פורום פסיכיאטריה - עמוד 46
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
גרייה מגנטית (לת)
שר 24/02/2025 | 13:41אחרי טיפול ראשון של גרייה מגנטית מצבי החמיר המחבות האובדנות הבכי והצעקות מה זה אמור להביע???, יש קשר?????הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הפרעת גוף דיסמורפית (לת)
אריה 23/02/2025 | 18:03שלום. לפני מספר שנים אבחנו אותי עם סכיזופרניה ורשמו לי תרופות אנטי פסיכוטיות בשל מחשבות טורדניות שהיו לי לגבי גודל הראש שלי והפרופורציה שלו ביחס לגוף (חשבתי שהוא קטן מדי). למעשה זו הייתה פיקסציה על אובייקט חיצוני שביטאה ספקות פנימיים ומשבר זהות פנימי. הזהות שלי וסיפור המסגרת שסיפרתי לעצמי על עצמי קרסו. הזהות שלי הייתה בנויה על פרפקציוניזם, מקסימליזם, שאיפה לשלמות, עוצמה ומצוינות. גדלתי ללא אבא וללא אף דמות גברית בחיי, אולי זה שיחק תפקיד במשבר הזהות. בשנים האחרונות בניתי זהות חדשה שלא תלויה יותר בדברים חיצוניים או בדברים שאין לי שליטה עליהם כמו מראה חיצוני או אינטיליגנציה וגם המחשבות לגבי הגודל של הראש לחלוטין לא אקטואליות עבור מי שאני היום. בתחילת הדרך אפילו עשיתי עם עצמי אפילו תרגילים שמזכירים סיביטי (בלי שידעתי) של לעמוד מול המראה ולהציף את הפחד. "להתרגל לעצמי". לפני מספר חודשים קראתי על הפרעת גוף דיסמורפית ולמעשה ראיתי שהתיאור של ההפרעה מתאים בצורה מושלמת להפרעה שהייתה לי. בנוסף, תכונות האופי והחוויות של אנשים שיש להם את ההפרעה מזכירות מאוד את תכונות האופי והחוויות שלי (פרפקציוניזם והערכה עצמית נמוכה למשל, גם רקע של התעללות בילדות). בנוסף קראתי שבהפרעת גוף דיסמורפית מטפלים באמצעות נוגדי דיכאון וטיפול סיביטי ולא באמצעות תרופות אנטי פסיכוטיות. האם יכול להיות שהייתה טעות באבחנה? האם בכלל מאבחנים הפרעת גוף דיסמורפית במערכת בריאות הנפש הציבורית בישראל? האם עלי לפנות לפסיכיאטר פרטי? יש לציין שעברו יותר מ 7 שנים מאז האבחון ולכן לתבוע על רשלנות אני כבר לא יכול (למרבה הצער). הייתי רוצה להיגמל מהתרופות כי אני כבר לא צריך אותן, אבל הייתי רוצה לעשות את זה בחוכמה ועם ליווי של פסיכיאטר טוב, כי אני יודע שיכולים להיות תסמיני גמילה, נפשיים וגם פיזיולוגיים. למי אני יכול לפנות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לשיאה- חרדה מוכללת
דוד 16/04/2018 | 14:32שלום ד"ר, אני סובל מאוד מתסמיני חרדה פיזיים שמאוד פוגעים בתפקוד בבית ולא מאפשרים כרגע לעבוד. ברקע קיימת תסמונת התשישות הכרונית\פיברומיאלגיה במשך שנים רבות והחמרה משמעותית בשנתיים אחרונות עקב מצבי סטרס מתמשך, אובדנים במשפחה ודחק. ציפרלקס במינון 15 בו טופלתי משך 5 שנים לא מנע את הופעת החרדה, תופעות לוואי של ויפאקס לא אפשרו לי להמשיך אתו בוודאי לא להעלות מינון ליותר מ75. ניסיתי 5 שבועות של רמוטיב בגלל הרגישות לתופעות לוואי, אך החרדה לא שככה ונוסף הופיע טינטון ולחץ באוזניים (הממשיך גם אחרי הפסקת). הפסיכיאטרית טוענת שלדעתה גם לתרופות אחרות לא אגיב טוב ולבינתיים מטופל בלוריוון שמרגיש שאינו נותן מענה לתפקוד וגם מותיר אותי עייף ומדוכדך. לאחר שקראתי על תרופה בשם לשיאה, הצעתי לפסיכיאטריה אך זו סירבה בטענה שאינה מכירה את התרופה... האם זו תרופה שמתאים לנסותה? אם כן, איך אאתר מי שמטפל בה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מייעץ
M 19/04/2018 | 02:10אני לא רופא אבל אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי. בכדי שתוכל לקבל כלים מתאימים לפתירת הבעיה. התרופות זה כלי עזר לבעיה, אבל זה לא יפתור אותה.הוסף תגובה
-
למה לא ענתה לך??
בר יעיש 16/05/2018 | 05:30המצב שלך נשמע לא משהוא.. הפסיכיאטרית שלי דווקא דיווחה על הצלחה אצל המטופלים של בשימוש בלשיאה. רק בריאות! ובמהרה!הוסף תגובה
-
בר-נסית בעצמך את הטיפול? איך למי לפנות?
דוד 25/05/2018 | 17:30כאמור, הפסיכיאורית שלי לא מוכנה לנסות תרופה שלא מכירה (אפילו לא ידעה שקיימת). איך אדע למי לפנות?הוסף תגובה
-
ניסית בעצמך את הטיפול? איך למי לפנות?
דוד 25/05/2018 | 17:31כאמור, הפסיכיאורית שלי לא מוכנה לנסות תרופה שלא מכירה (אפילו לא ידעה שקיימת). איך אדע למי לפנות?הוסף תגובה
-
ניסית בעצמך את הטיפול? איך למי לפנות?
דוד 25/05/2018 | 17:31כאמור, הפסיכיאורית שלי לא מוכנה לנסות תרופה שלא מכירה (אפילו לא ידעה שקיימת). איך אדע למי לפנות?הוסף תגובה
-
תרופה לשיאה
יהודה 01/06/2018 | 12:04אני קיבלתי את התרופה מרופא משפחה, רופא משפחה יכול לתת את זה וזה מרגיע אמנם לא כמו קלונקס אבל אני מרגיש השפעה ע,פ הידוע לי אין חשש להתמכרותהוסף תגובה
-
לשיאה
גדי 15/04/2019 | 11:35התרופה לשיאה מועילה מאד אבל זה לוקח זמן עד שזה משפיע , בערך 4 - 5 חודשים . כך היה אצלי ואני ב"ה מרוצה מאד .הוסף תגובה
-
לשיאה
גדי 15/04/2019 | 11:37התרופה לשיאה מועילה מאד אבל זה לוקח זמן עד שזה משפיע , בערך 4 - 5 חודשים . כך היה אצלי ואני ב"ה מרוצה מאד .הוסף תגובה
-
לשיטה או קלונקס
אסף 19/07/2019 | 12:10האם יש הבדל ביניהם הבנתי שלשיאה היא תרופה מרגיעה השאלה שלי אם מחלישה מרגיעה מאוד?הוסף תגובה
-
לשיאה
ציפורי 18/01/2020 | 21:23לקחתי כחודשיים אולי קצת עזרה עם העצירות שהיתה לי. רגשית גם קצת סייעה. אבל בשלב מסוים מצאתי את עצמי עם בעיות של קשב וריכוז מפחידותהוסף תגובה
-
אפשר לשתות עם סרנדה
מוטקה 03/07/2020 | 11:05אתם יודעים אם אפשר לשתות את זה ביחד עם סרנדה כתוספת?הוסף תגובה
-
תשובה
מני 08/07/2020 | 21:18אפשר (עם סרנדה)הוסף תגובה
-
לשיאה
דוד 08/07/2020 | 22:56בסוף ניסיתי את הלשיאה למשך כ-3 חודשים. אצלי חשתי בהתחלה הטבה אבל לאחר זמן הפכתי לעצבני - לא יודע אם לייחס ללשיאה... והפסקתי. האם הפסקתי מוקדם מידי כדי לראות את ההשפעה המיטיבה? האם אחרים חוו חוויה דומה לשלי עם התרופה?הוסף תגובה
-
לשיאה
ליטלי 06/02/2021 | 13:07היי גדי, האם נטלת את הלשיאה לבד או בנוסף לתרופה אחרת ?הוסף תגובה
-
התקפי חרדה
רומריו 07/02/2021 | 16:35האם לשיאה ורמוטיב הם שילוב טוב לחרדות ? 🤔הוסף תגובה
-
Lasea
שימי 12/03/2021 | 02:37לענות תשובההוסף תגובה
-
Lasea
גבריאלה ברנד 11/08/2021 | 10:49כמה זמן אפשר לקחת את התרופה? לי מתאימה ב 100%. מרגישה נהדר. אפילו הנהיגה יותר רגוע ותרבותית.הוסף תגובה
-
Lasea
גבריאלה ברנד 13/08/2021 | 10:55כמה זמן אפשר לקחת את התרופה? שמעתי ר פוגעת בכבד. אני בריאה, לא לקחת הרבה תרופות, לסיא מתאימה לפחדים / חרדות שהיו לי. אין לי שום תרופה להרגעה אחר ת.הוסף תגובה
-
לשיאה
מורגן 21/11/2021 | 04:38הפסיכיאטר שלי המליץ על התרופה כי קלונקס לא עזר לי במינון הנמוך ולאחר שהגדילו לי את המינון של הקלונס היתה לי תופעת לוואי מפחידה של דפיקות לב מואצות. לכן המליץ לי לנסות את התרופה הטיבעית לשיאה היא התחילה להשפיע עלי תוך חודשיים ולמזלי עוזרת לי למצב הרוח אך בזמן התקף חרדה אני זקוקה לתרופה נוספת באופן חד פעמי להרגעההוסף תגובה
-
לשיאה
מרגיע רמוטיב 09/01/2023 | 16:18כמה זמן משפיע לשיאההוסף תגובה
-
לשחאה
נוי 12/02/2024 | 20:37אני נוטל לשיאה לקראת הלילה שינה, כפסולה של 80 מ"ג , אחרי כשעה אני נוטל ויטמין מגנזיום ציטראט,הוסף תגובה
-
לשיאה
ניס 13/02/2024 | 17:18למה נוטלים מגנזיום אחריהוסף תגובה
-
עצירויות/ לשיאה
נוי 10/04/2024 | 20:07האם צמח מרפא זה יעיל לשיחרור עצירות, עקב קרישות אילפטי ,פרקינסוןהוסף תגובה
-
לישיאה
רחל 12/05/2024 | 17:24לוקחת 3 שבועות . עוזרת לעצירות, קצת יותר רגועה אבל מלא כאבי ראש ושכחה.הוסף תגובה
-
לשיאה
אפרת 02/07/2024 | 07:22בן דודתי קיבל את התכשיר מהרופא המטפל שלו, כטיפול בהפרעת שינה. הרופא אמר לו ליטול את התרופה 3 שעות לפני השינה, והרוקח המליץ לקחתה שעה לפני השינה. מאחר ואין פרטים שניתן להשיג לגבי התרופה, כמו תחילת השפעה, זמן מחצית חיים, וכד' הייתי מבקשת לדעת מה אתה ממליץ למטופליך?הוסף תגובה
-
לשיאה
חגית 21/02/2025 | 15:23האם גורמת לרעד ואי יציבות האם עוזרת לטנטוןהוסף תגובה
-
טיפול לא מתאים
מרינה 23/02/2025 | 15:29הייתי נוטלת ויפאקס xr 150 פעמיים ביום. לפי הצורך הייתי מוסיפה קלונקס. לפני מספר חודשים המצב הדרדר . הרופא הוריד מינון של ויפאקס ל150 הוסיף לשיאה והחליף קלונקס לקסאנקס. הטיפול לא עוזר כלל. אולי יש משהו חוץ מויפאקס xr?הוסף תגובה
-
-
סימבלטה 60 מירו 30 לוריוואן
יעלה 23/02/2025 | 14:41מה יעיל יותר לקחת מירו 30?, או סימבלטה 60?,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סימבלטה 60 מירו 30 לוריוואן
פרופ' ערד קודש 23/02/2025 | 15:04קשה לענות על השאלה...יעיל למה? שתיהן תרופות נוגדות דיכאון. כעיקרון האפקטיביות דומה, תלוי במינון, בחומרת ההפרעה ואיפיוניההוסף תגובה
-
-
טיפול בהיפוך הרגלים (לת)
ג. 20/02/2025 | 20:33שלום, אני מטופלת בהזרקות בגלל דיסטוניה (טיקים בעיניים) ויש סיכוי שאצטרך להפסיק אותו. הומלץ לי לנסות טיפול בהיפוך הרגלים (HRT) אבל ממה שאני מבינה זו שיטה שעובדת על התמודדות עם התחושה המקדימה לטיק. הבעייה שאצלי אין תחושה מקדימה. אם התחושה הזו לא קיימת אצלי, יש רלוונטיות לפנות לטיפול מהסוג הזה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פריזמה ואדישות רגשית וחברתית (לת)
דיסטמית 20/02/2025 | 18:07בת 60. פריזמה 20מ"ג כשנתיים-מסייעת היטב לדיכאון וחרדה, אבל גורמת לתחושת ריחוק , אדישות חברתית וחוסר מוטיבציה. האם רצוי לחזור לציפרלקס (בעבר 10מ"ג כשנה וחצי ולא ככ הועיל לדיכאון "סוער"). תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כדורים ופגיעהבפוריות (לת)
אנונימי 20/02/2025 | 08:02האם זיפרקסה וטגרטול פוגעים בפוריות אצל גבריםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פרולול לחתונה (לת)
מאור 19/02/2025 | 20:12שאלה דחופה אני מתחתן בעוד חודש האם אפשר לקחת פרולול לחרדה לחתונה 10 מג ולשתות אלכוהול עם התרופה? אני ממש לחוץ מהאירוע ולהתחמק מלשתות החתונה שלי לא נראה כמו דבר רציונליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
גמילה מפריזמה (לת)
סיגל 19/02/2025 | 19:55לקחתי פריזמה במשך 10 ימים , 6 ימים חצי כדור ועוד 4 ימים כדור שלם. עושה לי תופעות קשות של בחילות ועייפות קיצונית . האם אפשר פשוט להפסיק?או שצריך בהדרגה,אפילו שמדובר בזמן קצר מאוד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נסיגה (לת)
אלמוני 19/02/2025 | 19:21ערב טוב אני לוקחת 1000 רומוטיב....3 חודשים התחלתי ב500....מאז העלייה במינון הרגשתי טוב מאוד ללא שום תסמין של חרדה פיזי או נפשי. בשבוע האחרון חזרו לי בעוצמת נמוכה לחצים החזה סחרחורת. מה שהיה בהתחלה לפני הטיפול התרופתי. האם זו נסיגה חולפת? וכמה זמן אמורה להיות? או שהכדורים הפסיקו להשפיע עליי. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות פסיכיאטריות
-
טיפול קבוצתי
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
-
פימוזיד
-
תיורידאזין
-
מונחים קשורים
-
שמן ריק סימפסון
-
אינפנטיליות
רופאים בתחום
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטריה
5.0
( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר