פורום פסיכיאטריה - עמוד 501
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
עודף כדורים? קרינה 21/04/2017 | 13:10שלום, אני לוקחת ויאפקס 150 + depalex . 1000 mg. לפני שחודש אמרתי לרופא שאני מרגישה יותר טוב, שיש לי הרבה סיוטים בלילה, ואני מאוד מזיעה בלילה, אז הוא אמר שאפשר להוריד מ 225 ויאפקס ל 150. הסיוטים לא הפסיקו ואני ישנה המון!! כל הזמן אני יכולה לישון. מאתמול יש לי הרגשה מוזרה בגוף , כזאת שיש ששוכחים לקחת את הויאפקס, אפילו שלקחתי. לא יודעת מה לעשות בדיוק... למה יש לי כאלו סיוטים???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:51לקרינה שלום, ככל, כדורים נוגדי דיכאון הם ממשפחות ה-SSRI וה-SNRI. כאשר הן מתחילות לעזור הן גורמות לחלומות מסוג גרנדיוזי על הבעיות שמעסיקות את המטופל באותה העת. בתחילה כשהמצב עוד לא טוב, החלומות יכולים להיות מאוד קשים, אך אחר כך ככל שהמצב משתפר אז גם הם משתפרים. אני קוראת לחלומות האלה "פסיכוטרפיה בחינם". לדעתי אין מקום להוריד את המינון, אלא להתמיד במינון של 225 מ"ג. לגבי ההזעות, האפשרות היחידה היא לקחת פרופרנולול (דרלין) 10-30 מ"ג. כדור זה בנוסף מוריד לחץ דם ומגן על הלב. בברכה, דר' קרני רובין
שלום ד"ר יקרה זהבית 16/04/2017 | 06:55בשבועות האחרונים יש לי שינה לא סדירה, ויוצא שאני נוטלת את הסינתרואיד פעם ב-36 שעות, במקום בשעה קבועה פעם ב-24 שעות. האם זה בעייתי? האם זה יכול ליצור אי יעילות בטיפול? או חלילה עמידות של הגוף לסינתרואיד? תודה וכל טוב, זהבית.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:38לזהבית שלום, במילים אחרות הורדת את המינון. הורדת המינון במידה והיא גורמת לכך שאינך מאוזנת יכולה לדרדר את מצבך. בברכה, דר' קרני רובין
תודה והמשךזהבית 21/04/2017 | 00:25הבוקר קמתי עם תסמינים שלא היו מוכרים לי, כל הגוף שלי רעד, הזעתי, כאב לי הראש והייתה לי בחילה וסחרחורות. הרופא אמר שזה היפוגליקמיה. נפילת סוכר. האם זה קשור לאי סדירות בנטילת התרופה? או שיותר סביר שזה קרה כי הייתי ערה אתמול 24 שעות רצוף מבלי לאכול טוב?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:31לזהבית שלום, האפשרות השניה יותר הגיונית. בברכה, דר' קרני רובין
אדרונקס...?! יוסי 20/04/2017 | 14:28שלום רב, אני בן 27. הפסיכיאטרית שלי רשמה לי אדרונקס,כנגד דיכאון וחוסר ריכוז במינון 8 מ"ג (בבוקר - מנה אחת) .זה היה לפני שנה. לא היו לי שום תופעות לוואי של הכדור בתחילת השימוש בו - ועכשיו לאחר שנה - פתאום צצה ת.לוואי=עצירות.אני אוכל אוכל בריא - שום דבר שונה,מלפני שנה. - אני מרגיש,שהכדור "בגד" בי,כי עד עכשיו - עזר לי מאוד.! האם זה אפשרי ויכול לקרות (לי זה קרה.!) ,סתם כך לפתע פתאום? הרי תופעות הלוואי אמורות להופיע בתחילת הטיפול,ולחלוף - לא ככה? מה ניתן לעשות? אשמח לשמוע את חוות דעתך... - ממש לא מעונין להתחיל שימוש בתכשירים משלשלים. בתודה רבה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:30ליוסי שלום, בדרך כלל עצירות היא תוצאה של חוסר שתיית מים, ירידה בפעילות בבלוטת התריס, אי אכילת מאכלים עם תאית וחוסר פעילות גופנית. הייתי מציעה שתתחיל לשתות מים, לאכול סלטים, לאכול כחמישה שזיפים יבשים ביום שניתן לטבול אותם במים חמים, לעסוק בספורט או בהליכה וכן לעשות בדיקות של תפקוד בלוטת התריס. לפעמים עוזר גם לקחת כדורי פרוביוטיקה (חיידקי מעיים בריאים). בברכה, דר' קרני רובין
מאכלים שמסיעים למוח צביקה 24/04/2017 | 20:32אשמח לדעת האם חוץ משמן דגים (אומגה) יש עוד מאכלים שמסייעים למוח. אני מנסה להיגמל מריספונד.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:25לצביקה שלום, אני תמיד בעד אומגה 3 אך הוא אינו תחליף לרספונד או לכל אנטי פסיכוטי אחר. לא ניתן לענות לך כשאינך כותב ממה אתה סובל. יחד עם זאת, אני בספק שניתן להחליף לתרופה צמחית. בברכה, דר' קרני רובין
יש פה איזה אחוז בודד של אנשים שתרופות לא עזרו להם? זז 24/04/2017 | 20:03אני היחיד שתרופות לא עזרו לו?? כאילו בטוח זה יכול לשפר תמצב אבל עדיין זה לא משהו תמיד גורם לעוד בעיות.. ולא באמת מעלים את הדיכאון אלא מפחית אותו קצת וגם בקושיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:22לזז שלום, במידה ואכן לקחת לפחות שתי תרופות במינון מקסימלי במשך תקופת זמן מתאימה אז אולי צריך לשקול טיפול ב TMS עמוק או בנזעי חשמל. הבעיה היא שבדרך כלל לא נותנים את התרופות במינון מספיק ובמשך תקופה מספקת. בברכה, דר' קרני רובין
גוטו קולה קפסולות תוסף תזונה אודליה 24/04/2017 | 17:04אני לוקחת רספרידל 3 מ"ג פעם אחת ביום ,האם מותר לי לקחת תוסף תזונה בשם גוטו קולה המבוסס על צמחים מהודו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:19לאודליה שלום, נראה לי שכן אך אין לי ידע בנושא. בברכה, דר' קרני רובין
עבודה ולימודים שלומי 24/04/2017 | 13:46לא שאלה אבל יכול לעזור לחלק מהאנשים פה אני שלומי ואני עם מגבלה כלשהי ובמשך רוב חיי לא מצאתי את עצמי במקומות עבודה, לא בלימודים ולא ידעתי מה הכיוון שלי. עד שהפנו אותי למרכז רבדים. זהו מרכז להכוון תעסוקתי לאנשים עם מוגבלויות. מפה לשם, היום אני יודע מה הכיוון שלי בחיים ומה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול 🙂 אני בטוח שכמוני יש פה עוד מלא חברים עם צרכים מיוחדים שלא ממש מצאו את עצמם. בקיצור, תקראו בבקשה את מה שהעלתי פה, אולי תוכלו להעזר בהם. ולמי שסקפטי, לי אין שום אינטרס "למכור" לכם את השירות הזה. אני נעזרתי בהם ואני מרוצה, כמובן שרובכם לא שמעתם עליהם ולכן אני רוצה לעזור למי שמעוניין. אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לפנות אלי בפרטי או להתקשר אליהם. אם אתם אנשים עם מוגבלות כלשהי או מכירים אנשים עם מוגבלות עם נכות מעל 20% ואתם או הם מעוניינים למצוא כיוון תעסוקתי בחיים, מתלבטים מה ללמוד, מעוניינים באבחון תעסוקתי, רוצים ללמוד כיצד להתנהל עם המוגבלות במקומות עבודה וכיצד לנהל את המגבלה ולא היא אתכם, לקבל ליווי מקצועי ואישי המותאם במיוחד לצרכים שלכם, לעבור סדנאות שיעזרו לכם להתנהל נכון בעולם התעסוקה,המקום הזה בשבילכם. *נכות של 20% ומעלה *מימון הכשרה מקצועית – הפנייה וליווי בבחירה ושילוב בהכשרה מקצועית נדרשת. *סיוע במיצוי זכויות בתחום התעסוקה *מענק התמדה בסך עד 5000 שח למתמידים לאורך זמן בעבודה *לגרים באזור חדרה עד גדרה *אין צורך בהפניה מרופא או פסיכיאטר ***השירות ניתן ללא עלות*** טלפון 39688* https://www.facebook.com/%D7%A8%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96-%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%A2%D7%A1%D7%95%D7%A7%D7%AA%D7%99-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-954415847987172/פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:16לשלומי שלום, תודה. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה בנוגע ליעילות הטיפול ותופעות לוואי גידי 24/04/2017 | 12:39שלום רב, מגיל 15 אני נוטל תרופות נוגדות דיכאון בשל אבחון של OCD, חרדות, ודיכאון קל. בעבר ניסיתי מגוון רחב של תרופות כמו (פבוקסיל, פאקסט, רסיטל, פריזמה, פרוזאק) כיום בן 26 לאחר מעבר לפסיכיאטרית חדשה אני לוקח תקופה של חודש 300 מ"ג ויפאקס בשילוב עם 20 מ"ג פרוזק ולא חש בשינוי. בקרוב אתחיל טיפול CBT בנוסף לנטילת כדורים, אך עד אז אני סובל מאותם תסמינים: טקסים של סידור, שטיפת ידיים, בדיקת דלתות, מחשבות טורדניות, קושי להגיע לפורקן מיני, ירידה חדה בחשק המיני, עצירויות) הוצע לי בעבר לקחת מרוניל אך סירבתי בשל החשש מעלייה במשקל. בילדותי הייתי ילד שמן ולכן איני מוכן לעלות במשקל בשום מחיר, על אף שגם לאחר התייעצות עם מומחה שהמליץ לי על מרוניל לא השתכנעתי. שאלתי היא, האם כדאי להחליף למרוניל? מה ההשלכות? והאם ישנם עוד תרופות היכולות לסייע לי ? בתודה מראש, גידיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:10לגידי שלום, אינני יודעת אם כשאתה כותב שקיבלת פבוקסיל ופרוזק מדובר במינונים מקסימליים ובזמן של לפחות שלושה עד ארבעה חודשים על המינון הגבוה. במידה ולא קיבלת זאת, הייתי חוזרת לטיפול בפבוקסיל 300 מ"ג ואם זה לא עוזר לאחר שלושה ארבעה חודשים על מינון זה, הייתי יורדת ל 250 מ"ג ומוסיפה מרוניל 112.5 מ"ג (כדור וחצי). היתרון בדרך זו שתקבל את שתי התרופות ביחד מאחר והאחד מעלה את המינון של השני. ניתן אף להוסיף אביליפיי 5 מ"ג. במידה וזה לא טוב, הייתי לאחר שלושה חודשים מנסה להחליף את המרוניל לאלטרול 100 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
בן שכול ניצן ב 24/04/2017 | 12:28הנני בן שכול אבי נפל מלחמת יום הכיפורים, סובל מפוסט טראומה מטופל בסימלטה ופנרגן, מינון הסימלטה 60 מ"ג ליום, תקופת פסח כולל יום הזיכרון קשה לי מאוד ולצערי חווה התקפים בימים אילו,האם כדאי להעלות באופן זמני את הסימבלטה ל90 מ"ג ? תודה ניצן בפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:04לניצן שלום, הייתי מעלה את המינון ל 90 מ"ג סימבלתה, ואם נחוץ ל 120 מ"ג ונשארת על המינון שעוזר. ימי שנה הם תמיד תקופות קשות. בברכה, דר' קרני רובין
הוספת טופיתרים 25 לפלוטין 20 על מנת למתן דחף לאכול ועצבנות יופי טופי 03/04/2017 | 12:43שלום,יש לי שנים מלנכוליה וחוסר אנרגיה שאני מסווה היטב, חודשיים של טיפול בסרטלין, שמחד עזר לי מבחינת הדכאון אך מאוד עייף אותי ברמות שלא הייתי מסוגלת לצאת מהמיטה ודיכא לי את התאבון וגרם לתופעות בלתי נסבלות במערכת העיכול,תפקוד בלוטה תקין על פניו ואינני סובלת מתת פעילות TSH 1.3. כעת נוטלת פלוטין 20 שבועיים וחצי בהם שיפור ניכר במצב המעיים ויותר אנרגיה אך כעס ועצבנות קשים וגם תאבון מוגבר מאוד לצערי, הרופא שלי הציע שאקח טופיתרים 20 על מנת למתן את הדחף לאכול ואת העצבנות, קראתי קצת וראיתי שיש סכנה של אובדן שיער שנמשך פרק זמן מסוים לאחר הפסקת השימוש ועוד תופעות לא סימפטיות שככל הנראה קורות במינונים יותר גבוהים (אך לא אובדן השיער). מה דעתך? האם כדאי להסתכן? יש לציין שבעבר הייתי מטופלת באפקסור ובסימבלטה וכל אחד גרם לי לעליה משמעותית מאוד במשקל (בין 10 ל-20קילו תוך מספר חודשים), רוב תודות- אשמח גם לשמוע מר.צ. את דעתו וממי שיש לו נסיון עם טופיתרים במינון נמוךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 21:47ליופי טופי שלום, לגבי הטיפול בסרטליין, חבל שלא הומשך ושהמינון לא הועלה כי העייפות יכלה לנבוע ממינון נמוך מדי ובשל השילשולים. את הבעיות של המעיים בד"כ ניתן לפתור על ידי לקיחת פרוביוטיקה יחד עם הכדור. לגבי פלוטין- בשלושת השבועות הראשונים יכולה להופיעה עצבנות וכעסנות. בד"כ אין תיאבון מוגבר. טופירמט בהחלט יכול לעזור כטיפול מדכא תיאבון בדרך כלל מדובר על מינון של 50-75 מ"ג פעמיים ביום. יש שמגיבים מצוין לכך ויש שמגיבים לכך בצורה גרועה. אפשרות אחרת היא נסיון לטפל במטפורמין (גלוקופאז'). עולים אחת לשבוע בחצי כדור עד לכדור 3 פעמים ביום. ייתכן והקפדה על אכילת חלבונים ומיעוט פחמימות עם ערך גליקמי גבוה היא היעילה ביותר. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
עבנות ואגרסיביות בעקבות האיפוליופי טופי 17/04/2017 | 09:42מספר ימים לאחר התחלת הטיפול בפלוטין 20 הופיע אצלי עצבנות וחוסר סבלנות הטופיטרים הוסף במינון 25 לאחר חמישה ימים בערך, כעבור שבועיים וחצי הועלה הפלוטין ל40 חויתי עצבנות מאוד,קשה אגרסיביות חוסר,סבלהות כלפי ילדי, התנהגועות שממש,אינן אופיניות לי ואז הועלה הטופיתרים לחמישים, מאז חלף שבוע והיו כמה ימים בהם נראה שהעצבנות נרגעה אך אתמול היא דוב חזרה בגדול, קראתי קצת על שתי התרופות וראיתי שבאחוז קטן מאוד של אנשים גם טופירמאט יכול לגרום לאגרסיביות, האם אין מנוס משינוי תרופתי? אני לוקחת את הפלוטין בגלל מלנכולה כרונית שמלווה באכילת יתר וחוסר אנרגיה, שינה מרובה, וכן מרגישה שיפור עצום, אך יחד,עם זאת אינני יכולה להרשות לעצמי להתייחס כך ליקרים אלי, זה לא אופייני לי
עדכון- שיפור בזעם בעקבות הורדת טופיתרים ל-25יופי טופי 20/04/2017 | 16:11מזה שלושה ימים נוטלת מחצית מינון הטופיטרים ופלוטין 30 במקום 40 (עוד לא מורגש שינוי מינון הפלוטיןעקב זמן מחצית החיים הארוך) יש שיפור ניכר בזעם, בקוצר הרוח ובאגרסיביות, לא יודעת אם בשל הורדת מינון הטופיתרים אך בפורומיפם באנגלית מסתבר שהטופיתרים גם במינונים לא גבוהים עשוי לגרום להתקפי זעם, כעס ודכאון - לי בהתחלה ממש גרם למחשבות אובדניות אך הנחתי שזה מהכדור וזה אכן חלף
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 22:43ליופי טופי שלום, אינני רואה טעם בטיפול בטופירמט 25 מ"ג או 50 מ"ג פעם ביום. במקרה כזה הייתי מפסיקה את הטיפול הזה. יש מקרים שמגיבים רע לכדור. כפי שכתבתי לך ככלל אין עלייה במשקל עם פרוזק. הזעם עם פרוזק נמשך כ-3 שבועות. אני תמיד מזהירה את המטופלים שיזהירו את המשפחה לגבי הכעסנות ושזה דבר חולף. כמו כן, אני נוהגת לתת קלונקס לתקופה הראשונה. בעיקרון הייתי חוזרת ל40 מ"ג שבהם התחיל להופיע שיפור במצבך הנפשי ולוקחת הרגעה למניעת ההתפרצויות. זה דבר חולף כפי שאמרתי. בברכה, דר' קרני רובין
רוב תודות ד"ר יקרהיופי טופי 23/04/2017 | 13:49מודה על תשובותיך ויחסך הרציני למשתתפי הפורום, תבורכי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד