פורום פסיכיאטריה - עמוד 497
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מאניה דיפרסיה
ש 28/04/2017 | 11:22שלום. בתי בת16, מאובחנת עם מאניה דיפרסיה ודיסטימיה. מקבלת דפלפט כרונו 1250מג. ביום, דרלין 10 מג. ביום, אלטרול למיגרנות 50 מג. ליום, סרוקוול 200 מג. ביום, לוסטרל 50 מג. ביום. סובלת מחולשה וסחרחורות. האם יכול להיות שזה בגלל כמות התרופות? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/05/2017 | 19:31לש' שלום, אינני מבינה את הקוקטייל הזה. נראה לי שכדאי שתפנו לייעוץ פסיכיאטרי נוסף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מודיקט
שירה 27/04/2017 | 19:50שלום רב, רציתי לדעת תוך כמה זמן משפיעה התרופה מודיקט מהרגע שמגיעים למינון המתאים? אני לוקחת את הכדורים של מודיקט (פלופנזין) ולא את הזריקה. המינון שלוקחת הוא 15 מ"ג פלופנזין. לוקחת יחד עם 20 מ"ג סרוקסט ו 750 מ"ג דפלפט כרונו (הדפלפט לאפילפסיה שלוקחת אותו בגלל מינון גבוה מדי של לפונקס בעבר שגרם לפרכוסים) וגם 4 מ"ג דקינט. יש לציין כי הנני בת 36 ובאבחנה של סכיזופרניה. בתודה מראש ושבת שלום, שירה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/05/2017 | 19:13לשירה שלום, לא מובן לי על מה את רוצה שהמודיקט ישפיע. מודיקט זו תרופה אנטי פסיכוטית וכל מה שכתבת אינו נשמע פסיכוטי. ככלל, לוקח לתרופות אנטי פסיכוטיות כשבועיים עד שהן משפיעות על הפסיכוזה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לא יכול להמשיך הלאה אחרי אובדן בלתי רגיל...
אנונימי 27/04/2017 | 00:13מישהי שאני מכיר נטלה את חייה, היא היתה היפה והנפלאה באדם מבחינתי, אחרת מכולם, לא הספקתי להגיד לה כמה אני אוהב אותה וקשור לנפש שלה וכמה היא כישפה אותי, לעולם לא אוכל להתאושש מזה, אני מלא בכל כך הרבה עצב, חרטה, אכזבה וצער, אני מרגיש שאין טעם לחיות בעולם שהיא לא נמצאת בו, הכל ניהיה לי חסר עניין ומשמעות, תחושות כאב ופספוס נורא גדולים איך הכל הלך לאיבוד בגלל דבר כזה, יש לי המון חוסר וודאות שאוכלת אותי בגלל שאני לא יודע מה שעבר עליה וגרם לה לבצע כזה דבר ולא יכול בכלל להתחיל להשלים עם זה או לקבל, מרגיש בפנים זעזוע, זוועה, דחק ואפלה על איך שהחיים השתנו ברגע אחד כזה מקצה אל קצה, מרגיש שכל עוד אני חי עננה של סבל נוראי תלווה אותי... השאלה אם המקרה כמו שלי מתאים בכלל לעזרה כלשהי או שפשוט אכלתי אותה במקרה אכזרי וגורלי שהסוף כמו שאני מרגיש הוא בלתי נמנע ללכת אחריה???פתח בחלון חדש-
פסיכולוגית טובה לא תזיקק
רון 27/04/2017 | 23:10לגבי תרופות יש כלאה שאוהבים ויש כאלה שלא יש כאלה שזה מוריד להם את החשק המיני ומשמין אותם ויש כאלה שלא,. משתתף בצערך מאחל ימים שקטים תכלס אבל עדיף תמיד לטפל בהקדם לפני שהמצב מחמיר , אם תישאר ככה תתנוון /תשקע בדיכאון ספורט/גראס רפואי/תרופות מה שטוב לך. סתם שאלה היתי רוצה לדעת בת כמה היא היתה ואיך היא שמה קץ חייה? זה מעניין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/05/2017 | 18:57לאנונימי שלום, תרשה לי להשתתף בצערך ובאובדנך. הסופיות שבמוות היא אכן נוראית. לדעתי עליך מחד לקבל טיפול פסיכולוגי ולדעתי מסוג של EMDR מאחר והייתה פה עבורך טראומה. דבר נוסף שעוזר הרבה זה לפעול להנצחת האדם האהוב שאיננו עוד. אולי כדאי לך לנסות להרים את הנצחתה. בתקווה שתמצא מזור לכאב, דר' קרני רובין
-
-
עידן
דה פרסונליזציה מהברינטליקס 22/04/2017 | 17:02אז לאחר 3 חודשים של הכדור הזה הבנתי שמה שאני חווה זו דה פרסונליזציה, הכדור הכניס אותי למשבצת אחרת שלא זהה למשבצת האישיות שלי , אני לא אותו אדם, הכל זר לי כאילו להתחיל תחיים מהתחלה ממשבצת שהיא לא נוחה לי, להוסיף לזה את חוסר השינה והתפתחה התופעה של הדה פרסו ... הפסקתי כבר שבועיים את ברינטליקס ועדיין השינה גרועה עדיין אני שותה מים בכח כי אין לי צורך ולפעמים אוכל בכח ללא הנאה, לגבי מיניות בעיות זקפה בגלל שאני רואה איברים אינטימיים של אישה זה נראה לי כמו יד ורגל אין הבדל מבחינתי, הסיטואציות היום יומיות כמו בסאטלה כאילו אני מסטול , חסימה מחשבתית אני חא מסוגל לשבת ולנתח מחשבות לעומק כמו שהייתי רגיל וזה גם לגבי מיניות אני מנסה להתגרות אני חסום, משהו נדפק שם במוח והזיז אותי מהמשבצת של הנשמה שלי, אני אומנם שפוי ומתקשר רגיל אבל לא חווה את החיים בכלל וזה לא דכאון רגיל זו חווית ניתוק מהאני עצמי שלי, דר קרני האם אני צריך לחיות ככה כל החיים? או שעכשיו לאחר שטופלתי רק ב ssri פתאום ימציאו לי תרופות של סכיזופרנים שאני צריך לשתות ואז החיים יגמרו בהדרגה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 22:50לעידן שלום, אחת הבעיות איתך היא שאין לך סבלנות ושאתה בכלל לא קורא את התשובות. חבל שהפסקת את הכדור. מכל מקום, זמן מחצית החיים של התרופה הוא יומיים וחצי-שלושה. זה אומר שהתרופה נשארת בדם יותר מעשרה ימים. מאחר וכך, רק כעת התנקתה התרופה מדמך. אני משערת שבתוך כשבועיים הדברים יתחילו לחזור לקדמותם, כולל הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
זה החיים אחי
הקטור 25/04/2017 | 01:53תרופות זה יותר לזקנים מהדור של פעם אנשים בני 30--60 חנונים כאלה שלא אכפת להם מסקס, תן להם כל היום לקרוא ספרים ולהסתפק במועט בחיים זה אנשים שלא אכפת להם לחוות שליש אורגזמה עם תרופות. הדור של היום לא סובל תרופות אני בן 24 ניסיתי את רוב התרופות הכול היה בלתי נסבל משמין/הופך אותי לאימפוטנט. לא רוצה להרוס באמת אבל מרגיש לי כאילו הכול עשוי מאותו חרא ופשוט לא שווה את זה חי עם דיכאון הכי עמוק שיש וגם לא מתחבר לתרופות זבל האלה, יש כאלה שלוקחים ונהנים מכל רגע אתה מבין זה אותם אנשים שאוהבים ללכת עם סנדלים בקיבוץ ונהנים מכל רגע בצבא אז אנשים כאלה אין להם בעיה לקחת כדור מסריח שעושה לך סטלה יותר מסריחה מנייס גאיי וגורם לתופעות לוואי .. אתה כמוני פרפקציוניסט וחשוב לך החשק המיני אני אומר ככה, אם לבן אדם אין חשק מיני או חשק מיני מופחת, אף בחורה לא תהנה ממנו במיוחד שהבחורות של הדור של היום חולות סקס וכסף, הסקס והגודל קובע, אז אם אין לך סקס סביר להניח שבת זוג סתם תרצה ממך כסף ולא תהנה ממך זה מה שאני חושב על התרופות האלה הלוואי ואלוהים יתן לנו כוח להסתדר בלי הרעל הזה הפסיכיאטרים האלה אלופים בלדבר לשכנע חלק מהתפקיד שלהם זה לדחוף לך חרא של תרופה כדי שתחזור עוד פעם ועוד פעם לעוד פגישה גם אם זה במחלקה לבריאות הנפש הם מקבלים על כל פגישה וכל מטופל לא באמת אכפת להם אם נמות רק הכסף שלהם -
לדר קרני במיוחד
עידן 26/04/2017 | 12:31הדה סיטויאציבות הזו נגרמה עקב חוסר שינה תקופתי לדעתי אז מה ההגיון בלהמשיך תתרופה בכח? ואיך אני מצליח לחזור לעצמי ולא לחשוב שאני באיזה טריפ כרגע? הדכאון לא מלחיץ כמו ההרגשה שאני לא אני...והכל מוזר לי...והפחד להשתגע... -
דה פרסונליזציה/דה ריאליזציה
תמרי 01/05/2017 | 03:30נסה לשלב את הטיפול התרופתי עם אבץ ואומגה 3.אל תצפה לשיפור מיידי, זה עשוי לקחת זמן. *כמובן שעדיף שתתייעץ עם איש מקצוע לגבי זה* -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/05/2017 | 18:39לעידן שלום, אני לא מבינה על מה אתה מדבר הלו הפסקת את הכדורים מזמן. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טיפול בדיסטמיה/דיכאון ע"י ויפאקס (לת)
רוני 30/04/2017 | 22:06חברה טובה שסובלת מדיכאון קל עד בינוני, קיבלה טיפול בציפראלקס, שעזר לה למתן חרדות, אבל לא שיפרו משמעותית את הדיכאון. כעת הפסיכיאטר המטפל נתן מרשם לויפאקס במינון 225. האם יש קושי וסיכון להגמל מויפאקס? מכירה מקרים שלמרות ירידה איטית והדרגתית בויפאקס, היו תופעות גמילה קשות שהעלו רמות דיכאון. איזה תרופות אחרות בטוחות יותר יש לטיפול בדיכאון? הכוונה מבחינת פחות סיכון לקשיי גמילה/" להתמכרות". תודהפתח בחלון חדש -
מהן האופציות שלי?
זהבית 28/08/2014 | 22:13שלום ד"ר. כאן זהבית. בת 28. סובלת מ- MDD ומ-OCD. מ-2.5 נוטלת פבוקסיל. מ-19.5 על 200 מ"ג, מ-28.5 על 250 מ"ג ומ-2.8 על 300 מ"ג. בשבוע הבא יש לי פגישה עם הרופא שלי. רציתי לדעת מהן האופציות שלי להמשך טיפול מכיוון שהדגשים שלו הם לרוב על אם אני לוקחת את הלוריבן (שהחלפתי בקלונקס השבוע), לכדור השינה סטילנוקס הוא בכלל לא מתייחס, אומר שמירו ופבוקסיל הם התרופה שלי, שצריך לתת עוד זמן לפבוקסיל ושולח אותי הביתה בלי שום שינוי כל פעם. רציתי לדעת אם מבחינת הזמן שנתתי לפבוקסיל יש עוד סיכוי לשיפור מבחינת הדיכאון? והחרדה? האם יש עוד סיכוי שהתרופה תחזיר לי את החיוך לפנים? ומהן האופציות האחרות שלי חוץ מפרוזק שמעורר וסרוקסט שגורמת להשמנה. כמו כן אני מפחדת מנוגדי הדיכאון הטריציקליים ומתופעות הלוואי שלהן. האם יש דרך אחרת? האם אפשר לשלב את הפבוקסיל עם עוד תרופה מהדור הראשון? הגוף שלי עדיין חסר שקט, הרגל קופצת, אני לא רוצה להשמין אך המירו מאריך לי את שנת הלילה ומשפר את מצב רוחי. מהו הצעד הבא לדעתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/09/2014 | 16:05לזהבית שלום, בהחלט יש עדיין מקום לחכות לפחות חודש אם לא חודשיים כדי לראות אם 300 מ"ג לא ישפרו את מצבך. אם לא יחול שינוי אז ניתן יהיה לעשות אוגמנטציה (חיזוק) כנגד ה-OCD עם אנטי פסיכוטיים מהדור החדש כמו זיפרקסה, ריספרידל או אביליפיי במינון נמוך. בברכה, דר' קרני רובין -
ד"ר קרני שלום ותודה
זהבית 01/09/2014 | 16:21אני מעדיפה להימנע מכדורים אנטי פסיכוטיים. יש לציין שבמשך שנים הייתי רק עם ציפרלקס 20 מ"ג, ללא אוגמנטציה לטיפול, ללא כדורי שינה וללא כדורי הרגעה. מעולם לא הגעתי למצב פסיכוטי. מהן האופציות האחרות שמשתלבות עם פבוקסיל ויכולות להועיל לי מבחינת דיכאון, חרדה ושינה? אני מקווה שאולי עם עוד כדור כאוגמנטציה לפבוקסיל אוכל בהדרגה להפסיק את הקלונקס והסטילנוקס וגם את המירו שגורם לי לאכילה מופרזת אך בשבילי הוא תוספת לכדור השינה שלא מאפשר לי מספיק שעות שינה לבדו. בינתיים אין לי כוח נפשי להחליף את הפבוקסיל ואם את אומרת שיש מקום לתת לו עוד זמן אחרי 4 חודשים אני מתנחמת בכך. תודה. -
לר.צ. המלומד
זהבית 02/09/2014 | 21:06שלום ר.צ. האם יש לך הצעה להוספה/שינוי תרופתי שיעזור לי במצבי: אני סובלת מ-MDD ומ-OCD נוטלת פבוקסיל 300 מ"ג אך הוא לא מכסה אותי מבחינת דיכאון ורגישות יתר ואני סובלת מחוסר שקט שמתבטא בהקפצה של הרגל במשך כל היום. כמו כן נוטלת קלונקס 0.5 מ"ג שלא עוזר עם חוסר השקט, רבע כדור מירו שעוזר ונותן את תחושת ההקלה והחיוך האבוד, אך אני נוטלת אותו רק שעה לפני השינה כי הוא גורם לי לאכילה מופרזת וסטילנוקס 10 מ"ג לשינה. תודה רבה מראש. -
שלום זהבית
ר.צ. 03/09/2014 | 19:02מהניסיון שלי כחולה כדאי להוסיף כדור בשם אדרונקס. הוא משתלב מצוין עם SSRI (כמו פבוקסיל) והתחושה היא שהכדור הזה מכניס את ה SSRI לפעולה כמו שניצוץ מדליק אש. למינון של 300 מ"ג פבוקסיל ניתן לדעתי להוסיף 2-4 מ"ג בלבד(אבל בהדרגה!). בהמשך הטיפול יתכן שנוי במינונים. כדור נוסף הוא וולבוטרין שיש לו תפקיד דומה לאדרונקס בטפול בדיכאון: שניהם לא יעילים לבדם, אך כתוספים לכדור סרוטונרגי הם מצוינים. לפני כן כדאי למצות טיפול נוכחי ולהוריד את המירו לדעתי. האם האבחנה של OCD היא ודאית? הרבה פעמים ל MDD מתלוות מחשבות אובססיביות וזה לא בהכרח OCD. -
תגובה
מרגלית 03/09/2014 | 20:19ספורט ,חשיבה חיובית, , NLP צריך טיפול התנהגותי על מנת שיחול שינוי,כדורים לא יפתרו חרדות פחדים בעיות שינה, אם הבעיות לא מטופלות חומר למחשבה :) וחברה חברה חברה ,התנדבות, נתינה לאחר נסי ותראי שלא יהיה לך זמן להיות בדיכאון -
למרגלית
שיר 03/09/2014 | 21:00מחילה, זה נשמע שלא חווית דיכאון. כי מי שחווה יודע שאין כח-חשק-מוטיבציה וכו להתחיל כלווום. אפילו לא לקום מהמיטה. להפך, כל מה שאני הייתי עסוקה בו לפני כן בכלל לא מעניין אותי! הלוואי שהיה אפשר להתנדב, פשוט לי זה נשמע לא מציאותי כל כך ההצעה שלך, כי במצב של דיכאון אתה חייב משהו (כדורים/טיפול רגשי/תמיכה) שיקים אותך ויחדש אותך ולאחר מכן בעזרת השם גם נוכל להתנדב! -
למרגלית
סימה 03/09/2014 | 21:22אין לך מושג על מה את מדברת. אני אישית הייתי בעבודות, למדתי, התנדבתי, הייתי פעילה ספורטיבית, היו לי המון תחביבים וחברים, הייתי בזוגיות, הייתי בטיפול פסיכולוגי. אני מדברת אתך על דיכאון כל כך גדול שבתקופה כזאת מלאה בחיים שלי הייתי בוכה באמצע סקס. כשהדיכאון בנסיגה, כן, אפשר לעשות את הדברים שמנית. אבל באותם רגעים שהדיכאון תוקף והוא חזק מספיק ואין כיסוי תרופתי אין פעילות שיכולה לעצור אותו. אי אפשר אפילו לחשוב על פעילות. לפעמים אי אפשר לעשות את הפעולות הבסיסיות ביותר כמו לאכול. אני מכירה מקרוב מאוד חשיבה כמו שלך. זו אטימות. הכדורים האלה מצילים חיים. בלעדיהם אנשים מתאבדים. וצריך אותם בדיוק כמו אנטיביוטיקה לדלקת. אני בטוחה שמעולם לא חווית אפיזודה מג'ורית, אני בספק גדול אם את אובדנית. אולי את חושבת שאת יודעת הכול, אבל ספק אם את דיכאונית או יכולה באמת להבין את זה. ותגובות כמו שלך רק מעצבנות. -
שלום ד"ר רובין
זהבית 04/09/2014 | 15:32ד"ר האם הבנתי אותך נכון? האם יש עוד מקום לתת זמן לפבוקסיל? עם מה היית משלבת אותו במקרה שלי, MDD ו-OCD? רגישות היתר ובעיית הדיכאון לא נפתרו. אחרי כמה זמן מתחילים לנסות שילובים? (לא אנטי פסיכוטיים בבקשה). האם ייתכן שהקפצת הרגל כל היום תיפתר עם החלפת תרופה אחת בקוקטייל שנקלעתי אליו - פבוקסיל, מירו, סטילנוקס ולוריבן? תודה רבה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:14לזהבית שלום, ניתן להוסיף לפבוקסיל או אלטרול או אנפרניל תוך בדיקת רמת הדם של האלטרול או של האנפרניל (בדיקה הנעשית אך ורק בהדסה עין כרם במחלקה לפרמקולוגיה קלינית). הבדיקה נדרשת בכדי לקבל רמה טיפולית של התרופה הנוספת. קיימת אינטראקציה בין פבוקסיל לבין תרופות אלה אשר גורמת לכך שהרמה של האלטרול או האנפרניל עולה מאוד. אני נוהגת בד"כ במקרים שבהם אני נותנת את השילוב לרדת ברמת הפבוקסיל ל-200-250 מ"ג ולתת אלטרול 100-150 מ"ג לפי רמת הדם או 112.5 מ"ג אנפרניל לפי רמת הדם. האלטרול יותר מרגיע ואילו האנפרניל יותר טוב ל-OCD. בשילוב מסוג זה מונעים את חומרי הפירוק הטוקסי של האלטרול ושל האנפרניל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:15למרגלית, חבל שאת מגיבה על דברים שאת לא מבינה בהם. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:17לסימה שלום, כל מילה שלך חקוקה בסלע ואת צודקת במאה אחוזים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:20לזהבית שוב שלום, בהמשך למה שכתבתי לך על שילוב של פבוקסיל עם אלטרול או אנפרניל, במקרה שלך הייתי עושה ניסיון עם שילוב של פבוקסיל ואלטרול, מפסיקה את המירו ואת הסטילנוקס ולפי שעה מאפשרת את המשך הלוריבן. הסיבה שהייתי מנסה זאת היא שהאלטרול מרדים מספיק ואין צורך במירו או בסטילנוקס. הייתי מנסה את השילוב רק לאחר שיעברו שלושה חודשים מיום שהגעת למינון של לפחות 250 מ"ג פבוקסיל. לגבי הקפצת הרגל, יש לי תחושה שבשילוב האמור התופעה תיעלם. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:21לשיר שלום, הצדק איתך. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה
מרגלית 04/09/2014 | 18:20מבינה גם מבינה, ולדעתך רפואת אינטרנט כן ראויה?ייעוץ לאנשים בדיכאון על תרופות באינטרנט זה אתי?אחראי יותר? נקודה למחשבה :) בכל אופן זו דעתי המבוססת! בריאות לכולנו וכל טוב -
MDD
דנה 26/04/2017 | 14:28מה זה אומר בעצם MDD -
כדורים
גל 27/04/2017 | 17:55אכן....כל מילה בסלע.....לי היה הכל וחטפתי חרדות משתקות ....לא עזרו טיפול פסיכולוגי הומאופטי וקישקושים בקומקום.....הכדורים חד משמעית הצילו את חיי....במקום לבזבז את הזמן אני ממליצה לכל מי שחלה בדיכאון וחרדות לטפל תרופתית ולא לותר עד שמוצאים את הכדור הנכון והשילוב הנכון..... -
לדנה החמודה
. 27/04/2017 | 21:12את יכולה לבדוק בגוגל - MDD -סוג של אוטיזם/ ויכולת לשאול זאת לא כחלק משרשור משנת תרפפ"ו -
לדנה
שלא יטעו אותך 29/04/2017 | 18:33דיכאון קליני (קרוי גם: דיכאון מז'ורי, מצב דיכאוני מז'ורי או אפיזודה דיכאונית מז'ורית; באנגלית: Major Depression או Major Depressive Episode; בעבר נקרא גם "דיכאון אנדוגני") הוא הפרעה נפשית, המאופיינת בדפוס נרחב ומתמשך (בדרך כלל שבועות וחודשים) של מצב רוח ירוד, שאליו מתלווים הערכה עצמית נמוכה ואובדן עניין והנאה מפעילויות מהנות, חרדה, הפרעות שינה ותיאבון, חוסר מרץ, מחשבות פסימיות בדרגות שונות - עד כדי מחשבות של חוסר טעם לחיים ואובדניות, ירידה בריכוז ובזיכרון, ופגיעה משמעותית בתפקוד. אוסף תסמינים זה קיבל את שמו המקצועי, תואר וסווג כהפרעת מצב רוח במהדורה משנת 1980 של ספר האבחנות של האגודה האמריקנית לפסיכיאטריה (ה-DSM). המצב הדיכאוני המז'ורי יכול להיות אפיזודה חד-פעמית או אחת מהאפיזודות או ההתלקחויות החוזרות של ההפרעה הדיכאונית המז'ורית (Major Depressive Disorder או MDD) הידועה כ "דיכאון חד-קוטבי" (Unipolar Depression) או יותר נכון ההפרעה האפקטיבית החד-קוטבית (Unipolar Affective Disorder ,Unipolar Mood Disorder) -
התנצלות
. 29/04/2017 | 20:50דנה יקרה, אני מתנצלת לא הייתי צריכה להגיב כמו שהגבתי נקודה (: -
תוספת
מ. 30/04/2017 | 00:20כמו כן, נחשבת למחלה קשה עם כ-10% תמותה (מעשי אובדנות). נחשבת למחלה נפוצה (כ-20% מהאוכלוסיה). עם זאת, אחת המחלות שהרפואה פותרת כיום בצורה טובה ויעילה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/04/2017 | 16:31לדנה שלום, זה דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
השטן מכריח אותי לאכול
דנה 26/04/2017 | 13:08אכלתי היום בצהריים 4 כרעיים עוף ו-4 שוקיים עוף ו-10 יחידות תפוחי אדמה עם קטשופ ו-200 גרם פסטרמה חזה בקר. ראיתי שעליתי במשקל מהבוקר 4.600 קילו ממה שאכלת בצהריים. אני עכשיו בטראומה שאכלתי ככה. חבל שאני לא יכולה להקיא. אוי ואבוי. אכלתי מהעופות איזה 30,000 קלוריות!!! ראיתי באינטרנט שבכרעיים יש 2000 קלוריות. ואכלתי 2 כרעיים ענקיים. זה היה ממש בולמוס אכילה בלתי נשלט!!!!! איך אני אוריד עכשיו את ה-4.600 קילו שהעליתי מהבוקר? מה הכרעיים והשוקיים והתפוחי אדמה והפסטרמה שקלו 5 קילו של שומן????? אני עכשיו לא יכולה לתפקד!!!! למה אכלתי את זה למה? אלוהים למה הענשת אותי???? למה השטן שלט בי וגרם לי לזלול 2 כרעיים ו-2 שוקיים ו-10 יחידות תפוחי אדמה????למה?????למה זה קרה לי????. למה לא הצלחתי לעצור את עצמי למה?????פתח בחלון חדש-
את הורסת.. :~
צחי 26/04/2017 | 21:30לפחות את מודעת לכמיות. פתחת לי את התיאבון.. 😋 גם אני סובל מעודף משקל בינוני.. אבל אני בקושי אוכל!. ולא יורד גרם! אז מה יותר גרוע?!.ואי אפשר לעלות 4.600 ביום! תתעסקי בדברים ותשתי הרבה מים. -
איבוד שליטה
. 26/04/2017 | 21:39שלום דנה, מקווה שלא תכעסי שאני מתערבת. אני חושבת שהאכילה או הפרעת האכילה זה רק סימפטום לבעיות הרבה יותר עמוקות. התחושה של חוסר השליטה מאוד מתסכלת וחשוב מאוד טיפול רגשי/ פסיכולוגי בנוסף לייעוץ דיאטני שאפשרי דרך קופת חולים . אני חושבת שהרופאה כבר הציעה לך פעם, בשלב ראשון לעשות בדיקות דם (הורמונליות ואחרות) כדי לשלול סיבה פיזית. וזה נכון שאי אפשר לרדת 4.5 קילו ביום וגם לא ביממה. אבל ממש חשוב שלא תתעסקי במשקל אלא תתמקדי בבריאותך הנפשית והפיזית. ליבי אתך, בהצלחה! -
זה התרופות שגרמו לך ולא השטן, השטן עסוק באורגיות
אראלה לשעבר 26/04/2017 | 22:23התרופות מגבירות את התיאבון ומשמינות זה למה אנ לא צורך אותם תפסיקי עם התרופה המסריחה הזאת ותראי איך התיאבון יורד אל תקשיבי לכל הזקנים פה אני אחד שניסה עשרות תרופות וסבל מאותה בעיה כמוך עברתי לספורט, מאושר אני לא ממש אבל כל עוד את בשיגרה עם אנשים ומשקיעה בספורט כל יום שעה שעתיים יעבור לך אל תדאגי זה יעבור אבל תנסי בלי התרופות ותראי איך מאה אחוז את אוכלת פחות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/04/2017 | 16:30ל-. שלום, לא יכולתי לענות טוב יותר ממך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה
סובל 26/04/2017 | 11:12שלום דוקטור יקרה נוטל אסיוול 12 מג במקום 2 לוריוון שלקחתי. בערך שבועיים אחרי התחלת אסיוול בבדיקת דם אנזימי כבד פי 3 מעל הנורמה בנוסף לקחתי אבקות פחמימןת וחלבונים לאימונים פעם ראשונה בחיי ולא כלכך התאמנתי ממה לדעתך עלו האנזימי כבד? ושאלה נוספת האם אנטומין 20 מג בלילה עם 10 מג ואליום מותרים ביחד? האם יש להפסיק 100 טרזודיל במכה ואז להתחיל תאנטומין? ובכלל לגבי שילוב של סרוקסט אנטומין ואסיוול מותרים ביחד? תודה רבה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/04/2017 | 16:27לסובל שלום, ראשית אני לא יודעת ממה אתה סובל. לגבי אנזימי הכבד זה וודאי לא מהלוריבן, זה יכול להיות מהפחממות והחלבונים שלקחת לאימונים. אני בכלל נגד לקחת ואליום ועדיף לדעתי הלוריבן. בעיקרון מותר לקחת את שניהם ביחד. אתה יכול לרדת בטרזודיל ל-50 מ"ג ולאחר מכן להפסיק, תוך כדי לקיחת האנטומין. אינני מבינה את רצף השאלות שלך, לך להתייעצות וטיפול אצל פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אינוזיטול
בן שכול 26/04/2017 | 08:35כיצד פועל אינוזיטול ? מהם המינונים המקובלים לטיפול בgadוהם ניתן לשלו עם סימלטה ופנרגן..? תודה מראש בן שכולפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/04/2017 | 16:23לבן שכול שלום, רצ"ב הקישור שנתתי כבר כמה פעמים בנושא - http://www.focus.co.il/infopage.asp?page=474 בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חלוקת כדור למנות קטנות ומדוייקות
בוריס 25/04/2017 | 09:24שלום, יש לי כדור שאני רוצה לחלק למנות אני צריך להפחית מנה ב-10% פחות במטרה להפסיק לקחת תרופה. מותר לקחת כדור בשיטה זאת אבל על כדור עצמו אין פסי חלוקה שיעזרו לחלק על מנות קטניות בדייקנות. אני מדבר על מנות כמו: 2.025 מג, 1.822 מג, 1.64 מג, 1.476 מג כפי שרואים, הפרש הוא קטן ואי אפשר להגיע למנה רצוייה בדייקנות. שמעתי שניתן לכתוש כל הכדור, לערבב עם מים ולהשתמש במזרק בשביל למדוד כמות רצוייה. האם מישהו יכול לתת לי עצה בנושא? מדובר במזרק ספציפי שמיועד למדידה? אולי יש עוד אופציות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/04/2017 | 16:09לבוריס שלום, האופציה הטובה ביותר היא להפסיק להיות כפייתי. אני לא יודעת על איזה כדור מדובר, אך בדרך כלל ירידה לחצי המנה, אחר כך לרבע ואחרי זה להפסיק, היא בהחלט סבירה. בברכה, דר' קרני רובין -
לרוב אנשים כן אבל יש גם...
בוריס 30/04/2017 | 16:23יש מעט אנשים שרגישים לירידות וחווים בתסמיני גמילה עם ירידות בטווח זמו קצר או בירידות "חדות". בקהילה שלהם קראתי שסיכוי הצלחה לרדדת ולא להרגיש תסמינים הוא יותר גדול אם ירידה מתוכננת לטווח זמן ארוך יותר עם הפחתת כמות ב-10% כל פעם בנטילת תרופה.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד