פורום פסיכיאטריה - עמוד 49
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
עזרה דחוףףףף
איציק 11/02/2025 | 20:41שלום רב כבר חודשיים שאני חווה משהו מפחיד כמו עירפול מוחי ניתוק וצפצופים באזניים זה קרה לאחר שימוש בסם mdma נתקע לי חודשיים ההגשה הזאת כאילו אני מנותק ומעורפל אני מתפקד כרגיל אבל ההרגשה הזאת כאילו אני הולך להשתגע אני נוהג ומרגיש כמו בחלום מחקירה באינטרנט נתקלתי בדה ריאליזציה / דיסיצואציה או משהו בסנגנון שנגרם משימוש מסמים , איך יוצאים מהמצב הזה?? זה לא אמור לעבור בתחושת עירפול/ ניתוק הזאת?? והאם יש קשר לצפצופים באזניים, אין לי חרדות ואף פעם לא היו לי זה רק התחושת עירפול וניתוק הזאת משגעת אותי מה עושים?? בבקשה עזרה אני משתגע מזה. שזה ישאר תקוע לי במשך שניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עזרה דחוףףףף
פרופ' ערד קודש 12/02/2025 | 08:44הי. נראה שהתפתחה הפרעת חרדה.מציע להיבדק על מנת לשקול התחלת טיפולהוסף תגובה
-
-
סרקוול תופעות לוואי
אתי 11/02/2025 | 11:45אמי, 92, חוותה 3 פעמים דלריום (לאחר פעם ראשונה ניסינו להפסיק ולאחר אישפוז במיון וכן יום אחרי שוב) .עלינו מינון לכדור בבוקר וובערב ומאז מאוד ישנונית, עייפה וישנה המון במהלך היום. במקביל נוטלת חצי כדור ציפרלקס. האם קיים תחליף ללא תופעות לוואי כאלו? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סרקוול תופעות לוואי
פרופ' ערד קודש 12/02/2025 | 08:45דליריום במהלך או בסמוך לאישפוז היא תופעה שכיחה בקשישים. ייתכן וניתן לבחון אפשרות להקטנת המינון ככל שמתרחקים מהאישפוזהוסף תגובה
-
-
חרדה
חנה 10/02/2025 | 20:49שלום סובלת מאגרופוביה לקחתי ציפרלקס 15 שנה שהפסיק לעבוד הציעו לי להוסיף כדור 30 מג דולוקס חוששת ביחד לקחת רשום שאסור האם זה נכוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חרדה
פרופ' ערד קודש 12/02/2025 | 08:44ראשית הייתי ממצה את הציפרלקס במינון המקסימאלי. כעיקרון לניתן לשלב תרופות אולם הדבר צריך להיעשות במעקב פסיכיאטריהוסף תגובה
-
-
לקיחת כדורים בכמות גדולה
נויה 09/02/2025 | 10:41יש לי נכדה מתבגרת בת 17 , עם הפראות אכילה היתה בדיכאון ולקחה בבת אחת 6 כדורי קלונקס ו 4 כדורי פריזמה , היתה בהשגחה בבית חולים ושוחררה לאחר שכל הבדיקות הראו שהיא לגמרי בריאה, עכשו שבוע וחצי לאחר המעשה היא עם סחרחורות ,כאב ראש ורעד ברגליים , יש לציין שהתחילה כבר לאכול , עד מתי יכולה להיות התופעה , האם יש סיכוי שיש פגיעה מוחית ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לקיחת כדורים בכמות גדולה
פרופ' ערד קודש 12/02/2025 | 08:43בשלב הזה התחושות שלה לא קשורות לכדורים שנטלההוסף תגובה
-
-
מה המשמעות של עבר פסיכיאטרי? למשל שהיה לי מצב פסיכוטי בעבר
שני 08/02/2025 | 23:12אשמח לדעת מה זה מעיד עליי כבן אדם ועל בריאותי הנפשיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מה המשמעות של עבר פסיכיאטרי? למשל שהיה לי מצב פסיכוטי בעבר
פרופ' ערד קודש 12/02/2025 | 08:42קשה לענות. לעיתים מצב פסיכוטי חולף הוא כמו חום גבוה, משהו שקרה וחלף. לעיתץים זה יכול להצביע על אפשרות להתפתחות הפרעה פסיכיאטרית אחרת. בכל מקרה זה לא מעיד עליך דבר כאדםהוסף תגובה
-
-
הפרעת שינה קטלנית הכי קשה שיש ! הייתי באשפוז EEG כמה ימים ולהלן התוצאות
אדם 25/11/2015 | 22:26בקצרה - סובל כמה שנים מהפרעת שינה ראשונית בהתחלה קושי בהירדמות לאחר מכן יקיצות ועוררות וכמעט ולא ישן כ שעה ביום . המהלך הבדיקה של וידאו EEG הרופא אמר לי בהתחלה שהוא פשוט בשוק וכואב לו מאוד עליי הוא ראה שישנתי ביומיים בקושי שעה 1 בלבד . וכל מה שאני עובר אם זה שיתוקים וכו' זה פרסמומניה ז"א בעקבות חוסר שינה קטלני שכזה . טוב זה לא חדש . והתוצאות היותר מורכבות התקבלו רק בעוד שבועיים לבנתיים אני במצב נפשי לא טוב אינ חושב שאני מתחיל להיות בדיכאון שהייתי במחלקה הזאת הבנתי את צבי הקשה והסבל הנוראי ואין לי מושג איך להמשיך . לקחתי אטומין בכוונה כדי שייראו שכודרים לא משפיעים לקחתי 40 מ"ג אטומין שנתן לי 3 שעות בלבד שלבן אדם אחר זה נותן 48 שעות שינה שהבעית שינה היא משנית! ושקמתי קמתי עם עוררות ולא יכולתי לחזור לישון לאחר כמה שעות הרגשתי שאני גמור ושנרדמתי התחילו לי שיתוקי שינה שראו את זה בבדיקה ! אני מרגיש שכל הבדיקות שאני עושה חוץ מלהראות שנאי לא ישן והכל אני לא מקבל טיפול וכך גם הרופא טען שאין לו כרגע דרך לעזור לי ,לקחתי הכל . מאוד מיואש . וכאוב . היו לי איזה 150 פעימות מוקדמות בלב והפרעות קצב הרגשתיש אני מקבל דום לב והתחלתי להיבהל מכל דבר פשוט לא שלטתי את זה מן חרדה מחולשה . מפחד למות ככה . איזה עצוב זה למות מבעיות שינה . אני בסכנת חיים . מרגיש אבוד . נ.ב ד"ר קרני דיברתי עם ד"ר שפירא אמר לי לרשום מכתב שמפרט הכל פשוט הייתי באשפוז ככה שלא יצא מקווה בימים הקרובים לסיים עם זה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עד שהד"ר תענה לך
ירון 26/11/2015 | 04:20היי האם ניסית את האנפרניל שד"ר קרני הציעה לך? אני לא יודע אם זו התרופה המתאימה עבורך, אבל אנפרניל היא אחת התרופות היעילות ביותר לדיכאון, הפרעות חרדה ואוסידי. היא משפיעה על הרבה מערכות במוח, היא גם משרה שינה, ובעצם יעילה לשלל הפרעות ובעיות. אולי היא יכולה לעזור לך, לכן ייתכן ושווה לנסות. יש גם תרופה ישנה בשם נרדיל שדורשת הקפדה על תזונה מיוחדת אבל מי יודע, אולי היא התרופה בשבילך. אבל ד"ר קרני רשמה לך שהפרופ' ההוא המליץ לך על פרוזק ועל אנפרניל אז אולי כדאי להתחיל עם אחת משניהם אם עוד לא ניסית (אולי לכיוון האנפרניל כי היא נחשבת יותר אפקטיבית לשלל הפרעות ובעיות)הוסף תגובה
-
אנפרניל לא יותר חזקה מאטומין !
אדם 26/11/2015 | 14:30ככה לפחות הרופאים אמרו לי . שאטומין זה נחשב כמעמ כמו הרדמה ואין לי שום דיכאון חוץ מהימים האחרונים מתוך 4 שנים !! הפרעת שינה שלי היא ראשונית ולא משנית לבעיה אחרת לפחות לא במודע כבר לקחתי נוגדי דיכאון וחרדה וחוץ מלהיות רגוע לא עשה כלום רק גרם לי לא לישון עוד יותר מן עוררות כזאת למשל ציפרלקס לקחתי חודש 10 מ"ג בשילוב עם בונדורמין וזה עשה לי רע מאוד העצים את בעית השינה ובונדורמין לא השפיע בכלל . רק הזיות וזהו . ושרציתי לשלב עם משהו אחר אז הרופא לא ענה לי ואין לי מושג אם לקחת שוב ציפרלקס אבל בלילה לקחת משהו אחר . כבר לקחתי מליון כדורים . 10 פסיכיאטרים . 4 רופאי שינה . נורולוגים. ועוד . מסקנה איך הרבנים אמרו :" יש עליי קללה" ממש לא האמנתי ודיי כעסתי על השטויות אבל וואלה בנתיים הם צודקים . 7 שנים הם אמרו . מקנאה ומצרות עין נדפקתי .הוסף תגובה
-
עוד משהו
אדם 26/11/2015 | 14:33הנורולוג בבית החולים פשוט היה עך סף דמעות . הוא אמר :" אויי כמה שאתה סובל " אתה לא ישן איך החיים שלך איך ? למה ככה ? ואני אינני יודע .הוסף תגובה
-
תגובה לבעיות שינה
מגיב 26/11/2015 | 15:10תנסה פרותיאזין(פנרגן)הוסף תגובה
-
פנרגן
מת לחיות 3 26/11/2015 | 17:39כדור חלש. הכדור שינה הכי חזק זה קלונקסהוסף תגובה
-
את הקלונקס?
מת לחיות 3 26/11/2015 | 19:50..הוסף תגובה
-
תגובה
מגיב 26/11/2015 | 22:30לפי דעתי כל הבנזודיאזפינים גרועים לשינה. לחרדה הם טובים אבל הם יכולים דווקא לפגוע בשינה לטווח ארוך. פנרגן מאוד טוב לשינה ויעיל לטווח ארוך.הוסף תגובה
-
נסה קלונקס
מת לחיות 3 27/11/2015 | 06:32הכדור הכי חזק לשינההוסף תגובה
-
כן התכוונתי לקלונקס ובקשר ל כדור פרנגרן
אדם 27/11/2015 | 10:46חוץ מהתקף לב לא גרם לי לכלום .הוסף תגובה
-
תגובה
מגיב 27/11/2015 | 22:12מה הכוונה? ניסית את שניהם? לשניהם לא הגבת טוב?הוסף תגובה
-
קלונקס
מת לחיות 3 27/11/2015 | 22:17אם קלונקס לא מרדים אותך אפשר לנסות לפונקסהוסף תגובה
-
קלונקס הכדור הכי חזק לשינה???
למת לחיות 3 28/11/2015 | 06:50אתה חי בסרט. למה אתה לא קורא קצת לפני שאתה סתם מטעה אנשים. זה פורום פסיכיאטריה, לא פורום חובבנות. קלונקס הוא אפילו לא כדור שינה. הוא בנזודיאזפין והשפעתו המרדימה פגה אחרי התקופה הראשונית של השימוש בו ואז רק השפעתו המרגיעה נשארת.הוסף תגובה
-
מסכימה איתך
שואלת 28/11/2015 | 15:04קלונקס הוא לא פתרון לטווח הארוך. הוא גורם לתלות ואם רוצים להפסיק איתו, זה מלווה בחרדות איומות כחלק מתסמיני הגמילה.הוסף תגובה
-
לכל החכמים והחכמות למינהם
מת לחיות 3 28/11/2015 | 15:34לא המלצתי קלונקס לתווך ארוך. אמרתי פשוט שזאת עובדה. קלונקס הוא הכדור החזק ביותר לשינה וכך גם תעיד דר קרני לידיעתכם...הוסף תגובה
-
בעיות שינה
אפרת 28/11/2015 | 15:36אני מצטרפת למה שאמר מגיב למעלה. פנרגן או אוטרקס עדיפים לטווח ארוך. קלונקס כדור מצוין לחרדה אבל הוא לא יעזור לך לשינה. גם לוריוון וכל השארהוסף תגובה
-
דר קרני תכריע מהו הכדור החזק לשינה
מת לחיות 3 28/11/2015 | 16:16וזהו קלונקסהוסף תגובה
-
פנרגן חחח את מצחיקה אותי
מת לחיות 3 28/11/2015 | 16:54פשוט בדיחההוסף תגובה
-
פנרגן למת לחיות
אפרת 28/11/2015 | 17:38מה בדיחה בפנרגן? הרבה לוקחים אותו וזה עוזר לשינה. ניסית אותו בכלל? דרך אגב עם כל הקוקטיילים שאתה לוקח אתה בכלל יודע מה עובד עליך ומה לא?? ואתה סתם רושם פה הערות למטרת מריבה שבסוף מי שייפגע מזה זה שואל השאלה....אתה מודע לזה?הוסף תגובה
-
ברור שפנרגן לעומת חוזק מול קלונקס זוהי בדיחה
מת לחיות 3 28/11/2015 | 17:57לידיעתךהוסף תגובה
-
למת לחיות 3
ברוס וויליס 28/11/2015 | 20:06אחי, אתה בדיחה מהלכת :)הוסף תגובה
-
קלונקס ממכר
אני 29/11/2015 | 06:36אחרי חודש הוא כבר בקושי עובד בניגוד לפנרגן שלא ממכרהוסף תגובה
-
למת לחיות 3. לפונקס?!?!?!
רן 29/11/2015 | 10:26אתה אמיתי שאתה מציע לפונקס כאילו היה כדור שינה או הרגעה?!??! לפונקס (דור ישן)מיועד לסכיזופרניה קשה בזמן ששום תרופה לא הועילה! לא נראה לי הגיוני או רציונלי אפילו בצחוק להציע תרופה כזאת או אחרת על גבי הפורום. אבסורד!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/11/2015 | 21:14לאדם שלום, כפי שאמרתי לך, את סיכום המחלה התורגם יש להפנות לד"ר שפירא. כמו כן, כדאי לבקש מהרופאים במחלקה שימליצו על אחוזי נכות לביטוח הלאומי. אני בדעה שכדאי לקחת אנאפרניל בלבד, כנסיון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דר קרני את מסיתה ולא עונה על השאלה
מת לחיות 3 30/11/2015 | 05:56האם קלונקס הוא הכדור הכי חזק לשינה? את יודעת שכן אבל לא רוצה להצדיק אותי. תתביישי לך. את בוטה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/11/2015 | 12:28דומני שאתה לא קולט שאתה כתבת מילים בוטות. לשאלתך, בהחלט לא. דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
קלונקס הוא הכדור שינה הכי חזק
מת לחיות 3 30/11/2015 | 12:39דר קרני רובין את זו שטועה ומטעההוסף תגובה
-
אפרת
מת לחיות 3 30/11/2015 | 18:34תתעסקי בצרות הרבות שיש לך לפני שאת פונה לאנשים אחריםהוסף תגובה
-
היה מישהו בשם לירון שהגיב פה בפורום
כואב 01/12/2015 | 02:17לפני כשנתיים. הוא לקח מינונים אסטרונומיים של תרופות בדיוק כמו מת לחיות 3. זה כמובן לא עזר לו והוא התאבד :(הוסף תגובה
-
תיקפוץ לי בזיג זג
מת לחיות 3 01/12/2015 | 10:24יה תיסמונת דאוןהוסף תגובה
-
זה מאד עצוב מה שאתה רושם...
אני 01/12/2015 | 23:30רק מוכיח שמי שחייו לא מספקים ועצובים בעיניו לא יעזור לו שום כדור...אולי יעזור זמנית... דרך אגב איך אתה יודע שהוא התאבד?הוסף תגובה
-
מה חבל שהינך ממשיך בקלקלתך
נחמה 01/12/2015 | 23:35וזאת במקום עריכת חשבון נפש אישי ובקשת התנצלות מחברי הפורום שכלפיהם התבטאת בעוינות וגסות על לא עוול בכפם ! אכן אין גבול לחוצפה !הוסף תגובה
-
לאני
תגובה 02/12/2015 | 04:40המשפחה של לירון ידעה אותנו פה בפורום שהוא התאבד. הוא היה בקשר עם ד"ר קרני און-אנד-אוף במשך משהו כמו 5 שנים, היה לו OCD קשה ביותר, בין היתר. הוא ניסה את כל התרופות שקיימות ואז גם הצליח בסופו של דבר לעזוב את הבית ולעבור טיפול בנזעי חשמל וגם זה לא שיפר את מצבו. הוא התאבד לפני כשנה. זה סרטון ביוטיוב שחבריו העלו לאחר מותו :( https://www.youtube.com/watch?v=oIsS7DOxp1Qהוסף תגובה
-
לנחמה
מת לחיות 3 02/12/2015 | 10:14אין גבול לחוצפתך! מין הראוי שכל מי שקילל אותי כאן אכן יתנצל בפנייהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התנהגות נאותה בפורום
הנהלת הפורומים 02/12/2015 | 10:23פורום זה לא מקום להשתלחויות ועלבונות. התנהגות מסוג זה חוטאת לפעילותו החשובה במתן סיוע נפשי לכל מי שזקוק לכך. נא לכבד את המשתתפים בפורום שבוחרים לחלוק נושאים אינטימיים ולא פשוטים ולחדול מהתנהגות לא נאותה. תודה.הוסף תגובה
-
אני לא ישנה לעיתים קרובות
מיריקה 21/08/2021 | 19:13שלום אני מאובחנת וואאווו קשה לי למצוא מילים אז סליחה אם זה ארוך . 100% אובדן כושר עבודה לצמיתות, 53% נכות נפשית מאובחנת כפוסט טראומה חמלה עקב עבודתי בבית חולים גריאטרי סיעודי כמדריכת תעסוקה במחלקות לחולים סופניים, לאחר 20 שנות עבודה התמוטטתי ואני מטופלת עם כדורי נוגדי חרדה ודיכאון לצערי שום כדור התאים אבל משתמשת בלוסטרל. אני לא ישנה רצוף כמה לילות ושום כדור שינה לא משפיע עליי, ניסיתי לקחת במינונים של 30 כדורי שינה כמו בונדורמין אבל מתעוררת לאחר חצי שעה. מרגישה חולשה, סחרחורת, בחילות והחלום שלי להירדם . אשמח אם תמליצו לי על כדור שכן יעזור לי. בעבר הרחוק הייתי משתמשת בהיפונדרום לצערי לא נמצא בסל התרופות. שאלתי האם קיים כדור שינה שיכול להשפיע כמו היפונדרום?? מחכה לתשובה ומחילה על המגילה. המון בריאות הנפש והגוף . בכבוד רב עימבר מריםהוסף תגובה
-
כדורים כן עוזרים בלעדיהם אני אבודה
ויקי 06/01/2022 | 09:57האם סירוקוול 25 וציפרלקס עוזרים לדיכאון ושינה?הוסף תגובה
-
קלונצקס
ויקי 06/01/2022 | 09:59קלונקס לא טוב לי מגביר את קצב הלבהוסף תגובה
-
כן
מישהי כלשהיא 07/02/2022 | 23:40סרוקוואל עזר לי לעייפות, בעבר לקחתי. לא בשחרור איטי יש כדורים שנחשבים לשעת חירום שמחליפים כדורי שינה בגלל סכנת התמכרות, לפעמים אפשר לקחת, תבדקי עם הפסיכיאטר.ית שלך אם יש-הוסף תגובה
-
כגור אמטומין
טל 29/04/2023 | 00:11נבת שלי עם אוטיזם בתפקוד נמוך.לא ישנה בלילות הפסיכיאטר שינה לה את מינון הכדורים אבל לא עוזרים גם לא קלונקס 2נמג ו1מג וכך גם האנטומין שלוקחת בהוקר 40 מג ובערב 60 נאלצת לתת לה עוד 80 מג בלילה שתישן האם זה מותר ?הוסף תגובה
-
חרדה קשה ושימוש בבונדורמים
רחל 08/02/2025 | 16:14יש לי חרדות קשית ברגע שמתחיל להחשיך ואין לימושג למה דווקא כשמחשיך ומה שמרגיע אותי זה דווקא הבונדורמין אני מתחילה ב1 ומסיימת אחרי כל שעות 4 כדורים ונרדמת מה עושים? האם זה נורא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת שינה קשה
פרופ' ערד קודש 09/02/2025 | 09:56שלום. אכן אתה סובל מהפרעת שינה קשה. לא ברור מה היו כל ניסיונות הטיפול. צריך לזכור שלעיתים הפרעת שינה היא משנית להפרעות אחרות כולל הפרעת חרדה או דיכאון. כדאי להיבדק ולבחון את הנושא לעומקהוסף תגובה
-
-
חציה לשניים
לאה 03/11/2023 | 10:34מותר לחצות כדור אולנזפין או זיפרקסה לשניים?אם אין עליהם פס חיתוךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בזיפרקסה
ד"ר אילן וולקוב 03/11/2023 | 15:09זיפרקסה, או בשמה הגנרי אולנזפין, היא תרופה ממשפחת האטניפסיכוטיים מהדור השני, הנרשמות בהתוויה של סכיזופרניה, אך ניתנת גם במצבים של חרדה קשה, בעיות שינה, או דיכאונות עמידים. ברמת העקרון, זה כדור שמתפורר כשמנסים לשבור אותו, אז יהיה לך מורכב. מה שכן, הוא ניתן בטווח מינונים די רחב, אפשר למצוא כדור של 5 מ״ג, וכדור של 10 מ״ג. אם תידרש נקודתית לשבור את ה10, ותצליח לעשות זאת בלי שיתפורר, לא אמורה להיות בעיה. רפואה שלמה!הוסף תגובה
-
חיתוך זיפרקסה
מודאגת 07/02/2025 | 15:27האם ניתן לחתוך כדור של 5 מג ל2? תודה רבההוסף תגובה
-
-
הפחתה הדרגתית על הפסקה מלאה של הכדור
מייק 12/01/2025 | 22:19שלום פרופסור. לאחר שציפרלקס וויאפקס לא הועילו עבורי משמעותית לטיפול בהפרעת חרדה ניתן לי קלונקס 2 מ"ג אותו אני לוקח כמה מספר שנים. עם הזמן, ההשפעה שלו על חרדה וחשיבה טורדנית פחתה משמעותית אבל אני תקוע עם הכדור היות ולא נמצא פתרון יעיל אחר גם כאשר נוסה סרוקסט. בכל מקרה, היות ונטילה ממושכת קבועה של קלונקס 2 מ"ג אינה רצויה משלל סיבות, אני רוצה להפסיק בהדרגה את התרופה לחלוטין. מה נחשב קצב ירידה הדרגתי/בטוח לצורך הפסקת התרופה הממכרת הזו? הפחתה של 0.25 מ"ג כל חודש היא מספקת ובטוחה ולא תגרום לתסמיני גמילה חריפים כמו התגברות קשה של חרדה ודיכאון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפסקת תרופות
פרופ' ערד קודש 13/01/2025 | 10:09הפסקת תרופות כמו התחלתם הוא ארוע משמעותי המחייב הערכה פסיכיאטרית וליווי. הפורום לא נועד לתת תוכנית טיפולית. לצורך זה תצטרך להפגש עם הפסיכיאטר שרשם לך את מגוון התרופות.הוסף תגובה
-
המשך השאלה בבקשה
מייק 13/01/2025 | 11:43תודה רבה על תשובתך.האם אפשר להבין מתשובתך שקודם יש לאזן את הפרעת החרדה באמצעות טיפול תרופתי "מטפל" ורק אחר כך לשקול הפחתה הדרגתית במינון הקלונקס? היות וניסיונות טיפול רבים ב-SSRI ו-SNRI לא הועילו יש טעם לשקול תרופה מטפלת ממשפחת ה-TCA?הוסף תגובה
-
גמילה מזריקת ריספרדל
גליה הכוכבת 06/02/2025 | 15:29לאחר שנתיים של שמוש בזקירת רספרדל אחת לשבועיים, אני בריאה לחלוטין, אין לי שום תופעות ואני מעוניינת להגמל. התחלתי לקחת אחת לחודש. תוך כמה חודשים אפשר להפסיק?הוסף תגובה
-
-
טיפול סטלה (לת)
סילביה 06/02/2025 | 13:52האם טיפול סטלה מוכר לכם ? האם אתם ממליצים למישהו שהוא פוסט טראומטי עם חרדות מחשבות שווא ולפעמים קולות ,לא במקום טיפול תרופתי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
התייעצות למישהו שרגיש לתרופות (לת)
רקפת 06/02/2025 | 13:49הילד שלי, בחור בן 28 סובל מחרדות מאז שהוא קטן ,פוסט טראומטי ובשנה וחצי האחרונים יש גם מחשבות קשות לפעמים פרנואידיות שיוצרות מצוקות קשות ולפעמים רצון לברוח ,ניסינו זיפרקסיה אירפלי מירו סרקואל דיקינט ,התגובות היו קשות מאוד, כרגע נוטל ריספרדל פנרגן ולוריון זה מרגיע אותו התנהגותית ,מחשבות נראה שעדיין מטרידות אותו ,הוא גם מאוד עצוב ,נראה חסר כח להתמודד ,גם עבר המון ,מה הפרופיל התרופתי שיכול להתאים למי שרגיש לתרופות שציינתי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דיור מוגן
-
טיפול בהפרעות אכילה
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
מתדון
-
מאפרוטילין
-
מונחים קשורים
-
אידוי קנאביס רפואי
-
נוהל 106
רופאים בתחום
ד"ר איגור קלמן
פסיכיאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר