פורום פסיכיאטריה - עמוד 636
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
תרופה אריפלי אמא מוטרדת 06/09/2016 | 17:10שלום ניתנה לביתי בת 14 תרופה אריפלי ע"י פסיכיאטר לאחר שביצע איבחון והחליט שהיא כנראה סובלת מ high function asd וזה לאחר שכל השנים אובחנה כסובלת מבעיות קשב וריכוז,ישנן בעיות חרדה והתנהגות בתקופה האחרונה כולל סירוב ללכת לבית הספר על רקע החרדות, המינון שקיבלנו הוא 2.5 מ"ג כלומר לחתוך כדור של 5 מ"ג למרות שראיתי בהוראות שזה לא רצוי, אבקש אינפורמציה על הכדור, תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 20:59לאמא מוטרדת שלום, ראשית הייתי מבקשת חוות דעת נוספת לגבי האבחון של בתך. אשר לאביליפיי זו תרופה משונה, במינון נמוך (2.5-7.5 מ"ג) בתוספת לנוגדי דיכאון הוא מתגבר נוגדי דיכאון. במינון של 10-15 מ"ג הוא מאזן מצב רוח. במינון של 20-30 מ"ג הוא אנטי פסיכוטי. הוא כדור שבדרך כלל מוריד את האלימות של ילדים עם הפרעות התנהגות. בברכה, דר' קרני רובין
סימבלטה נועה 05/09/2016 | 15:52שלום דר קרני.יש לי 3 שאלות לגבי סימבלטה: 1.ידוע שכדורי sssri מפסיקים להשפיע על המטופל לאחר פרק זמן מסויים.האם מניסיונך עם סימבלטה זה קורה גם? 2.האם התרופה הגנרית של טבע יעילה בדיוק כמו הסימבלטה המקורית? 3.מניסיונך הרב האם אכן אצל המעשנים נספג רק שליש מהכדור ולכן המעשנים זקוקים למינון גבוה יותר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/09/2016 | 21:47לנועה שלום, 1. אצל הרוב לא מופיעה התופעה של ירידה בהשפעה עם הזמן. זה נכון שיש אחוז מסויים מהמטופלים שאצלם רואים תופעה זו. בדרך כלל אלו המטופלים שהופכים לעמידים לטיפול. לא בהכרח תופעה זו תופיע אצל אותו מטופל בכל הקבוצות. 2. מגנריקה נדרש שתהיה בעלת פעילות ביולוגית של של פלוס מינוס 20% מהיעילות של התרופה המקורית. כלומר התרופה יכולה להיות בעלת יעילות שבין 120% לבין 80% מיעילות התרופה המקורית. אשר לגנריקה של סימבטלה כל מה שאני יכולה להגיד שהיא יעילה. 3. יש אינטרקציה בין עישון לבין התרופה אשר מוריד את יעילות התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
עמידות לטיפולנועה 06/09/2016 | 10:30מה הפתרון במידה והמטופל מפתח עמידות לתרופות?תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 20:48לנועה שלום, הפתרון הוא להמשיך וחפש תרופה או שילובים שיעבדו. אם לא מוצאים כזו אז לעיתים הפתרון הוא טיפול בחשמל או במגנטים שעושים "ריסט" לקולטנים במוח. לפני יומיים התקשר אלי מטופל שכל הניסויונות שלי איתו כשלו ואז המלצתי על טיפול בנזעי חשמל, גם הוא לא כל כך הועיל והמטפל התחיל לטפל בו בתרופה שלא הייתי מצפה שתעזור אבל היא עזרה. העיקרון הוא אף פעם לא להרים ידיים. בברכה, דר' קרני רובין
שבתון סתוונית 06/09/2016 | 08:42יוצאת לשבתון אחרי שנים רבות בהוראה ומרגישה מדוכדכת הייתכן שהשינוי משפיע..?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 20:45לסתוונית שלום, כן, כי עדיף הרע המוכר על הטוב הלא ידוע. אני משערת שהשינוי מפחיד. בברכה, דר' קרני רובין
אבחון והכוונה ארי29 05/09/2016 | 22:10שלום אני בן 29,אחרי תואר, עובד. אני סובל כבר שנים מהפרעות שינה, בצבא בגיל 21 לאחר מספר מקרים של הליכה וביצוע פעולות מתוך שינה- אובחנתי במעבדת שינה בסומנבוליזם. מאז בשנים האחרונות- סובל מנדודי שינה -קשיים בהרדמות ויקיצות מוקדמות, קם בבוקר עייף מאוד. כאשר לא ישן טוב- מתוסכל מאוד ולעיתים יכול להשאר במיטה שעות מבלי באמת לישון. אני מרגיש אי שקט נפשי, אני לחוץ, לא מפוקס, לא מרוכז ברוב מה שאני עושה . כל אלה גורמים לי קושי גדול לתפקד. . לעיתים מרגיש תחושה של OUT, מרגיש שאני בוהה בעת קריאה, חולמנות ואי יציבות מבחינה פיזית ומוטורית, מחשבות שליליות וטורדניות. ישנם מצבים בסביבת אנשים שאני מרגיש התרגשות יתר, לפעמים קשה לי להכנס לשיחה (גם כשמדובר בקבוצת חברים), מרגיש על פי קול הדיבור שלי. תחושה של אי נוחות (לדעתי לא משהו בולט לסביבה- מחליף תנוחות ישיבה, מעשן סיגריה). בשיחה אחד על אחד עם אנשים מסויימים גם לעיתים מרגיש נרגש ולעיתים לא מתרכז בשיחה. לעיתים קרובות מעדיף להמנע מארועים חברתיים המוניים. בזמן האחרון אני מרגיש יותר מדוכדך, מרגיש שפעם הייתי הרבה יותר שמח ונהנה , אני מרגיש שאני חייב לפתור את זה כי הנושא פוגע לי קשות באיכות החיים ומפריע לתפקוד היומיומי. יצויין כי לפני כשלוש שנים לערך, אחרי ביקור שני אצל הנוירולוג הוא המליץ לי על ואבן 5 פעמים בשבוע לפני השינה. למי עליי לפנות? מה הטיפול המתאים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 20:34לארי 29 שלום, אשר לסומנבוליזם, זהו מצב שכיח בילדות ויכול להימשך גם בגיל מבוגר. לעיתים מופיעה סהרוריות באופן ספונטני כתוצאה ממצבי לחץ. גורמים נוספים לסומנובליזם הם: מיעוט שעות שינה יחסי (כלומר שינה מועטת יחסית למה שנחוץ) מהווה גורם חשיפה משמעותי לאירועים הליליים. צריכת משקאות שמכילים קפאין סמוך לשינה גם כן מהווה גורם חשיפה. לכן יש להקפיד על היגיינת שינה טובה ובמיוחד שעות שינה מספיקות. אינני סבורה כי כיום יש קשר להפרעות השינה שאתה חווה כיום לסומנבוליזם ממנו סבלת בצבא. לדעתי, יש לך הפרעות שינה טיפוסיות להפרעות השינה שרואים בדיכאון וכך גם שאר הסימטומים. הייתי ממליצה שתפנה לפסיכיאטר כדי שיתחיל איתך בטיפול עם נוגדי דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 20:18למה?
מה זה טופמקס או ונלפאקסין ניב 05/09/2016 | 19:20https://www.youtube.com/watch?v=_51H_TfhCjU אומרים שGABA מיוצרת מנירודראליןפתח בחלון חדש
כן כי.ניב 05/09/2016 | 19:21לאחר צריכת כדור של אסיוול. גורם לי לעייפות במשך היום. אך יום לאחר אני מרגיש רענן וחוזר לי החשק לשחק במחשב
ניבניב 05/09/2016 | 19:43נחושת נמוך קשור לסוגי סרטן שונים. ייתכן ואני בשלב מתקדם של סרטן אנדוקירני ששלח גרורות למערכת העצביים והראש. הו השלד ועצם ויש לי נוירופתי כאב לכן אני מקווה לבצע את הבדיקה של האוסטוקלצין בהקדם
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/09/2016 | 22:50לניב שלום, תודה על הקישור ששלחת. נהנתי ממנו אך אינני רואה במה הוא קשור לשאלתך. טופמקס היא תרופה אנטיאפילפטית המעלה את הGABA ומוריד את הגלוטמאט. ונפלפקסין (אפקסור, ויאפקס) זו תרופה נוגדת דיכאון שהיא 10% נוראדרנרגית ו90% סרוטונרגית. לא, GABA לא מיוצרת מנוראדרנלין. נוראדרנלין מיוצר כמו הדופאמין מטירוזין. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/09/2016 | 23:00לניב שלום, מאיפה הוצאת שרמת נחושת נמוכה קשורה לסוגי סרטן שונים ועוד יותר מאיפה הוצאת שלך יש רמת נחושת נמוכה?? בשביל מה אתה צריך בדיקה של אוסטאוקלצין? זו דוגמא קלאסית של מחלת האינטרניטיס!!! בברכה, דר' קרני רובין
אה אני מביןניב 06/09/2016 | 02:20מכיוון שהשתמשת במושג המדויק של אחוזים בתרופה אני כנראה זקוק להתייחסות במציאת אותו מוליך בעייתי אצלי. זקוק למומחה בתחום
אני עובר בדיקות מטבוליות.ניב 06/09/2016 | 02:24אני עברתי וממשיך בכיוון הבירור המטבולי. אך כעת אולי תרופה בתחום פסיכיאטרי/נירולוגי קשב יכולה לשפר אותי? בנתיים אני חושב בגלל שמצאו לי ASPRTAM נמוך מאוד בדם וגם בשתן. ייתכן ואני זקוק לביצוע בדיקה של טירוזין חומצת אמינו בנוזל השדרה? ייתכן מצב של חוסר בגרסה הפעילה של B6 עם B6 תקין בדם?
מציאת תרופה לפי סימניםניב 06/09/2016 | 02:34אובחנתי כבסובל מפסבו פוביה. חסרים לי יכולות השקעה למשך זמן ארוך בקריא של נושא אחד ארוך מאוד. תמיד בבית ספר גם עם ריטלין הייתי מרגיש חוסר סיפוק מחומר לימודי. מוותר עם הרבה מקצועות. נוראדרנלין נמוך יכול להיות קשור? או שזה סתם קטולאמינים?
נחושתניב 06/09/2016 | 02:43רופא משפחה ביצע לי בדיקה לנחושת וקבע שאצלי היא נמוכה מסיבה מטבולית מאחר שבחוסר של אינזים בגוף. כפי שמופיע בויקפדיה. שהקשור לחומרים שונים בגוף אולי ויטמין או חומצה אמינו משפיע על רמת הנחושת בגוף? אז אצלי חסר משהו. עכשיו בודקים. לכן מציינת רופאה מטבולית בשם גלית טל שיש לי CU נמוך מהנורמה.
אוסטאוקלציןחסוי 06/09/2016 | 03:03במצבים נושאים של סרטן כי הוא פוגע בנפש האדם. והוא מערב הורמונים בגוף וויטמינים מוליכים. עדיף לעצור את הסרטן. לכן אוסטוקלצין היא בדיקה שעושים לקביעת סרטן
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 20:15לניב שלום, אתה באמת מתכוון לחסר בAspartame שהוא ממתיק מלאכותי?!!! אתה מתכוון ברצינות לטירוזין שהיא החומצה האמינית האחראית להורמון הטירוקסין?? נראה לי שהמחלה שלך היא אינטרניטיס קשה. חבל שאתה גורם לעצמך חרדות מיותרות בגלל חומר שאינך מבין. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 20:18לניב שלום, אינני יודעת מה זה פסבו פוביה. ברור לי שאתה גורם לעצמך לחרדות מיותרות כשאתה קורא קטעי דברים באינטרנט ומבין מהם עוד פחות. בהחלט ייתכן שיש לך הפרעות קשב וריכוז. כדאי שתעבור איבחון ותקבל טיפול מתאים. בברכה, דר' קרני רובין
אבחון פסיכיאטרי שגוי עם פעולות נגדי ניב 05/09/2016 | 17:14אני רוצה להציג בפניך את החוויה והתופעות לוואי של אותו טיפול עם אבחנה שגויה שקבלתי קבלתי כדורים פסיכיטיים שגרמו לי לדיכאון. תוך כדי צוו אשפוז בכפייה. לאחר הפסקת התרופות החל אצלי שיפור במצב רוח. הכדורים של ואבן גורמו לכאבי ראש ורעד בייחדים. אני רוצה אבחון שיינתן על סמך העבר הקודם שליפתח בחלון חדש
MENKENSניב 05/09/2016 | 18:52אני חושב שיש לי MENKENS בגלל נחושת 10 בדם
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 20:00לניב שלום, אני בספק שיש לך תסמונת Menkes שהיא נדירה ביותר ונמצאת בתאחיזה לכרומוזום X, ומתגלה ב-1 מ-50,000 תינוקות כבר בגיל 2-3 חודשים, יש פגיעה חמורה בספיגת נחושת מהמעיים. התסמינים הם של ניוון של המוח והמוחון, לעתים פקקת עורקים במוח, אוסטיאופורוזיס, עיוותי שלד קשים, פיגור מוטורי וכשל התפתחותי כללי (FTT). בדרך כלל, מחלה זו קטלנית כבר בעשור הראשון לחיים, בדרך כלל כבר בגיל 3 שנים. בדרך כלל בקרב אנשים בריאים שתזונתם מלאה נדיר למצוא חסר בנחושת, השכיח יותר באנשים עם תת תזונה קשה, בפגים, ובמטופלים הניזונים תקופה ממושכת בהזנה תוך-ורידית (TPN), וכן באלה עם תסמונות שבהן יש תת ספיגה ממושכות כמו צליאק, קרוהן, cystic fibrosis או tropical sprue. אם כבר, במידה ואכן יש לך נחושת נמוכה בדם, הייתי פונה לגסטרואנטרולוג בכדי לשלול את אחת מהאפשרויות האחרונות, אך לפני זה, הייתי חוזרת על הבדיקה. בברכה, דר' קרני רובין
וולבוטרין מירי 05/09/2016 | 17:07שלום דר' קרני, השאלה שלי, האם וולבוטרין עוזר למי שסובל מאוסידי ואובססיות מחשבתיות??? אודה לך מאוד אם תוכלי לפרט. תודה מראש, מיריפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 19:49למירי שלום, וולבוטרין אינו עוזר כלל לOCD ואין זה משנה אם יש אובססיות (מחשבות) או קומפולסיות (טקסים כפייתיים). רק תרופות שמשפיעות על הסרטונין עוזרות. וולבוטרין אינו משפיע על נוירוטרנסמיטר זה. בברכה, דר' קרני רובין
חרדות, דיכאון והפרעות שינה רון 01/09/2016 | 12:25שלום, אבי, בן 95, ניצול שואה, עצמאי פיסית וקוגנטיבית, למעט בעית הליכה שהחלה לפני מספר חודשים, מה שהביא למספר נפילות ובעקבות נפילות אלו אנו עדים לירידה בולטת בתפקוד הנפשי – חרדות מנפילה חוזרת, חוסר ביטחון שלא היה קיים כלל בעבר ואפילו מזהה אצלו סימנים לדיכאון (מתגורר עם אמי שמהווה אור בחייו אך חלתה באלצהיימר). בחודשים האחרונים אבי מתקשה מאד להרדם בלילות – יתכן בשל המחשבות, החרדות, אולי זכרונות העבר, הלחץ בשל מצבה של אמי וכו'. נוטל שנים רבות מאד כדורי שינה אך לאחרונה, למרות כדורי השינה, השינה אינה טובה כלל וכלל, מתעורר באמצע הלילה (הולך לישון בסביבות 22.00 ומתעורר בסביבות 0300 ) לא מצליח להרדם שוב לדבריו וכך שבשעות היום נוטה להירדם. נטל בעבר בונדרומין, עבר לאמביין, נוקטורנו וכרגע עבר לאימובאן ומחכים לכדור הפלא החדש... נוטל מספר כדורים: ויפאקס (75 מג), אופמרדקס, ונורוטון, ספירונולקטין, אבדרט, קומדין, נורמלול, סימוביל (10 מ"ג), אימובאן. מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות השינה שלו? אגב, בשלב מסויים קבלנו ממך עצה פשוט נהדרת - ליטול שבוע אחד אימובאן למשל ושבוע לאחריו אמביין וכך להמשיך. עצה זו היתה בהחלט טובה ואכן הועילה אך לפרק זמן של כחודש-חודשיים ושוב חזרנו לנדודי השינה כמקודם..., א . האם כדאי אולי להחליף את כדור הויאפקס (בבוקר) אותו נוטל מספר שנים לצורך הרגעה, בציפראלקס – והאם הציפראלקס יכול לשנות משהו בנוגע לשינה, ואולי כדאי לעשות זאת רק כדי שלא יתמכר לוויפאקס שהשפעתו כנראה הולכת ופוחתת? ב. בקופ"ח מכבי כבר אין אפשרות לקבל את הנוקטורנו שקבל בעבר ובמקומו מקבל את האימובאן (7.5 מ"ג) לטענתו, הנוקטורנו השפיע עליו טוב יותר (למרות שזו תרופה גנרית ולא אותנטית כמו האימובאן). האם כדאי אכן להחליף לנוקטורנו או אולי לבונדרומין או לשלב בין התרופות? ג. האם אפשר/רצוי כדי שיוכל לישון להעלות את המינון של אחת התרופות ולמשל לנסות ליטול אימובאן ועוד חצי כדור נוקטורנו/אימובאן/בונדרומין, או שכדור וחצי זה כבר מינון מוגזם לאדם בגיל 95? תודהפתח בחלון חדש
תשובה מרוקחרוקח 02/09/2016 | 07:48עלות הנוקטורנו במרשם ללא השתתפות הקופה מאד דומה להשתתפות שאתם משלמים על אימובאן דרך הקופה. כך שזו אופציה. באופן כללי - בעיות שינה נובעות כנראה ממצב נפשי ולכן יש לנסות לשפר את הטיפול בדיכאון וכך תפתר בעיית השינה (אולי אפילו ללא כדורי שינה). כדור נוגד דיכאון שגם מטיב בשינה הוא המירטזפין - אבל על כך צריכה הרופאה לתת את דעתה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/09/2016 | 22:04לרון שלום, לדעתי כדאי להחליף את הטיפול בויאפקס לציפרמיל 20 מ"ג או ללוסטרל (סרטרליין) 100 מ"ג ביום. קרוב לוודאי שהפרעות השינה נתרמות על ידי הדיכאון. נוקטורנו ואימובאן זו אותה תרופה ויכולים להיות הבדלים קלים בריכוז או בספיגה אך לא משמעותיים. אני הייתי ממליצה להוסיף טיפול בצירקדין 2 מ"ג שעה עד שעתיים לפני השינה ולתת לו שבוע בונדורמין 0.25 מ"ג יחד עם לוריבן 1 מ"ג ושבוע נוקטורנו (אימובן) 7.5 מ"ג יחד עם אלפרוליד 0.5 מ"ג או לוריבן 1 מ"ג ובשבוע השלישי לחזור לשבוע הראשון. לצירקדין לוקח כשבועיים עד שיש את מלוא ההשפעה. בברכה, דר' קרני רובין
תוספת לשאלה - מה באשר למירו/רמרון?רון 05/09/2016 | 10:30תודה עבור התשובה והרצון לסייע. אגב, בבית המרקחת הציעו את הכדור ממשפחת מירטזפין כמו מירו או רמרון. מה דעתך? האם כדאי לנסות ככדור שינה כתוספת או במקום או ככדור הרגעה כתוספת לציפרמיל או במקום? הבנתי שהכדור נוגד דיכאון ומיטיב עם השינה ואם כן כדאי לנסות, מתי ליטול - בערב או בבוקר? תודה
חסויחסוי 05/09/2016 | 19:44אולי יש לאבא שלך גרורות במערכת העצביים שמקשה עליו
חסוי2חסוי 05/09/2016 | 19:45כשהוא מיוצר מחוץ לכליות בעודף. ולכן לא משנה כמה אצרוך D 25OH הרמה תישאר 30. וזה מעיד על עודף בD1.25. אם האוסטוקלצין נעשה גבוה פי 10 זה מכריח את הרופאים לטפל בסרטן אחרת זה רשלנות רפואית. מדענים במדינת ישראל חפשו אחר בדיקות שהתוצאות שלהם יתריאו רופאים אחרים ויכריחו אותם בלהבין את חומר בתוך איכילוב מעבדות מחקר. ישנם מוסתרות. רמת האוסטוקלצין יכולה לתאר את חומרת הסרטןת המצב או הדרישה בטיפול של אותם אזרחים חשובים שהם מיעוט באוכלסייה. אז בגלל שאני ניב נחום אדם פשוט ולא אדם חשוב גדול יותר אז לא הזכה לטיפולים הפורצי דרך? יש בדיקה מיוחדת שנודעה לאבחן ב100% סרטן אך הרופאים בארץ החליטו להרחיק אותה שלא לבצע אותה כדי לא להיות מחויבים לטפל בחולה או להיחשף לתביעות. קוראים לPTHRP. ויש בדיקה נוספת שמושפעות מPTHRP בשם אוסטאוקלצין כלומר הPTHRP מעלה את הרמה של האוסטאוקלצין בדם. אבל עוד פעם. הם העדיפו שלא לתת אותה למטופלים פשוטי עם. אלה לאנשים מיוחדים וחשובים יותר מבצעים אותה. זה מבוצע במעבדות מחקר תחת הגנה מחשיפה. סודי ביותר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 19:43לרון שלום, המירו או הרמירון, הינו כדור נוגד דיכאון שניתן לתת במקום הציפרמיל, בהחלט לא ביחד איתו מאחר ושניהם מאריכים קטע QT בא.ק.ג. כמובן שנוטלים אותו בערב מאחר והוא מרדים. בנוסף, הכדור גורם לעליה בתיאבון ולהשמנה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 19:44לחסוי, מאיפה הוצאת את זה??? דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 19:47לחסוי, מה כל זה קשור לאבא של רון שיש לו הפרעות בשינה? למה אתה כותב רק בשביל לכתוב ודברים שמוצאים מהקשרם. אם תמשיך בכך, אמחוק את זה. דר' קרני רובין
סרנדה והנקה אימא לתינוק 05/09/2016 | 07:26שלום ד״ר רובין, האם מותר לקחת תרופת סרנדה בזמן הנקה? מדובר בכמות של 50 מ״ג פעם ביום. התינוק בן 4 חודשים, שוקל קרוב ל -6 ק״ג ובריא. הבנתי שרק אחוז אחד מהתרופה עובר לתינוק בהנקה השאלה היא האם האחוז הזה גם מסוכן לתינוק? האם יכול להופיע עליו לרעה בטווח הקרוב והרחוק? להשפיע על המוח שלו ואיך שהמח שלו נבנה בגיל הזה? כמו כן, אם יש צורך בכמות גבוהה מ 50 מ״ג - מה הכמות שנחשבת בטוחה אם בכלל? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 19:37לאמא לתינוק שלום, מותר לקחת לוסטרל (סרטרליין) בזמן הנקה. ההמלצה היא להניק ורק אחר כך לקחת את הכדור או לחכות שלוש שעות באז לקיחת הכדור ועד ההנקה. הכדור אינו מסוכן לתינוק. בצורה זו, רמתו בדם אינה משפיעה על התינוק. המינון המתאים של לוסטרל (סרטרליין) הוא 150-200 מ"ג. אין לכך משמעות לגבי התינוק. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד