פורום פסיכיאטריה - עמוד 547
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
ברינטליקס - גמילה אלכס 04/01/2017 | 07:36שלום ד"ר רובין, בחודש יוני האחרון התחלתי לקחת ברינטליקס (ממינון של 5 מ״ג). עליתי בהדרגה ל-15 מ״ג. בעקבות העובדה שסבלתי מגירודים חזקים וחוסר תועלת מהתרופה, הורדתי בהדרגה את המינון עד שבאמצע אוגוסט הפסקתי לחלוטין. מאז אני סובל מתופעות גמילה שמאוד דומות לתופעות הגמילה מאפקסור: עצבנות, כעס, חוסר שקט, חוסר ריכוז, brain zaps, וכל מיני מרעין בישין. המצב משתפר אבל באופן איטי מאוד ובעצם אני סובל כבר 4.5 חודשים. האם נגרם נזק בלתי הפיך? האם יש משהו שניתן לעשות? האם נתקלת בזה בעבר? תודה מראשפתח בחלון חדש
מקפיץאלכס 14/01/2017 | 22:22מקפיץ את השאלה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2017 | 22:38לאלכס שלום, לא נתקלתי בבעיה של תופעות גמילה מברינטליקס אך זה אינו אומר דבר. סביר להניח שזה יעלם או שנעלם כבר. הדרך להתגבר על הבעיות האלה זה לתת טיפול בתרופה שנעלמת מהדם מאוד באיטיות כמו הפרוזק ואז להפסיקה לאחר תקופת מה. בברכה, דר' קרני רובין
איך פרוזק מסייע במקרה הזה?אלכס 05/02/2017 | 14:12קודם כל, תודה על התשובה. איך פרוזק מסייע בהתמודדות עם תופעות גמילה בהנחה שהנוירוטרנזמיטור שעבר מניפוצליה הוא לא סרוטונין? הרי לברינטליקס יש השפעה מעבר לסרוטונין. תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:57לאלכס שלום, אינני יודעת לגבי הברינטליקס. כפי שכתבתי לך לא נתקלתי בבעיות של גמילה מתרופה זו. ככלל לפרוזק יש זמן מחצית חיים של 10 ימים והוא נשאר בדם כחודש. מסיבה זו ניתן להפסיקו בבת אחת והרמה בדם יורדת בהדרגה. נכון שברינטליקס משפיעה של נוירוטרנסמיטורים נוספים מלבד הסרוטונין אך מאחר והוא העיקרי נראה לי כי זו הדרך להתגבר על כך. ייתכן שאני טועה אך אין לי רעיון אחר. בברכה, דר' קרני רובין
סימבלטה ורמוטיב אור 05/02/2017 | 10:17שלום , אני סובלת מחרדות ודיכאון קל , לפני שנה וחצי התחלתי לקחת סימבלטה 60 פעם ביום, עכשיו אני בתקופה לחוצה ,ויש לי יותר חרדות פחדים ואי שקט, רופאת המשפחה שלי רשמה לי לקחת רמוטיב 250 פעמיים ביום, השאלה שלי תוך כמה זמן זה משפיע ? והאם בבוקר אני יכולה לקחת יחד את הסימבלטה והרמוטיב ?או שצריך מרווח ביניהםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:53לאור שלום, ראשית, רמוטיב הוא כדור טוב כנגד דיכאון אך אינו כדור טוב נגד חרדה. שנית, השילוב אינו מומלץ בלשון המעטה. כנגד זה אני הייתי ממליצה על העלאת מינון הסימבלטה ל90 מ"ג ואם נדרש ל120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל רוני 04/02/2017 | 21:35אני נוטלת לוסטרל 100 מ״ג כשנה בגלל התקפי חרדה ולאחרונה אני חווה חרדה גם עם מינון זה. רציתי לשאול לגבי עליה במינון ל 150 מ״ג. האם אכן יכול להיות שיפור בתחושת החרדה בעקבות העליה במינון? האם ישנה תופעת לוואי של עליה בחרדה עם העליה במינון עד שהגוף מתרגל למינון החדש? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:50לרוני שלום, בהחלט יכול להיות שיפור אם תעלי במינון ל150 מ"ג ואף ייתכן ל200 מ"ג. כל עלייה יכולה לגרום לעלייה בחרדה עד שחלה התאזנות. בברכה, דר' קרני רובין
בת 30 הילה 04/02/2017 | 11:54נפשי מגיל 16 בערך תודה על העזרה דיון מתוך פורום בריאות הנפש נפשי מגיל 16 בערך תודה על העזרה 11:43 04/02/2017 | מאת הילה שלום יש לי חברה בת 30 שבעבר אובחנה ב osd,דיכאון קליני,לאחר מכן חלתה בבולימיה והבריאה (לא טופלה בכדורים אלה בcbt) לאחר הלידה ה osd חזר,היה גם דיכאון לאחר לידה דיכאון קשה שנמשך עד עכשיו ,אכילה ריגשית מטורפת(עלתה מעל 50 קילו) כעט מספרת שיש לה תמיד מחשבות רעות כאילו יש בה קול פנימי שתמיד מבשר על דברים נוראיים שעומדים לקרות ומנגד יש בה גם את הקול השפוי שמרגיע אותה מאז ומעולם היא סירבה לקבל טיפול תרופתי והתמודדה לבד (חוץ מהבולימיה) היא חיה ככה כבר שנים... אגב הילד כבר בן 2.5 רק אני יודעת על מצבה שיכנעתי אותה ללכת לפסיכולוגית לפני חודש אבל היא לא סיפרה לה הכל היא שיתפה אותה רק בדיכאון בחרדה ובאכילה כפייתית והרופאה רשמה לה תרופה בשם פלוטין סוף סוף הסכימה לקבל טיפול תרופתי השאלה היא האם הפלוטין יעזור לה גם בהתנהגות הכפייתית של ה ocd והפיצול שהיא מספרת עליו כאילו יש בה 2 אנשים ,בגלל שיש לה מכלול כזה האם פחוטין בכל זאת יעזור לה?? או שיש תרופה אחרת שתעזור למכלול הזהז?? אני מאוד רוצה לעזור לה בבקשה תעזרו לי כי היא סוף סוף מוכנה להתחיל טיפול אבל לא מוכנה ללכת לקבוצות ולא מוכנה לשתף פסיכולוגים בהכל, האם במצבה פלוטין יעזור לה לפחות להתחלה עד שאשכנעה אותה לחזור לcbt תודה בבקשה תעזרו לגביי כדורים שמתאימים לה ולא להגיד ללכת לקבוצת טיפול כי היא לא מוכנהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:48להילה שלום, הפלוטין בהחלט מתאים בתנאי שתקבל מינון בין 40 מ"ג (2 כדורים) לבין 80 מ"ג. הפיצול שאת מתארת הוא למעשה גם מצב כפייתי ולכן הפלוטין אמור לעזור לכך. צריך להעלות את התרופה מאוד בהדרגה ב10 מ"ג כל שבוע (תחילה יום כן יום לא ואחר כך יום יום כדור וכן הלאה עד ל40 מ"ג. לאחר מכן ניתן להעלות את המינון בקפיצות של 20 מ"ג). כדורים נוספים שמתאימים הם הפבוקסיל במינון של 300 מ"ג והסרוקסט במינון של 60 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
חוסר רגישות של פסיכיאטר ליזי 04/02/2017 | 06:37לד"ר הנכבדת שלום, עברתי משבר נפשי קשה שהתפרש לאורך כמה שנים. בתקופת המשבר טופלתי ע"י פסיכיאטר(במשך כשש שנים) שלא היה מגיב להודעות או מיילים, היה על סף הבלתי אפשרי כמעט לתקשר עמו. ניתנו לי תרופות שכמעט והרסו את חיי. בשיא המשבר ולאחר חוסר מענה והתייחסות שלחתי הודעת אס אם אס לאותו פסיכיאטר ובו הבעתי את תסכולי הרב מהיחס שלו כלפיי. רשמתי לו שהלוואי והיה מקבל גם את התרופות שהוא מחלק, אז הוא היה מבין בדיוק מה המטופלים שלו מרגישים סוף סוף. הוא לא ענה להודעה אך רשם להוריי שאני שולחת לו הודעת הטרדה עם נאצות(מעולם לא קיללתי או איימתי בשום צורה זו או אחרת). כיום אני בתהליך שיקום ובעיצומו של תהליך החלמה. איני על תרופות יותר. מתוך תמימות כתבתי לפסיכיאטר הקודם על כך שאני מחלימה, קיוויתי שיתעניין כיצד,ולו כדי לספק את יצר הסקרנות ומתוך רצון ללמוד. הוא קבע עבורי בעבר שלא אחלים לעולם, למרות שלא נתן אנמנזה ברורה וגם אופן טיפולו העיד על כך שאינו יודע מה בעייתי בדיוק. להודעתי הוא בקושי הגיב. הוא לא התעניין.לא צלצל ולא שאל לשלומי ואיך הרגשתי. רשם לי בהצלחה ותו לא.אני מודעת לגבולות הנמתחים בין המטופלים לרופא, אך מרגיש לי שכל העניין צורם ולא אמפתי, חסר רגישות בצורה משוועת. אני מרגישה כעס רב על האטימות וחוסר הרגישות, מאוד מתפתה לכתוב לו הודעה על יחסו הלוקה בחסר. אך מפחדת שהוא יתלונן עליי שוב. איני רוצה שזה יקרה. מה דעתכם בעניין זה? ראוי לציין שאין לי תמיכה משפחתית עקב המשבר שחוויתי, וכן שמעולם לא היו לי בעיות/סוגיות של הטרדות. אשמח לקבל חוות דעת.פתח בחלון חדש
מקפיצהליזי 15/02/2017 | 10:54ד"ר קרני שוב שלום, הייתי שמחה לשמוע מה דעתך... משום מה כנראה דילגת עליי במתן תשובה .
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:42לליזי שלום, ראשית, לא דילגתי עלייך אלא פשוט לא עניתי לאף אחד במשך למעלה מחודש בגלל מחלתו ומותו של בעלי. לדאבוני לא רשמו זאת בראש הפורום. בגלל ההקפצה שלך התשובה התעכבה עד היום מכיוון שאני עונה מהסוף להתחלה. לעצם העניין, אני סבורה שאם רופא אינו אמפתי ולפי הרגשת המטופל אינו מתעניין במצב המטופל שלו, לדעתי יש מקום להחליפו. כך לפחות אני נוהגת. אינני סבורה שיש טעם להמשיך ולעסוק בנושא אותו רופא וחבל על האנרגיה אלא אם את רוצה להתלונן עליו במשרד הבריאות. בברכה, דר' קרני רובין
גמילה מציפרלקס עדי 03/02/2017 | 20:24שלום רב, לפני כחודשיים החלטתי על דעת עצמי, וללא ליווי רפואי, להפסיק לקחת ציפרלקס. אציין שעד לאותו מועד, לקחתי את הכדור במינון של 5 מ״ג ליום במשך שנתיים וחצי. הכדור עשה לי פלאים אך בכל זאת החלטתי שאנסה לבחון את עצמי גם בלעדיו. בשבועות הראשונים היו לי מספר תופעות לוואי קלות- מעט סחרחורות, מעט בחילות. אך בסך הכל הרגשה כללית טובה. הבעיה שלי היא שמאז הייתי חולה כבר פעמיים. באחת הפעמים כולל חום גבוה מאוד (דלקת ריאות). אציין שעל אף שחורף כאגע וכולם חולים מסביב, לא זכורה לי הפעם האחרונה שהייתי חולה כל כך הרבה בתקופת זמן כה קצרה. שאלתי היא האם ייתכן ולהפסקת הציפרלקס ישנה השפעה שלילית על המערכת החיסונית שלי? אני שואל זאת מאחר ושמעתי ממספר אנשים (לא בעלי מקצוע) שהפסקת הציפרלקס לוותה אצלן במספר מחלות ותחושה כללית של היחלשות המערכת החיסונית. חייב לציין שעד כה מחזיק מעמד בצורה מאוד טובה מבחינה נפשית ושמח על ההחלטה להיגמל אך עדיין מעט מוטרד...פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:34לעדי שלום, הפסקת הציפרלקס אינה פוגעת במערכת החיסונית. דיכאון כן פוגע במערכת החיסונית. בברכה, דר' קרני רובין
סרנדה פנינה 03/02/2017 | 10:56אחרי שנים רבות של טיפול בסרוקס כדור ליום הפסיק לפעול פניתי לרופא שנתן לי סרנדה 50מג לאחר שלא חלה הטבה מהותית במשך8שבועות העלה את המינון ל75mg ונראה לי שיש רק טקטיקה הטבה האם המינון בסדר? האם יש אפשרות לחזור לסרוקסט אולי במינון יותר גבוה? אני בת 72פתח בחלון חדש
סרנדהפנינה 03/02/2017 | 10:58ויש לי דיכאון
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:29לפנינה שלום, קודם כל, ניתן לחזור לסרוקסט ולמינון גבוה יותר. לטעמי 75 מ"ג של סרנדה זה כמו להיות חצי בהריון. המינון היעיל הוא 150-200 מ"ג. יתרה מכך, ייתכן והחלפת התחליף כמו במקרה זה לסרטרליין או לתרופת האם לוסטרל במינון הראוי היה משפר את מצבך. אין סיבה לחשוש ממנון גבוה יותר בגלל גילך. בברכה, דר' קרני רובין
ר.צ ודר קרני שאלה וולבוטרין דיקלה 03/02/2017 | 09:50בהמשך לתשובתך ובהמשך לשאלתך , הכאבי ראש לא עברו והיה גם בעיה בתיפקוד המיני אז החליפו לי לוולבוטרין שגם עושה כאב ראש. החלו לי אורמוקס במינון יותר גבוה .אבל יודעת לזהות מתי זה כאב מהמחלה ומתי מכדורים. לוקחת בנוסף אלטרולט 10 מג והיפריקום פעמיים ביום . רק כשנוסף הפרוזק ולאחריו הוולבןטרין נהייה כאבי ראש. זה יעבור ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:06לדיקלה שלום, לדעתי את מקבלת שילוב לא סביר שמגביר את כאב הראש שלך. הייתי ממליצה שתקבלי חוות דעת פסיכיאטרית נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
אדרונקס מורן 27/12/2016 | 16:30שלום לוקחת 600 טגרטול 60 פרוזאק 40 איטומין הלילה בשל דיכאון קשה הוסף אדרונקס 4 מילגרום ח צ י ב בוקר ח צי צהריים האם יש סיכוי שיעזור? א ו ת י זה הרדים האם יש אינטגרציה? תודה מאשפתח בחלון חדש
שיפור במצבמורן 30/12/2016 | 17:53תוך כמה זמן יש שיפור במצב הרוח עם האדרונקס? בבוקר אני נוטלת את כל התרופות יחד ומרגישה טוב בצהריים את חצי האדרונקס ומאוד עצבנית האם זו תופעת לוואי והאם יכול להיות שיפור במצב הרוח ? תודה מראש
ללא שינהמורן 31/12/2016 | 10:36בנוסף אני לא מצליחה לישון בלילה למרות האיטומין כבר כמה ימים מה לעשות האם זה בגלל האדרונקס האם אפשר לקחת את כל המנה בבוקר? ולא חצי בבוקר חצי בצהריים? האם זה ישפיע אותו דבר אני לוקחת את כל התרופות יחד פרוזק טגרטול אני באמת כבר משתגעת מה לעשות??? הרופא שלי לא רוצה לעזור לי טלפונית
אדרונקסר.צ. 31/12/2016 | 12:20בוקר טוב, אדרונקס לוקחים מחולק ל-2 מנות, בוקר וצהריים /אחה"צ (6-8 שעות הפרש בין 2 המנות). עצבנות ועייפות זו תופעת לוואי בתחילת הטיפול. היה יותר טוב להתחיל עם 2 מ"ג אבל כעת זה כבר לא משנה. הכדור מצוין ביחד עם הפרוזאק שאת נוטלת. הוא מתחיל לעבוד די מהר, בתוך כשבועיים. לדעתי 4 מ"ג זה מינון התחלתי להסתגלות. באחד מהימים הבאים עלייך לעלות במינון ל-6 מ"ג ובהמשך ל-8 מ"ג שהוא המינון הנפוץ ביותר (אם כי חלק מהאנשים מגיבים ל-10 מ"ג ואפילו יותר).
לא הבנתימורן 31/12/2016 | 13:39ביום.הראשון עשה לי עייפות ועכשו אני לא מצליחה לישון בכלל עם איטומין 40 וגם לקחתי את כל המנה ביחד מפחד שגם הלילה לא אשן אז בעצם.אתה אומר שהמינון שאני לוקחת הוא סתם.לא יעזור כי צריך מינון גבוהה יותר??? מה לעשות? ומה לגבי השינה זה מעןרר עד כדי כך?? תודה מראש
תשובהר.צ. 31/12/2016 | 14:01לא יקרה כלום אם לקחת את כל הכדור בבת אחת. מחר תחזרי לחצי-חצי, זה פשוט יותר יעיל כי הרמה של הכדור בדם תהיה יציבה יותר. צריך לקחת את המנה הראשונה בבוקר, עד 10:00 למשל, ואת המנה השנייה עד 16:00 (יותר מאוחר מ-16:00 עלול לגרום להפרעת שינה). לדעתי יהיה צורך להגביר מינון כי 4 מ"ג זה מינון כמעט לא אפקטיבי. בינתיים הגוף שלך מתרגל לכדור וזה גם חשוב. תמתיני לתשובת הרופאה כאן. לגבי נדודי שינה - זה תופעה של הדיכאון, המצב ישתפר בקרוב.
אדרונקסמורן 11/01/2017 | 20:20אני שבועיים עם אדרונקס מתימאמור להיות שיפור אני על 4 מיליגרם
למורןר.צ. 13/01/2017 | 16:00לדעתי את אמורה להתקדם ל-6 מ"ג. תתקשרי לרופא שלך לקבל את אישורו.
היא לא מסכימה לר.צמורן 13/01/2017 | 18:44ניפגשתי איתה ואמרה לי לחכות עד סוף החודש ולא להעלות היא רצתה גם שארד מהפרוזק 60 ל40 האם זה נכון?
ואם אעלה רת המינוןמורן 13/01/2017 | 19:15במידה ואני מעלה רת המינון איך לחלק אותו? אני לוקחת בוקר וצהריים ומהו מינון טיפולי?? תודה על העזרה!!
תשובהר.צ. 13/01/2017 | 21:32אם הרופאה אמרה לך לא להעלות, אני מציע לך להקשיב לה. כנראה ש-6 מ"ג זה יותר מידי ביחד עם 60 מ"ג פרוזק, וכשלוקחים יותר מידי זה יכול לגרום לחרדות.
לרצ ולרופאהמורן 16/01/2017 | 13:32אני כבר שבועיים וחצי עם האדרונקס בנוסף ל60 פרןזאק 600 טגרטול ו40 איטומין סובלת גם מחרדה חברתית בימים האחרונים מרגישה שהחרדה החברתית מתעצמת מאוד היתכן???
לרצעע 16/01/2017 | 21:46החרדה החברתית התעצמה כמו ששנים לא היתה ממה זה? אדרונקס?? מפחדת לצאת מהבית9
תשובהר.צ. 17/01/2017 | 00:48מדוע לא ירדת בפרוזק ל 40 מ"ג כמו שהרופאה הורתה לך ?
לרצמורן 17/01/2017 | 10:47אמרתי לה שאני מפחדת אז אמרה לי לא להוריד מה המינון במומלץ של אדרונקס פלוס פרוזק? אם אני יוריד ל40 ויעלה את האדרונקס ל8 שוב יהיו חרדו לא??? זה כמו שעעשיו אני על 60 ולןקחת 4 זה בעצם יהיה אותו הדבר מה עלי לעשות עד שיפגש עם הרופאה??? תודה רצ מכל הלב.
חשוב לציין שיש לי אוסידימורן 17/01/2017 | 13:15mmmmmm
לרצ בבקשה עזרהמורן 17/01/2017 | 16:59מה המינון התקין עם הפרוזק לאו סידי קשה האם 40 מספיק? ןאיזה שילןב עם האדרונקס מתיתאים ללא חרדות
תשובהר.צ. 17/01/2017 | 18:46הרבה פעמים מציאת מינון מתאים נעשית ע"י ניסוי וטעייה. משנים מינון של אחת התרופות ואם טועים חוזרים אחורנית למינון הקודם. לרופאה שלך יש ניסיון עם מטופלים אחרים וגם מניסיונם של רופאים אחרים עמם היא בקשר, ולכן כדי למזער את הטעויות בשיטה הנ"ל כדאי להקשיב לרופאה. לדעתי כיום יש לך 2 אפשרויות: 1. להעלות בפרוזק ל-80 מ"ג, להישאר עם אדרונקס 4 מ"ג. 2. להעלות את האדרונקס ל-6 מ"ג, להישאר עם פרוזק 60 מ"ג. אין סיבה לפחד משינויים קלים במינון כי תמיד אפשר לחזור אחורנית למינון קודם. כדאי להתייעץ עם הרופאה ולשמוע מה דעתה.
המשך תשובהר.צ. 17/01/2017 | 18:56אם את מרגישה היום שיותר מציק לך האוסידי, עדיף לבחור באפשרות 1. אם יותר מציק לך הדיכאון, עדיפה האפשרות השנייה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 30/01/2017 | 20:07למורן שלום, ראשית איתך הסליחה שלא תקשרתי בחודש האחרון בגלל אסון משפחתי. OCD לדעתי דורש מינון של 60-80 מ"ג פרוזק. מאחר וכך לא הייתי מורידה את הפרוזק מתחת ל60 מ"ג. דרך אגב זה אולי מדגים את החשיבות של כתיבת כל הפרטים כאשר רוצים ייעוץ. אשר לאדרונקס, מאחר ומדובר בOCD לדעתי אין טעם לעלות מעבר ל4-6 מ"ג ליום. במידה והתוספת הזו גורמת להפרעות משמעותיות בשינה לדעתי צריך לשקול את הטיפול בתרופה זו. בשביל מה את מקבלת את ה600 טגרטול שנראה לי כמינון שהוא לא לפה ולא לשם. מה רמת הדם של הטגרטול? חשוב מאוד לוודא שתפקוד בלוטת התריס הוא תקין, מאחר והפרוזק כמו כל תרופה נוגדת דיכאון יכול להוריד את התפקוד. בנוסף, חשוב מאוד שתתחילי טיפול התנהגותי-קוגנטיבי במיוחד בחלק בכפייתי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 30/01/2017 | 20:08לר.צ. שלום, תודה שנחלצת בתקופה זו לעזרת מורן ובעצם לעזרתי. בברכה, דר' קרני רובין
לדר קרני שלא תדעי עוד צערמורן 03/02/2017 | 08:39לשאלותיך טגרטול לוקחת להתקפי זעם הרמה שלו בדם תקינה לפני חודש נבדקה בלוטת התריס תקינה גם כן. מאז ומתמיד בעיות שינה קשות כדורי שינה לא עוזרים לקחתי איטומין שלם ועזר כעט הפסיק לא ישנה כל הלילה ניסיתימאיטומין וחצי ועזר לא רוצה לקחת כל כך הרבה תרופות יש לי את הסירקידין שלא עזר איך יכול לעזור אם שום תרופה אנטי פסיכוטית וגם מירו ובונסרין לא עזרו איך תרופה פשוטה כמו הסירקידין אמורה לעזור אולי צריך לנסות יותר מפעם אחת? אובדת עצות ואנרגיות לחיים
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/02/2017 | 23:01למורן שלום, עניתי לך במקום אחר שצירקדין אינו עוזר מיד אלא לאחר כשבועיים. כפי שכתבתי לך הוא אינו כדור שינה, זו תרופה שפותחת את שערי השינה ומשפרת את איכות השינה. הוספתו לכדור שינה או כדור אנטי פסיכוטי יכולה לעשות את כל ההבדל. בברכה, דר' קרני רובין
צירקידיןמורן 08/02/2017 | 12:28אז בעצם את אומרת לנסות שבועיים כרגע לוקחת איטומין שלם ופנרגן שעזר ללילה אחד וזה זמני מנסיון העבר אם אמשיך לקחת את הצירקידין יכול להיוןת שאפסיק עם האיטומין?? תודה מראש בלי שינה לא מתפקדת וללא כוחות
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 22:02למורן שלום, אף אחד לא מתפקד בלי שינה. אני מצפה שהצירקדין יאפשר לך שינה ללא האיטומין במידה ולא יהיה לך דיכאון. הפרעות השינה הן בעצם תוצאה של דיכאון ולכן בד בבד חייבים להתגבר עליו. בברכה, דר' קרני רובין
לר.צ דחוףמורן 10/02/2017 | 12:49קיבלתי לשינה גם פנרגאן ביחד עם האיטומין עזר ללילנ אחד אני צמשיכה עם הצירקידין אני לא ישנה כבר כמה לילות אני לוקחת איטןמין 40 שפעם ביה עוזר לבד היום איטומין פנרגאן וצירקידין מה עלי לעשות כדי לישון מתמוטטת עם ילד קטן בבית בבקשה עזרה איך לישון!!
שינהר.צ. 10/02/2017 | 17:18שלום, כמו שהרופאה רשמה, בעית השינה נובעת מהדיכאון. כאשר נוגדי הדיכאון ברמה מתאימה אז מתאפשרת שינה. כמה פרוזק וכמה אדרונקס את לוקחת ?
פרוזק 60 אדרונקס 6 אבל האדרונקס מעוררמורן 10/02/2017 | 20:43.........
תשובהר.צ. 10/02/2017 | 23:31חוסר השינה אצלך נשמע כמו נובע מהדיכאון, לכן לדעתי כדאי לנסות 8 מ"ג אדרונקס, 4 מ"ג בבוקר ו-4 מ"ג לאחר כ-7-8 שעות.
לרצמורן 13/02/2017 | 08:31הרופאה אמרה לא לעלות יותר מ6 מיליגרם בגלל הקושי לישון עם ה4 אני עוד ישנה קצת עם ה6 כמעט ולא מה שאני גם שוכחת לקחת את החצי השני בצהריים וכשאני לוקחת הרבה יותר קשה לי לישון מה לעשות אני רק רוצה לישון בבקשה.....
תשובהר.צ. 14/02/2017 | 00:198 מ"ג זה מינון שלא גורם לבעיות שינה. כדאי לנסות. תשתמשי בשעון יד עם צלצול שיזכיר לקחת מנה שנייה בשעה 15:00 עד 16:00.
היא גתבה כאןמורן 14/02/2017 | 15:22היא כתבה כאן במפורש שאם 6 עושה בעיות שינה או 4 עדיף לשקול טיפול בתרופה זו אתמול לקחתי רק 4 ביחד בלילה את האיטומין והפנרגן והצלחתי לישון..
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:04למורן שלום, הייתי מנסה במשך שבוע עד 10 ימים, ליטול אדרונקס 4 מ"ג בבוקר ו4 מ"ג בסביבות 14:00 בצהריים. כפי שר.צ. כתב לך שימי שעון מעורר כדי להזכיר לך לקחת זאת. במידה והפרעות השינה יתמידו ייתכן ולא ניתן לתת לך יותר מ4 מ"ג אדרונקס יחד עם הפרוזק ואז כדאי לנסות איך זה משפיע על הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
לכל מי שלוקח ציפרלקס בבקשה הכנסו, צריכה עצה דנה 02/02/2017 | 23:21היי לכולם, בבקשה לקרוא עד הסוף... אני לוקחת ציפרלקס 9 שנים,אין ספק שזה עזר פלאים לחרדות וללב הכואב שלי, אך לאחרונה ניסיתי להפחית בכדורים בגלל שאני לא יודעת מה ההשפעות לטווח הרחוק, בגלל שאני ארצה להכנס להריון בשנה הקרובה ובגלל שזה לא טיבעי. בחצי שנה האחרונה הפחתתי וזה הגיע למצב של אותם חרדות כבעבר אם לא יותר גרועות, הרגשה של דפיקות לב מחרידות כמו התקף לב, אבל הרגשתי יותר נוכחות והעוצמות של הרגשות שלי הלכו והתגברו לטובה ולרעה. בסופו של דבר חזרתי לקחת כדור שלם כי הלב שלי לא יכל להתמודד יותר עם הדפיקות האלה. וניסיתי הכל בתקוםה הזאת באמת, פסיכולוגים , מדיטציות, דיקור (בולשיט), ושום דבר לא עזר להתקפים. אז חזרתי והלב שלי רגוע יותר, ואני יכולה לנשום. אבל אני מרגישה אפטאיות, כמו שהרגשתי אז...מעין ניתוקים כאלה אז השאלה מה עדיף חיים מלאי חרדות בלי ציפרלקס או חיים רגועים יותר אך אפטאיים... מישהו שעבר משהו כפי שאני עוברת יכול להסביר לי מה הוא עושה?:(פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 21:57לדנה שלום, מטופלים רבים מפסיקים את הטיפול בSSRI'S בגלל תחושות של נתק והשטחה של הרגשות. האמת היא שהרוב חוזרים במאוחר או במקודם ליטול את התרופות כי הסבל מהתקפי החרדה קשה. לפעמים החלפה לסימבלטה או הוספה של וולבוטרין יכולה לשנות את הכהות הזאת. מכל מקום ללא טיפל בCBT הסיכוי להסתדר ללא כדורים הוא קטן. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד