פורום פסיכיאטריה - עמוד 512
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה קצת דחופה
רוני 07/03/2017 | 00:01האם 5 מג ציפרלקס נחשב מינון טיפולי? כשהייתי עם 10 מג הרגשתי עייפות ורצון לישון כמעט כל הזמן ואחרי שהועלה המינון ל15 זה החמיר. מבחינת הדיכאון לא הרגשתי הבדל - כי הייתי כל כך עייפה שלא יכולתי לחשוב ולהרגיש . לכן ירדתי על דעת עצמי ל5 ואני יותר עירנית וחושבת שפחות מדוכאת ממה שהייתי לפני התרופה. דוקטור רובין - אודה לך על עצתך. אם 5 מג זה סתם תרופת דמה אז מעדיפה להפסיק . נ.ב חושבת שאולי גם יש לי מרכיבים כפייתיים/ אובססיביים ומרגישה אותם יותר חזק לאחרונה - האם זה יכול להיות קשור? תודה רבה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/03/2017 | 20:10לרוני שלום, 1. 5 מ"ג ציפרלקס איננו מינון טיפולי לכלום. ודאי שלא לOCD. 2. כדאי להעלות את הציפרלקס ל20 מ"ג כטיפול נגד הכפייתיות. 3. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר שיבדוק אותך. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלת המשך
רוני 22/03/2017 | 23:17תודה ד"ר רובין העליתי ל 10 מג בעקבות תשובתך. רציתי לציין שלא אובחנתי כאו. סי די רק חשבתי שאולי יש לי.. כן אובחן דיכאון וחרדה. יכולהיות שהפסיכיאטר לא אמר לי כל מה שהוא חושב/ מאבחן? כי לא מסר לי בכתב שומדבר והוא יודע שאני מאוד חרדתית גם מפחדת מכל מיני אבחנות ותיוגים (הפרעות אישיות וכו) בבדיקת דם : TSH 1.07 FT4 11.13 האם זה תקין או היפותירודאידזם סמוי כמו שאת טוענת שיש לפעמים? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/03/2017 | 22:50לרוני שלום, הTSH תקין. מה הנורמות של הFT4? בברכה, דר' קרני רובין -
ערכי הנורמה
רוני 27/03/2017 | 23:44של FT4 הם 10-20 pmol/l / השאלה שקשורה לעייפות שחושבת שזה מהציפרלקס נותרה ללא מענה - אשמח לשמוע מה את חושבת שעליי לעשות? תודה, רוני -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/03/2017 | 14:03לרוני שלום, זה וודאי איננו היפותירואידיזם סמוי. השאלה היא האם ניתן או לא ניתן להוסיף תירואיד. אני בספק שניתן. בתחילת טיפול עם ציפרלקס יכולים להרגיש עייפות וזה בדרך כלל חולף תוך 3-4 שבועות. בברכה, דר' קרני רובין -
ציפרלקס
רוני 29/03/2017 | 23:45שלום ותודה, לוקחת ציפרלקס כבר 4 חודשים והעייפות נמשכת. מרגישה שהפסיכיאטר הרים ידיים לפני חודש וחצי ורק יעץ להפסיק כשהתלוננתי אבל לא נתן לי חלופה אחרת, לכן המשכתי גם כי כשהורדתי ל 5 מג היה הדיבור הכפייתי. השאלה - מה את חושבת שאני צריכה לעשות אחרי ניסיון חוזר של חודש וחצי עם 10 מג ציפרלקס ועייפות גדולה? והשאלה השנייה - אם בכלל זה דיבור כפייתי או שיכול לקרות בעקבות אירועים מסעירים בחיים? מעולם לא אובחנתי בזה , אלא רק בדיכאון גם לא דיווחתי על זה לאף אחד. אז השאלה - אם לא מטפלת האם מסתכנת במשהו? וגם אם אפשר לאבחן רק על סמך מה שמתארת? סליחה, כבר יותר משתי שאלות. מקווה שתתייחסי לכולן ומודה לך מאוד מראש כי ממש אובדת עצות ומרגישה שנואשו ממני ושנשארתי לבד..... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 18:28לרוני שלום, לתת טיפול בתת מינון גורם לסבל מתופעות הלוואי ללא השיפור המצופה. לדעתי היה צריך להעלות את המינון ל15 מ"ג ואם זה לא היה עוזר ל20 מ"ג. לא ניתן לאבחן את ההפרעה ממנה את סובלת ללא בדיקתך. אם לא תטפלי את מסתכנת רק בהחמרה של דיכאון ושל OCD במידה והוא קיים. בברכה, דר' קרני רובין -
השאלה
רוני 02/04/2017 | 20:32השאלה אם לאחר ניסיון עם 15 מג במשך לפחות חודש שבו העייפות התגברה והייתה כבר בלתי נסבלת - אם עדיין את חושבת שהייתי צריכה להמשיך עם אותה תרופה (ציפרלקס)? וכן נבדקתי (לפני 4 חודשים) ואובחן "דכדוך" על ידי פסיכיאטר. עכשיו אני כבר 3 ימים אחרי שהפסקתי בהדרגה ולא מרגישה דכאון , רק פחד שזה יחזור. האם צריכה לדעתך להיבדק שוב? האם יכול להיות שהדיכאון חלף? תודה דוקטור -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 22:21לרוני שלום, מאחר והפסקת אז הפסקת. במידה והדיכאון יחזור הייתי ממליצה לנסות את הסימבלטה ולהעלות את המינון ל120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה+++
רוני 02/04/2017 | 22:27ממש מודה לך דוקטור רובין על תשובתך המהירה ובכלל על כל תשובותייך ויחסך האכפתי!!! שתדעי רק בריאות ושמחה בחיים!!!! מכל הלב, רוני -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 21:28לרוני שלום, תודה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
מינון מקסימלי ויפאקס XR
לירן 02/04/2017 | 21:43שלום.מהו המינון המקסימלי של ויפאקס XR לטיפול בהפרעות חרדה?האם 225 מ"ג או 300 מ"ג? האם יש לך מטופלים שלא הגיבו למינון 225 מ"ג והמשיכו לסבול מחרדה וכאשר הועלה המינון ל- 300 מ"ג הגיעה ההטבה? או שמינון זה מתאים יותר לשיפור בתסמונת דיכאונית כיון שמגביר פעילות של נוראפרנפין המגביר חרדה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 21:27ללירן שלום, ככל ויאפקס היא תרופה הנוגדת דיכאון טובה ונוגדת חרדה פחות טובה. ניתן להעלות למינונים של 450 מ"ג אך בד"כ אם 300 מ"ג לא עזרו, ספק אם 450 יעזרו. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
איך יודעים איזה תרופות מותר לשלב
חביב 02/04/2017 | 18:31איך אני יכול ללמוד איזה תרופות נוגדי דיכאון מותר לשלב רק לידע תאורתי? מה מותר ומה אסור? האם השילוב קשור למנגנון ההשפעה של התרופות ועל איזה מוליכים הם משפיעים צריך לקחת שתי תרופות שעובדות על אותו מנגנון ההשפעה או דווקא ההפךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 21:25לחביב שלום, יש כמה עקרונות שהראשון בהם הוא לא לתת 2 תרופות שמאריכות קטע QT ביחד, להיזהר מ2 תרופות שמעלות את רמות הדם של מוליך אחד כמו הסרוטונין. להיזהר משילוב של תרופות שמורידות את הסף האפילפטי. בנוסף יש מנועי חיפוש שבודקים זאת. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
מה להפסיק קודם? קלונקס או זיפרקסה?
איציק 02/04/2017 | 14:47אני מטופל חדש בציפרלקס 20מ"ג ונתנו לי לחיזוק קלונקס 1.5מ"ג וזיפרקסה 2.5מ"ג עד שישפיע הציפרלקס. אני מרגיש כרגע מצויין ומעוניין להתחיל להפסיק את הקלונקס והזיפרקסה. כמובן שאבחן את הדברים גם אם הפסיכיאטר שלי אבל חשובה לי דעתך. מה להפסיק קודם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 21:21לאיציק שלום, הייתי מתחילה עם הקלונקס. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
"זץ" במוח הפסקת ציפרלקס
אני 28/03/2017 | 12:08לוקחת למיקטל סרוקוול וציפרלקס לאחר התקף פסיכוטי. כעת בהריון מרגישה יותר טוב מבחינה נפשית (המחזור היה משפיע עלי מאוד מבחינה נפשית). נאמר שניתן להפסיק ציפרלקס וירדתי עכשיו מ 10מ"ג ל 0 מ"ג ביום אחד. מאז יש לי כאילו "זצים" במוח כשאני זזה (לא משפיע עלי שיושבת מול המחשב, אבל מרגישה את זה בהליכה, בנהיגה, ושמזיזה את הראש). כאילו זרם בראש שמפריע לחצי שניה בפעולה וזרם כאילו בפנים. חשבתי בהתחלה שזה בא מצוואר כי כל התנוחה השתנתה עם יציאת הבטן אבל עכשיו מבינה שזה תופעת גמילה. יש איך לעצור את זה? כמה זמן זה ימשך והאם זה משפיע על העובר?פתח בחלון חדש-
היי
אנונימית 28/03/2017 | 13:02היי, כל אחד חווה תסמינים שונים בעת הפסקת תרופה זו או אחרת, בדרך כלל זה עובר לבד עם הזמן.. רציתי לשאול האם הסרוקוול מאושר לשימוש בהריון..? -
סרוקוול
אני 28/03/2017 | 13:43הפסיכיאטרית לא הסכימה להוריד אותי מסרוקוול. דיברתי עם המרכז היעוץ הטטרולוגי בירושלים וקראתי באיזה מאגר של תרופות באינטרנט (לא זוכרת את האתר מצאתי משהו בחיפושים ברשת). סרוקוול אפשרי.בטרימסטר ראשון יכול להיות סיכון מוגבר להפלה ובטרימסטר שלישי יכול להיות שתהיה תסמונת גמילה לתינוק שיחייב השגחה מיד אחרי הלידה. -
היי שוב..
אנונימית 28/03/2017 | 14:12תודה רבה על העדכון.. מאחלת לך ולבייבי המון בריאות! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/03/2017 | 14:38לאני שלום, הפסקת הציפרלקס גורמת לך לסיכון מוגבר לדיכאון שלאחר הלידה. למיקטל מותר לקחת בהריון עד 200 מ"ג. מעבר לכך זה אסור. כפי שכתבת סרקוול יכול להיות בעייתי. הייתי מתייעצת עם המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במספר: 025082825 . בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/03/2017 | 14:40לאנונימית שלום, תתייעצי עם המרכז הארצי לייעות טרוטולוגי במספר:025082825. בברכה, דר' קרני רובין -
למיקטל בהריון
אני 05/04/2017 | 18:19לוקחת למיקטל 200 מ"ג. סרוקוול XR 300 מ"ג. היו לי 2 התקפים פסיכוטיים. אחד כשנה לאחר לידה ושניה אחרי שנה שהייתי ללא טיפול והיו לי הפלות וניסיונות להרות לא מוצלחים. הלימקטל התחלתי רק אחרי ההתקף השני ונאמר לי שחייבת את שתיהם בגלל שהיו לי כבר 2 התקפים בחיים. הסרוקוול הוא גם במינון יותר גבוה ממה שייתי איתו לאחר התקף ראשון. האם יש מה לשנות את המינון בזמן הריון כדי להפחית תסמונת גמילה בלי לסכן גם אותי אחרי לידה? הציפרלקס ניתן כיום לפני ההתקף השני בגלל שהייתי מרגישה שמחזור (במיוחד אחרי שהיה לי איחור במחזור קודם (הריון כימי?) מוציא אותי מאיזון) -
זץ במוח
אפי 05/04/2017 | 23:28היי. מרגישה בדיוק אותו הדבר - כמו זרם חשמלי במוח בעקבות הפסקת ציפרלקס, אף שהפסקתי לא ממש בבת אחת - מ10 מג ירדתי ל 5 מג למשך יומיים ואז הפסקתי. אודה לרופאה אם תוכל לומר אם זו תופעה צפויה בעקבות ההפסקה וכמה זמן היא אמורה להימשך? ואם זה מסוכן? על מה זה מעיד? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 20:42לאפי שלום, ראשית ירדת בבת אחת. שנית אלה תופעות של הפסקת התרופה שאמורות להימשך כשבוע-שבועיים וכלל אינן מסוכנות. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
חייב עזרה דחוף
גיל 01/04/2017 | 22:57שבוע טוב דוקטור כבר סיפרתי על המצב שלי שנוסו כל התרופות הפסיכיאטריות ללא הצלחה בלטפל במצב שלי שהוא כנראה סומטיזציה קשה לקחתי 3 שנים רצופות 1 מג לוריון והעליתי ל 2 מג ביחד ולפעמים גם עוד 1 בבוקר לא הצלחתי להיגמל ממנו בשום דרך. הומלץ לי על מעבר לואליום 20 מג. עברתי ישר ל 12.5 ואני כבר חודש עם 10 מג בלילה ו2.5 מג בבוקר. אני מרגיש מאוד רע חולשה ופחד שהוא לא פחד רגיל שלי אני מאוד מאוד מבקש את העזרה שלך דוקטור אני רוצה להיגמל מהואליום הזה. מה הדרך הכי בטוחה לעשות את זה? ובנוסף אני כרגע על טריטיקו 100 )טרזודיל) כמה ימים.(נרדם אבל רק לכמה שעות ) באיזה קצב הכי בטוח אפשר לעלות ל 300 מג? הבעיה העיקרית שלי היא שינה וסבל פיזי לא ברור תודה מראש על העזרה . ולגבי תסמונת סיוגרן זה עדיין בבדיקה אבל כנראה שהבנזודאפינים גרמו לי לתופעות הנל אנא ממך תנחי אותי . אין מי שיעזור לי ואם היית קרובה לאיזור בוודאות הייתי בא אלייך לטיפולפתח בחלון חדש-
הוספת שאלה
גיל 04/04/2017 | 11:36בנוסף אני סובל מורטיגו מגרנות וקשיי נשימה.. זרימת דם לקויה אצלי כנראה כי בקושי כבר זז במשך היום אז אני שואל לגבי גינקו בילובה האם מותר לשלב עם התרופות(אסיוול וטרזודיל) את הגינקו בילובה?? חייב לציין שמטרת הטרזודיל היא להעיף לגמרי את האסיוול אלף תודות מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 23:06לגיל שלום, אני הייתי עוברת למירו. צריך להעלות ב50 מ"ג בכל פעם למשל פעם בשבוע. מומלץ ליטול זאת בשתי מנות. אינני בטוחה שזה הטיפול הרצוי ביותר אם כבר הייתי מעדיפה לתת לך את המירטזפין (מירו, רמרון). ברמרון ניתן להעלות את המינון עד 30 מ"ג פעמיים ביום. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
המשך.
גיל 05/04/2017 | 12:03לצערי מירו כבר לקחתי בעבר והוא גרם לי לקשיון מפרקים ממש חמור ויושב בפה שלא עבר גם אחרי חודשים איתו ובנוסף עוררות של הגוף בוער. אסור לי נוראדרנלין אני כבר יודע מזה גורם לי. 1.אני פשוט רוצה לדעת איך מורידים וליום . באיזה דרך? יש פסיכיאטרים שממליצים על 1 מג פעם בשבועיים. יש כאלה כותבים 5 מג כל שבועיים.. אני לא יודע במי לבטוח כבר. 2.ולגבי הטרזודיל . באיזה מינון הוא משמש להורדת מתח וחרדה? 3. ואת הגינקו בילובה מותר איתם ? רוקחים אמרו לי זה פשוט יגביר את ההרדמה של הטרזודיל תודה מראש על העזרה -
רעיון לגיל
הפרשן 05/04/2017 | 20:54לגיל שלום, האם ניסית מירו ביחד עם ויאפקס? זה שילוב די מוצלח. קשה מאוד להפסיק ווליום לפני שממגרים את ההפרעה במצב הרוח. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 20:40לגיל שלום, ראשית, ברצוני לציין כי הטראזודון מיועדת בעיקר לטיפול בדיכאון, אך מתאימה גם לטיפול בהפרעות חרדה, או בדיכאון המלווה בהפרעות חרדה. כמו-כן, לטראזודון השפעה מרדימה, ולכן התרופה מתאימה גם לאלו הסובלים מקשיי שינה. טראזודון מעכבת את הספיגה החוזרת של סרוטונין במוח, אך באופן פחות ספציפי מתרופות ממשפחת ה SSRI. כמו כן, טראזודון פועלת גם באופן ישיר על הקולטנים לסרוטונין, ומחקה את פעילות הסרוטונין על קולטנים אלו. בנוסף, טראזודון גורמת לעלייה קלה ברמות הנוראפינפרין במוח. יחסית לתרופות הטריציקליות, הפעילות האנטיכולינרגית של טראזודון והסיכון לחסימת מעבר אותות חשמליים, בלב הם נמוכים יותר. על כן תופעות לוואי אלו אפשריות, אך הינן נפוצות פחות. תופעות הלוואי הנפוצות של טראזודון הינן: סחרחורת, טשטוש, יובש בפה, בחילה וכאב ראש. בד"כ נדרשים 150-300 מ"ג ליום כדי להשפיע על חרדה ודיכאון. אשר להורדת הווליום, השאלה היא לכמה אתה יורד. אם אתה יורד מ20 מ"ג אז יורדים ב5 מ"ג אחת לשבועיים ואם אתה יורד מ5 מ"ג אז יורדים ב1 מ"ג פר שבועיים. אשר לג'ינקו בילובה, במחקרים מבוקרים נמצא כי לצמח המרפא גינקו בילובה אין השפעה של שיפור הפעילות המוחית, זאת בניגוד לטענות הרפואה המשלימה, ולמרות שאנשיה הם שאפיינו את הניסויים הקליניים. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
עזרה, מרגיש חסר אונים. תופעות לוואי נמשכות גם לאחר נטילת התרופה
רונן 02/04/2017 | 09:58בן 31, לפני שנתיים לקחתי את התרופה ixel במשך חודשיים. הפסקתי אותה מכיוון שחוויתי תופעות לוואי לא נעימות כמו כאבי אשכים ובעיקר אי הנאה מיחסי מין. כשלקחתי את התרופה לא היה לי תחושה באיבר המין, גם בחדירה וגם באורגזמה (גם כשהייתי מאונן) . הבעיה היא שגם אחרי שנתיים שאני לא לוקח שום תרופה אני עדיין מרגיש את אותן תחושות. יש לציין שאני בן אדם עם תאבון מיני מאוד גדול וגם בתקופות שהייתי בדיכאון תמיד נהנתי ממין והדכאון בחיים לא הפריע. התופעות שיש לי עכשיו הן בדיוק אותו דבר כמו בתקופה שלקחתי את הכדור. אין לי כמעט תחושה באיבר המין והכאבי אשכים נמשכים. יכול להיות שזה בגלל שהפסקתי לקחת את הכדור אחרי חודשיים מיידית ולא בצורה מסודרת? זה ישאר ככה לצמיתות? יכול להיות שאני צריך לקחת את אותו כדור שוב כדי שהכל יחזור לקדמותו? אני מרגיש מאוד מתוסכל וחסר אונים. הטטוסטרון שלי תקין לאחר בדיקה שעשיתי. אשמח לעצה! תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 21:38לרונן שלום, כאבי האשכים זו תופעת לוואי שכיחה של האיקסל. היא מופיעה אצל 7% מהמטופלים שהם גברים. לא הייתי חוזרת לתרופה הזו. אחת מהאפשרויות היא להשתמש לפחות לתקופת מה בויאגרה או בסיאליס בכדי להתגבר על הבעיה. לגבי הכאבים הנמשכים באשכים לא נתקלתי בבעיה זו מנוגדי דיכאון וצריך לבדוק לדעתי שאין לך ארכיטיס. בברכה, דר' קרני רובין -
ד"ר קרנין, הבעיה היא.....
רונן 03/04/2017 | 16:51תודה על התגובה המהירה ד"ר. הבעיה היא שאני כבר שנתיים בלי תרופות, ותופעות לוואי של האיקסל עדיין משפיעות. הרי הכאב באשכים כבר היה אמור לחלוף מזמן. איך זה הגיוני? הרי התרופה אמורה לצאת מהגוף אחרי זמן מה. אין לי תחושה באיבר המין כבר שנתיים. גם שאני לוקח ויאגרה זה לא עוזר ועדיין יש חוסר בתחושה. יכול להיות שהכדור הרס לי לצמיתות את ההנאה המינית???? מה אני עושה? אני ממש מדוכא מהמצב בבקשה תעזרי לי.... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:05לרונן שלום, אתה צודק זה לא מהכדור, הכאבים באשכים היו אמורים לחלוף זמן קצר לאחר הפסקת הטיפול באיקסל. מסיבה זו זה לא מהאיקסל אלא בעיה אחרת. קרוב לוודאי שמדובר בארכיטיס. בראש ובראשונה עלייך לפנות לאורולוג ובמידה ולא ימצא דבר לפנות לאוקטופד המתמחה בבעיות בעמוד השידרה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
אז לפי מה שאת אומרת...
רונן 04/04/2017 | 23:39היי ד"ר. אז לפי מה שאת אומרת גם החוסר תחושה באיבר המין היה אמור לחלוף בעקבות הפסקת הכדור... אך זה לא חלף. יכול להיות שהכדור הרס לי לי לצמיתות את ההנאה ממין? מה היית מציע לי לעשות? אני זקוק לעצה באופן נואש...... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 20:01לרונן שלום, להתייעץ עם סקסולוג. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
מודאל
בחורה 04/04/2017 | 21:08אני בת 28, סובלת מחרדה מבחילוץ והקאות ומסביב לזה עוד כל מיני פחדים אחרים (מפחדץ להיות לבד, היפוכונדרית ועוד). רופא המשפחה המליץ לי לקחת מודאל פעם ביום, אמר שזה טוב גם להתקפי חרדה וגם לבחילות. רציתי לדעת מה דעתך. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:24לבחורה שלום, לא כתבת את המינון עליו המליץ הרופא. לא נותר לי אלא להמליץ, תנסי. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
צודק, 50 מג׳ פעם ביום.
בחורה 04/04/2017 | 22:26יכול לדעתך לעזור לבעיות שציינתי? תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 20:00לבחורה שלום, במינון נמוך של 50 מ"ג התרופה משמשת לסחרחורת, הקלה על בחילה והקאה ומחלות מסוימות של מערכת העיכול, כמו כיב עיכולי. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
ריטלין בגיל 40
אני 05/04/2017 | 08:41האם נטילת סימבלטה 90 מג+ אדרונקס 20 מג מומלץ לשלב עם 1 ריטלין ביום. ? או שמא זה מסוכן ? חשוב לי לדעת ...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 19:18לאני שלום, אינני יודעת מה זה ריטלין 1. איזה סוג של ריטלין ובאיזה מינון? ככלל ניתן לקחת סימבלטה יחד עם ריטלין וניתן לקחת אדרונקס עם ריטלין. כמו כן ניתן לקחת סימבלטה עם אדרונקס. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
לתשובתך דוקטור
אני 06/04/2017 | 19:48הכוונה בריטאלין כדור 1 ביום במינון 20 מג
-
-
ריטלין כל היום
ביבי 27/03/2017 | 07:23אני לוקח פוקלין 30 xr, ההשפעה שלו מחזיקה עד 4 אחרי הצהריים, אבל אני לומד הרבה יותר מזה כי אני סטודנט, אני צריך גם כיסוי לשעות הערב. מה אפשר לעשות ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/03/2017 | 14:24לביבי שלום, איך אוכל לעזור לך כשאינני יודעת מה משקלך ומה גילך! ככלל ניתן לקחת עוד 10 מ"ג פוקלין XR או עדיף ריטלין רגיל של 10-15 מ"ג ב4. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
ביבי 02/04/2017 | 18:44אני בן 25, משקלי 76 לוקח פוקלין 30 xr, בעבר השפיע עלי 9 שעות. לאחרונה ההשפעה היא הרבה פחות משהו כמו 5 שעות, בנוסף יש לי לעיתים בחילות, ולעיתים השתנה מרובה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 22:18לביבי שלום, תנסה לקחת פוקלין נוסף של 10 מ"ג אחרי 4 שעות. או לחילופין תנסה לקחת את הויוואנס 50 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
ביבי 03/04/2017 | 10:44תודה רבה ד"ר קרני, אני חושב שאני הולך לנסות את הויואנס. אני לוקח בנוסף לוסטרל 100 מ"ג וריספרדל 1 מ"ג, וקונקור 5 מ"ג, האם יש סיכוי לאינטראקציות בין תרופתיות עם הויואנס ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:00לביבי שלום, מה פתאום אתה מקבל קורקור? יש לך יתר לחץ דם? זה לא השילוב האידיאלי אך אפשרי, תוך מעקב אחר לחץ דמך מאחר והויוואס יכול לגרום לעלייה קלה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
המשך
ביבי 04/04/2017 | 22:04יש לי טרום לחץ דם, אני לוקח קונקור מינון ממש נמוך 5 מ״ג. האם התרופות האחרות לוסטרל וריספרדל יכולות להתנגש עם הויואנס ? בנוסף מה צפוי להיות משך ההשפעה של ויואנס עלי ? האם העובדה שפוקלין לא השפיע רק 5 שעות אומרת משהו על המטבוליזם של הגוף שלי לתרופות ממריצות ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 19:33לביבי שלום, אין לי מושג מה יהיה משך ההשפעה, צריך לנסות. בעיקרון אין בעיה לקחת את הויואנס יחד עם לוסטרל ורספרידל. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד