פורום פסיכיאטריה - עמוד 245
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ציפרלקס + וולבוטרין
אלי 15/09/2015 | 22:18שלום, אני בן 60, נוטל 10 מ"ג ציפרלקס עם השבתה מוחלטת של התפקוד המיני (הפחתת הליבידו לאפס + חוסר יכולת להגיע לשפיכה). קראתי על הוספת וולבוטרין למינעת הפגיעה בתפקוד המיני של הציפרלקס ושאלתי היא מה מינון הוולבוטרין שיהיה דרוש למטרה זו? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/09/2015 | 21:10לאלי שלום, הייתי מנסה תחילה 150 מ"ג ואם זה לא יעזור עולה ל300 מ"ג. אם זה לא יועיל הייתי מנסה להוסיף סיאליס במקום הוולבוטרין. בברכה, דר' קרני רובין -
שלום, אשמח לדעת אם זה הסתדר לך בסוף
ערן 14/06/2019 | 12:03גם אני רוצה להוסיף וולבוטרין -
שלום, אשמח לדעת אם זה הסתדר לך הסחף
ערן 14/06/2019 | 12:04גם אני רוצה להוסיף וולבוטרין. תודה
-
-
טיפול בנזעי חשמל
אני 16/11/2016 | 21:30שלום רב! לפני כ-7 שנים עברתי טיפול בנזעי חשמל בעקבות הפרעת אכילה ש בעקבותיה דיכאון. כמובן שהרבה מהזיכרון שלי מאותה תקופה נמחק לחלוטין. וגם שנתיים אחר כך היו לי בעיות זיכרון חמורות (ברמה שאני מתקשרת למישהו-מדברת איתו. ומתקשרת אליו מיד שוב. כאילו לא דיברתי איתו לפני שנייה) או "קצרים" במוח- שתוך כדי נסיעה אני לא זוכרת איפה אני ולאן אני נוסעת. כיום, 7 שנים אח"כ ובריאה לחלוטין, אני סטודנטית שנה שלישית ו מתקשה מאוד מאוד בלימודים. זיכרון על הפנים. ריכוז על הפנים. חוסר קליטה. אני מרגישה ממש ממש מטומטמת וחסרת אונים אל מול כל הכיתה שלי שקולטת את החומר, מרוכזת ומפנימה ו מבינה. אני לא מבינה כלום! זה משגע אותי. וזה באמת לא הגיוני ביחס לכל הכיתה. לא הגיוני. אני לא מטומטמת. אני לומדת באקדמיה למוסיקה ובקורסים שדורשים נטו יצירתיות בלי חוקים והסברים אני פורחת. בשאר הקורסים (רוב הלימודים) אני מאחור. לא קולטת ולא מבינה כלום. אם למשל מכתיבים לנו מנגינה אני מתקשה מאוד לזכור אותה. בעוד שכולם זוכרים. הקליטה שלי גרועה. ההבנה שלי גרועה. אני מתבלבלת המון ו מערבבת דברים. אני לא חושבת שיש לי הפרעת קשב. כיוון שבתור תלמידה עד אותו טיפול לא היו לי שום בעיות. לרוב, טוענים שפגיעה בריכוז ובזכרון בעקבות טיפול בנזעי חשמל- חולפת מקסימום אחרי כמה חודשים. אמנם, לי יש תחושה שהטיפול חד משמעי פגע לי במוח לצמיתות.מבחינת ריכוז, זיכרון ו אפילו מבחינה אינטלקטואלית. האם יש צדק בדברי? תודה רבהפתח בחלון חדש-
אני שוקל לעבור טיפול בנזעי חשמל כנגד דיכאון עמיד
מעוניין בECT 16/11/2016 | 22:18האם לאור מה שרשמת לא כדאי לי לעבור טיפול בנזעי חשמל או שכדאי? או לשקול בתשלום לעשות גרייה מגנטית בגלל הבעיות בזיכרון? אני שוקל לעבור טיפול בנזעי חשמל כנגד דיכאון עמיד -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2016 | 22:03לאני שלום, אינני יודעת מה היה קודם. כיום לפי התיאור יש לך הפרעות קשב עם או בלי דיכאון. במצב זה שצריך לבדוק אותו לדעתי כשאי לך לקחת ללימודים שאינם דורשים יצירתיות ריטלין או אדרל. הייתי ממליצה שתגשי לאיבחון לפסיכיאטר שעוסק בהפרעות קשב. אפשר להמשיך ולבכות על חלב ששפוך או שאינו שפוך אבל חבל על הזמן. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2016 | 22:09למעוניין בECT שלום, כדאי לך לקבל ייעוץ נוסף לגבי הדיכאון מאחר ובהרבה מאוד מקרים מגלים שהטיפולים היו חלקיים ולכן כאילו העמידות. יש גם אפשרויות לעוד קומבינציות. ECT יעיל יותר מטיפול במגנטים עמוקים ואינו עולה ואילו הטיפול במגנטים העמוקים הוא ממושך ויקר. שני הטיפולים אינם מייתרים את הטיפול התרופתי תוך כדי ואחרי. החשוב בECT זה חימצון טוב של המוח לפני הטיפול ותוך כדי. כיום גם נוטים לתת טיםול חד אונתי שגורם להרבה פחות הפרעות בזיכרון. במילים אחרות צריך לקבל ECT במרכז שמומחה בכך. בברכה, דר' קרני רובין -
נזעי חשמל או תרופות ממשפחות ישנות יותר?
מעוניין בECT 18/11/2016 | 15:58תאורתית נזעי חשמל יותר בטוחים מהתרופות מהסוג הישן (MAOL ומשפחות ישנות אחרות?)מבחינת תופעות לוואי חוץ מפגיעה בזיכרון? למרות שאני כבר מעדיף להתמודד עם תופעות לוואי של תרופות כמו MAOL וכו'(ממשפחות ישנות) אם עדיין עושים בהם שימוש בכלל?עושים בהם שימוש בתרופות ישנות? ועד כמה הם יעילים לדיכאון עמיד? ואיך הם במידת יעילות לעומת תרופות מהסוג היותר חדש? -
אני מדבר במצב שאין בכלל ברירה
מעוניין בECT 18/11/2016 | 15:59אני מדבר במצב שאין כלל ברירה ואו שצריך לפנות לתרופות ישנות יותר או לנסות נזעי חשמל ולמי שיש כסף אז גרייה מגנטית -
ראיתי שהזכרת פה למישהו שיש תרופות
מעוניין 18/11/2016 | 16:18ראיתי שהזכרת כאן למישהו שיש תרופות שעדיין לא הגיעו לארצנו עם פחות תופעות לוואי והם די חדישות אז חשבתי שאולי הם בעלי מנגנון השפעה ייחודיי שאולי אם יגיעו לארץ זה יתן לך עוד אמצעי עזר נגד דיכאון עמיד?מה את אומרת דוקטור או שהם בדיוק כמו כל תרופה שיש בארץ? אלה התרופות שרשמת 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4. Levomilnacipram - Fetzima 5. Selegiline patch – Emsam -
לגבי התרופות
אבי 18/11/2016 | 16:34הם יכולות לטפל במצבי דיכאון מורכבים?(דיכאון עמיד על סוגיו לפני שפונים לגרייה -
מפחד מהדיכאון העמיד
מפחד 20/11/2016 | 19:39וואי אני מתחיל לפחד כאילו יש סיכוי שאם לא אגיב לאיזה תרופה יתקינו לי קוצב במוח? -
אוי ואבוי התחלת להפחיד גם אותי
מפחד מהפחד 21/11/2016 | 14:37אני רציני מתחיל לפחד למה אמרת את זה -
אולי כדאי לפנות לתרופות מדור ישן יותר
מודאג מהמצב 21/11/2016 | 14:48MAOL למיניהם לא כל כך מכיר שמות אבל לדוגמא נרדיל שהיא תרופה בשימוש לא מבוקר עם מזונות נוספים יכולה להביא לשבץ ואף למוות, צריך לשקול עלות מול תועלת, יתרונות מול חסרונות והאמת היא שלא נראלי כל פסיכיאטר יהיה מוכן לתת לנו את זה למרות שאם הוא מזהיר מראש הוא כעיקרון מכוסה אבל איזה פסיכיאטר ירצה לשמוע שמטופל שלו מת? כנראה שממש אם עוברים על כל האופציות והשילובים(שאותם לא אני ולא כל רופא יודע) אז מגיעים לתרופות הכי ישנות עם ריבוי תופעות לוואי ואולי אז להרגיש שיפור במחלה. -
לא יודע אם יש עוד משפחות תרופות ישנות
שוב מודאג 21/11/2016 | 14:50בלי קשר לMAOL אני לא מכיר עוד תרופות מהדורות הקודמים והישנים ביותר בין אם של לפני עשרות שנים אולי הרופאה תוכל לתת לנו אופציות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/11/2016 | 16:44למעוניין ב-ECT שלום, אני לא יודעת לגבי שאר הפסיכיאטרים, אך נראה לי שיש עדיין פסיכיאטרים שמשתמשים באנפרניל כתרופה יחידה. אני משתמשת ב-TCA כמתגברים של SSRI'S. נכון יותר לומר שכשאשר משלבים SSRI עם TCA למעשה גורמים לעלייה של רמת ה-TCA בדם למינון טיפולי ומקבלים טיפול משולב של שניהם. לדוגמה: מתן פבוקסיל 200-250 מ"ג בשילוב עם אלטרול 100 מ"ג או בשילוב עם אנאפריל SR 112.5 מ"ג. בעבר ניתן היה לבדוק את רמות הדם של ה-TCA, אך כיום לא ניתן וצריך לזרום עם הקליניקה. במידה וזה לא עוזר, אני מוסיפה אביליפיי 2.5 - 5 מ"ג בערב עם 1 מ"ג לוריוואן. במידה וה-TSH מעל ל-2 אני מוסיפה גם T3 או T4. הרבה חולים עם דיכאון עמיד יצאו עם שילובים אלה לרמיסיה לאחר שנים של דיכאון. שילובים מעין אלו התגלו כיעילים יותר מחלק מהתרופות החדשות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/11/2016 | 16:46למעוניין שלום, חוץ מפריסטיק, שידוע לי שהוא אפקטיבי יותר ועם פחות תופעות לוואי מאשר האפקסור, ומהולדוקסן, שאפקטיבי כשיש הפרעות בשינה, אין לי מספיק מידע על שלוש התרופות האחרות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/11/2016 | 16:47למפחד שלום, מאיפה הוצאת את זה? אתה קונה כל שטות שאומרים? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/11/2016 | 16:50למודאג מהמצב שלום, ראשית אתה מגזים באופן פראי לגבי הסכנות מה-MAO-I, דוגמאת נרדיל. כן צריך לשמור על דיאטה אך הרבה פעמים משתמשים בתרופות אלו כאשר האחרות לא עוזרות. בברכה, דר' קרני רובין -
אז איזה תרופת קיימות בארץ
דדו 22/11/2016 | 22:48באיזה תרופות מהדור הישן ביותר עושים היום שימוש בארץ? זה נקרא MAO ? או שיש תרופות עוד לפני? מידת יעילותן יותר משאר המשפחות בדיכאון עמיד? אפשר לציין בבקשה שמות של תרופות שנמצאות בארץ? -
תרופות ישנות שעושים שימוש
מתעניין בתרופות 22/11/2016 | 23:08מה מהתרופות מהדור הישן ביותר עושים היום שימוש בארץ? זה נקרא MAO ? או שיש תרופות עוד לפני? התכוונתי מה אחריהם ומה לפניהם אם אפשר לעשות קצת סדר במשפחות התרופות ומה יצא לפני מה הכי ישן ? מידת יעילותן יותר משאר המשפחות החדישות שנמצאות בארץ בדיכאון עמיד? ומה לגבי יעילותן מול התרופות שציינת למישהו בפורום שעתידות להגיע לארץ 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4. Levomilnacipram - Fetzima 5. Selegiline patch – Emsam אפשר לציין שמות של תרופות שנמצאות בארץ בשימוש מהמשפחות הישנות שתצייני, נרדיל הכי מוכרת ולא יודע עוד. -
תשובה
דר' קרני רובין 23/11/2016 | 17:48למתעניין בתרופות שלום, אני לא כל כך מבינה מה זה משנה ואתה יכול למצוא את התשובות לכך בויקיפדיה. הTCA היו הקבוצה הראשונה של נוגדי דיכאון יעילים אך עתירי תופעות לוואי. הMAO-I (מעכבי האנזים מונו אמינו אוקסידאז) באו בעקבותם. זו קבוצה של תרופות יעילות אשר דורשת דיאטה ספציפית. לאחר מכן הגיעו הSSRI'S ולאחריהם הSNRI'S והNRI'S. בברכה, דר' קרני רובין -
מה יש בארץ?
בבקשה תני לי תשובה 23/11/2016 | 19:39אצלנו בארץ באיזה תרופות מהמשפחות ישנות משתמשים עדיין פה בטריציקלאיות וMAOL מעבר , בטריציקאליות יש מרוניל ואלטרול יש תרופות במשפחה הזאת שעושים בהם שימוש? בMAOL יש נרדיל ולא יודע מה עוד -
תשובה
דר' קרני רובין 24/11/2016 | 22:23ל"בבקשה תני לי תשובה" שלום, בארץ משתמשים עדיין בתרופות הטריציקליות כאשר החולים עמידים לSSRI'S ולSNRI'S. בטריציקלים יש שתי קבוצות: האחת יותר אדרנרגית כמו הפרימוניל והאנפרניל. התרופות משפיעות הן על הסרוטונין והן על האדרנלין. אלו למעשה התרופות שהקדימו את האפקסור, האיקסל והרמרון. הקבוצה השניה בTCA'S מאופיינת על ידי האלטרול שיש לו פעילות אנטי כולינרגיל והיסטמינית חזקה. ולכן הוא גורם לישנוניות. אשר למעכבות הMAO, ראשית מדובר בתרופות מקבוצת הMAO-I (מעברי האינזים מונו אמינו אוקסידאז) ולא כפי שאתה כותב MAOL. בארץ בנוסף לנרדיל יש את המובמיד (MOBEMID) שהיא תרופה אשר נמצאת בשימוש מועט ויעילותה במצבי דיכאון מוטלת בספק, פרט למצבים של דיכאון מעורב בחרדה. בברכה, דר' קרני רובין -
טיפול בנזעי חשמל
סיני רנסאנס 14/04/2018 | 04:03הפסיכיאטרים במקרים רבים לא נותנים מידע מדויק לגבי חומרת ומשך הפגיעה בזכרון.הם טוענים שהפגיעה בזכרון היא בדרך כלל קלה ובכל מקרה הכל חוזר לקדמותו תוך ששה חודשים. זה שקר. יש אלפי עדויות באינטרנט על נזק מתמשך ואפילו כרוני גם בזכרון וגם בפונקציות קוגנטיביות אחרות. הם גם לא תמיד מבהירים את זה שהשיפור הוא זמני בלבד ובמקרים רבים יש צורך לחזור עליו שוב ושוב, לפעמים כל החיים.אומרים שהטיפול הרגיל הוא של 10-12 פגישות בעוד שבפועל אנשים רבים מקבלים מאות טיפולים.הם קוראים לזה "טיפול תחזוקתי". בנוסף,במהלך הטיפול הם לא תמיד עורכים את הבדיקות הנדרשות להערכת המצב הקוגנטיבי ו/או הנפשי. חשוב להבין שהממסד הפסיכיאטרי בנוי על שיתוף פעולה בין חברות התרופות, בתי החולים והאוניברסיטאות.טיפול יחיד עולה כמה דולרים ולוקחים עליו במקומות מסוימים כאלף דולר. זו תעשיה של מאות מיליוני דולרים ולכן באופן מובן המחקר עליו הוא במקרים רבים מגמתי ולא תקף סטטיסטית. (עם הטיות כגון העדר קבוצת בקרה, העדר מעקב לאורך זמן אחר המטופלים ועוד). לסיכום, תלמדו כמה שיותר על הנושא, גם באמצעות פירסומים אנטי-פסיכיאטרים. יש בהם הרבה ידע ויש להם פחות אינטרסט כספי מובהק. והעיקר, תחפשו כל טיפול אלטרנטיבי לפני שאתם מאפשרים למישהו לחשמל את האיבר הכי מורכב באדם, שכולם מסכימים על כך שהם לא מבינים את רובו. זו רולטה רוסית מבחינת אובדן הזיכרון, ואין לאף אחד מידע מוכח כמה כדורים יש בה! -
לסיני רנסאנס
ישר כוח 14/04/2018 | 06:23כל הכבוד. אנחנו צריכים אנשים כמוך בפורום. -
הנייר, או האינטרנט, סובל הכל
הפרשן 14/04/2018 | 13:10הכי טוב זה להקשיב לרופאים ולא לכתבות שונות ומשונות באינטרנט ולדעות בפורומים. -
תסכול מהפסיכיאטר שהציע טפול בנסעי חשמל
ד"ר יהודית רונת 14/04/2018 | 17:53לסיני רנסאנס שלום רב, יש לך שאלות רבות ומורכבות, שמיהן ניתן להסיק שאתה כועס בצדק על כך שאינך מקבל תשובות מפורטות ומהימנות. אשתדל להסיר קצת מהערפל. בדרך כלל לפסיכיאטר יש זמן מוגבל לבדוק את הפונה אליו, להבין מה בעיותיו, והחליט איזה טפול שקיים הוא הטפול הטוב ביותר לאותו בן אדם, ולהסביר כדי שהפונה יבין, יסכים, ויוכל השתף פעולה. בנוסף, הפסיכיאטר צריך להבין מה הרקע הקודם ז. א. איך התפתחה הבעיה, מה עוד משפיע על הפונה (דעותיו , עבודתו, משפחתו, חבריו, מחלות אחרות, מי עוד מטפל בו ומה הם אומרים לו וכו') בזמן מוגבל קשה ללמוד כל אלה אודות הפונה, להחליט איזה טפול רצוי, להסביר לפונה, לקבל את הסכמתו לטפול, ולסדר את הטפול. אתה צודק שיש הרבה גורמים שמנסים להשפיע על הפסיכיאטר, כמו על רופאים אחרים, בהחלטותיו הטיפוליות. ואתה ער לעובדה שכמו לדוגמא סוכרת, לדיכאון, ורוב המחלות הפסיכיאטריות האחרות, כמו רוב המחלות הלא פסיכיאטריות, אין עדיין טפולים שמרפאים/מסלקים את המחלה. יש רק תרופות שמקטינות את התופעות המטרידות. לכן, ברוב המחלות הפסיכיאטריות, כאשר מפסיקים את הטיפול, לעתים קרובות הסימפטומים שוב מתגברים. מתי טפול בנזעי חשמל חשוב? לדעתי כאשר יש סכנה גדולה ומיידית להתאבדות ואין דרך אחרת להקטין את הסכנה. או כאשר הסבל רב, ואין תרופה שתקטין את הסבל. לפי המחקרים, עם צורות מיוחדות של מתן נזעי החשמל, הפגיעה בזיכרון ובחשיבה היא זמנית בלבד. אין לי ניסיון רב בטפול הזה. אבל היה לי חולה אחד, מוזיקאי, שלא היה יכול ללמוד לנגן מוזיקה חדשה בעל פה אחרי שקבל טפול זה. וקראתי לפני שנים על מדענית שאיבדה את היכולת לחשיבה אבסטרקטית. אבל החוקרים טוענים שאלה מקרים נדירים מאד. כאשר אנו קוראים מאמרים על גילויים טיפוליים, אנו צריכים לקרוא בצורה ביקורתית. מי כתב? החוקר עצמו? מה מניעיו? מה הבנתו בשיטות מחקר? ואם לא החוקר עצמו, עיתונאי ועורך שלו שכותב כותרת דרמטית ומסלף בכוונה או לא בכוונה. אנא, מצא מקום שתוכל לשאול את שאלותיך ולהביע את חששותיך. אם זה בקבוצת דיון, יעלה פחות כסף, אבל אם אתה רוצה התייעצות מורכבת, המומחה ישקיע הרבה זמן, ולכן יגבה תשלום בהתאם. האם הסברתי טיפה? אני מקווה שתמצא את הרופאים, כולל הפסיכיאטרים, ומטפלים אחרים שיוכלו לעזור. ד"ר רונת -
הממ..."הכי טוב זה להקשיב לרופאים ולא לכתבות שונות ומשונות באינטרנט ולדעות בפורומים"
מה עם נאה דורש נאה מקיים, פרשננו ? 15/04/2018 | 20:27ואני הייתי מוסיף : ולהזהר במיוחד מעצות והמלצות מעשיות של כותבים זרים בפורום שמתחזים באובססיביות לרופאים ומחלקים תשובות כאילו מדובר כאן בהתייעצות של איזה צבע לבחור לשטיח החדש... -
דיכאון מתמשך
נחום ברנע 28/05/2019 | 11:37אני מטופל כ 10 שנים בדיכאון ונוטל תרופות. למודקס 200 ×3. ברינטליקס 20 5 בבוקר. נורטילין 6 כדורם 3 בוקר 3 ערב.ומפעם לפעם לוריואן 10 או.ריווטריל.האם יש סיכוי שנזעי החשמל יעזרו לי לתמיד. -
דיכאון מתמשך
נחום ברנע 28/05/2019 | 11:39אני מטופל כ 10 שנים בדיכאון ונוטל תרופות. למודקס 200 ×3. ברינטליקס 20 5 בבוקר. נורטילין 6 כדורם 3 בוקר 3 ערב.ומפעם לפעם לוריואן 10 או.ריווטריל.האם יש סיכוי שנזעי החשמל יעזרו לי לתמיד. -
לדעתי נזעי חשמל
אוסנת 28/05/2019 | 14:10זה סיכון. זה חשמל למח. אם עכשיו אתה מסוגל לכתוב הודעה בפורום, אין הבטחה שאחרי נזעי חשמל תוכל לעשות זאת.
-
-
חציית סרוקוול
מיכאל 10/10/2016 | 01:46שלום רב. אני מאובחן כלוקה בדיכאון ובשנה האחרונה בחרדה. אני עם עבר של שימוש בסמים קלים. נקי שנה ומאז הפסיכיאטרית רשמה לי 20 מ"ג ציפרלקס 500 מ"ג דפלפט ו50 מ"ג סרוקוול xr .אני לא מודע כלכך למה היא נתנה לי את הסרוקוול וחוץ מזה שאני עדיין מרגיש בהתקפי דיכאון. ביקשתי ממנה לשנות לי תרופה ולהוריד את הסרוקוול ואמרה לי לקחת חצי כדור לכמה ימים ואז להפסיק . רציתי לשאול אם זה מותר לחצות את הכדור הזה ? והאם אפשרי להעלות את המינון של הציפרלקס מעל ל20 מ"ג? ואם זה משפיע על דיכאון בכלל ..? היו מקרים שהפסיכיאטרית שלי הביאה לי כל מני סוגים של כדורים ביחד והיא לא מודעת כלכך כי נראה לי שהיא חדשה בתחום .. אשמח לקבל ממך תשובה . בתודה מראש .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:22למיכאל שלום, 1. סרקוולXR הוא סרקוול ארוך פעולה. אם חוצים אותו אז מאבדים את ההשפעה של תרופה ארוכת טווח. 2. לא ניתן לתת מעל ל20 מ"ג ציפרלקס מאחר ותרופה זו מאריכה את הקטע QT ב-א.ק.ג (ECG). מעל למינון זה יש סכנה מוגברת להפרעות קצב שיכולות אף להוות סכנה (דבר שאינו שכיח כל כך, אך ה-FDA אסר על מתן מינונים גבוהים יותר). 3. ציפרלקס בהחלט תרופה נוגדת דיכאון יעילה לדיכאון קל-בינוני. בברכה, דר' קרני רובין -
סרוקוול
מיכאל 14/10/2016 | 01:22תודה לך על התשובה .. רציתי לדעת איך מפסיקים את הסרוקוואל xr50 אם אסור לחצות אותו .. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/10/2016 | 12:30למיכאל שלום, זה לא שאסור לחצות את הסרקוואל XR, אלא שברגע שאתה עושה את זה, הוא הופך לסרקוואל רגיל עם השפעה של 12 שעות. עדיף לדעתי לעבור לסרקוואל 25 מ"ג כפול 2 ביום ואז לרדת בחצאי כדורים. בברכה, דר' קרני רובין -
סרקוול 600 מ"ג לנוער
דלי 17/05/2019 | 20:47נער שמקבל 600 מ"ג האם זה הגיוני על התפרצות כעס. הוא חווה סיוטים בלילה ומתעורר קקי קשהו עצירות יום יומית.
-
-
סימבלטה וצמרמורת מוח
דויד 19/07/2017 | 01:00כבר שלוש וחצי שבועות אחרי שהפסקתי סימבלטה עקב פיברומיאלגיה , מ60 מיל ירדתי ל30 לשבוע ואז הפסקתי לחלוטין , אני מרגיש רוב הזמן במשך היום צמרמורת או חשמל במוח אני מצטער שנגעתי בתרופה הארורה הזאת ומקווה שלא דפקתי לעצמי תחיים . איך זה שכמעט חודש והתופעות לא עברו אני ממש על סף ייאוש הבנתי מאיש עסקים שכל הסימבלטה זה עסק אחד גדול שעושה בכוונה שלא נצליח להיגמל ממנה , האם זה הגיוני שיש לי צמרמורת מוח בשלב זה ??? תודה דוקטורפתח בחלון חדש-
לא ברור למה הפסקת
הפרשן 19/07/2017 | 19:07האם הכדור לא עזר לפיברו' ? אולי היית צריך להתקדם במינון? או שהפסקת בגלל אותו איש עסקים , שדעותיו מזכירות את דעותיה של אוסנת (משתתפת פה בפורום שנשבעה למאבק בתרופות הפסיכ'). אם בכל זאת אתה רוצה להיגמל מהצמרמורות, קח כדורי הרגעה מרופא המשפחה (לוריבן למשל) למשך חודש-חודשיים ןלאחר מכן הפסק אותם בהדרגה. -
הכדורים הפסיכיאטרים הם עסק
אוסנת 19/07/2017 | 21:50כמו כל דבר. אף אחד לא מייצר אותם בחינם ואף פסיכיאטר לא רושם אותם בחינם. שזה בא מרצון הפציינט זה בסדר, אבל, בפסיכיאטריה זה כבר עסק עברייני, כי הם כופים את הכדורים שלהם בזריקות ובאלימות במכלאות פסיכיאטריות ועוד מקבלים על זה כסף. השאלה שלך לא צריכה להיות מופנת לד"ר כי היא חלק מהעסק הזה ולא תענה לך תשובה אובייקטיבית. לא כל הכדורים הפסיכיאטרים ממכרים, ולא נראה לי שיש איזושהי כוונה למכר אותך לכדורים. אבל כן נותנים אותם למטרת רווח וכן כופים אותם ומקבלים משכורת על זה, ממש כמו סוחר סמים שמאיים על מישהו לקנות ממנו סמים. מה שאפשר לעשות זה להמשיך מאותה נקודה שלא לקחת את הכדורים. לא לחשוב איזה נזק הכדורים גרמו לך. בכל מקרה אין לי נסיון עם סימבלטה ואני מקווה שהיא לא גרמה לך לנזק. -
צמרמורות במוח
תמרי 20/07/2017 | 09:43התופעה מכונה brain zap. המלצתי היא לקחת אבץ ואומגה 3,גם תוסף התזונה זום מאוד יכול לעזור לך נגד זה. כתוב מייל ואשלח לך בפרטי הסבר מעמיק יותר. -
שיפור
דויד 20/07/2017 | 13:36אחרי שחפרתי בכל האינטרנט ראיתי שהרבה סובלים מהבעיה המליצו שם על אומגה שלוש וויטמין b12 כרגע אני צורך ויש שיפור של 70-90 אחוז הבאסה היא שהויטמין הוא בזריקה וכל יום אני דופק אחד כזה לעצמי ברגל -
לפרשן
דויד 20/07/2017 | 17:0260 מיל מאוד עזר , העיניין הוא שלא היה לי פיברו אלא שרירים תפוסים וחרדות , הרגשתי אחרי חודשיים וחצי שאין צורך בתרופה יותר , ובגלל זה החלטתי לרדת ממנה . התרופה הזאת זוועה לאנושות אני מציע ללכת על טיפולים טיבעיים ולא לדפוק לכם תחיים עם תלות בתרופות שעושים עליכם מיליארדים מאחורי הגב ... החברות האלה נותנות מעטפה שמנה מאוד לFDA כדי שהם ירשמו את זה כחוקי ... -
אתה רציני ??
הפרשן 20/07/2017 | 17:41התרופה עזרה לך! באמת הפסקת בגלל שמועה שחברות התרופות מרוויחות מתרופות ? מה רע בלהרוויח מתרופות ? חברות המכוניות מרוויחות ממכירת מכוניות, מחלבות מרוויחות ממכירת חלב, מאפיות מרוויחות ממכירת לחם, חברות הסלולר מרוויחות ממכירת שירותי תקשורת. כל חברה מרוויחה בתחום עיסוקה , והעיקר שהלקוחות נהנים. מציע לך לחזור לתרופה , היא בטוחה ויעילה. -
המשך
דויד 20/07/2017 | 21:11התרופה גרמה לי לנעילת לסתות לאחר חודשיים שימוש ומן תחושה של חוסר מציאות וחוסר תחושה בגוף . עוד סיבה היא שלא ניתן לשתות אלכוהול ואין מצב שאני מוותר על בילויים פעם בשבוע עם שתייה של 400 גרם וויסקי משובח . העדפתי לוותר מאשר להיות משועבד , הפרשן אתה כל כך ״בעד״ חוששני שאתה הספק של סימבלטה ישראל !!!! דרך אגב אני לא גר בארץ והתרופה נקנתה בחו״ל !!! -
הצמרמורת חזרה עם כאבי ראש
דויד 20/07/2017 | 23:21התופעות של הצמרמורת מוח חזרו !!!! אני מאוד סובל !!! היום לא לקחתי b12 אולי בגלל זה !! זה התחיל אחרי ובזמן האימון במכון הכושר !!! מישהו יודע כמה שמן דגים יש לצרוך ?? אני צורך גרם ביום !!! -
לתמרי
דויד 20/07/2017 | 23:46David6986@mail.ru אשמח אם תעזרי -
עשית טעות נפוצה
הפרשן 21/07/2017 | 00:57מה שאתה מתאר מראה שצריך היה להתקדם למינון של 90 מ"ג ולא להפסיק את התרופה. לאחר כחודש ניתן לעלות ל 120. אני מציע לך לחזור לתרופה. -
עכשיו אתה מדבר כמו ר.צ
אוסנת 21/07/2017 | 03:53חזרת לעצמך...כל הכבוד! -
סימבלתא תרופה מצויינת
Ee5003 21/07/2017 | 08:39הכל תלוי מינון. יש כאלה שמספיק להם 60 , יש כאלה שצריכים 90 ויש כאלה שצריכים 120. סימבלטא זה כדור שתופעות הגמילה שלו קשות באופן יחסי לתרופות אחרות ממשפחת הSNRI ועלול לגרום לתופעה של חוסר הירדמות. גם את הגמילה רצוי שתעשה בליווי רופא אישי. בסה"כ מנסיון אישי כמובן, תרופה מצויינת לא משמינה וזה הכי חשוב. -
כבר מיואש
דויד 21/07/2017 | 11:46מה לחזור לתרופה מה ??? ג׳וק מטייל לי במוח ועושה לי צמרמורות , אני משתגע אני חושב שאני הולך להיסגר בבית חולים פסיכיאטרי , סימבלטה זה דבר מאוד מסוכן , היזהרו חברים , אני בחור מבוסס שחי ברמת חיים גבוהה ובגלל תרופה אחת נראה לי שנדפקתי לכל החיים !!! -
אתה סובל מתסמיני גמילה
הפרשן 21/07/2017 | 12:06יש מספר דרכים: 1. לחזור לסימבלטה ולקחת אותה כמו שצריך (עלייה הדרגתית עד 120). זו האופציה הכי טובה. לא לחשוב על הפסקת התרופה בשנה הקרובה. לשכוח מהוויסקי. 2. לקחת כדורי הרגעה למספר שבועות , שיעזרו לך להיגמל מהסימבלטה, למשל לוראזפם. אבל אז תישאר ללא טיפול. כמובן תוכל לשתות וויסקי שיעזור לך נגד החרדות, אבל הכבד יידפק. 3. במקום הסימבלטה להתחיל תרופה אחרת כמו אפקסור. -
לסובל
תמרי 21/07/2017 | 19:33אם תרשום לי את המייל שלך אוכל לעזור לך עם העניין של שרירים תפוסים ומצב הניתוק....אבץ עוזר מאוד מאוד, אבל צריך לקחת אותו בזהירות אחרת ערכי הברזל והסידן בגוף ייפגעו!! צריך מינונים מאוד גבוהים דל אומגה 3 כדי שמשהו יזוז. ואם לא בא לך אומגה 3- קח זום. לי אישית זה שיפר את המצב בצורה מדהימה, וגם לאנשים נוספים. אם זאת אציין שהתהליך לא קל ותחוש תחושות גופניות לא נעימות, אך יכולה לאמור לך שככל הנראה יהיה שיפור( לפחות מהניסיון שלי). אין אפקט ממכר לתוספים האלו כלל ולכן בנטילה נכונה לא אמור להיות שום נזק. -
לסובל
תמרי 21/07/2017 | 19:46שלחתי, מוזמן לקרוא :) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/07/2017 | 10:48שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין -
היי דויד , האם הצלחת הגמילה?
yalcon333@gmail.com 15/02/2019 | 21:26גם אני מתמודדת עם זה אשמח מאד לשוחח. yalcon333@gmail.com יעלי -
גמילה מתרופות
טל 03/05/2019 | 14:56הייתי רוצה לדבר איתך בפרטי אם אפשר
-
-
קלונקס בשילוב ציפרלקס
אנונימי 12/05/2014 | 11:53היי ד"ר קרני רציתי לדעת אני מטופלת בציפרלקס כ - 12 ימים בערך כדור של 10 מ"ג בבוקר וקלונקס לפי הצורך יש ימים שאני צריכה ויש ימים שאני מסתדרת ללא הקלונקס השאלה שלי כמה הפרש שעות אפשר לעשות ביו נטילת כדור הציפרלקס לקלונקס האם אפשר לקחת את זה מיד או שצריך לחכות זמן מסוייםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/05/2014 | 16:19לאנונימי שלום, ניתן לקחת אותם ביחד. בברכה, דר' קרני רובין -
פעילות גופנית
רועי 11/04/2019 | 17:08האם אפשר או מומלץ פעילות גופנית שלוקחים קלונקס וציפרלקס?
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/07/2015 | 18:15למירב שלום, מה זה משאל עם? תגובתו של אדם אחד לתרופה אינה בהכרח התגובה שתהיה לך לתרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
לדעתי יש טעם למשאל עם
אוסנת 06/07/2015 | 19:57אבל לא רק בפורום, אלא בקרב קבוצה גדולה יותר אשר נטלה או נוטלת את הכדור. אפשר ללמוד למשל על פרופיל תופעות לוואי שמופיעות בקרב אנשים שנטלו את הכדור, ולבדוק האם יש תופעות לוואי שמופיעות יותר בקרב מטופלים, ניתן ללמוד גם על יעילות הכדור, האם אחוז גבוה מרוצה או לא מרוצה מהתוצאה של הכדור. כעקרון מבירור אצל אנשים שנטלו (אישפוזים פורומים וכו') זה נחשב לכדור שגורם להשמנה, עייפות וכו', כלומר הוא עלול להיות לא יעיל מבחינת חוסר שביעות רצון, אבל אין מניעה שאדם יחשוב שהוא יועיל לו ויקח אותו. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/07/2015 | 13:01לאוסנת שלום, חברות התרופות בעלון לצרכן ועוד יותר בעלון לרופא רושמות את כל תופעות הלוואי שמדווחים עליהן גם אם מדובר במקרים בודדים. לגבי מקרה ספציפי לא ניתן ללמוד דבר ממשאל שכזה מאחר ואם אתה במקרה באותו אחוז שאינו משמין מזיפרקסה לעומת אחוז גבוה יותר שמשמין, זה לא אומר דבר לגביך ולגבי התגובה שלך. אשר לעייפות שאת מציינת, חולים המקבלים תרופה זו באופן כרוני אינם מתלוננים עליה אלא נהפוך הוא, הם מרוצים מהשפעת התרופה במידה והיא איננה גורמת להם להשמין. העייפות בד"כ רואים אותה רק בתחילת הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין -
נכון, תופעות לוואי מצוינות בעלון
אוסנת 12/07/2015 | 19:12אבל ב "משאל עם" ניתן ללמוד מה הסיכוי שתופעת לוואי מסויימת תקרה. אם אחוז זה הוא גבוה, ובן אדם רוצה להמנע מתופעת לוואי זו, אז לדעתי עדיף לא לקחת סיכון וליטול כדור מסוג זה, ולא להסתמך על זה שהוא יהיה בין הבודדים שלא פיתח את התופעה. -
די לקשקוש!
ר.צ. 12/07/2015 | 21:38מי שבאמת סובל ינסה את התרופות ולרוב ייהנה מהתוצאות. אין טעם לבצע משאלים, זו לא דרכו של המדע. הדרך המדעית לבדוק תרופה הנה ניסויים כפולי סמיות אשר מראות האם תרופה מועילה או לא מועילה, ללא הטייה סובייקטיבית. ניסויים כאלה כבר בוצעו והוכיחו כי זיפרקסה יעילה לטיפול בבעיות מסוימות, אז אין טעם לחפור לנו. -
זיפרקסה התרופה הטובה ביותר
אתלטיקו מדריד 12/07/2015 | 21:54במינון נמוך של 5מג היא מצויינת לחרדות ופניקה במינונים גבוהים היא למנייה ופסיכוזה. אין על זיפרקסה -
לר.צ
אוסנת 12/07/2015 | 22:09מי שרוצה שיקח זיפרקסה באיזה מינון שהוא רוצה. כל אחד שיעשה את החשבון שלו בכל מה שקשור לכדורים האלה. אני מעדיפה לשאול אנשים שלקחו, ומאמינה ב- "משאלי עם". אתה לא מייצג את המדע, אף אחד לא חופר לך ולא דיבר איתך. זה שהחלטת לענות פה שטויות לכל אחד ששואל שאלה זו בעייה שלך. תתמודד עם החפירות. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2015 | 16:36לר.צ שלום, תודה על תשובתך. אכן כך הם פני הדברים. בברכה, דר' קרני רובין -
שלום דר רונת
אסף 28/03/2019 | 08:07אני מטופל מזה שבועיים בברינטליקס ומספר חודשיים בסרוקקול 200xrאני בטיפול יום וחווה חרדות לקראת השחרור ומה יהיה איתי בהמשך הרופא רוצה להחליף לי את הסרוקוול לזיפרקסה כי הסרוקוול כבר לא עוזר לי לחרדותמבקש את דעתך תודה רבה אסף
-
-
סכיזואיד
אני רק שאלה 08/02/2017 | 21:34שלום ד"ר, בעלי כיום בן 40. כנער ועד גיל 23, הוא נטל סמים מסוגים שונים. באבחונים, לאורך השנים שלאחר מכן, סברו כי הוא סובל מחרדה חברתית ומדכאון.הוא קיבל מגוון רחב של כדורים שונים, אשר לא השפיעו עליו לבסוף והוחלפו תדירות.מזה מס' שנים, לא נוטל כל כדור פסיכיארי. לפני 6 שנים, אושפז בב"יח לבריאות הנפש, כשלבסוף, לאחר התלבטויות רבות, הרופאים אבחנו שהוא ככל הנראה סכיזואיד. רקע נוסף: הוא מתקשה להירדם ונוטל 2 כדורי ברוטיזולם. מדי לילה. הוא אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז ונוטל 50 מ"ג ריטלין ליום, אשר מסייעים לו להתמיד בלימוד מבוקר ועד ערב (עיסוקו היומיומי). בימים "חלשים", הוא ישן לאורך רוב היום, אוכל (גם בלילות)בצורה בלתי נשלטת, ממש בולמוסים לא הגיוניים.לעתים-מתפרץ. רציתי בבקשה לשאול האם על פניו ניתן לשייך את התנהגותו (אכילה, שינה ותקפנות) לאבחנה של סכיזואיד? - האם קיימת תרופה ספציפית כמתאימה לאבחנה זו? - האם ע"פ היכרותך עם מאפיינים של סכיזואידם, קיימת סכנה של חזיונות/ התקפים (כמו בסכיזופרניה), שעלולים להביאו לפגיעה גופנית בסובביו או שאין קשר? מודה לך מאודפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 20:45לאני שלום, לא נתקלתי בסכיזואיד עם הפרעת קשב. הייתי ממליצה על איבחון מחודש. בדרך כלל אנשים שמקבלים ריטלין ביום נוטים לאכול בלילה כי אז האפקט של הריטלין עובר. במידה וזה אכן הפרעת אישיות סכיזואידית אין תרופה ספציפית והטיפול הוא CBT או טיפול קצר מועד. והשאלה היא באיזה סוג של הפרעה סכיזואידית מדובר אם מדובר בהפרעה סכיזוטיפאלית אז ייתכן שיפגעו בסביבה. הדבר היחידי שתואם לאבחנה של סכיזואיד זה ההתמדה שלו בלימודים מבוקר עד ערב במידה ואין לו כל עניין בדבר אחר. רצ"ב קישורים: http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=31050 https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%A2%D7%AA_%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A1%D7%9B%D7%99%D7%96%D7%95%D7%90%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA אני שבה ואומרת שכדאי לאבחן מחדש. בברכה, דר' קרני רובין -
שלום
אריה 25/03/2019 | 21:11הילד שלנו בן 27 מתנהג כמו ילד בן 10 שהעיקר אוכל אוכל ושינה.שהטא בבית רב הזמן מכוסה עם סמיכה וכביכול ידן.כל הפרעה לו מלווה בצרחות ואיומים.לא מגיב עד לקריאה רביעית בשמו .נתנו לו אבחנה של הפרעת התנהגות גבולית או סקזואיד ללא שום תרופת מרפא.החיים שלנו גהינום .לא רוצה לדבר על האגיינה האישית שלו הוא לא יודע מה זה שמפו למרות שמגיע למקלחת .אנחנו חסרי ישע ממש ובגיל מעט מתקדם
-
-
קווים נרציסטים
אתי 29/04/2015 | 00:43מי שאובחן עם קווים נרציסטים? מה זה אומר? האם זה כמו נרקסיסט?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/04/2015 | 16:55לאיתי שלום, הוא כמו נרציסיסט. דר' קרני רובין -
מהם המאפיינים של נרציסיסט?
אתי 30/04/2015 | 22:58איזו הפרעה זו? -
הפרעת אישיות נרקיסיסטית
יאיר 30/04/2015 | 23:59עיין ערך בויקיפדיה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2015 | 17:22לאתי שלום, מעין נרציסיזם. בברכה, דר' קרני רובין -
וואו איזה תשובות מועילות
מתפלאת 25/03/2019 | 18:03-
-
-
התנהגות מוזרה של בן אדם
פאפא 27/01/2013 | 08:47שלום אם מישהו יכול לסווג את הפרעה הבאה: מישהו מאוד יקר לי סובל מהפרעה הבאה: בן אדם מפחד שדעתו תיהיה לא מעורכת מספיק, כתגובה יש לו התפרצויות זעם. כל פעם מנסה להגיד דברים מסוג: "תן לי קרדית", "עשיתי עבודה מעומקת בתחום הזה" ועוד. זה קורה בזמן סיחה על דברים אבסטקטיים או על העודה תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 04/02/2013 | 18:41לפאפא שלום, זה נשמע כמו אדם עם רגשי נחיתות מאוד קשים אך לא ניתן לעשות אבחנה מדוייקת על סמך הפרטים שמסרת. בברכה, דר' קרני רובין -
התנהגות ודיבור מוזר
... 23/03/2019 | 04:13היי, אני צריך שמישהוא יעזור לי ויגיד לי מה אפשר לעשות אם הוא מכיר מישהוא שעבר את זה או שיש לו ידע במקרים האלה, אחי בנאדם רגיל ונררה טוב וכל מי שמכיר אותו אוהב אותו הוא עכשיו בן 29, פתאום התחיל לקחת כדורי סרוקסט וכשהתחיל לא ידענו עד שפתאום התחיל להתנהג מוזר ולדבר מוזר שבנאדם רגיל לא סתם אומר אותם עד שהתחיל להיות יותר ויותר גרוע הגיע למצב שהוא יוצא החוצה ומסתכל לשמש ומכוון את היד שלו לכיוון השמש חשבנו אוליי מישהו נתן לו איזה כדור אקסטה או משהו או שהוא לקח והיה מצבים שהיה מתנהג מוזר גם בבית וכולנו יושבים ולא יודעים מה לעשות הוא רואה את אמא שלי עצובה ובאלה לבכות הולך אליה בחיוך אומר לה מה יש לך אמא הכל בסדק ( בחיוך ) מחבק אותה ופתאום מתחיל לבכות כמו תינוק ובשניה חוזר רגיל וזה קרה כמה פעמים לא רק שהוא רואה את אמא שלי ככה.. עד שלקחנו אותו לבית חולים וזה היה בכוח ועצוב איך שהוא היה מתנגד כאילו שמיהוא חוטף אותו.. ובבית חולים הבנו שלא לקח שום כדור ומשם אמרו ננסה להעביר אותו לטירה שזה בית משוגעים ושם מטפלים בוא, הוא לא משוגע פשוט זה קרה פתאום וזה היה לפני איזה שנה עד שלאט לאט שם התחיל להירגע ושיחררו אותו עד היום היה רגיל איך שהוא ואפילו פעם סיפר לי שהוא זוכר הכל וכל התנהגות מוזרה שהוא עשה שאלתי אותו אבל למה? ואיך זה קרה איך אתה זוכר הכל ויודע מה עשית ולא עצרת את זה אמר לי לא יודע וצחק.. ומלפניי איזה שבועיים חזר עוד פעם להתנהג ולדבר מוזר פחות מהפעם הראשונה אבל עדיין לא נורמלי בכלל ואנחנו לא יכולים לסבול את המצב שלו ככה וכבר לא עובד והורס את המצב והעתיד שלו ולא מזיז לו, יכול להיות כמו שאמר הפסכיאטר שלו אוליי הוא לוקח את הכדורים האלה עם סמים גם? שזה אי אפשר גם וגם או סמים או כדורים, ובמצב שלו אי אפשר לדבר איתו רגיל סתם מעליבים אותו ומתעצבן לקחנו לו את בכדורים וביקשנו מרופא המשפחה שלא יתן לו מרשם לקנות אם הוא לוקח סמים שזה חשיש ולא שום דבר אחר שיקח ובלי הכדורים .. התחיל קצת להירגע ועדיין היה יוצא ביציאות של דיבור פתאום מוזרות או התנהגות לפעמים אבל לחזור לאיך שהוא ההיה אנחנו כבר לא רואים את זה מה אפשר לעשות איך להתנהג לא יודעים והאם יש טיפול או משהו לזה? לבקש ממנו לעשות משהו או ללכת איתנו לאנשהוא בשביל לטפל בו אין סיכוי.. לא יסכים ויגיד למה? מה אני חולה? ואם זה פסיכולוג עונה למה לפסיכולוג? מי זה פסיכולוג אני הפסיכולוג לא הוא ושזה שטויות... אשמח שמישהוא באמת יעזור לנו תודה.
-
-
השפעת קסניקס (לת)
רחלוש 17/03/2019 | 19:34שלום. הבת שלי לוקחת כדורים פסיכיאטרים. האם יכול להיות שהיה שיפור קל מאוד ואז ירידה שוב? היא שבועיים וחצי עם הכדור השלם. תודהפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד