פורום פסיכיאטריה - עמוד 23
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
חצי כדור ויאפקס
ציוןציון 23/06/2016 | 17:00היי ד"ר, האם אפשרי לחצות את כדור ויאפקס 150 xr לחצי, כלומר לקחת חצי, כרגע התרופה לא עזרה והרופא הוריד לכדור אחד לפני שלושה שבועות והתבטל התור, המטרה היא להוריד לחלוטין את התרופה, השאלה היא אם להוריד מאחד לחצי וזה אפשרי או ישר להוריד את כל הכדור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/07/2016 | 15:33לציוןציון שלום, יש כדורים של ויאפקס XR 75 מ"ג והייתי ממליצה לעבור למינון זה. לא הייתי ממליצה לחצות את הכדור מאחר ואז יאבד את האפקט ארוך הפעולה שלו וישפיע רק בחלק מהיום. הפסקה חדה של 150 מ"ג עשויה לגרום לתופעות גמילה קשות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
גמילה מויפאקס 75?
תמר 06/07/2025 | 22:18כיצד ניתן להיגמל מויפאקס 75.הוסף תגובה
-
-
גנטיקה (לת)
חופית 05/07/2025 | 11:21שלום פרופסור הכרתי מישהו ולאחר מס' פגישות מסתבר שיש לו הפרעת Delusional disorder . מה הסבירות המשוערת שצאצאים שלנו יסבלו מפסיכוזה, לאור זאת שאמי סבלה מסכיזופרניה ולי יש Ocd? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בדיקת גיינומד (לת)
אלונה 03/07/2025 | 18:31האם הפרופסןר יודע לפענח את הבדיקה הזאת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הןרדה במירו 30 (לת)
אלונה 02/07/2025 | 16:16לוקחת מירו 30 8 חודשים ,ורצה לרדת בהדרגה, אפשר להוריד 1/4כדור???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תרופה לדיכאון, חרדה ו OCD אחרי שנים ארוכות עם פבוקסיל.
אבג 03/10/2012 | 02:56שלום רב. אני בשנות ה-40 לחיי, מטופל מזה כ-20 שנה בפבוקסיל נגד התופעות שתוארו בכותרת. התרופה היא מצויינת (לא גורמת לעליה בתיאבון/משקל, לא מורידה דחף מיני-לפחות לא אצלי), אבל תופעת לואי אחת יש לה, המשותפת כנראה לרוב התרופות נוגדות דיכאון וחרדה והיא עצירות. עקב בעיה זאת לא הצלחתי מעולם להגיע למינון הרצוי של 300 מ"ג, אלא לכל היותר 200 מ"ג ביום. בשנה האחרונה העצירות שלי החמירה (אני מתכוון לפנות לבירור גסטרואינטרולוגי, אבל לדעתי זה משהו גנטי, כי גם אמי ז"ל סבלה מעצירות קשה, שהתגברה עם שימוש ב SSRI:"פרוזאק עושה אבנים בבטן!"...). המצב הגיע לידי-כך שלמרות שימוש הולך וגובר במשלשלים, נאלצתי לרדת למינון ממוצע של כ... 50 מ"ג ביום, שכמובן אינו מינון טיפולי, ואני סובל מהתקפים של דיכאון חריף, וירידה כללית במוטיבציה לתפקד. (הערת-אגב: ידוע לי היטב, כי תופעות לואי ובכללן עצירות הינן אינדיבידואליות ולא משפיעות באותה מידה על כל-אחד). אז...חיפשתי תרופה שתופעת-לואי זאת תתבטא בה פחות, ונזכרתי ששמעתי פעם מרופאה פסיכיאטרית שלוסטרל אינו גורם בד"כ לעצירות, לעיתים אפילו ההיפך). פניתי לרופאה המטפלת, אבל היא לא התלהבה מהרעיון, והעדיפה לרשום לי איקסל. נטלתי איקסל במינון של כ 100 מ"ג ליום במשך כחודש וחצי, והתוצאה היתה בלתי-נעימה בעליל: העצירות רק התעצמה, והתווספה תופעה חדשה של דופק מואץ עד כדי כך שאחרי בדיקת הולטר הקרדיולוג התקשר אלי בבהילות, ואמר לי להתחיל מיד טיפול בחוסמי-ביתא. בנוסף, התקשיתי להירדם עוד יותר מבדרך-כלל (אני סובל מנדודי-שינה קשים, אם לא הזכרתי),והרגשתי גם עליה בחרדה. אגב, ירידה בליבידו או עליה בתיאבון/משקל לא הרגשתי גם עם האיקסל. אז חזרתי בינתיים לפבוקסיל, אני מתאמץ מאד (תרתי-משמע....), בעזרת לקסטיבים למיניהם לשמור על מינון של כ 75-100 מ"ג ליום אך ברור שזה לא מינון טיפולי. לאחרונה ביקרתי באופן פרטי אצל פסיכיאטרית שהמליצה דוקא על סימבלטה. היא דחתה את טענותי שהסימבלטה דומה מאד לאיקסל (שתיהן מעכבות ספיגה של נוראדרנלין בנוסף לסרוטונין-וכן אני יודע באיקסל זה חצי-חצי, ובסימבלטה זה 70:30), וטענה שמדובר בשתי תרופות שונות לחלוטין. כאמור אני חושש מתרופות עם מעכבי נוראדרנלין בגלל הטכיקרדיה שנגרמה לי (קרוב לודאי) עם האיקסל. לבקשתי, הרופאה רשמה לי גם מינון התחלתי של לוסטרל, והשאירה לי את ההחלטה במה לבחור. לסיכום, אני מחפש תרופה נוגדת דיכאון, חרדה ותסמונת טורדנות כפייתית, שלא תגרום לי לעצירות, לא תפגע בליבידו, ולא תגרום לי לעליה בתיאבון (יש לי נטיה להשמנה). אני יודע שהתשובה המיידית היא לנסות את אחת האופציות שקיבלתי, ולראות איך זה משפיע. במה כדאי להתחיל?.... אגב, אני פוחד מתרופות חדשות, במיוחד בגלל שרופאים נוטים "להעלים-עין" מתופעות-לואי בתקוה שהן תחלופנה עם המשך הטיפול. עוד משהו חשוב ששכחתי לציין: אני נוטל גם 10 מ"ג ואליום ביום מזה כ-15 שנים-לא אוהב את התרופה (יתכן והיא מעלה דיכאון וגם תורמת לעצירות), אך מתקשה להפסיק. אודה מאד להתייחסותכם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 03/10/2012 | 19:38לאבג שלום, בראש ובראשונה עלייך לעשות בדיקה של תפקוד בלוטת התריס שיכלול TSH, T4 ו-T3. מאחר ולכל התרופות נוגדות הדיכאון יש נטייה להוריד את התפקוד של בלוטת התריס. היפוטריאודיזם גורם לעצירות ומכאן החשיבות לשלול זאת. 2. חשוב מאוד לשתות מים בכמות גדולה ואנשים שוכחים לעשות זאת. 3. יש תכשיר שנקרא אלוורה בשתייה שיש בבתי מרקחת, עדיף על משלשלים וכדאי לקחת אותו ביחד עם תכשירים כמו קונסיל אורנג' או אגיולקס. 4. עצם הדיכאון גם כן עושה עצירות ומכאן החשיבות של לקיחת טיפול מלא ולא חצי טיפול. 5. זה נכון שלוסטרל באנשים מסויימים גורם לשלשולים ופחות מתלוננין על עצירות, אך כפי שכתבת זה מאוד אינדיווידואלי. 6. מאחר ופבוקסיל עזר לך הייתי מנסה באמצעים שכתבתי ותוך שינוי הרגלי אכילה ושתיה לחזור לפבוקסיל. 7. מאחר ואתה סובל מ-OCD תרופות ה-SSRI'S עדיפות מה-SNRI'S בשבילך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה על תגובתך-מידע נוסף.
אבג 03/10/2012 | 22:33-בקשר לתפקוד בלוטת-התריס, עברתי בירור לפני כחצי-שנה, ורמת ה TSH היתה נורמלית (1.67 מילימשהו/ליטר). עכשיו כשקראתי את תגובתך, התבוננתי שוב בתוצאות הבדיקות, ולא ראיתי שם איזכור ל T3 או T4. בהתאם להמלצתך, אפנה לרופא-המשפחה שלי, ואבקש ממנו בדיקה מקיפה יותר של בלוטת-התריס. עם זאת, קשה לי להאמין שהבעיה (העצירות) טמונה שם: כאמור אני סובל שנים רבות מעצירות. במשך 20 השנים האחרונות לא הצלחתי להעלות את מינון הפבוקסיל ליותר מ 200 מ"ג ליום (וכאמור, כעת אני אפילו לא מתקרב לכך). בקשר למשלשלים, דוקא התרופה/תכשיר שבו אני משתמש יותר מכולם הוא אלווורה בשתיה (אלוה), זה התכשיר שאכן עוזר לי יותר מכל השאר (אני משתמש בו כבר שנים), אך כאמור בתקופה האחרונה הוא עוזר פחות ופחות. למעשה, לא השתמשתי כמעט אף-פעם בתרופות כמו לקסעדין, למשל. בנוסף ניסיתי תכשירים שונים מבוססי קליפות-פסיליום (למשל בנפייבר), ולאחרונה גם פגלקס ואבילאק, ללא הצלחה כמעט. אני מקפיד על שתיה מרובה של מים, ואפילו סופר כדי להגיע לכמות של 12 כוסות ביום. כ"כ תזונתי כוללת כמות מרובה של פירות וירקות. יתכן והתשובה היא היעדר מוחלט של פעילות גופנית, מה ששכחתי לציין קודם. הסיבה היא כאבים כרוניים שאני סובל מהם כמעט 30 שנה, ללא כל אבחנה עם החמרה עם השנים. לא רציתי להזכיר את הבעיה הזאת (הבעיה המרכזית של חיי למעשה) בשאלתי הראשונה כדי לא לערבב שמחה עם שמחה, אבל למעשה אני מאובחן כלוקה ב OCD בגלל העיסוק הבלתי-פוסק שלי בכאבים אלו. למעשה זה (נראה לי) לא OCD קלאסי, המאופיין במעשים בלתי רציונליים שהחולה אינו יכול להפסיק לחזור ולבצע אותם למרות שהוא מודע לכך שהם בלתי-הגיוניים. אצלי מדובר בכאבים...כואב לי, והסימטומים האלו משביתים את חיי, אז אני חושב על זה...לא מדובר רק בכאבים, אלא בסימפטום מוזר שלא אפרט כאן, שמיטב הרופאים בארץ לא מצאו לו הסבר. חלק מהם סברו שהסיבה היא נפשית (ואני נוטה לחשוב שהם צודקים, לפחות חלקית). לגבי הסימפטומים, כאמור, לא אפרט אותם כאן, אך למרות שמדובר בסוג של כאבי-שרירים, הם מזכירים (זה עלה בדעתי ממש בשבועות האחרונים) מאד טריכוטילומניה, תופעה שאמי סבלה ממנה מאד מאז שהיתה ילדה ועד שנותיה האחרונות (וכאמור, אני מאד מזכיר את אמי באופן כללי). אז....לחזור לפבוקסיל במינון טיפולי יהיה לי מאד קשה (אלא אם אכן קיימת בעיה בבלוטת-התריס שאצליח לטפל בה בהצלחה). מהלוסטרל אני חושש מעט: חושש מהשפעה על הליבידו וכן מעליה במשקל. קראתי שזאת תרופה עם "מיעוט" של תופעות לואי אבל דווקא כאן אצלך בפורום אני מצליח להתרשם ממנה לרעה...ממה שאני קורא, היתרון היחידי שלה עבורי יהיה (אולי) שהיא לא תגרום לי לעצירות. עוד תופעה ששכחתי לציין קודם, היא תשישות כרונית מזה כ-10 שנים. מכאן ניתן להבין מדוע פסיכיאטרים רבים רוצים לרשום לי סימבאלטה: שומעים סיפור על כאב בלתי-מזוהה, תשישות כרונית, בנוסף לדיכאון וחרדה, והנה תרופת הפלא שמטפלת גם בתופעות הפסיכיאטריות וגם בכאבים.... אצלי, התרופה הזאת *לא תעזור* לכאבים, בגלל האופי המיוחד שלהם, שלא פירטתי אותו. אציין רק שלא מדובר בכאב נוירופתי, אלא מכני. עם זאת, אני קורא כאן המון דברים טובים על הסימבאלטה, וגם אם היא לא תעזור לי לכאבים, אני מבין שהיא יכולה לעזור מאד בתחום של הדיכאון והחרדה, כמו-גם בתחום העייפות הכרונית ,שאיני יודע מדוע שכחתי לציין אותה בשאלתי המקורית...אולי בגלל שזו תופעה שבאה בהתקפים, ולא כל הזמן... אגב, נראה לי שהפבוקסיל דווקא לא משפיע טוב מהבחינה הזאת והוא דווקה מגביר עייפות-זה משהו ששמתי לב אליו דווקא בתקופה האחרונה, כשהייתי כמעט בלי (ועכשיו שוב עם) התרופה. אם אחזור רגע לסימבאלטה, התאכזבתי לקרוא שתרופות SNRI אינן מטפלות ב OCD. אחרת, סימבאלטה היתה יכולה להיות תרופה טובה, בהנחה שהיא לא תגרום לי לעצירות גם היא ( ולא לדופק מואץ כמו האיקסל). כאמור, אני לא סובל מ OCD בצורה ה"קלאסית". האם יש סיכוי שסימבאלטה תעזור בכל-זאת?.... עוד שילוב שחשבתי עליו הוא לוסטרל או פבוקסיל (אם אצליח להפטר מהעצירות), בשילוב של וולבוטרין במינון נמוך. קראתי שזה שילוב מוצלח במניעת תופעות-לואי אפשריות של SSRI כמו לוסטרל (דהיינו עייפות, ליבידו נמוך ועליה במשקל). הזכרתי את האופציה הזאת אצל הרופאה האחרונה שהייתי אצלה, והיא השיבה שעדיף שאתחיל באחת התרופות, ואז אפשר לחשוב איך להמשיך. אודה מאד להמשך התייחסותך. כאמור, קשה לי להחליט באיזו תרופה להשתמש מבין השלוש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 04/10/2012 | 21:33שלום אבג, 1. סביר להניח שתפקוד בלוטת התריס שלך יהיה תקין אם הTSH שלך הוא בין 1-2. יחד עם זאת, הייתי שמחה לדעת מה רמת ה-T3 בכדי לדעת אם אפשר להשתמש ב-T3 כמתגבר (אדג'וונט). 2. טריכוטולמניה נחשבת היום כצורה של OCD. מסיבה זו, אין לי ספק שאמא סבלה גם מ-OCD. 3. יש מקרים של OCD כששום דבר אינו עוזר, וסימבלטה כן עוזרת. 4. אני מסכימה עם הרופאה שלך שכדאי להתחיל עם תרופה אחת ואז להתחיל עם שילובים. אינני מסכימה עם חלק מהדברים שנכתבים בפורום על הלוסטרל. הניסיון שלי מאוד טוב עם לוסטרל או עם סרטרליין. 5. קיימת גם אפשרות בשלב כלשהו לשלב לוסטרל במינון מעט נמוך מ-200 מ"ג בשילוב עם סימבלטה במינון נמוך, לפעמים זה עובד נפלא. 6. אכן פבוקסיל גורמת לעייפות מאוד קשה שבדרך כלל לא רואים עם הלוסטרל. מקווה שעזרתי לך בהתלבטויות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה על תשובתך.
אבג 04/10/2012 | 21:56איני יודע מה זה אדג'וונט (אנסה לברר), אך אכתוב לך שוב כשאדע את רמת ה T3 שלי. אני מעריך שזה יקח כשבועיים. בינתיים אחשוב מה לעשות... הבעיה האקוטית כרגע היא העצירות, ויש לערוך בירור מקיף יותר גם בנושא זה. לשאלתך, אכן עזרת לי, למרות שאני עדיין מתלבט כרגע (אני טיפוס כזה). אז בינתיים, רוב תודות וחג שמח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 05/10/2012 | 18:34שוב שלום אבג, אדג'וונט הינו מתגבר. כלומר, עם תרופה אחת מתגברת את השנייה או חומר מסויים מתגבר את הפעילות של התרופה. חשבתי על עוד דבר לגבי העצירות. לפעמים העצירות מתגברת כאשר הפלורה הנורמלית של המעיים נעלמת, במקרים אלה עוזר לקחת תכשירים המכילים אצידופילוס. לפעמים כדאי לפני זה לקבל אנטיביוטיקה ואחר כך לקחת מנות מוגברות של האצידופילוס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
פבוקסיל 50
מור 01/07/2025 | 19:17לוקח הזה כבר שבועיים וזה גורם לי לעייפות הורידו מינון מ 75 ל 50 מה לעשות אני עייף כל היום ??הוסף תגובה
-
-
מחשבות אובדנות (לת)
מירי 01/07/2025 | 12:33האם לקיחת 2 לוריוואן למשך זמן ארוך שנה יכולה להחמיר מחשבות אובדנות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הוספת נייד הרס משפחה לכאורה לתפארת בציר עולה הורס ומרסק לרסיסים בכול מנעד את חיינו בשל יחוס זה לאשתי (לת)
לב כואב לב שרוף / תוספת נייד 01/07/2025 | 12:010502589239הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תיעוד פסיכיאטרי מסולף (לת)
True Story 01/07/2025 | 00:51שלום רב, לאחר פגישה אצל פסיכיאטרית במסגרת הקופה, ראיתי שמכתב הסיכום מסולף וכי סימנים קליניים פוסט טראומטיים הושמטו מהמכתב. רציתי לדעת, האם רופא יכול להתחבא מאחורי "שיקול דעת רפואי" כאשר בוחר שלא לתעד תגובה סומטית בהיפנוזה? תחושת ניתוק רגשית? עוררות יתר? פגיעה בזהות העצמית? ואיך ארבעת אלו, לדוגמא, מסתדרות עם אבחנת הפרעת הסתגלות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מה זה אומר עליי
שששש 27/06/2025 | 09:10היה לי משבר נפשי שאבחנו אותי עם סיכוזפרני פרנואידית על סמך עדות הורי מאז עבר עשור עם טיפול מינמלי ללא תסמינים ואז עוד שנה ללא טיפול תרופתי ללא אשפוזים ועבודה בהיי טק קראתי בצט שרק 1 אחוז מהאמאובחנים עונים להגדרה הזאת האם זה נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אי אפשר סתם כך להפסיק סמים פסיכיאטאים
אנונימית 27/06/2025 | 14:07מאוד מסוכן. ברגע שסוממת המח רגיל לחיות עם החומר. לאחר ההפסקה זה יכול שנה שנה וחצי שנתיים עלולים להיות הזיות. זה חומר שברגע שנותנים אותו אי אפשר להפסיק. אנשים עשו אפילו עברות פליליות כתוצאה מהפסקה. אין כזו מחלה סכיזופרניה מדובר באנשים שאבא שלהם לא עשיר או מממן להם 10 שנים רפואה שהפסיכיאטרים מנצלים אותם לתעשיית הסמים שלהם. שמישהו יביא לי תקציב גדול לחלק להם שיחיו כמו כל אלה שהבוס או אבא שלהם משלם להם הרבה ונראה אם עדיין תהיה מחלה כזו. זו תעשייה של כסף ולא מחלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה זה אומר עליי
פרופ' ערד קודש 30/06/2025 | 14:36הערכה היא שכל אחוז מהאוכלוסייה סובלים מסכיזופרניה במהלך החייםהוסף תגובה
-
ברור שיש רק אחוז אחד
אנונימית 30/06/2025 | 20:45אי אפשר שקומץ של אחים בריונים יבואו אל חמישים אחוז מהאוכלוסיה.הוסף תגובה
-
-
מטופל בנרקוטי (לת)
חימון 30/06/2025 | 17:16כמה זמן אפשר להיות נקי מנרקוטי בגוף תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קבוצתי
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
מתדון
-
נלטרקסון
-
מונחים קשורים
-
דפרסונליזציה
-
קנבינואידים
רופאים בתחום
ד"ר רונן בן יוסף
גריאטריה
5.0
( 39 חוות דעת )
"ביקור הבית של דקטור בן יוסף היה לאמא שלי חולת אלצהיימר. זהו ביקור הבית השני של הרופא אצלה.
דוקטור בן יוסף הוא רופא מקצועי מאוד. אדיב, רגיש למצבה, מכבד מאוד וגם לאחר סיום הביקור הוא זמין לנו (המשפחה) בכל עת שנחפוץ. ממליץ עליו בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר