פורום פסיכיאטריה - עמוד 531
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פבוקסיל
matan 28/02/2017 | 04:43בן 21. מאובחן ב-OCD כ-4.5 - 5 שנים. לפני שנתיים, עם הופעת שערות שיבה מוקדמות ובולטות בשל כמותן הגדולה לנער בן 19-20, קיבלתי הרבה הערות מהסביבה והתחלתי להיות חרד מאוד ואובססיבי לגביהן ולשיער. גזרתי שערות כל הזמן ופחדתי גם להסתכל על עצמי במראה לעיתים תכופות(הייתי מצחצח שיניים בלילה בחושך).כל זה קרה בשנתיים האחרונות שלי בצבא (השתחררתי לפני חודשיים).זוכר עצמי מלווה בחרדה, חריקות שיניים רבות (עשו לי סד לילה במחלקת TMJ בזבוז של כסף), חשתי התכווצויות, פעימות לב רבות והיו ניסיונות שלא להיות עם הגב אל אנשים (כי לא יכולתי לגזור את החלק האחורי של השיער...). חשוב לציין שהייתי בצבא ולא יכלתי להתעסק מדי בשיער - מה שהעוד הכביד עליי. הייתי צריך להסתפר כל כמה זמן לתספורת קצרה צבאית תקנית (טקס מחריד ביותר בעיניי לאור הנסיבות - לראות את שורשי השיער הלבן כל פעם מחדש). למה היה לי קשה להסתפר לעיתים תכופות? כי אני מאמין שכשכל השיער ארוך דיו, אפשר לגזור את השערות הארוכות הלבנות והשערות השחורות יכסו אותן, ויראו את השיבה כמה שפחות שאפשר. מיותר לציין שהייתי גם לחוץ בכלל באופן כללי עקב המסגרת הצבאית וחשוב לציין שהייתי מדוכא מאוד לאורכה עקב תחושה חוסר תועלת למערכת, אי קידום עצמי ובזבוז של 3 שנים. אבל את התסכול האישי מבחינת התפקיד נשים בצד. אז אמרתי שבשנתיים האחרונות סבלתי. במיוחד בשנה האחרונה - הכי נוראית בחיים שלי. החלתי ליטול לפני שנה וחצי ציפרלקס לתקופה מאוד קצרה של חודש, אולי חדוש וחצי והעלתי מינון מ-10 ל-20 אחרי כמה זמ. הדבר לא השפיע עליי כמעט ובכלל אבל לא נתתי באמת צ'אנס לדבר. גם לאור העובדה שאסור היה לערב אלכוהול עם הצריכה החלטתי בטיפשותי הנערית שלא להעלות מינון או לתת עוד צ'אנס ל SSRI הנ"ל. הפסקתי עם התרופה ואמרתי לעצמי שהאלכוהול שאני צריך בסופשים, שנותן לי אחת לכמה זמן קצת ביטחון סוף סוף לפנות למין האחר ולגשת, הוא מצרך שאני לא יכול לוותר עליו. טעות טיפשית כמובן. התפנית החלה לפני שנה עם הקלונקס. הייתי מכור. כל יום לקחתי 0.5 מיליגרם בממוצע. לא היו לי חיים בשנה האאחרונה בצבא. כל יום לקחתי את זה ואחרי יום עבודה הלכתי לישון בשעה 5 עד 9. הייתי מדוכא מאוד בסופו של דבר. הפסקתי עם הבנזודופיאנים הזה לפני 3 חודשים כבר כשהחלטתי לקחת את עצמי בידיים והיה לי קצת יותר ביטחון כי תמיד אמרתי לעצמי שכשאתשחחרר אני אגדל שיער ואני אצבע אותו ואהיה עם ביטחון ... בקיצור החלטתי לגשת לפסיכומטרי והייתי חרד ממנו כי הוצאתי ציון רע לפני 4 שנים כתלמיד תיכון. אמרתי שאתן צ'אנס ל- SSRI שיוריד לי את החרדה . הפסיכאטרית בצבא המליצה על פבוקסיל. לקחתי אותו ותוך חודש החלתי להרגיש בשיפור (אבל מצד שני השיער שלי צבוע וארוך), בכל מקרה המשכתי ליטול ליתר ביטחון כדי שלא תהיה לי חרדה מהבחינה. זהו - סיימתי עם הבחינה. במהלך הבחינה לא לקחתי שום קלונקס. נטלתי בממוצע 125 מג של הכדור. העלתי ל-150 באיזשהו שלב אבל הרגשתי שזה עושה אותי עייף מדי אז הורדתי ל-125. כרגע ירדתי כבר אחרי שבוע וחצי ל-75 מג. אני פחות שמח זה בוודאות. אני רוצה לשתות אלכוהול גם ולעשן אולי. אני חיייב את זה לעצמי בתקופה הזאת. השאלה שלי היא אם אני יכול נגיד להוריד ל-50 מג (כביכול נמוך), וזה בכדי שאני אוכל לשתות גם ולא להרוג את עצמי ובמקביל להיות פחות חרד!! שיער אני כנראה אמשיך לצבוע כי אני לא יכול בלי, ישר שאני מסתפר הולך הביתה וצובע... מה המינון המושלם לזה ? כדי שאוכל לשתות גם אלכוהול וגם כדי שאהיה פחות חרד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2017 | 22:23שלום מתן, ככל מומלץ לא לשתות אלכוהול או להעמיט בשתיית האלכוהול בזמן ניטלת פבוקסיל. יחד עם האמור אתה יכול לקבל 300 מ"ג פבוקסיל (שזה המינון המומלץ בOCD) ולשתות אלכוהול במידה סבירה. אם הבעיה איננה OCD אלא חרדה אז המינון המומלץ הוא 200-250 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות כלליות
אלי 27/02/2017 | 20:50שלום דר קרני. אני סובל מחרדות כלליות ללא יכולת להצביע על סיבה מיוחדת. אני מאוד רוצה לבדוק את הסיבות ואולי כך אשפר את איכות החיים שלי. אני בן שישים ובריא. זו ודיכאון קל מידי פעם הורידו לי את איכות החיים. אני רוצה לשפר אותם, אין לי בעיות כלכליות או משפחתיות. אשמח לשמוע את דעתך גם באופן פרטי. כן זה אני מהמייל ששלחתי לח מוקדם יותרפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2017 | 22:14שלום אלי, לדעתי עלייך להתחיל טיפול ב SSRI בהשגחת פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל בחפיפה עם ציפרלקס
טלי 15/03/2017 | 14:37שלום ד״ר רובין, הפסיכיאטר שלי המליץ לי לעבור מלוסטרל (200 מג) לציפרלקס בהדרגה, עקב חוסר יעילות של הראשונה. כרגע לוקחת רבע ציפרלקס ו150 לוסטרל. האם יש סכנה בלקיחת הכדורים במקביל? והאם אפשר לקחת 0.5 קלונקס במקביל במידת הצורך? תודה רבה רבה טליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2017 | 22:10לטלי שלום, גם אני ממליצה לעבור מתרופה לתרופה בהצלבה אין סכנה מאחר ויורדים במינון של האחד ועולים במינון של השני. ניתן לקחת קלונקס במקביל בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התייעצות על טיב הטיפול
אחת 25/02/2017 | 19:38שלום, אימי חולה בסכיזופרניה פראנואידית ומאובחנת כך מעל ל20 שנה. אני עזבתי לפני כשנה וחצי לחו"ל לצורך לימודים והיא נשארה לגור בביתה בישראל לבדה. לאורך השנה וחצי האחרונות היא עברה מספר רב של אישפוזים (כולם בכפייה תוך התערבות הפסיכיאטר המחוזי בעקבות בקשה אל הרופא משפחה שלה ממני ומאבי (הגרוש שלה) בשל התנהגות שמסכנת את עצמה). באישפוז האחרון נקבע לה טיפול בכפייה למשך כחצי שנה, שאת ה3 חודשים האחרונים היא עברה אצל הרופאה הפסיכיאטרית שאיבחנה אותה לפני 20 שנה. אותה רופאה מודעת לעובדה שהיא מ-ע-ו-ל-ם לא לקחה תרופות, אך האמינה להבטחות שלה שהפעם היא תשתנה. לצערי, בדיוק כמו שזהרנו, אימי אכן הפסיקה לחלוטין את הטיפול והביקורים שלה אצל הפסיכיאטרית ובעקבות זאת ניתן היה לראות התדרדרות ממשית במצבה. כאשר הגעתי לחופשה בארץ הגעתי לביתה ונחרדתי, היא ירדה לפחות ב20 קילו בתקופה שלא ראיתי אותה (3 חודשים לערך), הבית היה במצב מוזנח עד כדי בלתי ראוי למגורים. התקשרתי באותו הרגע לרופאה הפסיכיאטרית המטפלת והתרעתי בפניה על מצבה הגופני של אימי וההזנחה הכללית שלה, אך היא פטרה אותי שוב ושוב ש"אין לה מה לעשות ולא מאשפזים בכפייה על דבר כזה". לאורך החופשה שלי, שבתי לבקר (או לנסות לדבר עימה) את אימי, אך ככל שהזמן עבר ההתדרדרות התעצמה יותר ויותר עד שסגרה את עצמה בפני. ולמרות זאת, במקרים שכן ראיתי אותה, שבתי והתקשרתי אל הפסיכיאטרית והודעתי לה ושוב ושוב על המצב החמור שהיא הגיעה אליו (היא ירדה בצורה משמעותית במשקל, נהגה בצורה שמסכנת את עצמה ואחרים וכו'), אך היא המשיכה להגיד לי שאין לה מה לעשות עם זה ושאין מה לקרוא לפסיכיאטר המחוזי. ביום האחרון לחופשה אבי קיבל טלפון מהשכן בבניין שלה שמודע למצבה, ועידכן אותו שהיא איימה על אחד השכנים. כשהגענו אליה היה נראה שהיא ירדה עוד במשקל וקשרה את עצמה בצורה מזיקה. התקשרתי שוב לפסיכיאטרית ושוב זכיתי לאותה תשובה, למרות שהדגשתי בפניה כמה היא ירדה במשקל וכמה היא מסכנת את עצמה, היא עדיין טענה שזה לא מספק. לבסוף, הצלחנו לשכנע אותה ללכת איתנו לבית החולים. במיון היא טענה שאין שום בעיה איתה, ושיש לה כוחות על ושהיא יכולה לא לאכול ולא למות. היא טענה שהיא הפסיקה לאכול מבחירה. בשקילה נראה שהיא אכן ירדה קרוב ל30 קילו. הפסיכיאטרית הכוננית (שהוזמנה ע"י התורנית) החליטה לאשפז אותה בכפייה במחלקה סגורה על אף שהגיעה מרצון תחילה (כדי לרצות אותנו, לטענתה) בשל ההזנחה החמורה ממנה סבלה. בבדיקות הדם שנעשו לה היה נראה כי היא סבלה מחוסרים חריפים ביותר בדם, בבדיקה אצל קרדיולוג אובחנה אצלה בעיה קרדיולוגית שקושרה להרעבה, ולאחר כשבועיים באישפוז היא סבלה מהתקף פריכוסים מסוג גראנד מאל (הראשון בחייה), שבעיקבות כך נשלחה לרופא נוירולוג בבית חולים אחר. הייתי רוצה לדעת, האם בהתנהלות הרפואית של הפסיכיאטרית לא נפל פגם?, איך ייתכן כי הותרע בפניה כמה וכמה פעמים שהמטופלת שלה מזניחה את עצמה בצורה כזו שמסכנת את חייה, שהיא ירדה בצורה כל כך קיצונית במשקל, והיא עדיין בחרה שלא להתערב?. אני מודעת לעובדה שהיא צריכה להוות סכנה לעצמה ולאחרים כדי לגרום לאישפוז כפוי, אך כיצד ייתכן שהרעבה עצמית אינה מספקת עבורה?, באישפוז הפסיכיאטרי אחת הרופאות אמרה לנו שאמא לא הייתה שורדת עוד זמן רב כך ושהיא הייתה בהחלט יכולה למות, במיוחד שניתן לראות ולקשור את שלל הבעיות הרפואיות שהופעי אצלה עכשיו- להרעבה שלה. אני יודעת שאת אינך עו"ד לרשלנות רפואית, אך האם לדעתך הפסכיאיטרית אכן פעלה נכון כשנתנה לאמא שלי להמשיך בשלה?, האם יש מקום לתלונה נגדה?. באם לא הייתי מצליחה לשכנע אותה לבוא איתי מרצונה לבית חולים, קרוב לוודאי שהיא הייתה מתה. תודה רבה.פתח בחלון חדש-
הבעייה היחידה
אוסנת 25/02/2017 | 20:51שלאמא שלך יש בת וגרוש שמנסים לאשפז אותה בכפייה במוסדות שהתעללות שם היא הרגל של ה"עובדים" שם. ברור שמצבה התדרדר כתוצאה מהאיומים שלכם לאשפז אותה ולקחת כדורים/סמים בכפייה. הכדורים האלה משמינים עשרות קילוגרמים ועוד תופעות לוואי שמזיקות לדגוף, אמא שלך צריכה להרעיב את עצמה למקרה שיתנו לה כדורים/סמים מזיקים שמעלים עשרות קילוגרמים. לא מאחלת לאף אחד קרוב משפחה כמוך וכמו הגרוש שלה. בסופו של דבר הלכה כדי לרצות אתכם ותעזבו אותה במנוחה ובתמורה קיבלה אישפוז בכפייה. את לא הצלת את אמא שלך, תצאי מהסרט הזה. אמא שלך מסכנה שזו הסביבה שמקיפה אותה. -
אני אצא מנקודת הנחה
אותה אחת 25/02/2017 | 23:29שאת מטופלת בעצמך במוסדות הפסיכיאטריים. מלבד הבורות והארס הרב שנשפך מפיך, שאין לך מושג כמה כאב הן יכולות לגרום, אין לך מושג ולו חצי מושג מה עובר עלי על אימי ועל משפחתי כשאימי במצב כזה. איני חייבת לך הסברים כלל, אבל רק כדי לחשוף את הבורות שלך אני אספר לך קצת עליה: איך שבימים שהיא אכן מקפידה לקחת את הכדורים שלה, היא אישה מלאת שמחת חיים ומקיפה את עצמה באוהבים אותה (המשפחה שלה), ובחוגים רבים ומלאה בפעילויות שמאורגנות לה על ידי מוסדות שמתמחים לכך, טסה איתי לחו"ל כדי לפגוש את הנכדים שלה (שהיא לא מודעת לקיומם כשהיא בפסיכוזה) ואפילו הולכת לחדר כושר. כשהיא מפסיקה לקחת כדורים (כי גם כשהיא מאוזנת היא לא מאמינה שהיא חולה), היא מפסיקה לצאת, מפסיקה ליצור קשר עם הסביבה, לא יוצאת מהבית שלה, לא יוצאת מהמיטה, לא מנקה, לא אוכלת, לא קמה לעשות צרכים (עושה אותם במיטה כמו שאני כשבאתי לנקות את הבית שלה). אחרי השלב ההתחלה הזה, זה ממשיך לקולות שווא ומחשבות שווא ש"אומרים" לה מה לעשות (כמו לקפוץ מהחלון, כמו למסור עשרות אלפי כספים לאנשים זרים, כמו לתת מתנה את הרכב שלה למנקה שלה, כמו לפרסם ידיעות בעיתון באלפי שקלים (שאין לה), כמו להפסיק לאכול, כמו להאמין שאבא שלה שב מן המתים ולפרוץ לבית הילדות שלה איפה שגרים אנשים אחרים עכשיו, כי שם היא מאמינה שהוא נמצא ולחפש אחריו וכו' וכו' וכו'), ומשם העניינים רק נעשים קשים יותר עד כדי שכך שהיא גם ניסתה כמה וכמה פעמים לפגוע בעצמה. וזה בלי הכדורים הנוראיים האלו, אז אני בטוחה שהאורח חיים שלה נשמע מאוד קורץ, ואולי אני באמת בן אדם איום שאני רוצה לחסוך מאמא שלי את כל מה שהיא עושה לעצמה. תמשיכי לרשום רפש באינטרנט תחת עילום שם ומאחורי המקלדת ולהאשים את הממסד הפסיכיאטרי במצב שלך. תוציאי את האף של מעיניינים לא לך. הכדורים האלו עושים לאמא שלי רק טוב, היא פורחת כשהיא איתם. כל אישפוז וכל פסיכוזה כזו רק פוגעים בה קוגנטיבית והורסים כל חלקה טובה אצלה. -
אני אמשיך לרשום בעילום שם
אוסנת 26/02/2017 | 18:41אני לא צריכה שאנשים אלימים כמוך ידעו את הפרטים שלי. המשפחה שלי אישפזה אותי בכפייה כמה פעמים, כי היא חולה בראש ואלימה. הם כבר לא מתקרבים אלי יותר משנתיים, כי אמרתי להם שאני אערב משטרה ועו"ד אם הם יצרו קשר, והם יודעים יפה מאוד שהם מונעים מאינטרסים ולא מתוך רצון לעזור ל"חולה". אמא שלך לצערי כנראה לא יכולה לעשות את זה. טרחת לספר באריכות את כל ההסטוריה הכביכול רפואית של אמא שלך, בשביל מה? בשביל לשאול אם אפשר להתלונן על הפסיכיאטרית? את צריכה אישור מד"ר קרני להתלונן? אולי את גם רוצה שהיא תבוא איתך ותחזיק לך את היד שתלכי להתלונן? את חיה בהזיה ובסרט שאמא שלך חולה ואת מצילה אותה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/03/2017 | 21:26לאחת שלום, כפי שכתבת אכן אינני עו"ד לרשלנות רפואית. במידה ואת חשה שיש פה רשלנות רפואית שסיכנה את אמא שלך באפשרותך להגיש תלונה לנציב התלונות על המקצועות הרפואיים (בחוק בריאות העם הוא נקרא הממונה על תלונות הציבור) במשרד הבריאות. מאידך, ניתן להגיש תלונה לבית המשפט ואז אותו נציב מנוע מלברר את התלונה. אחת הבעיות של חולים מסוג זה היא חוסר המודעות לעובדה שהם חולים ויש מצבים שבהם זה בהחלט יכול לסכן אותם. אני מסכימה איתך שתגובתה של אוסנת בהחלט לא הייתה במקום. אם לא היית עונה לה הייתי עושה את זה בעצמי. בברכה, דר' קרני רובין -
אין גם צורך לענות
אוסנת 09/03/2017 | 22:43זה לא ישנה את הדעה שלי. אישפוז שכפייה נעשה על ידי אנשים אלימים עם אינטרסים. בין אם זה משכורת של "עובד" ציבור, או בן משפחה מתעלל מסיבות כספיות או מרוע. לרשום שהם חסרי מודעות זה אחד התרוצים להתעלל באנשים במוסדות פסיכיאטרים. זה חולני לגרור בן אדם למיטה לקשור אותו להזריק לו חומרים בניגוד לרצונו. במקום לעזור לאנשים משפילים אותם ומזריקים להם סמים, ומרעים את מצבם. הלוואי שתתחלף כבר ממשלת העבריינים הזאת, שדואגת למשכורות של "עובדי" המדינה, ומקיימת מוסד רווחה אלים, בחסות חרדי במשרד הבריאות שלא עושה כלום חוץ מלדאוג לקיצבאות למגזר החרדי הפרזיטי. -
המון תודה ד"ר רובין
אחת 09/03/2017 | 22:47אנסה ליצור קשר עם נציב התלונות. אני בהחלט מאמינה שהייתה פה רשלנות שיכלה לעלות בקלות בחייה של אימי. לא הייתי רוצה שמטופלים ובני משפחה אחרים יצטרכו לעבור דבר דומה גם כן. שוב פעם, תודה! -
את חיה בסרט
אוסנת 09/03/2017 | 22:54לא היתה פה רשלנות, היתה פה אלימות שלך ושל הגרוש של אמא שלך. -
אני מאחלת לך
אוסנת 09/03/2017 | 22:56שהפסיכיאטרית ש"התרשלה" תאשפז אותך בכפייה ותיתן לך להרגיש בדיוק ולא פחות ממה שאנשים שמאשפזים אותם בכפייה מרגישים. -
אני מבינה
אחת 09/03/2017 | 23:20שמלבד פראנויה יש אצלך גם מרכיב אובססיבי מובהק. הייתי מציעה לך ללכת לקבל טיפול כדי להסדיר את זה. זה בטח לא קל לשבת כל היום מול המחשב ולכתוב באובססיביות לאנשים בפורומים פסיכיאטריים. מכיוון שאיחלת כל כך יפה, אני דווקא אענה לך: אם אני אגיע למצב שאמא שלי הגיעה, אני מאחלת לעצמי גם כן להיות מאושפזת בכפייה בדיוק כמוהה, אם זה אומר שאני אשתקם חזרה למצב הקודם, בדיוק כמו שקורה לאמא שלי. מאחלת לך שתפני לטיפול בהקדם ותשקמי את עצמך. -
לא נראה לי שיש לך שכל להבין משהו
אוסנת 09/03/2017 | 23:38מזל שאני לא מכירה אותך, בחורה אלימה עם מרכיב אובססיבי לאבחן אנשים ולשלוח אותם ל"טיפול" אלים, יש לך שכל קטן אלים ופסיכופטי. מאוד קל לי לקשקש בפורום אל תדאגי. מסכנה אמא שלך שצריכה לראות את הפרצוף האלים שלך. מי את בכלל שתגידי לי ללכת לטיפול? את מגעילה ואלימה ברמות שלא ניתן לתאר. -
מי שצריך לשקם את עצמו זו את
אוסנת 09/03/2017 | 23:45הלכת ללמוד בחו"ל בטח אף אחד לא רצה לקבל פסיכופטית אלימה וטיפשה ללימודים בארץ. אני כל היום מול מחשב אבל לא בפורום בעבודה, פשוט יוצא לי מזה כסף, כדי לחסוך גם לעו"ד למקרה והמשפחה שלי תתקרב לאיזור שאני נמצאת, שכרגע יש להם צו הרחקה מהמשטרה. תחשבי טוב לפני שאת כותבת פה דברים... -
בא לי להקיא מהתגובות פה
אוסנת 09/03/2017 | 23:46... -
זה יפה מאוד ש"דר" קרני
אוסנת 09/03/2017 | 23:51נותנת גיבוי לבחורה אלימה לאבחן אנשים ללא בלי שיש לה"הסמכה", רק כי היא בעד אישפוז אלים בכפייה. מאפשרת לה במה לאבחן את אמא שלה ואנשים בפורום. פשוט גועל נפש. -
לאוסנת היקרה
תמרי 16/03/2017 | 07:04אוסנת היקירה, קראתי את תגובותייך ואציין שמנסיוני סבלת הרבה מאנשים לא אמפתיים וכתוצאה מכל מה שעברת, ואני מבינה שכנראה הרבה,פיתחת אנטי למוסד הפסיכיאטריה. במובן מסוים את צודקת. כמי שעברה תקופה ארוכה סבל ממושך, הרבה פעמים בגלל אטימות וחוסר הבנה, גם אני פיתחתי אנטגוניזם וכעס רב על המערכת הרפואית ועל אנשים באופן כללי. אבל אני חייבת לציין, וזאת כמובן מבלי שאני מכירה את סיפורך לעומק(ונכון, אני לא קשורה לסיפור הזה אז כביכול אין לי מה להתערב) שכל אדם וכל מקרה ברפואה נבחן לגופו. כל סיפור חיים הוא שונה וכל מחלה מגיבה אחרת בחולים מסוימים, כמו שבחיים לא תמצאי שני ציורים זהים שצוירו ע"י אותו אדם. תמיד יש שינויים, למרות שזה נראה דומה לעין. לכן אל תמהרי להסיק שמה שאת חווה הוא בהכרח מה שהאחר חווה, וכן את לא יכולה לדעת האם התרופות שניתנות לאחר ממך מזיקות לו כפי שהזיקו לך. אני מסכימה שתרופות פסיכיאטריות הן בעלות תופעות לוואי גרועות ביותר, ואני מדברת מניסיוןאני בעצמי כמעט הגעתי לאשפוז והייתי באי תפקוד במשך שנים רבות... אבל איני יכולה להמליץ לאדם אחר על טיפול מסוים כזה או אחר, בייחוד אם איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלו. גם את שעברת את מה שעברת, אינך יודעת את ההשפעות הכימיות האינדיווידואליות על כל אדם ואדם,וזאת כמובן מבלי לגרוע מכבודך ומבלי להתעלם מהסבל העצום שאת שרויה בו, ואני מאמינה שהוא אכן סבל עצום.בנוגע למשפחתך, גם משפחתי הקשתה עליי מאוד (מעדיפה שלא להיכנס לזה, הנושא כאוב מעט), ואני מזדהה עמך לחלוטין. מקווה אולי שבעתיד תוכלי לשקם את היחסים בינך ובינם, אם יהיה ניתן, אך מה שתחליטי ותעדיפי כמובן. בנוסף אני מבינה שבגלל הכעס שלך הרבה זמן לא ניסה לשוחח עמך אדם אמפתי, ובגלל זה תגובותייך בפורום.אני מבינה שאת פעילה פה הרבה כי את מנסה בדרך מסוימת למנוע מאחרים לחוות את הסבל שאת עברת, אבל בראש ובראשונה, כאשר אדם פונה לקבלת עזרה, אין לשפוט אותו. את מנסה לעזור ובדיעבד פוגעת באנשים שפונים לפורום, הרבה פעמים כמוצא אחרון. אינך יודעת מה עבר עליהם ואת מניחה הנחות שתואמות את סיפור חייך ולא את סיפור חייהם. את זקוקה לאמפתיה רבה במצבך, אך מרחיקה ממך תמיכה אפשרית בגלל השליליות שפיתחת. חבל שכך, שכן יש פה בפורום אנשים רבים עם קשיים כמו שלך והם יכולים להוות לך משענת, אפילו אם את חושבת שאין איש בעולם שעבר מה שאת עברת. לגבי קרני. אני, בייחוד לאור מה שעברתי, מעולם לא ראיתי ואיני רואה גם היום את הרופאים כאלוהים, אלא בראש ובראשונה כבני אדם, עם מעלות, עם חסרונות, עם פגמים. טיפלו בי לא מעט גורמים מקצועיים שהלעיטו אותי בתרופות והיו אדישים למצוקותיי. דיברתי עם הרבה אנשי מקצוע ועם אנשים באופן כללי ולאיש מהם לא היה את האמפתיה והנכונות לעזור כמו לדוקטור קרני. ואני אומרת זאת מניסיון אישי. תספרי לי על עוד פורום שבו רופא עונה מיוזמתו ורצונו האישי-ללא תמורה כלשהי-ועוזר לאנשים במקום טיפול רפואי שעולה הון תועפות? אני אישית לא מאמינה שתמצאי, כי אני חיפשתי, את מבינה. ואין דבר כזה. את יכולה לומר שהרופאה נותנת במה ובעלת אינטרסים למתן תרופות כי זה מממן את חברות התרופות/כי יש לה אינטרסים פנימיים. את יכולה לומר שזה לא אחראי לתת עצות דרך הפורום. קרני מעולם לא אמרה שמה שהיא כותבת בפורום הוא חובה. היא תמיד מייעצת להיוועץ קודם אצל אנשי מקצוע מוסמכים. בנוסף אני אספר לך עוד משהו-אני מטופלת אצל קרני. קרני הורידה אותי דווקא מתרופות, כך שאם חשבת שיש פה אינטרס פנימי או בצע כסף-זה לא המקרה-מה היא מרוויחה מזה?? התשובה: היא אוהבת לעזור לזולת. כן, יש אנשים כאלו. את יכולה גם לחשוב שאני משוחדת כי טופלתי על ידה. אבל אני חייבת לציין שבכל הנוגע לאמפתיה וכבוד החולה אין עוררין פה, לכן לדעתי, במיוחד כי מעולם לא פגשת אותה אישית, הפסיקי בבקשה ממך להשתלח בה ובכל באי הפורום. מאחלת לך המון המון בריאות, ומקווה שהעולם יאיר לך פנים... באהבה, תמרי -
לתמרי
אוסנת 16/03/2017 | 21:48תודה על התגובה המושקעת. אני מבינה שיש מקרים שונים וכמו שאת יכולה לראות אני לא יכולה ולא יודעת להגיב במקרים של אנשים בדיכאון שפונים לפסיכיאטר ליעוץ. לא יודעת מה הם מרגישים ולא מכירה את הכדורים שהם לוקחים. אבל במקרה זה, פנתה מישהי שטענה שצריך היה לאשפז את אמא שלה בכפייה, והחליטה שצריך להתלונן על הפסכיאטרית שלא הסכימה. כאן מדובר במקרה זהה, משפחה שמתאגדת סביב בן משפחה ובשיתוף עם הפסיכיאטרים מאלצת אותו לקחת כדורים ומאשפזת אותו בכפייה. לכן הגבתי. "דר" קרני מבלי להכיר את האמא של המתלוננת ואת המקרה כתבה שיש מקום להתלונן ושהתגובה שלי לא במקום. השואלת שקיבלה פידבק חיובי, הרגישה חופשי לאבחן גם אותי בכל מיני שטויות פסיכיאטריות לאחר ש"דר" קרני הצדיקה אותה, מבלי שתהיה לה "הסמכה". לגבי המשפחה שלי, אין מצב שהיחסים ישתקמו, הייתי צריכה לנתק את הקשר כבר מזמן. טעות שלי שרק לפני 2.5 שנים ניתקתי. משפחה סחטנית, שניצלה כל רגע שלא היה לי כסף, אמא מקללת, היא ואבא שלי היו מגיעים לדירה השכורה דופקים לי בדלת ואומרים לי שאני אחזור אליהם הביתה, שאני חולת נפש. שאני לא פותחת דלת אבא שלי ואח שלי עומדים בחוץ וצועקים לא נתנו לי ללמוד. בפעם האחרונה לפני שניתקתי קשר אני והבן זוג רבנו, אז אבא שלי אמר לי לבוא אליהם לכמה ימים, ואז כמובן התחיל שוב הסרט, אמא שלי אמרה לו שאני חולת נפש שיכולה להרוג אותה עם סכין, שאני אוציא את החברים הסינטולוגים שלי מה- facebook, שאם אני לא אעשה מה שהיא אומרת היא תשכיר דירה ליד אחי. אח"כ אומרת תעופי מהבית מצידי תגורי ברחוב, היה לי רכב מהעבודה הקודמת ולקחו לי אותו שעזבתי, יש להם 3 מכוניות, וגרים במקום שהוא קצת חור, הייתי צריכה רכב לחפש עבודה, היא אמרה לאבא שלי תעביר את האוטו על השם שלך ואז תתן לה לנהוג עליו, כי היא חולת נפש ואם היא תעשה תאונה אני אשב בכלא. זה רק חלק המפנינים שיוצאים לה מהפה. ואת כל השטויות האלה היא לומדת מהפסיכיאטרים ומשתמשת בזה נגדי. עכשיו 2.5 בלי קשר איתם ופשוט מצטערת שלא פניתי למשטרה כאשר הם הטרידו אותי לפני.
-
-
זקוקה להתיעצותך בבקשה רפואה יקרה
מי 13/02/2017 | 20:51שלום לך ד"ר קרני היקרה, מה שלומך, שוחחנו בעבר כאן , אשמח לעזרתך בבקשה , כעת יש לי שאלה מאוד מורכבת במצבי הקשה ביותר עקב לחצים מטפלת באימי שננטשה ניצולת שואה עיורת .זה קש ביותר לבד אני חןלה מאוד נכה עם בעיות קשות דכאון ועוד.עקב אי לקחת כדורים אף פעם לקחתי חודש אז הפסקתי כי היחס אלי פוגע מאוד מהרופאים כי אני ישירה די יודעת מה רוצה,,עוברת שואה כעת סליחה..מתצאה של הקאות רבות רציתי לשאול יש לי כדורים פריזמה שנתן לי רופא לפנה שנתיים ,עקב מצבי הקשה ביותר נבצר עלי לצאת מהבית לבד האים יכולה לקחת כדורים כעת מגלה 9/2017 20 מ"ג אני יכולה כדור ביום לנסות כי הכדורים בזכותך אז הלכתי לרופא לא זוכרת שמו זה היה פרטי לא מעונינת שזה יהיה רשום עקב היחס אלי בבקשה עזרי לי.אשמח לעזרה כי אני לבד ומצבי קשה אין לי אימון באף אחד ומתמודדת עם דברים קשים מנושא.בודדה מאוד.תבורכי תודה על הקשבתך.את רחוקהמאוד ממני אני בכסא גלגלים .מיכל .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/03/2017 | 22:06למיכל שלום, ניתן לקחת פרוזק(פריזמה). תתחילי עם חצי כדור עם אוכל במשך שבועיים. רק אחרי זה תעלי לכדור שלם עם אוכל למשך שבועיים נוספים. אחרי זה תעלי לכדור וחצי עם אוכל פעם ביום. הייתי מחכה כחודש עד 6 שבועות על מינון זה. במידה ולא יחול שיפור מספיק, הייתי עולה ל2 כדורים ביום. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה לך על הכל .
מי 16/03/2017 | 20:43רצתי להודות לך , תודה רבה ד'ר קרני היקרה על עזרתך תבורכי משמיים מאחלת לך ולבני ביתך מלא בריאות . מיכל .
-
-
הפסקת וואיפקס (לת)
רועי 16/03/2017 | 15:00לאחר שנה ושיפור משמעותי החלטתי להפסיק את הטיפול. ירדתי במשך כשבועיים לאט לאט ממינון של 150 ל75. לאחר שבוע הפסקתי בכלל את התרופה. מתי וכרגע תופעות לוואי לא נעימות של ריחוף וניתוק מהסביבה. מתי התופעות יעלמו? כמה זמן לוקח לתרופה סהכ לצאת מהגוף?פתח בחלון חדש -
טיפול לא יעיל
תגובה 02/03/2017 | 22:54שלום ברצוני לדעת מה עושים כאשר כברהחרדה ממש קשה שאין תגובה לקלונקס? לגבי ssri כולם נסו ללא הצלחה...אולי סימבלטה עזר מעט אך לדעתי גרם לנזק בהפסקתו מרגיש שזה לא אני חסר ביטחון לגמרי חייב תנועה כול הזמן ללא ישיבה במקום אחד אשמח לדעת כמו מה זה נשמע ומה הפעולה של המוח עושה במצב כזהעודף אדרנלין לא נותן תשלווה !? בנוסף דיכאון של ממש חסר אונים אשמח לדעה עזרה דר קרני תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/03/2017 | 21:51לתגובה שלום, קלונקס ודאי שאינו טיפול יעיל לדיכאון. חבל שהפסקת את הסימבלטה במקום להעלות את המינון ולתגבר את התרופה. אני ממליצה בכל לשון של המלצה שתפנה לפסיכיאטר לטיפול והכוונה. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
המשך 16/03/2017 | 00:42הייתי מאוד רוצה להיות מטופל שלך האם אפשר ליצור איתך קשר טלפונית!? הבעיה אצלי הרבה יותר עמוקה ולא אפרט כאן אשמח מאוד להסביר לך טלפונית..מוכן לשלם הרבה בשביל עזרתך...שאני יודע שאני בידיים טובות ורופא שבאמת רוצה לעזור תודה
-
-
לוסטרל במקום ציפרלקס
תמי 28/02/2017 | 16:37שלום רב, בני בן 20 נוטל מזה 3 שנים ציפרלקס, העלה 20 קג. רופא פסיכיאטר הציע להחליף ללוסטרל בגלל ההשמנה, האם את חושבת כמוהו? איזה מינון לוסטרל היית ממליצה אם נטל 15 מג ציפרלקס?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/03/2017 | 22:06לתמי שלום, הייתי קודם כל בודקת לו את תפקוד בלוטת התריס. בעיקרון, 150 מ"ג לוסטרל יכולים להמיר 15 מ"ג ציפרלקס. אין שום ערבות שהוא לא ישמין גם מזה. בברכה, דר' קרני רובין -
נכון גם לוסטרל יכול להשמין אבל בסבירות יותר נמוכה
חביב 16/03/2017 | 00:36פרוזק פחות. ברינטליקס גם פחות :)
-
-
שימוש בפרולול ,אוטופיק דרמטיט ותרופות פסיכיאטריות
ויקטוריה 28/02/2017 | 11:25שלום רב.אני עם הבחנה-אישיות גבולית,אגוראפוביה,סיזו-אפקטיב ופוסת-טראומטי.מקבלת כדור בשם פרולול כבר 10 שנים(שלוש פעמים ביום -מינון של 10 מג' כל כדור).אני ודעת שזה כדור רב שימושי ולא נחשב לתרופה פסיכיאטרית בכלל.ברצוני לדעת האם הפסקת כדור זה ישפיע עלי.בנוסף לפרולול אני מקבלת ליום - Xanax XR 2 mg Lamictal 200 mg Vipax XR 300 mg Seruqel 150 mg בנוסף אני סובלת מאוטופיק דרמטיטיס מילדות,וכבר כמה שנים יש לי ממש החמרה.האם ידוע לך משהו על השפעה של כדרים נאמרים למלה על מצב העור.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/03/2017 | 22:04לויקטוריה שלום, אני מבינה שיש לך את כל ספר האבחנות של ה-DSM. נראה לי שכדאי לקבל חוות דעת נוספת. ללמיקטל יש תופעות עוריות אולם זה מופיע בתחילת הטיפול ובד"כ לא משפיע על תופעות כמו פסוריאזיס וכו. כל כדור יכול לעשות תופעות עוריות. לדעתי צריך לבדוק אצלך את ה-ANA וה-ANTI DNA ולשלול מחלה אוטואימונית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוריוון לקאשומה
איתי 27/02/2017 | 17:44אני מטופל כבר כמה שנים בציפרלקס להפרעות חרדה. כיום לוקח 20 מג ועל פניו נראה שהכל תקין אבל לאחרונה בשירותי הצבאי(אני לקראת שחרור) נתקלתי במצבים של דיכאון שתופס צורה של עצבים שיכולים לתקוף אותי ממש באמצע היום. ואני נהיה אפתי והתגובות שלי קצרות וממורמרות ואני רק רוצה לברוח. לכן נתנו לי לוריוון והיום לקחתי כדור אבל לא באמת מרגיש משהו שונה. מה זה אמור לעשות? מה מרגישים ובאילו מקרים לוקחים לוריוון תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/03/2017 | 21:59לאיתי שלום, לוריבן הוא כדור מרגיע וכשלוקחים אותו במצב של עצבנות יתר, בד"כ הוא גורם לרגיעה זמנית. הוא איננו כדור אנטי דיכאוני. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד