פורום פסיכיאטריה - עמוד 488
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
נטילת סרנדה בהנקה עילית 08/05/2017 | 00:27שלום וברכה, אני בת 42 נוטלת לוסטרל/ סרנדה מזה 5 שנים. צפויה ללדת החודש (במשך כל תקופת ההריון נטלתי סרנדה במינון 50 mg ליום). אני מעוניינת להניק ( ובד בבד מעוניינת להמשיך את נטילת התרופה). האם תהיה השפעה כלשהי על התינוק במצב זה? האם כדאי להקטין מינון? אודה לתשובתכם,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/05/2017 | 14:42לעילית שלום, אין כל בעיה בהריון עם לוסטרל. ניתן להניק במידה ואת עושה רווח של שלוש שעות מרגע נטילת הכדור ועד להנקה. באפשרותך להתייעץ עם המרכז הישראלי לייעוץ טרטולוגי במספר: 025082825 בברכה, דר' קרני רובין
לר.צ - ויפאקס xr צחי 18/04/2017 | 14:33רציתי לדעת מה דעתך מנסיון אישי או לא, עם התרופה ויפאקס XR/ ונלאפקסין-טבע XR. מכוון שאין אופציות רבות בשוק, לי היא די עזרה כמו האיקסל אך לאיקסל הייתה תופעת לוואי בלתי נסבלת ונאלצתי להפסיק. עם הויפאקס - בפעם בראשונה ארבעה חודשים שיפור במצב רוח והחרדות אבל החל מהחודש הרביעי עליתי במשקל( 4 קילו בחודש!) נבהלתי והפסקתי את התרופה אחרי יומיים התחיל סינדרום גמילה שאני לא מאחל לשונאים שלי! עם SSRI אין שיפור כמו עם הSNRI לפחות בשבילי. שוק התרופות בארץ לפחות באנטי דיכאונים כל כך מצומצם שאין אפשרות אחרת. האם ידועה לך השמנה מהויפאקס אפקסור XR (?) נראה שזאת אפשרות אחרונה ויחידה בשבילי. בלקיחת סיכון השמנה מסיום..) ניסיתי. לוסטרל - ! איקסל+ טרזודיל סימבלטה עד 60 מילגרם ויפאקס עד 150 מילגרם שהעילתי ל225 נגרם לי תיאבון יתר. ולא ראיתי שינוי. גמילה מהאפקסור 3 חודשים!! פבוקסיל עד 200 מילגרם פרוזק/פריזמה עד 40 מילגרם שהחמיר בהוראת ד"ר הורדתי ל30 מ"ג. שוב לוסטרל חודשיים שוב ויפאקס חודש וחצי. רמוטיב חודשיים - מצוין לדיכאון, פותח תיאבון משמעותית. מגביר סיוטי לילה. לא עוזר לאוסידי. סימבלטה- ( בפעם השניה) שוב לוסטרל. כרגע ללא תרופה מנסה הומאופתיה. התרופות הוספקו מחוסר יעילות או מתופעות לוואי בלתי נסבלות. מה שנשאר לי זה האפקסור ( ויפאקס XR) בלקיחת סיכון לא להשמין הפעם, כנראה לא להפסיק לעולם.. (השמנה מינורית לא תמנע.) אך אני גם כך סובל מעודף משקל בינוני.פתח בחלון חדש
פרוזק (פריזמה) חמישה חודשיםצחי 18/04/2017 | 14:43במינון 40 מ"ג ופעם השנייה חודשיים וחצי (פלוטין). ה ד"ר הוראתה לא לעלות יותר כי ככך שעבר הזמן הרגשתי יותר רע. *ריקנות *מרה שחורה *ניתוק *עצבות *חוסר יכולת לדבר ולהתבטא, חוסר הנאה *מסך מאפיל על החיים. זה מה שגרם לי הפרוזק! וכל זה הספיק שהפסקתי את התרופה כבר אחרי יומיים הקלה. לציין שהוא כמעט וכלל לא משמין להפך מפחית תיאבון בתחילה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/04/2017 | 14:44לצחי שלום, אתה מלך בהחלפת התרופות!! באף תרופה לא לקחת מינון מקסימלי ולא נוסו שילובים. עד כמה שהבנתי, ואולי אני טועה, אתה סובל מOCD המלווה בדיכאון וחרדות. אי לכך, כל טיפול שלא תקבל דורש מינונים מקסימליים. לדוגמא: פרוזק 60-80 מ"ג במשך למעלה משלושה חודשים; פבוקסיל 300 מ"ג במשך למעלה משלושה חודשים; סימבלתה, במידה והיה עוזר, זה כנראה ב 180 מ"ג (ראה ההתכתבות עם יעקב).קפיצה מתרופה לתרופה, ניסיון עם תרופות הומופטיות זה ברכה לבטלה. בנוסף, יכול לעזור לך טיפול בCBT לOCD. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/04/2017 | 14:45לצחי שלום, זמן מחצית החיים של פרוזק הוא עשרה ימים. הקלה לאחר יומיים זה פסיכולוגי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובה לד"רצחי 27/04/2017 | 15:34דווקא כן לקחתי שילוב איקסל + טרזודיל. במשך חודשיים שעבד מצוין,אבל לא יכולתי לסבול את תופעת הלוואי של של שניהם. טרזודיל הרדים אותי לחצי יממה! החלפת התרופות הייתה בכדי למצוא לי את האפשרות הטובה ביותר וממש לא התייאשתי התרופה אחרי חודש (!) להפך החלפתי רק מספר חודשים שהבנתי שאין יעלות או תופעות לוואי שמחמירות. יש לי בעיית סמוציזיה קשה ,חרדה דיכאון, חוסר ריכוז מוטיבציה וכו' ושוב עם הSSRI לא ראיתי נצורות. עם ה-SNRI דווקא להפך. עם אדע למי לפנות אפנה בקשר לפריסטיק ושאר התרופות החדשות! לא יתכן שהכל יהיה על בסיס כללי ומסחרי בלבד..! מדובר בבריאות שלנו!! אכו אחרי 2-3 בהפסקת הפרוזק הייתה הקלה. לא משמעותית, אבל הייתה. והד"ר צודקת אכן הומאופתיה זאת ברכה לבטלה.. (לפחות בשבילי, אולי לאחרים הייתה עוזרת) חבל על הזמן והכסף. יש אפשרות שעזרה ויפאקס XR, להתפלל שלא תשמין יותר מידי, לא לחוש תופעת גמילה בפיספוס של יום/ יומיים,וכנראה לא להפסיק לעולם.. עד שיגיעו תרופות חדשניות למדינת עולם שלישית הזאת.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/05/2017 | 19:01לצחי שלום, רעיון טוב, למרות שלדעתי מדובר אצלך ב-OCD וזה לא הטיפול האידיאלי. בברכה, דר' קרני רובין
יעוץ נוסף ד"רצחי 05/05/2017 | 15:10ד"ר. הפסיכאטירית רשמה לי ויפאקס 37.5. לעלות בהדרגה, מכוון שאני רגיש לתופעות לוואי, אך אני סובל מתופעות לוואיי איומות! ! בחילות, כאבי ראש, החמרת חרדה וכו' שלא סבלתי מה-75 XR מילגרם כלל וגם לא מה- 150 XR! לא יודע אם רופאת משפחה תוכל להחליף לי?. היא ממש רוצה להתחיל בהדרגה מכוון שטוענת שאני רגיש. שבוע ראשון 37.5 מ"ג שבוע שני-37.5 מ"ג פעמיים ביום שבוע שלישי -37.5 מ"ג. ואחכ נעלה ל-XR. לחזור אליה ולנסות לשכנע ל-XR 75.מה יותר פרקטי? שאלה נוספת -ד"ר. והאם לפרוטיאזין יש אינטרקציה עם ויפאקס? כי יודע שיש עם הפרוזק. המון תודה.
תיקוןצחי 05/05/2017 | 15:21שבוע שלישי 3 פעמים ביום 37.5 מ"ג. ואחכ לעבור ל-XR זאת הפעם הנוספת שאני מנסה ויפאקס. להרגעה נוטל קלונקס / לוריון לסירוגין. לא אהבתי את האסיבל 2 מ"ג לא את הקסנקס שפותח תיאבון, והוואבן עוזר כמו כוסות רוח למת. מה דעתך על הטרנקסל ד"ר?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 16:55לצחי שלום, לא אני נתתי לך את ה-37.5 מ"ג, אנא פנה לפסיכיאטר שנתן לך זאת. מותר לקחת פרוטיאזין יחד עם ויאפקס, אך בכמות סבירה. עוד לא שמעתי שקסנקס פותח תיאבון. טרנקסל היא תרופה טובה למי שעוזר לו. בברכה, דר' קרני רובין
מענהצחי 12/05/2017 | 00:27לבקשתי הפסיכיאטרית העבירה אותי לויפאקס 75 XR (ונלאפקסין). לבנתיים, ובאמת יש פחות תופעות לוואי. מהמינון 37.5 הרגיל. שאלה - למה ההתוויה של הספיגה הישירה היא לדיכאון בלבד, וזאת של ה- XR היא לדיכאון, חרדה כללית, וחרדה חברתית? מה ההבדל אם מדובר באותו חומר פעיל?? ומנסיונך ד"ר מה עדיף ויפאקס או הגנריקה של טבע ונלפקסין? מכון שקופ"ח "כללית" לא מספקים את האפקסור המקורי (ומשום מה גם מקוריות של תרופות אחרות...) אני זוכר שבפעם הקודמת שנטלתי את הויפאקס ביחד עם הפרוטיאזין 25 מ"ג הייתה הרגשה יותר של רוגע, לכן שאלתי, הפסיכיאטרית שלי לא יודעת מזה טרנקסל.. :-\ לכן רשמה לי קלונקס 0.5 שוב. שכבר עייפתי ממנו,ומתחיל לאבד מעט מיעילתו.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/05/2017 | 14:36לצחי שלום, ההבדלים הם שאלה של רישום בפנקס התכשירים. כל אבחנה עולה כסף. שתי הגנריקות טובות. תאמר לרופאה שפרוטיאזין זה פנרגן. בברכה, דר' קרני רובין
טיפול תרופתי וחשק מיני דודי 11/05/2017 | 01:35לקחתי תקופה ציפרלקס שעזר לחרדה ולדכאון.אך פגע בחשק המיני. ניסיתי רסיטל אבל לא הצלחתי להתמיד בטיפול בגלל תופעות הלוואי בהתחלה. האם קיים כדור יעיל לטיפול בחרדה ודיכאון שלא פוגע בחיי המין ואפקטיבי עם מינמום תופעות לוואי כצו ציפרלקס?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 12/05/2017 | 14:12לדודי (שחר) שלום, חבל שאתה שואל את אותה שאלה פעמיים וגוזל לאחרים את הזמן. רצ"ב תשובתי לשאלתך כ"שחר": לשחר שלום, זה מאוד אינדיבדואלי. יש הטוענים שלוסטרל וסימבלתה לא פוגעים, לעומת זאת יש כאלו שמדווחים על ירידה בחשק המיני גם עם תרופות אלה. בברכה, דר' קרני רובין
תחליף גנרי ליאן 10/05/2017 | 13:44שלום, אני נוטלת ציפרלקס ולפעמים בבתי המרקחת יש רק תחליפים כמו אסטו ואסציטלופראם טבע. זה בסדר לקחת לפעמים תחליף באותו המינון של הציפרלקס המקורי ואז בחודש הבא כשיהיה את המקורי לקחת אותו? ויכול להיות שחודש לאחר מכן שוב לא יהיה את המקורי... הזיגזג הזה תקין או שיש בזה מן הבעייתיות? ומה אפשר לעשות במקרה כזה? תודה.פתח בחלון חדש
עוד שאלה קטנהליאן 10/05/2017 | 14:41אם לוקח לציפרלקס בין 4-6 שבועות להגיע להטבה מקסימלית, למה ממליצים להעלות במינון כבר לאחר שבועיים-שלוש אם המינון לא מספיק עוזר? לא עדיף לחכות 6 שבועות בין כל העלאה, למשל מ-10 ל-15 מ"ג ומ-15 ל-20? שוב תודה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/05/2017 | 14:03לליאן שלום, אין כל בעיה בהחלפת האסציטלופראם טבע עם ציפרלקס ולהפך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/05/2017 | 14:06לליאן שלום, בעיקרון את צודקת, אך מספיק קשה לחכות 6 שבועות עד להטבה, ולחכות 12 שבועות לדעתי זה לא נסבל. בעיני, עדיף לאחר תקופה של התייצבות ושיפור מקסימלי לנסות לרדת. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקה מלאה או הפחתה שואל 07/05/2017 | 22:02בגלל חרדות אני מטופל תרופתית שנים בהצלחה. היות ואני שותה כל יום קולה קבוע במינון 500 מ"ל (חצי ליטר) ירדתי בהדרגה כל שבוע 100 מ"ל עד להפסקה מלאה. לאחר 3 ימים ועד כה (3 שבועות)אני חש באפיזודות של דיכדוך עמוק - ממש דיכאון והגברת אי השקט. שוחחתי עם הפסיכיאטר שלי וסיפרתי לו המצב.הצעתו: לא להתנזר אלא להפחית כמות ותדירות במקום כל יום לשתות רק פעמיים בשבוע. האם עצתו נראית לך סבירה?זו כבר הפעם השלישית שאני מנסה להגמל בהדרגה ומחזיק כשבועיים-שלושה עד שהתחושות ממש בלתי נסבלות אז אני חוזר ובגדול לשתות...פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/05/2017 | 00:01שואל שלום, ההתמכרות לקולה היא התמכרות לקפאין. לוקח כשבועיים עד שזה חולף. מסיבה זו לא נראה לי הרעיון של לשתות פעמיים בשבוע דבר שימנע את הגמילה. מאחר ויש גם התמכרות פסיכולוגית ייתכן והיה עוזר לך לשתות מדי פעם קולה ללא קפאין במידה ועוד ניתן להשיגה. זה כמו קפה ללא קפאין. באותה מידה אפשר לשתות קפה ללא קפאין. מאחר ומדובר בהתמכרות לדעתי אין ברירה אלא לעבור את המשבר. בברכה, דר' קרני רובין
פלוטין והריון לילי 07/05/2017 | 19:52אני בת 26 בריאה.מזה שמונה שנים אני נוטלת פלוטין ,לאור זה שבתקופת התיכון סבלתי מדכאון, תפקדתי רגיל אבל הרגשתי דכאון , חוסר כייף בחיים וקושי בהתמודדות בלחצים ומרצוני ביקשתי עזרה על ידי תרופות.לציין שמאז שאני נוטלת פלוטין לא חוויתי דכאון ואני מרגישה ,שזה עוזר לי להתמודד בלחצים ,ולכן אני ממשיכה לטול אותה. .אני מתכננת להכנס להריון .ממידע בכתבה בעיתון (לסיכון להולדת ילד אוטיסט , שזה לא ברור מספיק, אם זה בגלל תרופות נגד דכאון או בגלל מצב דכאון של האם). וכן ממידע באינטרנט של סיכון לבעיות בלב, לחץ ריאתי מוגבר ועוד ,אני חוששת מהעיניין ,ושאלתי היא, 1)האם מותר להמשיך לטול פלוטין בהריון ? 2)האם זה מסכן את העובר במה שתארתי קודם אוטיזם בעיה בלב לח ריאתי מוגבר ועוד , ואם כן באיזה אחוז מדובר ? 3)והאם התרופות או הדכאון של האם עלולות לגרום לאוטיזם ביילוד? 4)האם הגישה היא לא לטול תרופות נגד דכאון כמו פלוטין בהריון, ומה הסיכון אם לא אטול בהריון? אשמח לדעתך ולהכוונה מסויימת . המון המון תודה על הסבלנות והעזרה !!!!!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 23:48ללילי שלום, דיכאון בזמן הריון הוא מסוכן לעובר גם בגלל הזנחה של האם וגם בגלל בעיות באספקת הדם לעובר. הוא מסוכן גם לאם בגלל הסיכון הגבוהה לדיכאון שלאחר לידה. למיטב ידעתי אין סכנה מוגברת בלקיחת הפרוזק בזמן הריון. עם זאת, חשוב להיוועץ במרכז הישראלי לייעוץ טרטולוגי במספר 025082825. אשמח לייעץ לך בכל עת. בברכה, דר' קרני רובין
ציפרלקס יואב 07/05/2017 | 11:53שלום רב, טופלתי בשנה שעברה למשך שנה בציפרלקס 10 מ״ג עקב חרדות ודיכאון חזרים שהיו לי. לאחר שנה - הפסקתי לקחת מכיוון שחששתי שמא זה פוגע בספירת הזרע שלי (נאמר לי שזה ייתכן ע״י כמה רופאים) 3 חודשים היה ממש בסדר - לא היו לא סימפטומים. אחרי טיפול ראשון של הפריה חוץ גופית שכשל החרדה הציפה אותי לגמרי מחדש ואיתה גם הגיע הדכאון. חזרתי לקחת את הציפרלקס. אני במינון מלא (10 מ״ג) כבר כמעט 10 שבועות כאשר בהתחלה נטלתי גם לוריוון שלאט לאט ירד. ההקלה קיימת אבל היא לגמרי לא מספיקה. אציין שאנחנו עכשיו בסיום הטיפול השני ואיתו גם הלחץ עולה ומה שעוזר לי זה לקחת 0.5 מ״ג לוריוון בבוקר. השאלות שלי - מה אפשר לעשות? האם לאחר תקופה כל כך ארוכה הציפרלקס עוד אמור להתגבר? האם זה בסדר שאני לוקח עדיין 0.5 לוריוון כדי ״לתפקד״? (נאמר לי שזו לא כמות שגורמת להתמכרות) תודה רבה, יואבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 23:33ליואב שלום, לדאבוני, לאחר שמפסיקים את הטיפול הרבה פעמים יש צורך להעלות למינון גבוה יותר ובחלק מהמקרים להחליף את הטיפול. הייתי מנסה להעלות את הציפרלקס ל15 מ"ג לשבועיים ואם זה לא יעזור ל20 מ"ג. יש סיכוי טוב שהעלאת המינון תעבוד. אין כל בעיה לגבי הלוריבן. בברכה, דר' קרני רובין
הכול אבוד א 06/05/2017 | 23:34הגעתי לשלב שהכול כבר מאוחר מדי. להביא ילדים, למצוא זוגיות - הסיבה הביולוגית וסיבה של מראה חיצוני ובעיות דימוי עצמי נמוך שלא נפתרו גם אחרי טיפול פסיכותרפי ממושך (עשרות שנים), ניסיונות טיפולים תרופתיים.. היום אני בת 53!! זה לא היה נכון לגביי שאפשר לתקן ולהשתנות. ניסיתי לא להאשים אף אחד ולא להיגרר לתהום הזאת אבל האמת טופחת בפרצוף והחיים שלי כן נדפקו בגלל ילדות דפוקה של התעללות פיזית ונפשית, כישלונות בכל תחום והחיים עברו לידי והחמצתי הכול גם להתאבד לא הצלחתיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 23:30לא שלום, סביר להניח שאת צודקת לגבי להביא ילדים אך איני מסכימה איתך שהכל אבוד. דווקא מנסיונך המר את יכולה למצוא דרכים לעזור לילדים במצוקה או למצוא מטרות אחרות. את השנים האבודות לא ניתן להחזיר אחורה אך ניתן לשנות את העתיד. בברכה, דר' קרני רובין
מתחנן עזרה כל מי שמבין כי גם רוקחים לא ענו לי ממש סובל 06/05/2017 | 21:34לוקח קבוע ואליום 10 מג לקחתי 4 ימים אנטומין שגרם לי ממש לעצירת שתן קשה מאוד . הופסק לפני 4 ימים בערך. במקומו הוספתי לואליום בשביל להירדם 2 כדורי פנרגן ועדיין יש קשיים בשתן יתכן שגם פנרגן בגלל ההשפעה האנטי כולינרגית גורם לקשיים בשתן? אני בחור צעיר בן 27 וזה מפחיד אותי שאני מגיב ככה כמה זמן לוקח לאנטומין לצאת מהגוף? וכמה זמן לוקח לפנרגן לצאת מהגןף?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 23:24לממש סובל שלום, אכן לפנרגן השפעה כולינרגית קשה יותר מזו של האנטומין. חבל שלקחת אותו כי אחרת היית כבר משוחרר מעצירת השתן. הפנרגן יוצא מהגוף תוך יומיים שלושה. בברכה, דר' קרני רובין
מה צריך על מנת להגיש המלצה לקנאביס רפואי תומר 06/05/2017 | 20:16שבוע טוב יש לי את האישורים הבאים, ארצה לברר מה חסר לי ומה עוד צריך ומה בעייתי על מנת להגיש בקשה לקנאביס רפואי?: ^סיכום מידע רפואי מרופא המשפחה שבו מצויין ptsd מלפני כמה שנים. ^דו"ח ניפוק תרופות שנתיים אחרונות ^ אבחנה מרופא פסיכיאטר מומחה שמצויין פוסט טראומה. ^פרוטוקול נכות ביטוח לאומי על דיכאון שבו מצויין 100 אחוזי אי כושר ו40 אחוזי נכות רפואית. הכי חשוב לי לדעת באופן כללי מה צריך ומה חסר אצלי אם בכלל? בנוסף אם מדברים על דיכאון כהפרעה שנייה נוספת ונלוות לפוסט טראומה אז אם זה בסדר מבחינתם שאני מקבל נכות על דיכאון ולא על פוסט טראומה(העיקר נכות נפשית?) כי הצגתי אצלהם בביטוח לאומי אישורים גם על פוסט טראומה וגם על דיכאון ובחרו יותר להתייחס לדיכאון ובדף בוועדת עררין מצויין שאני מקבל נכות על דיכאון וערערתי לקבל אי כושר 100% (היו לי 75), אז בבקשה בודק איתך שזה לא בעייתי אם יצויין רק בפרוטוקל עררין שמקבל נכות על דיכאון ולא על פוסט טראומהפתח בחלון חדש
במילים אחרותתומר 06/05/2017 | 20:24זה לא בעייתי שאני מקבל נכות על דיכאון ולא על פוסט טראומה על מנת להגיש בקשה לקנאביס רפואי בידי רופא פסיכיאטר מומחה?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 23:18לתומר שלום, רצ"ב הקישור של משרד הבריאות: https://www.health.gov.il/Services/Citizen_Services/Pages/kanabis.aspx בנוסף לכל החומר שציינת, חשוב שפסיכיאטר ימלא את טופס הבקשה המקוון וגם ימלא ידנית את הנספח לבקשה לטיפול מסייע בקנביס רפואי לחולי PTSD. לדעתי אם הדיכאון התחיל יחד או אחרי הPTSD לא צריכה להיות בעיה לגבי הדיכאון מאחר והDSM 5 כיום קורא לדיכאון כזה, דיכאון הנלווה לPTSD. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד