פורום פסיכיאטריה - עמוד 515
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
צורה של הפרעה פסיכיאטרית יקיר 30/03/2017 | 13:09שלום ד"ר.האם התופעה "המיסטית-דתית" המכונה "דיבוק" היא בעצם לא שדים ולא רוחות אלא הפרעה פסיכיאטרית/נפשית כמו התקפי פסיכוזה? אם כך כיצד זה שהתסמינים הם רעידות באופן כזה כפי המתואר בלינק הזה: https://www.youtube.com/watch?v=mFYgY5BEg1A אשמח לשמוע חוות דעתך. אני מניח שלנו הציבור הרחב זה יכול להראות כתופעה על טבעית אך וודאי בתי החולים הפסיכיאטרים מלאים באנשים עם תסמינים דומים ולא מדובר בחדירת רוח אלא במחלה נפשית קשה. ובכל זאת ארצה לשמוע דעתך בנושא לאחר הצפייה בסרטון הקצר.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 20:18ליקיר שלום, הדיבוק הוא תופעה פסיכופיזית. ההסבר שמקובל עליי להתנהגותם של אנשים הסובלים ממה שנראה כדיבוק הוא בעיות נפשיות שונות: כגון לחץ נפשי וגם לחץ שנוצר בעקבות הטקס הקצבי. כמו כן יש בזה אלמנטים של היסטריה. חלקם וודאי סובלים ממחלת נפש או תופעות לוואי של הרעלה בין השאר כתוצאה משימוש בסמים. ייתכן גם כי חלק ממקרי הדיבוק המתועדים אינם אלא התקפות כיפיון (אפילפסיה). בברכה, דר' קרני רובין
שאלה על דיכאון כרוני שנמשך מעל 10 שנים רן 30/03/2017 | 12:29היי, אם בן אדם בן 24 חי מעל 10 שנים ללא חברים/זוגיות,בילויים וללא עבודה לא מזלזל בתרופות אבל זה פשוט אף פעם לא ריפא אותי לא ממש עזר לי איך לעזעאזל יוצאים מזה? זה מחלה גנטית אצלי במשפחה באמת שלא יודע כבר איך לצאת מזה התרופות פשוט לא מספיק ואני לא רוצה לקחת יותר מדי בגלל תופעות לוואי בלתי נסבלות שלא נדבר על החשק המיני שהולך לגמרי ואתה חי כמו כלב מסורספתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 20:06לרן שלום, אם ברצונך לצאת מהדיכאון אין ברירה אלא לקחת תרופות במינון שעוזר וזה עניין של ניסוי ותהייה האם התרופה תגרום לך תופעות מיניות או לא כי זה מאוד אינבידואלי. בברכה, דר' קרני רובין
התרופותמבין 02/04/2017 | 20:16התרופות לא עוזרות בכלל
התלבטויות תרופתיות יונית 19/03/2017 | 17:48שבוע מעולה אני נמצאת בצומת דרכים של התלבטות בין ברינטיליקס לסימבלתה ואם אנסה סימבלתה אולי אתחיל להצטער שלא ניסיתי ברינטיליקס כי השמועות מספרות על מנגנון פעולה שונה ואני אחרי כשלונות של תרופות ומתכוונת לעשות שינויים אחרונים כי נמאס לי כבר. מה מבחינתך עדיף למרות הכל לנסות מבין השתיים לPTSD ודיכאון? ואם מדובר בעמידות של דיכאון אולי כדאי שאנסה את הברינטיליקס למרות הפוסט טראומה? מתי כדאי ללכת על תרופות מהדורות היותר ישנים(מהתרופות הראשוונת שיצאו לשוק)? למה הפסיכיאטרים גם אחרי מלא כשלונות לא ממהרים ללכת לכיוון התרופתי הישן? ממה זה נובע? מפחד? הכוונה היא לMAOפתח בחלון חדש
שילוב אפשרי עם סימבלתה וברינטיליקסיונית 19/03/2017 | 17:53מה הכי מומלץ ויעיל לשלב עם כל אחת מהתרופות הנ"ל ובאיזה מינון? באופן כללי התרופות שלקחתי: סרוקסט ציפרלקס פבוקסיל פבוקסיל ואלטרול וולבוטרין ויאפקס מרוניל
מינוני ברינטיליקסיונית 19/03/2017 | 17:55מאיזה מינון מתחילים ברינטיליקס ועד כמה מקסימום? נוסף באיזה מ"ג התרופה קיימת בכמה גרסאות?
אני רוצה לנסותיונית 19/03/2017 | 17:57אני רוצה לנסות תרופות מהדור של MAO ואף פסיכיאטר לא מציע לי ואין לי מושג למה ואם אני צריכה להציע את זה
יונית אלו תרופות קשותחביב 19/03/2017 | 21:34עם תופעות לוואי קשות במיוחד.. עם maoi יש איסורים רבים במיוחד לגבי שתיה . עדיף להידבק בחדשים... ברינטליקס נשמעת תרופה מבטיחה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/03/2017 | 14:04ליונית שלום, במידה ומדובר בדיכאון הנלווה לPTSD, התרופה המומלצת היא סימבלטה. במידה ואין תגובה ל120 מ"ג אז מומלץ להוסיף אביליפיי (אריפליי) 2.5-5 מ"ג. במידה ותפקודי בלוטת התריס הם בגבול התחתון של הנורמה (TSH גבוה), אז ניתן להוסיף T3 או T4. כפי שכתב לך חביב, הMAOI היא תרופה הדורשת דיאטה שכוללת אי שתיית יין אדום, לא לאכול בשר אדום ועוד. בדרך כלל מהניסיון שלי, לא ראיתי בחולים שכל התרופות נכשלו אצלם, הצלחה זוהרת מהMAOI. הברינטליקס פחות טובה במקרים בהם יש חרדות. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/03/2017 | 14:05ליונית שלום, ברינטליקס בצעירים, מתחילים במינון של 10 מ"ג ועולים דרך 15 מ"ג עד 20 מ"ג. אני לא מבינה למה את מתכוונת בגרסאות. בברכה, דר' קרני רובין
נדמה לי שיותר אנשים מדווחיםחביב 31/03/2017 | 01:41שברינטליקס יעילה יותר לחרדה וציפרלקס לדיכאון
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 19:28לחביב שלום, ציפרלקס יעילה גם לדיכאון וגם לחרדה. דווקא ברינטליקס לפי נסיונם של הפסיכיאטרים אינה יעילה כנגד חרדות. בברכה, דר' קרני רובין
ציפרלקס דן 02/03/2017 | 00:39שלום רב. קיבלתי טיפול בציפרלקס 10 מ"ג מסיבה שאני סובל ממתח נפשי כרגע אני לוקח 5 מ"ג ואחרי 10 יום אני אמור להעלות ל10 מ"ג כרגע אני מרגיש יותר מדוכא ממה שהייתי וזה רק חצי כדור רציתי לשאול אם זה בהתחלה מדכא ואז זה מרים את מצב רוח?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/03/2017 | 21:38לדן שלום, זה בהחלט יכול להתגביר בתחילה את הדיכאון אבל אחר כך זה אמור לעזור. מאחר ועברו כבר כשבועיים אני מקווה שהעלית את המינון ומצבך מתחיל להשתפר. בברכה, דר' קרני רובין
ציפרלקס 10 מ"גדן 16/03/2017 | 08:53תודה לך ד"ר כן אני מתחיל להרגיש שהמצב רוח מתחיל להישתפר אבל הכאבים לא כל כך רציתי לשתף אותך במשהו קצת עליי אני כבר הרבה מאד זמן כמעט 3 שנים וחצי סובל ממיגרנות והתקפי חרדה וגם מכאבים כרונים בראש ולחצים יום יומי מרגיש שהראש ממש תפוס ובנוסף כאבים בשרירי הצוואר והגב וככה כל הזמן לאחרונה הובחנתי אחרי בדיקות רבות וצילומים כמו mri ct שיצאו תקינים שאני סובל ממתח נפשי וקיבלתי טיפול בציפרלקס 10 מ"ג מהרופא משפחה ועכשיו כרגע אני עומד על 15 יום בטיפול ועדיין מרגיש כאבים וקראתי גם שסימבלטה עוזר במקרה מהסוג שלי ואני לא יודע אם לחכות עוד קצת זמן ולהמתין עד שהתרופה תעבוד או להחליף ישירות את התרופה לסימבלטה כי הבנתי לפני כמה ימים שציפרלקס לא מטפל בכאבים אלו ועכשיו אני לא יודע מה לעשות תעזרי לי בבקשה ד"ר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 27/03/2017 | 19:43לדן שלום, תעלה את המינון של הציפרלקס ל20 מ"ג ותתמיד בטיפול כשישה שבועות. במידה ואחרי זמן זה מצבך לא ישתפר יהיה מקום לדבר על החלפת הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
ציפרלקסדן 30/03/2017 | 23:18אני יקבע תור לרופא ויעלה ל20 מ"ג רציתי לשאול גם אם ציפרלקס עוזר גם למיגרנות?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 19:26לדן שלום, כל תרופות הSSRI וציפרלקס בכללן, בתחילה יכולות להגביר מיגרנות אך לאחר זמן קצר הן גורמות להיעלמותן. יתרה מכך, התרופות נגד מגרנה מבוססות על אותו מנגנון פעולה. בברכה, דר' קרני רובין
דקינט שירה 30/03/2017 | 20:21שלום רב. רציתי לדעת איזה נזקים בשימוש לטווח ארוך יכול לגרום דקינט? פגיעה בזיכרון? אני לוקחת אותו במינון 2 מ"ג נכון לעכשיו בגלל תופעות הלוואי של רעד והזזת רגלים שגורמת לי התרופה פלופנזין (הטבליות של הזריקה המודיקט). בתודה מראש, שירה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 19:19לשירה שלום, זאת תרופה אנטיכולינרגית המיועדת לטיפול במחלת פארקינסון, ולטיפול בתסמינים פארקינסוניים (נקראים גם "תסמינים חוץ-פיראמידאליים") הנובעים משימוש בתרופות מסויימות, בעיקר תרופות נוגדות פסיכוזה. הפעילות האנטיכולינרגית מביאה להקלה על קישיון השרירים, מפחיתה הזעה וריור, משפרת את ההליכה ומפחיתה את הרעד האופיניים לתיסמונת זו. כמו כל התרופות האנטיכולינרגיות, דקינט עלול לגרום למיגוון של תופעות לוואי:יובש בפה, יובש בעור, יובש באף, עיניים יבשות, קושי בהשתנה ועצירות. בנוסף, גם שכחה ובלבול. יחד עם האמור זו איננה תרופה שגורמת לנזקים לטווח ארוך כל עוד לוקחים אותה כנגד תופעות הלוואי של תרופות אנטי פסיכוטיות או כנגד פרקינסטון. בברכה, דר' קרני רובין
רזין-תרופה להרזיה ליאן 30/03/2017 | 13:50שלום רב, האם התרופה רזין-המיועד להרזיה- יכולה לעורר פסיכוזה אם יש לי נטייה גנטית לכך? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 19:12לליאן שלום, פנטרמין (רזין) מגרה את מערכת העצבים המרכזית, בדומה לאמפטימין, וכך מביא לירידה בתיאבון ועלול לגרום לתופעות לוואי הבאות: ערנות יתר, עצבנות, חוסר מנוחה, שינויים במצב הרוח, כאבי ראש, סחרחורות, רעד, בחילות או הקאות, שלשולים ועצירות, בלבול, דיכאון, כאב גרון, חום, התכווצויות בבטן. לא מצאתי עדות שהיא עשויה לגרום לפסיכוזה אך דומני שדי בכך. בברכה, דר' קרני רובין
התיעצות שרית 29/03/2017 | 15:15תודה על תשובתך בנוגע לבתי לאחר מתן עירוי היא חזרה לעצמה .שותה אוכלת מתפקדת .ברצוני לדאל שאלה היא חסרה לעצמך אבל עסוקה במה יהיה ויש לה פחדים שיוציאו אותה מהבית היא נכנסה ללחץ מה יהיה עם העתיד שלה שהיאניודעת שמקומה בבית חולים .היא שמעה את השיחות שהיו בגין המצב שלה ואת השיקול של הפסכיאטרנלשלוח אותה לאשפוז .היא מאד חכמה .קלונקס לא עוזרנלהרגיע מחשבות מה כן ניתן לתת לה .היא צורכת כיום זיפרקסיה 15 מג המינון עלה מעשרה מילגרם בעקבות ההתקף.תודה ויום נעיןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 18:50לשרית שלום, אינני יכולה לענות כך, אך נראה לי כי יש מקום לנסות לעזור לה ע"י העלאת המינון ל20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
ברינטליקס ושינה מיואש כבר יהונתן 25/03/2017 | 10:40שלום לכולם, אני עם ברינטליקס כמעט 3 חודשים ומאז אני ישן רק 6 שעות גג בלילה ושאני קם אין סיכוי לחזור לישון... הגוף שלי אישית זקוק ל 8 או 9 שעות לפפחות עקב אימונים וכו...לחידוש תאים כמו שצריך, העיניים כואבות לי הגוף עייף זה כבר 3 חןדשים שלא ישנתי יןתר מ 6 שעות אפילו לא יום אחד,ביקשתי לחזור לציפרלקס שאיתו ישנתי מעולה,שאלתי היא האם השינה נדפקה לכל החיים או שהציפרלקס יחזיר אותי חזרה לשינה טובה? מפחיד אותי שהמנגנון נהרס לי לצמיתותפתח בחלון חדש
אתה בן אדם הזויראבק 27/03/2017 | 11:21אם יש לך כדור שהוא טוב ועובד בלי תופעות לוואי אז מה הבעיה שלך לקחת כדורי שינה אי לא מבין את זה כל הכדורים מעייפים ברמות שלא ניתן לתאר. פה יש לך כדור טוב שנותן לך כוח. אז נגיד ואתה ישן 6 שעות שזה מעולה דרך אגב , אז תיקח בונדורמין או קלונקס מה אתה כל הזמן מקטר ראבקק הלוואי והכדור הזה היה עושה לי טוב הייתי ממשיך איתו גם הייתי ישן 3 שעות ביום
אשמח לתשובת הרופאהיהונתן 27/03/2017 | 22:40אמתין לתשובת דר קרני ואגיב לך למה שרשמת יש לי הסבר גם לך
לא תקבל תשובה מהד"רהפרשן 27/03/2017 | 23:17כי לא ציינת כמה מ"ג אתה לוקח.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/03/2017 | 17:08ליהונתן שלום, כבר כתבתי לך כ4 פעמים שאין כל רע בלישון 6 שעות. שינה זה עניין של הרגל. במדידות של בריאות כנגד שעות שינה, נמצא שמשך השינה האידיאלי הוא 7 שעות וכי שינה של 8 שעות ומעלה גורמת לבעיות בריאות. לא נהרס לך שום מנגנון, אלא שהברינטליקס נותנת לך יותר מרץ ואתה נזקק לפחות שעות שינה. צודק "ראבק" בתשובתו וצודק "הפרשן" שלא ענית לי אם העלת את המינון ל20 מ"ג או לא. תשובתי לא תשתנה גם אם תשאל זאת עוד עשרות פעמים. בברכה, דר' קרני רובין
מצטער אתם לא קשובים לשאלתייהונתן 29/03/2017 | 09:45אני שואל אם ברגע שאפסיק את הברינטליקס אז היכולת לישון תחזור? או שיייתכן ונפגע מנגנון המלטונין האיכות שינה או משהו... זו נטו שאלתי
לא נפגע שום דבר אתה מדבר פה שטויותח 31/03/2017 | 01:38מנגנון מלטונין לא נפגע מדברים כאלה ברגע שמפסיק הכל חוזר לקדמותו תתחיל לעבוד הכל יעבור
דעהאריאל 31/03/2017 | 18:16כדאי שתקרא שוב את תשובת הרופאה - ענתה לך ששום מנגנון לא נהרס וששעות השינה מעטות ממה שאתה רגיל , כי בזכות התרופה אתה יותר נמרץ ויש לך כוח. חושבת ששאלותיך נובעות מחרדה או מכפייתיות ואולי צריך לבדוק אם התרופה באמת עוזרת לך כמו שצריך מבחינה זאת. תרגיש טוב!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 18:45לאריאל ולח שלום, תודה, תשובותיכם נכונות. בברכה, דר' קרני רובין
ציפרלקס מול פלוטין משה 29/03/2017 | 20:50האם זה נכון ש 20מ"ג ציפרלקס שווה ערך ל 40מ"ג פלוטין ביעילותו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 18:19למשה שלום, ל 30-40 מ"ג פלוטין. בברכה, דר' קרני רובין
OCD ואמוניה רועי 29/03/2017 | 19:25שלום, בספרו "מוח מנצח", דר' מארק היימן טוען שהצליח להסיג ביטויי OCD, כתופעת לוואי, אצל חולה שלו שטופלה על ידו באנטיביוטיקה רפיקסימין (בה נעשה שימוש תדיר באנצפלופטיה כבדית על מנת להביא לצמצום אוכלוסיית חיידקים מפרישי אמוניה במעיים) לאחר שתרבית שערך בצואתה הדגימה אוכלוסיות לא רצויות במעיה בהיקף גדול בהרבה מהנורמה. כמו כן, רמות האמוניה בדמה לאחר מתן האנטיביוטיקה פחתו דרמטית. הוא מציין כי לאחר זמן מה תסמיני החרדה חזרו - ושוב, טיפול באנטיביוטיקה הזאת הביא לנסיגה מלאה של התסמינים (מצ"ב קישור למטה) ומבסס את הקשר. כמי שסובל מאד מטורדנות כפייתית מרבית חייו אני רוצה לשאול האם הפסיכיאטריה הקונבנציונלית מכירה בקשר הנ"ל כקשר אפשרי, סטנדרטי, בין תופעות פסיכיאטריות לאוכלוסיות פתגונים ופרזיטים במעיים (נטען כי הללו הגיעו לגודלן הרב ע"י עיכול גרוע של לקטוז וגלוטן)? כמו כן, האם ניתן, כעניין נסיוני, לתת רפיקסימין למטופל כדי לשכך מעט את הטורדנות הכפייתית ממנה הוא סובל (או כל תופעה פסיכיאטרית אחרת לצורך העניין)? מה דעתך על הכיוון הרפואי עליו מצביע ד"ר היימן? הקטע המדובר מספר של ד"ר היימן - http://www.focus.co.il/infopage.asp?page=451 תודה והמשך שבוע טוב, רועיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 18:18לרועי שלום, אינני רואה שום סיבה מדוע לא ניתן לתת לך רפיקסימין למרות שאני בספק שזה יעזור. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד