פורום פסיכיאטריה - עמוד 643
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
נוקטורנו+קלונקס+צירקדין דוד 29/08/2016 | 13:29שלום ד"ר בעקבות המלצתך לשלב את הכדור שינה נוקטורנו עם צירקדין וכדורי הרגעה אני משלב עם 2 כדורי קלונקס 0.5 מ"ג וזה פתר לי את בעיית השינה אך יש עייפות רבה בבוקר כשאני קם השאלה אם התרופות הנ"ל שאני לוקח הם לא יותר מדיי לשינה והאם אני יכל לרדת לאט מהקלונקס.?? אחרי כמה זמן מפתחים אליו תלות? והאם יש תהליך שאפשר לעבור כדי לא להיות תלוי בכדורי שינה? כלומר לישון טבעי? מה אני יכל לעשות כדי לשפר את זה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/08/2016 | 22:01לדוד שלום, תתחיל להוריד בכמות כדורי הקלונקס בהדרגה. חצי כדור ולחכות שבוע שבועיים ואז להוריד עוד חצי כדור. בהדרגה ניתן להשיל את כל הבנזודיאזיפינים וכדורי השינה. היווצרות תלות זה מאוד אינדיבידואלי. בברכה, דר' קרני רובין
סטרס וחרדה ירון 08/08/2016 | 19:38הי ד"ר קרני. אני עם הסטוריה של חרדות (3 אפיזודות ב 17 שנים) לפני 4 חודשים החלה האפיזודה ה -3, והתחלתי לקחת סורוקסט 20 מ"ג. אציין שלפני 5 שנים חוויתי אפיזודה שנייה וטופלתי בציפרלקס 10 מ"ג למשך שלוש שנים וחצי והיה נהדר. עכשיו, הסרוקסט שהתחלתי ליטול העלים את התסמינים והתופעות החרדתיות אך הסטרס הלך וגבר והתעצם עד ששבוע שעבר מדדו לי לחץ דם והתוצאות היו גבוהות (160/82). ככלל, אני איש בריא עם משקל תקין. לחץ הדם נותר גבוהה למשך כמה ימים, וזה כמובן מעגל מטורף שהידיעה שיש לי לחץ דם תחת מעטה של חרדות, רק הוסיפה שמן למדורה. הרופא המטפלת שלי החליפה לי חזרה לציפרלקס 20 מ"ג. אתמול בעצתה עשינו ניסוי ולקחתי 1.5 מ"ג אלפרוקס ולאחר שעתיים לחץ הדם ירד מ 160/90 ל 120/80. הרופא הציע לי ליטול 1 מ"ג אלפרוקס פעמיים ביום (בוקרת וערב) על מנת לשמור על לחץ דם תקין, למשך כ 4 שבועות עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע. אני במשך כל 17 השנים נטלתי 0.5 - 0.75 מ"ג אלפרוקס לשינה בלבד. האם לדעתך המהלך הזה הוא נכון? האם 20 מ"ג ציפרלקס עוזר מלבד לתסמיני החרדות גם להורדת מתח נפשי גבוה? האם העובדה שאחרי נטילת אלפרוקס של 1.5 מ"ג לחץ הדם ירד לנורמה מעידה שאין לי בעיה פיזיולוגית של לחץ דם? תודה וכל טוב. ירוןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/08/2016 | 19:56לירון שלום, העובדה שהאלפרוקס הורידה את לחץ הדם לנורמה מעידה על כך שמדובר בלחץ דם תגובתי ללחץ ולא בעיה כפי שאתה קורא לה "פיזיולוגית". בדרך כלל צריך לעלות מעט גבוה יותר מאשר בפעם הקודמת שהורידה את החרדות מסיבה זו בהחלט סביר ליטול 15 או 20 מ"ג ציפרלקס. אשר לאלפרוקס, אני בדרך כלל נותנת עד 2 מ"ג ליום במצב כמו שלך אך מפזרת את זה על פני היום. בברכה, דר' קרני רובין
השפעת הבנזודיפינים בלחץ הדם שנובע מסרס גבוה ופעילות גופנית.ירון 11/08/2016 | 12:49שלון ד"ר קרני. שמעתי לעצתל לגבי חלוקת הקסנקס לאורך היום, עד שהציפרלקס יעשה את שלו. שאלה: האם ברקע של שימוש של ה בנזודיפינים במינונים יחסית גבוהים, (עד 2.5 מ"ג לאורך היום) אפשר לבצע פעילות גופנית בינונית עד מאומצת? אני שואל מהסיבה שקסנקס גורם לרפיון השריריםת ובמקביל אני מאמץ שרירים על ידי פעילות משלובת של מאמץ לב ריאה ועבודה על שרירים. תודה, ויום מבורך.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/08/2016 | 13:29לירון שלום, בהחלט אפשר וזה יכול להועיל. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה נוספת להשפעת הבנזודיפינים בלחץ הדם שנובע מסרס גבוה ופעילות גופנית.ץ 29/08/2016 | 14:14ד"ר קרני שוב שלום
שאלה נוספת: השפעת הבנזודיפינים בלחץ הדם שנובע מסרס גבוה ופעילות גופנית..ירון 29/08/2016 | 14:24אני מוצא את המתח הגבוהה מאוד בו אני נמצא, בקשר לחרדה, כחלקי. מכיוון שכבר אין לי כמעט כלל תסמיני חרדה אלה מתח נפשי מאוד גבוהה הנובע (לדעתי) ממשבר גיל ה 50. להלן שתי שאלות: 1. אני נוטל 2.5 מ"ג של קסנקס בחלקים לאורך היום. במקרה של הימשכות הסטרס, האם מינון כזה לאורך חודשיים שלושה יכול לגרום להתמכרות קשה ומכך גם לגמילה קשה? 2. במקרה והציפרלקס (20 מ"ג) שהחלפתי מסרוקסט לפני 3 שבועות, לא "יעשה את שלו" תוך חודשיים ימים, האם כדי להחליף בתרופה אחרת הידועה כטובה/יעילה יותר במקרים כמו שלי? ואים כן, מה היא התרופה הטובה ביותר למצב שלי? כמובן שאיניי שולל גם CBT. תודה, ויום טוב.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/08/2016 | 21:14לירון שלום, 1. בדרך כלל זה לא יגרום להתמכרות קשה אך הייתי ממליצה לא לעלות מערב למינון זה. 2. ניתן לנסות את הלוסטרל (סרטרליין) אך קרוב לוודאי שסימבלטה תהיה יעילה יותר. עלי לציין שלא עד הסוף ברור לי ממה אתה סובל ולכן קח את תשובתי זו בערבון מוגבל. בברכה, דר' קרני רובין
חרדה וכאב רותם 04/10/2015 | 16:54בן 31 סובל הרבה זמן מחרדה ודיכאון. בנוסף סובל מכאב שרירי חזק בגב. עקב החרדה והדיכאון. הבעיה היא שהכדורים מהסוג SSRI SNRI גורמים לי להגברה של הכאב. אפילו במינון נמוך מאוד.הם מקשים לי את השרירים כך שאני לא מסוגל לתפקד . וגורמים לכאבי גב חזקים. ואילו כדורים ממשפחות קלונקס. קסנקס וכו. מוריד את החרדה והדיכאון וכן את רמת הכאב. הבעיה היא שאסור להשתמש ב קלונקס לזמן ממשיך. שאלתי האם יש כדור שפועל על הדיכאון וחרדה שלא מקשים שרירים. שאפשר להשתמש על בסיס יומי קבוע (יש לציין שנעשה ניסיון של התרופות סרנדה סרוקסט סימבלטה ויפאקס פקסט ליריקה ציפרלקס) שהם היו טיפול טוב לדיכאון וחרדה. אבל מנגד הם החמירו לי את הכאבים בגב עד כדי כך שרק כדור אוקסיקונטין הרגיע לי את הכאב. בנוסף נעשה בדיקת MRI .CT. אולטרסנד. ללא שום סיבה לכאבים יש לצין שמזה כשלוש שבועות אני משתמש בקלונקס 1 מ"ג לחרדה ודיכאון וטרמדקס 300 לכאבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/10/2015 | 17:28לרותם שלום, האם בדקו אפשרות שמדובר במחלת אוטואימונית? הייתי פונה לראומטולוג לצורך בירור זה. ככלל, הייתי מנסה טיפול בשילוב של או לוריבן או קלונקס עם סימבלטה במינון נמוך (30 מ"ג) או אלטרול במינון נמוך (100 מ"ג). זה נשמע לי יותר כבעיה מטאבולית של השריר ולדעתי צריך לעשות בירור בכיוון הזה. הייתי מעדיפה שהיית לוקח קלונקס 1מ"ג כפול 4 פעמים ביום ומוריד את המינון של הטרמדקס למינון של 25 מ"ג (בטיפות) כפול 4 פעמים ביום. טרמדקס בסופו של דבר אינו כדור אינוסנטי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה נוספת ד"ר קרני רובין 07/10/2015 | 17:29לרותם שלום, ייתכן ויש מקום לנסות שילוב של לוריבן, סימבלטה וגבהפנטין (נאורונטין). בברכה, דר' קרני רובין
כאבים מנוגדי חרדהאבי אורי 28/08/2016 | 17:04רותם שלום לך שמי אבי ואני בדיוק באותו מצב שלך כול הכדורים שקיבלתי עקב חרדה עשו לי כאבים מטורפים בגב עד שגם אני קיבלתי משכח אופיאטי ואז אני מפסיק את הטיפול שעזר לחרדות אבל הכאב לא פחות גרוע מהחרדה אני והרופא עובדי עצות כרגע על לוריוון ואומגה 3 הרופא המליץ לי על סרנדה ואני ממש מפחד לקחת הכאב הוא ברמה גבוהה אשמח לשמוע ממך איך טיפלתה בבעיה בכבוד רב אבי
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/08/2016 | 21:13לאבי אורי שלום, אני חוזרת על המלצתי לרותם, לפנות לראומטולוג לצורך בירור. זה נשמע לי יותר כבעיה מטאבולית של השריר ולדעתי צריך לעשות בירור בכיוון הזה. בברכה, דר' קרני רובין
בהמשך לתשובתך רמתלוגאבי אורי 28/08/2016 | 21:29דק קרני היקרה הייתי אצל ראמטלוג ועברתי בדיקות ולא נמצא ממצא רמתלוגי אני רוצה לציין שבעבר לקחתי סימבלטה ולא היה לי שום כאב זה היה לאחר ניתוח בכתף. היום אני נמצא בלחץ שקשור לעסקים שלי אני נתון ללחץ יש בעיה. היום הייתי אצל הפסיכיאטר שלי והוא המליץ שנחזור לסרנדה. הבעיה אצלי היא הלחץ שאני נתון בו כלכלית. אני נעזר בשני לוריוון ביום. ואני ממש חושש להתחיל אם הסרנדה. היום הבאתי לרופא את כול הכדורים שהוא נתן לי וזה. כמעט כול הסוגים שיש ושהוא יתן למי שלא יכול לקנות. דק קרני הסימבלטה וכולם עזרו לי רק שאני צריך לבחור כאבים הוא חרדה. אגב אני בטיפול פסכוטרפיה. אשמח לשמוע את המלצתך אני חושב שאת אחת הרופאים הטובים בארץ
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/08/2016 | 21:03לאבי שלום, הייתי בוחרת בכל זאת בטיפול בסימבטלה עם הלוריבן כרגע. צריך להדגיש כי החלק החרדתי בדרך כלל נעלם ככל שעולים במינון. לפעמים זו גם שאלה של ספיגה וכדאי אז להחליף את הגנריקה, למשל סרנדה בסרטרליין או פלוטין בפריזמה. בברכה, דר' קרני רובין
אובדת עצות, מיואשת לחלוטין. Vero 25/08/2016 | 20:16ד"ר קרני שלום, אני פונה אליך תוך כדי שאני שרויה במצוקה נוראית; אין זה חדש, ולאחרונה קורה לעתים תכופות. אני סובלת מהפרעות פסיכיאטריות כבר 12 שנה, הבולטת שבהן ההפרעה טורדנית כפייתית, ובהמשך נוספו הפרעות נוספות. שיא התבטאות ההפרעה חל בגיל 13 , שהביא לבסוף את הוריי להחלטה לאשפז אותי בבית חולים פסיכיאטרי. קצרה היריעה מלהרחיב על כך בפלטפורמה הנוכחית, רק אומר שפרט לאשפוז זה היו עוד 3 נוספים. חוויתי בנוסף חוויה טראומתית בין האשפוזים הללו, וכן היה לי ניסיון אובדני. נהגתי גם לפגוע בעצמי בקביעות. הפסקתי עם המנהג הזה, אך הדחף לבצע זאת עודנו קיים וכמו כן עולות מחשבות אובדניות שתדירותן עולה ככל שמצבי הנפשי מתדרדר. עד כה,(הכוונה כמובן לאחרונה )ללא תוכנית כלשהי או כוונה ממשית אלא בגדר מחשבות בלבד, אולם נוכחותן מורגשת ומשתקת. כבר שנים שאיני עובדת, אני למעשה לא מתפקדת כלל. רוב הזמן בבית, סגורה בין ארבעת הקירות ומתקשה לעמוד במשימות יומיומיות ובסיסיות ביותר. אני בודדה, ללא חברים, בקשר עם המשפחה הגרעינית אולם קשר רופף ושטחי ומתוך צורכי תלות כתוצאה מההפרעות. המשפחה כן חשובה לי, אין זה סותר, אך לצערי כרגע הקשר מגיע ממקום של חולשה, ולא ממקום של חוזק, עצמאות ורצון גרידא. הייתי כבר במס' טיפולים בעבר, הן טיפולי CBT, והן דינמי, טיפולים משפחתיים, קבוצתיים ומה לא. הייתי גם במס' מסגרות שונות,כגון אשפוז יום והוסטל שיקומי. אפשר לומר בגדול ששום דבר לא הביא לשיפור ניכר אם בכלל. אני מיואשת לחלוטין, אובדת עצות, ולמעשה רק מעבירה את הימים בציפייה שיגיע המחר ואעביר גם אותו. במעט פעמים שאני כן מעזה להביא את עצמי להתמודדות ועשייה- הקושי כה עצום ומשתק שבמהרה שרשרת המחשבות השליליות מתחילה, עד שמובילה למסקנה הבלתי נמנעת שאני חסרת תקנה, פגומה מהיסוד ולא בנויה לחיים האלה. אני סובלת כאמור מהפרעה טורדנית כפייתית אך בנוסף גם מחרדה חברתית קשה מאוד, דיכאון והתקפי פאניקה. אבחנו אותי גם עם הפרעת אישיות גבולית- לא בטוחה לגבי אמיתות הדבר. המטפל האחרון שהיה לי לפני מס' שנים חשב שאני סובלת גם מהפרעת חרדה מוכללת. לגבי טיפול תרופתי אני נוטלת פלוטין, בעקרון 60 מ"ג אולם כרגע עומדת על 20. מתקשה לקחת בקביעות לאורך זמן, מנסה בכל מאודי לעמוד בזה ובסוף חוזרת לסורי. זה מתסכל, אפילו בזה לא מצליחה. מודעת לחשיבות של זה ולכך שאני יכולה לפתח עמידות לתרופה אם כבר לא פיתחתי. מה את חושבת שעליי לעשות ד"ר? מרוב הימנעות עקב האוסידי אני חיה בתוך משבצת עלובה. מוגבלת עד כדי חנק בלתי נסבל. שלא נדבר על ההפרעות האחרות, אפילו בתחבורה ציבורית אני לא מסוגלת לנסוע. זה מכניס אותי להתקפים נוראיים ואני חוזרת לאחר מכן בקריסת מערכות, מיואשת ומדוכאת. נ.ב סליחה על אורך ההודעה, השתדלתי לתמצת אך כפי שאת רואה אני לא מצטיינת בכך בלשון המעטה והעדפתי לכתוב הודעה ארוכה ומקיפה על פני מס' הודעות.פתח בחלון חדש
לveroיקיר 26/08/2016 | 10:16את כותבת ברהיטות ובצורה מצויינת עושה רושם של אדם נבון מאוד..אולי כדאי לנסות ללמוד מקצוע כלשהו ולנסות לנצל את כשרונך.. בברכת שבת שלום יקיר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/08/2016 | 20:50לVero שלום, לדעתי עלייך לקחת או פרוזק 80 מ"ג או פבוקסיל 300 מ"ג ולקבל טיפול התנהגותי. שום טיפולים אחרים לא יעזרו ולא יקדמו אותך. בברכה, דר' קרני רובין
דופמין דני 25/08/2016 | 23:39הי , היה לי ניסיון רע עם כדורים שקשורים לדופמין. פעם אחת עם זייבן להפסקת עישון ופעם שניה עם וולבוטרין לדיכאון . בשני המיקרים הגעתי לרפואה דחופה עם כאבים בלב!! הפסקתי ומייד הם עברו . שתי שאלות : - האם גם עם האביליפיי זה צפוי?מה הניחוש המלומד שלך אומר? - איך גת שזה מתמתמפאמין ופועל בעיקר על יצור מוגבר של דופמין עושה לי כל כך טוב?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/08/2016 | 21:07לדני שלום, וולבוטרין וזייבן הן אותה תרופה כאשר הזייבן היא בופרופיון ואילו הוולבוטרין הוא בופרופיון ארוך פעולה. הבופרופיון ארוך או קצר פעולה, פועל על הנוראדרנלין ועל הדופמין. אחרי שהמוליכים העצביים נפלטים אל הסינפסה, הם מפורקים בה על ידי אנזימים ייעודיים, או שהם חוזרים אל תא המקור לשימוש חוזר, בתהליך שנקרא "קליטה מחדש". הבופרופיון גורם לעיכוב הקליטה מחדש של נוראדרנלין ודופמין, וכך מעלה את ריכוזם בסינפסה, וגורם לירידה בתסמיני הדיכאון. הוולבוטרין והזייבן (הבופרפיון) יכול לגרום בתחילת הטיפול לחרדה. סביר להניח שהכאבים בלב שחשת היו חרדה כתוצאה מהעלייה באדרנלין. האביליפיי (האריפיפרזול) היא תרופה מקבוצת נוגדי פסיכוזה אטיפיים, שפועלת על קולטני דופאמין וסרוטונין במוח, ולא על קולטני הנוראדרנלין ולכן סביר שלא תהיה לך בעיה של חרדה עם תרופה זו. הגת פועל רק על קולטני הדופאמין ולכן הוא עושה לך טוב. בברכה, דר' קרני רובין
דנידני 29/08/2016 | 13:57המירו שעוזר לי כבר 8 שנים הוא ניורואנדרנלין מובהק , כך שהוא עושה לי רק טוב . זה לא הרגיש כמו התקף חרדה , יותר כמו התקף לב .
חחחדני 29/08/2016 | 14:02חחח 😂
טעות במיקום התגובה "חחח״דני 29/08/2016 | 14:05זה אמור להיות תגובה לניב
גם האביליפיי גרם לדקירות בלב 5 מגדני 29/08/2016 | 14:30לכל מה שיש קשר לדופמין אותו דבר, אולי זה כבר פסיכוסומטי :)
פגיעה ממקום עבודה רינת 26/08/2016 | 17:23שלום, במהלך עבודתי בחברה גדולה זכיתי ליחס עוין וגרוע במיוחד מהמנהל שלי. התלוננתי עליו וההנהלה טייחה את התלונה וניסתה להציג אותי כלא אמינה. עברתי עשרות שיחות שבהן ניסו לגרום לי להתפטר והתנכלו לי. נפגעתי מאוד ולאחר שעזבתי שם, עבדתי תקופות קצרות במשרות אחרות, עד שהבנתי שהפגיעה קשה מדי. מאז אני בבית, מרגישה שאני לא יכולה לחזור ולעבוד עם אחרים. צריך לציין שיש רקע במקור של חרדה ו - OCD. אני משחזרת באופן יומיומי דיאלוגים ושיחות שהיו, הטחות האשמות בי, ומנסה כביכול "לענות" (את מה שלא עניתי אז, כשישבתי וספגתי) ו"לשנות" את העלילה. אני מרגישה שאני לא מסוגלת לחזור לעבודה בסביבה רגילה. האם זה מצב של פוסט טראומה? ואיך מטפלים בדרך כלל? תודה רבה, רינתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/08/2016 | 21:32לרינת שלום, זה בהחלט יכול להיות מצב של פוסט טראומה. התעמרות והתעללות בעבודה בהחלט יכולים ליצור מצב מסוג זה. אני מפנה אותך להצעת החוק בנושא זה שכבר עברה קריאה שנייה בכנסת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4674949,00.html הטיפול היעיל ביותר הוא שילוב של סימבלטה יחד עם טיפול בEMDR או טיפול בCBT ספציפי לפוסט טראומה. ייתכן ובגלל הרקע של הOCD יש מקום לשקול טיפול תרופתי בפבוקסיל או בפרוזק, במקום בסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין
פגיעה ממקום עבודהרינת 29/08/2016 | 08:14תודה רבה, רינת
סימבלטה אני 28/08/2016 | 17:53שלום אני בת 64, סובלת מהפרעת אישיות גבולית ופיברומיאלגיה. ניסיתי את כל התרופות שקיימות בשוק ובשנים האחרונות התבייתתי על סרוקסט/פאקסט שאיכשהו הצלחתי לסבול את תופעות הלוואי שלהן. לפני כחודש התחלתי לקחת סימבלטה וכבר במינון הנמוך הרגשתי שיפור בפיברומיאלגיה אך המשכתי עד מינון של 120 בהמלצת הפסיכיאטרית כדי שזה ישפיע גם על הבעיה הנפשית. לצערי זה לא קרה . כאבי הגוף פחתו אך הגוף חלש ואני הולכת כמו בת 100, אך בעיקר נפל עלי דכאון ועצב נוראי בלי מסוגלות לעשות כלום. אתמול הפסקתי על דעת עצמי(אי אפשר לפגוש או לדבר עם הפסיכיאטרית מעכשיו לעכשיו, ), והתחלתי שוב סרוקסט(40). מרגישה רע מאד נפשית וגם הכאבי גוף חזרו, אני כל הזמן בוכה ומתוחה. לקחתי וואבן שלא עזר. רציתי לדעת האם ניתן לשלב סרוקסט עם סימבלטה ואם כן באיזה מינון. וגם רעיונות חדשים יתקבלו בברכה(כמו למשל איך אפשר לקבל פסיכותרפיה כשאין כסף..) תודהפתח בחלון חדש
ליריקהאיתי 28/08/2016 | 20:21ניסית ליריקה?..
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/08/2016 | 22:03לאני שלום, חבל שירדת במינון הסימבלטה ולא היה לך מספיק סובלנות כדי שתתחיל להשפיע גם על הדיכאון. מכל מקום ירידה תלולה מ120 מ"ג ל0 הינה מעשה לא סביר. הציפייה שסרוקסט יתחיל לפעול מייד לאחר הטראומה הזו למערכת העצבים גם כן אינה סבירה. אני סבורה שכדאי להתחיל להעלות את מינון הסימבלטה בהצלבה עם הירידה במינון הסרוקסט. בברכה, דר' קרני רובין
החלפת תרופה תושבת ישראל 28/08/2016 | 07:05רציית לדעת מידע קצת על תרופה סורקאול XR 50מ"ג,למי מיועדת ועם תרופה יותר מומלצת מאבאפילי 5 (ארפילי)ומידע קצת יותר מפורט על התרופה בכללי על סורקאול ולמי מומלץ יותר לקחת אותה ותופעות לואחי עם אפשר יעזור מאוד . תודה רבה .והמש יום נעיםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/08/2016 | 21:57לתושבת ישראל שלום, סורקאול XR אינו דומה כלל לאביליפיי. אין דבר כזה מומלץ יותר או מומלץ פחות. יש כאלו הזקוקים להרגעה שלהם הסורקאול XR יותר מתאים. יש כאלו שזקוקים לתיגבור נוגד הדיכאון ולהם האביליפיי 5 מ"ג יתאים יותר. בברכה, דר' קרני רובין
העלאת מינון פלוטן מתלבטת 28/08/2016 | 06:55שלום רב, אני נוטלת פלוטן 20 זה כבר מס שנים בעקבות התקף חרדה/דיכאון שחוויתי פתאום באמצע החיים.יש לציין שחוויתי תקופת הסתגלות קשה לכדור -תחושות החרדה הוקצנו, ללא תיאבון, ללא שינה דפיקות לב מואצות, מתח ובקיצור סיוט. אחרי חודש החלה הקלה ותקופה מצויינת אותה שלבתי בטיפול פסיכולוגי ותדרים. לאחר כשנה וחצי שהרגשתי מצויין -חזקה ובטוחה. ניסיתי להפסיק ושוב חזרה החרדה - חזרתי לפלוטן ושוב עברתי תקופת הסתגלות קשה. כעת אני בתקופה של שינוי עם הרבה לחץ ומתח בעבודה ומרגישה שהפלוטן כבר לא עושה את העבודה - אני שוב חרדה ומתוחה מאוד. שאלתי אם אעלה את המינון ל40 - שוב יופיעו תופעות הסתגלות? ערות (אי יכולת לישון) ועוד...אני מתחילה עבודה חדשה וחייבת להיות במיטבי. ופוחדת מעוד תופעות...ואם כן איך מוצלץ לעשות זאת. האם עלייה במינון גורמת ליותר עליה במשקל ויותר איבוד חשק מיני? אשמח אם תעני לי בהקדם. תודה תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/08/2016 | 21:54למתלבטת שלום, הייתי מעלה את המינון תחילה ל-30 מ"ג למשך שבוע ואחר כך ל40 מ"ג. בדרך כלל כל העלאת מינון גוררת תקופה קצרה של תופעות הסתגלות, אך הן לעולם לא קשות כמו בהתחלת הטיפול והן נמשכות כשבוע עד 10 ימים. בברכה, דר' קרני רובין
בהמשך לשאלה אחרונה ל3 חודש הבאים חזי 28/08/2016 | 02:49ד"ר קרני בגלל היותי אדם מאמין לפעמים אני חושב אם השם ירצה אני יעשה ככה או ככה ויש דברים שלא עושה בגלל הדבר הזה.... זה סכיזופרניה??? למה הביאו לי ריספונד???{אם אמרת שאין לי סכיזו} שבוע טוב ישועות ונחמות וכל טוב...פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/08/2016 | 21:51לחזי שלום, כבר אמרתי לך 100 פעמים שזה OCD ולא סכיזופרניה וכי הטיפול במצב זה הוא או הפרוזק במינון מקסימלי או הפבוקסיל במינון מקסימלי. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד