פורום פסיכיאטריה - עמוד 504
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סימבלטה 180 מג
יעקב 13/04/2017 | 19:30היי ד"ר קרני תודה שענית לשאלותיי הקודמות. רציתי לשאול לגבי סימבלטה לאוסידי- מאחר וכל הכדורים ממשפחת SSRI החמירו אצלי עייפות, כולל ויאפקס וגם כולל פרוזק (שאותו לקחתי כאמור רק חודש), חשבתי לנסות סימבלטה במינון גבוה, אף יותר מהמקסימלי, כמו למשל 180 מג או אולי אף 240 מג לטיפול באוסידי ואולי הוא לא יעשה לי עייפות בשל ההשפעה הנוראדרנרגית. מה דעתך? (אני מבין שזה דורש טופס 29 ג', אבל זה כבר עניין אחר)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:35ליעקב שלום, אני לא הייתי מוכנה לרשום לך זאת. הייתי מעדיפה לתת לך SSRI כמו פרוזק במינון גבוה בשילוב עם פרוביג'יל 200-400 מ"ג או בשילוב עם אדרונקס 8 מ"ג או בשילוב עם ויואנס 70 מ"ג. לעניין העייפות גם הייתי דורשת ממך בדיקת שינה במעבדת שינה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
למה לא?
יעקב 13/04/2017 | 20:42היי ד"ר קרני אשמח שתפרטי מדוע לא לרשום למשל 180 מג סימבלטה אם עושים מעקב אחר לחץ דם ואקג למשל... לגבי בדיקת שינה עשיתי בעבר והראתה דום נשימה קל בשינה (בגיל 20, היום בן 29, ואוסיף שלא ישנתי שם טוב, אלא שינה שטחית) עשיתי בעקבות כך ניתוח לכריתית שקדים וכאמור לא עזר. ממידע שקיבלתי מרופא שינה דום נשימה קל בשינה לא גורם לעייפות קשה בדרך כלל. לאחר מס' שנים חזרתי על הבדיקה ולא נמצא דום נשימה בשינה (אך ישנתי שם שינה שטחית ולא עמוקה, אך הרופאה שם אמרה שזה מידע מספק) בתודה -
ולמה ויואנס דווקא במינון 70 מג?
יעקב 13/04/2017 | 20:43למה דווקא 70 מג בויואנס? מה מיוחד במינון זה? ניסיתי ריטלין LA במינון עד 60 מג בבת אחת עם שיפור חלקי בלבד. מה לגבי אטנט? בתודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:50ליעקב שלום, ניתן גם לתת אטנט וגם קונצרטה וכו'. לגבי ויואנס הוא מופיע במינונים של 30,50,70 מ"ג. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:51ליעקב שלום, החברה ממליצה על מינון של עד 120 מ"ג ואינני רואה סיבה לעבור מינון זה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
הסיבה היא אוסידי שדורש מינון מאוד גבוה
יעקב 13/04/2017 | 20:58הסיבה לעבור מינון זה היא שאוסידי דורש מינון גבוה של פי 3-4 מהמינון ההתחלתי בתרופות SSRI כמו למשל פרוזק 60-80 מג וכדומה ולכן שאלתי על 180 מג שזה מינון שגבוה פי 3 מהמינון ההתחלתי של 60 מג, ועקב כך שתרופות SSRI עשו לי עייפות. אם אגיע אליך לייעוץ את לא תסכימי לרשום מינון של סימבלטה 180 מג לאור מה שתיארתי?\ בתודה שוב! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 22:12ליעקב שלום, אין בכך שום הגיון. סימבלטה היא 70% סרטונרגית ו30% אדרנרגית בניגוד לפרוזק למשל. היא איננה תרופה לOCD. יש אומנם מספר תיאורים של OCD שהגיב אליה אך בדרך כלל היא אינה עוזרת לOCD ועלייה למינון זה לדעתי לא תשנה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 22:13ליעקב שלום, עניתי לך על כך בשאלה נפרדת ששאלת. די!!! בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
יש שני תיאורי מקרים על 180 מג לאוסידי
יעקב 13/04/2017 | 22:20ראשון: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3342990/ ושני: https://www.researchgate.net/publication/26254392_High-dose_duloxetine_for_treatment-resistant_obsessive-compulsive_disorder_A_case_report_with_sustained_full_remission בשני מקרים אלו כשהורידו חזרה את המינון מ180 מג ל120 מג חלה החמרה באוסידי. אם אני זוכר נכון אז שני מקרים אלו היו עמידים לטיפולים קודמים של מס' תרופות SSRI במינונים גבוהים ובשילוב עם אנטי פסיכוטיים. וזה פרט למס'תיאורי מקרים אחרים של מינון עד 120 מג לאוסידי אותם ניתן גם למצוא באינטרנט (אוכל להביא קישורים). אשמח לדעתך ד"ר קרני היקרה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:18ליעקב שלום, אני מודה על שהארת את עייני. לא ניתן להתווכח עם עובדות למרות שדרוש יותר נסיון עם זה. ייתכן ומקרים אלו צריך לבדוק בבדיקה הגנטית Genomind, שהיא בדיקה גנטית להתאמה של תרופות פסיכיאטריות ותרופות לכאב, היכולה לרמז על פירוק יותר מהיר של התרופות או צורך במינונים יותר גבוהים. בכל אופן אבדוק את הנושא. בתודה ובברכה, דר' קרני רובין
-
-
אי-התאמה בין התרופות?
אנה 05/04/2017 | 09:13שלום רב, אמי בת 83 מקבלת אלפרליד 0.5*3,מירו 45. לאחרונה עקב כאבי הגב נתנו תרגין 20 בבוקר ו10 בערב. בזמן האחרון חלה החמרה קשה במצבה הנפשית.אחרי לקיחת תורופות היא נרדמת. ברגע שהיא מתעוררת מייד מרגישה רעד, אי-שקט, היא בוכה , סובלת ולא יכולה לתפקד עד שהיא לוקחת שוב אלפרליד. יכול ליהות שהתרופות הללו נוגדות אחת את השניה? תודה רבה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 22:33לאנה שלום, השילוב של מירו ובמיוחד אלפרוליד עם תרגין, אסור. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
אי-התאמה בין התרופות?
אנה 18/04/2017 | 07:35תודה רבה על התשובה הברורה! ומה אם ציפרלקס וקלונקס? שוב תודה, דוקטור -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 22:46לאנה שלום, ניתן לקחת את ציפרלקס עם קלונקס אך צריך לשים לב שתיתכן רדימות יתר בתחילה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התאבדות בגלל דיכאון
ליזה 17/04/2017 | 02:34חברה שלי התאבדה ע״י מנת יתר של ואבן, היא היתה רק בת 20, אני יודעת שהיא נאבקה זמן רב בדיכאון, האם דיכאון באמת יכול להביא למצב של התאבדות? אני לא מפסיקה לכעוס על עצמי שלא הייתי שם מספיק בשבילה, אני הייתי מדי שקועה בבעיות שלי וזה הורג אותי שלא הקדשתי לה יותר זמן ויחס, הורג אותי שלא מנעתי את זה...פתח בחלון חדש-
לא היה משהו שיכלת לעשות..
אחת שניסתה 17/04/2017 | 14:17גם ניסיון ההתאבדות שלי היה בגיל 19-20, והיו לי חברות טובות שהקשיבו לי והיו שם בשבילי ויחד עם כל זאת, ביום בהיר אחד החלטתי שאני עושה את זה.. זאת ההרגשה הפנימית שבאה מבפנים ולא משנה מה יגידו זה פשוט נשאר שם.. אני מאמינה שרק איש מקצוע היה יכול לטפל בזה בדרך הנכונה ואולי אף למנוע את זה... (ודגש עם מקצועי ולא כמו רוב החאפרים שיושבים ולא מקשיבים) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 22:33לליזה שלום, דבריה של "אחת שניסתה" נכונים. רק לו הייתה בטיפול של איש מקצוע שהיה מתחיל אותה על תרופות נוגדות דיכאון היה ניתן במרבית המקרים להציל אותה. יתרה מכך, לא ניתן להיות שם כל הזמן בשביל כל אחד ולא תמיד מבינים ולפעמים גם ההתאבדות נעשית בשל דחף פתאומי שלא ניתן לצפייה. אחד הדברים שלומדים כפסיכיאטר זה שאינך אלוהים ולא תמיד אתה מצליח לעזור ולא משנה כמה שתנסה. רגשי האשם אינם הגיוניים אך הם אנושיים. במידה ולא תצליחי להתגבר על רגשי האשם אז אולי כדאי לפנות לטיפול בEMDR. בנוסף, ברצוני לציין כי לא ניתן להתאבד גם עם דלי של ואבן. כנראה שאינך יודעת את כל מה שקרה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שינוי מינון וולבוטרין
בילי מור 16/04/2017 | 17:53האם מותר ״לשחק״ במינון וולבוטרין? למשל לקחת ביום כדור אחד (150 מג ) וביום אחר שני כדורים? אני לוקחת וולבוטרין+ריטלין. בעצת הפסיכיאטר נשארתי על מינון של 150 מג וולבוטרין על מנת לא ליצור מצב של עודף דופאמין. את הוולבוטרין אני כבר כמעט ולא מרגישה. לאחרונה אני מנסה להיגמל מריטלין וישנם ימים בהם אני יודעת שלא אקח בכלל ולכן ביום כזה אני לוקחת 2 כדורי וולבוטרין וזה עוזר לי (אני חושבת..) אנא חוות דעתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 22:16לבילי שלום, הרעיון אינו נראה לי כי זמן מחצית החיים של וולבוטרין XR - ארוך הטווח הוא 24 שעות. במידה וחלק מהימים את נוטלת 300 מ"ג וחלק מהימים 150 מ"ג את פשוט מזגזגת את המינונים במוח, דבר שאינו טוב. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפסקתי ברינטליקס עדיין לא ישן
אור 12/04/2017 | 14:13שלום הפסקתי ברינטליקס לאחר הפרעות שינה ועוררות יתר,ועדיין לא מצליח לישון, יש סיכוי שנפגע משהו במערכת העצבים? אולי כי הוא עובד על 2 מנגנונים אחרים שנפגעו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 18:43לאור שלום, לא נפגע שום דבר. הפרעות שינה יכולות להופיע כחלק מהדיכאון. מעבר לצורך בטיפול בדיכאון הייתי ממליצה על טיפול התנהגותי קוגנטיבי המכוון להפרעות שינה (אינסומיה) שנקרא CBT-I. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
דר קרני זה פשוט לא הוגן התשובות שלך
אור 14/04/2017 | 14:13אני הרי בדכאון שנים ארוכות ותמיד ישנתי ,מעולם הדכאון לא הפריע לשינה נהפוך הוא תרם לשינה ארוכה... עד לפני 3 חודשים שהייתי בסוף של לוסטרל ישנתי מעולה מאז הברינטליקס משהו נדפק שם ואני מכיר תגוף שלי , אני לא נרדם שעות וגם אז בקושי ישן כמה שעות ואני לאחר הפסקה של ברינטליקס אבל המנגנון שינה נהרס, מעבר לכך גם שמשהו באישיות שלי כבה, אני לא בפוקוס לא מצליח להתרכז במחשבות אולי החוסר שינה גרם לכך, אפילו להתרכז ולפנטז ולדמיין אותי בסיטואציה מינית אני לא מצליח הכדור פגע בי קשות רציתי לדעת אם ניתן לתבוע אותם -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/04/2017 | 14:50לאור שלום, אינני עורכת דין, אך לדעתי לא ניתן לתבוע אותם. דר' קרני רובין -
אני לא רופא אבל
לא רופא 19/04/2017 | 16:02היי, אני לא רופא אבל היה לי מקרה דומה עם תרופה אחרת. לאחר הפסקת תרופה לא יכולתי לישון. רשמו לי כדור אנטיפסיכותי (למרות שאני לא צריך) במינון נמוך וזה פתר את הבעיה. אני לוקח זיפרקסה 2.5 (חצי כדור) וזה פתר את בעיית השינה. תבדוק עם הפסיכיאטר שלך. תרגיש טוב. -
בבקשה דר קרני
אור 20/04/2017 | 22:08עוד אדם שנפגעה לו השינה גם אחרי הפסקת התרופה ואת טענת שהפסקת הכדור מנטרלת את השפעתו ולא אמור לפגוע ולהפריע לשינה
-
-
טיפול תרופתי בתקופת גירושים
קרן 16/04/2017 | 10:51שלום ד"ר, הנני נמצאת בתקופת גירושים מאוד קשה אשר משפיעה עלי מבחינה נפשית (דכאון קל, סטרס ומצוקה נפשית). אני שוקלת להתחיל טיפול תרופתי בעניין מאחר והפסיכולוגי לא מניב תוצאות. אולם אני חוששת שעצם העובדה שאני נוטלת תרופות נגד דכאון יכולה להשפיע עלי לרעה בבית המשפט?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 22:06לקרן שלום, אני לא מבינה את שאלתך. למה שזה ישפיע לרעה? למה בכלל שידעו? או שאת מתכוונת לאפקט של הכדורים? בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם ציפרלקס פוגע בהשפעת תרופות ממשפת הרטלין?
יעל 13/04/2017 | 08:51בני בן 9, בספקטרום האוטיסיטי בתפקוד גבוה עם ADHD קשה. הוא כבר מספר שנים עם פוקלין שמשפר מאוד את התפקוד שלו אבל עכשיו בגלל OCD קשה התחיל לקחת ציפרלקס. בשנה שעברה התחיל לקחת לוסטרל אבל הפסיק לאחר 3 שבועות כי היה נראה שהתרופה מפחיתה את השפעת הרטלין (הילד נהיה יותר אימפולסיבי והיפראקטיבי), והיום שמעתי ממישהו שזה דבר ידוע שתרופות ממשפחת ה SSRI פוגעות בהשפעת תרופות ממשפחת הרטלין. האם זו תופעת לוואי נפוצה של משפחת ה SSRI? או שיש סיכוי טוב שהציפרלקס לא תפגע בהשפעה של הפוקלין? מה הייתם ממליצים לילד שסובל גם מ ADHD וגם מ OCD, שניהם ברמה שממש מפריעה לתפקוד?פתח בחלון חדש-
אפשר לנסות פרוזק
ירון 13/04/2017 | 15:15היי אני לא רופא, אבל יש אנשים שמתלוננים שתרופות ממשפחת SSRI פוגעות בהשפעת ריטלין, אפשר לחפש בפורומים בחו"ל. אולי הסיבה היא שלעתים התרופות ממשפחת SSRI עלולות לעתים לגרום לעייפות שנוגדת את ההשפעה הממריצה של הריטלין. כדאי להתייעץ עם הרופא, יכול להיות שהפיתרון בנוסף לכדור ממשפחת SSRI יהיה העלאת מינון הפוקלין/ריטלין, אולי זה יכול לעזור. ובכלל כדאי ואפשר גם לנסות פרוזק (או הגנריקות פלוטין או פריזמה), היא נחשבת לתרופה פחות מעייפת מהלוסטרל והציפרלקס והיא התרופה נוגדת דיכאון, חרדה ואוסידי המומלצת ביותר עבור ילדים ובני נוער. אם האוסידי של בנך קל אז אפשר לנסות טיפול התנהגותי ללא SSRI. אם הוא קשה אז מומלץ שילוב של טיפול התנהגותי עם פרוזק כאמור. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:11ליעל שלום, תשובתו של ירון נכונה וכמעט ולא השאירה לי מקום להוסיף דברים. בעיקרון שיש גם ADHD וגם OCD צריך לטפל בשניהם. ייתכן וציפרלקס עם פוקלין יעבוד טוב ואם לא אז בהחלט הרעיון לעבור לפרוזק הוא רעיון טוב. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:12לירון שלום, תודה על תשובתך הנכונה והמלאה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תודה לשניכם. הסיבה שקיבלנו ציפרלקס במקום פרוזק
יעל 15/04/2017 | 07:59היא שכשניסינו לוסטרל (לפי שנה) התחילו לבן שלי בעיות במערכת העיקול (בריחת צואה. לא ברור אם בגלל הכדור כי זו תופעה שכבר היתה לו בעבר ועברה). הרופא אמר שלציפרלקס יש פחות תופעות לוואי מלפרוזק ולכן נתן ציפרלקס. לגבי העלאת מינון רטלין: הבן שלי לוקח פוקלין 15 MG ושוקל 25 ק"ג. אני לא יודעת אם מותר להעלות לו עוד... -
בכל מקרה פרוזק הוא המומלץ לילדים ונוער
ירון 15/04/2017 | 15:24בכל מקרה פרוזק היא התרופה נוגדת דיכאון/חרדה היחידה שמומלצת לשימוש אצל ילדים ובני נוער. לוסטרל יכול לגרום בתחילה לשלשולים -
ירון ברינטליקס
חביב 17/04/2017 | 02:52כיום הכי פחות מעייפת עם הכי פחות תופעות לוואי :) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 22:04ליעל שלום, לא ברור לי אם את מדברת על פוקלין 15 מ"ג שהוא ארוך פעולה או לא. מכל מקום מאחר ו5 מ"ג שווים 10 מ"ג ריטלין רגיל ומאחר ומשקלו 25 ק"ג נראה לי שהוא מקבל מינון מקסימלי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תגובה לתרופות
ראובן 12/01/2017 | 08:45ד"ר נכבדה שלום אני לוקח 2 מ"ג ריספרדל ו5 מ"ג אביליפיי. כל זה כבר שנה בגלל מחשבות לא מציאותיות על זה שכולם לועגים לי וכולם נגדי. האביליפיי זה רק כדי להוריד לי את הדיכאון שעושה לי הריספרדל וגם את הפרולקטין. השאלות שלי הן: 1.כמה מינון אביליפיי מינימלי צריך לקחת למטרה שהזכרתי? (ניסיתי רק אביליפיי, 10 מ"ג, ואחרי יומיים שלושה חזרו כל המחשבות, אז חזרתי לריספרדל) 2.אם אני אוריד בהדרגה את הריספרדל ואעלה במקביל את האביליפיי, האם יכול להיות שאגיב טוב לאביליפיי כי זה יהיה בהדרגה? פשוט הריספרדל מכביד ומדכא. 3. האם יש אפשרות לטפל במחשבות כאלה בעזרת טיפול פסיכולוגי או קוגניטיבי במקום תרופות? תודה מראש על התשובות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 20:43לראובן שלום, 1. בין 2.5 ל-5 מ"ג. 2. בתנאי שתעלה את האביליפיי למינון של 20-30 מ"ג. 3. אינני סבורה שניתן. בברכה, דר' קרני רובין -
אני רוצה להבין מה שאמרת
ראובן 10/02/2017 | 08:44את מתכוונת שאני אעלה את האביליפיי ל20-30 מ"ג במקביל ל2 מ"ג ריספרדל ואז אוריד בהדרגה את הריספרדל ואישאר רק עם האביליפיי? אני אשמח מאד אם זה יצליח כי כשנשארתי רק עם האביליפיי זה לא עבד. אני מבין שזה בגלל מינון לא מספיק או בגלל שזה לא היה בהדרגה? מודה לך מאד. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:27לראובן שלום, לאביליפיי מנגנון פעולה ייחודי. הוא מתקשר ועוזב את הקולטן, הלוך ושוב. אם הקולטן תפוס הוא לא יכול לעבוד. מסיבה זו צריך לקחת את שניהם יחד תקופה מסויימת ואחר כך להוריד מאוד בהדרגה את הריספרידל. האביליפיי אינו מתאים לכל המטופלים אבל כדאי לנסות. בברכה, דר' קרני רובין -
סוף סוף מסבירים לי כמו שצריך!
ראובן 05/03/2017 | 19:42תודה על ההסבר ד"ר קרני. שתי שאלות נוספות ברשותך: 1.כשלוקחים את הריספרדל והאביליפיי במקביל, האם זה לא יוצר עומס / מינון יתר? 2.מאיזו בחינה זה לא מתאים לכל המטופלים? מבחינת תופעות לואי או בגלל שזה לא משפיע על כולם? תודה שוב, את עוזרת לי מאד! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 20:00לראובן שלום, 1. לא. 2. זה לא משפיע על כולם. אך כדי לדעת זאת צריך לקחת את הרספרידל באותו מינון ואת האביליפיי במינון של 20-30 מ"ג, עדיף 30 מ"ג במשך חודש ואז להוריד את מינון הרספרידל מאוד בהדרגה. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה אחרי שניסיתי
ראובן 02/04/2017 | 12:23אני יותר מחודש על אביליפיי+ ריספרדל. את האביליפיי העליתי בהדרגה: עשרה ימים - 15 מ"ג שבועיים - 20 מ"ג עשרה ימים - 25 מ"ג כל זה בשילוב 1.75 מ"ג ריספרדל. ניסיתי לפני שלושה ימים להתחיל להוריד את הריספרדל ל 1.5 אבל התחילו שוב הדמיונות לחזור (לא חזק אבל התחיל). דמיונות אני מתכוון שכל הזמן אני בטוח שצוחקים עלי או מחקים את ההתנהגות שלי כי רוצים לרמוז לי שאני לא בסדר. עכשיו הבנתי שזה לא באמת אבל הייתה תקופה שממש הרגשתי את זה והייתי בטוח אז שזה נכון. האם זה מה שהתכוונת לגבי המעבר לאביליפיי? למה אני לא מצליח להוריד בריספרדל? כי זה מוקדם מידי? כי זה לא משפיע? אני כבר מתחיל להתייאש שאני נתקע עם הריספרדל שבגללה אני ישן כל הזמן ואין לי כוח לכלום. הייתה לי תקווה כי הרגשתי שהאביליפיי מעיר אותי, מעיר לי את המוח אני מתכוון, אבל אני כבר לא בטוח אם זה יצליח. אני מודה לך מאד על העצות וההסברים! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 22:15לראובן שלום, תמשיך לקחת את שניהם במשך עוד מספר שבועות ואז תתחיל בהורדה מאוד איטית של מינון הרספרידל, משהו כמו 2.5 מ"ג אחת לשבוע. לא הייתי מתייאשת כי עובדה שאתה אומר שיש לך כעת תובנה שלא באמת רוצים לצחוק עלייך. בברכה, דר' קרני רובין -
להמשיך עם ה25 אביליפיי או להעלות ל30?
ראובן 07/04/2017 | 08:33אני רוצה להיות בטוח לפני שאני מתחיל להוריד את הריספרדל. אם עדיף לי להגיע ל30 או שה25 יספיק, פשוט אני מפחד שאם לא יהיה מספיק אני לא אצליח להוריד את הריספרדל ואני לא אדע אם זה בגלל שהאביליפי לא משפיע עלי טוב או שזה בגלל מינון לא מספיק של האביליפיי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 13:44לראובן שלום, הייתי עולה באביליפי ל30 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה נוספת
ראובן 16/04/2017 | 09:15קודם כל תודה רבה, זה עוזר לי מאד. שמעתי שיש פסיכיאטרים שאומרים שהאביליפי עובד על שיווי משקל כימי או איזון כימי סביב הקולטן ואם יש שם ריספרדל זה מפריע ואפילו יכול לגרום להחמרה קלינית. לכן צריך להפסיק לגמרי את הריספרדל ,אולי אפילו "להתנקות" ממנו ואז לקחת את האביליפי. אני שואל כי אני ממש חושש לא להצליח לעבור לאביליפי ועוד אחרי כל הניסיון של השבועות האחרונים שעשיתי. אני גם מכיר אנשים שעברו לאביליפי בבת אחת וזה היה בסדר ורק לי זה לא עבד, אז אני מנסה להבין. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 21:57לראובן שלום, מאחר והרספרידל תופס את הקולטנים חייבים לקחת את שתי התרופות במקביל ואז לרדת מאוד לאט ברספרידל כדי לאפשר לאביליפיי להתקשר בדרך המיוחדת שלו. בהחלט לא מפסיקים ולא מתנקים אלא עושים זאת בהדרגה כפי שתיארתי לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לדוקטור או לרצ או כל מישהו שבקיא בפנרגן
סובל 12/04/2017 | 13:51אני רוצה לדעת אם מותר לקחת 2 פנרגן ביחד? אני נוטל כרגע ואליום 10 מג בלילה ומנסה להיגמל.מחליש אותי מאוד כל הבנזו. השימוש ממושך. לוקח טרזודיל 150 בלילה אבל קם עם קוצר נשימה וחולשה חזקה מאוד ולא מצליח לישון יותר מ5-6 שעות תרופות פסיכיאטריות משפיעןת עליי לרעה. בסה"כ ביקשתי 7-8 שעות שינה בלילה האם מותר לשלב 2 כדורי פנרגן ביחד לפני השינה? ניסיתי 1 ולא עזר תודה מראש לכל המשיבים. יש לציין שאני סובל מאסתמה קלה ורגישות לאבק הביתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 19:39לסובל שלום, ניתן לנסות 2 כדורי פנרגן. בנוסף, ניתן לנסות את האינוזיטול (inositol) שהוא חומר תזונה המקורב למשפחת הוויטמינים מקבוצה B. הוא מרגיע מתחים ומעודד שינה עמוקה. בשנים האחרונות החלו החוקרים לבדוק את השפעתו המרגיעה של האינוזיטול שכנראה מבטל את הצורך בנטילת תרופות מרגיעות וגלולות שינה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תודה רבה. המשך
סובל 15/04/2017 | 22:17אני עם ה 150 מג טרזודיל והחל דיכאון ולוקח זמן עד שיוצא שתן. ב100 לא היה בעיה כזאת. אני בן 27 1.מה עושים במצב כזה?(כמעט שבועיים עם 150) ובכללי כבר חודש עם התרופה ממינון 25 עליה הדרגתית. 2. פנרגן 2 כדורים במכה למשך תקופה ארוכה יכול לגרום נזק? קראתי באינפומד שהוא נוגד פסיכוזה וזה ממש מלחיץ אותי כי נוגדי פסיכוזה הגבירו לי חרדה. 3. העייפות והסחרחורת מהטרזודיל אמורה לפחות מתישהו? 4. את גינקו בילובה אני צריך בוודאות. רוקח אמר לי שזה יגביר את השפעה המרדימה של טרזודיל. האם שמעת על דבר כזה? האם זה מסוכן? סליחה על ריבוי שאלות פשוט אני בחרדה עצומה וכל תשובה שלך עוזרת מאוד תודה רבה על ההסברים המפורטים. מעריך זאת מאוד. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 21:53לסובל שלום, עייפות וסחרחורת הן חלק מתופעות הלוואי של התרופה והן אינן תופעות לוואי שחולפות. ייתכן והורדת המינון יעזור. הקושי במתן שתן נובע כנראה מהפעילות הנוראדרנרגית של התרופה. אם 150 מ"ג גורמות לקושי במתן השתן לדעתי חשוב שתחזור ל100 מ"ג. ניתן לקחת 2 כדורי פנרגן לאורך זמן. הוא בהחלט לא נוגד פסיכוזה אלא כדור אנטי אלרגי בין היתר. אמנם הדוקטור הרוקח אמר לך שאתה צריך גינקו בילובה, אך חבל על הכסף שלך. לדעתי אתה צריך לפנות לייעוץ פסיכיאטרי נוסף ולהחליף את הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כבד שומני
שימרית 06/04/2017 | 00:36שלום, בבדיקת אולטרסאונד לפני כחודשיים יצא לי כבד שומני בדרגה קלה למרות תזונה בריאה ודלת שומן. האם רמרון או קלונקס עלולות ליצור את הבעיה, ואם כן האם כדאי לחשוב על אלטרנטיבות אחרות (מאז הרמרון אני בהשמנה ביטנית למרות רזון כללי)?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 22:44לשימרית שלום, הרמרון בהחלט יכול לגרום לכך. כדאי לחשוב על החלפת התרופה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
הבעיה היא
שמרית 07/04/2017 | 14:51שיש לי בעיות שינה (קושי להרדם ושינה בלתי רציפה) ורמרון מרדים. האם יש חלופה אחרת- כדור שאיננו מייצר בעיה בספיגת שומנים ומצד שני מרדים?תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 13:36לשמרית שלום, רמרון אינו גורם לבעיה בספיגת השומנים אלא גורם לתיאבון מוגבר ביותר. נראה לי כי הייתי ממליצה אצלך, במידה ואין לך דיכאון, צירקדין 2 מ"ג שהוא מלטונין ארוך פעולה. אך הבעיה עם כדור זה שהוא נרשם מגיל 55 וחברת טבע לא שינתה זאת. ניתן לקנות אותו בבתי מרקחת פרטיים. כדורים אחרים שעוזרים הם כדורי שינה, דוגמאת בונדורמין, נוקטורנו וכו'. יש שנותנים גם טרזודיל שהוא כדור נוגד דיכאון ואינו גורם להשמנה אך ההשפעה שלו על הדיכאון אינה חזקה במיוחד. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 13:41לשמרית שלום, העובדה שיש לך השמנה בטנית מעידה על כך שהתזונה שלך אינה תקינה. החשוב הוא שתהיה דלת פחמימות ובמיוחד דלת פחמימות עם ערך גליקמי גבוה ועתירת חלבונים. כנראה שאת אוכלת בעיקר פחמימות ולא חלבון וזה יוצר את הבעיה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה על התגובה. התזונה שלי מעולה
שמרית 15/04/2017 | 17:09ומאוד מאוזנת, עשירה בחלבונים ירקות ופירות ודלת פחממות ואני עושה ספורט אירובי ואימוני כוח ובכושר מעולה. רזה אך במשקל תקין, לכן זה מוזר... וההשמנה הבטנית היא מאז הרמרון. כן יש דכאון מלווה בהפרעות שינה לכן האלטרנטיבות הן קטנות כי יש מעט נוגדי דיכאון שיכולים להחליף את הרמרון. השאלה מה עושים כי כשלעצמה התרופה מעולה ומשפיעה טוב על השינה ועל הדכאון ולכן חשה שאותה השמנה היא בגדר גזירת גורל שנובעת ישירות מהתרופה. כמובן שהדימוי גוף החדש משפיע על ההערכה העצמית וזה יוצר מעגל משני של דכאון מיותר. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 21:31לשמרית שלום, השאלה היא איזה פירות את אוכלת וכמה פירות את אוכלת. הייתי ממליצה שתפני לדיטאנית או לנטורופאט לאיזון הדיאטה. חוץ מטרזודון שאני בספק שיעזור לך, אין לי עצות אחרות. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד