פורום פסיכיאטריה - עמוד 500
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תרופות (לת) רונית 25/04/2017 | 15:51כן,אחיי לדיכאון החרדות וכל מה שנלווה אליהן, אכן, כל התרופות מחורבנות. 4 שנים במשבר ועדיין לא מצאתי את התרופה שתרים אותי, שתגרום לי לחייך, להיות שלווה ורגועה, שתחזיר לי את עצמי,מה שעזר הפסיק לעזור, מינונים גבוהים מחמירים את מצבי,אז אני תקועה. מינון נמוך לא מספיק,מינון גבוה מגביר את החרדות והדיכאון באופן חמור. אני בטוחה שקיימות תרופות חדשות שלא מגיעות ארצה ומצפים מאיתנו הסובלים להניע את זה מול בולדוזרים של בירוקרטיה. זה היה צריך להיות אינטרס של הפסיכיאטרים שלנו. שמלעיתים אותנו בתרופות שרובן ככולן עובדות אותו דבר למעט ניואנסים קטנים. לולא הלוריוון אני גמורה, אפס מאופס, החרדות והדיכאון משפילים אותי כאדם,ואין מזור ואין מענה. בעצם שכחתי את אופנת השילובים, לדחוף בנוסף לאנטי דיכאוני תרופות אנטי פסיכוטיות או תרופות לאפילפסיה, מעדיפה להמשיך לסבול. זה גבול שלעולם לא אחצה.אני לא פסיכוטית ואין לי אפילפסיה, ככה פשוט. הייתי מטופחת אצל פביכיאטר נחשב ועזבתי אותו, כעת מטופלת אצל פרופסור,מנהל מחלקה שעושק אותי ואני עדיין סובלת.לא רואה אור בקמה המנהרה.פתח בחלון חדש
תופעות שחוזרות על עצמן יעלה 23/04/2017 | 00:37ערב טוב! אני בת 32 וסובלת מחרדת בריאות וגם מדיכאון. במהלך השנתיים האחרונות נמצאת בתהליך של התאמת טיפול תרופתי, בנוסף לנפשי. כיום לוקחת פריזמה 20 מ"ג כחודשיים. זו התרופה הרביעית שאני מנסה וכל פעם יש כמה תופעות מוזרות שחוזרות על עצמן עם התחלת הטיפול ולא נעלמות: - הופעת פצעים ואדמומיות בפנים ויובש בעור הפנים והרגליים. אגירת נוזלים ונפיחות שממש מרגישה כאילו הפנים שלי נראות שונה מלפני הטיפול. - המחזור שלי נעלם ליותר מחודשיים ונהיה לא סדיר. ברגע שאני מפסיקה עם התרופה, הוא מסתדר. כלומר, ללא התרופות הוא סדיר לחלוטין - נעילת לסתות ממש קשה ומתח בשרירי הפנים בכל אופן, אני כבר קצת מבולבלת ותוהה אם יש קשר לתרופות. או שאולי אני צריכה לבדוק כיוונים נוספים? עד היום חוץ מהפריזמה ניסיתי ציפרלקס, סרנדה ורמוטיב.מאוד מוזר לי שהתופעות האלו חוזרות כל פעם. הרי מדובר בחומרים שונים. הרופא שלי עובד עצות בעצמו. * רק מציינת שכל השינויים והנסיונות נעשו בהנחיית פסיכיאטר ושום דבר לא על דעת עצמי תודה רבה ויום טוב!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 23:18ליעלה שלום, האם יתכן שתפקוד בלוטת התריס שלך הוא גבולי וברגע שאת לוקחת תרופה נוגדת דיכאון שמורידה מעט את התפקוד את נכנסת למצב של תת פעילות בלוטת התריס? אם זו הבעיה אז למעשה את במצב של תת תפקוד סמוי וכדאי להוסיף תכשיר של תירואיד (סינתרואיד). בברכה, דר' קרני רובין
יתכן!יעלה 25/04/2017 | 09:43מעניין...זה אכן כיוון לחשוב עליו. לפני שנה וחצי ה tsh היה 2.5. אחזור בקרוב על בדיקות הדם שלי. אולי זה גם יכול להסביר את חוסר החשק המיני בתקופה האחרונה שיש גם בלי קשר לתרופות. בכל מקרה, תודה רבה!
סוכרים וקפאין-מצב נפשי שואל 22/04/2017 | 19:12שלום ד"ר.אני בן 35 וכסובל כרונית מהפרעת חרדה אני מטופל ב-SSRI. יש לי בעיה שאני "מכור" לשתיית קולה" כבר כ-15 שנה. כל יום אני שותה בממוצע כ-1/2 ליטר ואולי מעט יותר. זה גורם לי למספר שעות לשיפור מצב הרוח והערנות והרווחה הכללית. אני רוצה להפסיק את צריכת המשקה ועשיתי זאת בתהליך מאוד הדרגתי של הפחתת כ- 80 מ"ל כל 10 ימים עד הפסקה מוחלטת. חלפו שבועיים מאז ההפסקה המוחלטת ואני מרגיש "און ואוף" עצבנות חזקה,תחושת חרדות מתגברות,אי שקט כללי,דכדוך עדי כדי ממש דיכאון.יצא לי לקרוא שבגלל הגוף מתרגל להפחתת הסוכר הרב אליו היה "רגיל" יום יום מדובר בתהליך של 3 עד 4 שבועות של "תופעות-גמילה". אתמול נשברתי וקניתי את המשקה ולאחר שעתיים "חזרתי לעצמי". אני תוהה מה כדאי לי לעשות נכון למצב כרגע? אולי לא להיגמל לחלוטין אלא להפחית משמעותית? מצד שני כאשר אני שותה קולה נניח בצהריים כבר בערב יש לי חשק עז לרדת לקנות עוד בקבוק... אודה לעצתך בנושא.בתודה ובברכה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 23:38לשואל שלום, הבעיה היא שאתה נשמע כמכור לקולה. אני לא בטוחה שזה לסוכר. יתכן וההתמכרות היא לקוקה קולה. הייתי עושה נסיון מה קורה כאשר אתה ממיר את הקוקה קולה בקולה זירו או בדיאט קולה. גם הם אינם הדבר הבריא ביותר, אך ניתן להיגמל מהם בהדרגה. במידה וההתמכרות היא לסוכר, אז אולי ניתן לשתות תה/קפה עם כפית אחת של סוכר. בברכה, דר' קרני רובין
מצבי רוח ובלוטת התריס לירי 21/04/2017 | 16:32לקרני שלום וברכה, בשל בעיות עם בלוטת התריס שלי(תת פעילות כבר שנתיים וחצי), אני לוקחת כשנה וחצי מינון של 250 מ"ג יוטירוקס בשבוע. לאחרונה עברתי לארה"ב וחשה הרעה במצב( מצבי רוח הפכפכים ועוד).ביצעתי בדיקת דם שהראתה תת פעילות ( ערך של 9.97) והומלץ לי להעלות מינון של התרופה ל-350 מ"ג בשבוע . הבעייה היא שבארה"ב ככל הנראה לא ניתנת יוטירוקס, הוצע לי לקחת את התרופה לויטרוקסין.האם מדובר באותה התרופה,רק שם גנרי שונה? מה ההבדל בין שתי התרופות? והאם מצבי הרוח עשויים לנבוע מתת הפעילות? תודה מראש, ליריפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 23:33ללירי שלום, ככל גם בארץ אני ממליצה לקחת סינתרואיד (גנריקה אמריקאית) ולא יוטירקס. בהחלט הייתי עוברת לתכשיר האמריקאי. אני קצת מתקשה להבין את תת הפעילות הכל כך קיצונית. האם יש לך נוגדנים גבוהים? אני לא מכירה את הלויטרוקסין, אך אני משערת שזה בעצם הסינתרואיד שהיא תחליף טוב. מצב רוח דיכאוני בהחלט יכול לנבוע מתת פעילות וגם מיתר פעילות של הבלוטה. יש לקחת בחשבון שהאמריקאים שמים יוד במלח ולכן בדרך כלל רואים תמונה הפוכה לפיה חולה מאוזן בארץ הופך להיות חולה עם יתר פעילות בארצות הברית. אני כנראה יודעת פחות מדי על בעית בלוטת התריס שלך כדי לחוות דעה ואינני אנדוקרינולוג. בברכה, דר' קרני רובין
שני תיאורי מקרים על סימבלטה 180 מג יעקב 14/04/2017 | 12:07היי מצאתי שני תיאורי מקרים ל180 מג סימבלטה: אשמח לדעתך ד"ר קרני רובין היקרה ראשון: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3342990/ ושני: https://www.researchgate.net/publication/26254392_High-dose_duloxetine_for_treatment-resistant_obsessive-compulsive_disorder_A_case_report_with_sustained_full_remission בשני מקרים אלו כשהורידו חזרה את המינון מ180 מג ל120 מג חלה החמרה באוסידי. אם אני זוכר נכון אז שני מקרים אלו היו עמידים לטיפולים קודמים של מס' תרופות SSRI במינונים גבוהים ובשילוב עם אנטי פסיכוטיים. וזה פרט למס'תיאורי מקרים אחרים של מינון עד 120 מג לאוסידי אותם ניתן גם למצוא באינטרנט (אוכל להביא קישורים). אשמח לדעתך ד"ר קרני רובין היקרהפתח בחלון חדש
רפואה זה לא מדע מדוייקהפרשן 14/04/2017 | 13:52אם יש חומר מקצועי מהימן אשר תומך בנטילה בטוחה של 180 מ"ג לבעיה שלך, מדוע לא לנסות?
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:21ליעקב שלום, אני מודה על שהארת את עייני. לא ניתן להתווכח עם עובדות למרות שדרוש יותר נסיון עם זה. ייתכן ומקרים אלו צריך לבדוק בבדיקה הגנטית Genomind, שהיא בדיקה גנטית להתאמה של תרופות פסיכיאטריות ותרופות לכאב, היכולה לרמז על פירוק יותר מהיר של התרופות או צורך במינונים יותר גבוהים. בכל אופן אבדוק את הנושא. בתודה ובברכה, דר' קרני רובין
מינון של 180 מג בסימבלטהיעקב 23/04/2017 | 19:37שלום שוב ד"ר רובין היקרה תודה על תשובתך. האם כעת היית שוקלת לתת מינון של 180 או 240 מג לחולה אוסידי עמיד? והאם יש בעיה עם לחץ דם במינונים הללו? שאלה נוספת שלי היא מתי היית נותנת למטופל שסובל מדיכאון/חרדות (בלי אוסידי) פרוזק ומתי היית נותנת סימבלטה? בתודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 23:28ליעקב שלום, 240 מ"ג בשום פנים ואופן. לגבי 180 מ"ג, אני צריכה לברר עם חברת התרופות (איליי לילי וחברת טבע). לגבי שאלתך השניה, במידה ויש חרדות אני נוטה לתת סימבלתה. בברכה, דר' קרני רובין
דיכאון חרדתי צריך עזרה דחופה בדוי 22/04/2017 | 20:31אני ילד בן 19 כבר עבר שנה מאז שהשתחררתי מטיפול נמרץ אחרי ניתוחים בריאות עברתי תקופת חרדות של כמה חודשים ושהפסיק החרדות מהניצול התחיל לי תקופת דיכאון לחץ תמידי הרבה ריבים בבית אני נכנסתי למעגל של לחץ נפשי ניסיתי כבר שתי סוגים של כדורים ואחרי יומיים שאני לוקח כדור אני מפסיק כי אני לא מסוגל לעמוד בתופעות לוואי זה עושה לי רעידות כל הגוף סחרחורות אני עובר תקופה ממש קשה תקופה שילד בגילי לא צריך לעבור ולהיות תמיד מודאג אני מטופל אצל פסיכולוג הוא אמר שאני יקבע עוד פעם תור אצל פסיכיאטר אני ממש קשה לי התחיל קצת מחשבות אובדניות שנורא מלחיצות אותי אבל אני רוצה לחיות ואני רוצה להיות מאושר כי תמיד הייתי ילד שמח ומצחיק ואני באמת רוצה להיות מאושר אם אפשר לקבל עצה דחופה מה לעשות כי אני קובע שוב פעם תור לפסיכיאטר ואני ממש מפחד לקחת כדורים נוגדי דיכאון וחרדה אני באמת רוצה שיעבור כל התקופה הזאת ולהיות שמח שוב פעםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 23:08לבדוי שלום, קודם כל צר לי שעברת תלאות כל כך קשות שהיו גורמות גם לאדם מבוגר לחרדות. לדאבוני, כל התרופות נוגדות הדיכאון הן אינן משפיעות מיד ויש להן תופעות לוואי. מסיבה זו, אני בדרך כלל נוהגת להתחיל עם רמוטיב שזה כדור צמחי אשר יעיל נגד דיכאון כמו ציפרלקס, אך יש לו פחות תופעות לוואי, בתנאי שלוקחים אותו עם אוכל. יחסית הוא משפיע מהר יותר. אם לאחר כשבועיים-שלושה המצב לא מתחיל להשתפר, ניתן אז לעבור לכדור נוגד דיכאון אחר כמו לוסטרל או סימבלתה ואז יש פחות תופעות לוואי. בנוסף, ניתן להפסיק את הרמוטיב מהיום למחר כשהמצב משתפר. וכן הוא טוב במיוחד לדיכאון תגובתי. עברת תקופה קשה אבל לדעתי עם קצת סבלנות תחזור להיות שמח שוב פעם. בברכה, דר' קרני רובין
חרדה*Ee5003 22/04/2017 | 18:38.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 23:00ל-EE5003 שלום, אלו שתי תופעות שונות לחלוטין: ב-OCD המטופל סובל מאובססיות (מחשבות פולשניות וטורדניות) ו/או קומפולסיות (דחפים לבצע טקסים במטרה לגרש את המחשבות הבלתי-רציונליות). הפעולות הטקסיות מפחיתות את החרדה, אולם לזמן קצר, והן גורמות סבל וטרחה כשלעצמן. הימנעות מהפעולות הטקסיות מעצימה מאוד את תחושת החרדה ויוצרת תחושת דיכאון. חרדה מוכללת היא הפרעת חרדה המאופיינת בדאגה רבה, בלתי נשלטת ולרוב בלתי רציונלית, המופיעה באופן בלתי פרופורציונלי בתגובה לאירועים רבים ושונים בחיי היומיום של האדם, לאורך תקופה של לפחות שישה חודשים. הדאגה קשה לשליטה, וקשורה בתסמינים גופניים, כמו מתח בשרירים, רגזנות, קשיי שינה וחוסר מנוחה. בברכה, דר' קרני רובין
וולבוטרין וריטלין בילי מור 20/04/2017 | 21:19שינוי מינון וולבוטרין וריטלין בילי מור19/04/17 17:17 האם מותר ״לשחק״ במינון וולבוטרין? למשל לקחת ביום כדור אחד (150 מג ) וביום אחר שני כדורים? אני לוקחת וולבוטרין+ריטלין. בעצת הפסיכיאטר נשארתי על מינון של 150 מג וולבוטרין על מנת לא ליצור מצב של עודף דופאמין. את הוולבוטרין אני כבר כמעט ולא מרגישה. לאחרונה אני מנסה להיגמל מריטלין וישנם ימים בהם אני יודעת שלא אקח בכלל ולכן ביום כזה אני לוקחת 2 כדורי וולבוטרין וזה עוזר לי (אני חושבת..) אנא חוות דעתךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת חוזרת חוזרת ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 22:14בילי זה עובר כל גבול. רצ"ב תשובתי על אותה שאלה מה-16.4: לבילי שלום, הרעיון אינו נראה לי כי זמן מחצית החיים של וולבוטרין XR - ארוך הטווח הוא 24 שעות. במידה וחלק מהימים את נוטלת 300 מ"ג וחלק מהימים 150 מ"ג את פשוט מזגזגת את המינונים במוח, דבר שאינו טוב. בברכה, דר' קרני רובין ורצ"ב תשובתי מה-19.4: לבילי שלום, חבל שאת מבזבזת את זמני בכך שאת שולחת את השאלה פעמיים. רצ"ב התשובה שנשלחה כבר אליך. הרעיון אינו נראה לי כי זמן מחצית החיים של וולבוטרין XR - ארוך הטווח הוא 24 שעות. במידה וחלק מהימים את נוטלת 300 מ"ג וחלק מהימים 150 מ"ג את פשוט מזגזגת את המינונים במוח, דבר שאינו טוב. בברכה, דר' קרני רובין אם תשאלי בפעם הרביעית, פשוט אמחק את שאלתך.
מודאג ממדיניות הקנאביס הרופאי בפוסט טראומה מודאג 17/04/2017 | 19:44היי, אני לא מבין מה נסגר חד משמעית עם המלצה של פסיכיאטר במצב של פוסט טראומה, כל אחד יכול להמליץ? אני שומע מפסיכיאטרים שהם לא מתעסקים בזה וזה מקובל, אבל יש את אלו שאומרים שאין להם הסמכה(סמכות) או שפסיכיאטר לא רשאי זה מבלבל אותי, כי היה זכור לי שכל פסיכיאטר מומחה רשאי לתת המלצה לגראס רפואי ועדיין יש חלק שטוענים ככה מהפסיכיאטרים אבל חלק שני שטוען כמו שאמרתי שאין להם הסמכה לזה ומשרד הבריאות בוחר מטעמם מי, מה נכון באמת ומאיפה אדע לאיזה פסיכיאטר ללכת ורשימת פסיכיאטרים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/04/2017 | 14:12למודאג שלום, כל פסיכיאטר רשאי להגיש בקשה לקנאביס רפואי עבור מטופל ולצורך כך הוא צריך למלא את שני הטפסים. האחד, טופס מקוון. השני, הוא טופס מיוחד, ידני לPTSD. בנוסף, צריך להוסיף את החומר הרפואי ומכתב מרופא המשפחה על מצב המטופל ועל כך שאין התנגדות לטיפול בקנאביס. יש חלק מהרופאים שעברו הסמכה. במקרה שלפסיכיאטר אין הסמכה, הטפסים נשלחים עם החומר הרפואי ליקר ונבדקים על ידי המומחים. פסיכיאטרים רבים אינם מוכנים להיכנס לנושא. בברכה, דר' קרני רובין
איך מוצאים פסיכיאטר שימליץ על קנאביס?מודאג 22/04/2017 | 03:54המון פסיכיאטרים כמו שאת אומרת ונכון שאמרת לא מוכנים להיכנס לנושא הקנאביס אבל איך אני מוצא פסיכיאטר שכן יהיה מסוגל להיכנס לנושא ולתמוך בזה ולמלא לי המלצה?
פשוט להתקשר אליהם לנייד ולשאול?מודאג 22/04/2017 | 03:57או לשלוח הודעת וואצאפ או אסמס אם מקובל? לא מרגיש הכי נעים להתקשר לפסיכיאטר ולשאול אותו לגבי מדיניות הקנאביס בעיניו ואם יכול למלא לי המלצה? מה את היית מעדיפה שאעשה, אתקשר אלייך או אשלח הודעה נחמדה? ואם אתקשר איך בדיוק להתחיל שיחה?
הייי עדיף שתגדל לעצמך הגראס פה אכזבהרוני 22/04/2017 | 05:31הגראס הרפואי בארץ כבר לא מה שהיה לפני 10 שנים כבר מגדלים אותו בזילזול ואין רמה חרא של מנורות פלורסנט כתוספת לאור השמש אני פעם גידלתי לעצמי פשוט תייבא זרעים מספרד במעטפה זה מגיע בתוך משהו דיסקרטי אל תגדל הרבה , פשוט כמות קטנה לשימוש עצמי ואתה מסודר אל תמכור לאפחד תזמין מנורת לד מסין זה חסכוני לחשמל והצבעים אדום וכחול מאוד בריא לצמח בהצלחה אני אישית כבר חוזר לחו"ל שם אעשן כמה שארצה אעבוד בעבודות מזדמנות (מליונר לא אהיה אבל רגוע יותר כן)
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 22:02למודאג שלום, כל הדרכים מקובלות, אך בדרך כלל פסיכיאטר ירצה שקודם תנסה את כל האופציות האחרות. בברכה, דר' קרני רובין
מיואשתת דנה 21/04/2017 | 14:40אני מטופלת כבר 5 שנים בכדורים שונים מsri .התחלתי עם ציפרלקס וממנו אני לא מצליחה להיפטר בכלל רק משלבת איתו כדורים .לאחרונה קיבלתי אנפרניל מינון 25 ללא השפעה כבר שבועיים ומפחדת לעלות את המינון ל50 שהתופעות לוואי לא יהיו יותר קשות .מה עליי לעשות?.לציין שאני סובלת מחרדות קשות כל היום וכל הזמן .פתח בחלון חדש
למה לא מגיבים לידנה 21/04/2017 | 14:59??
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:54לדנה שלום, אין צורך לשלוח פעמיים. אין לי מושג איזה מינון של ציפרלקס לקחת. אשר לאנפרניל, 25 מ"ג טובים רק ליצירת תופעות לוואי ולא יכולים להביא להטבה. יש צורך במינון של כ 150 מ"ג בכדי לקבל תוצאות. במידה וקיבלת ציפרלקס במינון הראוי הייתי עוברת לסימבלתה. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד