזה כשלעצמו מוסיף מוסיף התמודדות להתמודדות. כך שהעומס גדול. לשאלתך ניסיתי emdr זה לא הוכיח עצמו. כרגע ללא טיפול תרופתי. נתמכת בלוריואן תרופה שהיא לא פתרון ושוב מחפשת פסיכיאטר. אחרי שלושה במהלך 4 שנים. שלא הצליחו לייצב אותי עם לוסטרל, ויפאקס,וסימבלטה. כאשר יש מוטיב שחזר על עצמו בשלושת התרופות,מינון נמוך לא מספיק מינון גבוה מאוד מחמיר את הסימפטומים ועם כל הסבל לקחתי כל טיפול לתקופת זמן מקסימאלית. אז כן ד"ר קרני. אני אם כל הטראומות. ו4 שנים זה יותר מידי זמן. זה נשגב מבינתי, אנשים עם מאניה דיפרסיה או סכיזופרניה, מצליחים להגיע לאיזון. ואני לא? למה? הלוואי שהיית קרובה אליי גיאוגרפית. אני מהצפון, קיבלתי המלצה על פרופסור קליין מנהל המחלקה הפסיכיאטרית ברמבם. העניין הוא גם כלכלי. הוא גובה לא מעט. אז כרגע ממשיכה לבדוק ולחקור. למזלי. הלוריוואן עוזר לי ואני מצליחה לתפקד. אבל שוב, זה לא פתרון. -
אשמח לדעת מה את מרגישה
רועי 06/05/2017 | 15:58אני גם אחרי חרדה ודיכאון לא מצליח להתחבר לעצמי עם ציפרלקס גם לא עוזר,אני מרגיש זומבי מכונה החלומות נראים יותר אמיתיים אין כוח וחשק לכלום -
מרגיש שמצבי גרוע מכולכם, חולה נפש מלידה
.. 06/05/2017 | 16:39היי אז ככה אני כבר בגיל 25 סובל מדיכאון מלידה דיכאון וקצת חרדות אי אפשר לצאת מזה אי אפשר לרכוש השכלה אי אפשר לעבוד תרופות שהשמינו אותי פגעו לי בדימוי עצמי בנוסף לחשק המיני שהם דיכאו.. לא יודע מה לעשות כבר כמה שנים אני שוקל המתת חסד אבל אין לי איך לממן את זה ויש עורך דין בארץ שיכול לתת הפניה זה לא בעיה -
דה ראליזציה דה פרסונליזציה רועי
רונית 06/05/2017 | 16:39היי רועי. כמובן שכל עניין לגופו. אשתף אותך בתחושותיי, זה יעזור לך להבין שאתה לא לבד. דה ראליזציה וגה פרסונליזציה הם למעשה מנגנוני הגנה מפני חרדה קשה. ניתוק. על מנת שלא נצטרך להתמודד עם החרדה/נטראומה. על פניו זה נשמע יופי. אך הסבל הוא קשה מנשוא.דה ראליזציה היא תחושת ניתוק מהמציאות, כאילו אתה נמצא בתוך אקווריום. אתה לא באמת חש את המציאות, כאילו העולם שלך מתנהל מאחורי וילון,הסביבה הקרובה שלך כמו הבית, החדר,נראים מוזרים ולא שייכים. דה פרסונליזציה זה בפאן האישי. אתה מתסכל במראה, אתה יודע שזה אתה, אבל אתה לא מחובר למה שאתה רואה, אתה מרגיש כאילו אתה הולך על רגליים שהם לא שלך. התחושות הן קשות ואתה בטוח שאת משתגע או כבר משוגע. חוסר ריכוז, סינוור, בעיות זיכרון לטווח קצר ונטייה לנתח דברים מה שאתה לא עושה במצב רגיל. רועי אני יכולה להרגיע אותך, אתה לא תשתגע. כאחת שסובלת מההפרעה אני שמה על ראשי את כובע השפיות בהרבה ביטחון. כעת. החרדה הקשה גורמת לדה ראליזציה ודה פרסונליזציה שנקראות בקיצור דיסוציאציה. הדיסוציאציה יוצרת חרדה שמובילה לדיכאון, והמעגל סגור. אנשים יוצאים מזה. אני לצערי עדיין לא יצאתי מזה, אחרי טיפולים תרופתיים שנכשלו וגם טכניקות פסיכולוגיות שלא הועילו. הקושי גדול. שלא לדבר על הבדידות שהפרעה זו מביאה איתה. כי לך תשב עם חבר ותאמר לו אני לא מחובר לעצמי. הוא יחשוב שאתה איבדת את זה. אבל אתה לא רועי. אל תפחד, לא יקרה לך כלום. מקווה שתהיה בר מזל ועם טיפול נכון תחזור לעצמך. אל תחפש אינפורמציה באינטרנט, כי זה יפחיד ויטעה אותך. -
רועי
רועי 06/05/2017 | 16:47תודה על התשובה,אבל אני באמת מרגיש שאני מאבד את השפיות,לפני הציפרלקס זה התחיל בהתקפי חרדה יום אחרי יום,ואז הגיעה דיכאון עמוק כאילו נגמר העולם,הייתי זומבי ממש ! לא ידעתי מה הולך איתי,התחתי ציפרלקס שהחריף את המצב בהתחלה,עכשיו אני פחות זומבי יותר מכונה בלי עניין בחיים..איך אפשר לצאת מיזה? גם לפעמים רואה כתמים שחורים משהו מוזר,כמה זמן יקח לצאת עם בככל זה כבר הרבה חודשים ככה -
לרועי
רונית 06/05/2017 | 19:17רועי. תיאלץ להתאזר בסבלנות, שום תרופה היא לא הוקוס פוקוס,כל תרופה היא ניסוי וטעייה, כאשר הפסיכיאטר עם הידע והניסיון מנסה להתאים לחולה תרופה ולא תמיד מצליח. אתה בתוך תהליך. תהיה קשוב לעצמך, תעדכן את הפסיכיאטר על כל שינוי, חעובי או שלילי. מזכירה לך, אני 4 שנים בתוך המשבר הזה. אסור להרים ידיים. יימצא הפתרון,אז יש מי שהתרופה ראשונה קולעת בול. ויש כמוני. נקווה שאתה בקבוצה הראשונה. בהצלחה. -
רועי
רועי 06/05/2017 | 20:13איך צריך להתייחס לזה? כי אני לא מצליח לחזור לחיים כמו שהייתי לפני התקפי חרדה,הכל מוזר ולא אמיתי אני לא יודע להבדיל בין שתי ההפרעות חושב שיש לי גם וגם איך חוזרים לחיים רגילים? זה משהו שיחזור עם הזמן? או שזה נשכח ואשאר ככה כל החיים -
דה ראליזציה דה פרסונליזציה רועי
רונית 06/05/2017 | 21:24רועי. לא היית ככה לפני החרדות ואתה לא תישאר ככה אחרי שתחלים. תנסה להירגע.תגיד לעצמך שזה זמני. כשאתה מרגיש שהניתוק חזק, תתרחץ, תיקח קוביית קרח ותאגרף אותה חזק ביד,תלעס מסטיק,הלעיסה מייצרת רוק וזה טוב כי חרדות גורמות ליובש בפה. כפי שכתבתי לך קודם, זה לא הוקוס פוקוס, דה ראליזציה ודה פרסונליזציה הן תופעות לוואי של חרדה קשה. בקגע שעוצמת החרדה תפחת, גם הניתוק יפחת. עם טיפול נכון אתה תהיה בסדר. לא תישאר ככה תמיד. סהלנות. זה לא שיש לך ברירה אחרת. כפי שלי אין. תאר לך שאני אם חד הורית לשלושה ילדים ומתפקדת למרות המצב הקשה שלי. תהיה חזק. אל תפחד. יימצא פתרון עם טיפול נכון.מקווה שמצליחה להרגיע ולעזור לך. -
רועי
רועי 06/05/2017 | 22:13תודה על התשובות..הקטע שכל יום שעובר מרחיק אותי ממה שהייתי האמת שאני לא זוכר כבר איך,אני מרגיש לא שפוי עם סחרחורות לחץ מטורף לא נרדם בלילה ובהלם כל היום החיים לא אמיתיים כבר! הייתי בנאדם רגיל לפני החרדות אולי קצת בדיכאון בחרדה הראשונה הרגשתי שהגוף קל מרחף וזה כנראה נתקע -
ציפרלקס
משה 09/05/2017 | 20:56היי ד"ר קרני זה שוב אני משה! אז הזמן עבר ואני כבר כמעט 8 חודשים שחיי כבר לא אותם חיים מאז שהחל לי לפי הפיענוח של המטפלת קונגטיבית "הפרעת חרדה" ואולי "דיכאון קל". אז התחלתי לשתות ציפרלקס במינון של 10 ולאחר מכן 20 כבר מתחילת חודש 12 אשתקד. ויכול להיות שברוב הזמן ההתקפים שלי לא חזקים כמו שהיו בעבר אבל מאז שלקחתי את הציפרלקס אני מרגיש ברוב הזמן כמו אדם שהראש שלו תקוע והוא ממשיך להתהלך כאילו לא קרה כלום וככה אני מתפקד כל יום עם מיגרנות עייפות תמידית ומחשבות כל היום על מה יהיה איתי והרבה הרבה פחד בגוף. האם ניתן לעשות משהו או שכל החיים אשאר אומלל ויחיה בפחד מכלום באמת כלום לא קרה לי שום אירוע טראומתי בחיים זה התחיל ביום אחד בהיר אני בן 25 יש לי עבודה טובה משפחה תומכת חברים ללא סוף אבל איכשהו נקלעתי למצב הזה. אשמח אם תוכלי להכווין אותי לדרך צלחה אודה לך כל חיי. -
דה פרסונליזציה
חיה 09/05/2017 | 22:14גם אני סובלת מתחושת הניתוק והמוזרות הזאת. זה התחיל לפני קרוב לשנה בשני התקפי חרדה קשים שכל אחד מהם נמשך כמה שעות רצופות, ומאז אני מרגישה שהכל סביבי לא אמיתי הכול מוזר וחסר חיות. נכנסתי בעקבות זה גם לדיכאון עמוק. מטופלת כרגע במירו 30, והמצב השתפר מאוד. וכן מטופלת בשיחות ע"י פסיכולוגית. אני חושבת שעוצמת הניתוק ירדה, אני מרגישה יותר תחושות ורגשות. הפסיכולוגית הסבירה לי שהניתוק הוא בריא בשבילי כרגע והוא שומר עלי מפני החרדה, ושעניינים הסתדרו הניתוק יעבור. אני מקווה שכך יהיה, כי זאת תחושה בלתי נסבלת!!! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 18:30למשה שלום, זה נשמע שיש מקום להחליף את הטיפול התרופתי. מאחר ונראה שהציפרלקס לא עזר, הייתי מחליפה ל-SNRI'S ובשל כאבי הראש, הייתי מנסה טיפול עם סימבלתה. במידה וזה לא יעזור מספיק, יש מקום לדעתי לנסות להוסיף לך אביליפיי (אריפליי) 2.5 מ"ג בערב. דיכאון אינו צריך סיבה, על-פי רוב הוא מתחיל בלי סיבה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 18:38לרונית שלום, אשמח לכוון אותך, תשלחי לי הודעה ב"יצירת קשר". בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 18:43לרונית שלום, לא יכולתי לכתוב את הדברים יותר נכון ממך. אני בטוחה שניתן למצוא גם לך פיתרון. בברכה, דר' קרני רובין -
יצירת קשר ד"ר קרני
רונית 11/05/2017 | 22:07ד"ר קרני, יותר מאשמח לקבל ממך הכוונה, איפה האופציה של "יצירת קשר"? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 23:10לרונית שלום, זה הקישור: http://www.infomed.co.il/expert-94722/ בברכה, דר' קרני רובין -
רונית
גל 24/03/2018 | 07:39היי אני באותו מצב האם נוכל לדבר במייל galoz67@walla.com אני יודעת שעבר זמן מאז ההודעות אבל אולי תוכלי לעודד אותי -
חיזוקים לרונית
ורד 16/04/2018 | 12:27הי רונית נראה כי את לומדת כל פעם מחדש לצמוח דווקא מתוך הכאב והנפילות בחייך, מעריצה ומחזקת אותך על הכוחות הנפשיים שיש בך ואת לומדת להשתמש בהם בתבונה. את נותנת כח לאחרים וזה מחזק גם אותנו. מאחלת לך כל טוב -
מייעץ
M 19/04/2018 | 02:11אני לא רופא !!! אבל אני יכול להגיד לך שצריך להתרגל לתופעות לוואי של כל כדור, ולהחליף אותם או לעצור באמצע מאוד לא מומלץ. הרופאים לא אומרים את זה בדרך כלל אבל לוקח חודשיים פחות או יותר להתרגל לכדור. -
מייעץ
M 19/04/2018 | 02:14טיפול פסיכולוגי אינטנסיבי. יש כאלה מקומות ממונים שלא עולה הרבה כסף בשיטת CBT תחפש בגוגל. וכמובן רצון מסוים להקים את עצמך, ולעשות את זה. אתה יכול להמשיך להיות ככה כל החיים, או לקבל המתת חסד. או שתתאפס על עצמך ותתחיל ללכת לטיפול פסיכולוגי אינסטיבי. -
למשה
רעות דהן 30/05/2018 | 10:50מרגישה בדיוק כמוך!!! בת 24 מה הפתרון ניסתי ציפרלקס פאקסט עכשיו ויפאקס -
למשה
רעות דהן 30/05/2018 | 10:52מרגישה בדיוק כמוך!!! בת 24 מה הפתרון ניסתי ציפרלקס פאקסט עכשיו ויפאקס -
יוסי צור איתי קשר
עומר 18/12/2018 | 22:33יוסי מה הפלאפון שלך צריך ייעוץ מרגיש כמוך בול -
יוסי
עומר 18/12/2018 | 22:40צור איתי קשר אחי -
טיפול בעייפות
דוד 19/12/2018 | 12:01אולי תבדקו הורמונים של בלוטת התריס ובלוטת אדרנל אצל אנדוקרינולוג זה מה שגורם לעייפות ולחוסר אנרגיה. אולי זה גם קשור לחרדות. תחפשו אתר בנוגע לאיזון הורמונלי ובלוטת התריס. -
היי רונית . בבקשה אני מרגיש שתוכלי לעזור לי .
עידן 06/01/2019 | 07:10האם אפשר לדבר אתך איכשהו ? -
דכאון קשה מאוד
ירין 13/03/2019 | 21:59היי שמי ירין ולפני 5 שנים התחיל לי דיכאון מאוד קשה אחרי כמה חודשים חזרתי לעצמי עם 2000 מ״ג של דפלפט ו 20 מ״ג של ציפרלקס. לאט לאט הורדתי את המינון של הדפלפט כי הרגשתי עייפות מטורפת אחרי שנתיים לערך החלפתי כדורים בגלל העייפות וחוזר אנרגיה. לקחתי המון תרופות מאז (סימבלטה, וולבוטרין, ליתיום, טרינטלקס, אפקסור) ועוד הרבה הרבה תרופות פשוט לא זוכר את כל השמות. המליצו לי על טיפול ECT עשיתי 14 טיפולים וכלום לא קרה. הפסיכיאטר נתן לי עכשיו לקחת אביליפיי 5 מ”ג ובכמה ימים הראשונים היה שיפור משמעותי ואחרי שבוע בערך התחיל לי עייפות חרונית והרגשה לא טובה. מה אני אמור לעשות להרגיש טוב אני כבר מיואש מאוד. בבקשה את עזרתך 🙏 -
לרונית שלום
איציק 14/05/2019 | 17:05רונית ה' יברך אותך. הצורה שאת כותבת את הדברים מהתנסות אישית, עזרה לי מאוד מאוד להבין שאני לא לבד בעולם, ולא לבד בתחושות הללו. ובפרט מה שכתבת שזה לא נורא ולא משתגעים מזה. (אני כיום כ 7.5 שנים אחרי טראומה חריפה של שימוש בסמים, שמזכירה ממש את התחושה שלך. טיפול אינטסיבי של EMDR עזר להפחית את הצער והסבל ב כ60 70 אחוזים - טיפול של שנה) הבעיה שלי היום, שאחרי שהתחתנתי התחילו הבעיות לחזור (בעצימות נמוכה יחסית) אבל השאריות נותרו. התחלתי עכשיו ציפרלקס 2.5 מ"ג !!! מינון שכמעט לא נחשב, ואני מתחיל לחוש את התחושות הללו שוב. כנראה יש לי רגישות גבוהה להתערבות של חומרים פסיכואקטיביים. ה' יעזור לכולנו -
חרדות ותחושת ניתוק ובלבול
רעות 11/11/2019 | 10:59היי ד"ר, אשמח לשתף אותך במצבי והייתי שמחה לדעת האם זה מצב שניתן לצאת ממנו. זה התחיל לי לפני יותר מחודש. התחלתי להרגיש ריחוף, חוסר ריכוז תסכול בעבודה ובהתחלה לא נבהלתי כל כך. יום למחרת אני מתעוררת בבוקר עם חרדה גדולה והדבר הראשון שאמרתי זה שאני מרגישה מוזר ומרגישה שאולי הכל לא אמיתי. מאז אותו בוקר שזה קרה לי המחשבה הטורדנית הזו לא יוצאת לי מהראש ומלווה אותי לאורך כל היום ומתעצמת בלילה. אני כמעט בכל רגע נתון כל הזמן שואלת את עצמי את השאלות האם מה שאני רואה זה אמיתי? הסביבה, החפצים האנשים, האם אני באמת נוכחת כאן? למרות שאני רואה לנגד עיני את המציאות ואת הסביבה ואני מגיבה לה אבל אני לא מצליחה להתחבר, לא מצליחה לסמוך על המחשבה שבאה ואומרת שכן הכל אמיתי כי עובדה שאני רואה. אני מרגישה כאלו הראש נמצא במקום אחר. אני מנסה לפעמים לגעת בחפצים, לשים לב לתנועות שלי, להסתכל במראה ואני רואה אבל מרגישה שמשהו בי מעורער. קשה לי מאוד להסביר את מה שאני חווה. אני מרגישה שאני עושה כאלו הכל על אוטומט, אני בוהה ולפעמים נודדת ולא מקשיבה, שוכחת בקלות, חוששת לצאת מהבית שמא הניתוק יתעצם ומרגישה הרבה תסכול בתוך עצמי שאני אתקע עם המצב הזה. . אציין שאני סובלת שנים מחרדה חברתית, הפרעת אישיות תלותית הפרעה טורדנית כפייתית ומחרדה שהחמירה בחצי שנה האחרונה כנראה (אני משערת) עקב הפסקת הטיפול התרופתי בציפרלקס שהפסקתי לאחר 6-7 שנים של טיפול. היום לאחר החזרה של החרדות, המחשבות והניתוק שהתחלתי להרגיש הפסיכיאטר המליץ להעלות את מינון הציפרלקס מ10 מג ל15 מג ובנוסף רשם לי חצי כדור בשם ריספונד. אני מאוד חוששת מהכדור הזה כי הבנתי שהוא אנטי פסיכוטי ואני חוששת שיגרום לתופעות לוואי קשות ולנזק בלתי הפיך בשימוש לטווח הקצר וגם לטווח הארוך. הפסקתי אותו אחרי כמה ימים. אני חוששת מהכדורים הפסיכיאטרים כל כך, כי אם מפסיקים הכל עלול לחזור ואני רוצה להתמודד עם המצב באופן טבעי, אם באמצעות תרופות טבעיות , טיפול פסיכולוגי ולא להיות תלוייה בכדורים כל החיים. התופעות לוואי שהרגשתי במהלך כל השנים שלקחתי ציפרלקס היו אדישות, עייפות, בחילות ותחושה שהכל טוב. ובחצי שנה האחרונה הכל פשוט חזר. אני כל כך חוששת מדה ריאליזציה, מהניתוק שאני חווה כרגע ואני לא מצליחה למצוא סיבה למה נכנסתי למצב הזה. אני בכללי סובלת מחרדות, מחשבות טורדניות, דאגות בלתי פוסקות, דיכאון, אבל אף פעם לא הגעתי למצב שאני קמה פתאום בבוקר ומרגישה ספק לגבי המציאות, מתחילה לתהות לגבי האם הכל אמיתי? האם אני באמת כאן? ואני רואה הכל אבל לא מצליחה להאמין ולהתחבר. אני חוששת גם מזה וגם מהטיפול התרופתי שמא יחמיר לי את תחושת הניתוק. חידשתי טיפול בציפרלקס לפני חודש, תחילה ב5 מג לאחר מכן 10 ולפני שבועיים בערך הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל15 מג. סמוך להעלאת המינון התחילו להתגבר אצלי מחשבות טורדניות לא רצוניות ממש פולשניות על אובדנות ופחד מלאבד שליטה, קראתי שבתחילת הטיפול אלו שסובלים מדיכאון תופעה זו עלולה להתרחש ולעבור כשהכדור ישפיע. לפני יותר משבוע הרופא נתן לי ואבן להרגעה 3 פעמים ביום חצי כדור למשך 10 מים והיום אני למעשה מסיימת איתו. מה יכולה חשוב לי לציין איני אובדנית ואף פעם לא הייתי. אני סובלת מocd וסובלת מפחד מפני חוסר שליטה, איכשהו המחשבות שלי הגיעו למחשבות קיצוניות שממש גורמות לי לחרדה שיתממשו .איני יודעת אם יש קשר בין תחושת הניתוק לבין המחשבות האלו או שמא המחשבות האלה קשורות בכדור. -
חווה את אותו הדבר כבר שנים
ישראל 21/11/2019 | 01:49רונית אם תרצי נוכל לדבר זה המייל שלי חווה את אותו הסימפטומים שנים כבר apfyk154@gmail.com אני חושב שנוכל לעזור לאחד השני ע"י שיתוף ותמיכה -
חווה את אותו הדבר כבר שנים
ישראל 21/11/2019 | 01:49רונית אם תרצי נוכל לדבר זה המייל שלי חווה את אותו הסימפטומים שנים כבר apfyk154@gmail.com אני חושב שנוכל לעזור לאחד השני ע"י שיתוף ותמיכה -
עדן
עדן 16/05/2021 | 15:09תוכל ליצור איתי קשר? אני בול באותו מצב ובאותו גיל.
-
-
רסיטל (לת)
נעמי 13/05/2021 | 15:41בתי התחילה היום לקחת "רסיטל" לOCD חרדה ודיכאון. במקרה של כאב ראש , ניתן לקחת אדוויל או אקמול ? או שצירוף של רסיטל ומשככי כאבים אלה מסוכן ?פתח בחלון חדש -
לוסטרל (לת)
עומר 13/05/2021 | 10:38היי ותודה על המענה, רציתי לשאול על הסכנות הבריאותיות במידה ויש בשילוב של לוסטרל וקנאביס רפואי.פתח בחלון חדש -
הסתגלות (לת)
שולי 12/05/2021 | 15:22לקחתי חודש קלונקס ואני מרגיש שהתרגלתי אליו, הוא פחות משפיע. אם אעשה הפסקה של חודש המצב יחזור לקדמותו? ניסיתי הרבה כדורי הרגעה הקלונקס הכי עוזר ליפתח בחלון חדש -
רסיטל (לת)
נעמי 11/05/2021 | 16:40שלום, לבתי (בת 32) הומלץ לקחת רסיטל בשל חרדה דיכאון ו OCD ראיתי בדף ההתוויות של הכדור גם אפשרות לשינוי אישיות. מה שגורם לפחד מלקיחת הכדור.ובכלל תופעות הלוואי גורמות לחששות וכך גם מידת היכולת להיגמל לאחר שנה. אודה לתשובה.מודאגת.פתח בחלון חדש -
ציפרלקס במינון של 15 מג לאישה בגיל 67 (לת)
אפרת 10/05/2021 | 17:07בעלון לצרכן של ציפרלקס רשום שמעל גיל 65 המינון הוא 5 מג והרופא רשאי להעלות למינון מקסימלי של 10 מג. אני נוטלת ציפרלקס כ 4 שנים במינון של 10 מג.הכדור משפיע עלי מעולה. לפני שנתיים הרגשתי פחות טוב הרופא העלה לי את המינון ל 15 מג והתוצאה הייתה טובה מאוד. המשכתי ליטול 15 מג במשך כשנה עם תוצאות מצוינות.אחרי שנה בגלל גילי הקטנתי את המינון ל 10 מג עם תוצאות מצוינות עד החודש האחרון. לאור האמור לעייל האם למרות שרשום בעלון מקסימום 10 מג לגילי אוכל לחזור למינון של 15 מג כמובן לפי הסכמת רופא המשפחה שלי.פתח בחלון חדש -
עוד פעם דודו 111 עם רקע פסיכיאטרי
דודו 111 08/09/2013 | 23:13גדלתי בתור ילד ביישן מאוד , חסר בטחון עצמי ומופנם ומסוגר בלי חיים חברתיים ורגיש מאוד , גדלתי בלי חברים (למעט בביה"ס היסודי) ועד היום אין לי חברים. כתלמיד בביה"ס הייתי מהמצטיינים בכיתה וסיימתי כיתה י"ב עם בגרות מלא (זכאי לבגרות) וציון פסיכומטרי גבוה ובהצטיינות . בתור תלמיד בביה"ס בשעות אחרי הצהריים הייתי מבלה כמעט רוב הזמן בבית בעיקר בללמוד ובהכנת שיעורי בית , הייתי לומד הרבה בבית , את שאר הזמן הייתי מבלה בצפייה בטלוויזיה ובמשחקי מחשב , בשעות אלו אחרי זמן ביה"ס הייתי ממעט לצאת מהבית אם בכלל (לא הייתי יוצא לבלות עם חברים) . גדלתי כבנאדם רגיש מאוד לדברים שנאמרים עליי והנוגעים בי , רגיש לתגובות ולפידבקים של אחרים , ואם הייתי מרגיש שנעלבתי או נפגעתי ממשהו הייתי מתנתק ממנו ומפסיק כל מגע איתו . אחרי סיום התיכון עשיתי הפסקה של שנה לפני האונברסיטה , בשנה הזאת עבדתי במפעל קטן בכפר . בשנה הזאת החלו להופיע אצלי סימפטומים של דיכאון והתחלתי להרגיש בדידות קטלנית וקשה גם רגשות שליליים ורגשות עצב , ,גם כעס פנימי על המצב שנקלעתי אליו (הדכדוך והבדידות) וכעס על ההורים בגלל שחשבתי שחינכו אותי בצורה לא טובה גם כעס על הסביבה שבה גדלתי כי חשבתי שהסביבה גרמה לי לחלות במחלת נפש בגלל הערות שליליות שהייתי מקבל מאנשים בסביבה הזאת (הערות על כך שאני בודד) , והתחלתי להסתגר בתוך הבית , בתוך החדר והתחלתי להתנתק מהסביבה שבה אני חי עד כדי הסתגרות מוחלטת בתוך הבית . בינתיים אחרי שנת ההפסקה (השבתון) שהייתה לי התחלתי לימודים באוניברסיטה כשאני נושא מטען נפשי כבד . במקביל ללימודים באונברסיטה התחלתי לפתח פחד לצאת מהבית ופחד מלפגוש אנשים , פחד חברתי ממצבים חברתיים ובמקביל לזה התחלתי לפתח הימנעות מוחלטת מלהימצא בחברת אנשים , נמנעתי ממצבים חברתיים והסתגרתי באופן מוחלט בתוך הבית והתחלתי לחשוב מחשבות שאומרות שכאשר אני הולך ברחוב האנשים מסתכלים עליי ולועגים לי , ושאינני מסוגל ללכת ברחוב , ושהרגליים שלי לא מסוגלות לשאת את הגוף שלי כך שאלך ברחוב , היו בראש שלי מחשבות שאומרות שאינני מסוגל לעמוד מול אנשים , אינני מסוגל להיות בחברת אנשים . בינתיים סיימתי שתי שנות לימודים באונברסיטה בהצלחה ונכשלתי בשנה השלישית בגלל המצוקה הנפשית שממנה אני סובל (ההסתגרות , ההימנעות , המחשבות , החרדה , הדיכאון , הפרעות שינה , הכעס , התפרצויות הכעס והזעם ). ואז אושפזתי בפעם הראשונה בביה"ח רמב"ם במחלקה פסיכיאטרית פתוחה ושם אובחנתי כסובל מהפרעה טורדנית-כפייתית OCD (חזרה באופן אובססיבי על פעולה מסוימת מספר פעמים כדי לוודא שהכל בסדר כמו למשל לוודא מספר פעמים שהדלת סגורה וגם מחשבות שמופיעות בראש באופן אובססיבי שאומרות למשל שהדלת לא סגורה ) , אובחנתי גם כסובל מחרדה חברתית והפרעת אישיות נמנעת ודיכאון שנקרא double dystemia depression והאבחנה הפסיכיאטרית הייתה : Schizoaffective Disorder סובל ממחלה בספקטרום השניידריאני עם מרכיב אפקטיבי. יצאתי מהאשפוז עם הטיפול הזה : Risperdal 4 mg \פעם ביום Lustral 150 mg \ פעם ביום Clonex 0.25 mg \ פעם ביום Dekinet 2 mg \ 3 פעמים ביום בהמשך באשפוז יום פסיכיאטרי ברמב"ם העלו לי את הלוסטרל (lustral) ל 300 מ"ג ביום והורידו את הריספירדאל (risperdal) ל 2 מ"ג ביום . בסך הכל יצאתי מהאשפוז מחוזק עם יותר בטחון עצמי והתחלתי לאט לאט לצאת לעולם אל מחוץ לבית . בהמשך הייתי במעקב אצל פסיכיאטרית שעשתה לי שינויים תרופתיים בתדירות גבוהה ובתוך זמן קצר , ובנתיים חזרתי לאוניברסיטה , אבל עוד פעם הייתה החמרה במצבי הנפשי ומצבי הנפשי התדרדר (הדרדר) ואז אושפזתי בפעם השנייה בביה"ח העמק בעפולה במחלקה פסיכיאטרית פתוחה בגלל הסיבות הבאות : כישלון בלימודים , הסתגרות מוחלטת בבית , הימנעות מוחלטת מלהיות בחברה מחוץ לבית , פחד לצאת מהבית , פחד מלפגוש אנשים , חרדה חברתית , ייאוש דיכאון ועצב , רגשות שליליים , התפרצויות כעס\זעם שכללו זריקת ושבירת חפצים וקילול ההורים והשם , מחשבות על כך שאינני יכול ללכת ברחוב בגלל שאנשים מסתכלים עליי ולועגים לי , הרגשתי לא שייך , אין לי כח ללכת ברחוב . שוחררתי מהאשפוז עם הטיפול הזה : Modal 50 mg \ 3 ביום Nocturno 7.5 mg \ 1 ביום Seroquel XR 300 mg \ 2 ביום Efexor XR 150 mg \ 1 ביום יצאתי מהאשפוז עם האבחנה Simple Schizophrenia . בסך הכל האשפוז בעמק עזר לי מאוד יצאתי משם מחוזק ועם בטחון עצמי , ועם רגשות חיוביים , ואופטימיות , ועם הרגשת רוגע ושמחה וגם נפטרתי כמעט לגמרי מהמחשבות שמגבילות אותי בנוגע ליציאה מהבית ושמגבילות אותי במישור החברתי והפכתי לבנאדם חופשי שיכול לצאת לאן שהוא רוצה , גם נפטרתי מהעצבנות ומהלחץ והמתח ומרגשות הכעס . אחרי האשפוז הזה הייתי בבית כמעט שנה וחצי . בזמן זה הייתי במעקב אצל פסיכיאטר במרפאה קהילתית בביה"ח הלל יפה בחדרה שעקב ירידה במצב הרוח הרופא העלה לי את האפקסור ל 300 מ"ג ביום . אחרי האשפוז בעמק בכמעט שנה וחצי חלה הדרדרות והחמרה במצבי הנפשי : דיכאון , ייאוש , עצב , כעס , התפרצויות כעס \ זעם , השתוללויות , זריקה ושבירת חפצים , תוקפנות\אלימות מילולית כלפי ההורים (חשבתי שההורים גרמו לי לחלות מחלת נפש על ידי כך שלא חינכו אותי בצורה נכונה) , גם היו הפרעות שינה , מעביר ימים ללא אוכל , מרשל את עצמי , היגיינה ירודה , כעס פנימי אדיר , הרגשת חוסר אונים . אז הגיע האשפוז השלישי בנצרת שבכלל לא עזר לי , אשפוז זה נמשך חודש ושם טופלתי בטגרטול cr 400 מ"ג ביום שנועד להרגעת התפרצויות כעס , וטופלתי בנוסף ב רסיטל 20 מ"ג\יום בנוסף המשכתי עם הסרוקוול xr 600 מ"ג\יום . האשפוז הזה לא עזר לי , להיפך הייתה החמרה במצבי הנפשי , והתחלתי להרגיש תחושת אי שקט פנימי נפשי, ולהרגיש חוסר מנוחה , כך שאינני מסוגל לשבת בנינוחות ולהתרכז בדבר (צפייה בטלוויזיה , קריאה , אינטרנט), הרגשתי מצב דמוי אקטיזיה , ואז הפסקתי את האשפוז על דעת עצמי וחזרתי להמשיך מעקב אצל הפסיכיאטר שלי בהלל יפה כשהמצב שלי לא מאוזן , מרגיש דיכאון , לא שקט ולא רגוע ,ויש גם מרכיבים חרדתיים ודכאוניים ואובססיביים , הפסיכיאטר כתב שהאבחנה שלי היא : Schizophrenia vs Schizoaffective Disorder ונתן לי את הטיפול הבא : Seroquel XR 600 mg \ ביום Modal 150 mg \ ביום Ambien CR 12.5 mg \ ביום לשינה Depalept Chrono לטיפול בהתפרצויות כעס \ זעם : להתחיל 500 מ"ג ולעלות ל 750 מ"ג ביום . להפסיק Viepax להתחיל Clonex 0.5 מ"ג 2 פעמים ביום . אחרי הטיפול הזה ב 20 יום לא הרגשתי הטבה , ותחושת האי שקט הפנימי נמשכה (התחושה שהזכרתי למעלה) , כלומר עדיין מרגיש מצב דמוי אקטיזיה (חוסר מנוחה) , ואז חזרתי לרופא שלי למעקב בהלל יפה , הרופא כתב במכתב הביקור שאני סובל מהפרעה סכיזואפקטיבית באבחנה מבדלת עם סכיזופרניה . הוא כתב שישבתי בבדיקה ללא שום ביטוי של אי שקט פסיכומוטורי . הפסיכיאטר המליץ לי על הטיפול הבא שאני מקבל אותו עכשיו (כיום) : Seroquel XR 800 mg \ ביום Depalept Chrono 750 mg \ ביום להפסיק מודאל (modal) בטענה שלא עוזר לי , וגורם לי לתחושת האי שקט . להמשיך Viepax XR 300 mg ביום . לקחת Cipralex 10 מ"ג ביום . Clonex 0.5 מ"ג \ 3 פעמים ביום . להתחיל Deralin 10 מ"ג \ 2 פעמים ביום . להרגעת האי שקט . Ambien CR 12.5 mg לשינה . בימים אלו (כיום) אני מקבל את הטיפול הזה . אני ממשיך מעקב אצל הפסיכיאטר שלי בהלל יפה כשהמצב שלי לא מאוזן , מרגיש דיכאון , לא שקט ולא רגוע ,ויש גם מרכיבים חרדתיים ודכאוניים ואובססיביים , הפסיכיאטר כתב שהאבחנה שלי היא : Schizophrenia vs Schizoaffective Disorder ונתן לי את הטיפול הבא : Seroquel XR 600 mg \ ביום Modal 150 mg \ ביום Ambien CR 12.5 mg \ ביום לשינה Depalept Chrono לטיפול בהתפרצויות כעס \ זעם : להתחיל 500 מ"ג ולעלות ל 750 מ"ג ביום . להפסיק Viepax להתחיל Cipralex 10 מ"ג \ביום . להתחיל Clonex 0.5 מ"ג \ 2 פעמים ביום . אחרי הטיפול הזה ב 20 יום לא הרגשתי הטבה , ותחושת האי שקט הפנימי נמשכה (התחושה שהזכרתי למעלה) , כלומר עדיין מרגיש מצב דמוי אקטיזיה (חוסר מנוחה) , ואז חזרתי לרופא שלי למעקב בהלל יפה , הרופא כתב במכתב הביקור שאני סובל מהפרעה סכיזואפקטיבית באבחנה מבדלת עם סכיזופרניה . הוא כתב שישבתי בבדיקה ללא שום ביטוי של אי שקט פסיכומוטורי . ללא תכנים פסיכוטיים . הפסיכיאטר המליץ לי על הטיפול הבא שאני מקבל אותו עכשיו (כיום) : Seroquel XR 800 mg \ ביום Depalept Chrono 750 mg \ ביום להפסיק מודאל (modal) בטענה שלא עוזר לי , וגורם לי לתחושת האי שקט . להמשיך Viepax XR 300 mg ביום .(יש לציין שהפסקתי לקיחת viepax לפני כמעט חודשיים לאחר לקיחתו באופו ממושך למשך כמעט שנה וחצי , הפסקתי את viepax על דעת פסיכיאטר אחר שהתייעצתי איתו ונתן לי במקום viepax התרופה רסיטל שלקחתי אותה לתקופה של חודש ושבוע ולא עזרה לי בכלל , יש לציין שבאותה תקופה של החלפת ה viepax התחלתי להרגיש תחושת אי שקט פנימי קשה במיוחד (מצב דמוי אקטיזיה)) . לקחת Cipralex 10 מ"ג ביום . Clonex 0.5 mg \ 3 פעמים ביום . להתחיל Deralin 10 mg \ 2 פעמים ביום . להרגעת האי שקט . Ambien CR 12.5 mg לשינה . בימים אלו (כיום) אני מקבל את הטיפול הזה . לאחר חודש חזרתי עוד פעם למעקב אצל הפסיכיאטר שלי הוא כתב במכתב של הפגישה שהאבחנה שלי Schizophrenia F20.0 שכיזופרניה . הוא כתב שאני לא יציב מבחינה תרופתית וכל הזמן מתלונן על תחושות אי שקט . מרגיש כעסים ומתפרץ בזעם , ללא ביטוי פסיכוזה , ללא אובדנות . הפסיכיאטר המליץ לי : 1. להפסיק בהדרגה Viepax XR . 2. לעלות Cipralex עד 20 מ"ג\יום . 3. לעלות Deralin 10 מ"ג \ 3 ליום . 4. להמשיך Seroquel XR 800 mg \ ביום . 5. Depalept Chrono 1000 mg \ ביום . 6. להפסיק Ambien CR . 7. להתחיל Bondormine 0.25 מ"ג ביום לשינה . 8. להמשיך Clonex 0.5 מ"ג \ 3 ליום . היום אחרי 17 ימים מתאריך השינוי התרופתי האחרון (או מתאריך לקיחת הטיפול החדש עם השינוי האחרון) אין הטבה או שיפור במצבי הנפשי , להיפך יש התדרדרות במצבי הנפשי , אני מרגיש מדוכא ומתוסכל יותר מתמיד , לא אוכל , אין תיאבון , מרגיש כעס , כעוס , מרשל את עצמי את ההיגיינה שלי ואת המראה החיצוני , מתפרץ התפרציות כעס\זעם , משתולל , מקלל את ההורים ואת בני המשפחה שלי , זורק ושובר דברים וחפצים , לא מצליח לישון בלילה למרות שאני לוקח כדור שינה ואז אני ער בלילה וישן ביום , יום הפוך , סובל מהפרעת שינה כרונית , אין לי סדר יום , לא מתפקד , מעשן בשרשרת ושותה הרבה קפאין , עצבני יותר מתמיד , מרגיש תקוע בבוץ , מיואש , חסר תקווה , מרגיש חוסר אונים , מצב רוח רע וגרוע ביותר . 1- יש לי שאלה חשובה : רציתי לשאול האם יש סיכוי שתהיה הטבה במצבי הנפשי , מה אפשר לעשות מבחינה תרופתית על מנת שמצבי ישתפר , האם יש מקום להוספות \ שינויים מבחינה תרופתית על מנת לשפר את המצב ? יש לי גם מספר שאלות אחרות : 2- חוות דעת על הטיפול התרופתי שאני מקבל עכשיו ואיך הטיפול הזה עשוי להועיל לי אם בכלל ? 3- מה המינון המקסימלי של הדירלין לטיפול באי שקט פנימי נפשי ? 4- האם ה Depalept Chrono אמור למנוע את התפרצויות הכעס\זעם וכמה זמן צריך כדי שתורגש השפעתו במלואה ? 5- האם Modal 150 mg ביום יכול לגרום לתחושת אי שקט ? 6- האם אני יכול לוותר על ה Modal ולהסתפק ב Seroquel כתרופה אנטי-פסיכוטית ? 7- חוות דעת על האבחנה הפסיכיאטרית שלי ? 8- חוות דעת על האבחנה הפסיכולוגית שלי ? 9- חוות דעת על טיפול פסיכיאטרי מומלץ ? 10- חוות דעת על טיפול פסיכולוגי מומלץ ? 11- חוות דעת על אפשרויות שיקום דרך ביטוח לאומי ו\או סל שיקום ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת ומורחבת
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 20:55שלום דודו, 1. אם אתה כתבת את כל המגילה הזאת, אינני סבורה שאתה סכיזופרני ואפילו לא סכיזואפקטיבי. אני מסכימה עם האבחנות אשר ניתנו לך באשפוזך הראשון בבי"ח רמב"ם. לדעתי עיקר הבעיה היא שאתה מאוד כפייתי ויש לך אימת קהל קשה. 2. אחת מתופעות הלוואי של המודל היא עצבנות ואי שקט, הדפטלפט כרונו יכול לעומת זאת למנוע התפרצויות כעס וזעם ולייצב אותך. בדרך כלל הייצוב הוא תוך ימים ספורים מרגע שמגיעים למינון טיפולי. דרך אגב, כדאי היה לעשות רמת דם של הוולפורט (דפלפט). 3. דרלין ניתן לקבל עד 160 מ"ג. 4. לגבי השאר אינני יכולה לתת תשובה ברורה מאחר ואינני מכירה אותך. אני סבורה שמצבך יכול להשתפר בהרבה, יתכן עם טיפול מסוג שונה ואני סבורה שיש מקום שתנסה לקבל שיקום דרך הביטוח הלאומי. אינני בטוחה שהשיקום של סל השיקום מתאים לך. 5. נראה לי שמאוד חשוב שתקבל טיפול התנהגותי קוגניטיבי המכוון להפרעה כפייתית. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
שאלה
דודו 111 11/09/2013 | 00:44אילו סוגי תרופות אני צריך כדי לטפל במצב שלי (אנטי דכאוני , אנטי פסיכוטי , וכו') כלומר אילו משפחות תרופות נחוצית לטפל במצבי ? -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
דר' קרני רובין 17/09/2013 | 20:02שלום דודו, אני עדיין בדעה שאתה סובל מ-OCD המלווה לעיתים תכופות בדיכאון ובחרדה. העובדה שאתה יודע שהמחשבות לגבי האנשים אינן המציאות מעידה על כך שזה יותר שייך למחשבות כפייתיות. אינני סבורה שיש לך דיכאון פסיכוטי. הטיפול ב-OCD הוא טיפול נוגד דיכאון\חרדה בתרופות של ה-SSRI'S. יתכן ומתאים היה יותר טיפול בפבוקסיל במינון של 300 מ"ג במקום הציפרלקס. לגבי הטיפול בסרקוואל במינונים שכאלה, הייתי מבקשת לקבל חוות דעת שנייה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
המשך
דודו 111 07/10/2013 | 00:44הייתי אצל פסיכיאטר שהפסיק לי לגמרי את הציפרלקס והדרלין והעלה את הסרוקוול seroquel xr ל 1000 מ"ג ביום והפסיק לי את הדפלפט כרונו והוסיף לי lamictal במינון 25 מ"ג ולהעלות באופן הדרגתי עד לכמעט 200 מ"ג וגם הוסיף מרוניל maronil SR במינון של 75 מ"ג ולהעלות באופן הדרגתי עד 225 מ"ג והוסיף לי Prothiazine במינון 25 מ"ג כפול 2 ביום לשינה ו1 בעת הצורך ואני ממשיך לקבל קלונקס 0.5 מ"ג כפול 3 ביום אשמח לקבל חוות דעת שלך על הטיפול הזה ? האם הלמיקטל מרגיע ומונע התפרצויות כעס ומתי מרגישים את השפעתו המרגיעה ? והאם הלמיקטל משמש לפעמים כאנטי דכאוני ? האם התרופה מרוניל נחשבת ליעילה ובטוחה ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 20:27לדודו שלום, למיקטל הינו כדור אנטי אפילפטי אשר משמש ככדור נוגד דיכאון יעיל בחולים בי פולאריים, כלומר בחולים שיש להם מאניה דפרסיה. הוא בהחלט איננו כדור מרגיע. המרוניל הינו כדור מאוד יעיל ב-OCD, אך יש לו תופעות לוואי רבות וביניהן, במיוחד במינונים של 225-300 מ"ג דפיקות לב מהירות, אשר ניתן להקל עליהן באמצעות דרלין. בברכה, דר' קרני רובין -
רוצה לפנות אליך באופן פרטי דר קרני רובין
דודו 111 14/10/2013 | 22:30פניתי באופן פרטי לדר חיים שם דוד שכתב בסיכום מחלה שאני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית עם תובנה ירודה לחלק מהתכנים הטורדניים בצירוף הפרעת אישיות מאשכול A . יש לציין שכאשר התפרצה המחלה לפני האישפוז בביה"ח העמק בעפולה (לפני הטיפול בסרוקוול ואפקסור) יש לציין שההסתגרות המוחלטת שלי בבית נבעה מכך שאני לא רציתי לראות את השכנים שלי ואת הסביבה שבה אני חי ופשוט רציתי להתנתק מהסביבה הזאת לחלוטין (עבדתי אצל השכנים שלי והרגשתי שהתייחסו אלי באופן רע ע"י הערות שליליות שלהם בנוגע לעבודה שכללו גם צעקות וביקורת קשה ואני רגיש מאוד לזה) וגם סבלתי מחרדה ופחד לצאת מהבית . דר חיים שם דוד המליץ לי לנסות לערוך את השינויים הבאים בטיפול התרופתי : 1. להעלות מינון T. Seroquel 1000 mg/d 2. להפסיק את הטיפול ב Cipralex ולהתחיל טיפול ב T. Maronil SR 75 mg/d ולאחר שבועיים להעלות מינון ל 150 מ"ג . 3.להמשיך בטיפול ובמגמת העלאת מינון T. Lamictal 25 mg/d עד למינון של 200 מ"ג .(הפסקתי דפלפט) 4. T. Phenergan 25 mg כפול 3 ביום . T. Clonex 0.5 mg כפול 3 ביום . והפסקתי לקחת Deralin . יש לי שאלות : 1. מה האבחנה המדוייקת שלי , ואם היא הפרעה טורדנית כפייתית אז מה הסימנים של הפרעה זו במצבי כלומר מה התסמינים של הפרעה זו אצלי ? 2. התחלתי טיפול במרוניל (כבר 11 יום) ואני עדיין מרגיש דיכאון עמוק ומשתק ועצב אדיר וחוסר מנוחה ואי שקט פנימי קטלני וקיצוני , אני גם עדיין מרגיש כעס פנימי עמוק ומשתק , מה עושים , מה חוות דעת שלך ? 3. מה חוות דעת שלך לגבי המלצת הטיפול של דר חיים שם דוד ? 4. האם יש טיפול תרופתי דחוף שיביא להטבה\הקלה מיידית אפילו חלקית בנוגע לתחושת האי שקט ותחושת הדיכאון המשתק ? (למשל אוגמנטציה - טיפול עזר)? 5. איזה שינויים נוספים ניתן לעשות בטיפול התרופתי על מנת להביא להטבה ושיפור המצב והקלה ? 6. מה הסיבה לתחושת אי שקט פנימי וחוסר מנוחה ומה הטיפול לזה ? 7. האם טיפול בלמיקטל אמור למנוע התפרצויות כעס וזעם ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 15/10/2013 | 16:46שלום דודו111, 1. אינני יכולה לענות לך במדויק לגבי האבחנה. השאלה שלי היא האם עברת טראומה/טראומות בילדות? 2. מרוניל יכול להועיל גם לדיכאון וגם ל-OCD ואולם במינונים גבוהים וכפי שכתבתי, קשה לעלות למינונים אלה ללא דרלין. 11 יום כידוע לך, אינם משקפים דבר, מה עוד שאתה אינך מקבל מינון שיכול להועיל. 3. ייתכן שהוספה של 2.5 - 5 מ"ג אביליפיי יכול לסייע לך לגבי הדיכאון. 4. למיקטל אינו מונע התפרצויות כעס וזעם. זאת תרופה נוגדת דיכאון מצוינת לחולים שסובלים ממאניה דיפרסיה. ייתכן וטופמקס היה יכול להיות יותר יעיל במניעת ההתפרצויות. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה
דודו 111 16/10/2013 | 00:16סבלתי מביקורת קשה מאבא שלי ואבא שלי ביקורתי באופן קיצוני וגם אבא שלי היה אומר דברים שפוגעים בבטחון העצמי שלי ופוגעים בגבריות שלי וגורמים לי לרגשות נחיתות גם סבלתי מאלימות מילולית ולפעמים פיזית מאבא שלי שכללו גם צעקות וזה גם היה המצב בעסק המשפחתי שבו גם סבלתי מהרבה ביקורת מצד הבוס שהוא קרוב משפחה גם סבלתי מצעקות והעלבות ויחס רע מצד הבוס וגם מאלימות מילולית מצדו יש לציין שהבוס הוא גם שכן שלי . בקיצור סבלתי מהרבה ביקוריות קשות שפגעו בביטחון העצמי שלי . למיטב ידיעתי למיקטל משמש כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון יחד עם תרופה אנטי דיכאונית וגם למיקטל מפחית אימפולסיביות ואגרסיביות ותוקפנות ואלימות , האם זה נכון ? רציתי לשאול אותך מה העצה שלך , האם לחכות לתוצאות הטיפול החדש והשינוי התרופתי החדש (המרוניל והלמיקטל) או לפנות אליך באופן פרטי ולנסות אביליפיי לדיכאון , יש לציין שהסיבה לכעסים וההתפרציות כעס שלי זה הדיכאון והתסכול, האם לתת הזדמנות לטיפול החדש ? ורציתי לשאול כמה את גובה עבור פגישה טיפולית אחת ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 17/10/2013 | 21:18שלום דודו, אני ממליצה שקודם כל תמצה את הטיפול הנוכחי. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלות עזרה ובירור
דודו 111 11/11/2013 | 18:24אני עכשיו מקבל את הטיפול הבא : maronil מרוניל 150 מ"ג ביום seroquel xr 1000 מ"ג ביום lamictal 200 מ"ג ביום למיקטל עלייה במינון בהדרגה עד 200 מ"ג ביום . phenergan 25 mg \ 3 ביום clonex 0.5 mg \ 3 \ ביום את המרוניל 150 מ"ג ביום אני כבר לוקח 25 ימים , ואני עדיין מרגיש אי שקט וחוסר מנוחה וחוסר יכולת לשבת ולהתרכז בדבר מסוים או בפעילות מסוימת כמו למשל לצפות בטלויזיה או לקרוא ספר או לצפות בסרט ואני מרגיש רצון תמידי לעשן , ומאז לקיחת המרוניל אני מרגיש חוסר תיאבון . ועוד דבר רציתי לשאול אותך למיקטל 200 מ"ג ביום נועד לטפל במה במצבי הנפשי ? יש לציין שאני כבר 23 ימים לוקח למיקטל 100 מ"ג , ו 9 ימים לוקח למיקטל 200 מ"ג . ואני כבר 29 ימים לוקח סרוקוול XR 1000 מ"ג . יש לציין שהתפרצויות הכעס \ זעם פחתו בצורה ניכרת , אבל אני עדיין מרגיש מצב רוח ירוד ודכאוני . מה את ממליצה לי ואיך אפשר לעזור לי ?, במידת הצורך אני אפנה אליך באופן פרטי לפגישת ייעוץ טיפולית . -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 12/11/2013 | 21:15לדודו שלום, הייתי ממליצה לעלות את המרוניל ל-225 מ"ג ואפילו ל-300 מ"ג בשילוב עם דרלין 10 מ"ג כפול 3 בכדי להתגבר על דפיקות הלב המהירות כתוצאה מהמרוניל וכתרופה שדי מרגיעה. אינני יודעת למה נתנו לך את הלמיקטל, אך זו תרופה אנטי דכאונית בחולים מאניים דפרסיביים ומייצב מצב רוח. בברכה, דר' קרני רובין -
התייעצות
דודו 111 18/11/2013 | 20:26התייעצתי עם דר חיים שם-דוד והוא המליץ לי לקחת את הטיפול שהוא נתן לי : (מרוניל 150 מ"ג SR , למיקטל 200 מ"ג , seroquel xr 1000 mg ) לקחת את הטיפול הזה ולחכות 3-4 חודשים כדי להרגיש את ההשפעה החיובית של הטיפול במלואה , מה חוות דעת שלך על המהלך הזה ? -
התייעצות
דודו 111 20/11/2013 | 21:57התייעצתי עם דר חיים שם-דוד והוא המליץ לי לקחת את הטיפול שהוא נתן לי : (מרוניל 150 מ"ג SR , למיקטל 200 מ"ג , seroquel xr 1000 mg ) לקחת את הטיפול הזה ולחכות 3-4 חודשים כדי להרגיש את ההשפעה החיובית של הטיפול במלואה , מה חוות דעת שלך על המהלך הזה ? האם באמת או מקובל או מוצדק לתת לתרופה 4 חודשים כדי להרגיש את השפעתה החיובית ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 21/11/2013 | 19:34לדודו שלום, לדעתי אתה סובל מ-OCD. OCD ככלל, הוא מאוד עיקש ואיטי בתגובה לתרופות. הוא גם דורש מינונים גבוהים של מגבירי סרוטונין. ההתפרצויות שלך נראות לי עניין תרבותי, שלמדת מאבא והסביבה. לדעתי יש מקום להעלות את מינון האנפרניל עד ל-300 מ"ג ומאחר וזה בדרך כלל לא נסבל, אני מעדיפה להוסיף פבוקסיל 200 - 250 מ"ג לאנפרניל 112.5 מ"ג ולבצע בדיקת רמת דם של האנפרניל. כך יש בעצם את שתי התרופות בדם שעוזרות אחת לשניה. מניסיוני למיקטל אינו מונע התפרצויות ולעיתים הוא יכול להגביר אותם והייתי ממליצה לעבור לטומפקס למינון של 150 - 200 מ"ג. אשר לסרקוואל השאלה היא האם אתה רדום עם 1000 מ"ג. לטעמי זה מינון כבד שאינו מאפשר תפקוד. אשר למשך הזמן עד שצריך לחול שיפור, זה חודשיים עד שלושה חודשים. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
דודו 111 23/11/2013 | 22:161. כמה זמן לוקח למרוניל כדי להרגיש את השפעתה במלואה בטיפול בדיכאון במינון של 150 מ"ג ? 2. השתמשתי בפבוקסיל בעבר והיא גרמה לי לתופעות לוואי קשות שלא סבלתי אותם ועקב כך הפסקתי את הטיפול בה , יש לציין שבעבר באשפוז הראשון ברמב"ם היה ניסיון טיפולי מוצלח בתקופת האשפוז בתרופה לוסטרל Lustral , השאלה היא האם אפשר לחזור ולקחת לוסטרל לטיפול ב OCD 0 (וגם לדיכאון וחרדה) ? 3. קראתי שלמיקטל מפחית אגרסיביות ואימפולסיביות , האמנם ? 4. האם הטיפול שאני מקבל עכשיו יכול לטפל בהפרעת אישיות מאשכול A וגם ב OCD ? 5. האם יש טעם להוסיף אבילפיי במינון נמוך כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון (כאמור אני לוקח Seroquel XR 1000 mg ביום ) ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 25/11/2013 | 20:47לדודו שלום, 1. יתכן שנצח, מאחר והמינון יכול להיות לא מספיק. בדרך כלל יש תגובה נוגדת דיכאון של המרוניל תוך שבועיים-שלושה. 2. התשובה היא כן. אתה חייב לדעת שבדרך כלל, לאחר שמתרגלים ל-SSRI אחד, תופעות הלוואי מ-SSRI אחר אינן כה קשות. 3. הניסיון שלי הוא הפוך, שלמיקטל יכול להגביר אגרסיות ואימפולסיביות וזאת בניגוד לטופמקס. 4. הטיפול שאתה מקבל כנגד OCD אינו מספיק וכשאתה מדבר על הפרעת אישיות, לאיזה בדיוק אתה מתכוון? 5. יש טעם להוסיף אביליפיי ל-300 מ"ג אנאפרניל או ל-200 מ"ג לוסטרל כאוגמנטציה. לדעתי, 1000 מ"ג של סרקוואל הינו מינון לא שגרתי. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלות
דודו 111 29/11/2013 | 19:21מאז שאני משתמש בלמיקטל ובמרוניל אני סובל מחוסר תיאבון קטלני (אי-תיאבון) מה הסיבה לכך ומה אפשר לעשות בסוגייה הזאת ? מאז שאני משתמש במרוניל אני סובל מקשיים במתן שתן מה הסיבה לכך ואיך אפשר לפתור את הבעיה הזאת ? האם אפשר לקחת לוסטרל במקום מרוניל לטיפול ב OCD ומהו מינון הלוסרל הדרוש לכך ? -
שאלות
דודו 111 30/11/2013 | 11:331.מאז שאני לוקח את המרוניל 150 מ"ג ביום והלמיקטל 200 מ"ג ביום (ואני מרגיש שבעיקר המרוניל) אני סובל מחוסר תיאבון קטלני ביותר , אין לי תיאבון בכלל ואני מעביר ימים בלי אוכל ! איך פותרים את הבעיה הזאת ?! 2. מאז שאני לוקח את המרוניל אני סובל מקשיים במתן שתן (נראה לי אצירת שתן) , איך פותרים את הבעיה הזאת ?! 3. אני כבר לוקח את המרוניל 150 מ"ג ביום 44 ימים ואני עדיין מרגיש מדוכא ביותר ולא יכול לתפקד לחלוטין ועדיין מרגיש אי שקט אני גם עדיין סובל מ OCD ,(אובססיבי) איך פותרים את הבעיה הזאת ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 22:39לדודו111 שלום, 1. מוסיפים זיפרקסה או מירו לקוקטייל. 2. עצירת שתן זו סיבה להפסקה של המרוניל. 3. 150 מ"ג מרוניל איננו מינון מספיק כדי לטפל ב-OCD ולולא עצירת השתן היה צורך לעלות אפילו עד 300 מ"ג מאחר ויש עצירת שתן חייבים לעבור ל-SSRI אחר, אני הייתי ממליצה או פבוקסיל במינון מקסימלי או פרוזק במינון מקסימלי ובמקום שלישי לוסטרל במינון מקסימלי (200 מ"ג). בברכה, דר' קרני רובין -
שאלות עזרה ובירור
דודו 111 01/12/2013 | 23:491. האם התרופה אסטו Escitalopram עלולה לגרום לתחושת אי שקט פנימי וחוסר מנוחה קיצונית ומשמעותית ורצינית ביותר (מצב דמוי אקטיזיה) ושהתחושה הזאת לא חולפת עם הזמן ונמשכת כל עוד שאני משתמש באסטו ? ( כי כאשר התחלתי טיפול באסטו הרגשתי אי שקט ) 2. האם אפשר להשתמש באסטו לטיפול בדיכאון ו OCD (כשברקע יש סכיזופרניה פשוטה (הפרעת אישיות סכיזוטיפלית) ו OCD והתרופות הבאות :Seroquel XR 1000 mg ביום , פרוטיאזין 25 מ"ג 3 פעמים ביום , Clonex 0.5 mg שלוש פעמים ביום , למיקטל 200 מ"ג ביום , בונדורמין 0.25 מ"ג לשינה .) ? האם אפשר להשתמש באסטו ומהו המינון לכך ? 3. האם אפשר להשתמש ב Viepax XR 300 mg ביום לטיפול בדיכאון ו OCD (כשברקע יש סכיזופרניה פשוטה (הפרעת אישיות סכיזוטיפלית) ו OCD והתרופות הבאות :Seroquel XR 1000 mg ביום , פרוטיאזין 25 מ"ג 3 פעמים ביום , Clonex 0.5 mg שלוש פעמים ביום , למיקטל 200 מ"ג ביום , בונדורמין 0.25 מ"ג לשינה .) ? 4. האם אפשר להשתמש בויפאקס XR ביחד ובשילוב עם אסטו לטיפול בדיכאון ו OCD , ומה המינון של כל תרופה יהיה בשילוב הזה ? 5. האם אפשר להשתמש בויפאקס XR ביחד ובשילוב עם לוסטראל Lustral לטיפול בדיכאון ו OCD , ומה המינון של כל תרופה יהיה בשילוב הזה ? 6. אם אפשר להשתמש בלוסטראל Lustral לטיפול בדיכאון ו OCD (עם אותו רקע שנזכר למעלה) ומהו המינון הנדרש לכך ? 7. איזה תרופה מהתרופות הבאות יכולה להחליף Seroquel XR במצב שלי (הפרעת אישיות סכיזוטיפלית , OCD , תסמינים שליליים של סכיזופרניה ובלי פסיכוזה ותסמינים חיוביים . התרופות הבאות : Solian , אינווגה (פאליפרידון) , Abilify . ? 8. האם אפשר להוסיף Abilify במינון של 2.5 -7.5 מ"ג כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון (כשברקע יש סכיזופרניה פשוטה (הפרעת אישיות סכיזוטיפלית) ו OCD והתרופות הבאות :Seroquel XR 1000 mg ביום , פרוטיאזין 25 מ"ג 3 פעמים ביום , Clonex 0.5 mg שלוש פעמים ביום , למיקטל 200 מ"ג ביום , בונדורמין 0.25 מ"ג לשינה .) ? 9. האם אפשר לקחת בבוקר ובצהריים קלונקס 0.5 מ"ג ( ובלילה לקחת פעמיים קלונקס 0.5 מ"ג ביחד עם שניים פרוטיאזין של 25 מ"ג ואחד בונדורמין ( 0.25 מ"ג) לשינה , ושיהיה לי ביום בשעת הצורך כ S.O.S פרוטיאזין (25 מ"ג) עד פעמיים ביום ? 10. האם אפשר להוסיף מודאל לא כתרופה פסיכיאטרית אלא כתרופה לטיפול בבחילות והקאות ומהו המינון הנדרש לכך ? 11. האם אפשר להוסיף דירלין Deralin 10 מ"ג \ 3 פעמים ביום לטיפול בתחושת אי שקט פנימי ? 12. האם אפשר להוסיף טופמקס למניעת התפרצויות כעס והפחתת אגריסיביות ואימפולסיביות ? 13. איזה כדור אנטי-דכאוני אנטי-חרדתי מומלץ לטיפול בדיכאון ו OCD במצב שלי (עם אותו רקע הנ"ל) ? -
למה אין תשובה אפילו חלקית אני על סף תהום
דודו 111 03/12/2013 | 13:34אני מבולבל ולא מצליח להגיע לאיזון תרופתי כבר למשך שנה . האם יש מקום להחליף את ה SEROQUEL בתרופה אנטי פסיכוטית אחרת ? האם אני סובל מהפרעת אישיות סכיזוטיפלית ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 04/12/2013 | 15:36לדודו 111 שלום, 1. אסטו יכול לגרום לאי שקט במיוחד בתחילת הטיפול. אני לא מבינה, זה נשמע כאילו אתה לוקח את זה יום כן יום למה לא. במידה ואתה עושה את זה, זה משגע את מערכת העצבים. 2. מניסיוני אסטו אינו הטיפול האידיאלי ל-OCD מאחר ומותר לעלות רק עד 20 מ"ג. 3. מניסיוני ויאפקס XR אינו הטיפול האידיאלי ל-OCD. 4. בעיקרון ניתן להשתמש בויאפקס ובאסטו אך אז צריך לתת מינון מעט נמוך יותר מכל אחד מהם. 5. בעיקרון ניתן להשתמש בויאפקס ובלוסטרל אך כאמור אז צריך לתת מינון מעט נמוך יותר מהמקסימום בכל אחד מהם. המינון עצמו הוא אינדיבידואלי. 6. אפשר להשתמש בלוסטרל לדיכאון ו-OCD. מאחר ולא ניתן לעלות למינון גבוה מ-200 מ"ג בלוסטרל הוא פחות פוטנטי מהפבוקסיל. 7. יש לך OCD קשה ואין לך "הפרעת אישיות סכיזוטיפלית , תסמינים שליליים של סכיזופרניה ובלי פסיכוזה". הייתי מנסה את הסוליאן או הפרפנן במקרה שלך. 8. עם אביליפיי ניתן לעשות אוגמנטציה של תרופות נוגדות דיכאון. אך אני נגד כל הקוקטייל הבלתי אפשרי שאתה מקבל. 9. ניתן, אך שוב אני נגד הקוקטייל. 10. ניתן. אני לא מתפלאת שיש לך בחילות והקאות כי מה שאתה לוקח זה בלתי אפשרי. 11. ניתן אבל שוב לא עם כל הקוקטייל הזה. 12. לא גם טופמקס וגם למיקטל. 13. פבוקסיל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 04/12/2013 | 15:38לדודו 111 שלום, אני עונה כפעם בשבוע. האתר איננו תחליף לרופא. לדעתי עליך להגיע לטיפול מסודר ואולי עדיף במרפאה שבה יש גם עזרה סוציאלית. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך מעקב עדכני
דודו 111 30/12/2013 | 03:20שלום אני ממשיך מעקב פסיכיאטרי אצל הפסיכיאטר שלי והוא נתן לי את הטיפול הבא : 1. Seroquel רגיל 800 מ"ג ביום מחולק לאורך היום (200 מ"ג בוקר , 200 צהריים , 400 ערב ) . 2. Lustral 100 מ"ג \ פעמיים ביום (סה"כ 200 ביום). 3. Lamictal 100 מ"ג \ פעמיים ביום (סה"כ 200 ביום) ולהעלות את המינון בהדרגה עד 300 מ"ג ביום (100 בוקר , 200 ערב ) . 4. Clonex 0.5 מ"ג \ 4 פעמים ביום ( 0.5 בוקר , 0.5 צהריים , 1 ערב) או 1 מ"ג \ פעמיים ביום . 5. Promethazin (פנרגן) (PHENERGAN) כ S.O.S 25 מ"ג עד 4 פעמים ביום (25 בוקר , 25 צהריים , 50 ערב ) או 50 מ"ג עד פעמיים ביום . 6. Bondormin כ S.O.S לשינה לפי הצורך 0.25 מ"ג. 7. להוסיף Miro 15 מ"ג ביום בערב לטיפול בחוסר תיאבון מוחלט . הפסיכיאטר כתב שאני במצב דיכאוני עם אובדן תיאבון וחוסר רצון לקום מהמיטה מצב רוח ירוד לא פסיכוטי לא אובדני . הפסיכיאטר כתב בבדיקה : בהכרה מלאה , התמצאות תקינה , דיבור איטי , בפרטי פרטים , לעניין . מצב רוח ירוד . אפקט תואם , גוון מדוכדך. קצב החשיבה איטי , הלך החשיבה פחות פרסברטיבי מאשר היה בבדיקתו הקודמת . בתוכן לא מגלה מחשבות שווא ברורות (ומגלה ביקורת טובה למחשבות של יחס שהיו) , מגלה תכני דיכאון מגורי בעוצמה בינונית . ללא מחשבות אובדניות . ללא הפרעות בתפיסה . ללא הפרעה בבקוגניציה . שיפוט ותובנה נראים שמורים . לא מצליח לתפקד בגלל המצב הנפשי החולני בולטים סימנים כפייתיים בבדיקות חוזרות ללא סימנים פסיכוטיים או דיכאוניים מגוריים אינו אובדני . בולטת חשיבה כפייתית ותכנים דיכאוניים אשר קשורים להערכתי לתחושה קשה של כישלון . Ds : OCD SUSPECTED CLUSTER C PERSONALITY DISORDER יש לי שאלות : 1. האם ה seroquel הרגיל יותר מרגיע מהסרוקוול XR ? ואיזה תכשיר מהם יותר יעיל ואפקטיבי מבחינה טיפולית ? 2. האם אפשר לקחת seroquel רגיל 800 מ"ג ביום מחולק לשתי מנות : 400 מ"ג בוקר , 400 ערב ? 3. מה חוות דעת שלך על האבחנה שנתן לי הפסיכיאטר (OCD , הפרעת אישיות C ) ? 4. האם הטיפול שאני נוטל אמור לטפל ב OCD והפרעת אישיות CLUSTER C ? 5. האם אפשר לקחת לוסטראל 200 מ"ג בבת אחת בבוקר בלי אוכל ? 6. האם אפשר להגיע למינון לוסטרל 300 מ"ג ביום ? 7. האם לוסטרל מטפל ב : דיכאון מגורי , חרדה , OCD , הפרעת דחק פוסט טראומטית , חרדה חברתית ? ומהו המינון הנדרש לכך ? 8. האם למיקטל 300 מ"ג ביום נחשב כטיפול אוגמנטציה (אוגמנטטיבי) יעיל לדיכאון ? האם הוא מייצב מצב רוח שמונע\מטפל באפיזודות דיכאוניות ? 9. מה יותר יעיל כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון : למיקטל (300 מ"ג) או אביליפיי במינון נמוך ? והאם ניתן לקחת אביליפיי במינון נמוך ביחד עם הסרוקוול שאני לוקח ? 10. האם יש לשקול החלפת סרוקוול בתרופה אנטי-פסיכוטית אטיפית אחרת שלא גורמת לתופעות לוואי אקסטרא-פירמידליות (פרקינסוניזם , דיסטוניה , אקתיזיה , טרדיב דיסקינזיה ועוד תופעות בלתי נסבלות ומסוכנות) ? (יש לציין שסרוקוול לא גורם לי לתופעות לוואי אקסטרא-פירמידליות ותופעות מסוכנות\בלתי נסבלות שהזכרתי למעלה .) ואם לשקול החלפת סרוקוול אז לאיזה תרופה כדאי להחליף (אביליפיי , אינווגה , סוליאן ...) ? יש לציין שאני לא רוצה להחליף לכדור שיגרום לי תופעות לוואי אקסטרא-פירמידליות (פרקינסוניזם , דיסטוניה , אקתיזיה , טרדיב דיסקינזיה ועוד תופעות בלתי נסבלות ומסוכנות ) , בעבר ריספרדאל וזיפרקסה גרמו לי לתופעות לוואי אקסטרא-פירמידליות (כמו אקטיזיה ועוד ...) . 11. האם מירו MIRO 15 מ"ג אמור לטפל בחוסר תיאבון מוחלט ? או שצריך להעלות את המינון ? האם מירו 15 מ"ג מרדים ? 12. כמה זמן אני צריך עם הטיפול הנוכחי כדי להיות מאוזן ולהפסיק להרגיש אי שקט וגם להפסיק להתפרץ התפרצויות כעס\זעם שנובעות מתחושת דיכאון ותסכול וטראוומה ? 13. אני מתקשה מאוד להתעורר בבוקר , האם זה בגלל הטיפול התרופתי שאני נוטל ? ואיזה שינויים אפשר לעשות בטיפול התרופתי שאני נוטל על מנת שיהיה קל לי יותר להתעורר בבוקר , אם בכלל , ובלי לפגוע בטיפול הנחוץ שאני צריך (הבסיס הטיפולי) ? 14. האם יש לאחת מהתרופות שאני נוטל השפעות שליליות ותופעות לוואי שליליות שעלולות להופיע בעתיד עקב שימוש ממושך וקבוע (ותמידי) בתרופות שאני נוטל עכשיו כגון רעד ועוד תופעות שליליות (כמו השפעה על תפקודי כליות וכבד ...) ? 15. הפסיכיאטר אמר לי שאני זקוק מאוד להתחלת שיקום תעסוקתי וחברתי דרך סל שיקום כולל השכלה נתמכת . מה זה נותן לי ? ואיך אני משיג את זה ? ומה פירוש "שיקום תעסוקתי וחברתי" מה זה בדיוק ? (יש לציין שאני נרתע לגור בהוסטל או בדיור מוגן עם שותפים) . ומה עדיף שיקום דרך ביטוח לאומי או דרך סל שיקום ? ומה השיקום דרך ביטוח לאומי נותן לי בדיוק , ואיך אני משיג את זה ? 16. האם תרופות פסיכיאטריות (במיוחד אנטי פסיכוטיות) גורמות לעלייה במשקל והשמנה ע"י כך שהן מגבירות תיאבון וגם מאיטות את קצב חילוף החומרים (המטבוליזם) , או משפיעות על תיפקוד בלוטת התריס ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/01/2014 | 20:32לדודו111 שלום, 1. התגובה לסרקוול XR היא יותר מאוזנת וללא עליות חריפות. 2. אפשר 3.אין לי ספק שאתה סובל מ-OCD. לגבי הפרעת האישיות אין לי דעה. 4. אני מבינה שזו הכוונה. לטעמי הייתי מעבירה אותך לפבוקסיל 300 מ"ג בשילוב עם טופמקס 150-200 מ"ג. 5. אפשר לקחת לוסטרל בבת אחת בבוקר עם אוכל. 6. לפי הנחיות החברה ניתן להגיע רק עד למינון של 200 מ"ג. 7. הלוסטרל מטפל בדיכאון וחרדה וב-OCD והמינון הנדרש הוא בין 150-200 מ"ג. 8. למיקטל הינו טיפול יעיל לדיכאון ביפולרי ולצורך כך משתמשים במינון של 100-150 מ"ג. 9. האביליפיי במינון נמוך הינו האוגמנטציה הטובה ביותר לדיכאון. ניתן לקחת את האביליפיי יחד עם הסרקוול שאתה לוקח אך הייתי מעדיפה שלא. 10. פרקינסוניזם , דיסטוניה , אקתיזיה , טרדיב דיסקינזיה - אינן מסוכנות. לא כדאי להחליף את הסרקוול. 11. בעיקרון כן אך התגובה היא אינדיבידואלית ובמידה והאפקט אינו מספיק יש להעלות את המינון. 12. ההתפרצויות הן בעיה התנהגותית ובגינן הייתי מחליפה את הלמיקטל לטופמקס. 13. קרוב לוודאי שאתה מתקשה להתעורר בבוקר בגלל הטיפול התרופתי. ייתכן וזו בעיה של הסרקוול. 14. סביר להניח שלא. 15. הרופא המטפל אמור לכוון אותך לקבל את סל השיקום . אני לא יודעת לענות מה עדיף. 16. תרופות אנטי פסיכוטיות גורמות לעלייה במשקל בעיקר בשל הגברת התאבון, ללא קשר לבלוטת התריס. דודו, זו הפעם האחרונה שאני עונה לך אם אתה כותב מגילות כאלה. אני חושבת שהגיע הזמן שתנסה להתגבר על המגילות החוזרות ועל מבול השאלות שאני בטוחה שאתה יודע את התשובה לרובן. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רופאה מקסימה
דודו 111 02/01/2014 | 22:16הפבוקסיל גרם לי בעבר להקאות של ממש שנמשכו כ 4 שבועות . האם כדאי להחליף סרוקוול לאביליפיי ? לגבי טופמקס קראתי שהיא מאושרת בארץ רק לאפיליפסיה ? מה יותר כדאי SEROQUEL רגיל או ה XR ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 07/01/2014 | 18:22לדודו111 שלום, 1. נתתי פבוקסיל לחולים רבים ולא נתקלתי בהקאות. כן נתקלתי בבחילות ומסיבה זו עליתי מאוד בהדרגה במינון של פבוקסיל. ייתכן ולא עטפת את הפבוקסיל עם אוכל. 2. איך אדע אם כדאי להחליף את הסרקוול לאביליפיי? ככלל לא מחליפים סוס מנצח. 3. הטופמקס בסל לאפילפסיה ואולם כיום היא ניתנת גם כתרופה נגד מיגרנות, לאיזון של מצבי אי שקט, ולאיזון של מצבים מאניים דפרסיביים. 4. יותר נוח לקחת את הסרקוול XR פעם ביום. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
דודו 111 27/01/2014 | 09:00אני רוצה לפנות אליך באופן פרטי כדי שתתני לי אביליפיי במינון נמון עד 7.5 מ"ג כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון , האם זה אפשרי ? בעבר ניסיתי טגרטול ודפלפט לטיפול בהתפרציות כעס וזה לא עזר , אז איך הטופמקס יעזור , הרי הוא מאותה משפחה של תרופות נוגדות פרכוסים אנטי אפלפטיות ? אני מרגיש שהלמיקטל הפחית אצלי התפרציות כעס . אני עדיין מדוכא וסובל מחוסר ואי תיאבון מוחלט ומעביר ימים בלי אוכל למרות שאני נוטל עכשיו מירו 30 מ"ג ביום . אני כבר חודש לוקח לוסטרל 200 מ"ג ועדיין מדוכא , מה לעשות ? המצב שלי קריטי לגמרי ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 30/01/2014 | 20:19לדודו 111 שלום, כל פסיכיאטר יכול לרשום לך אביליפיי במינון נמוך כאוגמנטציה לטיפול נוגד דיכאון. אביליפיי איננו מאותה משפחה "של תרופות נוגדות פרכוסים אנטי אפלפטיות". אביליפיי הינו תכשיר נוירולפטי מסוג מאוד מיוחד אשר בו המולקולה של האביליפיי מתקשרת ומתנתקת מהרצפטור וזה כנראה עוזר למנגנון שגורם לכך שזה יהיה אדג'ובנט לתרופה אנטי דיכאונית ובמינון יותר גבוה מייצב של הפרעה מאנית דפרסיבית ובמינון גבוה תרופה אנטי פסיכוטית. האביליפיי בהחלט יכול לתגבר את הפעולה של הלוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין -
מיואש
דודו מיואש 10/02/2014 | 02:07אני כבר 43 ימים לוקח לוסטראל 200 מ"ג וכבר 34 ימים לוקח מירו 30 מ"ג וכבר 27 ימים לוקח למיקטל 300 מ"ג , ואני עדיין סובל מדיכאון קשה בעוצמה גבוהה , מדוכא ומתוסכל לגמרי וסובל מרגשות שליליים , וסובל מחוסר תיאבון מוחלט ומעביר ימים שלמים בלי אוכל , לא אוכל לגמרי ,סובל מאי תיאבון קטלני , אני עדיין כעוסא מרגיש כעס ומתפרץ התפרצויות כעס וזעם ואלימות מילולית כלפי אבא שלי ,אני מיואש לגמרי ועל סף תהום . רציתי לשאול האם הגיע הזמן לעשות שינוי תרופתי ? איזה שינוי תרופתי יכול להועיל לי ? מה אפשר לעשות בנושא הטיפול התרופתי כדי שתהיה הטבה במצב ? -
מבקש עזרה
דודו מיואש 10/02/2014 | 02:20מה יותר יעיל ואפקטיבי מבחינה טיפולית ומבחינת האפקט ההרגעתי המיידי הסרוקוול הרגיל או הסרוקוול xr ? אם אני לוקח סרוקוול רגיל פעמיים ביום , 400 מ"ג בוקר ו400 מ"ג ערב , אז למשך כמה זמן נמשכת השפעת התרופה , או למשך כמה זמן התרופה תהיה בדם ומשפיעה ? ניסיתי טגרטול ודפלפט לטיפול בהתפרציות כעס אבל הם לא עזרו למרות שהן תרופות אנטי אפלפטיות נוגדות פרכוסים , אז איך את יכולה להסביר לי שהטופמקס יעזור שגם הוא מאותה קבוצת תרופות ? אני עכשיו לוקח למיקטל 300 מ"ג ביום ומרגיש שהוא הפחית את התפרצויות הכעס באופן בינוני , האם להמשיך לקחת למיקטל ? -
תוספי תזונה
דודו מיואש 10/02/2014 | 02:29האם תוספי התזונה הבאים עשויים לעזור בטיפול בדיכאון או בהפרעות נפשיות מסויימות : קומפלקס ויטמיני b וויטמין c ? ויטמין b12 וחומצה פולית ? אומגה 3 במיוחד epa ? ויטמין d ? מולטי ויטמין ? האם יש עוד תוספי תזונה שיכולים לעזור בטיפול בדיכאון והפרעות נפשיות ? -
תשובה
דר' קרני רובין 11/02/2014 | 20:03לדודו111 המיואש שלום, אני לא כל כך מבינה בשביל מה אתה שואל אותי. כבר כתבתי לך בעבר שהייתי מוסיפה אביליפיי לנוגד דיכאון כאוגמנטציה יעילה. כתבתי לך בעבר שיש יותר נטייה להתפרצויות עם למיקטל מאשר עם טופמקס. מה הטעם שאמשיך לכתוב לך עוד פעם דברים אלה? גם אם אתה מיואש לא נראה לי סביר שאתה מתפרץ על אבא שלך. אתה יודע בדיוק מה אתה עושה ואם הייתי צריכה לתת חוות דעת לגבי ההתפרצויות האלה על אבא הייתי כותבת שאתה אחראי למעשיך. אני ממליצה שתנסה למצוא עיסוק, דבר שבטוח יסייע יותר מכל דבר אחר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
דר' קרני רובין 11/02/2014 | 20:08לדודו111 המיואש שלום, 1. סרקוול רגיל נספג במהירות במערכת העיכול, ורמותיו בפלסמה מגיעות לשיא בתוך שעה עד שעתיים. זמן מחצית החיים של התרופה הינו 7 שעות, והמינון האופטימלי הינו פעמיים עד שלוש ביום. 2. במידה ולמיקטל אכן עוזר בהפחתת ההתפרצויות, תמשיך איתו למרות שמנסיוני הטופמקס הרבה יותר טוב בכך. אין הסבר מדוע תרופה אחת עוזרת לאדם מסוים ופחות עוזרת לאדם אחר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
דר' קרני רובין 11/02/2014 | 20:09לדודו111 המיואש שלום, נראה לי שכיסית את כל תוספי המזון היעילים. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה
דודו 111 12/02/2014 | 21:43כמה זמן לוקח ללוסטרל 200 מג וללמיקטל 300 מג ולמירו 30 מג לטפל בדיכאון ו ocd וחוסר תיאבון מוחלט והתפרצויות כעס והפרעת אישיות נמנעת ? כמה זמן צריך לחכות עד שמחליטים שהכדורים לא עוזרים וצריך להחליף את הטיפול בטיפול אחר ? -
בירור
דודו 111 12/02/2014 | 22:12האם אפשר לקחת את תוספי התזונה שהזכרתי בהודעה הקודמת בלי אוכל , על קיבה ריקה ? האם הספיגה שלהם תלויה בקיום אוכל בקיבה ? ומהו המינון האופטמלי של אומגה 3 במיוחד epa שצריך לקחת בכדי לטפל בדיכאון ? -
שאלה
דודו 111 15/02/2014 | 02:06האם יש מחקרים רפואיים שמצביעים על כך שתוספי התזונה שהזכרתי בהודעה הקודמת אכן באמת עוזרים בטיפול בדיכאון והפרעות נפשיות אחרות ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 17:42לדודו 111 שלום, ללוסטרל ולכל תרופות הSSRI לוקח בין חודשיים לשלושה עד שהן משפיעות על OCD. לגבי הלמיקטל כבר כתבתי לך שהייתי מחליפה אותו כי ייתכן שהוא מגביר את ההתפרצויות אצלך. לגבי המירו, אם הוא לצורך שינה האפקט הוא מיידי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 17:47לדודו 111 שלום, לגבי ויטמין B12 וחומצה פולית ידוע שחסרים שלהן גורמים להפרעות נפשיות ובכללן דיכאון והפרעות בקוגניציה. אומגה 3 במיוחד epa- ידוע שהוא תורם לפעילות נוגדי הדיכאון. ויטמין D- יש עדויות שחסר בוויטמין D תורם לדיכאון. מולטי ויטמין- אין לי מושג. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה
דודו 111 12/03/2014 | 04:21שלום אני מעוניין לפנות אליך באופן פרטי , מה מספר פלאפון שלך , וכמה את גובה עבור מפגש טיפולי ? מה האימיל שלך ? אני רוצה שתוסיפי לי אביליפיי כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון , כי הרופא שלי במרפאת פסיכיאטריה בהלל יפה הפסיק את עבודתו שם ויקח הרבה זמן עד שיבוא רופא חדש . ואני לא מוצא שום רופא שייתן לי אביליפיי כי התרופה הזאת דורשת אישור מיוחד , כלומר אני רוצה לקחת אביליפיי במינון נמוך ביחד עם הסרוקוול שאני לוקח במינון גבוה , אני לא מוצא פסיכיאטר שמסכים לתת לי אביליפיי . -
למה אין תגובה
דודו 111 13/03/2014 | 22:43מחכה לתגובה -
שאלה
דודו 111 13/03/2014 | 23:08למי מבין התרופות האנטיפסיכוטיות הבאות יש הכי יותר תופעות לוואי אקסטרא פרמידליות כגון פרקינסוניזם, דיסטוניה, אקתיזיה וטרדיב דיסקינזיה , או מה הדירוג של התרופות הבאות מבחינת תופעות לוואי אלה שהזכרתי , התרופות : אביליפיי , סרוקוול , סוליאן , פרפנאן , אינוויגה , סיפריס (האם סיפריס מאושרת בארץ) ? יש לציין שרספרדל וזיפרקסה גרמו לי בעבר לאקטיזיה ולתופעות לוואי אקסטרא פרמידליות אחרות . -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2014 | 17:26לדודו111 שלום, כבר כתבתי לך שאני עונה בדרך כלל פעם בשבוע. האתר איננו במקום טיפול אצל רופא מטפל. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2014 | 17:29לדודו111 שלום, את הפרטים שלי ניתן למצוא באינטרנט. אביליפיי איננה בסל כאוגמנטציה לטיפול נוגד דיכאון. מסיבה זו לדעתי לא יינתן לך אישור למימון על ידי הקופה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2014 | 17:33לדודו111 שלום, לסרקוול יש את הכי פחות תופעות לוואי אקסטרה פירמידליות. מאחר ורספרידל וזיפרקסה גרמו לך בעבר לתופעות לוואי מסוג זה אינווגה ואביליפיי וספריס קרוב לוודאי יעשו את אותו הדבר. ייתכן שלסוליאן גם פחות תופעות לוואי מסוג זה אך הוא מעלה את רמת הפרולקטין לא פחות מכל היתר. ספריס מאושרת לטיפול במצבים פסיכוטיים (סכיזופרניה או מאניה דיפרסיה) כקו שני. אודה לך אם תעבור לשרשור חדש ואם זה הכרחי, תמשיך בשאלות קצרות. בברכה, דר' קרני רובין -
רפואה
... 08/05/2021 | 16:12לסרקאול וגם חשש בתופעות לוואי של שבץ להיות סגור בביתת ללמוד חשש מכשלון ודאגה לביתך זאת לא מחלת נפש זה עניין טבעי ואל תדאג אתה תכיר מישהי תקים משפחה אישה ובית עם אתה בדרך בגמילה זה מעולה זה מצב טוב ככה החיים יחזרו להיות תקינים יש רופאים שרוצים שכמה שיותר שני דברים אחד כסף וכמה שיותר סליחה על שימוש ושתיים אדם שהיה במקומות אלו ויש תופעות לוואי לא פשוטות לסרקאול אני מודיע לך מראש דבר נוסף תזונה טובה ועשיית טוב ויצאה לים וטבע גם משפיעה טוב דבר שלישי ישמצבים שיש חברה דעה שלישית אל תתחייס למה שחברים וכאלה אז אמרו אתה יודע מי וכמה טוב יש בך וזהו אל תדאג תיקח במינון ועם אתה זוכה שרופא יורדה כדי להשפיע לטובתך זה טוב (ולפעמים זה גם ממולץ )
-
-
להשתחרר קצת (לת)
רייצ'ל 06/05/2021 | 12:24שלום, אני בת 50+, אמא, עובדת, מתאמנת, סופר-מתפקדת. ויחד עם זאת, כל חיי מרגישה לא-שייכת, לא-מתאימה, לא-נראית. רגישה מידי, נעלבת בקלות (אבל לא עושה דרמות). הייתי בטיפול ממושך (CBT בעיקר), הוא עזר להתמודד עם ארועי חיים ולהרגיש טוב יותר. אבל, אני מרגישה שזה משהו מאד-מאד בסיסי בי, שאינו מתמלא. אני יכולה לשער מה המקורות, אבל לא יודעת אם זה משנה עכשיו. אני תוהה האם אני יכולה להסתייע בטיפול תרופתי כדי להרגיש טוב יותר ביום-יום? באינטראקציה עם אנשים, לא להיות כל-כך self-conscious כל הזמן, להיות משוחררת יותר. אני חושבת שההתעסקות הפנימית הזאת גוזלת אנרגיה רבה ופוגעת בהישגים שלי (אמנם כאמור סופר-מתפקדת, אבל גם מפשלת לא-מעט בעבודה, נמנעת לעיתים קרובות מלפנות לאנשים בענייני עבודה, וכד'). תודה מראש!פתח בחלון חדש -
דפלפט כפילות בראיה (לת)
מיקי 04/05/2021 | 18:51היום הכפלתי את מינון הדפלפט בגלל שהרמה בדם היית נמוכה. התחיל לי היום כפיליות בראיה.האם יתכן שזה קשור לדפלפט?פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד