פורום פסיכיאטריה - עמוד 244
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אריפלי
אמיר 19/08/2013 | 23:45ד"ר קרני שלום, נרשמה לי תרופה בשם אריפלי (5 מ"ג) שהבנתי שהיא גנריקה לאבילפיי (כאגמנטציה לחרדה/דיכאון). האם תרופה זו מהווה גנריקה מלאה לאביליפיי ? ואשמח מאוד אם תוכל להסביר איך היא עובדת (כמובן לא לפרטי פרטים) בברכה אמירפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 25/08/2013 | 18:22לאמיר שלום, גנריקה ככלל, אמורה לתת את אותו האפקט הטיפולי של תרופת האם בדרגת דיוק של 80% פלוס מינוס 20%. ודאי ידוע לך שהייתה בעיה עם הגנריקה של אלטרוקסין. במקרה ההוא, הודגם שלמרות שכאילו בדם הייתה רמה טיפולית הפעילות של התרופה לא הייתה זהה, בגלל שהרכיבו את החומר הפעיל על מולקולה גדולה יותר והוא לא היה נגיש לאתר הפעיל. טרם שמעתי ממטופלים תגובות לגבי הגנריקה לאביליפיי. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תופעות לוואי של אריפלי
א.נ. 21/03/2015 | 17:03אני בת 65 וזה שנים אני סובלת מדיכאונות שפוקדים אותי מידי פעם. כיום אני מטופלת ב-300 מג' למיקטל ואיקסל 50 מג'. לאחרונה הוסיפה לי הרופאה הפסיכאטרית, אריפלי 5 מג'. אני לוקחת את התרופות בבוקר לאחר אכילת דבר מה קל וכל תרופה בהפרש של כ-30 דקות. מכיוון שהרגשתי דפיקות לב מואצות, לאחר שהתחלתי לקחת את האריפלי. הפסקתי על דעת עצמי לקחת תרופה זו. שאלותי הן א. האם אין זה יותר מידי תרופות אנטי דיכאוניות. ב. האם אכן אריפלי יכולה לגרום לתופעת של דפיקות לב מהירות (לקחתי אריפלי כ-5 שבועות). יש לציין שבמשפחתי היסטוריה של מחלות לב. לפני מעל כשנה עברתי בדיקות שונות של תפקוד הלב ונמצא שהלב במצב מצויין. אודה לך מאוד על תשובתך. א.נ. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/03/2015 | 13:56לא.נ. שלום, ראשית, אינני מבינה מדוע את מקבלת מינון של 300 מ"ג למיקטל. מינון זה הוא מינון אנטי-אפילפטי אך, איננו מקובל כטיפול נוגד דיכאון.בדרך-כלל לא נותנים יותר מ-150 גרם למיקטל כשמשתמשים בו כנוגד דיכאון. שנית, איקסל 50 מ"ג איננו מינון מספיק. אין כל טעם לקחת את הכדורים בהפרש של חצי שעה אחד מהשני ולעניות דעתי ניתן לקחת את הלמיקטל עם האיקסל. האביליפיי (אריפליי) ניתן בלילה ובמידה וגורם לאי שקט יש להוסיף עליו לוריבן. אולי כדאי לך לקבל חוות דעת נוספת לגבי טיפולך התרופתי. בברכה, דר' קרני רובין -
תופעות לוואי של אריפלי
א.נ 27/03/2015 | 06:24לד"ר קרני, מודה לך מאוד מאוד על תשובתך העניינית ואכן אלך לקבל חוות דעת נוספת. א.נ -
לא.נ כדאי לך לספר לרופא על דפיקות הלב המואצות
ד. 24/07/2019 | 00:53לא.נ חשוב שתספרי לרופא שלך על דפיקות הלב המואצות כדי שלא תסכני את עצמך -
טסט
טסט 24/07/2019 | 15:57טסט
-
-
חרדות ודיכאון
שרון 23/07/2019 | 08:47האם בפניה לייעוץ פסיכיאטרי בגין פחדים חרדות ודיכאון עלי להסביר לרופא מדוע הגעתי למצב הזה? האם מעניינת אותו הסיבה או רק המצב הנוכחי למטרת טיפול תרופתי? אם הגורם למצב הנפשי למשל אינו בר חלוף וממשיך להעיק? אני טוענת שטיפול בסימפטומים ולא ב"מחלה" כגון במניעת אלימות פסיכולוגית הטרדות מאיימות מעקבים וכו' לחצים וכעסים בעבודה, בני משפחה נכים וכו' חשוב לי ליידע את הרופא שאני מודעת לכך שתרופות לא עוזרות לי כל עוד אני תחת טרור ואיום כלשהו. פחד לצאת מהבית, לעבוד עם אנשים וכו'. כיצד זה ישפיע על האבחון? והטיפול?פתח בחלון חדש-
תשובה
הפרשן 23/07/2019 | 21:13כדי לקבל טיפול מיטבי את אמורה להיות כנה עם הרופא. עלייך לענות על שאלותיו והוא יידע להתאים טיפול. אין לך מה לדאוג. את צודקת בדברייך, שתנאים סביבתיים משפיעים מאוד על המצב הנפשי. לפעמים כדאי לקבל ייעוץ לגבי שיפור התנאים האלה. לקבלת תשובה מרופא כדאי לך לשאול בפורום חרדה פה באתר.
-
-
מחקר בנושא פחד מלידה (לת)
מעיין 23/07/2019 | 11:09מפחדת ללדת? את לא לבד! 💗 במסגרת מחקר באיכילוב, אנו בודקות את יעילותה של התערבות קצרה על הפחתת הפחד מלידה ושיפור חווית הלידה. אם את בטרימסטר השלישי ומפחדת ללדת את זכאית לעזרה ללא תשלום במסגרת המחקר. לפרטים נוספים ניתן לפנות אל מעיין בטלפון 03-6973685 או במייל maayanmo@tlvmc.gov.il ואחזור אלייך בהקדם 💌!פתח בחלון חדש -
ויואנס מחמיר דיכאון וחרדה?
אלי 06/01/2016 | 22:15היי ד"ר, האם התרופה ויואנס יכולה לטפל בדיכאון כתרופה ראשונה או משלימה, למרות שהיא אמורה לטפל בקשב וריכוז, בכל מקרה כשביקשתי את התרופה מהפסיכיאטר הוא טען שהיא תחמיר דיכאון וחרדה אצלי, אז בשלב ראשוני הוא אמר לטפל בדיכאון ורק לאחר מכן בשלב קצת יותר מאוחר לקחת אותה, האם נכון הדבר, כי שמתי לב שיש פסיכיאטרים שנותנים את התרופה במצב דיכאון ויש כאלו שטוענים שהיא מחמירה דיכאון וחרדה? מה נכון, למה יש שתי דעות של רופאים שסותרים אחד את השני?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/01/2016 | 17:27לאלי שלום, הניסיון שלי הוא שכאשר מטפלים בויוואנס ויש דיכאון, הדיכאון מוחמר. יחד עם זה, כדבר חולף גם הויוואנס וגם הרטלין יכולים להקל על דיכאון. במילים אחרות, רואים את שני הדברים. הגישה המקובלת היא שבמקרים אלה יש לטפל תחילה בדיכאון ואחר כך בהפרעת הקשב. בברכה, דר' קרני רובין -
ויואנס כנגד השמנה
דנה 22/07/2019 | 15:41אם אני נוטלת כ20 שנה סרוקסט במינון של 20 מ״ג. וכמובן ששמנתי בעקבות הנטילה .האםם ניתן לקחת ויואנס יחד? כי זמ ממש גורם לשליטה ביצר הזלילה.
-
-
נפגע נפשית מעבודה
ניסים חדידה 27/02/2019 | 21:50כללית נכה צמיתה פגוע פיזית בטיפולים וגם נפשית מטופל בתרציו אצל מרינה בזברחני ואורי פסיכולוג זו טראומה מעבודה ועברתי עוד טראומה קשה ואכזרית אל: עותק: תאריך: נוב׳ 1, 2018 19:30 נושא: 2018, נוב׳ 1, 13:33 מאת: ניסים חדידה [הצג כל ההודעות] אל: היי אנה מה שלומך יש דברים שמרגיזים נמשל בכלנית ויקטור קובע מה עושים ויקטור נחשב מטפל הדבר היחידי הוא נוהג באוטו וגורר עגלה לא לא מאכיל משקה שום מילה קשר עם הדיירים מטופלים אנחנו נגלה ראשונה יוצאים עם 3מטופלות ואז ויקטור מחנה תרכב ויושבים בתוכו כולנו אני יוצא לסיגריה האוטו כבוי אין מזגן יולי אוגוסט למות בפנים עולה דלק ויותר מפעם התווכחתי עם אילנה וויקטור לא יתכן שאף פעם לא מוציאים אותם מהרכב לסיבוב בסיבוב השני יוצאים4מטופלות ויקטור עוצר ליד קיוסק קפה של ערבים הוא ואילנה נכנסים לבית הקפה ויושבים שם עד שויקטור יגיד די אני לוקח קולה ונכנס לרכב מוזג חצי כוס לנטלי ושותה לבד והולך אחורה ומשקה את שרה בקש לגימות והיא בולעת טוב ב ה כשהם ביחד אילנה וויקטור שכל הזמן בתקופה האחרונה מרים קולו ומתגרה בי מדברת רע עליי בסבבים לא עם ויקטור מעלה אותי לשמים ממחמאות נגדים יושבים בפנים ואני באוטו עם המטופלות מוזג קולה לנטלי ועם כוס משקה את שרה כעבור זמן הם יוצאים מבית הקפה וחוזרים למעון היום ירון היה וגם הוא למה לא מטיילים איתם אני וירון תאומים סימיים אכפתיים איך נותנים את הכל מכירים אותם כל תנועה השבועיים האחרונים עוד מקרה אנחנו יוצאים 4 מטופלות מבית דפנה אחת לא אוכלת שוטה רויטל מגיעים לקניון אני תמיד מסדר תמקומ=D7ת הקבועים כמו מנהל כזה אלק ואת רויטל ה9D שמו כ2מטר מאיתנו צמוד לקיר היא לא אוכלת שותה אז היא יכולה להיות בצד ואני כל הזמן במריבות שהיא חייבת צמודה אלינו להיו עד שהגיע הגואל ירון מה תאומים סיימיים אני והואואז הוא אמר למה היא שם ופרץ ויכוח ובסוף הבאנו אותה איתנו בשולחן מאיפוא אנחנו יודעים מה היא חושבת אולי למה נוטשים אותי חשבתי מי יודע היא חושבת איך נטשו אותי עד שבא זה ויקטור הנהג כשהגיע ירון זהוא ויקטור לא איתנו יש מספיק מטפלים לנכחים אז בקניון בלעדיו ירון בול אנחנו כאילו נולדנו זה לזה ראה ואמר שהוא לא סכים היא צריכה להיות צמודה אלינו כשאמרתי וזהוא היא לידנו קבוע ואילנה נגד ואז פתאום פעם ראשונה ירון מגיע לכלנית ונוסעים =D7עוצרים בביתת קפה אילנה וויקטרו ואני בחוץ באוטו משקה את שרה ונטלי מוזג קולה קבוע ככה היא שותה לבד ואז היום1.11 ירון עבד כלנית פעם ראשונה ואז הרשים את ירון ויקטור מוציא את נטלי לוקח אותה לבית הקפה בחוץ הראשונה בהיטוריה וקנו לה קולה ושום דיבור קשר איתה מכעיס שלא מקבלות יחס מעולם לא הוצאנו אותם מהרכב לשניה תמיד ברכב עד שחוזרים מטריף אותי שהמסכנות האלה יכלו לנשום אויר אחר אני עובד בכלנית נווה צדק בית דפנה ועד יום ראשון האחרון עבדתי ברחובות עד שעברתי עד שהותקפתי בנסיעה בדרך על ידי ויקטור הנהג קללות יריקות כל הדרך במעון שאלתי יש אמרתי לו יש מצב תוריד אותי בדב הוז הוא מוריד אותי באזור מאזור הביתה כשעה אמר טוב להפתעתי הגמורה ואז אחרי כ2דקות נסיעה יריקות קללות אטרף של יריקות קללות לא עניתי לא הגבתי הוא נוהג סתמתי אני דורש התערבותכם בנושא כללית רגישות לנכים אין לו ולמזלי רואה קוממיות 2מחלפים דב הוז הוא יר בקוממיות עד הסוף שמאלה ארונוביץ תחנה אוטובוס פתח ירדתי וים של קלליות נבהלתי אני לא בריא נפשית ופיזית את 2הואמללים ברח95בות עזבתי אין מצב שאסע איתו הבעיה הוא נהג גם בכלנית עזבתי ואז אני שם ברבע לארבע מוריד 3מטופלות ירון מגיע ויקטור מגיע העלנו אותם אחרי3דקות אילנה מגיעה והוא קללות צרחות מה את מאחרת לי שיומים אחרי אנחנו בכלנית יצאנו לסיבוב הורדנו2אני ואילנה טיילנו איתם היה קפוא למות חזרנו העלנו אותם הורדנו אני קבוע מוריד את נטלי ואני משקה אותה בקולה היא לבד רק מוזג לה עם לא אווווווו עושה לי נכנסנו לאוטו פה אני מתפטר ואז אמרתי לירון ואילנה קפוא בחוץ נסע ישר לבית הקפה נשב בפנים שלא יחלו ואז וויקטור הנהג הבן זונ צורח עליי מי אתה שתדבר באוטו שלי קללה היתקשר לאנה המנהלת חברתצו הרוסיה יצאתי ולצערי נאלצתי להיתפטר מלבד זה משכורות לא נכונות שולמו לי וחייבים ים ימי עבודה הצילוווווווווווופתח בחלון חדש-
נחנקתי אוגרפתי בראש נופצתי על זכוכית ואני נעצרתי
ניסים 13/07/2019 | 23:37שמונה כדורים פסיכיאטרים ביום נפשית נהרסתי מימה שעברתי ממש מצפה לעזא נפשית אנא מחכה ניסים035011868 היום עובד בהמשקם חולון עובד נהנה הצילו תאריך: 2019, יולי 12, 16:01 מאת: ניסים חדידה [הצג כל ההודעות] אל: tlnt.zbr.hof עותק: tlnt.zbr.hof שלום לכם משטרת קבתצמ חוף אני ניסים חדידה שלחתי לכם את סיוט סיוטיי חיי שעברתי ועדיין לא נגמר אבל עכשין לקחתי עורכת דין תותחית שתצא נגד מרצחיי ונגד משטרת בת ים שאני הכי הכי ש אותם עוד דוגמא יום רביעי יורד מהבית וידיות דלת הכניסה של הבניין פורקו והורכבו עם הידיות למטה מאוחר יותר התקשרתי מאה ואמר השוטר תצלם ותגיש תלונה הלכתי למשטרת בת ים המגעילה עליי אדמות נגשתי לחוקר קצין מכיר מחולון והראתי תצילום ואמרתי לו הרכיבו תידיות הפוך אמר תראה גם אצלי הידיות התהפכו עים ידית ריבוע בתוך המנעול איך איך יתהפך בגלל שקוראים לי ניסים חדידה וניסים מתלונן לא סופרים גויה רומניה ורוצחת מתלוננת כארבע שנים ואני נעצר כל לילה עד הבוקר בת ים תלך הלכתי האתמול הרכבתי תידיות ושמתי סיליקון בחור של הידית ובריבוע הדקתי היטב חזרת בעשר בלילה מבית הכניסת בדקתי תידיות כמו ברזל הבוקר שתהן מפורקות וזרוקות ברצפה משטרת בת ים לא אלך ברור אני נחנקתי למוות אוגרפתי בראש נופצתי על זכוכית זרוק ברצפה משפחתי ירדה צרחתי למיטל מנהלת אסותא תא מייד מאה אבא כמעט נרצח באו שוטרים הרימו אותי מהרצפה ולי אזיקים ואותי עצרו אבו כביר מעולם לעולם לא הייתי במשטרה תביעות כפות יידים פושע אלים מעולם לאבעל משפחה למופת לנו ארבע בנות תמר גננת לילדים מסכנים בעליי מוגבלויות הגד ולה שבעה נכדים דוסים מנהלת גן בירושלים השניה נשואה מנהלת אסותא תא השלישית מנהלת חברת ביטוח בריאות בחולון על ידי אני עובד בהמשקם =97ולון ובתי הקטנה בת חמש עשרה קיבלה =D7צטיינת של בית הספר דביר בחול95ן דתי הכי הכי בעולםפ שונא שונא אותם ואתבע אותם על הכל הרסו גמרו וחרבו לי את חיי נכה צמיתה מוגבל בהליכהנ אגרוף לקמוץ לא יכול לפני ניתוחים בכפות יידי סידים דלקות יד ימין לא מתיישרת ולא מגיעה לכתף אני ונפשית קרקפו אותי הם יותר בלתי נתפסאתם משטרה צריכים לעזור והם ההפך דופקים וקורעים אותך לעולם לא אוותר עד שגמולם ישולם אנהי ניסים חדידה 0537619069 ת.זץ056436736צאלים עשרים ושש חולון אה שכחתי שלא תחשבו ששיקרתי חלילה מעולם לעולם לא הייתי במשטרה א5ה רגע בנערותי כן היו לי עניינים עם המשטרה שלושה ימים עבדתי ושלושה ימים למדתי לתקן פורד אסקורט קורטינה וטרנזיט במטה הארצי של המשטרה ביפו היה מר קצין בלומברגר וגדעון שירזי השוטר חברים היינו ויצחק בן יצחק שופט כדורגל וגם שוטר והיתה לו מסעדה מולנוט המטה הארצי יפו והייתי גר בהרעבה כל ערב אני וחבריי וחברותיי מתנדבים במשטרה ברחוב אילת משאז פעם היה עוצר עד שתיים עשרה בלילה לא מסתובבים
-
-
התמכרות קשה לקלונקס
12/05/2012 | 18:39בשל מצב של מתח קשה קיבלתי מרופא המשפחה כדורי קלונקס במשך 14 ימים רצוף במינון של 0.5 מ"ג. מאז הפסקת הקלונקס חלפה כשנה בא אני נמצא בחרדה קשה מאוד,רעידות בשרירים ובכל זאת לא חזרתי לקלונקס האם אכלתי אותה והמוח התמכר לחומר (קלונקס) למשך כל החיים? האם ניתן ואפשרי לצאת מזה?איך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 13/05/2012 | 17:11שלום, זו איננה התמכרות לקלונקס אלא חרדה קשה שכדאי לטפל בה. הטיפול במצבים חרדתיים הינו טיפול בנוגדי דיכאון בתקופה הראשונה בשילוב עם בנזודיאזפינים שקלונקס שייך אליהם ובהמשך בשילוב עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
התמכרות לקלונקס
17/08/2012 | 10:19האם אחרי שימוש של חודש בו נילקח כדור בשני חצאים יכולה לתפתח התמכרות ? מה יהיו תופעות הלוואי בעת הפסקה של לקיחת הכדור ולכמה זמן ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/08/2012 | 15:03שלום, כבר עניתי לך שמה שאתה מתאר איננה התמכרות לקלונקס אלא חזרה של החרדות. זמן מחצית החיים של הקלונקס הוא 23 שעות והוא נעלם מהדם לגמרי לאחר מספר ימים. לכן כל מה שאתה חווה לאחר שנה זה פשוט חזרה של החרדות. בעת הפסקת קלונקס מיידית לא יותר משבוע, יכולים להופיע סימפטומים הדומים לחרדה. בברכה, דר' קרני רובין -
קלונקס בעת הצורך
חופית 28/09/2012 | 22:21היי אם אני לוקחת חצי כדור קולנקס של 0/5 מ"ג פעם בשבועיים בערך ממכר? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 30/09/2012 | 18:54לחופית שלום, כבר עניתי לך כמה פעמים שזו לא התמכרות ואינך בסכנה של התמכרות. בברכה, דר' קרני רובין -
נעה
נעה 05/04/2015 | 15:09זה נעלם מהדם אחרי שבועיים-שלושה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/04/2015 | 19:56לנעה שלום, מאיפה הוצאת את השטות הזאת? זמן מחצית החיים של הקלונקס הוא 23 שעות והוא נעלם מהדם לגמרי לאחר ימים ספורים. בברכה, דר' קרני רובין -
קלונקס
רונן 25/08/2015 | 14:40שלום לד"ר קרני רובין אני כבן 44 נוטל קלונקס 18שנה 2מ"ג ביום חצי בבוקר וחצי בערב זה שאני מכור ברור לי.שאלתי היא אם יש לי עדיין סיכוי לצאת מזה,ואם כן אודך לך אם תדריכי אותי בקצרה.בתודה מראש. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 16:04לרונן שלום, אם אתה לוקח קלונקס 1 מ"ג x שתי פעמים ביום ונותרת על מינון זה 18 שנה, זה וודאי איננה התמכרות (התמכרות פירושו שהולכים ועוילם במינון) וזה אפילו לא שימוש לרעה בתרופה. אינני מבינה מדוע אתה מענה את עצמך, אינני רואה כל רע בכך. בברכה, דר' קרני רובין -
רות
מרי 05/07/2019 | 00:12ברור שאת לא רואה רע הרי אתם תמיד תיהיו בעד כדורים. הכדורים הפסיכאטרים הם אסון הורסים את הבנאדם ויוצרים מחלות נפשיות. בנאדם בריא זה הופך אותו לחולה הכדורים והפסיכארים הופכים את האדם למשוגע. ברוך ה שאלוהים הציל אותי ממכם פסיכאטרים !!! -
רות
מרי 05/07/2019 | 00:12ברור שאת לא רואה רע הרי אתם תמיד תיהיו בעד כדורים. הכדורים הפסיכאטרים הם אסון הורסים את הבנאדם ויוצרים מחלות נפשיות. בנאדם בריא זה הופך אותו לחולה הכדורים והפסיכארים הופכים את האדם למשוגע. ברוך ה שאלוהים הציל אותי ממכם פסיכאטרים !!!
-
-
פרוביג'יל נגד דיכאון?
צלצולי פעמונים 30/10/2016 | 23:18ראיתי שכתבת פה לכמה שלאחרונה יצאו לך הצלחות או ששמעת על הצלחות כשלתרופה האנטי דיכאונית חיברו פרוביג'יל- מודפיניל, מסקרן אותי להבין איך זה בא להחליף טיפול נגד דיכאון לטווח הארוך אם זאת תרופה שמשפיעה חצי יממה בלבד(בוא נגיד ש12 שעות אם אני לא טועה), הרי המטרה שלנו זה להחזיר לטווח הארוך את המוח לאיזון ולשקם אותו ככה שזה לא נראה שהתרופה הזאת עושה את העבודה, היא כמו ממריץ נגיד ריטלין או באזור נכנס לגוף ויוצא עוד באותו היום בלי להשאיר זכר ומה קורה אם התרופה האנטי דיכאונית לא משפיעה ככה שזה טיפול קו ראשון? זה ייתכן ואפשרי? לא עדיף כבר לעשות tms?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/11/2016 | 19:45לצלצולי פעמונים שלום, אכן זה צלצולי פעמונים. כאשר נוסו כל האפשרויות, כולל TMS, כולל ECT, יש מקרים שבהם הפרוביג'יל בנוסף לנוגד הדיכאון פתאום עוזר למטופל לחזור לעצמו. אולי יש לכך הסבר פסיכולוגי ואולי ביולוגי. בדיכאון יש חוסר כוחות וכל דבר נראה גדול כהר אררט. ייתכן והאנרגיה שמאפשרת פעילות ומביאה להצלחה פורצת את הדרך. אבל זה רק הסבר אחד. בברכה, דר' קרני רובין -
לאחר שנוסו ect ו-tms?
בת 29/06/2019 | 14:32שלום דר קרני. הפסיכיאטרית שלי המליצה לי להוסיף לפרוזק, שלא עוזר, נוביגיל. ניסיתי כבר מיליון תרופות ssri ו-snri אבל לא ect או tms. למה את אומרת שפרוזק עם נוביגיל רק אחרי שנוסו שתי אלה? בתודה
-
-
בדיקת פוליגרף
Ee5003 27/07/2017 | 21:01שלום לכולם! לצערי הדוקטור לא תענה אז אני אשמח שמי שיש לנו נסיון בנושא יגיד לי את דעתו: ביום שני הקרוב אני והצוות בעבודה הולכים לעבור בדיקת פוליגרף מחשש לגניבה. ברור לי שלא גנבתי דבר, ואני לא חושש מהבדיקה. אבל החרדה שעוטפת אותי בהחלט יכולה להשפיע על התוצאות? למישו יש ניסיון עם זה? ומה דעתכם לקחת כדור זאנקס ממשפחת הבנזודיאזפינים לפני הבדיקה על מנת להוריד את רמת החרדה?פתח בחלון חדש-
לא מאמינה בפוליגרף
אוסנת 28/07/2017 | 07:59אני במקומך הייתי אומרת למעסיק שאני לא מאמינה בפוליגרף ולא מוכנה לעשות פוליגרף. אם יש לו ראיות אחרות לזה שגנבת שיביא, אם לא אל תסכים לעשות. אם הוא בכל זאת מתעקש, אתה יכול להגיד לו שאתה תתבע אותו בבית דין לעבודה, על האשמת שווא ללא ראיות ובקשה ביצוע פוליגרף ללא ראיות מספיקות. נראה איך הוא ירגיש אם יכנסו לו לתוך עינייני החברה וימצאו מה שימצאו חוץ ממה שסיפרת. מעסיק שמתנהג ככה לעובדים הוא לא מעסיק שכדאי לעבוד איתו, השלב הבא שהוא יראה שאתם עושים כל מה שהוא רוצה זה להוריד את המשכורת. לדעתי, לא להסכים. -
הלוואי והייתה לי ברירה
Ee5003 28/07/2017 | 10:51אני חתום על חוזה העסקה בו אני מחויב לעבור פוליגרף כך שאין לי ממש ברירות. על כל מקרה, הודעתי על התפטרות מסיבה של השפלת מעביד.. עזבי, הוא חולה בראש. מסכן, העיקר אאודי שנת 2016 יש לו -
החתים אותך על חוזה לא חוקי
אוסנת 28/07/2017 | 16:45אני לא יודעת כמה זמן אתה עובד שם, אם אתה עובד שנה ומעלה מגיע לך פיצויים במידה והוא מפטר אותך, ואתה יכול להחתים בלישכה ישר אחרי. במידה ואתה מתפטר אתה לא זכאי לפיצויים (אלא אם כן הוא עושה לך טובה ונותן לך, אבל הוא לא חייב), כמו כן צריך לחכות 3 חודשים ורק אז להתחיל להחתים. הכי טוב למצוא מעסיק נורמלי, אבל בכל מקרה שעושים למעסיקים גרועים חיים קלים את מנצלים את זה ומחפשים את הבא בתור שיוכלו לנצל. גם אם אתה מחוייב לעבור פוליגרף זה במידה ויש לו ראיות ולא סתם כי נעלם לו משהו מהמשרד. -
תביני עד כמה זה מפגר
Ee5003 28/07/2017 | 17:12שתביני כמה הוא אובססיבי - הוא מזמן את העובדים לפוליגרף בגלל שנעלמו לו כמה קופסאות סיגריות (!!!) נוסף על כך, התקשרתי לפסיכיאטרית שלי והיא אמרה שבמידה והפוליגרף יצא לרעתי היא תבוא לטובתי במשפט והבטיחה לי שהכל יהיה בסדר. אין לי מושג איך זה הולך פסיכיאטריה ומשפט אבל קשה לי להאמין שלא יאמינו לרופאב ולעורך דין שגם ככה אין לו ראיות ולא יהיו כי לא עשיתי שום דבר יש. -
סתם נרקומן
אוסנת 28/07/2017 | 17:23שילך יתבע שגנבו לו סיגריות, סתם עושה מעצמו צחוק. -
שימכור את האאודי 2016 שלו
אוסנת 28/07/2017 | 17:32יהיה לו הרבה כסף לסגריות. רק שינעל אותם פעם הבאה בארון שאף אחד לא יגנוב לו. אם עובד שלו צריך לגנוב לו סגריות הוא כנראה ממש מנצל אותו מבחינת השכר. -
כן ממש מפגר את אפילו לא מבינה
Ee5003 28/07/2017 | 17:34אני בחרדות כבר 3 ימים ונוטל זאנקס בשביל להירגע. למרות השיחה עם הפסיכיאטרית שאמרה שכל עוד היא עומדת לצידי במשפט אין שום סיכוי שהוא ינצח אני עדיין מפוחד לחלוטין שהבדיקה תצא לא תקינה.. היא הסבירה לי שכאשר יש משפט ויש התערבות פסיכיאטרית אין מה לעשות והשופטים תמיד ילכו לצד המטופל הפסיכיאטרי..אבל עדיין מלא חרדות -
אין מה לפחד
אוסנת 28/07/2017 | 17:47המעסיק שלך עושה מעצמו צחוק. לא גנבו לו כסף, כרטיס אשראי, ציוד יקר. הוא טוען שגנבו לו סגריות. תגיד לו שאם הוא רוצה שיתבע, ואתה במקביל פונה לבית דין לעבודה ומתלונן עליו שהוא מכריח אותך לעבור בדיקת פוליגרף בלי ראיות. תקליט את השיחה, תשלח לו מיילים ותשמור, הכל קביל. ברגע שהוא יראה שאתה לא פרייר שמוכן שהוא יעביר אותך בדיקת פוליגרף על כל סגריה שנעלמה לו, והוא ידע שיש לך הקלטות ומיילים הוא ישר יחשוב פעמיים אם לאיים בתביעות רק בגלל שיש לו כסף. אתה יודע במכלאות פסיכיאטריות מותר לגנוב. אנשים מביאים חטיפים שמים בארון, ויש אנשים שבאים ולוקחים אף אחד לא הולך להתלונן שנעלם לו תפוציפס מהארון. המכלאה לא אחראית לשום דבר שנעלם, גם לא לדברים יקרים. זה לא אומר שמותר לגנוב מחוץ למכלאה, אבל בחוקים שם מותר אין אחריות. אין מה לפחד. הוא צריך לפחד, לו יש מה לאבד, יש לו עסק, יש לו רכב יקר, לעובדים יש משכורת שדופקת כל חודש ונעלמת בסוף החודש. -
צודקת לחלוטין האמת שמה שכתבת הרגיעה אותי
Ee5003 28/07/2017 | 17:53לצערי את הבדיקה אני אעשה כי היא נקבעה ליום שני ואין לי ממש ברירה אלא להגיע. הפסיכיאטרית שלי אמרה שאם הוא מתכונן לתבוע אותי על משו שלא עשיתי ובטח בלי ראיות מספקות היא כבר תדע מה להגיד ושהשופטים יתחשבו בחוות הדעת שלה ולא בשל העורך דין. לטענתה, לא פעם הופנו כלפי המטופלים שלה טענות שווא ושהדבר מכעיס אותה מאוד שהחיים שלהם גם ככה קשים זה הופך אותם לקשים אף יותר. היא עוד אמרה לי שיש ביכולתה לבטל את תוצאות הפוליגרף עקב המחלה שלי אז ככה שיהיה בסדר.. שילך להביא ראיות. הוא גם ככה לא ימצא אותן. -
אתה יודע למה מופנים כלפי המטופלים האשמות שווא?
אוסנת 29/07/2017 | 14:29כי מבחינת הפסיכיאטרים גנב = מחלת קלפטומניה, אלים = סכיזופרן/התקף פסיכוטי, מטריד מינית = חוסר איזון במח... את כולם כולל אנשים שסתם נמצאים במצב רוח רע ואין להם איפה להיות למרות שלא פשעו, הם סוגרים במחלקה סגורה וכולם נקראים חולי נפש. בדיוק כמו שקל להאשים בן אדם עם עבר פלילי שהיה בבית סוהר לא משנה עם בצדק או לא, כך גם אצל חולי נפש כביכול, עצם העובדה שהמחלה מקושרת עם עבירות פליליות, וזה בגלל הפסיכיאטרים, שהרי אחרת היו מסרבים לקבל לטיפול אנשים פליליים, לא כל שכן לערבב אותם עם אנשים שלא עשו כלום ואין להם איפה להיות. אפילו אמא שלי שבקושי סיימה בית ספר תיכון, ובגיל 50 יצאה ל"לפנסיה", (הלוואי שתגמור את החיים שלה במכלאה שהמשפחה שלי סגרו אותי), היתה קוראת לי אלימה, פסיכוטית, ירדה לך היכולת הקוגניטיבית כי את פסיכוטית, פעם אחרונה שרבתי איתה איימה להזמין לי משטרה, מאז ניתקתי קשר. אם קיבלת תוית של חולה נפש אתה צריך להיות עם אנשים שלא מנצלים את זה. אין לך מה לפחד, הבוס שלך לא צריך לשים בחוץ קופסאות סיגריות, זה לא מחנך את העובדים וגורם למכורים מבנהם לרצות לעשן. אתה לא צריך אף פסיכיאטרית שתגן עליך על משהו שלא עשית. כל שופט נורמלי יבין שעל סמך בדיקת פוליגרף ללא ראיות לא ניתן להאשים מישהו בגניבת סגריות, במיוחד שזה לא חינוכי מצידו להשאיר קופסאות בחוץ ולא נעולות. -
לא ממש מסכים איתך אבל..
Ee5003 29/07/2017 | 15:51זה פשוט טוב שיש רופאה שעומדת מאחוריי. אני מכיר את עצמי, איך אני נכנס למצבי לחץ בקלות. כל עוד יש לי אותה אני מרגיש באמת מוגן. תארי לעצמך מה יכול היה לקרות אם חלילה יצא ששקרתי ולא היה לי אותה? חלילה. -
זה יכול לקרות לכל אחד
אוסנת 29/07/2017 | 18:51שמאשימים אותו במשהו שהוא לא עשה. אז יש עו"ד ויש שופט, ואם יש לו שיקול דעת הוא לא סתם יגיד שאתה אשם ללא ראיות. זה שאתה בלחץ לא אומר שאתה אשם. אף אחד לא יכול להגיד שבגלל שאתה לחוץ ומגיב בלחץ אתה אשם. -
בדיקת פוליגרף
עודד מרכז הפוליגרף הישראלי 25/06/2019 | 10:38מי שברור לו ויודע בוודאות כי לא גנב, ומציין שהוא לא חושש מהבדיקה כפי שציינת, מומלץ לו ללכת ולעבור את הבדיקה בהסכמה מלאה וללא נטילת כל תרופה או סם שיכול לשבש את הבדיקה, כי גם תוצאה של שיבוש וחבלה בבדיקה נלקח בחשבון שווה ערך לאמירת שקר ע"פ ההיגיון, מה שכן חשוב מאוד בכדי שהבדיקה תשקף את האמת והמציאות היא להגיע למכון ובודק מוסמך, מומחה ומקצועי ביותר בביצוע בדיקות פוליגרף שיוכל לתת תשובות ותוצאות אמת ולא לבודק חאפר שלוקח מחיר עלוב וגם הבדיקה שלו עלובה, אין ארוחות חינם ובדיקת פוליגרף לא נמדדת במחיר אלא בהמון פרמטרים מקצועיים נוספים. בודק מקצועי יכול מיד לעלות על כך שהנבדק לקח תרופה או סם או אלכוהול ולכן ניסה לשבש את הבדיקה ולהתחמק ממנה.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד