נוגדי דיכאון לא מרפאים את המוח.
ושוב תודה על ה"תמיכה". אני הייתי שוקלת פעמיים לפני שהייתי מטילה את האשמה בך במידה והמקרה היה הפוך, למקרה שאכן נפלת על האנשים הלא נכונים שניצלו אותך, ושומעת עוד פרטים.
סוג של חולי? אני גם מניחה שלא מדובר ברופאה שאומרת לי את זה. הרופאה שלי אגב כאמור לא ממליצה לתת לי טיפול, ולמרות בקיאותה בנסיבות.
באמת שלא יאמן.. ציפיתי ליותר אמפתיה למשבר שבו אני נמצאת. נפלתי קורבן להונאה של שני גברים. האחד היה מבוגר ממני ב 18 שנה, "הציל" אותי כלכלית כשהייתי צעירה מאד ובמשבר, לקח אותי לגור איתו במדינה טרופית, חשבתי שהתאהבתי בו.. היה זה לפני שמונה שנים, בהיותי בת 23 בלבד.. השני היה אליטיסט פריווילגי שהתנשא עליי בגלל הפער הסוציו אקונומי, ומכר לי מצג שווא של מערכת היחסים בינינו, כי מנגד - היה מאד מעוניין בי בסביבתו, חיפש להתחתן והיה אמביוולנטי, רצה ליהנות מכל העולמות ולהכיר עוד הרבה נשים.. אני בחורה מוכשרת, דוגמנית בעברי, בעלת עסק מצליח, התגברתי על הרבה בחיים והתפתחתי, ולכן לא תיארתי לעצמי שהוא אינו אמיתי איתי.. לפעמים קורה שאנשים מנצלים אותך, בחיים, בעסקים, ולא תמיד זו אשמתך שלא הצלחת לעלות על זה, וגם אם תמיד תוכל להחכים ולהתחדד מחוויות כאלה בעתיד..
אני לא ממש מאמינה שאני חולקת את זה כאן, למרות התגובות האלה, אבל אם תלמדו מהדוגמא הזאת להיות יותר בררניים עם הפידבק שאתם מוציאים מהפה בנסיבות כאלה שבהן המידע הוא מוגבל וההשלכות על הנפגע במקרה של טעות הן חמורות - עשיתי את שלי.
אני מבינה שרוב הנאמר פה מתבסס על העובדה כי החברה המערבית היום נשענת על תרופות באופן כרוני, ואנשים שנוטלים תרופות כל חייהם משליכים את השקפת חייהם על אחרים.. אבל בכל זאת. סיפרתי על טראומה שעברתי, שתי מערכות יחסים של ניצול, וכבר העזתם לומר לי שהבעיה היא בי ובחולי שלי כביכול במוח, במקום לתלות את האשמה על המתירנות של המניפולטיביות וחוסר השקיפות הגברית שכולנו היום נפגעות ממנה (ועד שהסטנדרטים שלכן הנשים יעלו, ומי שתוכל להרשות לעצמה תתבע על הונאה במקרים כאלה. לצערי זו לא אני) ואני נפגעתי יותר כיוון שהייתי אולי יותר אטרקטיבית, ואין ספק שגם בגלל תכונות האופי שלי והיעדר הנטייה שלי לראות דברים בשחור ולבן.. אולם בין זה לבין "מחלה במוח"..
בכל מקרה, גב', אדון, תרופות לא מרפאות מחלות במוח, ובשימוש קבוע ישנם ממצאים שתומכים בטענה כי הן מגבירות פוטנציאל הישנות של דיכאונות עתידיים ואת חומרתם.. (מצ"ב מאמר מעניין שקראתי לעיונכם).
שאלתי בפורום עצה לגבי תרופה מתאימה, עם מיעוט תופעות לוואי, ולא חוות דעת לגבי בריאות המוח שלי בכללותו והאם כדאי לי לקחת טיפול כולל לכל החיים ממי שאינם רופאים ומתוודאים אליי דרך המקלדת.
אני כאמור הייתי מגיבה בזהירות יתר, עקב מוגבלות המידע ורגישות העניין, ולא מגיבה במסר שמשתמע ממנו שאני האשמה במה שקרה לי, אבל אני יודעת עם מי יש לי עסק כאן.
תודה רבה בכל זאת לכולכם.
היות שלא קיבלתי עצה לגבי תרופה מעבר לציפרלקס (שהסברתי שגרמה לי לישנוניות ואיני מעוניינת בה.. ואגב, במקרים מסויימים תרופות נוגדות דיכאון אכן גורמות לדיכאון להתגבר, לידיעתכם. זו אחת התופעות הלוואי הנדירות של התרופות האלה) חקרתי קצת, והחלטתי לבקש מן הרופאה וולבוטרין 150 מ"ג בבוקר, לתקופה של כחצי שנה - שנה.. אני מניחה שלמישהו כאן יש ניסיון איתה? אשמח לעצה שימושית וספציפית, בלי הערות על בריאות המוח שלי בכללותו, תודה.
לא כל מה שקורה בחיים אפשר לפתור באמצעות טיפול תרופתי. לפעמים נדרשת אחריות והשקעה גדולה יותר.
קחו לדוגמא את בעיות הקשב והריכוז - ילדים וסטודנטים לא לומדים לפתח את המיומנויות שלהם בתחום הזה. הרבה יותר קל לקחת כדור.. ואולם על בשרי למדתי שניתן להתרגל ללמוד ולהתרכז בתנאים שקודם לכן היה כמעט בלתי אפשרי, וזה מפני שחסמתי בפני עצמי את האפשרות לקחת קונצ'רטה (א' לא אובחנתי ב ADHD, ב' עשתה לי תופעות לוואי, ג' הצלחתי בלעדיה, למרות תנאי המחיה שלי באותה התקופה. ראו זה פלא)
אגב, חוסר איזון כימי במוח קיים לכולם. כל אדם נבדל מחברו בפרופיל איזון כימי שונה במוח, וזה (בנוסף לניסיון החיים שצבר, שגם היה תלוי בזה) עושה אותנו למי שאנחנו. הטענה כי הכל זה "מחלה" בעיניי זו השקפה פתולוגיות ושלילית, שלדעתי בטווח הרחוק מגבירה דפוסי חשיבה פסימיים אודות עצמך ודיכאון. זו קלות דעת להגדיר את כל הבעיות שלך בחיים בחוסר האיזון במוח, כיוון שזה מאפשר לך הסרת אחריות בטיפול בבעיות בשילוב אמצעים אחרים, או לכל הפחות גורם לאנשים להקל ראש באותם האמצעים, לרפות ידיים ולתלות את כל התקווה בטיפול התרופתי (ספורט, פסיכופרתיה, התמודדות אמיצה עם אתגרים שקודם לכן לא העזת להתמודד איתם, השתלבות בפעילות קהילתית כזאת או אחרת..)
דור הפרוזאק..
לעיונכם:
https://www.tipulpsychology.co.il/psychiatric-counseling/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%AA%D7%99-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9B%D7%90%D7%95%D7%9F.html
תקראו גם את זה.. מניחה שחלקכם יזדהו עם החוויות המתוארות. זה קורה להרבה אנשים.
האם גם לנשים של גואל רצון יש "בעיות במוח"?
https://www.haaretz.co.il/amp/magazine/ayelet-shani/.premium-1.6510676
אשמח לייעוץ ספציפי לגבי הוולבוטרין, ממי שהתנסה לשמח לעזור
תודה ויום מקסים,
דיאנה