פורום פסיכיאטריה - עמוד 614
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לוסטרל, המשך לשאלה שלא נענתה
לי 06/10/2016 | 12:53היי לאחר 8 שנים עם ציפרלקס מוצלחות ביותר שהפסיקו ביום אחד, עברתי ללוסטרל 6 שבועות לוקחת אותו, 3 שבועות נמצאת על 150 בנוסף קלונקס אחד ליום, לא אוכלת כל היום ללא תאבון רק בערב יכולה לאכול, ניסיתי לרדת לחצי קלונקס כל תופעות החרדה חזרו וגם מצב רוח ירוד. בחילות דפיקות לב, כמה זמן מאז העלאת מינון צריך לחכות? מה החלופה שיכולה להיות ללוסטרל לחרדה תמידית חוסר תאבון, דפיקות לב וזרמים אודה לך מאוד אני ממש מיואש והרופא שלי טוען שצריך להמתין עוד.....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/10/2016 | 13:51ללי שלום, למה הפסיקו את הציפרלקס ועוד בבת אחת אחרי 8 שנים? מכמה קלונקס ירדת לחצי כדור? בעקרון, לאחר 3-4 שבועות אם אין התקדמות עם 150 מ"ג אני ממליצה על העלאת המינון ל200 מ"ג ואם זה לא עוזר לאחר חודש עד 6 שבועות להחליף את התרופה לא בבום אלא בהצלבה. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה לדר קרני
לי 11/10/2016 | 14:29הציפרלקס הפסיק לפעול בבת אחת, ירדתי ממנו בהדרגה אני 3.5 שבועות על 150 לוסטרל וקלונקס אחד ביום. בימים האחרונים יש שיפור איך אדע אם זה מהקלונקס או מהלוסטרל כמה זמן לחכות מאז שעליתי ל150 כדי שאתחיל לרדת בקלונקס ולראטת אם הלוסטרל עובד. איך יורדים מכדור 0.5 קלונקס אחרי חודש וחצי? גמר חתימה טובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 15:26ללי שלום, לאחר שלושה שבועות על לוסטרל 150 מ"ג, אם חל שיפור משמעותי נשארים על מינון זה עוד שלושה שבועות. לאחר מכן, אם אין חרדות מורידים קלונקס לחצי ולאחר 5-7 ימים לרבע ולאחר עוד שבוע מפסיקים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מינונים נכונים לשילובים של מרוניל יחד עם פבוקסיל
דודי 24/09/2016 | 22:33שבוע טוב, הרופאה החליטה שהיא נותנת לי ליטול יחד תרופות(מרוניל ופבוקסיל), בינתיים זה מינון לא וודאי ולא קבוע עד שהיא לאט לאט תעלה למקסימום. רק רוצה וידוי למינונים הנכונים שצריך לתת תחת שתי תרופות שניטלות יחד כשילוב, מה המינון הנכון לכל תרופה אבל חשוב להגיד כשהם ניטלות יחד ואני מתכוון לשתי התרופות הנל(פבוקסיל ומרוניל) ומה המינון המקסימאלי שניתן לתת לכל אחת אבל כשילוב, כאם אם נוטלים כל תרופה לבד זה ברור שאפשר להגיע למינונים הרבה יותר גדוליםפתח בחלון חדש-
לכן אני מתכוון למינון מקסימאלי יחד כשילוב
דודי 24/09/2016 | 22:34לכל תרופה בנפרד אבל שנלקחות יחד כשילוב -
את חושבת שהרופאה עשתה בשכל עם השילוב הנ"ל
דודי 25/09/2016 | 14:00או שהיה אפשר לעשות שילוב אחר עם אפקט יותר גבוהה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/09/2016 | 14:53לדודי שלום, המינונים הם מאוד אינדיבידואליים. זה שילוב מנצח. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה לפני גרייה מגנטית
דודי 25/09/2016 | 15:45אכן ראיתי מהודעות בפורמים תשובות שלך שאת מאוד מכירה וממליצה על השילוב, עדיין אני לא יודע מהם המינונים, כי יכול להיות שהגעתי לרופאה טובה והכל טוב ויפה אבל היא לא תדע לתת את המינונים הנכונים ולכן אני שואל אותך כדי לדעת מה ממוצע המינונים כשהשילוב של שתי התרופות ניתן ביחד ועד כמה ניתן לעלות במינון עד למקסימום ומה המינון המקסמיאלי? עכשיו זה נראלי ניסיונות אחרונים כי כנראה אחרי זה אני משלם איזה כמות כסף כדי לעבור גרייה מגנטית אלא אם כן אחליט על מכות חשמל או שיש עוד שילובים יותר מנצחים וחזקים ואפקטיבים ממרוניל עם פבוקסיל ואת יכולה לציין אותם כי אולי אדבר עם הרופאה -
בבקשה תצייני לי את התרופות הבאות שאפשר לשלב
דודי 25/09/2016 | 15:48בבקשה תצייני לי את התרופות הבאות שאפשר לשלב לפני שאני שם כמות כסף על גרייה מגנטית(כסף של חייל משוחרר לא בא ברגל), לכן אני צריך שתעזרי לי לפני שאני מקבל את הגרייה מגנטית, רוצה לנסות ניסיונות אחרונים עם תרופוות ולכן רוצה לדעת את האפשרויות -
ולמרות הכישלונות עם כמה תרופות יש סיכוי?
דודי 25/09/2016 | 16:19יש סיכוי למרות כמה כישלונות שהשילוב של מרוניל עם פבוקסיל ישפיע או סימבלתה? למרות שאומרים שמעבר לעוד תרופה מקטין את הסיכוי להשפעה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/09/2016 | 22:43לדודי שלום, לדאבוני היום זה עניין של ניסוי ותהייה מאחר ואין דרך לבדוק את רמת האנפרניל בדם. בדרך כלל מינון האנפרניל SR הוא 112.5 מ"ג (כדור וחצי של 75 מ"ג) ושל כ250 מ"ג פבוקסיל. במידה ומופיעות תופעות לוואי שמחשידות לרמת גבוהה מידי של האנפרניל, יש להוריד את הפבוקסיל ב50 מ"ג. ניתן לעשות אותו שילוב גם עם אלטרול שהוא שילוב יותר מרגיע. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/09/2016 | 22:44לדודי שלום, ניתן להוסיף לשילוב גם אביליפיי 2.5-5 מ"ג בערב וכן תלוי בבדיקות בלוטת התריס ניתן להוסיף T3 (צינומל). בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/09/2016 | 22:45לדודי שלום, יש בהחלט סיכוי. בברכה, דר' קרני רובין -
במידה וזה לא עוזר השאלה הכי גדולה
דודי 26/09/2016 | 12:01ד"ר מתי אומרים צריך לעבור לפתרון הבא כי לא הולך עם התרופות ומיצינו את העניין? יש לך עוד רעיון תרופתי שכדאי לנסות לפני שהולכים לפתרון הבא(גרייה מגנטית או נזעי חשמל), אל אם כן את אומרת שאחרי שילוב של פבוקסיל עם מרוניל במידה ואין הטבה עוברים לפתרון הבא וזה במידה וניסינו המון אפשרויות של תרופות כולל סימבלתה וונלה -
אלטרול ביחד עם מה
דודי 26/09/2016 | 12:03לגבי השילוב השני שציינת ואני אינני מכיר אותו, למה התכוונת שמשלבים עם האלטרול? -
חשוב להגיד שיש שיפור ניכר בתסמינים עם קונצרטה
דודי 26/09/2016 | 12:05בתסמיני הדיכאון יחד עם העייפות כשאני לוקח קונצרטה, על סמך זה הרופא חשב שאולי וולבוטרין יוכל לעזור, אבל לצערי לא הייתה השפעה תחת וולבוטרין(300-450 מ"ג) -
הוולבוטרין ניתן למשך שלושה חודשים בערך
דודי 26/09/2016 | 22:23ולצערי הרב לא השפיע -
דוקטור אני זקוק לעזרה, אני עלול מרוב ייאוש ליצור מחשבות אובדניות
דודי 27/09/2016 | 21:32לא יודע מי יוכל לעזור לי במצבי, דוקטור אני זקוק לעזרה, אני עלול מרוב ייאוש ליצור מחשבות אובדניות וחלילה שלא אממש אותם. -
פשוט וקל כמו המון כותבים בפורום
דודי 27/09/2016 | 21:50אינני הגבתי עד עכשיו לטיפול תרופתי -
התכוונתי אם יש טיפול נוסף שהיית ממליצה לפני מעבר לדבר הבא
דודי 29/09/2016 | 00:14התכוונתי אם יש טיפול נוסף שהיית ממליצה לפני מעבר לדבר הבא שהוא גרייה מגנטית או נזעי חשמל, ראיתי אצלך למטה שענית למישהו שניתן להוסיף וולבוטרין לסימבלתה, יש דברים נוספים שאפשר לעשות, ומה המינונים הנכונים לשילוב וולבוטרין עם סימבלתה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/10/2016 | 20:08לדודי שלום, אינני יודעת מה זה המון תרופות ואני לא יודעת מה זה נקרא אצלך למצות את התרופה. למשל, סימבלטה, באיזה מינון קיבלת, במשך כמה זמן. לגבי שאלתך, מתי כדאי לעבור לניסיון תרופתי חדש, זה לאחר טיפול במשך כ-6-8 שבועות במינון מקסימלי. האלטרול הכוונה שלו במקום האנפרניל, אלטרול יחד עם פבוקסיל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/10/2016 | 20:13לדודי שלום, ראשית אינני מבינה אתה שואל 15 שאלות במקום לשאול את הכל בבת אחת. שנית, יש קומבינציות שונות ובכדי להמליץ על אחת, יש צורך לדעת מה קיבלת קודם וכיצד הגבת. לדעתי, כדאי לך לקבל חוות דעת פסיכיאטרית נוספת כי לא ניתן לייעץ לך בצורה כזו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה לפני גרייה מגנטית ונזעי חשמל
dudi 05/10/2016 | 22:53דוקטור מתי אפשר להגיד ניסינו את כל אפשרויות התרופות וקומבינציות ושילובים, צריך לעבור לדבר הבא שזה נזעי חשמל או גרייה מגנטית? , כרגע אני מקבל 150 מ"ג מרוניל בתוספת 100 מ"ג פבוקסיל, מה את חושבת על המינון הזה כהתחלה, עד שאגיע שוב לפסיכיאטר חודש הבא ואם בכלל הוא ישנה לי מינון וירצה לשנות? חוץ מסימבלטה יחד עם וולבוטרין כשילוב ואנפרניל ופבוקסיל כשילוב שני או אלטרול, מה עוד אפשר לנסות לשלב לפני שאני מתחיל טיפול בגרייה מגנטית? -
לא ניסיתי עדיין:
דודי 05/10/2016 | 22:58ניסיתי פבוקסיל עם אנפרניל במינון 100 מ"ג פבוקסיל כשתי כדורים ו150 מרוניל, סימבלתה לא ניסיתי עדיין, אבל מה הלאה בבקשה אחרי סימבלתה 90 מ"ג עם שילוב של וולבוטרין 150 מ"ג, לקחתי בעבר וולבוטרין לבד 300-450 מ"ג, אחרי זה כבר עוברים לנזעי חשמל או שאפשר לנסות עוד משהו, כמובן רק אם במידה וזה יעיל לטיפול בדיכאון מסוג עמיד. -
בבקשה תעזרי לי דוקטור, הדיכאון השתלט לי על החיים
דודי 05/10/2016 | 23:00לאט לאט אני מתחיל להשתגע, רק שלא אפתח מחשבות אובדניות -
בבקשה דוקטור אני מבקש לעזרה אחרונה, אני מתחנן
דודי 05/10/2016 | 23:18מצטער שזה לא באשכול יחיד, אני פשוט ממורמר סובל מהדיכאון, מגעיל לי, הפסיכיאטרים מרימים ידיים ממני למרות שלא ניסיתי דברים אחרים מבחינת תרופות חוץ מאשר מרוניל עם פבוקסיל במינונים שציינתי(2 כדורים מכל תרופה בערב), חוץ מה ניסיתי כתרופות בודדות כמה סוגים(פבוקסיל,ציפרלקס,ויאפקס,וולבוטרין, מרוניל) חיזוקים שעשו תופעות לוואי כגון אביליפיי וריספרדל,זיפרקסה(גרה לעייפות כרונית), לקחתי את התרופות האנטי דיכאוניות עד כמה שניתן מבחינת המינון הכי גבוהה שניתן והזמן שהפסיכיאטר הקציב מינימום חודש וחצי על מינון x.מה שאני שואל במילים אחרות זה מה לעשות הלאה מבחינה תרופתית אם בכלל עוד ניתן לעשות משהו, סימבלתה לא לקחתי, ולא סימבלתה בשילוב וולבוטרין, פבוקסיל עם אלטרול לא לקחתי מהשילובים שהומלצו על ידך רק פבוקסיל עם מרוניל במינונים שצייינתי -
אולי
סתמית 08/10/2016 | 22:57אולי כדאי שתקבע אליה תור ותרשום על דף את כל השאלות בצורה מרוכזת? פשוט אני חשבתי על זה בשביל עצמי כי כאן לפעמים קשה לחכות לתשובה הרבה זמן, אם אתה צריך תשובה מהירה . אם כי שווה לחכות כי הרופאה כאן באמת מקצועית ואנושית!!! -
ד"ר קרני רובין היא החיים שלי:)
דודי 09/10/2016 | 19:39החיים שלי היא הרופאה הנ"ל, כמה שהיא טובה אנושים סבלנית ועוזרת, אין שני לה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/10/2016 | 13:06לדודי שלום, מאחר וכיום לא ניתן לבדוק רמות של אנאפרניל בדם אני נוהגת לתת 200-250 מ"ג פבוקסיל ו112.5 מ"ג מרוניל (כדור וחצי) ומוסתת את המינון לפי הקליניקה. ייתכן וכיום ניתן יהיה לבדוק רמות בדם בבית חולים אסף הרופא. כדאי לך אולי לפנות לפרופ' מתי ברקוביץ, מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית 08-9779152 בבית חולים אסף הרופא. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/10/2016 | 13:08לדודי שוב שלום, לא ניתן לענות על מה עוד כשלא בודקים אותך ולומדים להכיר אותך. בברכה, דר' קרני רובין -
כנראה שאני מרים ידיים
דו'די בפעם האחרונה 11/10/2016 | 13:26כמה עוד שינויים תרופתיים עד שאגיע להשפעה, כבר עשרות תרופות שניסיתי ללא השפעה ורופאים שהרימו ידיים, נמאס לי כבר, לאור זאת אחרי שאנסה שילוב אנפרניל עם פבוקסיל או בשילוב אלטרול, אפשר להגיד שכאן הגיע הרופא למצב שהוא מרים ידיים? אין עוד משהו שיכול לעשות הבדלים? -
אני רוצה לדעת בבקשה
דו'די בפעם האחרונה 11/10/2016 | 13:30אני רוצה לדעת בבקשה ברשותך איזה טיפולים תרופתיים נותרו לי לנסות: אחרי אנפרניל או אלטרול עם פבוקסיל מה עושים אם אין השפעה, זה הזמן שהפסיכותרפיה צריכה לתת מענה למצב או שיש עוד אפשרויות שתוכלי לגלות לי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 15:23לדודי שלום, אני מסרבת להמשיך לענות לך, בפעם האחרונה של האחרונה של האחרונה של האחרונה...זה כמעט כמו לכתוב על הקרח. אנא פנה לחוות דעת פסיכיאטרית נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סרנדה
עודד 11/10/2016 | 06:53שלום שתיתי ציפרלאקס שנתים לפעמים סבלתי ממתחים נפשים בקשתי מהרופא להחליף הביאה לי לוסטרל סרנדה .מה ההבדל והם זה יעזור למצבי מתח ולחץ תודהפתח בחלון חדש-
הלוסטרל
סתם דעה 11/10/2016 | 11:35הלוסטרל אולי עושה פחות חרדות, אבל נורא משמין. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 21:07לעודד שלום, לוסטרל (סרטרליין) הינו SSRI'S בדומה לציפרלקס אך בניגוד אליו הוא מרגיע. מסיבה זו המלצתו של הפסיכיאטר שלך להחליף ללוסטרל (סרטרליין) היא הגיונית לחלוטין. בברכה, דר' קרני רובין -
אז מה המטרה של הציפרלקס ?
? 15/10/2016 | 06:02אם הוא לא מרגיע, אז למה בעבר נתנו לי אותו להתקפי חרדה ? נותנים אותו כטיפול בדכאון בלבד ? אגב, מה הופך את הכדורים האלו לשונים כ"כ ואם סרוקסט הכי יעיל, למה נזהרים מלתת אותו בשנים האחרונות ? רק בגלל ההשמנה ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 14:39ל-? שלום, ראשית, סרוקסט אינו הכי יעיל. שנית, במידה ובן אדם מראש שמן בהחלט נמנעים מלתת את הסרוקסט. המבנה של כל אחד מה-SSRI's שונה ולכן תופעות הלוואי שלהם שונות. בנוסף, התגובות לכל תרופה הן מאוד אינדיבידואליות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:54לחביב שלום, בדר"כ לא. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה לגבי בדיקות דם, השמנה ותרופות פסיכיאטריות
השמן 10/10/2016 | 20:28שלום וברכה בן 28 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות למיקטל 150 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג אביליפיי 2.5 מ"ג הפסקתי את התרופות הנ"ל לפני כשבועיים בגלל שהגעתי למשקל של 107 קילו, דחף לפחמימות סוכרים והשמנה (לפני כ-4 שנים שקלתי 20-25 קילו פחות, לפני שהתחלתי ליטול בכלל תרופות פסיכיאטריות) עשיתי בדיקות דם, עם ובלי התרופות ואלו התוצאות.. רציתי לדעת אם אכן יש סטיות משמעותיות בבדיקה בגלל התרופות.. TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl CORTISOL-BLOOD בלי תרופות - 655 nmol/L CHOLESTEROL עם תרופות - 167.4 mg/dl בלי תרופות - 168.5 mg/dl CHOLESTEROL- HDL עם תרופות - 44 mg/dl בלי תרופות - 43 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc עם תרופות - 101.0 mg/dl בלי תרופות - 111.2 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL עם תרופות - 123 mg/dl בלי תרופות - 126 mg/dl GLUCOSE עם תרופות - 90 mg/dl בלי תרופות - 87 mg/dl PROLACTIN עם תרופות - 101.0 mIU/L בלי תרופות - 172.7 mIU/L (יש לציין שלא הייתי עירני שעתיים לפני הבדיקה של הפרולקטין כמו שהיה צריך, אלא עשיתי את הבדיקה כשעה לאחר ההתעוררות ולא שעתיים כמו שהיה צריך) יש לי עוד הרבה ערכים בבדיקות שעשיתי, אך הבנתי שאלה מרכזיים על תפקיד חילוף החומרים בגוף והשמנה.. ראיתי שהטריגליצריד יותר גבוה שכשאני לוקח תרופות - האם זו סטייה משמעותית? כנ"ל לגבי בלוטת התריס.. האם אלו סטיות גבוהות ומשפיעות? את הקורטיזול לא יצא לי לבדוק כשאני עם תרופות, אלא רק כשאני בלי.. אני ממש מדוכא בגלל שהגעתי למשקל הזה ואני לא מבין למה לי בדיוק לקחת את התרופות אם זה מעלה לי במשקל.. :\ זה עושה את האפקט ההפוך מהתרופה ומכניס אותי למצב-רוח רע.. כשאני ללא התרופות אני מרגיש יותר קל ופחות דחף לאוכל ולסוכרים\ופחמימות ויותר שולט על עצמי כנ"ל היציאות לשירותים יותר מהירות ,קלות וטובות.. בקיצור רציתי לדעת האם לפי הערכים הנ"ל התרופה באמת משפיעה על חילוף החומרים בגוף שלי? כמובן שאני יודע שצריך להקפיד על תזונה מאוזנת אך אני רוצה לדעת האם ע"פ הבדיקות הנ"ל התרופות אכן משפיעות על חילוף החומרים? או שאלו לא סטיות משמעותיות? האם יש עוד ערכים שצריך להסתכל עליהם בבדיקה? (לא רשמתי את כולן..) בנוסף קבעתי תור לדיאטנית אך זה לעוד הרבה זמן וחשוב לי לשמוע תשובה עכשיו.. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:53ל"השמן" שלום, אלו אינן סטיות משמעותיות. העלייה במשקל בתגובה לתרופות אינה ברורה עד הסוף. 107 ק"ג זה כמובן מפחיד (למרות שלא כתבת מה הגובה שלך). לדעתי עלייך לשנות את אורח החיים שלך באופן קיצוני, עם או בלי תרופות. קרוב לוודאי שאכלת הרבה פחמימות ומעט מידי חלבונים ואכלת פחמימות עם ערך גליקמי גבוה, במקום לאכול פחמימות עם ערך גליקמי נמוך. בנוסף, מאוד חשוב שתתחיל פעילות בחדר כושר. אני לא יודעת אם הפסקת התרופות היא נכונה או לא מאחר וייתכן והדיכאון יחזור. מכל מקום חשוב שתשנה את אורח החיים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כדאי להשתתף במחקר בבאר יעקב?
ללא שם 10/10/2016 | 11:40הציעו לי להשתתף במחקר שעוסק בטיפול בגרייה מגנטית עמוקה, אני זכאי לקבל בין 20-40 טיפולים לפי הצורך, הבעיה שאני צריך לנסוע מחיפה עד באר יעקב שליד רשל"צ(שעה וחצי נסיעה לערך) במשך חודש שלם יום יום, 40 ימים זה טיפול של 25 דקות וחוזר הביתה, ויום אחד ארוך של 4 שעות שהיום הזה הוא בעצם היום של המחקר שבודקים את השינויים שנעשים במוח, דעתך בעניין דוקטור ברור שזה לשיקולי, אבל שווה להגיע עד שם ואני מקבל טיפול בגרייה מגנטית ללא עלות ובנוסף משלמים לי על הוצאות הנסיעות(אוטובוסים), למרות שאני נוסע ברכב.פתח בחלון חדש-
ארבעה ימים בשבוע
ללא שם 10/10/2016 | 11:41התכוונתי לארבעה ימים בשבוע זה להגיע לטיפול בלבד עד חצי שעה ויום החמישי לבחירתי אחד מהימים צריך להיות יום ארוך שבודקים את השינויים במוח והוא לוקח כמה שעות. -
יש את זה ברמבם, אבל המחיר בערך 500 שקלים לטיפול
גם מתלבט מחקר 10/10/2016 | 17:37שמעתי על המחקר הזה, פרסמו אותו בקטנה לא זוכר איפה,אולי ד"ר קרני היקרה תוכל לעזור לנו בהחלטה, הרי מצד אחד זה ניתן לנו ללא עלות ומצד שני אנחנו תורמים ומצד שלישי יש קצת החזרים ומצד רביעי יש בסימן שאלה לא בטוח אולי חסרונות של בית חולים באר יעקב, אם ניתן לסמוך עליהם מבחינת הטיפול והמרחק הרציני שלנו מהצפון ככה שאולי כדאי כבר לשלם 15,000 ולקבל את הטיפול או לחכות לנס שהטיפול ייכנס לסל בקרוב מאוד. אכן מדובר ב5 ימים שמתוכם מגיעים ל4 ימים קצרים לטיפול הגרייתי וביום הארוך שאתה בוחר מתי הוא יהיה, אתה עושה בדיקה בEEG כדי לבדוק את השינויים שמתרחשים במוח, הטיפול ניתן חינם ויש החזרי נסיעות בקטנה, לא יודע אם לנו הצפונים שווה להגיע, אני יודע שברמבם אנחנו נשלם 10,000 מינימום, השאלה היא גם בלי קשר אם כדאי מבחינת המרחק, השאלה הלא פחות חשובה היא האם ניתן לסמוך על באר יעקב מבחינת הטיפול, הרי לעשות את המחקר הם יידעו יופי טופי ולתת לנו לשבת עם מכשיר אלקטרודות על הראש כמה שעות טובות או MRI כדי להוכיח לכולם אם הגרייה מגנטית אכן גורמת לשינויים בתמסינים והדמייה מוחית מוחשית -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:35לגם מתלבט במחקר שלום, המרכז בבאר יעקב הוא מרכז מעולה שעומד בראשו פרופ' חיליק לבקוביץ' שאין עוררין שהוא ידען בנושא. אין ספק שנסיעה של שעה וחצי הלוך ושעה וחצי חזרה 5 ימים בשבוע זה עומס ניכר. על כך קשה לחוות דעה. עוד בעיה עם מחקר (אני לא יודעת אם במחקר זה) היא שבדרך כלל נותנים לאותו אדם טיפולים מדומים ואחר כך טיפולים אמיתיים או להפך, כך שאינך יודע מה אתה מקבל. זה בניגוד לטיפול תמורת התשלום ששם נותנים לך בכל פעם טיפול אמיתי. הודות למחקר זה, יש סיכויי טוב שהטיפול בגרייה מגנטית עמוקה ייכנס לסל. יצויין כי למיטב ידיעתי המרכז של רמב"ם היה מהמובילים בתחום. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תרופה
דוד 10/10/2016 | 02:00שלום אני לוקח סרוקוול 50 מג XRכשנה הד"ר אמרה לי להפסיק ולקחת כמה ימים חצי כדור ושמעתי שאסור לחצות וחציתי פעם אחת ..אני לא יודע מה לעשות בהמשך ..אני לא משיג את הד"ר שלי .. להמשיך לקחת חצי כדור או לחזור לקחת שלם ? מה לעשות ?תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:23לדוד שלום, להשיג את הרופאה שלך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בהקשר לאינזים בגוף
ניב נחום 09/10/2016 | 23:33קראתי באינטרנט שמלטונין מיוצר אף הוא מSERTONIN ורמה נמוכה של מלטונין יכולה לקבוע על חוסר ב5HTP וייתכן ונודלתי עם פגם גנטי הגורם לחוסר באותו אנזים במעגל הסרטונין מלטונין? ואני צריך תרופה בצורת אינזים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:17לניב נחום שלום, ????? מאיפה את יודע שיש לך חסר במלטונין?? אין טיפול בצורת אנזים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כדור פרוטיאזין
אדיר 26/09/2016 | 22:06תודה רבה על התשובה אתמול הייתי עם אבי אצל רופא גריאטריה והמליץ לאבי שהוא חולה מורכב פרוטיאזין 25 מ״ג הייתי אצל מספר נירולוגים כולם ההמליצו כמו שאמרת סרקוואל התחלתי במינון 12 וחצי מ״ג ואז עליתי ל25 מ״ג של סרקוואל וזה לא עזר הנפרולוג בדיאליזה המליץ לא לעלות יותר מ25 מ״ג ומירו הפסקנו ואז הייתה נשיגה שוב של הידרדרות שאלתי מה את אומרת על הכדור הזה שעכשיו המליצו לאבי פרוטיאזין אשמח לקבל מידע תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/10/2016 | 20:27לאדיר שלום, אני לא זוכרת את הפרטים של אביך אבל פרוטיאזין הוא כדור מרגיע שיכול אולי לעזור אם זה לא דכאוני. הירידה עם הפסקת המירו קצת מרמזת שמדובר בדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
סרקוואל וקלונקס
אדיר 09/10/2016 | 22:54שלום ד״ר קרני רובין כמו שציינתי אבא שלי חולה דיאליזה ויש לו ניוון מוחי הוא לא מצליח להירדם בלילה ואי שקט ביום בפחדים מאוד גבוהים הפרוטיאזין לא עזר פשוט הגריאטרי אמר לנו לעלות את המינון ל50 מ״ג אבא שלי הרגיש לא טוב קוצר נשימה דווחתי לרופא ואמר בוא נשנה כיוון תיתן 25 מ״ג סרקוואל וקלונקס בערב 0.5 במשך שלושה ימים אפשר להגיד שיש קצת הטבה מה שקורה ביום הוא מאוד לא רגוע שכחתי לציין שהוא סיעודי ויש לו דמנציה ביום נתתי לו קלונקס 0.5 אבל היה ממש חלש ממש כמו שיכור מה אפשר לתת ביום אבל גם שלא יעשה אותו דאון אשמח לתשובה תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 22:10לאדיר שלום, מדוע לא לחזור לשילוב של מירו וסרקוול? האם הנפרולוג מתנגד לכך? אני בדר"כ בעד לא לעזוב את הסוס המנצח. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ויויאנס כטיפול אנטי דיכאוני כמוצא אחרון
קרינה 08/10/2016 | 12:50אהלן וצהריים טובים, ניתן לתת טיפול בויויאנס כתוסף שילובי לתרופה אנטי דיכאונית או כתרופה נפרדת לטיפול בדיכאון למרות שאין התוויה נגד דיכאון וזאת תרופה לקשב וריכוז ולתת אותה כטיפול מוצא אחרון אחרי שאף תרופה לא הגיבה לדיכאון עמיד, נכון שזה לא מקובל אבל קראתי בפורמים באנגלית שאם אף תרופה לא הגיבה יש סיכוי שדווקא ויויאנס יש לה סיכוי טוב להגיב לדיכאון שנכשל עם מספר תרופות ממשפחות שונות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2016 | 21:33לקרינה שלום, הניסיון שלי הוא שכאשר מטפלים בויוואנס ויש דיכאון, הדיכאון מוחמר. יחד עם זה, כדבר חולף גם הויוואנס וגם הרטלין יכולים להקל על דיכאון. במילים אחרות, רואים את שני הדברים. הגישה המקובלת היא שבמקרים אלה יש לטפל תחילה בדיכאון ואחר כך בהפרעת הקשב. את מדברת על טיפול נוגד דיכאון או כמתגבר של נוגדי דיכאון, אשר אין ספק כי יש מקרים שיגיבו לכך כמו שיש מקרים שיגיבו למטיל פנידאטים ולמודפיניל (פרוויג'יל). כטיפול בודד בדיכאון יהיו מקרים שהוא יחמיר את הדיכאון ואולי יהיו מקרים שישפר אותו. לי לא מוכרים מקרים מסוג זה. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד