פורום פסיכיאטריה - עמוד 613
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אביליפיי
זיוה 04/02/2014 | 19:47שלום דר ביתי בת 29 חולת סכיזופרניה לא מאוזנת תפקוד טוב בהוסטל רק מחשבות רדיפה קשות לכן מנסים שילוב של אביליפיי עם הלידול שזו התרופה הקבועה ביחד עם ציפרלקס המינון של ההלידול 20 והאביליפיי 10 והמטרה לעלות אביליפי ואולי להוריד הלידול הבעיה שמאז האביליפיי היא סובלת יותר לדעתה וגם אני רואה שמצבה החמיר מבחינת הלך החשיבה והחשדנות שעוקבים אחריה אני דואגת האם תתכן החמרה עקב השילוב הנל?פתח בחלון חדש-
תשובה
דר' קרני רובין 11/02/2014 | 19:06לזיוה שלום, לדאבוני, בחולים אשר קיבלו תקופה ארוכה תרופות קונבנציונאלית כמו הלידול, האביליפיי יכול לגרום להחמרה. כנראה שחלק מהבעיה נעוץ בדרך התקשרות האביליפיי לרצפטורים שלאחר טיפול ממושך עם תרופות כמו הלידול אינן "גמישות דיין". נצפה כי אלו אשר מגיבים לא טוב לאביליפיי הם אלו אשר הגיבו בעבר לא טוב לגאודון והם כן מגיבים טוב לספריס. בברכה, דר' קרני רובין -
עמידות לתרופות
זיוה 11/02/2014 | 23:57מודה לך מאוד דר אבקש להפסיק את האביליפיי אך אני מיואשת לא נשארה תרופה שלא נוסתה עליה כי היא עמידה לתרופות בעבר הרחוק הזיפרקסה מאוד עזרה אך גרמה לטרדיפ והדיבור היה עקום. מה שנשאר זה לפונקס זה קצת קשה כי הרופא טוענת שהיא תשמין מאוד גם ככה היא עלתה מאז התרופות ליותר ממאה קילו שזה בעיה בפני עצמה האם שווה לנסות? כיצד אתן לה להמשיך לחיות עם מחשבה שכולם נגדה כולל אני שזה חדש ביותר כי אני האדם החשוב לה ביותר בעולם שוב תודה אגב מה זה ספריס לא שמעתי על זה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 16:43לזיוה שלום, ספריס היא תרופה אנטי פסיכוטית מהדור החדש. היא די דומה לזיפרקסה אך פחות משמינה ממנה. הייתי מנסה את הספריס לפני הניסיון עם לפונקס. בשעתו, במקרים של עמידות לתרופות נוירולפטיות טיפלנו בחשמל אשר כאילו עשה "ריסט" לרצפטורים. לאחר מכן היינו מקבלים תגובה טובה במינונים נמוכים יחסית. אני קצת בספק שהיום יסכימו לתת טיפול בחשמל למקרים מסוג זה. לא הייתי מרימה ידיים מאחר וכיום מנסים לפתח תרופות שעובדות במנגנון שונה וייתכן ואחת מהן תתאים לה. בברכה, דר' קרני רובין -
ספריס וחשמל
זיוה 21/02/2014 | 09:12שלום דר המון תודה ואת נוטעת בי תקווה אך אשמח אם אוכל לקבל עוד תשובות עד לתאריך ה26 בבוקר בו אני אמורה להפגש עם הרופא א. האביליפיי בהורדה כרגע ב . אני לא מצליחה לקרוא על כדור ספריס ובעבר כאשר ניסו זיפרסה היא חטפה טרדיפ בדיבור שעבר כשהפסקנו ג. גם אני חשבתי על חשמל כי עשו לה לפני 10 שנים וכך היר שוחררה לאחר אשפוז ארוך ד.היא צעירה מקסימה מתפקדת נקייה מסודרת מבשלת אך הסבל מהרדיפה לא מני ח לה היא לא מסוגלת לעבור ברחוב ה. מה אומר לרופא על הספריס ואיך אוכל לברר על חשמל המון תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/02/2014 | 16:29לזיוה שלום, לגבי הספריס, תאמרי לרופא שקראת על כך שקיימת תרופה כזאת שדומה לזיפרקסה אך עם פחות תופעות לוואי. מאחר והיא קיבלה כבר תרופות אחרות, אז הספריס בסל עבורה. אשר לחשמל, אולי כדאי לפנות לאותו מקום בו קיבלה אותו בעבר ולנסות לשכנע אותם שבעבר זה החזיר אותה לחיים ואיפשר את שיחרורה. באיזה אזור אתם גרים? בברכה, דר' קרני רובין -
ספריס וחשמל
זיוה 22/02/2014 | 08:26שלום דר אנו גרים באיזור שער מנשה ושם הטיפול היה במסגרת אשפוז . אני חיפשתי את המידע ואין שום מידע מלבד מקום אחד שהיה כתוב שזה פלואקוסטין ושם לא רשום נוגד פסיכוזה האם זה זה? בכל מקרה אני סומכת עלייך ואדבר עם הרופא אך אם זיפרקסה גרמה לטרדיפ עד כדי עיקום הדיבור יש מצב שספירס לא יגרום לכך? לגבי החשמל האם יש מקומות אחרים שלא קשורים לבית החולים בהם אני יכולה להתענין?אנו עשינו כל שביכולתנו רצנו איתה לפר ויצמן בתחלת הדרך ולכל מקום שחשבנו שיהיה מזור . לאורך שנים היתה יציבה עם ציפרלקס ואורפט שילוב שמאוד עזר והיא פיתחה עמידות וכל הנסיוניות כושלים וכל זה לא באישפוזים אלה במסגרת הוסטל והמון עזרה ועידוד שלנו היא לא אושפזה כ10 שנים מלבד אשפוז קצר לפני כשנתיים למתן גאודון שגם קשל וגם זקריקת אקספליון לא צלח .וכל זאת היא הולכת כמעט יום יום לתעסוקה מאוד מוכשרת וחכמה ונלחמת יום יום בתחושה קשה שאותו מקום עבודה יזיק לי ולחיי המון המון תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/02/2014 | 19:45לזיוה שלום, יש מקומות בודדים הנותנים את הטיפול באופן אמבולטורי אך אני לא מודעת לכך שזה באזורכם. אני גם לא יודעת באיזו קופת חולים אתם. ככלל, בשלוותה הטיפול ניתן באופן אמבולטורי וכן באיכילוב. ייתכן וצריך לברר זאת שברמב"ם או בהלל יפה יש טיפול אמבולטורי בחשמל. בברכה, דר' קרני רובין -
תופעות לוואי
shilgia 13/10/2016 | 15:23רציתי לדעת בבקשה מהן תופעות הלוואי של הספריס? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/10/2016 | 13:26לשלגיה שלום, מה הקשר של הספריס לשרשור? תופעות לוואי נפוצות ביותר -ישנוניות תופעות לוואי נפוצות - עלייה במשקל - תיאבון מוגבר - נמנום - חוסר מנוחה - תנועות איטיות ורעד - התכווצויות שרירים איטיות או ממושכות - סחרחורת - שינוי בטעם - התכווצויות שרירים לא רצוניות - תחושת נימול בלשון או בפה - עייפות - עלייה ברמת חלבוני הכבד תופעות לוואי שאינן נפוצות - מקרה של התעלפות - פרכוסים - תנועות שרירים לא נורמליות: אוסף של תסמינים הידועים כתסמינים אקסטרה-פירמידאליים (EPS (ויכולים לכלול אחד או יותר מהבאים: תנועות לא נורמליות של השרירים, הלשון או הלסת,התכווצויות שרירים איטיות או ממושכות, עווית שרירים, רעד (רעידה), תנועות לא נורמליות של העיניים, התכווצויות שרירים לא רצוניות, תנועות איטיות, או חוסר מנוחה - בעיות דיבור - דפיקות לב איטיות או מהירות שאינן נורמליות - חסם לב - לחץ דם נמוך בזמן עמידה - עקצוץ בלשון או בפה - לשון נפוחה או כואבת - קושי בבליעה תופעות לוואי נדירות - תסמונת נוירולפטית ממאירה (בלבול, ירידה או אובדן הכרה, חום גבוה, וקישיון שרירים חמור) - קשיים במיקוד העיניים תופעות לוואי עם שכיחות שאינה ידועה - עליה ברמת הסוכר בדם שסממניה-צימאון מוגבר,תיאבון מוגבר והטלת שתן תכופה - תגובות אלרגיות,הופעות זיהומים, הפרשת חלב מהשדיים, הגדלת השדיים, הפרעות בווסת, אי אונות בשלבי הטיפול המוקדמים, חלק מהאנשים עלולים להתעלף, בעיקר בזמן קימה ממצב שכיבה או ישיבה. בקשישים סביר יותר שזה יקרה. תופעה זו חולפת בעצמה בדרך כלל, אך אם לא, יש לדווח לרופא המטפל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפסקת סימלטה לצורך הריון
לירז 13/10/2016 | 10:48ד"ר קרני שלום, הייתי מטופלת שלך פעם ומאוד עזרת לי כשרשמת לי סימבלטה 90 מ"ג שנטלתי 5 שנים ברצף, לאחרונה ירדתי בהדרגה ל 60 מ"ג ואני מרגישה מצויין. סוף סוף הגעתי לשלב בחיים בו יש לי בן זוג אוהב ותומך ואנחנו רוצים להרחיב את המשפחה. אני כמובן חוששת להפסיק ליטול את התרופה לצורך כניסה להריון ואילו בן זוגי מאוד חושש שהדבר יפגע בעובר. אשמח לשמוע את דעתך... ד"ש חם לירזפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/10/2016 | 13:11ללירז שלום, ראשית, קבלי את ברכותיי. למיטב ידיעתי, אין סכנה בנטילת סימבלטה בזמן הריון. יש סכנה במצב דכאוני ובוודאי מצב דכאוני חרדתי בזמן הריון. הן סכנה לעובר בשל תזונה לקויה וזרימת דם לא תקינה מהשלייה והן לאם בגלל דיכאון חמור לאחר לידה. מסיבה זו, ההמלצה היא להמשיך בטיפול. ניתן לברר את הבטיחות לגבי נטילת תרופות בזמן בהריון במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 025082825. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דיכאון
קרן 10/10/2016 | 23:11שלום דר קרני, רציתי לדעת אם דיכאון דיסתימי הוא דיכאון כרוני? ואם זה אומר שצריך לקחת טיפול תרופתי כל החיים? וגם אם ציפרלקס 10 מג בדרך כלל יעיל לדיכאון כזה ? מבחינת המינון וסוג התרופה? מפחדת להתחיל את הטיפול - מהפחד שאאבד שליטה ומשהו חיצוני- חומר כימי ישלוט בי ולא אוכל להשתחרר ממנו לעולם. גם מפחדת מהתווית - של חולת דיכאון ועוד יותר -של חולת דיכאון כרונית. אודה לך מאוד על תשובה מהירה - ככל האפשר תודה מראש,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:56לקרן שלום, כיום מתייחסים לדיסתמיה כאל דיכאון לכל דבר ומטפלים בו כמו בדיכאון מג'ורי. השאלה היא האם הסבל שלך הוא קשה או שאת חשה שאת יכולה לחיות עם המצב. לדעתי, החיים הם קצרים וחבל לבזבז אותם על מאבק בסטיגמות וכותרות במקום להיפטר מהדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
דיסתימיה
קרן 13/10/2016 | 23:23תודה רבה על תשובתך המהירה!! האם ציפרלקס הוא בד"כ הטיפול בדיכאון כזה? והאם מינון של 10 מג בד"כ מספיק או שיש צורך להעלות? וגם לכמה זמן בד"כ צריך לקחת את הטיפול עד שיוצאים מהדיכאון? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/10/2016 | 12:38לקרן שלום, הטיפול והתגובה אליו הם מאוד אינדיווידואליים. יש שמגיבים טוב לציפרלקס, ויש שמגיבים טוב ללוסטרל ויש שמגיבים טוב לויאפקס או לסימבלטה וכו'. לגבי המינון זה תלוי בתגובה. משך הזמן שוב תלוי בתגובה של אותו מטופל ספציפי. בדרך כלל, התגובה היא תוך 4-6 שבועות. ממליצים להמשיך בטיפול לפחות חצי שנה לפני שמנסים להוריד אותו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רמוטיב
אהובה 12/10/2016 | 02:44ד"ר קרני רובין המקסימה! חלפו 3 שבועות מאז התחלתי לקחת רמוטיב 500. אינני חשה בהבדל מהותי להוציא משהו אחד שאשמח לשתף אותך ולשמוע את דעתך. בשעות הערב המאוחרות, סביב 22 או 23, יש לי למשך כשעה משהו שאינני מצליחה למצוא מילים כדי לתארו... מין סוג של התרוממות נפשית, התרגשות (טובה) בחזה, מצב רוח יוצא דופן, כאילו משהו נפתח בי ובליבי. זה ההפך הגמור מהדכדוך היומיומי המוכר. לצערי חווייה מרגשת זו נמשכת כחצי שעה/שעה (אז אני נכנסת למיטה ולמחרת בבוקר שוב הכל אפרורי). נתקלת בתופעה הזו? מה משמעותה? האם יש מקום להמשיך עם הרמוטיב? תודה רבה, אהובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 15:30לאהובה שלום, בהחלט יש מקום לנסות להמשיך עם הרמוטיב. הדיכאון בדרך כלל נסוג מהערב כלפי הבוקר. כלומר בהתחלה נעשה יותר טוב בלילה ובהדרגה השעה שנעשה יותר טוב הולכת ונעשית מוקדמת יותר. הייתי מנסה להמשיך עם רמוטיב לפחותעוד שבועיים שלושה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה!
אהובה 17/10/2016 | 00:52תודה רבה על התקווה! את אדם יוצא דופן!
-
-
כאבי ראש חזקים
מורן 30/09/2016 | 19:56שלום רופאה יקרה אני נוטלת 60 פריזמה 600 טגרטול כבר שנה פלוס לאחרונה החלו כאבי ראש חזקים כמעט כל היום בהפוגות הייתי בטיול ושכחתי לקחת תרופות ובאותו יום לא היה לי כלל כאב ראש אני סובלת מדיכאון וחרדות והתקפי זעם שנעלמו עם הטגרטול ואוסידי מה עלי לעשות אני כמעט בטוחה שהכאבים זה מאחד הכדורים אך לא יודעת מה האם תוכלי לעזור לי בבקשה זה מאוד מטריד אותי תודה רבה ושנה טובה!פתח בחלון חדש-
מיון
מורן 03/10/2016 | 17:25הייתי אתמול במיון עשו לי סיטי ראש ובדיקות דם ועדיין הראש כואב מאיזו תרופה זה יכול להיות את הטגרטול הורדתי מ600 ל400 ופרוזק 60 יש משהו שאוכל לעשות להפסיק את הכאבים עשיתי ניסוי ועוד יום לא לקחתי תרופות והראש כלל לא כאב -
ד"ר יקרה
מורן 16/10/2016 | 19:11עדיין לא ענית לי מה3 לחודש אשמח אם תעני תודה מראש מורן -
מה 30 לספטמבר
מורן 16/10/2016 | 19:12צצצ
-
-
שינוי תרופתי רצוי
נועה 04/10/2016 | 23:44שלום רב, אני סובלת מOCD קשה ולצערי החלפתי המון תרופות כבר, הלכתי לרופאים ואני כבר מיואשת מהמצב. רציתי לשאול כיום אני לוקחת ליתיוo כתרופה שהיא מייצבת ומגבירה את ההשפעה של התרופה האנטי דכאונית ואני רוצה לעשות שינוי מפריזמה לפאקסט או פבוקסיל מה מביניהם יעיל יותר לאוסידי? ולא גורם לעייפות כי אני ממש סובלת מזה? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 11/10/2016 | 12:56לנועה שלום, אינני יכולה לענות על שאלתך מאחר ולא כתבת כמה פרוזק את מקבלת ומאחר ולא ברור לי מה זה המושג של חוסר יציבות רגשית. יתרה מכך, למה נועדו ה- 300 מ"ג ליתיום? זה לתגבור? כי זה וודאי לא לייצוב המצב. בדרך כלל פרוזק אינו גורם לעייפות ואילו סרוקסט (פרוקסיטין) גורמים בתחילה לעייפות קשה וגם הפבוקסיל יכול לגרום ליותר עייפות. כדי להחליט מי מכולם מתאים צריך לבדוק אותך ולקבל אנמנזה כמו שצריך. אנא פני לפסיכיאטר להתייעצות נוספת. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה נוספת
נועה 12/10/2016 | 17:01היי, אני לוקחת פרוזאק 40 מ"ג ואת הליתיום נתנו לי כמייצב כך הרופא אמר מאחר ותרופות מייצבות אחרות לא התאימו לי, ואת הפרפאנן הוסיפו לי כי התלוננתי על ישנוניות. אינני יודעת אם כל השילוב הזה נכון אבל הליתיום עוזר לי לישון טוב וגם פחות יש תנודות במצב רוח. שאלתי היא מה דעתך על כל השילוב הזה ? ומבחינה רפואית למה משמשים הליתיום והפארפנן ומה תופעות הלוואי השכיחות שלהם? -
לא להאמין שגם ביום כיפור
צחי 12/10/2016 | 20:35אנשים נכנסים למחשב/ סמראטפון וכותבים על תרופות ומחלות.. ומחללים את היום הקדוש הזה..! שלא יצפו לישועות רבות. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 15:54לנועה שלום, הליתיום היא תרופה לייצוב מצב הרוח. היא תרופה שמאזנת חולים מאנים דפרסיביים וממש רוקנה את בתי החולים הפסיכיאטריים. אמורים לתת ליתיום בכמות שתגרום לרמת הדם להיות 0.7-1.0. בדרך כלל זה 600 מ"ג פעמיים ביום. 300 מ"ג ניתנים ע"י אלו שמאמינים בכך שזה גורם לתגבור נוגדי דיכאון. פרפנאן הוא כדור אנטי פסיכוטי יחסית עם מיעוט תופעות לוואי שמרגיע והרבה פעמים מרדים. יש המתנגדים לשילוב של SSRI's עם ליתיום. למיטב ניסיוני, אין בכך הרבה היגיון. את מקבלת אינו מומלץ בלשון המעטה. השילוב של SSRI's עם פרפנזין מניסיוני, אין עמו בעיה אך נטען שהוא מעלה את רמת ה-SSRI עד פי 5. אולי אצלך זה דווקא עובד לטובה כי לטיפול ב-OCD דרושות רמות גבוהות של SSRI's. מכל מקום, עם הצלחה אני לא מתווכחת. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה מכל הלב
נועה 16/10/2016 | 15:59אני מודה לך מכל הלב על כל המידע שיהיה חג שמח
-
-
מתי הרופא נאלץ להרים ידיים בדיכאון עמיד?| בפעם האחרונה מצטער שאני משגע ועדכון קטן
דודי בפעם האחרונה 06/10/2016 | 18:49הי דוקטור\בפעם האחרונה, ממש מצטער שאני משגע, אני פשוט סובל מהשיתוק הדיכאוני הזה ואחרי המון זמן תחת טיפול פסיכיאטרי תרופתי אין הרגשת שינוי או הטבה וגם אחרי טיפול פסיכותרפי ארוך, פשוט מרגיש שאני קבור מתחת לקבר עמוק ומנסה לצאת אבל תקוע שם או דימוי אחר לגיהינום או שריפה שמנסים לצאת אבל היא שואבת אותך בחזרה ואוכלת אותך או יחד עם חומצה שאוכלת אותך, ועדכון קטן: הרגע לקחתי קונצרטה ואני מרגיש קצת הקלה מצד הדיכאון, אבל זה רק זמנית ועוד מעט הגיהינום יחזור בחזרה, כמו שאמרתי השתמשתי בפבוקסיל(100 מ"ג),ציפרלקס 20 מ"ג, ויאפקס 300 מ"ג ,מרוניל 300 מ"ג, וולבוטרין 450 מ"ג, אני יודע שהיה מעבר שגוי בין הפבוקסיל לציפרלקס כי היה אפשרי לעלות את הפבוקסיל פי 2 ומשהו יותר רק שבדיוק עברתי לרופא אחר והוא החליט למרות זאת לעבור לציפרלקס. כרגע עם מרוניל 150 מ"ג בשילוב פבוקסיל 100 מ"ג החל מלפני כמה ימים ללא הרגשת שיפור או הטבה, אני יודע שאפשרי להוריד בחצי את המרוניל ולהוסיף משהו כמו עוד 100 מ"ג פבוקסיל כדי שיגיע ל200 לפחות. אחרי זה אנסה בשילוב אלטרול במקום מרוניל ואם לא יעזור אנסה סימבלתה עד 120 מ"ג ולא תהיה השפעה אוריד ל90 ואנטול תוספת של 150 מ"ג וולבוטרין בפעם האחרונה בבקשה תצילי אותי לפני שאני פונה לנזעי חשמל בלא ברירה, אני כבר חסר אמונה ופסימי ופסיבי בלי תקווה כחלק מהדיכאון השאלה שהכי מסקרנת אותי היא מה עושים אחרי השילובים האלו? לאן פונים? מתי אומרים מיצינו את התרופות אין עוד אפשרויות או סיכוי להגיע להטבה תחת תרופות לבד וצריך לפנות לגרייה מגנטית או נזעי חשמל בגלל שניסינו כל דבר אפשרי מצד התרופות? במילים אחרות מתי הרופא נאלץ להרים ידיים? והכי חשוב אם וכאשר יש לך עוד הצעה או המלצה למשהו נוסף שניתן לנסות לגבי הטיפול התרופתי, בדגש על תרופות אחרות או שילוב תרופות שלא ידועים לי ולא הזכרתי, תכתבי לי בבקשה, תצילי אותי דוקטור יקרה, אני סובל סבל רב וייסורים, הרופאים הרימו ידיים, אני לא מרגיש שיש לי כבר סיכויים לצאת מהגיהינום השחור הזה, קבור חי תחת בור ומנסה לצאת אל האור רק שתמיד שוקע שוב בחזרה בגלל ההפרעה במצב הרוח.פתח בחלון חדש-
בבקשה אני מתחנן תפרטי לי את השילובי תרופות הבאים?
דודי 06/10/2016 | 18:54אני יודע שיש עוד המון אפשרויות לשילובים אחרים שניתן לנסות ואני יודע שאת תגידי כך, רק בבקשה במקום שאני אגיד ואני יודע שיש המון אפשרויות לשילובים אחרים מוצלחים וחושב שהרופא יודע את זה, אני כבר ממש לא מאמין בזה שהרופא יודע משהו וזה לא רק רופא מסויים, זה עשרות פסיכיאטרים שלא מבינים כלום בדיכאון עמיד ובשילוב תרופות שיכולות לפתע להשפיע, תפרטי לי אותם בבקשה את הקומבינציות והשילובים האחרים הנוספים שלא הוזכרו לטיפול אפשרי בדיכאון עמיד -
כדאי לנסות ברינטיליקס כמוצא אחרון
אחד בעניין הדיכאון העמיד 07/10/2016 | 18:59סליחה שאני נדחף אבל כדאי לנסות ברינטיליקס כמוצא אחרון? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 21:23לדודי שלום, אינני זוכרת אם אביליפיי השפיע עלייך לרעה או שלא נוסה. אם לא נוסה הייתי ממליצה על צירופי לפבוקסיל 200-250 מ"ג וXRאנפרניל 112.5 מ"ג ו2.5-5 מ"ג אביליפיי. בנוסף, במידה ותפקוד בלוטת התריס הוא גבולי, הייתי מוסיפה T3 לקוקטייל. במידה וזה לא עובד, כאמור הייתי מחליפה את האנפרניל באלטרול. עם כל הרצון הטוב דודי, אי אפשר להמשיך ולהמליץ בצורה כזו. צריך ללכת שלב אחרי שלב. יש מקרים למשל שמגיבים לשילוב של נוגדי דיכאון עם מודפיניל (פרוויג'יל) אשר בדומה לריטלין הוא מעורר. יחד עם האמור, נראה לי שהפחד שלך מנזעי חשמל אשר יש להם פחות תופעות לוואי מאשר לתרופות, הוא מופרז, בלשון המעטה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 21:46לאחד בעניין הדיכאון העמיד שלום, במקרים עמידים בדר"כ הברינטליקס אינו עוזר אך כמובן שכדאי לנסות אותו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
דודי 13/10/2016 | 21:59עובר עליי גיהינום שלם, אני לא עובד ולא לומד וכל היום רואה טלוויזיה בלי להבין מה אני רואה, אני יותר חולם ונמצא בעולם אחר, עולם של סבל וייסורים, עולם גיהינום את יכולה להגיד לי בבקשה מה עושים אחרי שהשילובים שהצעת לא הביאו לשיפור הרצוי? סימבלטה פבוקסיל עם אנפרניל פבוקסיל עם אלטרול, תני לי עוד כמה אפשרויות לנסות בבקשה דוקטור תצילי אותי, אני לא סומך כבר על אף פסיכיאטר -
בבקשה ד"ר
דודי 13/10/2016 | 22:19אני לא יודע מה כבר אפשר לעשות אם כל הטיפולים עד עכשיו לא עזרו לי כולל מה שהצעת לי: סימבלטה פבוקסיל עם אנאפרניל פבוקסיל עם אלטרול, נמצטער שזה חוזר על עצמו אבל זה יכול למנוע שאלות נוספות של חולה דיכאון עמיד שלא מגיבים לתרופות, מה ניתן לעשות אחרי התרופות הנ"ל, איזה שילוב תרופתי אפשרי, בבקשה תני לי אפשרויות נוספות. -
תעזרי לי ד"ר אני כל היום בוכה
דודי 13/10/2016 | 22:20עובר עליי גיהינום, אני כל היום שוכב במיטה או רואה טלוויזיה, אני סובל ולא מתפקד, בלי בת זוג, בלי לימודים, בלי לתפקד ובטח שבלי עבודה, אני בוכה בלי סוף וגם עכשיו כשאני מקליד לך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 15:57לדודי שלום, אנא פנה לייעוץ פסיכיאטרי נוסף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שימוש ברלקסין
שלומי 12/10/2016 | 21:05ערב טוב.אימי בת 88 הפסיקה ליטול לוריוון לאחר שנים .הפסיקה בהדרגה.היו קצת תופעות של בלבול. שלשום התחילה ליטול רלקסין על בסיס ולריאן .המטרה לשינה יותר רגועה .האם מותר יחד עם הרסיטל שנוטלת בבוקר כתרופה קבועה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 15:55לשלומי שלום, למיטב הבנתי מותר, במידה וזה עוזר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה על תופעות לוואי ולוסטרל
אפי מנדל 12/10/2016 | 10:21שלום וברכה, שתי שאלות ידוע שלוסטרל מעכבת אורגזמה בתופעת הלוואי שלה רציתי לדעת האם כמה שהמינון יהיה גבוה יותר - כך האורגזמה בעצם תתעכב יותר? או שזה לא משנה אם אקח מינון של 50 או 150 מ"ג? עוד שאלה אם פאקסט 60 מ"ג גרם לי לאפיזודה פסיכוטית - האם גם לוסטרל 200 מ"ג יגרום לפסיכוזה? או שאלו תרופות אחרות? הרי שניהם SSRI.. (יש לציין שהלוסטרל נלקח יחד עם 150 מ"ג למיקטל) ושאלה אחרונה - האם יש סיכוי גבוה יותר להשמנה כשאתה נוטל לוסטרל ואבילפיי ביחד מאשר שאתה נוטל רק לוסטרל? (מדובר על מינון 5 מ"ג אבילפיי ו150 מ"ג לוסטרל), ואם כן - מה מנגנון עלייה במשקל? השפעה על חילוף החומרים או עלייה בתיאבון? תודה מראש וחתימה טובה..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 15:35לאפי מנדל שלום, למיטב ידיעתי התגובה איננה תלוית מינון, ייתכנו כאלה שכבר על מינון נמוך תופיע להם ההפרעה המינית ואחרים שרק במינון גבוה ועוד אחרים שלא יסבלו מכך. זה מאוד אינדיבידואלי. לקיחת 200 מ"ג לוסטרל גם ללא למיקטל ובוודאי עם 150 מ"ג למיקטל יכולה לגרום למאניה באותה מידה שהפקסט גרם לכך. דרך אגב, רק 150 מ"ג למיקטל יכול גם הוא לגרום לכך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל, המשך לשאלה שלא נענתה
לי 06/10/2016 | 12:53היי לאחר 8 שנים עם ציפרלקס מוצלחות ביותר שהפסיקו ביום אחד, עברתי ללוסטרל 6 שבועות לוקחת אותו, 3 שבועות נמצאת על 150 בנוסף קלונקס אחד ליום, לא אוכלת כל היום ללא תאבון רק בערב יכולה לאכול, ניסיתי לרדת לחצי קלונקס כל תופעות החרדה חזרו וגם מצב רוח ירוד. בחילות דפיקות לב, כמה זמן מאז העלאת מינון צריך לחכות? מה החלופה שיכולה להיות ללוסטרל לחרדה תמידית חוסר תאבון, דפיקות לב וזרמים אודה לך מאוד אני ממש מיואש והרופא שלי טוען שצריך להמתין עוד.....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/10/2016 | 13:51ללי שלום, למה הפסיקו את הציפרלקס ועוד בבת אחת אחרי 8 שנים? מכמה קלונקס ירדת לחצי כדור? בעקרון, לאחר 3-4 שבועות אם אין התקדמות עם 150 מ"ג אני ממליצה על העלאת המינון ל200 מ"ג ואם זה לא עוזר לאחר חודש עד 6 שבועות להחליף את התרופה לא בבום אלא בהצלבה. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה לדר קרני
לי 11/10/2016 | 14:29הציפרלקס הפסיק לפעול בבת אחת, ירדתי ממנו בהדרגה אני 3.5 שבועות על 150 לוסטרל וקלונקס אחד ביום. בימים האחרונים יש שיפור איך אדע אם זה מהקלונקס או מהלוסטרל כמה זמן לחכות מאז שעליתי ל150 כדי שאתחיל לרדת בקלונקס ולראטת אם הלוסטרל עובד. איך יורדים מכדור 0.5 קלונקס אחרי חודש וחצי? גמר חתימה טובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 15:26ללי שלום, לאחר שלושה שבועות על לוסטרל 150 מ"ג, אם חל שיפור משמעותי נשארים על מינון זה עוד שלושה שבועות. לאחר מכן, אם אין חרדות מורידים קלונקס לחצי ולאחר 5-7 ימים לרבע ולאחר עוד שבוע מפסיקים. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד