פורום פסיכיאטריה - עמוד 239
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הפסקת מודאל
טל 28/08/2019 | 08:22אני רוצה להפסיק מודאל כי אני מאמינה שכדורים פוגעים בגוף. יש לי סימנים מתחת לעיניים, וזה מזכיר לי איך שפעם החלטתי לקחת תוסף סידן, נוצרו לי סימנים מתחת לעיניים (כמו של עייפות), וכשהפסקתי עם נטילת טבליית הסידן, הסימנים נעלמו. אני מאוד עדינה ואני מאמינה שכל דבר וכדור שאקח ישפיעו עלי מאוד. מרגישה מזה תקופה ארוכה מצויין. אני לוקחת כדור בבוקר וכדור בערב. החלטתי להוריד לכדור בערב. היה לי קושי לתפקד בתקופת השירות וקיבלתי פריזמה, זו גרמה לי לפסיכוזה קלה (שמעתי לחישות של אנשים, דברים פוגעניים כלפיי), לכן החליפו לי למודאל. רוצה לרדת מהכדור, רק שלפסיכיאטרית שלי יש יחס לא טוב אלי. היא מכירה אותי אישית. היא הייתה אומרת לי בפגישות דברים פוגעניים כמו:"איך היה לך אומץ לצאת לדייטים?", ושאני מוזרה. גם אמא שלי התרשמה ממנה לרעה. כיום אני סטודנטית לחשבונאות, יש לי בן זוג מזה כשנתיים כמעט. לוקחת רק כדור בבוקר ובערב. רוצה למצוא פיתרון אחרפתח בחלון חדש-
תשובה
הפרשן 31/08/2019 | 10:29יש לשאול בפורום חרדה באתר זה, יש שם רופא. אסור לך בשום אופן לשנות טיפול תרופתי על דעת עצמך, אחרת התופעות שתיארת עלולות לחזור ולחרב את חייך. אם את נפגעת מהרופאה שלך על בסיס קבוע, אפשר לנסות להתייעץ עם רופאה אחרת.
-
-
שלום
עופר 28/08/2019 | 23:11אני מטופל בזיפרקסה 20 מ"ג טגרטול 400 מ"ג דפלפט 1500 מ"ג ציפרלקס 20 מ"ג וכשתי תרופות לסכרת שיש לי.שאלתי האם הזיפרקסה מעלה את הסוכר ואם כן אז אולי אביליפיי במקום?רצוי לציין שהיו לי חרדות נוראיות ותודות לציפרלקס ולזיפרקסה אני בלי,השאלה אם האביליפיי גם מנטרל חרדות כמו הזיפרקסה ?תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובה
הפרשן 31/08/2019 | 10:25יש לשאול בפורום חרדה באתר זה, יש שם רופא.
-
-
קשיי שינה
יולי 30/08/2019 | 14:31אני לוקחת סרוקוול 100 מג. לשינה. בזמן האחרון אינו משפיע כראוי. האם ניתן לתקופה קצרה של כשבוע, עד שאתחיל כדור חדש, לקחת בנוסף לסרוקוול גם כדור נוקטורנו??פתח בחלון חדש-
תשובה
הפרשן 31/08/2019 | 10:19יש לשאול בפורום חרדה באתר זה, יש שם רופא.
-
-
אסתו וגאבה (לת)
מיר 31/08/2019 | 00:52שלום, נוטלת אסתו ולעיתים בונדרמין עקב קשיי שינה. האם ניתן לשלב גאבה ואסתו ביחד?פתח בחלון חדש -
נמאס לי כבר
דן 10/08/2015 | 23:48עבר 4 שנים מהתאונה .... אני לא יכול לתפקד . אני לא עובד לא עושה כלום , סובל מחרדות דיכאון התקפי זעם מצבי רוח גלי חום לחץ .... מה שהכי גרוע זה הקהות רגשית! אני לא מרגיש כלום. שום הנאה שום רגש שום געגועים לא מוטבציה לא אמביציה לא דחף .... כולם! בנאדם מת. זה מה שהכי מפריע לי... אני מוכר שנפגע פוסט טראומתי אבל אין לי חלומות ואני לא מפחד לעלות שוב על אופנוע ואפילו עברתי ממקום התאונה כמה פעמים וזה לא עשה לי כולם . לא פלשבקים ולא שום דבר ! שאלתי את הפסיכאטר שמטפל בי והוא נתן לי תשובה לא מספקת ולא משכנעת ... הוא בעצמו עשה לי פרצוץ שאין לו מושג מה יש לי... אני שואל כאן אולי אני אשמע תשובה מספקת ! האם יכול להיות דבר כזה שנפגע פוסט טראומה לא היה לו חלומות סיוטים פלשבקים פחד מאופנועים אחרי תאונה קשה...???פתח בחלון חדש-
אולי יש פגיעה מוחית
שמוליק 11/08/2015 | 12:47שלום דן. אינני רופא. יכול להיות שהתאונה גרמה לפגיעה במוח, וזו הסיבה לתסמינים שאתה מתאר. האם נעשו בדיקות למח? אם כן, מה היו התוצאות? כל טוב, שמוליק. -
היי
דן 11/08/2015 | 12:51נעשו בדיקות ולא מצאו כלום . יש לי גם רגישות לניקוטין וקפאין! זה גורם לי לחרדות התקפי זעם אי שקט לחץ ! אבל איך אפשר להבחן דבר כזה איך אפשר להכיר בי בפגיעה כזאת ? הפסיכולוג שלי אומר שזה פוסט טראומה כל אחד אומר משהו אחר -
השערה
שמוליק 11/08/2015 | 12:59שלום דן. יש לי השערה, אבל אין שום וודאות ולו מינימלית שהיא נכונה, אבל אנסה: יכול להיות שעצם האיבחון (שהוא הגיוני, ואולי היו תסמינים זמן קצר אחרי התאונה) גרם לדחייה חברתית או שמנע ממך להשיג אי אילו הישגים שבגלל האיבחון הזה לא נתנו לך הזדמנות ראויה. מה אתה אומר? היו דברים כאלה? שמוליק. -
.....
דן 11/08/2015 | 13:02אחרי התאונה המשכתי בחיים כרגיל אחרי השיקום כמובן . אבל הייתי מנותק מבפנים , קהות רגישת . לא נהנתי מכלום לא היה בא לי על כלום התנתקתי מכל העולם היו לי המון חברים ... אחרי שנתיים מהתאונה התחילו לי כל התסמינים -
יכול להיות שבאמת אין קשר
שמוליק 11/08/2015 | 14:25שלום דן. יכול להיות שאין קשר סיבתי לתאונה, אלא מדובר בסמיכות זמנים מקרית, והבעייה היא בכלל לא פוסט טראומה. יכול להיות שהתאונה הייתה אולי הקש ששבר את גב הגמל וגרמה לבעייה להתגלות. אם זה נכון, אז המצב הוא שישנם תסמינים ולא יודעים למה, אז צריך לחפש את הגורמים בלא-מודע, ולצורך זה נדרש טיפול פסיכודנמי. מה שבעייתי בטיפול כזה שהוא ארוך ולא רואים תוצאות באופן מיידי, כי צריך "לחפור" ולהעלות תכנים בלתי מודעים למודע. כל טוב, שמוליק. -
.....
דן 11/08/2015 | 15:01יכול להיות שאתה צודק!לפני התאונה הייתי בדיכאון בגלל אהבה וגם מושפל בצורה הכי גדולה שיש בגלל אותו מקרה אהבה .... לא רצו אותי במשפחה שלה בגלל סיבות לא מוצדקות.... הייתי ממש בדיכאון וכל המטרה שלי הייתה זה להצליח כמה שיותר ... אני לא יודע מה רציתי להשיג בזה ? ואז עשיתי את התאונה קיבלתי מין יאוש . ויתרתי פשוט על הכל , משהו קרה אני לא יודע מה -
השאלה היא האם אתה מרגיש שיש קשר.
שמוליק 11/08/2015 | 15:19שלום דן. אם אתה מרגיש שיש קשר בין האכזבה מאותו קשר של צלח לבין מה שאתה מרגיש היום, אז אפשר לומר שמקור הבעייה ידוע, ואז יהיה יותר קל לנסות לטפל בבעייה. יכול להיות שמבחינתך אין קשר בין האכזבה לבין מה שקורה היום, ואז צריך לחפש... שמוליק. -
....
דן 11/08/2015 | 15:29הכל קשור שמוליק . כל דבר כזה שאני חושב עליו גורם לי לעוצמות בפנים שאני מת לבכות ואני לא מצליח . נגיד והתאונה זה הקש ששבר את גב הגמל . יש למחלת נפש הזאת שם ? ואם הייתי פצוע לפני התאונה והתאונה גרמה לחור בנשמה שלי! אז איך קוראים למחלת נפש הזאתי ? הקונפליקט הכי קשה שלי זה שיכולתי להחזיר אליי את האהבה שלי לו רק הייתי נלחם עליה אבל לא יכולתי כי הייתי משותק מחוסר ביטחון . לא היה לי מה לתת לה ולהציע לה . לא היה לי כסף ןלא כלום ! איפה שהוא חשבתי שאם היה לי אז אני אוכל לשוב להילחם .... עשיתי כל מה שיכולתי בשביל שהיה לי ביטחון ואני יוכל להילחם.... ואז עשיתי את התאונה ושם הרגשתי שאיבדתי אותה, אתה מבין ? זה הקונפליקט הכי גדול שלי -
נבדוק אם הבנתי נכון. תקן אותי אם אני טועה.
שמוליק 11/08/2015 | 17:00היה קשר זוגי שהסתיים מפני שהמשפחה של הבחורה לא רצתה אותך כי לא היית מספיק מוצלח בעיניהם. רצית להצליח על מנת שיהיה אפשר לחדש את הקשר עם הבחורה, ואז התאונה קרתה. אחרי התאונה היה לך חוסר ביטחון, וכעת חוסר הביטחון אינו מאפשר לך להצליח. לא ברור לי האם התאונה גרמה לך לחוסר ביטחון או שמדובר באירועים שקרו פחות או יותר באותו זמן ואין ביניהם קשר. שמוליק. -
.....
דן 11/08/2015 | 17:13לא. החוסר ביטחון וההשפלה באו מלפני התאונה... שעשיתי את התאונה הייתי בלי רישיון אז ידעתי שאני אאבד אותו. וגם עברתי שיקום ארוך של שנה.... במקום להתקדם להחזיר לי את הביטחון קרה בדיוק ההפך! נהייתי עם נכות ובלי רישיון ... וגם נגיד שלא הייתי מגביל את עצמי עדיין איך אני יוכל לעשות משהו עם שיקום של שנה ? אז הבנתי שאבדתי אותה סופית... בהתחלה היו לי חלומות מהתאונה והייתי מבוהל ומפוחד ... הייתי מפחד להיפגע ולהיפצע ! אני זוכר בהתחלה שהייתי נכנס לרכב הייתי רועד בפנים ומפחד שמישהו יכנס בנו כל הזמן וגם בלי רכב תמיד הייתי מפחד שמישהו יכנס בי פתאום... הייתה טראומה בהתחלה אבל לאט לאט הפסיקו החלומות והקפיצות והבהלות והפחד העצום הזה... אחרי שנה מהתאונה זה התחיל להפסיק . ואחרי שנתיים בום ! התקפי זעם חרדות לחץ עצום .. דיכאון קשה ! לאחר מכן גם צחוק בלתי נשלט . נראה לי זה היה אפקט לבילי . זה היה תקופה של כמה חודשים. ונשארתי עד היום עם דיכאון קהות רגשית התקפי זעם חרדות ... אחרי שנתיים הפסקתי לעבוד ללמוד והכל . כבר סיפרתי לך המון מה נראה לך שמוליק? -
לוקח זמן עד שמבינים...
שמוליק 11/08/2015 | 18:06לא בור לי האם אתה היית הנהג בזמן התאונה ונהגת ללא רשיון, או שמישהו אחר היה הנהג. ואם אתה היית הנהג ונהגת ללא רשיון, אז האם בגלל זה שללו ממך את האפשרות להוציא רשיון, ואם כן, אז לכמה זמן. יכול להיות שכל הסימפטומים שאתה מתאר הם בעצם תיסכול מכך שהגעת למסקנה שאיבדת את הבחורה. נראה לך שזה נכון? -
איזה טיפול תרופתי אתה מקבל?
ר.צ. 11/08/2015 | 18:23הטיפול התרופתי יכול להוציא אותך מהמצב. איזה מינונים אתה מקבל? מה קיבלת בעבר? -
....
דן 11/08/2015 | 18:42נהגתי על אופנוע בלי רישיון ועשיתי תאונה . אבל באותו רגע של התאונה עברו לי מחשבות כמו שיקחו לי את הרישיון. אני לוקח איקסל 50×2 ביום וזה לא כזה עוזר מה אתה חושב ? כן הייתי מתוסכל שאבדתי את הבחורה וגם מתוסכל שאין לי כלום בחיים וגם חסר ביטחון ואז התאונה והפחד והכל .... זה עשה לי את מה שיש לי אין ספק . השאלה אם זה פוסט טראומה או מה ? כי הסברתי לך שכן הייתה לי טראומה בהתחלה -
תת מינון
ר.צ. 12/08/2015 | 00:10לדן שלום, לדעתי אתה צריך להעלות מינון ל 150 מ"ג , ולאחר מכן ל 200 מ"ג. אם עדיין לא תהיה תגובה מלאה ניתן להוסיף תרופה לטיפול. תרגיש טוב -
זה מורכב
שמוליק 12/08/2015 | 00:30שלום דן. אני מניח ששפטו אותך על כך שנהגת ללא רשיון, ומן הסתם נתנו לך על כך עונש. עדיין לא ברור האם שללו ממך את האפשרות להוציא רשיון לגמרי או רק לפרק זמן מסויים (או אולי בכלל לא); זה משנה כדי להבין האם ע-כ-ש-י-ו אתה יכול להוציא רשיון או שצריך לחכות עד שתיגמר התקופה של ריצוי העונש (או שבכלל אין למה לצפות). יש כאן מורכבות של תיסכול מהפרידה מהבחורה עם התאונה. אני משער שנהגת באופנוע ללא הרשיון כדי להראות (ואולי רק לעצמך) שאתה יכול לנהוג על מנת להרשים את הבחורה או את המשפחה שלה (זו השערה בלבד). כך שכנראה שהעניין קצת מורכב. אני מניח שהטיפול התרופתי במקרה שלך לא אמור העיקר; עבודה שאמרת שזה לא ממש עוזר. נראה לי שהעיקר צריך להיות טיפול פסיכולוגי, אם כי אם טיפול תרופתי עוזר - אז למה לא. כל טוב, שמוליק. -
תת מינון - תגובה לר.צ.
שמוליק 12/08/2015 | 00:40שלום ר.צ. אינני שולל את דבריך. אני מניח שהתמודדת עם קשיים נפשיים והטיפול התרופתי עזר לך, ומסיבה זו אתה נוטה להמליץ על טיפול תרופתי וגם כאן הסקת די מהר שצריך להעלות את המינון. אני כתבתי שנראה לי שצריך להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים. לא אבוש בכך שלי הטיפול התרופתי הזיק הרבה יותר ממה שהוא הועיל, וברור לי שמסיבה זו אני נוטה להמליץ לראות בטיפולים הפסיכולוגיים עיקר. עם זאת, האמת היא שצריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו. יכול להיות שאתה צודק ושהעלאת המינון תעזור. מבחינתי, אם הוא חושב שההמלצה שלך טובה - כדאי שיבדוק את העניין עם הרופא המטפל; בין כה וכה העלאת מינון של תרופה החייבת במרשם היא רק על פי שיקול דעת של רופא. כל טוב, שמוליק. -
.....
דן 12/08/2015 | 14:10הייתי בשלילת רישיון . הייתי לומד ועובד ביחד ולא יכולתי לעשות את כל זה מבלי להיות נייד. אז קניתי אופנוע כי משטרה לא עוצרת אופנועים בדרך כלל ... רציתי להצליח בחיים בשביל שיחזור לי הביטחון להילחם על האהבה שלי . להרשים בחורה על ידי זה שאני נוסע על אופנוע ???חח , בקיצור הייתי בדיכאון ומושפל ואוהב ועשיתי תאונה קטלנית עם הרבה לחץ ... לא ידעתי אם אני יחי או שנפצעתי קשה מאוד ... טראומה קשה אין ספק . הנפש הייתה פצועה והתאונה גרמה למשהו ... השאלה שלי פה האם זה פוסט טראומה ואם לא אז איך אני קורא לתופעה הזאת ? ולגבי העלת המינון זה רעיון גרוע כי התרופה שאני לוקח הוסיפה לי קהות רגשית ונתק יותר גדול מהמציאות . -
לא יודע אם זו פוסט טראומה או לא
שמוליק 12/08/2015 | 15:30שלום דן. אינני יודע האם זו פוסט טראומה או לא, ואם לא אז איזו אבחנה זו. לא הצלחתי להבין למה כל כך חשוב לך לדעת מה זה בדיוק. לדעתי יש כאן שילוב של לפחות שני גורמים: התאונה והכישלון לחדש את הקשר עם הבחורה. יכול להיות שישנם גורמים נוספים שאינם במודע כרגע... הבנתי שאתה הולך לפסיכולוג שקבע שזו פוסט טראומה. האם אתה מרגיש שהו מקדם אותך? שמוליק. -
.....
דן 12/08/2015 | 15:46זה בדיוק העניין ששום דבר לא מקדם אותי שלוש שנים אני בנאדם מת ללא שיפור במצב רוח ולא בכלום.כבר זה פסיכולוג השני שלי , הראשון לא היה טוב ועכשיו יש לי אחד יותר נורמלי . איפה שהוא עמוק בתוכי אני יודע שאם אני יעבוד וישנה פאזה בחיים זה לאט לאט יעבור לי . הבעיה שיש לי תסמינים -
הצעות
שמוליק 12/08/2015 | 17:01שלום דן. לא ברור לי האם הפסיכולוג שקבע שזו פוסט-טראומה ואמרת שלא נראה לך שזה נכון הוא הפסיכולוג הישן או הפסיכולוג החדש, וכמה זמן אתה אצל הפסיכולוג החדש. אינני רוצה לשפוט או להעביר ביקורת על אף אחד מהם. בלי שום קשר, התאמה בין מטופל למטפל היא בדרך כללל בסבירות של 1 ל 8, כך שלא פשוט למצוא מטפל מתאים. נראה לי שאפשר לקדם את העניין של הרשיון ע"י טיפול קוגניטיבי התנהגותי (C.B.T, ובהנחה שנכון להיום אין לך מניעה חוקית להוציא. פשוט לה הבנתי ממך מה המצב נכון להיום לאור העובדה שנהגת ללא רשיון בזמן שעשית את התאונה). יכול להיות שישנו גורם נוסף שעוצר אותך מלהתקדם, ולא ידוע לך על כך, וצריך לאתר אותו. אם אתה חושב שהתאונה והפרידה מהבחורה לא מסבירים באופן מלא את הקשיים שלך, אז אולי כדאי לשקול טיפול פסיכודינמי כדי לנסות לאתר את הגורם הנוסף. אם נראה לך, אז אפשר לדון על כך עם המטפל. בכל אופן, בכי חשוב זה להתחזק להתעודד ולהתמודד. שיהיה בהצלחה. שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/08/2015 | 21:33לדן שלום, ניראה לי שבתחילה סבלת מתסמונת פוסט טראומתית מלאה. כיום אתה מתאר סימנים פוסט טראומתים ומאידך בולט יותר הדיכאון. הייתי ממליצה לך: 1. או להעלות את מינון האקסל או להחליפו בסימבלטה. כאשר מקבלים מינון נמוך מידי הרבה פעמים נוצרת אטימות ובהמשך חל שיפור במצב הנפשי. 2. מאחר בכל זאת עברת אירוע טראומתי עם תגובה נפשית קשה, יש מקום לנסות טיפול בEMDR בכדי לעזור לך להתגבר על כך. בברכה, דר' קרני רובין -
....
דן 13/08/2015 | 22:06תודה ד"ר את צודקת! אני אגיד לך את דעתי. הייתי במצב של דגירה אחרי התאונה, הלם פחד לחץ יאוש שגרמו לקרע נפשי אבל כנראה שהיה חסר עוד קצת בשביל שזה התפוצץ לגמרי ויהפוך לפוסט טראומה מלאה . רק שנתיים אחרי התאונה זה התפוצץ לי וזה בגלל שמצאתי עבודה בסביבה לא טובה עם אינרגיות שליליות ... סביבה שלא רציתי להיות בה אבל לא הייתה לי ברירה כי הייתי צריך כסף והעבודה הזאת ספציפית הייתה מתאימה לי להשלמת התואר שלמדתי ... וזה היה התבלין שחסר בשביל לצאת מהדגירה של פוסט טראומה לפוסט טראומה מלאה. במשך שנה עברתי חרדות קשות לחץ דיכאון התקפי זעם ... לאט לאט הכל התחלש אבל הדיכאון התגבר ונהפך להיות הבעיה המרכזית שלי . זה והקהות נפשית!את כלכך צודקת ואני שמח לשמוע סוף סוף מישהו מקצועי שמבין כמוך... אני מטופל ב emdr כמה פגישות ... אני מקווה שזה יעזור לי ! תודה דר -
.....
דן 14/08/2015 | 01:09דרך אגב רק אחרי שלא הייתה לי ברירה התחלתי להשתמש בכדורים. הכדורים עזרו בעוצמות של התסמינים אבל משהו אחר בא על חשבון זה!!! אני לא יודע איך לתאר את זה בדיוק אבל זה כאילו לא אכפת לי מכלום ריקנות כזאת מעצבנת. זה טבעי לתרופות כאלה? לקחתי איקסל 5 חודשים הכל היה בסדר ולא היו לי תופעות לוואי בכלל. בחודש האחרון יש לי קהות רגשית חזקה במיוחד עד כדי בעיות להגיע לאורגזמה, מה שלא היה לפני.. שלקחתי את האיקסל 5 חודשים הייתי שותה אלכוהול פעמיים בשבוע ומפספס כדור אחד... האם יש קשר לזה ? עכשיו כבר שבועים שאני לא שותה האמת שאני מרגיש יותר טוב -
טיפול לקוי
ר.צ. 14/08/2015 | 09:52דן שלום, שים לב: היום אתה כותב שאתה מרגיש טוב, אבל לפי 4 ימים כתבת "נמאס לי כבר". המצב לא יציב וכרגע אתה ללא טיפול תרופתי אתה צפוי להידרדר. אתה משחק עם הכדורים וזה גורם לך להישאר במקום ולא להחלים. אסור להפסיק טיפול תרופתי !! אסור להיתקע בתת-מינון !! אתה צריך לחזור לאיקסל ולהגיע בהדרגה ל 200 מ"ג ליום. עם הזמן הכדור יעשה את שלו ותופעות הלוואי ייעלמו. זה לוקח זמן אבל אחרי מספר חודשים אתה צפוי להחלים. כדאי להחליף רופא מטפל. כל הטיפולים הפסיכולוגיים לא יעזרו לך בלי התרופות. באחריות. בהצלחה -
טעות בגישה
ר.צ. 14/08/2015 | 10:06לשמוליק שלום, אתה מדגיש את הטיפולים הפסיכולוגים, ואילו אני בעד הטיפול התרופתי. שנינו מביאים לפה את הניסיון האישי שלנו. אבל שים לב: במדע מקובל להסיק מסקנות מהכלל אל הפרט , ולא מהפרט אל הכלל: לפי התוצאות בשטח, הטיפולים התרופתיים הם המפתח להצלחה. יותר אנשים מחלימים עם תרופות מאשר עם טיפולים פסיכולוגים. כמובן שהכי טוב לשלב ביניהם. אבל המפתח להחלמה הוא קודם כל להיות תחת טפול תרופתי טוב. הפסיכולוגיה מסייעת, אבל לא מחליפה טיפול תרופתי. -
.....
דן 14/08/2015 | 12:02לא הפסקתי את הטיפול אף פעם פשוט תמיד שתיתי אלכוהול עם האיקסל ואולי זה מה שהרס את הטיפול . מה אתה נעול על לעלות את המינון ל 200 מג ? כל אחד עוזר לו משהו אחר. אולי בכלל הכדור הזה לא מתאים לי !? אני מרגיש טוב כי הפסקתי לשתות אלכוהול עם הטיפול וגם סיגריות שהייתי צורך מדי פעם וגם אני לא שותה קפאין ... כל אלה עושים לי בלאגן ! אני אנסה את האיקסל 50x2 בלי אלכוהול וכל החרא הזה ונראה מה יהיה -
הסבר
ר.צ. 14/08/2015 | 15:27אני לא נעול , אני פשוט יודע איך טיפול אמור להיראות. כאשר מינון מפסיק להיות יעיל, מעלים מינון והתרופה שוב עוזרת. יש מקסימום לכל תרופה ואתה חייב להגיע למקסימום הזה (בהדרגה) כדי לקבל אפקט טיפולי. גם הרופאה פה רשמה לך את זה. תפסיק לחפש סיבות פסיכו-סוציאליות למצב שלך ותתחיל לקבל טיפול באופן מסודר. אין טעם בכל הקשקשת וההשערות שלך לגבי הסיבות למצבך, קודם כל אתה חייב ליטול תרופה באופן הנכון. בהצלחה -
.....
דן 14/08/2015 | 19:26העניין הוא שהתרופה אף פעם לא עזרה ממש לדיכאון זה העניין . אז אולי אני צריך תרופה אחרת פשוט -
סימבלטה
ר.צ. 14/08/2015 | 21:05הרופאה המליצה לך על סימבלטה. גם פה צריך להגיע למינון מקסימלי, שהוא 120 מ"ג. בהדרגה. מתחילים ב30 מ"ג, לאחר שבוע 60 מ"ג, לאחר שבוע 90 מ"ג ולאחר שבועיים 120 מ"ג. בהצלחה -
.....
דן 14/08/2015 | 21:11אז אתה אומר בעצם שלא משנה מה קורה ובאיזה תרופה מדובר צריך להגיע למקסימום מינון בסופו של דבר!? -
תשובה
ר.צ. 14/08/2015 | 23:19בתרופות נוגדות דיכאון: לעתים גם 75% מהמינון המקסימלי מספיק לריפוי (למשל 90 מ"ג סימבלטה) ולעתים עולה הצורך לעלות למקסימום להשגת האפקט הרצוי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 13:20לדן שלום, לדעתי הי לך דיכאון מג'ורי ועל זה התלבשה התאונה וגרמה לך לתגובה פוסט טראומטית חריפה. כיום עיקר הסימפטומים הם של דיכאון, למרות שאת האדישות אפשר לייחס גם לפוסט טראומה וגם לדיכאון. צודק ר.צ שהמינון של האיקסל שאתה מקבל הוא לא לפה ולא לשם (אני קוראת לזה להיות חצי בהריון) הייתי מעלה את המינון עד 200 מ"ג ואם לא יכול שיפור עוברת לטיפול בסימבלטה ועולה במינון עד ל90-120 מ"ג. לא ניתן להגיד שטיפול נכשל כל עוד לא מיצית אותו ועלית במינון עד למקסימום. לאחר שיתחיל שיפור יש בהחלט מקום לטיפול או בCBT ואולי עדיף עם EMDR. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 13:28לדן שלום, בהמשך לדבריו של ר.צ וכפי שכתבתי לך כבר פעמיים, כדי להגיד שתרופה לא עוזרת יש להעלות עד המינון המקסימלי. כאשר תרופה אינה עוזרת יש מקום לעבור לתרופה אחרת או לשילובי תרופות. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה ד"ר
דן 17/08/2015 | 13:33תשובה מספקת מאוד . ואת צודקת הייתי בדיכאון מפלני התאונה בכלל אהבה והשפלה ... ועם התאונה זה גרם לפציעה... במקרה של פיצויים מגיע לי למרות שהייתי בדיכאון לפני התאונה? ועם 50x2 איקסל ביום כן עוזר אז לא צריך לעלות את המינון או בכל זאת מעלים ? תודה רבה על היחס פה מכולם -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 13:49לדן שלום, אינני יודעת לגבי הפיצויים מאחר ונהגת ללא רשיון. כאשר יש דיכאון ואחרי זה OCD בדרך כלל זה יכול להוריד מהאחוזים של הנכות. למשל אם הOCD גורם ל40% נכות והדיכאון גרם ל15% נכות אז מחסירים את האחד מהשני אם חושבים שיש קשר ביניהם. אם השיפור הוא יציב ומלא תוך טיפול של 50X2 מ"ג אז תישאר במינון זה. בברכה, דר' קרני רובין -
יכול להיות
מורדי 31/08/2019 | 00:13אם יהיה לך נס אתה תקרא את זה- אני עובר בדיוק את אותו הדבר אני עם פוסט טראומה שחונקת אותי ובחוויה כמעט ואין לי קשר לתאונה אחרי שנתיים עם הפסיכולוגית שלי אני מתחיל להבין שהטראומה שחוויתי בגיל שמונה עשרה זה משהו אחד והפי טי אס די החמור שממנו אני סובל היום בכלל קשור להתעללות מצד ההורים שלי בילדות. עד פה זה מה שקורה אצלי, תבדוק אצלך ומסתמא יש לך גם אירוע בעבר שהוא אחראי לפי טי אס די שלך
-
-
לוסטראל (לת)
חן 27/08/2019 | 14:47שלום נוטלת לוסטראל 125 מג כבר 6 שנים וזה עוזר לי כרגע אין להשיג והתחליף של טבע לא טוב לי מה אוכל לקחת והאם מותר ליטול את התרופה לפרק זמן כל כך ממושך. תודהפתח בחלון חדש -
לאוסנת ולר.צ ולעוד חברים שאלה עזרה חשובה
מיכל 19/07/2017 | 14:29שלום מישהו התנסה ברסיטל!? מה המינונים לדכאון וחרדה..שמעתי שלחלק מאנשים הוא עזר יותר מציפרלקס מה הקטע פה..שניהם אותה משפחה אשמח לעזרה אני מאוד תשושה וקיבלתי ומעונינית להתחיל ..האם יש לו תופעות לוואי קשות יותר מהציפרלקס!? כי לי לא עשה טובה הציפרלאקס בכול אופן אשמח לשמוע דעות שאלה שלקחו או התנסי בציפרמיל מתי זמן השפעה בדרך כלל תודה רבה חבריםפתח בחלון חדש-
רסיטל
הפרשן 19/07/2017 | 18:46שלום, הכדור דומה מאוד לציפרלקס, רק פחות 'מזוקק' ולכן קצת יותר מרגיע. להקלת תופעות הלוואי מוסיפים לוריבן או ואבן או קסנגיס. יש שמתחילים ב-5 מ"ג (רבע כדור של 20) ועולים כל 5 ימים עד ל 30 מ"ג. אחרי 3 שבועות על 30: אם אין הטבה מלאה עולים ל 40 מ"ג (מקסימום). -
לפרשן
המשך 20/07/2017 | 00:29תודה על המידע מעבר לזה מה זה פחות מזוקק? בנוסף לא מצאתי הרבה מידע באינטרנט על תרופה זאת לעומת אחרות ..אפשר להתחיל יומיים חצי כדור ואז לעלותלכדור שלם וכן הלאה? שתיהיה השפעה זריזה? מעבר לזה למה המקסימום זה 40 אם הבנתי ש40 זה כמו 10 מג ציפראלקס? משהו נוסף קראתי איזה מאמר על התרופה שהיא פעולת על עוד מוליכים האם הגיוני!? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:34שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין -
רסיטל
הפרשן 20/07/2017 | 17:5540 מ"ג שווים ל-20 מ"ג ציפרלקס. לתרופה שמות נוספים: ציפרמיל, ציטאלופרם. היא פועלת רק על סרוטונין. אפשר לקחת יומיים 10 מ"ג, 7 ימים של 20 מ"ג ולאחר מכן 3 שבועות של 30 מ"ג ולבסוף 40 מג. -
המשך
המשך 21/07/2017 | 00:26מה הקטע וההבדל בין הרסיטל לציפרלקס ... לא הבנתי תעניין שציפרלקס לא נמצאת בסל בקופה ..אולי זה באמת תרופה טובה יותר במשפחה זאת תודה -
הרופאה אמרה לי שהיא פועלת גם הנוראדרנלין
אסף 27/08/2019 | 10:20אסף
-
-
ולריאן
יוגב 09/01/2017 | 07:19שלום דוקטור שמעתי על כדור הרגעה טבעי ולריאן שהוא עוזר לחרדות אי שקט וחוסר שינה להורדת סטרס ולחץ אבל קראתי שאסור לקחת את זה עם תרופות הרגעה ושינה פסכיאטריות אנילוקח ציפרמיל 20 אביליפיי 30 וקלונקס 1 מליגרם האם מותר לשלב ביניהם אוו שאסור עם הולריאן אני שואל תודה דוקטורפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/02/2017 | 22:16ליוגב שלום, איני רואה סיבה מדוע לא ניתן לקחת גם ולריאן. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה לתשובת הרופא
בת אל 25/08/2019 | 16:09לד"ר שלום איך אתה מאשר לבחור שלוקח כל כך הרבה תרופות פסיכיאטריות לקחת בנוסף ולריאן . הרי הוא כל היום יהיה מסטול וישן . לא יוכל לתפקד בכלל. אתה מדרדר את מצבו. במקום שתכתוב לו להחליט איזו תרופה עדיפה לו ולא לערבב. פדוט נוא יהיה מכור ויתהלך כנרקומן.
-
-
אריפליי - תופעות לוואי? (לת)
דני 23/08/2019 | 17:36שלום, לפני כמה שנים טופלתי באריפליי 5 מג ופירזמה, לטיפול בדו קוטביות ודיכאון. לאחר מכן הייתה הפסקה של כמה שנים ללא כדורים בכלל. לפני 4-5 ימים חזרתי לטיפול באריפליי בלבד, הפעם התחלתי לפי המלצת הרופא עם 5 מג ולא 2.5 כמו בעבר וחשבתי שזה עקב הורדת הפריזמה, הרופא אמר לי לנסות 10 ימים ולעלות ל10 מג. התחלתי לסבול מבחילות, חוסר תאבון-כל אוכל שאני רואה מגעיל אותי ועייפות- חייבת שנת צהריים באמצע היום אפילו אם לחצי שעה, לא מצליחה להחזיק את עצמי ערה. לא סבלתי מעולם מתופעות לוואי בפעם הקודמת שהתחלתי את האריפליי, אולי כי התחלתי ממינון גבוה יותר הפעם? מתלבטת אם לפנות לרופא או לפעול לפי הוראותיו ולחכות את ה10 ימים לפני שאני מעלה מינון.פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד