פורום פסיכיאטריה - עמוד 202
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שלום יוסי 16/04/2020 | 23:58דוקטור שלום אני יתחיל ככה ליפני חודש היה לי תחושת דכאון לא מוסברת אחרי שבוע הפסיקו לי הדכאונות והתחילו לי חרדות שאני לא מצליח לתפוס את תחושת הזמן כאילו הזמן נעצר לי ואילן לי תחושת זמן אני כל הזמן שוכח את השעה אני יכול להסתכל כמה פעמיים בשעון בטווח קצר ועדיין לא לזכור את השעה ודברים כאלה חשוב לי לציין שזה התחיל מהסגר אני מסתכל כל פעם בשעון ושוכח מה השעה האחרונה שהסתכלתי ליפני גם שאני מניח תפילין או דברים כאלה באות לי מחשבות רעות על ה׳ ודברים כאלה חשוב לי לציין שגם החרדות קצת חלפו לי ואני עדיין מרגיש את המציאות הזאת עם הזמן אני מפחד שאני פתחתי איזה מחלת נפש כמו סכיזופרניה או משהו כזה קראתי דברים באינטרנט וראיתי גם משהו על זה אשמח מאוד עם תענו לי על זה אני גם ממש עם מצב רוח ודברים כאלה אז אני לא מבין למה זה נמשך אולי זה בכלל שאני כבר חודש בבית ואין לי גירויים או משהו כזה למרות שאני לפעמיים יוצא קצת וזה נותן לי להרגיש יותר טוב ואז זה חוזר ליפתח בחלון חדש
תהיה חזקיחיאל 17/04/2020 | 01:46מבין אותך לגמרי... תהיה חזק, אחי.
תהיה חזק חבר אל תוותר!מוש 20/04/2020 | 16:32https://www.youtube.com/watch?v=DwwxKZiOEEE
מינון לוסטרל אור 13/07/2012 | 18:44לאחר שבועיים שאני לוקח לוסטרל 50 מ"ג חזרו לי התקפי החרדה.שאלתי היא האם כדאי להעלות כבר עכשיו מינון או שלחכות עוד שבועיים כי יש סיכוי שרק לאחר חודש התרופה תעבוד כמו שצריך במינון 50 מ"ג? .תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה לאור שלום, המינון היעיל נגד התקפי חרדה הוא בין 150 ל-200 מ"ג לוסטרל. אין ספק שכדאי לך לעלות את המינון. הייתי מעלה ל-100 מ"ג למשך שבוע ואז עולה ל-150 מ"ג למשך לפחות שבועיים שלושה ואם עדיין השיפור הוא לא מקסימלי עולה ל-200 מ"ג. אפשר לקחת את כל המנה בפעם אחת בבוקר. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרלהדר 20/04/2020 | 15:09היי...מה המינון המקסימלי שניתן לקחת בלוסטרל?לקחתי בעבר ציפרלקס 20 היום אני על 75 לוסטרל לא מרגישה שזה עוזר בינציים...האם לוסטרל יותר חזקה? מה מינון שווה ערך לציםרלקס 20 מג בלוסטרל?
כדור לדיכאון לאחר לידה (לת) לילי 19/04/2020 | 14:46שלום, אני חודשיים וחצי לאחר לידה ומרגישה די מדוכאת. בעבר טופלתי בציפרלקס ואחר כך פריזמה אבל בהריון הפסקתי. סובלת ממחסור רציני בשינה וגם קשה לי להירדם, כי התינוקת מוכנה לישון רק איתי ואני כל הזמן חרדה שתתעורר, שומעת את הרעשים שלה, בודקת שנוח לה. ניסיתי לחזור לציפרלקס אבל הוא עוד יותר הקשה עליי לישון גם חצי כדור. איזה כדור נוגד דיכאון יכול לעזור בשינה, להוריד מתח וחרדה אבל עדיין לאפשר לי לתפקד באמצע הלילה. ושלא גורם עלייה במשקל. תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש
דר קרני בבקשה צריך שמוע את דעתך (לת) שמוליק 18/04/2020 | 09:17היי מאז שצרכתי לסד לפני 4 שנים כמה חודשים לאחר מכן התחיל לי תופעות מוזרות שרק הלכו והחמירו לפי מה שאני מבין מהפסיכיאטר שלי הוא איבחן אתי כחולה דה פרסונאליזאציה / ריאליזאציה עם חרדה קשה וניתוקים עכשיו הניתוקים האלה זה לא שאני מנותק ולא קשוב לסביבה או לא יודע איפה אני נמצא אלא כאילו השדה ראייה שלי אני רואה תמציאות מבחוץ והמציאות עצמה נראת כמו מסך ענק וכמובן על המסך הענק הזה קיימים floaters שקופים באים והולכים רוב הזמן אני מתעלם מהכול אבל מהמסך עצמו קשה להתעלם להרסה זמן כי זה פשוט נותן תחושה שאתה לא חווה את המציאות בצורה תקנית מרגיש כאילו היא דו מימדית ולא תלת מימדית אם אתה מבין ניסיתי המון המון תרופות ושום דבר לא מרגיש שעוזר.. כאילו פאק איט אין פיתרון לבעיה ? אני גבר מתחיל להתיאאש מזה אני כול היום במיטה יושן יושן בלי הפסקה כי רק שאני יושן אני לא מרגיש את כול זה.. וגם זרמים ברגליים מתיחות בגוף לפעמים קצת קשה לנשום כאילו אני מנסה לתת לנשימה להיות איך שהיא לבד אבל אני מתערב ומנסה לנשום וזה לא מרגיש בקצב שצריך.להיות כאילו קצב רגיל .. עם אני בוחר להסתכל על המסך עצמו שאני רואה זה כמו בועה וכול זה גורם לי לחרדות מטורפות ומחשבות של מה יש לי? ולפעמים אני גם מטיל ספק בחושים שלי כאילו נגיד אני חושב ששמעתי משהו ואז אני עוצר מקשיב ואני כאילו לא יודע עם זה היה באמת או שדמיינתי אז כולי מיני דברים כאלה גם.. ותמיד אני במחשבה של על מה אני אמור להסתכל נגיד אני סתם יושב במרפסת אבא שלי לידי ועל מה אני צריך להסתכט גם תוך כדי הליכה אני מנסה ללכת רגיל ולא מצליח אני כאילו הולך ומרגיש שאני הולך בסוג של היפנוט כזה כמו של זומבי וזה מעורר לי תחרדה עוד יותר ועם אני לבד עם עצמי זה מתגבר התעסוקה בזה וכול העניין טופלתי בפרפנאן,ריספרדל ,סרוקוול,מודל,למיקטל, לוסטרל הפסיכאטר שבגלל שאני צעיר בן 21 אני רגיש לתופעות לוואי אז כמעט מרוב האנטי פסיכוטיים היו לי תופעות לוואי של קישיון שרירים צוואר תפוס חזק ועוד אז הפסקתי אבל מבחינת טיפול הם עזרו חלקית כאילו נוצרו רגעים של פאק אני מרגיש רגיל והיו רגעים שלגמרי ההפך.. כרגע אני לוקח רק לוסטרל 200 מ"ג כבר כמעט 3 שבועוץ לקחתי 100 במשך שבועיים ואז 150 כמה ימים חוץ מלישון לפהק ולהרגיש עייף לא קורה כלום גם אני יושב במיטה למשל סתם ואני מרגיש תלב שלי דופק דופק דופק בלי סיבה אני יודע שאין סיבה ואז זה גורם לי להתנתק לחלום כזה..(להסתכל על החלון זכוכית השקוף הזה בראייה שחוצץ ביני לבין המציאות עצמה כאילו וזה קיים כבר 24 שעות המסך הזה תמיד יש אותו כול זה בחיים לא היה קיים לפני שעשיתי אסיד לפני גיל 17 אני יכול ללכת סתם בבוקר לשמוע ציפורים מצייצות ולשאול את עצמי עם זה באמת או לא ואז אני מסתכל לפעמים לאמת עם עצמי שהם שם ושאני לא דימיינתי הרבה פעמים אני מרגיש שאין לי שליטה על המחשבה שלי כאילו הכול קורה על מנגנון אוטומטי וקשה לי לעבד מידע בראש שמדברים איתי אני מפספס מלא פרטים זיכרון גם לא משהו אממ.. דברים שהייתי יודע לעשות פרפקט אני חושש.. אני גם שומע באופן קבוע צלצול באוזן כמו ביפפפפפפפ כזה ארוך כשיש רעש רקע זה נעלם למיטב הבנתי מדובר בטינטון אבל אציין את זה גם עכשיו אני חייל ואין לי כסף להמשיך אצל הפסיכיאטר הפרטי ופסכיאטרים בצבא על הפנים חושבים שרוצים לעקוץ פטורים ודברים.. בכול מקרה עם מישהו יוכל לסייע לי פה לקבל עזרה אני יעריך את זה .! אממ ולמשל אני מרגיש שהמוח שלי ריק ריק ריק ריק לגמרי לא עוברות מחשבות פשוט לא עוברות מחשבות בראש כמו ערפל בתוך הראש ורוב הזמן יש לי לחץ מתח בגוף אבל בעיקר בפנים מרגיש שהלחיים שלי לא משוחררות ומסביב לעיניים כואב לי וזה לפעמים יותר חזר לפעמים יותר חלש תלוי בהתמודדות שלי באותו יום עם כול זה. מה אני יכול לעשות ד"ר קרני ?? קודם כול האם ניראלך שהאבחנה שלי נכונה ועם לא מה לדעתך כן האבחנה אני יודע שאי אפשר לאבחן על סמך אתר וכול זה אבל מהדברים שרשמתי פה לדעתך האישית אתה חושב שהבעיה ? ומה הטיפול שלדעתך יכול להועיל . תודה רבה בבקשה לענות בהקדםפתח בחלון חדש
התייעצות (לת) שרה 16/04/2020 | 18:46שלום רב! רצתי לשאול אני לוקחת כבר שנה וחצי ציפרלקס התחלתי אם 10 מ"ג ולאט לאט העלתי ל30 מ"ג אך בסופו ל דבר הרגשתי קצת שיפור ולאחר מכן הצב החמיר והרופא אמר לי לעבור לסרנדה 100 מ"ג וזה עשה לי יותר גרוע רצתי לשאול את חוות דעתך תודה!פתח בחלון חדש
קלונקס (לת) מאור 14/04/2020 | 18:46היי, אני בחור בן 28 בעל מגבלה גופנית וסובל מחרדה קיומית במשך 9 שנים. עד כה התמודדתי עם החרדה לבד בלי תרופות אבל בשבועיים האחרונים לא הצלחתי לישון אז לקחתי פעם בכמה ימים 4 כדורי קלונקס לפניי שינה 0.5 מ״ג. רציתי לשאול האם התמכרתי לזה לפי הכמות שציינתי וכמה זמן לוקח לזה לצאת מהגוף לגמרי? אני פוחד שיגרם לי נזק בלתי הפיך בגלל 4 כדורים.פתח בחלון חדש
כדורים לטיפול בחרדה או סטרס ורד 13/04/2020 | 08:01היי אני חייבת יעוץ ממש מבולבלת !! לפני שבוע ביום שישי בצהרים הכל היה רגיל ישבנו לאכול צהרים לאחר שהכנתי מהבוקר .. פתאום הרגשתי שמסבבי אני שומעת את בני הבית מדברים ואני כאילו בהילוך איטי הכל נישמע בתוך בועה . והרגשתי דפיקות לב מהירות ועל סף עילפון ביקשתי מיד ללכת לספה . אבל המצב המשיך כל הגוף רעד לי הרגשתי זרמים ונימולות בכל הגוף יובש בפה . במיון בדקו אותי עשו בדיקות דם אמרו לי לאחר שעתיים אין לך כלום זה התקף חרדה .נתנו לי ואבן ואופטלגין ושלחו אותי הביתה . בבוקר למחרת ויום אחרי שוב נתקפתי בהרגשה הזאת של רעידה וזרמים והגעתי מיד לרופא משפחה סיפרתי הכל כולל שיש לי כאבי ראש ולחצים תוך כדי .. שלח אותי לעוד בדיקות דם ואמר לי שזאת חרדה או סטרס אין לי כלום . נתן לי מרשם של ציפרלקס 1 כל בוקר ל3חודשים וקלונקס 1 ללילה ל10 ימים . אציין כי לקחתי רק קלונקס פעמיים מאז שני לילות ואני ממש מפחדת לקח עוד כי כל הזמן קראתי שזה ממכר וכו ...השאלה אם זה מה שזה ? אם לקחת כדורים? זה לא ממכר ? ואם אני לא אמורה ללכת לנאורולוג כי כל לילה יש לי איךשאני הולכת לישון לחץ בראש והרגשה של כובד בראש וגם במשך יום מציף אותי מידי פעם חום וואני לא אותו אדם פתאום הייתי חזקה וערנית ועכשיו עם פחד מזה כל היום מה לעשות ??????פתח בחלון חדש
פורום חרדה פעיל, תשאלי שםאא 14/04/2020 | 12:45.
הורדת מינון ריפלמ 5 מ"ג (לת) שנינה 10/04/2020 | 12:31ביתי ב 12 מקבלת ציפרלקס 25מג וריפלי 5 מג.עקב ocd ביתי כבר נוטלת כדורים אלו 16.10.19. המצב השתפר לחלוטין .הםיסכאטר יוסף זוהר לא עונה . קופת החולים לכ מוכנים לתת לנו לרכוש ממיון כס לדבריהם זה מעל המינון המןתר לילדים. אשמח חקבל הסבר איך להתחיל להוריד מינון ם של הריפליפתח בחלון חדש
האם חלב יכול לגרום להתקף חרדה? שאלה 01/03/2016 | 18:02האם שתיית חלב יכולה לגרום להתקף חרדה או לתסמינים כמו של התקף חרדה? חולשה פתאומית, ]עימות לב מהירות, פחד איימים, משהו מזעזע קורה לגוף וכו'? או שיותר סיכוי שמדובר במחשבות על כך שגורמות....פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/03/2016 | 22:18לשאלה שלום, אכן המחשבות על כך שהחלב יגרום לפעימות מהירות ולפחד אימים גורמות לתסמינים. החלב אינו גורם לכך. בברכה, דר' קרני רובין
חלב פרה מכיל הורמונים ותאי מוגלהלשואל 13/03/2016 | 23:01בין היתר. אפילו חלב סויה מכיל פיטואסטרוגנים. ברור שהורמונים, במיוחד של חיה, שנכנסים למערכת של בן אדם, משגעים לו את המערכת ההורמונלית. וכפי שאנחנו יודעים, הורמונים שולטים בהרגשה שלנו.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:28לשואל שלום, בסויה אכן יש פיטואסטרוגנים. הוצא נייר עמדה של הADA לגבי נושא הפיטואסטרוגנים. רצ"ב קישור: veg.anonymous.org.il/art607.html בחלב של פרות רמת ההורמונים נמוכה ביותר ואיננה "משגעת" את המערכת. רצ"ב קישור למידע בנושא: http://www.milk.org.il/cgi-webaxy/item?2451342 בברכה, דר' קרני רובין
תודה לד"ר קרני,השואלת 16/03/2016 | 11:43תשובתך נורא חשובה לי, אך אשמח אם תפרטי. האם יתכן שפתאום באמצע החיים אתחיל להיות אלרגית לחלב ולכן פתאום אחוש בתחושות המבהילות האלו? מה הסיכוי שלי למות משתיית חלב? ואיך זה שזה קורה בעיקר מהחלב עצמו ולא גלידה נניח?
בפורומים שונים כתובלד"ר קרני... 16/03/2016 | 11:44כי ניתן לפתח אלרגיה לחלב בכל שלב בחיים. השאלה אם זה בדר"כ מסתכם בגירוד אוזניים, או שזה יכול לגרום לדברים חמורים יותר כמו נניח טחורים... וכמובן דברים מבהילים יותר כמו קוצר נשימה, חנק ומוות.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 12:02לשואלת שלום, ניתן לפתח חוסר סבילות לחלב בכל גיל, במיוחד אם כמות הלקטז במעיים היא גבולית. במקרים אלה מתפתח כאב בטן ושלשולים. אלרגיה ניתן לפתח לכל דבר, גם לאבק וגם למאכל מסוים וגם לחלב. אלרגיה יכולה לגרום לפריחה עם גרד או בלי, בצקת בכלי הנשימה, ואז היא מסוכנת. בברכה, דר' קרני רובין
מה הסיכוי שדבר כזה יקרה בגילאי ה30 וה40?אני 17/03/2016 | 14:20מה הסיכוי שלי למות מדברים כאלו?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 18:44לאני שלום, בדרך כלל מדובר על ילדים שמפתחים רגישות אמיתית לחלב. מבוגרים על פי רוב יכולים לפתח חוסר סבילות שכלל איננה מסוכנת אך לא נעימה. בברכה, דר' קרני רובין
אני יודעת שחלב גורם לקוצר נשימהשואלת 17/03/2016 | 20:37בכל אופן, חלב לא מתאים למי שסובל מבעיות נשימה.
נכון מאוד, אני אסתמתית:) 20/03/2016 | 00:48והחלב ממש תורם לי לקוצר הנשימה. אמא שלי סובלת משיעול אלרגי חמור במעבר בין העונות, והירידה מהחלב ממש שיפרה לה את החומרה של זה בהשוואה לשנים עברו שבהן היא כן צרכה חלב. בכללי ממליצים לאנשים שסובלים מאלרגיה נשימתית להימנע מחלב ומוצריו.
השאלה אם זה נכון גם לגביהשואלת 20/03/2016 | 17:59השאלה אם זה נכון גם למי שלא נולד עם אסתמה באיזשהו אופן. ומה הסיכוי שזה יגרום להתפתחות של קוצר נשימה, חנק או כל תופעה קיצונית - אחרי שנים רבות שזה לא עשה זאת?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/03/2016 | 22:54לשואלת שלום, אינני פולמונולוגית (רופאת ריאות), אך לדעתי הסיכוי הוא מזערי ביותר אם לא אפסי. בברכה, דר' קרני רובין
מה לגבי דחף לשתות חלב פרהמתעניינת 24/03/2016 | 00:37בנס קפה, בכוס גדולה של 300 מ"ל מלאת חלב, שזה מפתה אותי במיוחד? זה קורה לי רק לגבי חלב פרה, כלומר הדחף לא קורה כשיש לידי חלב סויה או אורז/שיבולת שועל/שקדים/אגוזי לוז/קוקוס/המפ. למה אני לא יכולה להוציא מהראש לשתות חלב פרה? הדחף הזה מלווה אותי כל היום.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/03/2016 | 14:52למתעניינת שלום, נראה לי שהדחף הזה הוא דחף כפייתי שבמידה ולא תרגיעי אותו ע"י שתיית החלב בסופו של דבר יתפוגג. בברכה, דר' קרני רובין
זו שכתבה "מתעניינת"אני 09/04/2020 | 14:46זו שכצבה "מתעניינת" - הטרילה. זו לא אותה שואלת.
שילוב זיפרקסה ודפלפט כרונו 500 (לת) ליהי 07/04/2020 | 12:56האם שילוב של זיפרקסיה עם דפלפט כרונו 500 כטיפול ונוריוון בעת הצורך, יכול לגרום לתחושה כאילו השיניים עומדות ליפול? האם יש צורך לשינוי אחת התרופות בעקבות תופעה כזו?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד