פורום פסיכיאטריה - עמוד 602
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מה כדאי להוסיף לסרוקסט ?
נניח 30/10/2016 | 23:15נניח שלוקחים כדור סרוקסט 20 מ"ג ואין אםשרות לעלות יותר מכך בשל תופעות לוואי קשות (אך גם ירידה מהגדור אינה בגדר אופציה) - מה עוד אפשר לעשות במצב בהם החיים בזבל, המשפחה סובלת והמחשבות הטורדניות בנוגע למשפחה פשוט לא מאפשרות תפקוד תקין ? מה כדאי להוסיף ? אריפליי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2016 | 14:33ל"נניח" שלום, 20 מ"ג סרוקסט אינו טיפול הולם למחשבות טורדניות ואין סיכוי שהמצב ישתפר. עלייך לעלות את המינון ל-40 מ"ג וייתכן אף 60 מ"ג בכדי שיהיה סיכוי שתהיה תגובה. אין טעם בתוספות על מינון זה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תופעות גמילה מקלונקס
אחת 30/10/2016 | 18:54נוטלת קלונקס 0.5 מ"ג מזה שנה. כרגע נגמלת (מטופלת ב ssri). למה עלי לצפות ? האם תחושת "רעידות בלב" הן חלק מהגמילה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2016 | 14:22לאחת שלום, אין לי מושג מה זה "רעידות בלב". הפסקת 0.5 מ"ג של קלונקס לאחר שאת מאוזנת על טיפול ב-SSRI אינה צריכה להוות בעיה. מומלץ לרדת ל-0.25 מ"ג ואחרי שבוע להפסיק. ניתן בהמשך לקחת בשעת הצורך מינון זה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רידזין עם ציפרמיל ודפלפט
שירה 29/10/2016 | 22:42שלום וברכה! רציתי לדעת: האם מותר ליטול רידזין ביחד עם ציפרמיל ודפלפט כרונו? בתודה רבה מראש, שירה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2016 | 14:15לשירה שלום, השילוב של ציפרמיל עם רידזין אסור בתכלית. שתי התרופות מאריכות קטע QT ויחד הם עשויים לגרום להפרעת קצב מסוכנת שנקראת TdP. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה
יפעת 28/10/2016 | 03:43שלום, האם ציפרלקס יכול לגרום לעליה בבילירובין הישיר? ואם כן, האם מדובר בנזק לכבד הפיך/בלתי הפיך ואם יש צורך להחליף את התרופה? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2016 | 14:07ליפעת שלום, לא כתבת מה אחוז הבילירובין הישיר. עלייה בבילירובין ישיר מעידה בדרך כלל על הפרעה להפרשת בילירובין מצומד דרך דרכי המרה. עליה בבילירובין ישיר אופיינית מאוד למחלות כבד או דרכי המרה. יש לחשוד בפגיעה כבדית או בחסימת דרכי מרה כאשר יותר מ-50% מהבילירובין הכללי הוא בילירובין ישיר. חסימה של דרכי מרה כתוצאה מאבני מרה לרוב גורמת לעליה בבילירובין שאינה משמעותית- לרוב מתחת ל-6 מ"ג לד"ל היות שמרבית הפעמים החסימה אינה מלאה ובילירובין ישיר מופרש בשתן. רמות בילירובין אשר גבוהות מ-25 מ"ג לד"ל לרוב מרמזות על כולסטאזיס (עימדון) של דרכי המרה התוך כבדיות. מאוד נדיר שיכולה להופיע צהבת כתוצאה מציפרלקס. יש מקום לשקול את החלפת התרופה במידה והיא הגורם לכך. מצב זה בדרך כלל הפיך. עלייך לפנות לרופא המשפחה ו/או למומחה של כבד. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ייעוץ לגבי סימבלתה
אבי 28/10/2016 | 01:35שלום ד"ר רובין. רציתי לשאול לגבי אישה בגיל 65, בריאה באופן כללי (לא לוקחת שום תרופות קבועות) ולא ידוע על רגישות כלשהי לתרופות. האם לאחר כשלון טיפול ב SSRI (סובלת מדיכאון) ניתן לנסות סימבלתה ללא חשש? או שיש דברים שחשוב לשים לב אליהם בגיל 65? האם בטוח להגיע למינון של 120 מ"ג? שאלה נוספת, הבנתי שבמידה והמטופל מעשן צריך מינון גבוה יותר של סימבלתה, האם זה נכון? האם מקובל לתת יותר מ 120 מ"ג במקרה כזה? (היא מעשנת חצי חפיסה ביום. בעבר הייתה מעשנת רק 2-3 סיגריות ביום אולם עם הדיכאון שהחל לפני כשנה הגיעה לחצי חפיסה). תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2016 | 13:40לאבי שלום, בעיקרון ניתן לתת סימבלטה ללא חשש למבוגרים, במידה והתפקוד הכלייתי שלהם תקין. במידה וצריך אז ניתן לעלות עד 120 מ"ג.מינון מעבר לכך, אינו מומלץ. לדעתי עליכם לפנות לפסיכיאטר שיעקוב אחרי הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מקבל פבוקסיל עם אנפרניל| במה אפשר להחליף את הפבוקסיל?
הסובל 27/10/2016 | 19:51שלום אני מקבל את התרופה פבוקסיל במינון 100 מ"ג בשילוב עם אנאפרניל 150 מ"ג כטיפול בדיכאון עמיד כבר שבועיים וחצי כתוספת לאנפרניל שאותה אני לוקח כמה חודשים כעבור שבועיים מאז שהוספתי את הפבוקסיל הוא מוריד לי את החשק המיני ועושה לי בעיות בלהגיע לאורגמה, מה שמפריע לי ולחברה. האם יש תרופה אחרת במקום הפבוקסיל שאפשר לשלב עם אנפרניל או אלטרול שרוב הסיכויים לא תעשה את הבעיה ואוכל לטפל איתם בדיכאון עמיד? או שבכל זאת לנסות להמשיך עם התרופה פבוקסיל ולעלות מינון בשלב יותר מאוחר, כי אין הרבה מה לעשות עם דיכאון עמיד וזה השילוב בין היחידים שהפסיכיאטר הציע ואמר שיכול לעזורפתח בחלון חדש-
האמת היא ש..
הסובל 27/10/2016 | 19:54האמת היא שאין לי בעיה לסבול רק שמשהו יעזור כבר, רק חשבתי לשמוע את עצתך אם אפשר להחליף תרופה -
כי כאילו אני כל כך נואש
מתוסכל 27/10/2016 | 21:23אני נואש בגלל שעברתי כמה סוגי תרופות ועד שהגעתי לשילוב הראשון התרופתי שאולי יכול להצליח כבר אחרי שבועיים אין חשק מיני ואין הגעה לאורגזמה אז אני מתלבט אם לעבור תרופה ואם בכלל יש לאן לעבור משהו שיחליף את הפבוקסיל ודומה לו ויכול להשתלב עם אנפרניל או אלטרול כי כאילו זה הניסיונות האחרונים בטיפול בדיכאון עמיד ועוד תירוץ ללמה להחליף תרופה שעוד לא נצלתי עד המינון הגבוהה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 16:26לסובל שלום, אני בכל זאת הייתי מעלה את מינון הפבוקסיל עד 250 מ"ג ומורידה את מינון האנפרניל ל112.5 מ"ג (כדור וחצי). אם זה לא יעזור מוסיפה אביליפיי 2.5 מ"ג ומעלה עד 5 מ"ג. בנוסף הייתי מוסיפה במידה וניתן צינומל לפי רמות הדם של FT3. ייתכן שבהמשך מצב הליבידו ישתפר ואם לא אחרי השיפור ניתן לדבר על החלפות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 16:27למתוסכל שלום, כל מה שאוכל לומר זה קצת סבלנות. הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות זה לרוץ מתרופה לתרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
לרופאה
הסובל 31/10/2016 | 17:26הפבוקסיל מוריד לי את החשק המיני וזה קצת מפריע לי ולבת זוג למרות שזה קצת השתפר, השאלה היא אם המצב של החשק המיני לא ישתפר עוד אפשר להחליף את הפבוקסיל בתרופה אחרת שמשתלבת היטב עם אנאפרניל ואלטרול כאילו במקום הפבוקסיל, קיימת חייה שכזאת? אם כן תוכלי להגיד לי מהם האפשרויות שלי? ואפשרות לשילוב אחר בלי קשר לזה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2016 | 13:36לסובל שלום, כתבתי לך כבר שיש סיכוי שזה ישתפר. אם לא אז ניתן להחליף לאחר שהמצב שלך ישתפר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
היי ד"ר (לת)
אנונימי 31/10/2016 | 16:43היי ד"ר, כבר שנה שאני לוקח ציפלרקס 10 מג שחייה לציין לטובה שעזר לי מאוד, החזיר אותי לחיים השקטים . לאחרונה אני מרגיש אי שקט וחרדות אמנם לא בעוצמה של פעם אך עדיין . רופאת משפחה המליצה לי להגידל את הכדור ל15 מג והגדלתי כבר שבוע וחצי אך ללא שום שינוי . מתי הכדור אמור להשפיע לאחר העלאת המינון ? בברכה .פתח בחלון חדש -
תופעות לוואי
נוני 28/10/2016 | 13:18שלום, כמה זמן יכולות להמשך תופעות הלוואי של הפסקת נטילת רסיטל 40? כבר שבוע יש לי בחילות כאבי ראש. והקאות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 16:11לנוני שלום, 1. הפסקת את זה מהיום למחר? 2. רסיטל אמור לצאת מהדם תוך פחות מ5 ימים. מסיבה זו אני קצת בספק שהבחילות, כאבי הראש וההקאות הן מהפסקה זו גם אם עשית אותה בצורה פראית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה ואריפליי
אבי 31/07/2016 | 12:36שלום ד"ר רובין, חברתי סובלת מדיכאון והתקפי חרדה לעיתים. עד כה טופלה כך: 1. ציפרלקס 20 מ"ג לשלושה חודשים - לא עזר בכלל (חוץ מזה שהצליחה לישון בלילה). 2. שלושה חודשים של ויאפקס + סרוקוול 150 מ"ג XR - עזר, אבל לא מספיק. 3. כעת היא עברה לטיפול ב120 מ"ג סימבלטה (כבר 3 חודשים) והורדנו את הסרוקוול כי היא לא הצליחה להסתגל אליו (כל הזמן עייפות בלתי נסבלת גם לאחר חודשים של טיפול). הסימבלטה עוזרת לה מאוד, אבל עדיין המצב "עדין". מספיק שמשהו קטן קורה (משהו עצוב או מלחיץ) והיא נהיית עצובה מאוד, בוכה, או נכנסת ללחץ גדול מאוד. כדי לנסות לחזק את ההשפעה הפסיכיאטר נתן לה 5 מ"ג אריפליי (זה יעיל למצב הזה?). הבעיה שהיא כבר שבועיים(!) לא ישנה בלילה יותר מ4 שעות. כל הזמן חוסר שקט ותזזיתיות. גם כשהיא לוקחת את הכדור מוקדם בבוקר ואז בלילה היא לוקחת 2 בונדורמין או בונדורמין + 3 קלונקס - זה לא עוזר. היא פשוט לא יכולה לישון. 1. מה אפשר לתת לה כדי שהיא תוכל לישון? (גם ככה היא לא יכולה לקחת הרי בונדורמין יותר משבועיים ברצף) 2. האם היא תסתגל לזה? או שאולי היא לא תוכל לקחת אריפליי? 3. האם היא יכולה לקחת יחד את הסימבלטה והאריפליי? או שיש חשש שזה יפגע בדרך כלשהי ביעילות? (לא רוצים לקחת שום סיכון, אז בינתיים היא לוקחת אריפליי ב9 ורק ב11 את הסימבלטה) 4. במידה והיא לא תצליח להסתגל לאריפליי, מה השילוב המומלץ הבא? 90 מ"ג סימבלטה + 150 וולבוטרין? תודה מראש על הכלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/07/2016 | 22:20לאבי שלום, אני בהחלט ממליצה על הוספת האביליפיי אך במינון של 2.5 מ"ג (חצי כדור) בשילוב עם 1 מ"ג לוריבן, בלילה לפני השינה. ניתן להוסיף כמובן את הבונדורמין בשלב הראשון (כל עוד היא במצב זה ניתן לקחת את הבונדורמין ויש להפסיקו בהדרגה כאשר מצבה ישתפר). כפי שאמרתי אני ממליצה שתיקח את הסימבלתה בבוקר ואת האריפליי 2.5 מ"ג עם הלוריבן לפני השינה (זו ההמלצה של חברת התרופות). בשום פנים לא הייתי מוסיפה וולבוטרין כי זה רק יחריף את מצבה. במידה והיא לא תסתגל והשינוי לא יעזור צריך יהיה לדעתי להחליף את הטיפול אולי לשילוב של פבוקסיל עם אלטרול. האם תפקוד בלוטת התריס נבדק? בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
אבי 31/07/2016 | 23:29תודה על המענה המהיר! (ואינני מצפה שזה יהיה ככה תמיד...) תפקודי בלוטת התריס נבדקו והם תקינים בגבול התחתון (כלומר פעם ראשונה הם היו גבוליים, ואז הרופאה שלחה אותה שוב לבדיקות וזה היה בטווח התקין. ייתכן שזו הבעיה? אפילו שזה "תקין"?). 1. האם לא כדאי להשתמש במשהו אחר לצורך הרגעה חוץ ממשפחת הלוריבן / בונדורמין / קלונקס ? כי הם לא כל כך משפיעים והיא נוטלת אותם כבר שבועיים. 2. זה משנה אם היא לוקחת לוריבן או קלונקס? (שניהם בנזודיאזפינים אם אני מבין נכון) 3. מבחינת טיפול, מכיוון שהיא לא הגיבה כלל לציפרלקס, ויותר הגיבה לויאפקס, ועוד יותר לסימבלתה - זה נותן אינדיקציה שהיא מגיבה הרבה יותר לנוראדרנלין לעומת סרוטונין לא? האם לא כדאי לתגבר את המרכיב הזה בטיפול משולב עם סימבלתה על ידי תרופה שפועלת רק או בעיקר על נוראדרנלין? 4. כמה זמן יכול לקחת ההסתגלות לאריפליי? מתי נכון יהיה "להרים ידיים" ממנו? שוב תודה, אבי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/08/2016 | 20:29לאבי שלום, 1. אם ההערכים של תפקוד בלוטת התריס הם בגבול התחתון של הנורמה ובמיוחד הFT3, אז הייתי מוסיפה צינומל (T3) כמתגבר. המינון ההתחלתי הוא 0.025 מ"ג. חצי כדור כפול שניים ביום כמינון התחלתי. 2. ניתן להשתמש בפנרגן 25 מ"ג כפול שניים ביום כמרגיע נוסף. 3. קלונקס חזק מהלוריבן ובמובן מסויים כבד יותר ממנו, אך אין זה משנה. חשוב מה משפיע הכי טוב. 4. במידה והאי שקט הוא בגלל האביליפיי וימשיך גם אחרי שהמינון יורד ל2.5 מ"ג לפני השינה, הייתי מפסיקה אותו. במידה והפסקת האביליפיי תפסיק את האי שקט, ובמידה והוספת הצינומל לא יספיקו אז אולי יש מקום לנסות את הוולבוטרין. 5. לאריפליי אין זמן הסתגלות. או שזה עובד או שלא. בדרך כלל הוא משפיע תוך ימים ספורים. בברכה, דר' קרני רובין -
דבר נוסף
אבי 02/08/2016 | 08:24ממש תודה על המענה. בהמשך לדברים: 1. תפקודי בלוטת התריס הינם נמוכים כבר שנים. והדיכאון החל רק לפני שנה. האם למרות זאת זה יכול להיות קשור וכדאי לנסות טיפול תרופתי כפי שהמלצת, או שזה סימן שאין קשר? 2. אם היא תתחיל טיפול בבלוטת התריס וזה לא יועיל, יהיה אפשר להפסיק? לא עלול להיווצר תלות? 3. האם זה נכון שהפנרגן לא ממכר ולכן ניתן להשתמש בו גם לתקופה ממושכת יחסית ללא חשש? 4. מה המינון המקסימלי של פנרגן ליום? ולכמה זמן נמשכת ההשפעה? אנחנו מודים לך מאוד. כמובן שכל התרופות ניתנות ע"י פסיכיאטר אבל לצערי הוא לא זמין והמענה לא איכותי (מעבר לכתיבת מרשמים..) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/08/2016 | 15:51לאבי שלום, 1. תת פעילות של בלוטת התריס דורשת טיפול בכל מקרה. היא מזיקה לגוף ויכולה במשך הזמן ליצור דיכאון. אין פה שאלה של תלות, כשהבלוטה מפסיקה לפעול זה כמו שהפנקריאס מפסיק להפריש אינסולין. נוצרת תלות באינסולין?!! 2. הפנרגן אינו ממכר אך שימוש ממושך עלול לגרום לעיתים לתנועות לא-תקינות של הפנים והגפיים (פארקינסוניזם). פנרגן גורם בדרך-כלל רק לתופעות אנטיכולינרגיות קלות. תופעות לוואי קשות יותר מופיעות בדרך-כלל רק בשימוש ממושך או עם מינונים גבוהים בהרבה מהמקובל. 3. 50 מ"ג עד 3 פעמים ביום. משך ההשפעה הוא בין 8-16 שעות. בברכה, דר' קרני רובין -
הגיעו תוצאות הבדיקות
אבי 19/08/2016 | 20:15שלום ד"ר, בהתאם להמלצתך שהמחזקים הכי טובים לסימבלטה הם צינומל ו/או אריפליי. ביצענו בדיקת דם לתפקוד בלוטת התריס ואלו התוצאות: TSH - 1.01 T4 - 15 T3 - 4.8 האם זה תקין לחלוטין? או שעדיין צינומל מומלץ? שאלה חשובה נוספת: במידה והאריפליי 2.5 מ"ג + צינומל (במידה ותכתבי שלמרות התוצאות הוא מומלץ) לא ישפרו את המצב. אז אם זה לא יעזור אנחנו חושבים להוסיף מתגבר לנוראדרנלין (כי ברור שהוא עוזר, לציפרלקס היא לא הגיבה כלל, לויאפקס מעט יותר ולסימבלתה עוד יותר...) האם כדאי להוסיף וולבוטרין או אדרונקס? (אני יודע שוולבוטרין פועל גם על הדופמין ואדרונקס זה 100% נוראדרנלין לכן אני שואל מה דעתך)? ובאיזה מינון לקחת את הסימבלתה ובאיזה מינון (וכמה פעמים ביום) ולקחת את האדרונקס/וולבוטרין אם אנחנו עושים שילוב? (כרגע היא לוקחת רק 120 מ"ג סימבלתה) תודה רבה על כל העזרה! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/08/2016 | 21:25לאבי שלום, למרות שתפקוד בלוטת התריס תקין לחלוטין ומאחר ורמת הT3 היא די נמוכה הייתי מוסיפה רבע כדור פעמיים ביום של 25 מיקרוגרם (0.025 מ"ג) וחוזרת על תפקוד בלוטת התריס לאחר שישה שבועות. במידה וגם הוספה של אריפליי וגם הוספה של צינומל לא יעזרו הייתי מורידה את רמת הסימבלטה ל90 מ"ג ומוסיפה וולבוטרין 150 מ"ג. ניתן כמובן לתת במקום הוולבוטרין אנדרונקס. בברכה, דר' קרני רובין -
איך ליטול את התרופות
אבי 27/09/2016 | 16:33שלום ד"ר, כעת אנחנו מנסים לשלב סימבלתה (120) + 2.5 מ"ג אריפליי + רבע כדור צינומל פעמיים ביום. בנוסף היא לוקחת גלולה למניעת הריון מסוג "יאז". האם זה בסדר לקחת *בבת אחת* בבוקר: סימבלתה + רבע כדור צינומל. ובערב: חצי אריפליי + רבע צינומל + יאז ? מאוד מאוד קשה לה לקחת כדורים יותר מפעמיים ביום (נותן לה תחושה מתמדת של תלות) ולכן אנחנו שואלים אם ניתן לרכז באופן הזה את התרופות לפעמיים ביום. האם הנטילה שלהן יחד לא פוגעת ביעילות או משהו? בנוסף, היא כבר לוקחת שבוע רבע צינומל פעמיים ביום, ויש תופעות לוואי של גלי חום ועייפות. אחרי כמה זמן אמורים להסתגל? תוך כמה זמן אמורים לראות את ההשפעה של הצינומל על מצב הרוח? שאלה אחרונה - אם זה לא יעזור ונעבור לנטילה של 90 מ"ג סימבלתה + 150 וולבוטרין - האם ניתן ליטול אותם יחד בבוקר? והאם ניתן לקחת איתם במכה אחת גם את הגלולה? תודה רבה וחג שמח! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/10/2016 | 20:37לאבי שלום, לגבי היאז אנא שאל את הגניקולוג. לגבי השאר, ניתן לקחת את התרופות ביחד. נטען כי הצינומל יש לקחת אותו בנפרד אך מניסיוני ניתן לאזן גם אם לוקחים יחד. ניתן לקחת וולבוטרין עם הסימבלטה ביחד. לגבי הגלולה, תשאל את הגניקולוג. אבל הכוונה היא שאם אתה עושה שילוב זה, תמשיך עם הצינומל והאריפליי. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך השאלה
אבי 28/10/2016 | 02:09שלום ד"ר רובין, אז לאחר ניסיון של תגבור הסימבלתה (120 מ"ג) עם 2.5 אריפליי + רבע כדור צינומל פעמיים ביום, לא חל שיפור. כעת מנסים 90 מ"ג סימבלתה + 150 וולבוטרין. היית ממליצה לשלב עם זה עדיין את האריפליי והצינומל? או שאולי כדאי לנסות את הסימלתה עם הוולבוטרין לבד? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 16:05לאבי שלום, לדעתי בשילוב עם אביליפיי וצינומל. את האביליפיי גם ניתן להעלות ל5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם אין לפסיכיאטריה מענה עבור דיכאון עמיד?
גאיצ'וק 10/10/2016 | 19:00הי, אני קורא פה כל כך המון תלונות על מטופלים שהגיבו חלקית או בכלל לא לטיפול התרופתי, מתעניין בעיקר בדיכאון עמיד וקורא עליו באינטרנט חלקם גם אחרי אשפוז יום או אחרי המון מעברים בין קבוצות של תרופות, עכשיו יש כאלו שמאוד מתנגדים לנזעי חשמל למרות שאפשר להגיד שהוא טיפול בטוח לחלוטין, המשפחה שלי מתנגדת לטיפול ואני עצמי שוקל אותו אם לחיוב ואם לא, יש כלי נוסף לדיכאון עמיד שלא מוכר לי?, איך זה שלא פיתחו עדיין טכנולוגיה חדשה?, ואם כבר איכשהו נעבור לגרייה מגנטית, יש המון מטופלים שלא מגיבים לגרייה המגנטית, אז מה עושים לאור זאת, מי נותן מענה לאותם אלו המסכנים כמוני וכמו עוד כמה כאלו שכתבו פה בעבר שחוץ מלקבל 2300 שקלים מביטוח לאומי אין להם שקל לחיות, כל היום שוכבים במיטה בלי לתפקד ובלי לעשות כלום, לא מסוגלים לחוג איזושהי הנאה כלשהי אם בכלל קיימת, וכל יום שלהם נראה כגיהינום אחד שלם כואב ושורף, בנוסף לאור זאת שמעתי שקו טיפולי אחרון אחרי שלא מגיבים לכלום ושוקלים אם ללכת על נזעי חשמל, יש רופאים שיטפלו בתרופות קשב כמו ויויאנס למיניהם, אדרל, אולי סטרטרה, תרופות שבדרך כלל מגיבות היטב עם אלו הבעייתים, בנוסף לכל זה את ממליצה לנסות לפני סימבלתה או שילוב של פבוקסיל עם טרציקליים(כמו אלטרול או אנפרניל), נשארו לי ניסיונות אחרונים ואני לא כזה מאמין שכבר משהו יעבוד, למרות זאת אני ינסה, אבל מה עושים אם זה לא יעזור, פשוט הרופא מרים ידיים והמטופל רשאי לבקש חלילה המתת חסד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:44לגיאצ'וק שלום, מעולם לא הרמתי ידיים ממטופל. בדר"כ עם מספיק סבלנות, ניתן בסוף למצוא את הקומבינציה המתאימה, בתנאי שהמטופל מוכן לעבור את התקופה הראשונה הקשה של תופעות לוואי. בנוסף, איני סבורה שנזעי חשמל זה סוף הדרך. זה טיפול יעיל שמשנה ע"פ רוב את התגובתיות לתרופות. הבעיה היא שחייבים לתת אותו עם תרופות ומיד עם תום הטיפולים להעלות את המינון. יש בדרך עוד ארסנל שלם של תרופות שטרם הגיעו לארץ ואני תקווה שהן תגענה בעתיד הקרוב. בברכה, דר' קרני רובין -
תוכלי לציין שמות של תרופות שעדיין לצערנו לא הגיעו?
גיא 13/10/2016 | 23:06תוכלי לציין שמות של תרופות שעדיין לצערנו לא הגיעו? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 18:33לגיא שלום, סליחה על העיכוב במתן תשובתי זו. מעט התקשתי למצוא את הרשימה הזו שנראה לי שהיא ממצה. 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4. Levomilnacipram - Fetzima 5. Selegiline patch - Emsam חלק מהתרופות שלא זמינות לשימוש בארץ יכולות לסייע מאוד בטיפול במצבי דיכאון מורכבים. למשל, התרופה דסוונלפקסין – Pristiq, הינה בעלת השפעה מינימלית על התפקוד המיני (היא אפקסור משופצר). האגומלטין-Valdoxan הינה תרופה בעלת מנגנון פעולה ייחודי ועם השפעה מיטיבה על השינה. בברכה, דר' קרני רובין -
לרופאה היקרה בקשה אישית
ניצן 24/10/2016 | 20:26דוקטור קרני האהובה, יש מצב שיכניסו בקרוב את התרופות האלו שציינת לגיא לסל התרופות או לפחות בדרך מסויימת לייבא אותם לארץ אם זה אפשרי?, אם כן במה זה כרוך ואיך ניתן לעשות את זה? האם הם נותנות כלי עזר נוסף לפסיכיאטר על מנת להילחם ולהתגבר על דיכאון עמיד, משהו שעד העת הזאת לא היה לפסיכיאטר? 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4. Levomilnacipram - Fetzima 5. Selegiline patch - Emsam, יש אצלי פחד מזה שהבריטיליקס אצלי יום אחד יפסיק להשפיע. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 20:36לניצן שלום, תרופה צריכה קודם כל להירשם בפנקס התכשירים של מדינת ישראל, כפי שרשמו את הברינטליקס. דבר זה תלוי תחילה בחברת התרופות ובהמשך בבדיקות של משרד הבריאות לגבי התרופה. יש חברות שנמנעות מלרשום את התרופות בפנקס התכשירים מחישובים כלכליים. רק אחרי שתרופה נרשמת בפנקס התכשירים היא יכולה לעלות לדיון לגבי הכללתה בסל, בוועדת הרחבת הסל. ניתן לייבא באופן אישי תרופות באמצעות טופס 29 כפי שעשו לגבי האדרל ולגבי הוויואנס. רק בתי מרקחת ספורים מוכנים לעשות זאת אך אין כל בעיה במילוי הטופס. בעיה נוספת היא שכל עוד התרופה לא נרשמה, הבאתה דרך טופס 29 גורמת לכך שתהיה יקרה יותר. לגבי הפריסטיק, ידוע לי שהיא נרשמה והבאתה לארץ נתקעה בגלל מריבה בין שתי חברות ייבוא. אני תקווה שבעתיד הלא רחוק יתווספו תרופות יעילות שעובדות על מנגנונים אחרים. ידוע לי על מחקרים בכיוון זה. בברכה, דר' קרני רובין -
במה התרופות שציינת באות לידי ביטוי באופן השפעתם או ..
גיא 24/10/2016 | 23:50במה התרופות שציינת באות לידי ביטוי באופן השפעתם? במה שונה השפעתם מהתרופות שנמצאות בארץ? מה מיוחד בהם אם מבחינת התופעות לוואי ואופן ההשפעה לעומת תרופות שמוכרות לנו כאן? התרופות שציינת יכולות לתת תשובה עבור חולים רבים שהתרופות המקומיות בארצנו לא השפיעה אליהם או כמו שניצן אמר לי, התרופות האלו אם היו בארץ הם נותנות כלי נוסף לפסיכיאטר למלחמה בדיכאון העמיד? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/10/2016 | 17:53לגיא שלום, בעיקרון ידוע לי על שתיים מהתרופות: הפריסטייק - שהיא אפקסור משוכלל וכנראה יעיל יותר עם פחות תופעות לוואי עם השפעה מינימלית על התפקוד המיני. האגומלטין-Valdoxan שהינה תרופה בעלת מנגנון פעולה ייחודי ועם השפעה מיטיבה על השינה. שתי התרופות האחרות אינן מוכרות לי. ברור שכל תרופה מוסיפה אמצעי להאבק בדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
שווה לי לייבא תרופה כזאת לדיכאון עמיד?
גאיצ'וק 26/10/2016 | 22:08או שעדיף שאסתדר עם מה שיש לנו כאן? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/10/2016 | 12:15לגאיצ'וק שלום, לדעתי כדאי שבינתיים תמצה את מה שיש בארץ. יש סיכוי טוב שיתחילו לייבא גם את האחרים. בברכה, דר' קרני רובין -
ומתי הטיפול בגרייה מגנטית ייכנס לסל?
גיא 27/10/2016 | 17:49ומתי הטיפול בגרייה מגנטית ייכנס לסל? -
מעניין אותי לשמוע איך את מתעדכנת בתרופות
גיא 27/10/2016 | 17:53מעניין אותי לשמוע איך את מתעדכנת בתרופות חדשות שיוצאות בעולם ואיך את מחדשת וצוברת ידע חדש גם בטיפולים במחלות הנפש השונות וגם בתרופות?/ אפשר להגיד שאינטרנט זה גם אמצעי עזר לרופא? -
יש אתרים מחו"ל גם אם באנגלית או בכל שפה אחרת
גיא 27/10/2016 | 18:00יש אתרים מחו"ל גם אם באנגלית או בכל שפה אחרת שאת צוברת דרכם ידע או קוראת מחקרים על דיכאון וטיפולים בדיכאון ובמחלות נפש השונות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/10/2016 | 15:52לגיא שלום, מה אני נביא?! בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד