פורום פסיכיאטריה - עמוד 513
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חרדות וo.c.d אורית 05/04/2017 | 14:16שלום רב הנני בת 59 מטופלת בסרוקסט במינון של 70 מ"ג.לאחרונה חלה החמרה דרסטית במצבי שוב התקפי חרדה ו או סי די.האם ניתן לעבור לטיפול בציפרלקס וכיצד הנני אמורה לשלב בין התרופות?? בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 19:21לאורית שלום, ציפרלקס לא ניתן לקחת במינונים שאת זקוקה להם בגלל הOCD. ניתן לקחת ציפרלקס לכל היותר עד 20 מ"ג. הייתי ממליצה בראש ובראשונה שתבדקי את תפקוד בלוטת התריס שלך. במידה והתפקוד שלה תקין, אז אולי יש מקום לנסות להחליף את הסרוקסט בפרוזק או בפבוקסיל. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
מה הקטע של תוסף שנמצא בכול התרופות מגנזיום 04/04/2017 | 14:22הרבה אם לא שמת לב דר קרני.יש כמעט בכול כדור תוספת של מגנזיום שאני לוקח תוסף לבד או ממש מרדים אותי ועוזר מעט אולי המיתוס נמצא כאן מה הקשר בין מגנזיום לתרופות פסיכאטריות אשמח לשמוע מימך כיון הבנתי שאת מבינה טוב בביוכימיה תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:22למגנזיום שלום, אולי תרשום את שמות הכדורים שבהם מצאת מגנזיום. ככלל מגנזיום (Magnesium) הוא יסוד כימי מסדרת המתכות האלקליות-עפרורית שסמלו הכימי Mg ומספרו האטומי 12. זהו מינרל חשוב המופיע בכמויות משמעותיות בגוף האדם. למגנזיום חשיבות רבה בביולוגיה; הוא מצוי בכל היצורים החיים, והוא חיוני לחיים. אצל האדם הוא מעורב בכ-300 תהליכים שונים בגוף. אטומי מגנזיום נמצאים באתר הפעיל של אנזימים רבים החיוניים לתהליכים ביולוגיים בתא. מגנזיום חיוני לשעתוק הגנים. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, שם הוא משמש כשהוא קשור לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור באופן הדוק לפעילות השרירים ומשמש כאמצעי עזרה ראשונה להרפיית שרירים. חוסר במגנזיום עלול להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, נוקשות בשרירים, כאבי ראש, שלשול, עצירות, בחילות ועד מוות במקרים חמורים. הצריכה היומית המומלצת היא כ-420 מ"ג ליום לגבר ובין 320-400 מ"ג ליום לאשה. מגנזיום נמצא בעיקר במזונות כירקות עליים ירוקים, דגנים מלאים (בעיקר בקליפתם), קטניות, אגוזים, שקדים, בננה וקקאו. המוצרים שדלים במגנזיום הם בשר, דגנים ללא קליפה ומוצרי חלב. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
יש המון תרופות שרשוםתוסף 05/04/2017 | 01:57אם אני לא טועה בקלונקס יש מגנזיום..בלי קשר למה אירי נטית התוסף יש סוג של עייפות ממש אם הרמה בדם תקינה זאת אומרת שלא חסר!? סובל בעיקר מיובש והתכווציות רבות העניין שלוקח מגנזיום ..ניהיה לי מעט ריר בצואה ניסתי המון סוגים גם של סלוגאר תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 19:13לתוסף שלום, כמות המגנזיום בקלונקס היא אפסית וחסרת משמעות. עצם התרופה מעייפת. אם הרמה בדם תקינה אז קרוב לוודאי שרמת המגנזיום תקינה אך לא בהכרח, מאחר ומרבית המגנזיום נמצא בתוך התא. לגבי תכשירים שאינם גורמים לגירוי המעיים ושנספגים היטב בתא: מגנוס וכן אנטי קראמפ הינם כנראה מהטובים. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
אלטרולט לטרול 31/03/2017 | 13:41שלום אפשר קצת פירוט על אלטרולט 10 מג ..האם זה תרופה 100 אחוז סטרוגנית!? איך את מטפלת מבחינת מינוןכמה ימים להתחיל ב 10 ולעלות לפי המלצתך?האם תרופה בררנית נקייה? או סגנון רמרון תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 20:04ללטרול שלום, ראשית מדובר במיני אלטרול. אלטרול זו תרופה נוגדת דיכאון מקבוצת הTCA. האלטרול הוא 25 מ"ג ובדרך כלל מתחילים בו ב75-100 מ"ג ועולים תוך מספר ימים עד ל150 מ"ג לפחות. זאת תרופה עתירת תופעות לוואי. תופעות הלוואי הנפוצות של אלטרול ואלטרולט כוללות: יובש בפה, שילשול, בחילה, טישטוש ראיה, נמנום, כאב ראש, סחרחורת, חוסר שינה, אי-שקט, חלום בלהות, חולשה, חרדה, טעם רע בפה או עליה במשקל. האלטרול כלל איננה תרופה בררנית, היא משפיעה בעיקר על הנוירוטרנסמיטורים סרטונין ונוראדרנלין. ההשפעה שלה על הנוראדרנלין היא נמוכה למדי, ואילו ההשפעה על סרטונין גבוהה יותר. לכן התרופה תעזור בעיקר לאנשים שהדיכאון שלהם קשור יותר לסרטונין. מנגנון הפעולה של האלטרול כולל גם עיכוב של המסלול הכולינרגי (Anticholinergic) בגוף אשר אחראי בין היתר להפרשת רוק. בברכה, דר' קרני רובין
המשך יקרתיהמשך 03/04/2017 | 03:21בהמשך לתשובתך פה נגעת בנקודה רגישה..מה שאני רוצה לדעת מאוד זה השורות האחרונות שרשמת לגבי מסלול הרוק ואני אסביר למה ..לפני תםקופה לקחתי סימבלטה והפסקתי..הנזק שנוצר אם בכלל אפשר לתקן זה שאני מרגיש כול הזמן יובש וחוסר רוק כאילו משהו לא מתפקד כראוי והיובש הוא לא רק בפה אבל בעעקר שם זה איום ונורא הנקודה שבה נגעת יכול להיות שנגרם לי נזק מהסימבלטה?מה זה מסלול הרוק איך בודקים את זה ואיך מטפלים אם בכלל אפשר לגבי אלטרולט אני לוקח כדור אחד של 10 מג ואני יושן כמו פיל איך בדיוק הגיע למינון של 150 צריך 15 כדורים לא הגיוני מן הסתם יש תרופה מהמשפחה הזאות שעובדת 50 אחוז סטרוגנית ו 50 אנרגטית? לא מעוניין ומפחד מאוד מסימבלטה אני בעיקר סובל מחרדות ודכאון מה קודם למה זה איני יודע אני חושב שהחרדה יוצרת דכאון תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 21:40להמשך שלום, כל הTCA גורמים ליובש קיצוני בפה. זה יובש הרבה יותר קשה מאשר נגרם על ידי הסימבלטה אם בכלל. הסימבלטה לא גרם לך לשום נזק ולא גרם ליובש לאורך זמן רק בזמן שלוקחים אותו. המינון נוגד הדיכאון באלטרול הוא 150-300 מ"ג. לא לוקחים כדורים של 10 מ"ג אלא של 25 מ"ג. לאנפרניל אפקט מעורב אני לא יודעת אם בדיוק 50%+50%. הוא הרבה יותר מייבש מהסימבלטה והכי גרוע הוא האלטרול. בברכה, דר' קרני רובין
אז מה המלצתךהמשך 05/04/2017 | 01:52אז מה את ממליצה !? תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 19:02להמשך שלום, להתייעץ עם ראמטולוג טוב. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
תרופות גורמות לאימפוטנציה אז איך פותרים את זה? זזה 01/04/2017 | 22:19אם לוקחים תרופות שמעלות טסטוסטרון זה עוזר או שגם לא מספיק? חזרתי שוב לתרופות האלה פחות משבוע וכבר אני קם בלי זיקפת בוקר (אני צעיר זה פשוט לא נתפס , איזה מעצבן התופעות לוואי האלה)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:54לזזה שלום, ניתן להעזר בויאגרה או בסיאליס. כמו כן כדאי לנסות סימבלטה או ויאפקס אשר פחות עושות תופעה זו. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
יעילות בדיקת נוירופארמג'ן וטיפולי הקסדה אסתי 01/04/2017 | 17:41רציתי לברר מחקרית את יעילות הבדיקה הגנטית לאחר שנתיים .. כי עלותה יקרה. בנוסף לגבי הקסדה - מה יעילותה נגד דיכאון חרדה חוסר שינה לבחורה המטופלת בתרופות רבות ובמצב לא טוב כעת תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:52לאסתי שלום, אחוזי ההצלחה בבדיקה זו הם: 80-85%, מה הכוונה להצלחה? מתוך 100 מטופלים שביצעו את הבדיקה, ושינו להם את הטיפול בהתאם להמלצות הבדיקה, 80-85 מטופלים, חוו שיפור מובהק במצבם. אצל מטופלים שלא נהנו מתוצאות הבדיקה, הסיבה יכולה להיות שלא כל הגנים המעורבים ידועים, ולכן לא כלולים במאגר הגנים הנבדקים בבדיקה זו. ידוע כי יש אוכלוסייה של חולים עמידים שיש להניח כי גם הגנטיקה שלהם שונה. לגבי טיפול בTMS עמוק אחוז ההצלחה דומה לאחוז ההצלחה בטיפול תרופתי אך יכול לעזור בחלק מהמקרים בהם התרופות לא עזרו. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
ציפרלקס ומיגרנות . זהבית ביטון 01/04/2017 | 14:46אני לוקחת ציפרלקס כל בוקר כ - 10 מ"ג , כטיפול מונע למיגרנות נוראיות שתוקפות אותי , הבעיה היא שבסביבות השעה 14:00 אני מתחילה לפהק וחייבת לישון , מה שזה הכי לא אני . עדייין יש לי התקפי מיגרנטת , אני נוטלת את זה במשך בחודשיים . השאלה היא האם אפשר לקחת את הכדור בשעה 16:00 : או שחייב רק בבוקר .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:35לזהבית שלום, ניתן לקחת את הכדור בארבע. ממה שאת כותבת לא נראה שהציפרלקס עוזר לך. הייתי מנסה במקומו 20-40 מ"ג פלוטין (פרוזק). בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
פחד מרים 04/04/2017 | 21:59אני כל הזמן מתעסקת במחשבות שאני חושבת, אני כבר לא מבדילה אם אני יוצרת את המחשבות או שהן באות לבד, גם מחשבות כביכול נורמליות נראות לי לא תקינות ,יש לי כל הזמן התעסקות עם מחשבות ,אני מטופלת כבר כמה שנים, עברתי לא מזמן משבר וזה חזר שוב, אני כאילו מתאמצת לחשוב על דברים, רצף המחשבה שלי כביכול נפגע, אנינכאילו בבועה, ההתעסקות ההזו גורמת לי סבל רב, אני לוקחת כדור סיפרקה חצי כדור קלונקס וויאפקס,מה לעשות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:29למרים שלום, זה נשמע מאוד כפייתי. הייתי מתייעצת עם פסיכיאטר המתמחה בOCD. ככלל לדעתי צריך לשנות את הויאפקס והייתי מנסה פבוקסיל 300 מ"ג. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:27למישל שלום, ?????? דר' קרני רובין
הפסקת וויפאקס (לת) אנוש 04/04/2017 | 22:19שלום רב, נטלתי אפקסור xr במשך 8 שנים במינום 225 מג. לפני כשלושה חודשים החלטתי כי אנני רוצה להמשיך לקחת את התרופה אז ירדתי בהדרגה וכאשר הגעתי למינון 37.5 נעזרתי שבוע בפרוזק על מנת להקל על תחושת זרם החשמל למוח ואכן זה הצליח. אני כבר ללא שימוש בתרופות כלל במשך שלוש שבועות. אך אני חשה תחושות של עצבנות מאוד קשה שלא הייתה בעבר, חוסר מצב רוח , רגישות יתר..אני אשמח לדעת אם כדאי לי בתקופה הקרובה להמשיך להיעזר בפרוזק ואם זה עדיין תסמיני גמילה מהתרופה.וכמה זמן לדעתך זה עלול להימשך.אודה מאוד לתשובתךפתח בחלון חדש
טרדיס גת- אלרגן ישראל טרדיס גת 02/04/2017 | 02:08חברים יקרים תדברו עם החברה טרדיס גת בקשר לשני התרופות הנל - פטזימה וויבריד viibryd תרופה חדשה מאוד נרשמת בכמויות מאוד גדולות בארה"ב זוהי תרופת מבית ssri משופר בעלת מיעוט של תופעות לוואי מיניות ישנו בחור בשם alon gat בפייסבוק הוא מנכל טרדיס גת שהם אלרגן ישראל תנדנדו לו בפייסבוק תתקשרו לחברה אם לא תעשו את זה לא יביאו תרופות חדשות הכל תלוי בכםם אל תהיו אדישים צריך להראות עניין בתרופות האלה ורק שהם רואים שאנשים מתעוררים הם מתחילים לייבא את התרופות הנל אני משאיר לכם את המספר ואת הפייסבוק של הבחור הוא בחור מאוד מקסים אבל לצערי רק אני דיברתי איתו אני צריך שיותר אנשים ידברו איתו בפייסבוק- https://www.facebook.com/alon.gat1?fref=ts חברת טרדיס גת (אלרגן) 03-9260400 הכל תלוי בכם תנדנדו להם תשלחו הודעות אל תוותרו תרופות אלו יקלו על המון חולים כל טוב ובהצלחהפתח בחלון חדש
מה זה כבר יעזור לדיכאון עמידלחביב 02/04/2017 | 15:16אני סובל מעמידות לתרופות וניסיתי עשרות תרופות ללא הצלחה כולל ברינטיליקס במינון 20 מיליגרם ללא תועלת אם יש סיכוי לתרופה ממה שציינת מוכן להגיע גם להר האוורסט
עמידות לתרופותרונית 02/04/2017 | 17:08היי חביב, לא ניסיתי עשרות תרופות,אני ברביעית. ארבע שנים בחרדות ודיכאון. לוסטרל עזרה מאוד והפסיקה אחרי שנה. מאז ויפאקס, סימבלטה, חזרה ללוסטרל, כלום. מיואשת. הרפואה כל כך מתקדמת. הפסיכיאטריה לא. אותם תרופות בשינויים של ניואנסים קטנים. הכל אותו shit. מתה מפחד, לא יודעת מה יהיה. סבל נוראי. הדבר היחיד שעוזר לי נקודתי זה לוריבן. הייתי מוכנה לחיות ברחוב,רק לקבל את עצמי בחזרה.
תשובהאחד שמבין 02/04/2017 | 18:13שלום רב! שקלי עם הרופא הפסיכיאטר המטפל לנסות תרופות נוספות ושילובים(לדוגמה פבוקסיל עם אנפרניל ואריפליי 5 מיליגרם כחיזוק), סימבלתה עם אנפרניל ואריפליי, סימבלתה 120 מ"ג יחד עם אריפליי 5 מ"ג, ברינטיליקס עם אריפליי וכו'.. בלא תגובה יגיע זמן השיקולים התרופתיים בין תועלת בפועל לציפיות וכן שיקול בעתיד בלא תגובה או תגובה חלקית לנסות טיפול בחשמל
תשובהאחד שמבין 02/04/2017 | 18:16ציפרלקס ואדרונקס ויאפקס 300 מ"ג עם אריפליי ויאפקס עם אנפרניל ואריפליי וכו'... יש שילובים יותר מוצלחים ופחות מוצלחים וזה לפי שיקול דעתו הבלעדית של הרופא המטפל, כל מה שאמרתי תקף ורלוונטי
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 22:00לחביב שלום, בלי לנסות לא תדע. הכלל הוא שצריך לנסות שוב ושוב ולא להרים ידיים. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 22:00לטרדיס גת שלום, אתה צודק וצריך לעשות מאמצים. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 22:06לרונית שלום, אסור להרים ידיים. תשובותיו של "אחד שמבין" נכונות. במרבית המכריעה של המקרים ניתן למצוא את השילוב המנצח גם ללא נזעי חשמל. בנוסף, חייבים לבדוק את תפקוד בלוטת התריס, ויטמין B12, ויטמין D, מוגלבין ורמת הברזל בדם וכו'. בברכה, דר' קרני רובין
רונית תנסי את הברינטליקסחביב אטיאס 03/04/2017 | 01:56נסי אותה
חביב החביב גם שמי הוא חביב מהיכן אתה בארץחביב אטיאס 03/04/2017 | 01:57?
עמידות לתרופותרונית 03/04/2017 | 15:25תודה ד"ר קרני. אני מתקשה להתעודד ולהיות אופטימית. פוחדת משילובים, נראה לי הזוי לשלב עם תרופות אנטי דיכאוניות, תרופות אנטי פסיכוטיות,הרי אינני פסיכוטית, אני מבועתת מעצם המחשבה. אינני יודעת, מה עוד אוכל לעשות. סרטרלין,ויפאקס,סימבלטה וכעת שוב סרטרלין. כל זה מתפרס על ארבע שנים, מתוכם שנה אחת הרגשתי מצויין עם סרטרלין 100ולדאבוני התרופה הפסיקה להשפע. אחריה ויפאקס 75שגםהפסיקה אחרי שנה.כשניסיתי להעלות מינונים בשתי התרופות הרגשתי נורא. סטמבלטה60 חודש,לא הייתה תגובה חיובית,רק ריגרסיה. והפסיכיאטר החליט לא להעלות מינון. והחזיר אותי לסרטרלין שבועיים על 100, מתוך כוונה להגיע ל150 . אין שינוי. אני גם לא מבינה מה הטעם אם בעבר הסרטרלין הפסיקה להשפיע. מרגישה שאני מטופלת לא נכון. ובכל הזמן הזה החרדות הדיכאון והדיסוציאציה אוכלים אותי, אני נגמרת.
אנטי פסיכוטי ותרופות אחרותאחד שמבין 03/04/2017 | 16:34נוגדי אפילפסיה למיניהם במינון נמוך ההם מחזקים את התרופה האנטי דיכאונית -דוגמה אריפליי 5-7.5 מ"ג
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 21:47לרונית שלום, אריפליי במינון של 2.5 מ"ג איננו אנטיפסיכוטי אלא מתגבר נוגדי דיכאון. אין מה למות מפחד וכדאי לנסות כי זה עוזר. חשוב לקחת את זה בערב בתחילה עם כדור לוריבן. לאחד שמבין לא מדובר בכדור אנטי אפילפטי. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד