פורום פסיכיאטריה - עמוד 701
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חרדה נונה 21/05/2016 | 19:08ערב טוב,אני בת 46,לפני שלושה ימים התחלתי לקחת סרנדה,חצי כדור מחמישים. להסתגל (בהמלצת רופא משפחה),אני לוקחת את הכדור בבוקר אך בשעות הערב מרגישה לא טוב,חום מתפשט,רעד,כאב קל בחזה. האם אלו תופעות לוואי?האם ניתן לקחת כדור הרגעה כמו ואבן אלפרליד.לתשובתכם המהירה אודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/05/2016 | 14:25לנונה שלום, 25 מ"ג לוסטרל (סרטרליין) בהחלט איננו מינון משמעותי. אני בספק שהתופעות הן מהכדור. הייתי מעלה את מינון הלוסטרל ל50 מ"ג ליום וממשיכה במשך שבוע עם 100 מ"ג ואחר כך עולה ל150 מ"ג. ניתן בהחלט לקחת ואבן או אלפרוליד לפי הצורך. בברכה, דר' קרני רובין
וולבוטרין פריזמה 21/05/2016 | 18:36שלום! אני עם פריזמה 20 ו-וולבוטרין 150 במשך שנה.לאחרונה מרגיש דחף מיני גבוה מדי. ניתן לרדת בוולבוטרין,יום כן יום לא?פתח בחלון חדש
...פריזמה 25/05/2016 | 14:00...
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/05/2016 | 14:20לפריזמה שלום, זמן מחצית החיים של וולבוטרין הוא 24 שעות ולכן הרעיון לקחת יום כן יום לא איננו מוצלח. ייתכן ואתה קצת היפומאני ואז צריך לשקול הורדה של הפריזמה אולי לחצי כדור ליום או הפסקה של הוולבוטרין. בברכה, דר' קרני רובין
בונסרין תופעות לוואי עמיחי 21/05/2016 | 17:25שלום דר, אני התחלתי לקחת 30 מג בונסרין בנוסף למינון הציפרלקס (20 מג) בכדי להוריד את החרדה והתקפי החרדה מהם אני סובל. מאז שהתחלתי עם הבונסרין מזה כחודשיים וחצי אני עדיין מאוד ישנוני במשך היום(לוקח את הכדור לפני השינה) ויש לי כאבים שרירים בגוף, הרגשת התקשות של שרירים, קושי לקום ולזוז. כמו כן הרגשת טישטוש. האם זוהי תופעת לוואי שעוברת? כיצד ניתן להפסיק את הטיפול? באופן מדורג?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/05/2016 | 14:17לעמיחי שלום, ראשית, השילוב הזה מאוד לא ממולץ בגלל סכנה מוגברת לאיטראקציה בין שתי התרופות. שנית, הישנוניות והטשטוש אכן יכולים לנבוע מהבונסרין וגם מהציפרלקס. כאבי השרירים אופיינים יותר לציפרלקס. אלו תופעות לוואי שחולפות. יש להפסיק בהדרגה את התרופות. בעיקרון, הייתי מורידה תחילה את הבונסרין ל15 מ"ג ואחרי שבוע ל7.5 מ"ג ומפסיקה. לגבי הציפרלקס במידה וכאבי השרירים ממשיכים יש לרדת לחצי, אחר כך לרבע ואחר כך להפסיק. עם זאת, הייתי מתייעצת עם הרופא או מקבלת חוות דעת נוספת לגבי אפשרות של שיחלוף תרופה זו לתרופה אחרת. בברכה, דר' קרני רובין
חצויה שירה 21/05/2016 | 08:00שלום ד"ר, אני בת 22 מגיל קטן(8,9)גיליתי שאבי צופה בסרטי פורנו וגם אני התחלתי לצפות בסתר. בזמן חיפושי במחשב מצאתי תמונות גילתי שחבר של אבא שלי בגד באישתו בזמן שהוא ואבי היו יחד בכנס דרך העבודה. (הם רופאי שיניים) כשהייתי בכיתה י"ב אבא השאיר את המייל שלו פתוח וראיתי שם תכתובת עם אותו החבר וגיליתי שאבא שלי בוגד באמא שלי. הייתי לפני גיוס. כאשר התגייסתי ניתקתי קשר עם אבא לחלוטין גם כשהייתי מגיעה בסופי שבוע הייתי ממש לא נחמד כלפיו. ואף אחד לא הבין למה אני מתנהגת ככה. עם הזמן כבר זה דאך וחזרתי להיות איתו בקשר נורמלי ואחרי שהשתחררי הלכתי לעבוד אצלו כסייעת לרופא שיניים, יום אחד כשאנחנו נוסעים למרפאה גילתי שהוא שוב בוגד באותו הרגע יצאתי מהמאפיה והתחלתי להסתובב ולבכות ברחוב הרמתי טלפון לפסיכולוגית שלי ואמרתי לה שאני חייבת פגישה דחוף(הפסיכולוגית הזו מלווה אותי מכיתה יא בעקבות שברון לב, במהלך הצבא דיברתי איתה פעמים ספורות בטלפון ובעקבות מקרה זה חזרתי לטיפול אצלה) כואב לי על אמא שלי אני יודעת שהיא יודעת, הם הולכים לטיפול זוגי. אני רוצה לפוצץ הכל ולהגיד להם שאני יודעת. תמיד הייתי הילדה של אבא ועכשיו אני חצויה. בין הילדה הקטנה שאוהבת את אבא שלה והוא מודל לחיקוי לבין האדם הניבזי שעומד מולי שאני שונאת אותו ומאחלת לו מוות כל הזמן. הוא אדם מאוד אהוד והרבה אנשים מעריכים ואוהבים אותו הן משפחה והן פציינטים, אני רוצה להרוס אותו שישאר לבד הוא לא יכול להנות משני העולמות גם משפחה תומכת ואוהבת וגם להנות מהצד. לאחרונה ראיתי שהוא יותר מידי עם הטלפון שלו וגילתי שהוא מתכתב עם הסייעת שלו שהיא בערך בגילי. זה דוחה אותי. לאחרונה גילתי שאמא גם בקשר עם מישהו אבל משום מה זה לא מעורר בי את אותן תגובות ורגשות, יש לי כאילו יותר הבנה כלפיה. אבל קשה לי לשמור את זה בתוכי. יש לי הרבה מחשבות על מוות ואיך לגרום לו רע. אני יודעת שהרבה אנשים בוגדים ואני יודעת שזה לא פשוט לחיות בזוגיות במשך 30 שנה אבל זה לא מקובל עלי שזה מול העיניים שלי הוא צריך להבין שאני כבר לא ילדה קטנה ושאני שמה לב מה קורה. אני באמת מאחלת לו מוות מכל הלב . אני מפחדת שגם אני אמצא את עצמי בזוגיות כזו. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תוספתשירה 21/05/2016 | 08:02אף אחד לא יודע מהסיפור הזה מלבד הפסיכולוגית שלי ואחי הגדול
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/05/2016 | 14:05לשירה שלום, זוגיות איננה חייבת להיות כזו. יש כאלה שממשיכים את הזוגיות על אף מצב שכזה ויש כאלה שחותכים אותה. לדעתי, הגישה שלך צריכה להיות מובהרת לבן זוגך לעתיד ושזה קו אדום שלא תסבלי אותו. בברכה, דר' קרני רובין
אובדן של האישיות ירח שחור 20/05/2016 | 16:47ד"ר קרני רובין, שלום מעניין אותי מאוד לשמוע אם המצב שלי נשמע לך מוכר או הגיוני ומה לדעתך יכול להיות הפתרון שלו. אני אדם עם רגישות מולדת לביקורת ודחיה כנראה. ממש מינקות פחדתי מזה והייתי מגיבה בצורה חסרת פרופורציות למחשבה שמישהו כועס עליי וטוען שאני לא בסדר. יחד עם זאת, חוויתי חוויות ממשיות של דחיה חברתית לאורך החיים ובעיקר בשנים האחרונות. נראה שמכל אירוע כזה התאוששתי והתרוממתי פחות או יותר. עד הפעם האחרונה במסגרת האחרונה שהייתי בה. היא כללה התמודדות עם מצבים חברתיים לא פשוטים. שבהתמודדות הזאת כשלתי בצורה קשה לפי התחושה שלי כמה וכמה פעמים. גם מצד מי שסבב אותי קיבלתי מסר חזק שאני לא בסדר ולא מתאימה. הרגשתי דחויה ומנודה, באופן פאסיבי וקר אמנם ולא בוטה או אלים. אבל זאת כנראה הייתה חוויה משמעותית מספיק בשביל לגרום לי להגיב בצורה כזאת. לא הייתי קוראת לזה חרדה חברתית ועכבה חברתית. אלא משהו הרבה יותר גדול ונורא מזה. היכולת שלי להפיק, לא רק דיבור, אלא לחשוב בכלל, פשוט נעלמה. כאילו משהו במוח נאטם ונהייתי "מתה מוחית". אני לא מסוגלת לנהל שיחה, מרגישה שאין לי מה להגיד או לתרום. תחושת מבוכה ומגושמות נוראית שאנשים מרגישים ומתרחקים בגללה. וגם אני נמנעת מאנשים כמה שיותר וזה רק הולך ומחמיר. אני מרגישה ככה לא רק בחברת אנשים חדשים וכאלה שלא בוטחת בהם. אלא גם עם בני משפחה. מה שמוזר שהחסימה או ההיעלמות הזאת של האישיות שהייתה לי הייתה כמעט בבת אחת. הייתי אדם שזורם בשיחה, מגיב מהר ואפילו מצחיק. וכל כך כואב לאבד את זה. קשה לקבל את ה"אני" החדשה ולנסות לעבוד עם מה שיש. פוחדת מדחייה וכישלון חברתי בעוד מקום. כרגע אני בחוסר תפקוד מוחלט. נמנעת מאנשים ומהתמודדות עם החיים ופשוט תקועה במקום. עולה במחשבה הרבה פעמים רצון לשים סוף לכל הסבל הזה. אבל אני פוחדת וגם מאמינה שלא ניסיתי הכול. חשבתי בהתחלה שאני סובלת מדיכאון ובדקתי טיפולים לדיכאון. אבל עכשיו הגיעה התובנה שהדיכאון הוא תוצאה של המצב שתיארתי ולא ההיפך. בתקופה שכל זה התחיל היו לי מיגרנות חזקות. מצאתי עדויות באינטרנט של אנשים שסיפרו אותו הדבר. לאחד מהם היה הסבר מעניין הוא אמר שהמצב הזה הוא מנגנון הגנה של המוח. המוח נכבה כי הוא למד שכל ביטוי אותנטי של האישיות יביא לפגיעה והשפלה. מעניין אותי אם יכול להיות הסבר רפואי למצב הזה. ואם יש טיפול שהוא רפואי שיכול לעזור. תרופות, TMS או ECT.אשמח מאוד לשמוע את דעתך. תודהפתח בחלון חדש
זה משתפר עם הזמןאיריס 20/05/2016 | 18:23היי מאוד הזדהיתי אני רוצה לומר שזה משתפר עם הזמן...ואני רואה שמכתב יש מישהי שיודעת להתנסח. לא לגמרי מפסיקים לחשוב על זה אבל זה משתפר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/05/2016 | 13:56לירח שחור שלום, אין זה משנה אם דיכאון הוא תוצאה של מצב מסויים או המצב המסויים הוא התוצאה של הדיכאון. בעבר, איבחנו דיכאון תגובתי לעומת דיכאון אנדוגני. כיום ברור שאבחנה זו אינה עוזרת והטיפול הוא אותו טיפול. לדעתי, מדובר בדיכאון ואת זקוקה קודם כל לטיפול תרופתי. בברכה, דר' קרני רובין
אתיקה?? נעמה 19/05/2016 | 23:34למי צריך לדווח על רופא המסתיר מידע במכוון מאחד ההורים? האם מותר לרופא להיפגש עם קטין ללא הסכמת אחד ההורים? הרופא פסיכיאטרפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/05/2016 | 13:51לנעמה שלום, הקשיים העיקריים עולים במצבי סכסוך שבהם ההורים משתמשים בכלי ההסכמה המשותפת להתנגח ביניהם על חשבון הקטין, ומשרד הבריאות והצוותים הרפואיים עומדים בתווך ומנסים להגן על שלומו של הקטין. בנושא זה גורמי משרד הבריאות משתפים פעולה עם הגורמים המקצועיים מטעם משרד הרווחה והשירותים החברתיים, משרד המשפטים והמועצה לשלום הילד. מותר לרופא להיפגש עם קטין ללא הסכמת אחד ההורים כל עוד ההורה השני לא הביע התנגדות, זה נכון גם לגבי פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
אם אלו מחלות רותם 20/05/2016 | 01:47אם היום ידועה שמחלות נפש הן לא בחירה, אז למה זה לא לגיטימי להיות חולה נפש? ולמה החברה מנסה כל הזמן להוציא את חולי הנפש מתוכה? ולמה אנשים ירוצו לעזור למישהו שצריך עזרה פיזית ולא למשהו שצריך עזרה נפשית?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 16:42לרותם שלום, זה פשוט אינו נכון. ראשית, זה לגיטימי להיות חולה נפש. שנית, המגמה היא כל הזמן להחזיר את חולי הנפש לקהילה וליצור תנאים שיוכלו לחיות בהם, לתפקד ולתרום לחברה. בברכה, דר' קרני רובין
שאלההלל 24/05/2016 | 20:07גב' קרני שלום, רק השבוע אמרת כאן בתשובה לשאלה אחרת "המושג חולה נפש הוא איננו מושג פסיכיאטרי" : http://www.infomed.co.il/forum-141/msg-309741/ מה השתנה מאז, שהחלטת עכשיו שבעצם "זה לגיטימי להיות חולה נפש" ? אגב לדעתי עצם התפיסה הזו, ביחד עם שאר הדברים שאמרת כאן, הם, תסלחי לי, תפיסה מנותקת מהמציאות (כמו שנוהגים לאבחן בפסיכיאטריה). למה אני אומר את זה ? פשוט מאוד, כי אני חי את המציאות הזו באמת ! ויודע איך היא נראית מבפנים ! וגם אצל אחרים !
איך ניגמלים מסרוקווואל אלמוג 20/05/2016 | 08:48אני נוטל כדור מסוג סורווקואל xr400 כל לילה במשך 5 שנים ואני מרגיש שהקולות שאני שומע אומרים לי להפסיק את הטיפול אגב האבחנה שלי זה חרדות ...אבל אני רוצה לנסות להפסיק אבל איך אפשר בדיוק להפסיק הרופא אמר לי שאפשר להפסיק בתנאי שתיקח את הכדור יום כן יום לא האם אבל האם יש דרך אחרת להפסיק את הטיפול בהדרגה ??פתח בחלון חדש
רק בהדרגהמת לחיות 3 20/05/2016 | 17:46אתה עלול לפתח פסיכוזה ושמיעת קולות עקב ההפסקה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 17:27לאלמוג שלום, להוריד בהדרגה 0.5 מ"ג של סרקוול XR אחת לשבוע ולראות אם תחול החמרה בשלב כל שהוא. אם אתה שומע קולות יתכן ויש צורך לקחת חלופה. בברכה, דר' קרני רובין
הקפאת רישיון נהיגה ופסיככוטי נוייה 20/05/2016 | 07:18בהתקף הראשון שנימשך הרבה זמן, לפני 6 שנים לא התלו לי רשיון נהיגה,אני לבד נימנעתי כי הייתי בדאון, עכשיו אחרי כמה שנים ועם נסיון להוריד תרופות אבל בתקופת לחץ קיבלתי התקף חזק יותר עם אישפוז של חדשיים, עכשיו הפסיכוטי עבר מזה 3 שבועות מתי ואיך אקבך חזרה את הרשיון, זה הרגליים שלי וזה העידוד ולו הקטן להיות בקשר פיזי עם הסביבה בחוץ, מה עושים,אני עדיין באישפוז יום ועד כה נהגתי אליהם לבד עכשיו אני תלוי בתחבורה ציבורית סבוכה שמקשה עלי גם כך את החיים כואבים מימלא, הפסקת פסיכוטי כבר כמה שבועות איך משרד הרישוי יבטל ההתלייהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 17:22לנויה שלום, צריך לפנות למשרד הרישוי ולבקש להחזיר לך את הרישיון. הם קרוב לוודאי ידרשו ממך לעבור בדיקה של אישיות ובדיקה פסיכולוגית. להלן הקישור: http://www.health.gov.il/Services/Citizen_Services/medical_institute_for_road_safety/Pages/medical_qualification.aspx החשוב בבדיקות אלה זה לא להתעצבן ולהיות סבלני. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד