פורום פסיכיאטריה - עמוד 603
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
האם אין לפסיכיאטריה מענה עבור דיכאון עמיד?
גאיצ'וק 10/10/2016 | 19:00הי, אני קורא פה כל כך המון תלונות על מטופלים שהגיבו חלקית או בכלל לא לטיפול התרופתי, מתעניין בעיקר בדיכאון עמיד וקורא עליו באינטרנט חלקם גם אחרי אשפוז יום או אחרי המון מעברים בין קבוצות של תרופות, עכשיו יש כאלו שמאוד מתנגדים לנזעי חשמל למרות שאפשר להגיד שהוא טיפול בטוח לחלוטין, המשפחה שלי מתנגדת לטיפול ואני עצמי שוקל אותו אם לחיוב ואם לא, יש כלי נוסף לדיכאון עמיד שלא מוכר לי?, איך זה שלא פיתחו עדיין טכנולוגיה חדשה?, ואם כבר איכשהו נעבור לגרייה מגנטית, יש המון מטופלים שלא מגיבים לגרייה המגנטית, אז מה עושים לאור זאת, מי נותן מענה לאותם אלו המסכנים כמוני וכמו עוד כמה כאלו שכתבו פה בעבר שחוץ מלקבל 2300 שקלים מביטוח לאומי אין להם שקל לחיות, כל היום שוכבים במיטה בלי לתפקד ובלי לעשות כלום, לא מסוגלים לחוג איזושהי הנאה כלשהי אם בכלל קיימת, וכל יום שלהם נראה כגיהינום אחד שלם כואב ושורף, בנוסף לאור זאת שמעתי שקו טיפולי אחרון אחרי שלא מגיבים לכלום ושוקלים אם ללכת על נזעי חשמל, יש רופאים שיטפלו בתרופות קשב כמו ויויאנס למיניהם, אדרל, אולי סטרטרה, תרופות שבדרך כלל מגיבות היטב עם אלו הבעייתים, בנוסף לכל זה את ממליצה לנסות לפני סימבלתה או שילוב של פבוקסיל עם טרציקליים(כמו אלטרול או אנפרניל), נשארו לי ניסיונות אחרונים ואני לא כזה מאמין שכבר משהו יעבוד, למרות זאת אני ינסה, אבל מה עושים אם זה לא יעזור, פשוט הרופא מרים ידיים והמטופל רשאי לבקש חלילה המתת חסד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:44לגיאצ'וק שלום, מעולם לא הרמתי ידיים ממטופל. בדר"כ עם מספיק סבלנות, ניתן בסוף למצוא את הקומבינציה המתאימה, בתנאי שהמטופל מוכן לעבור את התקופה הראשונה הקשה של תופעות לוואי. בנוסף, איני סבורה שנזעי חשמל זה סוף הדרך. זה טיפול יעיל שמשנה ע"פ רוב את התגובתיות לתרופות. הבעיה היא שחייבים לתת אותו עם תרופות ומיד עם תום הטיפולים להעלות את המינון. יש בדרך עוד ארסנל שלם של תרופות שטרם הגיעו לארץ ואני תקווה שהן תגענה בעתיד הקרוב. בברכה, דר' קרני רובין -
תוכלי לציין שמות של תרופות שעדיין לצערנו לא הגיעו?
גיא 13/10/2016 | 23:06תוכלי לציין שמות של תרופות שעדיין לצערנו לא הגיעו? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 18:33לגיא שלום, סליחה על העיכוב במתן תשובתי זו. מעט התקשתי למצוא את הרשימה הזו שנראה לי שהיא ממצה. 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4. Levomilnacipram - Fetzima 5. Selegiline patch - Emsam חלק מהתרופות שלא זמינות לשימוש בארץ יכולות לסייע מאוד בטיפול במצבי דיכאון מורכבים. למשל, התרופה דסוונלפקסין – Pristiq, הינה בעלת השפעה מינימלית על התפקוד המיני (היא אפקסור משופצר). האגומלטין-Valdoxan הינה תרופה בעלת מנגנון פעולה ייחודי ועם השפעה מיטיבה על השינה. בברכה, דר' קרני רובין -
לרופאה היקרה בקשה אישית
ניצן 24/10/2016 | 20:26דוקטור קרני האהובה, יש מצב שיכניסו בקרוב את התרופות האלו שציינת לגיא לסל התרופות או לפחות בדרך מסויימת לייבא אותם לארץ אם זה אפשרי?, אם כן במה זה כרוך ואיך ניתן לעשות את זה? האם הם נותנות כלי עזר נוסף לפסיכיאטר על מנת להילחם ולהתגבר על דיכאון עמיד, משהו שעד העת הזאת לא היה לפסיכיאטר? 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4. Levomilnacipram - Fetzima 5. Selegiline patch - Emsam, יש אצלי פחד מזה שהבריטיליקס אצלי יום אחד יפסיק להשפיע. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 20:36לניצן שלום, תרופה צריכה קודם כל להירשם בפנקס התכשירים של מדינת ישראל, כפי שרשמו את הברינטליקס. דבר זה תלוי תחילה בחברת התרופות ובהמשך בבדיקות של משרד הבריאות לגבי התרופה. יש חברות שנמנעות מלרשום את התרופות בפנקס התכשירים מחישובים כלכליים. רק אחרי שתרופה נרשמת בפנקס התכשירים היא יכולה לעלות לדיון לגבי הכללתה בסל, בוועדת הרחבת הסל. ניתן לייבא באופן אישי תרופות באמצעות טופס 29 כפי שעשו לגבי האדרל ולגבי הוויואנס. רק בתי מרקחת ספורים מוכנים לעשות זאת אך אין כל בעיה במילוי הטופס. בעיה נוספת היא שכל עוד התרופה לא נרשמה, הבאתה דרך טופס 29 גורמת לכך שתהיה יקרה יותר. לגבי הפריסטיק, ידוע לי שהיא נרשמה והבאתה לארץ נתקעה בגלל מריבה בין שתי חברות ייבוא. אני תקווה שבעתיד הלא רחוק יתווספו תרופות יעילות שעובדות על מנגנונים אחרים. ידוע לי על מחקרים בכיוון זה. בברכה, דר' קרני רובין -
במה התרופות שציינת באות לידי ביטוי באופן השפעתם או ..
גיא 24/10/2016 | 23:50במה התרופות שציינת באות לידי ביטוי באופן השפעתם? במה שונה השפעתם מהתרופות שנמצאות בארץ? מה מיוחד בהם אם מבחינת התופעות לוואי ואופן ההשפעה לעומת תרופות שמוכרות לנו כאן? התרופות שציינת יכולות לתת תשובה עבור חולים רבים שהתרופות המקומיות בארצנו לא השפיעה אליהם או כמו שניצן אמר לי, התרופות האלו אם היו בארץ הם נותנות כלי נוסף לפסיכיאטר למלחמה בדיכאון העמיד? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/10/2016 | 17:53לגיא שלום, בעיקרון ידוע לי על שתיים מהתרופות: הפריסטייק - שהיא אפקסור משוכלל וכנראה יעיל יותר עם פחות תופעות לוואי עם השפעה מינימלית על התפקוד המיני. האגומלטין-Valdoxan שהינה תרופה בעלת מנגנון פעולה ייחודי ועם השפעה מיטיבה על השינה. שתי התרופות האחרות אינן מוכרות לי. ברור שכל תרופה מוסיפה אמצעי להאבק בדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
שווה לי לייבא תרופה כזאת לדיכאון עמיד?
גאיצ'וק 26/10/2016 | 22:08או שעדיף שאסתדר עם מה שיש לנו כאן? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/10/2016 | 12:15לגאיצ'וק שלום, לדעתי כדאי שבינתיים תמצה את מה שיש בארץ. יש סיכוי טוב שיתחילו לייבא גם את האחרים. בברכה, דר' קרני רובין -
ומתי הטיפול בגרייה מגנטית ייכנס לסל?
גיא 27/10/2016 | 17:49ומתי הטיפול בגרייה מגנטית ייכנס לסל? -
מעניין אותי לשמוע איך את מתעדכנת בתרופות
גיא 27/10/2016 | 17:53מעניין אותי לשמוע איך את מתעדכנת בתרופות חדשות שיוצאות בעולם ואיך את מחדשת וצוברת ידע חדש גם בטיפולים במחלות הנפש השונות וגם בתרופות?/ אפשר להגיד שאינטרנט זה גם אמצעי עזר לרופא? -
יש אתרים מחו"ל גם אם באנגלית או בכל שפה אחרת
גיא 27/10/2016 | 18:00יש אתרים מחו"ל גם אם באנגלית או בכל שפה אחרת שאת צוברת דרכם ידע או קוראת מחקרים על דיכאון וטיפולים בדיכאון ובמחלות נפש השונות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 15:52לגיא שלום, מה אני נביא?! בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עייפות וייאוש
ע 17/10/2016 | 23:43שלום ד"ר קרני, כתבתי לך הודעה ב 11.10 ב 15.35 אך נראה לי שפספסת אותה כי נוצר שרשור של אנשים שהגיבו עליה , אבל רציתי את התגובה שלך בבקשה. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 13:52לע' שלום, לדעתי עניתי לך ולא היה לי מה להוסיף על כך. לאף אחד לא מגיע לסבול השפלות בעבודה. היום גם יש הצעת חוק של מירב מיכאלי בנושא הזה שעברה בקריאה טרומית, אך לדאבוני, החוק טרם עבר. לדעתי עלייך לעזוב את המקום, ליישר את הגב ולמצוא מקום עבודה שיעריך אותך. http://saloona.co.il/?p=268900?ref=saloona_tags ועניתי לך שוב: ראשית, בהחלט נראה שעשית משהו להפסיק את ההתעמרות בך. אולי כדאי שתפני לחברת הכנסת מרב מיכאלי אשר יזמה את החוק שטרם עבר ותבררי איתה לגבי אפשרויות העזרה. יש צדק בדבריך שהחלפה למקום עבודה אחר באותו מוסד ועוד עם תנאים פחות טובים (כלומר את תענשי ולא הם), טומנת בחובה את הסכנה שהמצב ימשך גם במקום החדש. במילים אחרות, בהחלט כדאי למצוא עבודה חדשה אך גם כדאי לפנות לחברת הכנסת מירב מיכאלי. אני בטוחה שאם תתקשרי טלפונית דרך הטלפון של הכנסת או תכתבי לה, תקבלי מענה. בברכה, דר' קרני רובין -
אם מירב מיכאלי לא תענה
אוסנת 24/10/2016 | 09:32תתקשרי לראש הממשלה, הוא בטוח יענה לך. הוא גם בטוח יבוא ויעניש את העובדים איתך, יפטר את כולם וישאיר אותך. לא קצת מוגזם לערב את הכנסת בעינייני עבודה? אם כל הצוות לא מתאים לך אז עוברים מקום, בין אם זה בארגון ובין אם לא, ולא נתלים על פסיכיאטר/חברי כנסת/הנהלה וכו'. -
זה לא עניינך ולא ביקשתי ממך תשובה!
ע 24/10/2016 | 19:20ותגובותייך הציניות פה לכולם - מיותרות ! הפניות כאן לא נועדו לך! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 19:46לאוסנת שלום, במקרה הזה את טועה. אנשים נהרסו בגלל התעמרות והתעללות בעבודה ולכן עומד לעבור חוק על כך בכנסת. מאחר והוא טרם עבר המלצתי שתפנה לעזרה למי שמלווה את החוק. בברכה, דר' קרני רובין -
אהה... שכחתי, את לא מסתדרת עם אף אחד בעבודה
אוסנת 24/10/2016 | 20:39וכנראה גם לא מתפקדת, כי את עסוקה בהתבכיינות להנהלה, ולפסיכיאטר במקום להתרכז בעבודה. לדעתי אף אחד לא מתעלל בך, את מביאה את זה על עצמך. -
יש בית דין לעינייני עבודה
אוסנת 24/10/2016 | 21:06אבל צריך לבוא עם הוכחות שזו התעללות פלילית (מה שממש לא נראה שזה המקרה של השואלת). החוק לא יעזור במצבים של עובד שמתבכיין אצל ההנהלה/הפסיכיאטר/כנסת, בלי שמתקיים מצב פלילי, ואינו יכול לקבוע למעסיק אלו עובדים הוא יעסיק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/10/2016 | 15:07לאוסנת שלום, בדרך כלל ההתעמרות נמשכת בגלל מחשבות כמו שלך. בחרם או נידוי או לגלוג וכו' אין הוכחות למשהו פלילי. זו בדיוק הבעיה שבגינה נוצרת טרואומה קשה כי האדם אינו מבין מדוע, והאם האשם הוא בו או בממונה. כדאי לך לקרוא את הדברים בכתבה שבקישור. טיפלתי כבר בשורה של מקרים שהתפתחה אצלם פוסט טראומה שמהתעללות זו. בברכה, דר' קרני רובין -
ע
ע 27/10/2016 | 18:29א. דעתך לא חשובה. ב. מעולם לא אמרתי שלא מסתדרת עם אף אחד בעבודה. לא פירטתי את סוג ההתעללות כדי לא לחשוף את עצמי. ג. אני מאוד אהובה, רצויה וחיונית בעבודה (בעמדה בכירה). ד. התעללות יכולה להתבצע על ידי אדם אחד בעמדת כוח ה. מצטערת בשבילך שאת עסוקה בהעלבות ומבקשת שלעולם לא תגיבי על הודעותיי יותר תודה -
ההודעה הקודמת
ע 27/10/2016 | 18:31מיועדת לאסנת כמובן -
לד"ר קרני
ע 27/10/2016 | 18:41קודם כל תודה רבה על האמפתיה. ההודעה האחרונה אלייך בעצם דיברה על המצב הרגשי שאליו נכנסתי ואני חושבת שאני זקוקה לעצה . בתקופה האחרונה אני חסרת ריכוז, מאבדת זיכרון לטווח קצר , מוצאת את עצמי בוהה ולפעמים תוך כדי דיבור שוכחת מה רציתי לומר.. אני כן מתפקדת אבל מאוד בקלות יכולה לבכות כשנמצאת עם עצמי וכשמשחזרת דברים שעברתי.. (מתנצלת שלא יכולה לפרט). לא יודעת אם לחכות שהזמן יעשה את שלו עד שאמצא מקום חלופי או לפנות לעזרה רגשית? - אני מפחדת מתרופות אם זה מה שיציעו לי ועד היום סמכתי על עצמי ולא הייתי במצב של נזקקות מהסוג הזה. (כוחות להיאבק אין לי כרגע - לא מעוניינת במה שכרוך בתביעות משפטיות וכדומה) מקווה שהבנת ואודה לך מאוד על כל עצה. הרבה תודה! -
בקשה לד"ר קרני
ע 27/10/2016 | 19:14בבקשה דוקטור, אל תדוני עליי עם אדם שכל כוונותיו - לפגוע בי כאן בפורום ולנצל דברים שאני חושפת - כבומרנג נגדי. תודה מראש! -
אני יכולה להבין את זה ש"מתעלל" בך
אוסנת 27/10/2016 | 22:38עמדה בכירה בתפקיד מתבכיינת ראשית. את מביאה את זה על עצמך, מתבכיינת ומוציאה את התסכולים שלך על אנשים בפורום. -
אסנת...
אחת 30/10/2016 | 18:59נראה לי שמתבלבלים וחושבים שאת היא רותי המציקה. אז לא כדאי להסיק מסקנות... זו דעתי בכל מקרה. ברור לי שכוונותיך אחרות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 14:15לע' שלום, זה נשמע כאילו את עוברת דיכאון תגובתי, הייתי ממליצה שתפני לעזרה רגשית ובכל זאת ממליצה לנסות טיפול בתרופה צמחית שנקראת רמוטיב, אשר עשוייה לשפר את מצבך ואין בעיה להפסיק אותה אחר כך. זה צמח שהיפוקרטס נתן לתלמידיו כאשר סבלו מדיכאון וגם האינדיאנים השתמשו בצמח הזה. הצמח נקרא על שם היפוקרטס- היפריקום. התמצית הנקייה של צמח זה נקראת רמוטיב ונראה לי כי הוא יקל עלייך לעבור את התרופה הזאת. בהחלט ניתן להבין שאין לך כוחות למאבקים משפטיים. בברכה הצלחה, דר' קרני רובין
-
-
הפסקת כדורים
קרן 27/10/2016 | 15:35שלום לך .לקחתי חצי כדור דיקינט שלושה ימים לאחר הפסקת פרפאנן, היום זה היום השני ללא כדורים בכלל .ועכשיו אני מרגישה עיפות נוראית והראש שלי כבד מאוד ולא מרגישה טוב מבחינה גופנית . מה ניתן לעשות ?אני לא רוצה לחזור לקחת כדורים יותר כי עשו לי הרבה תופעות לואי.אודה לך על תשובתך בהקדםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 14:08לקרן שלום, הייתי מחכה שבוע ימים ובודקת גם אם אין לך שפעת או מחלה דומה, ואם זה לא חולף מתייעצת עם הפסיכיאטר המטפל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טיפול בפאקסט.
אירה 27/10/2016 | 11:19שלום דוקטור קרני! אני סובלת מיהתקפי חרדה וכתוצאה מיכך חרדה מתמדת ודיכאון.כתבתי לך כבר. כבר כמעט חודשיים אני מקבלת פאקסט.כבר 4 שבועות 40מ'ג. והיה כבר שיפור. הרגשתי עליה במצב רוח ו הפחתה בעוצמה ותדירות של התקפים. אבל עכשיו שוב חזר הכל. השאלה שלי: האם ירידות האלה הם היגיוניות או שצריך לשנות טיפול? תודה ויום טוב.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/10/2016 | 13:53לאירה שלום, בעיקרון כדאי אולי להחליף או להעלות במינון. לעיתים יש בעיות ספיגה עם גנריקה אחת ומעבר לגנריקה אחרת או לתרופה האם יכול לפתור את הבעיה. יש מקרים שבהם נדרש טיפול תרופתי יחד עם CBT. מכל מקום, הייתי ממליצה שתפני לטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT). בברכה, דר' קרני רובין -
טיפול בפאקסט
אירה 27/10/2016 | 16:55דוקטור קרני,תודה על תשובה. פאקסט התרופה שלישית שאני מנסה. היתי הרבה זמן על ציפרלקס שהפסיק לעזור ואז החלפתי לפווקסיל שלא עזר. ועכשיו פאקסט שדווקה חשתי שיפור איתו. וגם אני התחלתי cbt.ושוב נפילה. אני כבר לא מאמינה שאפשר לצאת מיזה. אולי לעלות מינון הפאקסט? אני מפחדת שוב להחליף תרופה. אין לי כח לזה. סליחה אם אני חוזרת על אותם משפתים -
דיכאון עמיד זאת מחלת המאה
לאירה היקרה 27/10/2016 | 17:50הלוואי שכולנו נצא מזה בשלום -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 14:06לאירה שלום, אני הייתי מחליפה לגנריקה אחרת של סרוקסט או לסרוקסט עצמו ועולה במינון ל60 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס 5 מ"ג
טל 05/05/2013 | 11:511. האם מינון של ציפרלקס 5 מ"ג אפקטיבי? 2. לקיחה לסירוגין :יום אחד 10 מ"ג ויום אחד 5 מ"ג - האם מועיל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 07/05/2013 | 14:14שלום טל, 1. אפקטיבי למה? לדעתי זה אינו מינון שאפקטיבי לשום דבר. 2. מועיל למה? ככלל, זה רק משגע את המערכת בגלל מחצית זמן החיים הקצר של התרופה ואינו יעיל. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
טל 07/05/2013 | 15:40מתי לקחת את כדור הציפראלקס בבוקר או בערב ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 07/05/2013 | 18:07לטל שלום, בדרך כלל מקובל בבוקר, אך אם הכדור גורם לעייפות אז בערב. בברכה, דר' קרני רובין -
זמן מחצית חיים של תרופה
לילה 31/10/2016 | 09:50זמן מחצית החיים הוא אותו זמן ההבדל הוא בריכוז התרופה הנמוך והשאלה היא האם הריכוז הנמוך יכול להועיל אף הוא. ברור ש5מג הוא אינו הריכוז הטרפוייטי ויתכן שלא נבדק המינון של 5מג לטווח ארוך ולכן אין לדעת
-
-
מחפשת המלצה מחברי הפורום על פסיכיאטר מכבי במרכז. תודה
רות 27/10/2016 | 19:23אנא המליצו- תודה!פתח בחלון חדש-
פסיכיאטר באיזור המרכז
מאיה 27/10/2016 | 23:02הפסיכיאטר שלי. ד"ר איוון גולדבגר רופא מכבי. נמצא בספר מכבי. הקליניקה שלו ברחוב חיים ויצמן 73 בחולון
-
-
אומגה 3
אומגה 27/10/2016 | 00:42שלום, אשמח לדעת מנסיונך אם כדאי לצרף אומגה 3 לטיפול תרופתי בדיכאון וחרדה. מנסיונך - יש לאומגה 3 השפעה חשובה מבחינה פסיכיאטרית? והאם האומגה חשובה מבחינה בריאותית אחרת/כללית? ואם את ממליצה ליטול אומגה - איזו כדאי? חן חן!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/10/2016 | 13:40ל"אומגה" שלום, לאומגה 3 יש השפעה מטיבה עם המוח והיא יכולה לסייע לטיפול נוגד דיכאון. בנוסף, אומגה 3 מורידה את הטריגליצרידים בדם וכן יש לה השפעה קלה בהורדת הכולסטרול הרע. לחולי לב וחולים שעברו CVA אני בהחלט ממליצה עליו. לדעתי צריך להשתמש באומגה 3 מדגים. חשוב שזה יהיה מחברה טובה וניתן לבדוק את הקפסולה ע"י זה ששמים אותו במקפיא ואז רואים אם זה קפא - אז יש הרבה מים (כי שמן לא קופא), ואם זה נהיה כתום - יש בזה הרבה כספית. בברכה, דר' קרני רובין -
למה אומגה 3 מדגים?
אוסנת 27/10/2016 | 21:37יש תחליף צמחוני? אומגה 3 מאגוזי מלך לדוגמא זה פחות טוב?
-
-
בן זוג
חסוי 26/10/2016 | 22:29היי לפני כחודש התחלתי לצאת עם בחור שאובחן בעברו כסכיזופרן. וכבר 10 שנים המחלה הייתה רדומה. לפני כשבועיים הוגדרנו כזוג . הוא טען שהוא אוהב אותי והפחד שלו הוא לאבד אותי. מאז המחלה התחילה להתפרץ באופן אינטנסיבי. רציתי לדעת האם באמת הוא מרגיש רגש כלשהו או שזה בעיקבות התפרצות המחלה. הבנתי שדווקא הם נמנעים מקשרים רומנטיים. ורציתי לדעת האם דווקא הרגש שהתפתח הוא הגורם להתפרצות? הוא מרגיש לפעמים כאילו אני חלק מהקונספירציה נגדו ומנסה להילחם בזה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/10/2016 | 13:36ל"חסוי" שלום, קשה להגיד ככה אם הרגשות התפרצו עקב המחלה או להפך. העובדה שהוא מרגיש את חלק מהקונספירציה יכולה להוות סכנה עבורך. במידה והוא מטופל כדאי שתדברי עם המטפל שלו. ואם הוא אינו מטופל, כדאי שתנסי להשפיע עליו שיילך לטיפול. זה נשמע כמו מחלה כרונית. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה
חסוי 27/10/2016 | 14:14תודה רבה על תשובתך. הוא פחות חושב שאני נגדו אלא שמשפיעים עליי לרעה ומפחד שאני יעזוב אותו בשל הלחצים ומה שהוא עובר. הוא אינו אדם אלים כלל. ומודע לכך שיש לו התקף. הפחד שלו הוא מאישפוז אך הוא מוכן ורוצה ללכת לטיפול בהקדם האפשרי כבר יש תור בשבוע הבא. ואני מצטרפת אליו. אני שומרת נכון לכרגע מרחק ומשוחחת איתו בטלפונים ובהודעות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/10/2016 | 15:05לחסוי שלום, מצויין. רק תשמרי על עצמך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סבל איום ונורא
סובל 20/10/2016 | 20:19שלום דוקטור אני סובל מדיכאון וסומטיזציה שאף כדור לא עזר לפני שבועיים הפסקתי ויאפקס. הייתי לוקח בשיא 300 אחכ ירדתי ל 225 ואז אחרי איזה חודש ל150. אחכ ירדתי ל75 ואחרי שבוע הפסקתי לגמרי. מאז אני ממש מרגיש גרוע . דברים מוזרים קורים לי בגוף גם שלשולים בחילות. . היו הקאות . עכשיו זה רק בחילות.צואה צהובה כאבי שרירים שינה ממש גרועה ורעד בשרירים(שהייתי עם ויאפקס היה קשיון שרירים חריף יותר ואי שקט ) . קושי לדבר מרוב חולשה.ואני קם ממש סהרורי ומרגיש שמשהו קרה לי למוח אני מפחד שזה כמו מאניה ופתאום דיכאון חריף . משהו שאף פעם לא היה לי. אני כבר שבועיים בגמילה וזה לא עובר. בנוסף הורידו לי דפלפט מ 1500 ל1000 ובנוסף טריכלונם ירד. אני רק על לוריבן 1 מג ו1000 דפלפט כרונו בערב. איך אפשר לדעת אם נגרם לי נזק מוחי?. אני לא מתכוון לחזור לויאפקס ולא לאף כדור מSSRI . סימבלטה גם ניסתי 120 מג בעבר ולא הועיל . כמה זמן אמורה להימשך הגמילה הזאת? דוקטור איך אפשר לפנות אלייך אישית ל 3 דקות שיחה אני מיואשפתח בחלון חדש-
עשית טעות חמורה
המנוסה 21/10/2016 | 21:23מדוע הפסקת ויאפקס?? יש תוספות מתגברות לכדור הזה שמשנות את התמונה לחלוטין. מציעה לך לחזור ליטול אותו ולברר עם הרופא. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 15:29לסובל שלום, תופעות הגמילה מויאפקס לוקחות כשבוע - שבועיים וחולפות. אני מתקשה להבין מדוע הורדת בו זמנית גם ויאפקס, גם דפלפט וגם טריכלונם. זה כאילו אתה מחפש סבל. זכותך לא לחזור לאף כדור ולהמשיך לסבול. יש גם אפשרות של TMS עמוק או של ECT אך אם לא ממשיכים עם תרופות אחרי טיפול זה, בסופו של דבר הדיכאון חוזר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 15:30למנוסה שלום, את צודקת. בברכה, דר' קרני רובין -
לדוקטור
סובל 24/10/2016 | 21:49סליחה על האורך מראש אבל אני חייב עזרה ואין לי למי לפנות יותר קודם כל זאת שכתבה שלא מיציתי תכדור טועה כי ניסיתי את ויאפקס עם בונסרין ואביליפיי וזה לא עזר טיפןנת. ולגבי זה שהפסקתי לא הורדתי את כולם בבת אחת אלא בהפרשים של שבוע ואת הטריכלונם הפסיכיטר בעצמו הפסיק לי ואמר לי אפילו להימנע מלוריבן שאני לוקח 1 מג לא היתה לי ברירה להוריד את הדפלפט כי כל הזמן הייתי עם בחילות קשות וחייב לאכול מלוח ממש אבל מלוח הרגשתי שנדפק לי משהו במוח ויש תתופעה הזאת עדיין עם אלף מג כרונו . מזה הדבר הזה שאני צריך מלוח כל פעם כדי שלא תהיה לי סחרחרות זה מוזר לי ומפחיד אותי התופעה הזאת אז עכשיו המצב שלי הוא הרגשה של תשישות דיכאון חריף ראייה חלשה שלשולים קושי לעלות במדרגות הרגליים רועדות לי קושי לאמץ ץשרירים. לא מצליח לשלוף מילים מהראש וזה מאוד מפחיד אותי אני מרגיש כמו חולה פרקינסון אני לא מצליח לחייך אפילו מרוב ששרירי הפנים קשים. שחשוך לוקח לי כמה דקות לראות . לא זורם לי מספיק דם לראש ככה אני מרגיש דוקטור אני ניסיתי את כל התרופות וגם נזעי חשמל . אני ממשיך לסבול מבעיות של נוקשות שרירים חולשת שרירים בעיות קשות שלריכוז ואי שקט פיזי שנובע מחולשה.ובעייות שינה קשה. הדיבור שלי נהיה איטי וקשה לי לדבר או לצעוק. למי אני יכול לפנות עוד? ניסו לעזור לי כבר בכל דרך אפשרית עם תרופות פסיכיאטריות וזה רק החמיר לי את כל התופעות הפיזיות האחבנה היא דיכאון מג'ורי וסומטיזציה קשה אבל זה לא עוזר לי האבחנה אני ממשיך לסבול ומשנה לשנה החולשת שרירים הריכוז והזיכרון חלשים יותר, הצטרף גם רעד בחודשים האחרונים עכשיו הפסיכיטר הציע שאקח קמדרין 5 מג כל בוקר וחושב לשנות לי את הדפלפט כרונו ל1000 רגיל בערב כדי שאני יצליח להירדם. זה מותר אלף רגיל בלילה ובבוקר למחרת כלום? ואני שוב מבקש אם אפשר לכתוב לך מייל שתוכלי לעזור לי למי אוכל לפנות במצב הזה כי הפסיכיטר הרים ידיים לא אכפת לי גם להגיע אלייך פרטי אולי תצליחי לעשות מה שאף פסיכיטר לא עשה או אולי תדעי להפנות אותי לגורם הנכון שיטפל בי כמו שצריך תודה מראש! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/10/2016 | 15:23לסובל שלום, לדעתי עליך לפנות לראומטולוג ולנוירולוג בכדי לשלול מחלות אוטואימונית או נוירולוגית. בנוסף לבדיקות ראומטולוגיות, יש מקום לבדוק גם את רמת האלקטרוליטים בדם. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
סובל 27/10/2016 | 13:56תודה על המענה המהיר דוקטור הרופא משפחה שלי אומר שהוא לא שולח אותי לראומטולוג כי בבדיקות דם אין סימנים לדלקת ואצל נוירולוג הייתי לפני כמה שנים ביצעו לי MRI ,אמרו תקין וישר המשיכו לשייך הכל לנפש נשארתי אובד עצות עם סימנים קשים של פרקינסון יכול להיות שהדפלפט כרונו 1000 שאני לוקח מחמיר לי רעידות בגוף? אני פשוט מחזיק כוס והיא רועדת. שרירי הפנים קשים אני לא יכול לחייך הכל תפוס ויבש בצורה לא רגילה ככל שהיובש בפנים חזק יותר ויש סחרחורת פנימית בראש והראיה נחלשת ונהיית מטושטשת, ככה אני מרגיש חולשה יותר וחוסר ריכוז טוטאלי ובעיות זיכרון יש לציין שהדפלפט אמור היה לחזק נוגד דיכאון מה עוד את ממליצה דוקטור? בהנחה שאין בעיה ראומטולוגית או נוירולוגית מזה עוד יכול להיות? יש תרופות שפועלות רק על העלאת דופאמין במוח? כי שאני עושה כושר ממש בכוח אני מרגיש טוב יותר מרוכז יותר חי יותר .. כאילו משהו זורם טוב יותר במוח תודה מראש!!! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/10/2016 | 14:08לסובל שלום, זכותך להחליף רופא ואפילו קופ"ח. לבדוק רמת אלקטרוליטים בדם זו וודאי חובתו לאחר שלשולים. איזה בדיקות הוא עשה שעל פיהם הוא קובע שאין בעיה ראומטולוגית? MRI מלפני כמה שנים אינו תקף אם יש החמרה בסימפטומים. איני סבורה שאני יכולה להמליץ על תרופות כל עוד אין לי את המידע האמור. זכותך לחוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פחד ממינון גבוה של תרופה.
אבי 27/10/2016 | 13:37אני כנראה אצטרך לקחת 215 מ"ג של ונלפאקסין XR (ואולי אפילו 300 מ"ג), כנראה לכל החיים. ממש ממש מפחיד אותי המינון הגבוה של התרופה. האם זה לא יהרוס לי את הכבד? האם אפשר לחיות כל החיים עם מינון כל כך גבוה של התרופה? זה לא יפגע לי בכליות או בכבד?. תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/10/2016 | 14:02לאבי שלום, פרטי טיפול בתרופה לטווח ארוך: במידה וונלפאקסין גורם לעלייה בלחץ הדם או הפרעות בקצב הלב, או לשינויים באנזימי כבד או ברמות הנתרן או הכולסטרול בדם, או (באופן נדיר) ירידה בטסיות הדם (המתבטאת בנטייה לחבלות ודימומים) יש לשקול את הטיפול מחדש. לכן, בתקופת הטיפול הרופא חייב להפנות את המטופל לבדיקות רפואיות לצורך מעקב, במיוחד אם הוא נוטל ונלפאקסין תקופה ממושכת. בנוסף, בעת ניתוח והרדמה כללית: יש לדווח למנתח או למרדים על נטילת תרופה זו. וכן יש לדווח לרופא במקרה של: - נטילת תרופות אחרות - פרכוסים - גלאוקומה - יתר לחץ דם - מחלת לב - נטייה לדימום - תוקפנות - סוכרת - רמת נתרן נמוכה בדם - הפרעה נפשית ואז שוקלים מחדש את הטיפול או את המינון. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד