פורום פסיכיאטריה - עמוד 556
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
בן 26, סובל מדכאון וחרדה כל חיי. יהיהבסדר 16/01/2017 | 11:01בן 26, סובל מדכאון וחרדה כל חיי. עברתי ילדות לא פשוטה והיום אני מבין שהרבה מבעיותיי הנפשיות נוצרו/התפתחו עקב כך. הייתי מטופל ON/OFF אצל פסיכולוגים/פסיכיאטרים רוב חיי, עד היום לא הצלחתי "להרגע" ולהגיע לשלווה. הבעיה המרכזית שתמיד הייתה אצלי בראש ובראשנה היא חרדה חברתית - תמיד חושב שבוחנים אותו ומסתכלים עליי, מהרגע שיוצא מהבית ועד שחוזר אליו. כיום אני לומד לתואר ובהרצאות (ובכלל במכללה) לא מצליח לתפקד.. מאחר ויש אינטרקציה עם המון אנשים - מה שתמיד נמנעתי ממנו. בעבר במצבים דומים הגעתי לקלונקס, מקורבים אליי אמרו שזה הכדור היחיד שבאמת גרם לי "לשים זין" סליחה על הביטוי ולא לעשות חשבון לאף אחד אלא להתרכז בעצמי. ניסיתי לקחת ריטלין בכדי להתרכב בהרצאות, אבל לאט לאט שמתי לב שהאי ריכוז שלי לא מגיע דווקא מחוסר פוקוס כמו של "היפר-אקטיבים", אלא מגיע מחשש ומחשבה על הסובבים אותי באופן תמידי בכל רגע. אני מאד חושש ולא רוצה לחזור לקלונקס.. מאחר ויש לי היכרות רבה איתו ויודע עד כמה הוא כדור רע. אציין כי ניסיתי המון תרופות בחיי. לא מצאתי משהו שעוזר לי כמו קלונקס ואני שוקל בכובד ראש לחזור אליו. אציין גם שלאחר קריאה רבה במהלך השנים הבנתי שאני אדם שנקרא HSP (Highly Sensitive), ואני לוקח דברים נורא נורא קשה, "מכל נמלה עושה פיל" - אפילו בלי לרצות או להתכוון. הגעתי לנקודה בחיי שאני כבר לא סובל את עצמי בתור אדם. אני לא מתפקד כבחור בן 26, אין לי "חיים" ואין לי רצון ל"חיים" (חיי חברה, מערכת יחסים וכו' - לא בקטע אובדני..) אני אפילו בשלבים מסויימים שם לב שאני מגיע לירידות דרסטיות במשקל, מפסיק לאכול, מפסיק להתקלח, לצחצח שיניים - סימפטומים של נרקומן או של דכאון... אני בחור אינטיליגנט מאד אבל לא מצליח להתגבר על הבעיות הללו - הן יוצרות לי "מחסומים" שלא מאשרים לי להתעצם ולהגיע לאן שאני באמת יכול (ואכן קראתי שאנשים המאובנחים כ- HSP לרוב הם אנשים יצירתיים מאד וחכמים מאד). אני יודע שאני אדם שצריך טיפול נפשי. מכיר בזה שיש לי בעיות נפשיות אך מאסתי בפסיכיאטרים (פעם אחרונה שהייתי אצל המטפל נדחפו לי כ-8 סוגי כדורים ביום שהפכו אותי לזומבי.. ממש ללא צורך.. באמת) בבקשה אשמח לקבל עזרה בצורה של פידבקים/נסיון ממטופלים אחרים.פתח בחלון חדש
הי בן26..בת25 17/01/2017 | 13:17קודם כל, סופר מזדהה ומבינה לצערי... מכירה את הלחץ התמידי והנוראי מהסביבה.. וגם את התסמינים של הדיכאון שהזכרת :-( גם אני לקחתי כדורים, לתקופה של שנתיים, עקב הצפה בטיפול. והפסקתי אותם עצמאית... הורדתי לאט לאט את המינון. מה שעזר לי- זה שימוש בשמנים ארומתרפים שיש בהם חומרים פעילים מרגיעים וטבעיים (צריך לפנות למטפל שיתן את השמנים המתאימים וידריך איך להשתמש בהם) ותמיכה נפשית, אני קיבלתי אותה ממטפלת.. היום המצב שלי הרבה יותר טוב, ועדיין יש זמנים קשים של יאוש, חרדה, חוסר שינה וכד'. אני מבינה על עצמי שהמתח שאני חווה במפגשים עם אחרים הוא כמו ניתוק כזה של פוסט טראומה. אני חושבת שכדאי לך לנסות טיפול בתטא-הילינג (תנסה לחפש איש מקצוע עם התמחות בתחום הנפש, שיש לו רקע בתחום האקדמי או בטיפולי פסיכותרפיה הרגילים) זה שיטת טיפול שמתבססת על זה שכל דבר שקורה קורה בעקבות אמונות לא מודעות שיושבות בתת מודע או חוויות מהעבר, ומאפשר להחליף אותן באמונות מיטיבות ע"י עבודה לעומק בדיקה מה גרם להן להשתרש בחיים ולנהל אותם, והשיטה גם מאפשרת להציף אירועים טראומתיים או קשיים אחרים ולטפל בהם. (*גם המעבר לטיפול הטבעי, שאני ממשיכה להשתמש בו, נעשה בתיאום עם המטפלת שבעבר המליצה לטפל בתרופות עי' פסיכיאטר.. ואני אסירת תודה על העזרה שהתרופות נתנו לי. לא נגד.. אבל כשהייתי במצב מאוזן יותר בחרתי לנסות טיפול טבעי.) מקווה שעזרתי. נכנסתי במקרה. היה לי לא קל לשתף ככה אבל ממש יכלתי לקרוא את עצמי והרגשתי דחיפה לכתוב גם לך מה סייע לי. בהצלחה
תודה רבה לךבן26 17/01/2017 | 15:14באופן עקרוני אני יודע שמה שקורה לי זה בעצם תוצאה של השתלשלות של חווית רעות וטראומות מהילדות. אנסה לבחון את מה שהצעת. תודה שוב ובהצלחה גם לך.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 21:34ליהיהבסדר שלום, לדעתי בכדי לקבל טיפול פסיכולוגי יעיל, עליך לקבל טיפול תרופתי שיוריד את עוצמות החרדה. מחד, זה יכול להיות קלונקס ואינו רואה כל רע בו. אך מצד שני, הוא איננו מטפל ברגישות היתר והוא כמו אספירין או אופטלגין לדלקת ריאות בעוד שטיפול בנוגדי דיכאון בין אם SSRI ובין אם סימבלטה, הם כמו האנטיביוטיקה לדלקת הריאות. קשה לי לראות אותך עם עוצמות חרדה כאלה , עובר טיפול יעיל ב-CBT ולכן הייתי ממליצה שתתחיל עם טיפול תרופתי ותשלב טיפול התנהגותי קוגניטיבי כאשר החרדה תפחת. בברכה, דר' קרני רובין
טיפול במגנטים או חשמל נה נה נה 16/01/2017 | 00:15במידה ואין לי בעיה כספית ויש לי בחירה בין טיפול בגרייה מגנטית לבין טיפול בנזעי חשמל, מה עדיף לדיכאון עמיד? לצד זה שיש תופעות לוואי של הפרעות בזיכרון, צריך גם לנסוע למרחק כמה פעמים בשבוע ולקחת מלווה. לעומת זאת במגנטים לא צריך מלווה ואין את התופעות לוואי של איבוד הזיכרון רק שאחוסי ההצלחה פחות גבוהים? בכל זאת מה כדאי? ומי צריך לשקול איזה טיפול מתאים לו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 21:26לנה נה נה שלום, לעניות דעתי את זו שצריכה להחליט מה יותר מתאים לך. עלייך לזכור שבמידה והטיפול בגרייה מגנטית לא ייעשה את עבודתו - את תמיד יכולה לעבור לטיפול בחשמל. כמובן עלייך לשקול את הדברים יחד עם הפסיכיאטר המטפל. בברכה, דר' קרני רובין
חרדות ריקי 15/01/2017 | 17:30שלום ד"ר. אני שמחה מאוד להתיעץ איתכם, זה ממש עוזר ומרגיע כאחד. אז ככה, אני מטופלת בצ'יפרמיל כבר חצי שנה. הרופא שלי אמר שיעשה לי הפסקה בערך אחרי שבעה חודשים. אני מפחדת להפסיק אבל באמת ההתקפי חרדה פסקו וגם היו רק שתי התקפות. אז הוא רוצה לראות איך אני מתקדמת. רציתי לשאול, אילו תופעות אמורות להיות בסיום תרופתי? האם הכל יחזור לי? והאם בכלל יש תופעות לוואי?... ועוד משהו, יש לי מידי פעם הרגשות לא נעימות, אני לא יודעת איך להגדיר את זה, הרגשות כאילו זה חוזר ההתקף ויש לי צמרמורות וזה חולף אחרי חמש-עשר דקות, האם זה נורמלי? ואיך אני מעבירה את ההרגשות הלא נעימות הללו. אני ממש אשמח למענה מהיר. תודה רבה, תבורכו.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 21:24לריקי שלום, אינני מסכימה עם הרופא שלך לגבי ההפסקה אחרי 7 חודשים, במיוחד לאור העובדה שלא קיבלת טיפול התנהגותי קוגניטיבי. התיאור שלך של ההרגשה הלא נעימה היא באמת התקפי חרדה מעוכבים, מה שהמטופלים שלי קראו תחושה של "עצירות של התקפי חרדה". לדעתי בשלב זה עלייך להמשיך את הטיפול התרופתי ולפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
סימנים שליליים נוייה 14/01/2017 | 10:49לפני שנה פסיכוטי עם מאנייה. אחרי מס חודשים נירגע והורידו ליתיום תוך החלפת זיפרקסה בסהירות באביליפיי. בבדיקת רוק מורחבת נימצא שזיפרקסה מתאימה על אף תופ הלוואי הקשות ואילו אביליפיי שאין תופ לוואי הוא על הבינוניות בפירוק.הוחלט עם הרופא שאמשיך אביליפיי והמינון ירד אט אט. ל15. מתוך 30 מתוך הנחה שלפני שנה לצערי הפסקתי את. המנון של 10 כי חשבתי שכבר לא צריך אחרי 5 שנים שקטות. לאחרוני עזבתי עבודה ועזבתי תוארה,ני כי השתעממתי מכל דבר כולל מחברים. הרופא הוסיף לי 10 ציפרלקס בגלל מחשבות טורדניות וחרדות קשות וזה גורם לי לשובע כל היום ולשינה 12 שעות. עייפות לא מוסברת כי אני אדם אנרגטי שאינו זקוק ליותר מ7שעות שינה. האם זו אוגמנטציה שמגבירה את שתי התרופות. האם זה יעבור וזה רק עניין של שבועיים ראשונים. אשמח לתשובהפתח בחלון חדש
אלו לא סימנים שליליים אלו תופעות לוואיאוסנת 14/01/2017 | 11:25של הכדורים. 7 שעות שינה זה נורמלי וממוצע, 12 שעות שינה זה מוגזם. חבל ששילמת כסף על בדיקת רוק לא מדעית שלפיה מתאים לך זיפרקסה שהיא גורמת לנזקים פיסיים השמנה, בעיות לב, עייפות. .. ואז מה עושה הפסיכיאטר שרוצה עוד כסף/לחלופין אם הוא עובד בקופה רוצה לשמור על העבודה שלו, במקום שתיקחי אם בכלל יש כדור שעוזר במינון נמוך, הוא מלעיט אותך בעוד כדור נגד דיכאון, שגם לו יש תופעות לוואי. אז אם מסכמים את תוצאת העזרה שהוא נתן לך: כדור שלא עוזר, בדיקת רוק לא מדעית ויקרה, עזבת עבודה, עזבת תואר וחברים, ישנה 12 שעות ביום. דירדר אותך לתהום במקום לעזור. התשובה שאת מחפשת לא נמצאת אצל הפסיכיאטרים ובטח לא זה ש"מטפל" בך.
סימנים שליליםםנוייה 14/01/2017 | 12:14לבניתי עליה הרבה לא שילמתי לרופא כי הוא מהקופה שילמתי רק למעבדה.דבר אחד טוב יצא שתרופה בשם לפונקס אינה מתאימה לי בכלל אפילו לא ברמה הבינונית והרופאים מאוד המליצו עליה. לפחות בזה יצאתי נשכרת. כל מה שרציתי הוא לדעת אם העייפות זה עניין התחלתי בלבד.אז אם למישהו יש ניסיון וכמובן אשצח לתגובת הרופאה עליה אני סומכת מזה. כעשור.בתרופות יש עלות מול תועלת.כל מה שקיבלתי ביחס זה הוא התועלת למרות העלות הגבוהה.אני יודעת שקשה עם החומרים אבל בינתיים לא ניצר פיתרון פלא לצעי הרב
תועלת מול הנזקים זו סיסמה של פסיכיאטריםאוסנת 14/01/2017 | 12:57וזה לא נכון לשאוף לכדור שגורם נזקים אפילו אם אם חושבים שיש לו תועלת. הפסיכיאטרים זורקים את הסיסמה הזאת בכל פעם שמתלוננים על איזושהי תופעת לוואי. הפסיכיאטר שהייתי אצלו נתן לי מינון של 600 מ"ג סוליאן שגם גרם לעייפות, כמו שאר ה"אנטי-פסיכוטי", ביקשתי ממנו להפחית את המינון מכיוון שהגוף תפוס וזה מעייף אותי, מה שלא היה לפני הכדור. אז הוא טען שאני בדיכאון ויכול להוסיף לי כדור לדיכאון. כמובן שלא הסכמתי לעוד סם והפחתתי את המינון ל -200 מ"ג, ואז קרה ה"נס" הרבה פחות עייפות והרבה פחות תפיסות. בנתיים אני לא רואה איזו תועלת יש לך מהכדורים רק נזק והפסד, לא הבנתי על איזו תועלת מדובר. תסמכי רק על עצמך ומה שאת מרגישה ולא על פסיכיאטרים שזורקים לך סיסמאות.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 21:01לנוייה שלום, כל SSRI יכול לגרום לעייפות מוגברת בתחילת הטיפול. לדעתי, העייפות תחלוף או שכבר חלפה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 21:02לנוייה שלום, לדעתי לדעת שלפונקס אינה מתאימה לך, זה רווח נקי. בברכה, דר' קרני רובין
שילוב תרופות סומטיזציה קשה מאוד. דחוף ר.צ או הרופאה? חושש 12/01/2017 | 20:09ערב טוב דוקטור ברצוני לדעת אם השילוב של 60 מג פרוזק עם חצי מירו ו 2 כדורי לוריבן 1 מג בוקר ו1 ערב מותר? האם חשש לסינדרום סרטונין? את המירו אני חייב לשינה. אין לי משהו אחר חוץ מתרופות שינה קשות שאני מעדיף לא לקחת תודה מראשפתח בחלון חדש
לחוששר.צ. 13/01/2017 | 16:15שלום, אני מניח שהרופא שלך רשם לך את המינונים האלה. לדעתי השילוב בטוח. פרוזק ניתן לקחת עד 80 מ"ג ומירו עד 45 מ"ג ואף יותר. פרוזק אתה לוקח 75% ממינון מקסימלי ומירו אתה רק ב 33%. תמיד צריך להיות עירני לגבי תופעות של מינון יתר, אבל אם חוששים ולא מתקדמים לפי ההמלצות של הרופא אז הטיפול נכשל.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 20:45לחושש שלום, אין חשש. בברכה, דר' קרני רובין
קפסולות סימבלטה - אולי תדעי במקרה ... אריק 11/01/2017 | 22:16שלום ד"ר קרני , הרופאה רשמה לי דולוקסטין 30 מ"ג לטיפול בדיכאון וחרדה . מניסיון העבר גם במינונים נמוכים מההתוויה יש לי הצלחה וכמובן גם פחות תופעות לוואי (אומנם ssri's).ברצוני לקחת מינון נמוך מ 30 מ"ג שכמובן לא קיים בבתי המרקחת . האם ניתן לפתוח את הקפסולה (ידוע לי שמדובר בשחרור מושהה) לרוקן מעט מתכולתה ולסגור אותה חזרה כך שכביכול אני בולע אותה בשלמותה? סליחה על השאלה המצחיקה , ותודה על התשובה ...פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 20:41לאריק שלום, 30 מ"ג זו כמות קטנה ואינני מבינה בשביל מה אתה צריך להתעסק עם זה. לעצם שאלתך, אני לא יודעת. בברכה, דר' קרני רובין
תרופה וולבוטרין ירון 11/01/2017 | 18:58בן 56, בריא בדרך כלל עם תפקודי כבד מעט גבוהים מזה הרבה שנים ללא שינוי . (השערה של כבד שומני, ואין בעיה אחרת בכבד)לאור אבחנה של פסיכיאטר, שאני סובל מחרדה קבלתי בתחילה ציפרלקס חודש, וזה השפיע על בעיה של חוסר שפיכה מינית ,לכן הוחלפה התרופה לוולבוטרין .מזה ששה ימים אני נוטל התרופה וולבוטרין , אך עדיין יש לי הבעיה של חוסר שפיכה מינית .שאלתי היא: 1) מתי תפטר בעית חוסר השפיכה 2)האם בשמוש התרופה וולבוטרין אין תופעת לוואי של חוסר שפיכה או בעיית תפקוד מיני אחר 3)האם התרופה עלולה לפגוע בכבד 4)מה הן תופעות הלוואי החשובות , שעלולה לעשות התרופה וולבוטרין המון תודה על העזרה!!!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 20:39לירון שלום, תופעות הלוואי השכיחות של וולבוטרין הן: אי-שקט, חרדה- במיוחד בשבוע הראשון של הטיפול, עצירות, קשיי שינה (אין לקחת את התרופה לפני השינה), סחרחורת, יובש בפה, כאבי ראש, הזעת יתר, בחילה וירידה במשקל. תופעות הלוואי הנדירות הן: השתנה מרובה וירידה בחשק המיני. יחד עם זאת, יתרונו של הוולבוטרין בהשוואה לתרופות נוגדות דיכאון אחרות הינו בהעדר תופעות לוואי כמו הפרעות בתפקוד המיני, השמנה ותשישות. התרופה עוברת פירוק בכבד על-ידי אנזים האחראי על פירוק מספר רב של תרופות ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי התאמת המינון של תרופה זו ו/או התרופות הכרוניות האחרות שהנך נוטל. בברכה, דר' קרני רובין
מחיר פרוביג'יל ושאלה לגבי קנאביס תומר 10/01/2017 | 21:18מעוניין בבירור מחיר של התרופה פרוביג'יל או תרופות דומות גנריות אחרות שיותר זולות בקופת חולים כללית?מה מחירם? ולגבי קנאביס מה התנאים וההגבלות שעליי לעמוד בהם לפני הגשת בקשה לקבלת רישיון רפואי?מהם הקריטריונים אם זה פוסט טראומה?לגבי זרעי המפ ושמן קנאביס או שמן מפ לדיכאון איך ההשפעה שלהם על המחלה?פתח בחלון חדש
ואיך קוראים לתרופות הגנריותתומר 10/01/2017 | 21:21התרופות הגנריות לפרוביג'יל ומה מחירם?
בקשה מכולם כולל לרופאהמבין בקנאביס 12/01/2017 | 16:21בבקשה אל תכלילו בין סוגיי קנאביס, יש מאות זנים וכל אחד משפיע אחרת יש כאלו נגד דיכאון ופוסט טראומה ויש שמרגיעים נגד חרדה,אי אפשר להכליל שזן מסויים עשה פסיכוזה או החמיר את המצב אז קנאביס זה מסוכן וגורם לפסיכוזות, הלו יש סוגי זנים וצריך להבין ולדעת מה עישנתם ואחר כך לומר מילה . כנסו לאתר קנאפדיה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 20:19לתומר שלום, לגבי מחירי התרופות - אנא שאל בבית המרקחת של קופת חולים. קנאביס רפואי הוא בסל לאנשים הסובלים מפוסט טראומה ואשר טיפול אחר לא עזר להם. אינני מבינה מה אתה רוצה עם הקריטריונים. לגבי זרעי המפ וחבריו, לגבי איזה מחלה אתה מדבר?! יש בהם אומגה 3 ואומגה 6 בריכוז גבוה אשר יכולים להיות תוספת לטיפול נוגד דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 20:21למבין בקנאביס שלום, תודה על ההפנייה לאתר. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 20:22לתומר שלום, אין. בברכה, דר' קרני רובין
הפרעה דיסמורפית והשלכתה על אחרים סיני 10/01/2017 | 16:53שלום רב, שנים שאני סובלת מהפרעת גוף דיסמורפית שהסימפטומים שלה כוללים (פרט לשעות העיסוק המרובות בחשיבה ובמעשה) גם חיטוט כפייתי בעור הפנים ע"מ ש"ירגיש חלק". ובעקבות המתקפות הללו, הסתגרות בבית וכן הלאה. בשנה האחרונה התחלתי להרגיש סלידה ממאפיינים פיסיים מסויימים בבעלי. רציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים? האם מוכרת תופעה של השלכת האובססיה מהסוג הזה על אנשים אחרים? אני לא מסוגלת יותר להביט בו - אלא מבעד לזיהוי הפגם הזה. אותו הדבר מתחיל קורה גם ביחס לילדי. איזה טיפול יכול לעזור? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 20:16לסיני שלום, ההפרעה הדיסמורפופובית שייכת לקבוצת ההפרעות הכפייתיות. התיאור שלך לגבי בעלך וילדייך גם הוא שייך לאותה הקטגוריה. הטיפול בהפרעות מסוג זה הוא ב-SSRI's במינון גבוה. הניסיון שלי הוא טוב במיוחד בטיפול בהפרעה זו ב-Favoxil 300- מ"ג. או Favoxil 200-250 mg בשילוב עם Anafranil XR 112.5 mg. בברכה, דר' קרני רובין
חרדות במסעות (לת) מוסעפא 07/02/2017 | 22:57שלום לך אני סובל מחרדה כבר הרפה שנים אני מקבל צבראליקס כבר 7 חודשים עזרלי הרפה רק נשארת עם החרדהפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד