פורום פסיכיאטריה - עמוד 503
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ייעוץ
יפית 17/04/2017 | 10:57שלום..לפני חודש וחצי הפסקתי לגמרי לקחת את הפרסום. הייתי לוקחת חצי.לפני שבוע החלטתי לחזור ולקחת את החצי.וכעבור שבוע של לקיחה .היו לי תופעות קשות התעוררות בבוקר עם בחילה ומועקה קשה ועוד כל מיני סיפטומים שמזמן לא הרגשתי.אז הפסקתי לקחת את החצי כדור..מבולבלת לא יודעת עם עשיתי נכון.האם הכדור באמת גרם לי לתופעות,אשמח לתשובה. בתודה יפיתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:56ליפית שלום, אני לא מבינה על מה את מדברת. מה זה פרסום? ככלל, להתחיל להפסיק להתחיל להפסיק זה גרוע. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
וולבוטרין + סרוקוואל +הריון
ימית 17/04/2017 | 08:59שלום, אני בת 29, מאובחנת עם BIPOLAR . לוקחת כיום וולבוטרין 150 מ"ג, וסרוקוואל 100 מ"ג. אני ובן זוגי רוצים להיכנס להריון והייתי רוצה לדעת אם לך (או לפורום הנכבד) יש נסיון עם מטופלות שנכנסו להריון עם השילוב הזה, ומה דעתך עליו? לאחר התייעצות עם המרכז הטרטולוגי בירושלים קיבלתי תשובה ששתי התרופות הללו נמצאו כלא מעלות סיכון למומים בעובר. אבל (!!) בהשוואה לתרופות וותיקות יותר, הוולבוטרין נבדק על 2000 משתתפות עד כה, והסרוקוואל על 4000 נבדקות, לפי הספרות המדעית והמחקרים העדכניים האחרונים, והממצאים הללו הם בני שנה בלבד (החוקרת איתה דיברתי אמרה לי שאם הייתי מתקשרה לפני שנה, היא היתה אומרת לי שאין מספיק אינפורמציה כדי לתת תשובה). ולכן עולה בי תהיה על התוקף של הממצאים, והייתי רוצה לשמוע קצת "מהשטח". תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:47לימית שלום, אין לי נסיון עם שילוב זה, אך אני סומכת על מרכז הייעוץ. לדעתי לא תקבלי תשובה יותר מהיימנת מתשובתם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לפסיכיאטרית המומחית
דנה 16/04/2017 | 18:20כשאני הלכתי לחדר כושר ראיתי בנות עם בטן שטוחה הולכות עם חולצת בטן שרואים להן את הבטן השטוחה שלהן והן גם גבוהות ואני מרגישה גמדה לידן אני 1.38 אני ממש גמדה עם כרס. אם הייתי גבוהה אז הבטן לא הייתה ככה בולטת . ככל שיותר גבוהים כך הבטן נראית יותר שטוחה. איזה כיף להן!!! אני בלי מזל! אני מסתכלת על אחרות שמפרסמות תמונות בפייסבוק\אינסטגרם - ואני ממש מרגישה רע! איך להן יש בטן כזאת שטוחה? מה הן לא אוכלות כלום? כשהן אוכלות אוכל אז הבטן שלהן לא מתנפחת בכלל ונשארת שטוחה כמו דף נייר? אני רק עולה במשקל פסח זה חג ארור עליתי 6 קילו משבוע שעבר בגלל כל האוכל הזה היום עוד תכננתי לאכול בריא - והכל נהרס!!! הרסתי לי את היום! אכלתי היום איזה 10,000 קלוריות! הכרס גדלה וגדלה והכי מעצבן שבחדר כושר שואלים אותי "את בהיריון"? "באיזה חודש את"? ואני מתעצבנת וממשיכה לאכול עוגות ושוקולדים ועוד שוקולדים ועוגיות בלי הפסקה!!!! אני יודעת שהמצב בלתי הפיך ושבחיים הכרס לא תרד לי אז אני ממשיכה לאכול בלי לחשוב לפני היום בבוקר אכלתי 6 מצות שלמות עם שוקולד נוטלה ואכלתי 10 לחמניות של פסח עם חמאת בוטנים ואכלתי קופסא שלמה של טחינה גולמית בכפית ואכלתי פרוזן יוגורט עם תוספות ואכלתי 10 עוגיות קוקוס ואכלתי 5 עוגיות בוטנים ואכלתי 15 כדורי שוקולד עם קוקוס ואכלתי עוגת גבינה אפוייה פס שלם איזה טעות עשיתי שהיום זללתי ככה!!! עכשיו הבטן שלי התנפחה עוד יותר!!! מרוב עצבים אני רק זוללת וגם לא עשיתי ספורט היום בכלל שזה סיוט!!!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:45לדנה שלום, התשובה של אוסנת נכונה. התזונה שלך צריכה להיות בעיקר חלבונים ומיעוט פחמימות עם ערך גליקמי גבוה. הספורט הוא רק 18%, היתר זה התזונה. הצעתו של עידו שכדאי לך לפנות לטיפול, נכונה. נראה לי שבלי זה לא תצאי מהמעגל. חבל שאת מבזבזת את זמני בחזרה על אותם דברים ברווח של שעתיים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אני אכלנית כפייתית שמנה וגמדה
דנה 16/04/2017 | 16:14כשאני הלכתי לחדר כושר ראיתי בנות עם בטן שטוחה הולכות עם חולצת בטן שרואים להן את הבטן השטוחה שלהן והן גם גבוהות ואני מרגישה גמדה לידן אני 1.38 אני ממש גמדה עם כרס. אם הייתי גבוהה אז הבטן לא הייתה ככה בולטת . ככל שיותר גבוהים כך הבטן נראית יותר שטוחה. איזה כיף להן!!! אני בלי מזל! אני מסתכלת על אחרות שמפרסמות תמונות בפייסבוק\אינסטגרם - ואני ממש מרגישה רע! איך להן יש בטן כזאת שטוחה? מה הן לא אוכלות כלום? כשהן אוכלות אוכל אז הבטן שלהן לא מתנפחת בכלל ונשארת שטוחה כמו דף נייר? אני רק עולה במשקל פסח זה חג ארור עליתי 6 קילו משבוע שעבר בגלל כל האוכל הזה היום עוד תכננתי לאכול בריא - והכל נהרס!!! הרסתי לי את היום! אכלתי היום איזה 10,000 קלוריות! הכרס גדלה וגדלה והכי מעצבן שבחדר כושר שואלים אותי "את בהיריון"? "באיזה חודש את"? ואני מתעצבנת וממשיכה לאכול עוגות ושוקולדים ועוד שוקולדים ועוגיות בלי הפסקה!!!! אני יודעת שהמצב בלתי הפיך ושבחיים הכרס לא תרד לי אז אני ממשיכה לאכול בלי לחשוב לפני היום בבוקר אכלתי 6 מצות שלמות עם שוקולד נוטלה ואכלתי 10 לחמניות של פסח עם חמאת בוטנים ואכלתי קופסא שלמה של טחינה גולמית בכפית ואכלתי פרוזן יוגורט עם תוספות ואכלתי 10 עוגיות קוקוס ואכלתי 5 עוגיות בוטנים ואכלתי 15 כדורי שוקולד עם קוקוס ואכלתי עוגת גבינה אפוייה פס שלם איזה טעות עשיתי שהיום זללתי ככה!!! עכשיו הבטן שלי התנפחה עוד יותר!!! מרוב עצבים אני רק זוללת וגם לא עשיתי ספורט היום בכלל שזה סיוט!!!פתח בחלון חדש-
נשמע קצת לא אמיתי......
אוסנת 16/04/2017 | 16:53רב האוכל שאת אוכלת זה סוכר... סוכר משמין, ממכר גורם לעצבים ולסכרת. גם אם תעשי ספורט אחרי כל הסוכר הזה לא יעזור כלום. לא צריך יותר משתי עוגיות ביום. כל השאר צריך להיות אוכל בריא ומזין. -
תגובה
עידו 16/04/2017 | 17:18לכולם יש ימים גרועים מדי פעם, אולי שווה לך לחשוב על טיפול? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:44לדנה שלום, התשובה של אוסנת נכונה. התזונה שלך צריכה להיות בעיקר חלבונים ומיעוט פחמימות עם ערך גליקמי גבוה. הספורט הוא רק 18%, היתר זה התזונה. הצעתו של עידו שכדאי לך לפנות לטיפול, נכונה. נראה לי שבלי זה לא תצאי מהמעגל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מריחואנה לטיפול בחרדה כללית ודיכאון?
תומר 15/04/2017 | 22:32מריחואנה\ קנאביס לטיפול בהפרעת חרדה כללית (gad) ודיכאון. מה דעתכם על כך. האם יכול לעזור? האם יכול להיות מסוכן? כיצד ובאיזה דרך מומלץ לצרוך זאת? האם להשיג מרשם מרופא זהו תהליך בירוקרטי ומתיש? חסרונות ויתרונות שלו על פני ssri, snri ? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
רופא בחיים לא יתן קנאביס למישהו דיכאוני
ANON 17/04/2017 | 14:26אפשר לשכוח מזה.. אני כבר שנים רבות עם הקנאביס והיו כמה פעמים ששאלתי על זה פסיכיאטרים והדגשתי שזה עוזר לי להיות פחות דכאונית, הם צחקו לי בפנים.. להשיג? הדרך היחידה היא הלא חוקית לצערי... על כל הסיכונים הכרוכים בכך. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:35לתומר שלום, ההתוויה של דיכאון הינה קונטרה אינדיקציה למתן אישור לקנאביס רפואי, לפי ההתוויות אשר נקבעו ע"י משרד הבריאות. מנסיוני חולים שקיבלו את הקנאביס בשל כאבים קשים סיפרו שהדיכאון אצלם התגבר. זו הסיבה שאנון קיבלה את הסירובים עליהם סיפרה. אני מודעת לכך שיש זנים שכנראה יכולים לעזור, אולם להבנתי לא הגענו למומחיות שכזו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אדראל ואריפליי. שילוב
נוי 15/04/2017 | 10:198 שנים של בעייה קשה במאניה עם פסיכוזה התקף ראשון 3 חודשים .ולאחר חמש שנים בנסיון להפסיק אריפליי 10 שוב פסיכוזה והיי.ככה זה עליות וירידות תוך כדי נסיונות למצוא תעסוקה.היא בת 27 .סיימה תואר בחריקת שיניים ובסייוע רב.מנסה ללמוד שוב מקצוע והחומר למבחנים לא ניקלט.אין זיכרון.יש קושי לשבת.האם החמרת המצב שהיה בבעיות קשב הוא תוצאה של התרופה אריפלי 15 אותה נוטלת כבר 7 שנים.האם אפשר לתקופת הבחינות להוסיף משהו לריכוז שלא יפעיל לה התקף מאנייה.בנוסף יש לה גם בעייה קדם ויסתית ש10 ימים אי אפשר להיות לידה מרוב עצבנות.וזה תמיד היה ככה.יש בעיות שינה.ותמיד היו מאז נולדה לא זקוקה באופן עקרוני ליותר מ5 שעות שינה.חרדתית ודאגנית .כבר פוחדת לנהוג.תקועה כל היום מול הוואטס והפייס. משתוקקת לחברים אבל לא מתפתח משהו לטווח ארוך.מה עןשים.זה מדאיג כי יש רמזים של כתיבה יוצרת עם זעקה לשמים. לא יכולה לקרוא ספר או לצפות בסרטפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:29לנוי שלום, אני יודעת שפסיכיאטרים אחרים יחלקו עליי, אך לדעתי אם את מכוסה מספיק עם האריפליי אז ניתן לנסות לתת לך תחילה ריטלין ולראות את האפקט שלו ואם זה לא עוזר אז חצי כדור אדראל כנסיון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מודאגת מאדדד
רוית 14/04/2017 | 19:06לפני כשנה הייתי באמסטרדם וניסיתי שימוש חד פעמי וקטן מאד שכלל כמה שאיפות בודדות בחשיש. בערך כשנה אני חשה מעין תחושת ניתוק מהמציאות ולעיתים מעופפת. קראתי שישנה תופעה שנקראת דה פרסונליזציה, ואני מאד חרדה שמא גרמתי זאת לעצמי בשל השימוש החד פעמי והקטן. קראתי גם שעלולה לקרות בשל לחץ מתמשך. מה דעתך? אני מאד חרדה שמא גרמתי זאת לעצמי בשל השימוש בסם ולא מצליחה לתפקד בשל כךפתח בחלון חדש-
כל עוד את מרגישה רע תמיד אפשר לנסות טיפול
רוני 14/04/2017 | 23:45רוב האנשים יגידו לך כולה גראס זה כלום וזה, אבל תכלס יגיד לך אני אחד שהיה מעשן גראס שנים יום על גבי יום וכן זה יכול לפגוע, יש אנשים עושים בקבוע גראס ואפילו קוק ולמרות זאת מתפקדים יופי! ויש כאלה שהמוח שלהם רגיש ונפגע מהדברים האלה לפחות אחרי השימוש. אני ממש לא דוקטור אבל רק רציתי להגיד לך שיש מקרים הרבה יותר גרועים והמקרה שלך נשמע לא נורא בכלל לעומת הרוב פה -
לרוית
מיתר 16/04/2017 | 19:45אני לא יודעת כמה זה ירגיע אותך- אבל האם ידוע לך שגראס רפואי ניתן היום לבעלי חרדות ומצבי פוסט טראומה שנוטלים את המנה מידי יום ביומו? אם החומר משמש כתרופה לחרדות יש מצב שאולי שימוש חד פעמי בטל בשישים. יש לפעמים מצבים שאנחנו כועסים על עצמנו על ניסיון ההסתכנות והכעס הזה הופך לסוג של חרדה דיפוזית שנשארת אתנו- בבחינת הפחד מהפחד. למי שיש נטיה לחרדות עלול לפעמים בכל נסיון לקשר גורם ניטרלי ליצירת החרדות עצמן- זה גם יכול להיות ההסבר. לא הייתי מציעה לתלות את הענין בזה אלא פשוט לטפל בנושא של החרדה בלי קשר לסיבה שלה. גם אם זה קשור לגראס יש מצב שההשפעה תלך ותתמתן ולא תשאר כפי שהיא. דה- פרסונליזציה היא תחושת ניכור מעצמך מהגוף ומהסביבה שיש לה גם קשר לכעס ותוקפנות על העצמי (שמפרקות את החיבור גוף- נפש)- יש מצב שטכניקות של הרפיה ומדיטציה יכולות לעזור כי מעורבות בהן הרבה חמלה עצמית וקבלה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/04/2017 | 15:01לרוית שלום, אין לי הרבה מה להוסיף לאחר תשובותיהם של רוני ובמיוחד של מיתר. יש מצבים שכאשר עושים נסיון לטריפ כאשר המטופל במצב לא טוב זה הופך למעין טראומה. אנשים מתארים כי הם חשים כאילו הם בבועה. טיפול תרופתי ופסיכוטרפי כולל הרפיות ומדיתציה והרבה סבלנות עוזרים. קצת קשה לי להאמין שמספר שאיפות בודדות הביאו למצב שתיארתי. נראה לי כי את פשוט בחרדה קשה כתוצאה מהנסיון שעשית. דה פרסונליזציה זה מנגנון הגנה מאוד יעיל מפני חרדות. חיילים בשדה הקרב לא אחת מתארים שהם שם והם לא שם, ורק כאשר הם מגיעים לחוף מבטחים הם יכולים לחוות מחדש את החוויות הקשות. כך גם יש תיאורים של ניצולי שואה. זה מנגנון טבעי אשר עוזר להתגבר על מצבים מעוררי חרדה. לדעתי עליך לפנות לטיפול פסיכיאטרי ולקבל תרופות נוגדות חרדה וטיפול ב CBT. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
רוית 19/04/2017 | 15:14תודה דוקטור. האם ראיה לא מפוקסת ומעט מטושטשת עשוייה להיות אחד מתסמיני ההפרעה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:24לרוית שלום, זה בהחלט יכול להיות חלק מחרדה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
העלאת מינון ציפרלקס
אתי 14/04/2017 | 16:04שלום רב התחלתי טיפול בציפרלקס וב 10 ימים הראשונים נטלתי כדור 5 מ"ג מכיוון שנטילת הכדור 10 מ"ג גרמה להרגשה של עילפון והרגשה כללית לא טובה כולל כאבי כאבי ראש. לאחר 10 ימים העליתי את המינון ל 10 מ"ג והרגשתי מאוד טוב אבל בימים האחרונים אני שוב מרגישה חרדות ומאוד עצבנית. השאלה שלי היא האם יש צורך להעלות את המינון לעוד 5 מ"ג (סה"כ 15 מ"ג) ומה המקסימום שמותר לי. תודהפתח בחלון חדש-
מינון מקסימלי -20 מג
. 16/04/2017 | 16:25. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:23לאתי שלום, הייתי מעלה ל15 מ"ג, נכון ענה לך "נקודה" שהמינון המקסימלי הוא 20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תופעות לוואי שלא חולפות
אריאל 12/04/2017 | 21:59שלום דוקטור קרני, הפסקתי ציפרלקס לפני כשבוע וחצי. אולי לא בהדרגה הנחוצה - אחרי 4 חודשים של 10 מג הורדתי יומיים ל5 מג והפסקתי. מאז יש לי בומים כאלה במוח - סחרחורות מוזרות ומפחידות ואני פוחדת שהולכת לחטוף אירוע מוחי. הבנתי שעד שהתרופה מתפנה מהגוף זה בערך 5 ימים אבל כבר 11 יום עברו בלי התרופה וזה לא פוחת. לא יודעת מה לעשות. ממש מפחדת!! מה זה יכול להיות??? האבסורד שנכנסתי לחרדות רק מהעניין הזה אודהלך על תשובה כמה שיותר מהירה אני ממש בלחץ. תודהפתח בחלון חדש-
מפחדת
אריאל 12/04/2017 | 22:47סליחה דוקטור , אני רציתי גם להגיד שאני מפחדת שהדיכאון חזר. אני גם עסוקה בשחזור תשובותיו הפוגעות של הפסיכיאטר שבכל פעם שהתקשרתי אליו להתייעץ או כשהתלוננתי על תופעות לוואי ושהתרופה לא עוזרת, הוא לעג לי וזלזל בי או שאמר לי להפסיק מבלי לתת לי אפשרות אחרת או לנסות לעזור לי. וזו גם אחת הסיבות שהחלטתי שלא רוצה להיות תלויה באף אחד ובאף תרופה. אז בשורה התחתונה מפחדת שהדיכאון חזר או שמוקדם מדי להניח זאת? וגם, עם או בלי קשר רציתי לשאול אותך אם את עוסקת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי? סליחה על ריבוי השאלות . אני די מיואשת ולא יודעת אם זה רק רגע כזה שתכף יעבור ואתחרט שכתבתי לך את כל זה... סליחה ותודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 19:50לאריאל שלום, אכן הפסקת את התרופה מהר מדי גם מבחינת הירידה וגם מבחינה טיפולית. אין שום סכנה בתחושות אלה למעט הסבל שלך. לדאבוני שילמת על הירידה המהירה בבומים המתמשכים ועכשיו בחזרה של הדיכאון. אני מצטערת על חוויתך הקשה עם הפסיכיאטר שטופלת אצלו אך זו אינה סיבה שלא תקבלי טיפול ראוי. טיפול התנהגותי קוגניטיבי יכול להשלים טיפול בדיכאון אך לדעתי אינו יכול לעמוד בפני עצמו. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
דילמה
אריאל 13/04/2017 | 20:40תודה רבה על תשובתך המהירה, הרגישה והמקצועית כתמיד. אני לא יודעת מה לעשות ולא יודעת אם הדיכאון באמת חזר..את חושבת שכן? ולא רוצה לפנות לאותו פסיכיאטר אבל גם לא רוצה להיחשף מול מישהו אחר (הדיסקרטיות מאוד חשובה לי גם כי עוסקת בתחום הטיפולי) אני כל הזמן פוחדת שאני מגזימה ואולי סתם מרחמת על עצמי ואולי אני לא בדיכאון? כי בסה"כ מתפקדת-עובדת ומצליחה לחייך ולצחוק. יש לי קטעים של עצב בעיקר כשלבד ולפעמים בא לי לבכות (זה לא קורה לכולם?)ולא יודעת אם זה מצדיק טיפול תרופתי. זאת הבעיה שלא יודעת להחליט לגבי עצמי ולא יודעת מה צריך, כי מסתכלת על עצמי מהצד ולא ברור לי מה מרגישה ואם באמת סובלת. גם אחרי שהייתי אצל הפסיכיאטר פחדתי שאולי הטעיתי אותו ואולי סתם הגזמתי ותיארתי דברים בצורה מדכאת ממה שהם באמת...כי הרי יש צרות גדולות יותר.. סליחה שאני מסתבכת ומסבכת גם אותך במחשבות האלה אבל איך באמת אפשר לדעת? הכל זה סובייקטיבי ואף אחד מהסביבה הקרובה שלי לא ינחש שבכלל הייתי אי פעם אצל פסיכיאטר או שאני מתלבטת בקשר לטיפול תרופתי. והציפרלקס ממש הרדים אותי כך ש"השיפור" היה רק בזה שהייתי רדומה מכדי לחשוב על דברים רעים ומכדי לחשוב בכלל. לא הייתי ממש חיה , הייתי זומבי. מכל התסבוכת של מה שכתבתי , אולי נראה שיש לי OCD? אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי לצאת מהסבך הזה ולומר מה את חושבת -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:48לאריאל שלום, קשה להתרשם במדויק רק מהכתוב אך אני מתרשמת שמדובר בדיכאון קל עד בינוני. אולי יש מקום לנסות טיפול ברמוטיב 500 מ"ג ליום למשך חודשיים-שלושה ולראות לאן זה יביא אותך. בנוסף כאמור הייתי פונה לטיפול בCBT. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
מרשם
אריאל 13/04/2017 | 20:59הרבה תודה! והפעם קצר -- לרמוטיב אני צריכה מרשם? ואם לפני כמה שנים הרמוטיב לא עזר לי (אני חושבת בדיכאון קשה יותר),יכול להיות שהפעם הוא כן יעזור? CBT בדרך כלל מתחילים במקביל או שמחכים שהתרופה תפחית קודם את הדיכאון? תודה רבה! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 22:06לאריאל שלום, זה מידע שלא מסרת קודם שהיה לך בעבר דיכאון יותר קשה. עכשיו שכנעת אותי שמדובר בדיכאון. בד"כ אם רמוטיב לא עזר אז, אז ספק אם יעזור הפעם, אולי בכל זאת הייתי עושה נסיון קצר של שבועיים ואם לא יעזור אז אולי לנסות לוסטרל. אני לא בטוחה כי לא כל כך ברור לי מה מפריע לך בטיפול עם ציפרלקס מלבד הרופא. אני מעדיפה לחכות שהתרופה תפחית קודם את הדיכאון. הפסיכולוגים חולקים עליי אך בד"כ המטופלים אינם מוכנים להתחיל בCBT במצב הקשה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
המוני תודות!
אריאל 13/04/2017 | 23:30דיכאון קודם מנבא דיכאונות נוספים? זה כרוני? ומחייב טיפול לכל החיים? הציפרלקס פשוט הרדים אותי, גם כשהעליתי ל15 מג וזה השפיע על התפקוד ביום - לא היה לי כוח לעשות דברים בגלל התרופה ולא בגלל הדיכאון. פשוט תנאי החיים שלי השתפרו = המצב האובייקטיבי ולכן חשבתי שגם לא יהיה לי יותר דיכאון. זה לא אפשרי? תודה מקרב לב, (אין לי מספיק מילים כדי להודות לך..) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/04/2017 | 13:58לאריאל שלום, דיכאון זה הרבה פעמים הפרעה כרונית. בדרך כלל, כאשר יש גל דיכאוני אחד ניתן להפסיק את הטיפול לאחר כשנה ללא סימפטומים דיכאוניים. אם יש שני גלים וסיפור משפחתי ממולץ לא להפסיק את הטיפול. אם מדובר בגל שלישי, אז עם סיפור או בלי סיפור משפחתי מומלץ לא להפסיק את הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין -
הבעיה..
אריאל 19/04/2017 | 16:16שהדברים לא כאלה ברורים. אם היה לי גל שני.. כי הוא הוגדר כדכדוך.. וכשהתלוננתי על תופעות לוואי נאמר לי להפסיק ולא הוצע לי טיפול אחר. זה אומר שבמקרה הזה הטיפול אולי לא היה כזה מחויב המציאות? או שהפסיכיאטר פשוט התייאש? והשאלה אם המציאות האובייקטיבית, הסביבה הפיזית השתנתה לטובה, אם יכול להיות שהדיכאון לא ישוב יותר? גם אם היה גל שני.. תודה רבה אריאל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:20לאריאל שלום, האם יש סיפור משפחתי? אם אין אז ייתכן שהדיכאון לא יחזור. גם כאשר יש סיפור משפחתי, לפעמים לוקח שנים עד שהדיכאון חוזר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה 180 מג
יעקב 13/04/2017 | 19:30היי ד"ר קרני תודה שענית לשאלותיי הקודמות. רציתי לשאול לגבי סימבלטה לאוסידי- מאחר וכל הכדורים ממשפחת SSRI החמירו אצלי עייפות, כולל ויאפקס וגם כולל פרוזק (שאותו לקחתי כאמור רק חודש), חשבתי לנסות סימבלטה במינון גבוה, אף יותר מהמקסימלי, כמו למשל 180 מג או אולי אף 240 מג לטיפול באוסידי ואולי הוא לא יעשה לי עייפות בשל ההשפעה הנוראדרנרגית. מה דעתך? (אני מבין שזה דורש טופס 29 ג', אבל זה כבר עניין אחר)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:35ליעקב שלום, אני לא הייתי מוכנה לרשום לך זאת. הייתי מעדיפה לתת לך SSRI כמו פרוזק במינון גבוה בשילוב עם פרוביג'יל 200-400 מ"ג או בשילוב עם אדרונקס 8 מ"ג או בשילוב עם ויואנס 70 מ"ג. לעניין העייפות גם הייתי דורשת ממך בדיקת שינה במעבדת שינה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
למה לא?
יעקב 13/04/2017 | 20:42היי ד"ר קרני אשמח שתפרטי מדוע לא לרשום למשל 180 מג סימבלטה אם עושים מעקב אחר לחץ דם ואקג למשל... לגבי בדיקת שינה עשיתי בעבר והראתה דום נשימה קל בשינה (בגיל 20, היום בן 29, ואוסיף שלא ישנתי שם טוב, אלא שינה שטחית) עשיתי בעקבות כך ניתוח לכריתית שקדים וכאמור לא עזר. ממידע שקיבלתי מרופא שינה דום נשימה קל בשינה לא גורם לעייפות קשה בדרך כלל. לאחר מס' שנים חזרתי על הבדיקה ולא נמצא דום נשימה בשינה (אך ישנתי שם שינה שטחית ולא עמוקה, אך הרופאה שם אמרה שזה מידע מספק) בתודה -
ולמה ויואנס דווקא במינון 70 מג?
יעקב 13/04/2017 | 20:43למה דווקא 70 מג בויואנס? מה מיוחד במינון זה? ניסיתי ריטלין LA במינון עד 60 מג בבת אחת עם שיפור חלקי בלבד. מה לגבי אטנט? בתודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:50ליעקב שלום, ניתן גם לתת אטנט וגם קונצרטה וכו'. לגבי ויואנס הוא מופיע במינונים של 30,50,70 מ"ג. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 20:51ליעקב שלום, החברה ממליצה על מינון של עד 120 מ"ג ואינני רואה סיבה לעבור מינון זה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
הסיבה היא אוסידי שדורש מינון מאוד גבוה
יעקב 13/04/2017 | 20:58הסיבה לעבור מינון זה היא שאוסידי דורש מינון גבוה של פי 3-4 מהמינון ההתחלתי בתרופות SSRI כמו למשל פרוזק 60-80 מג וכדומה ולכן שאלתי על 180 מג שזה מינון שגבוה פי 3 מהמינון ההתחלתי של 60 מג, ועקב כך שתרופות SSRI עשו לי עייפות. אם אגיע אליך לייעוץ את לא תסכימי לרשום מינון של סימבלטה 180 מג לאור מה שתיארתי?\ בתודה שוב! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 22:12ליעקב שלום, אין בכך שום הגיון. סימבלטה היא 70% סרטונרגית ו30% אדרנרגית בניגוד לפרוזק למשל. היא איננה תרופה לOCD. יש אומנם מספר תיאורים של OCD שהגיב אליה אך בדרך כלל היא אינה עוזרת לOCD ועלייה למינון זה לדעתי לא תשנה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 22:13ליעקב שלום, עניתי לך על כך בשאלה נפרדת ששאלת. די!!! בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
יש שני תיאורי מקרים על 180 מג לאוסידי
יעקב 13/04/2017 | 22:20ראשון: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3342990/ ושני: https://www.researchgate.net/publication/26254392_High-dose_duloxetine_for_treatment-resistant_obsessive-compulsive_disorder_A_case_report_with_sustained_full_remission בשני מקרים אלו כשהורידו חזרה את המינון מ180 מג ל120 מג חלה החמרה באוסידי. אם אני זוכר נכון אז שני מקרים אלו היו עמידים לטיפולים קודמים של מס' תרופות SSRI במינונים גבוהים ובשילוב עם אנטי פסיכוטיים. וזה פרט למס'תיאורי מקרים אחרים של מינון עד 120 מג לאוסידי אותם ניתן גם למצוא באינטרנט (אוכל להביא קישורים). אשמח לדעתך ד"ר קרני היקרה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/04/2017 | 23:18ליעקב שלום, אני מודה על שהארת את עייני. לא ניתן להתווכח עם עובדות למרות שדרוש יותר נסיון עם זה. ייתכן ומקרים אלו צריך לבדוק בבדיקה הגנטית Genomind, שהיא בדיקה גנטית להתאמה של תרופות פסיכיאטריות ותרופות לכאב, היכולה לרמז על פירוק יותר מהיר של התרופות או צורך במינונים יותר גבוהים. בכל אופן אבדוק את הנושא. בתודה ובברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד