פורום פסיכיאטריה - עמוד 703
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מעבר מויאפקס לסימבלתה-לא רצוי מצד הרופא קובי 17/05/2016 | 10:36היי ד"ר קרני, אני לוקח ויאפקס 300 מ"ג כבר חודש וחצי, לפני כשבוע הייתי אצל הרופא הפסיכיאטר המטפל והעלתי בפניו את הנושא של מעבר מויאפקס לסימבלתה מהסיבה שזה לא עובד עליי בכלל, הרופא אמר שזה לא רצוי ולא נחוץ ומבחינתו ויאפקס הוא בדיוק כמו סיבלתה ויותר חזקה אפילו ככה שאם ויאפקס לא עוזר אין סיכוי ומצב שסימבלתה תעזור, אני יודע שאת די אוהבת ותומכת בסימבלתה אבל מה את חושבת על מה שהפסיכיאטר טען בפניי, ואיך אפשר להתמודד עם זה, יכול להיות שאצטרך לעבור לפסיכיאטר אחר רק בגלל מה שהוא אמר.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 15:03לקובי שלום, אני ממליצה לך לקבל ייעוץ פסיכיאטרי נוסף. ויאפקס עובד ב10% על הנוראדרנלין וב90% על הסרוטונין. סימבלטה עובד ב30% על הנוראדרנלין וב70 % על הסרוטונין. מניסיוני, סימבלטה הרבה יותר יעילה ומאוזנת. בברכה, דר' קרני רובין
סטרפסילס ורכיבים פעילים יאנה 16/05/2016 | 21:59היי שלום, רציתי לדעת מה אמילמטקרסול ודיכלורובנזיל אלכוהול עושים חוץ מחיטוי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 14:50ליאנה שלום, סטרפסילס מכיל שני רכיבים פעילים: אמילמטקרסול ו2-4 דיכלורובנזיל אלכוהול. לחומרים אלו פעילות חיטוי קלה. תרופות ללא מרשם בצורת לכסניות מציצה לטיפול בכאבי גרון. הכמות המומלצת היא סוכריה אחת כל שעתיים או שלוש שעות למבוגר. בברכה, דר' קרני רובין
סימבלטה אבי 16/05/2016 | 18:30שלום לך דק קרני אני אברהם מהברנטליקיס וכול הנוגדים שקיבלתי אני שמח להודיע לך שהסימבלטה התקבלה בגוף ואין לי תופעות לוואי שבוע שאני לוקח 30מל ו5 ימים אם 60מל אכן יש הטבה קטנה בכאבים שלי משהורדתי את הרספידרל נעלמו הכאבים המוזרים רק מה שחזרו לי כול הסיפטומים של החרדה הרופא אמר שאני צריך להתאזר בסבלנות עד שהסימבלט ה תפעל בנתיים אני אם לוריוון משדתדל לא לעבור את 2.5 כדורים ליום לפני לקחתי 4-5 האם יש משהו שניתן לשלב אם הסימבלטה הוא שצריך לעבור את התקופה אם הסימלטה ולוריוון אשמח לתושבתך המלומדתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 14:46לאבי שלום, אני שמחה שאתה מסתדר עם סימבלטה. במידה והמצב לא ימשיך להשתפר יש מקום להעלות את המינון ל90 מ"ג. בדרך כלל אני מעלה אוטומטית למינון זה לאחר שבוע. לא הייתי מוסיפה שום דבר נוסף. תמשיך להצליח בברכה, דר' קרני רובין
חרדת נהיגה שירלי 16/05/2016 | 18:04שלום רב, האם יש כדורים ספציפיים לחרדת נהיגה? והאם מומלץ לנסות לטפל בחרדה ע"י כדורים או שחשיפה והתמודדות עם נהיגה יעילה יותר? תודהפתח בחלון חדש
שום כדוריםאוסליבן 17/05/2016 | 05:28זו לא סיבה לקחת תרופות. בשביל זה יש פסיכולוג. כמו שלא מטפלים בחרדה מכלבים באמצעות תרופות, פחד גבהים ופחד טיסות. כלומר... את יכולה לקחת כדורים נוגדי-דיכאון וחרדה, וייתכן אפילו שהם יעזרו, אבל זה יהיה מאוד טיפשי.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 14:43לשירלי שלום, דרוש שילוב של CBT עם תרופות מהסוג של SSRI. בעיקרון ניתן היה לעבוד על כך רק עם CBT אך מניסיוני עקב החרדות רבים אינם עומדים בזה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 20:52למת לחיות 3 שלום, כמעט ואין לאטומין תופעות לוואי כולינרגיות ובדרך כלל אין לו תופעות לוואי אקסטרה פירמידליות. הוא מרגיע, אנטיפסיכוטי ועוד יותר אנטימאני. בברכה, דר' קרני רובין
תודה על תשובתך ד'ר קרנימת לחיות 3 24/05/2016 | 12:53תודה רבה!
פוביות וחרדה יעקב 15/05/2016 | 23:15הבנתי מכתבה של מכון דוידסון (הזרוע החינוכית של מכון ויצמן)שישנה תרופה בשם די-ציקלוסרין שיכולה לסייע מאוד בטיפול בפוביות ,כמו כן הבנתי מכתבה אחרת שהתרופה פרופרנולול גם יכולה איכשהו להשכיח את הפחד בפוביות ,השאלה שלי האם ידוע לך על תרופות אלו והאם הם מאושרת בישראל לשימוש זה תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 23:00ליעקב שלום, הדי-ציקלוסרין הוא מזרז גלוטמט. הוא אינו משמש לחידוד הזיכרון אלא לביטולו. משתמשים בכך שתהליכי האי-למידה במוח דומים לתהליכי הלמידה. הדי-ציקלוסרין נקשר לקולטני גלוטמט מסוימים ומגביר באופן סלקטיווי את תהליכי מחיקת הזיכרון. הוא מדכא את ההשפעות של הקשר המותנה, כמו זה שקיים במצבי חרדה, התמכרות או פחדים. למשל, כשחושפים חולדה שקיבלה די-ציקלוסרין לגירוי שבעבר היה מקושר לפחד, היא אינה מראה סימני פחד. די-ציקלוסרין עוזר להסיר זיכרונות לא נעימים, כמו אלה הקשורים להפרעת דחק פוסט-טראומטית, וגם מאפשר להחזיר את המוח של מכורים למצב שקדם להתמכרות. למשל, הוא יכול להסיר את הגירויים שגורמים לעישון. אולם תרופה זו הינה בתהליכי בדיקה. פרופרנולול הינה תרופה השייכת לקבוצת חוסמי בטא המשיגים את האפקט המרפא שלהם על ידי חסימת קולטני בטא אדרנרגיים בתאים השונים. קולטני בטא נפוצים בתאי הלב, בדרכי הנשימה, בכליות, בעורקים, בשריר חלק וברקמות נוספות במערכת הסימפתטית, ותפקידם לגרות את התאים לתגובת מתח כחלק מפעולת המערכת, במיוחד כשהקולטנים מופעלים באמצעות אדרנלין. מאחר ובחרדה הסימפטומים נובעים מגירוי המערכת האדרנרגית פרופרנולול ודראלין שחוסמים את יכולת התגובה ובכך חוסמים את התסמינים הגופניים יכולים למנוע בחלק מהמקרים את התקף החרדה. תרופה זו מאושרת לשימוש בארץ. בברכה, דר' קרני רובין
קולה וונלאפקסין XR אורי 15/05/2016 | 22:12אני לוקה בהפרעת חרדה ממושכת ומטופל בתרופות עם שיפור חלקי. האם שתיה של 1/2 ליטר פעמיים בשבוע תגביר את תסמיני הפרעת החרדה? זה ממש עוזר לי להרגיש יותר משוחרר ומשפר לי את מצב הרוח. שאלה נוספת היא האם התרופה VIEPAX XR היא חזקה / "טהורה" יותר מ-VENLAFAXINE XR ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 22:44לאורי שלום, בחצי בקבוק קולה יש הרבה מאוד קופאין (וסוכר). יש חלק מהסובלים מהחרדות אשר קפאין גורם אצלם להתגברות החרדות. ייתכן ויש לך גם הפרעת קשב וריכוז כי קפאין מאוד עוזר לאנשים עם הפרעת קשב וריכוז. במקרה כזה יותר בריא לקחת קונצ'רטה או ויואנס, שעשויים לשפר את מצבך בנוסף לויפקס XR. הן וויפקס XR והן ונלפקסין XR הינם תחליפים יעילים של האפקסור XR. בברכה, דר' קרני רובין
פנרגן יפעת כ 15/05/2016 | 18:54רציתי לדעת מהו המנגנון הכימי של פנרגן אשמח לתשובה מפורטת.. המון תודה יפעתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 22:35ליפעת כ שלום, הפנרגן (פרומתאזין) שייך לקבוצת תרופות הנקראות פנותיאזינים, אשר פותחה בשנות ה-50 בזכות השפעותיה החיוביות על הפרעות בהתנהגות הנובעות מפסיכוזה. מאוחר יותר הסתבר שלפרומתאזין יש השפעות הדומות לאלה של אנטיהיסטאמינים המשמשים לטיפול באלרגיות ובסוגים מסוימים של בחילה והקאה. לעיתים משתמשים בפרומתאזין להקלת הגירוד במיגוון של מחלות עור הכוללות סרפדת (אורטיקאריה), אבעבועות רוח וגרב (אקזמה). פרומתאזין מקל על הבחילה וההקאה הנגרמים על ידי הפרעות באוזן הפנימית כגון מחלת הנסיעה ומחלת מנייר (Meniere). בגלל השפעותיו המרדימות משמש פרומתאזין לעיתים כתרופה לשינה לתקופות קצרות וכתרופה הניתנת לפני ניתוח (פרה-מדיקציה). לעיתים משתמשים בשילוב של פרומתאזין עם מדכאי שיעול נארקוטיים להקלה משיעול וגודש באף שמקורם באלרגיה. הפרומתאזין כמו הכלורפרומאזין הינו אנטיפסיכוטי וגורם לתופעות אנטיכולינרגיות קלות. כמו כל האנטיפסיכוטיים יש אפיניות במידה שונה לקולטנים לדופאמין. התרופות האנטיפסיכוטיות הטיפוסיות הן חוסמות בעוצמה רבה את תת-הקולטן לדופאמין מסוג D2, אשר ההולכה דרכו נחשבת מוגברת במצבים פסיכוטיים. יש לזכור, כי ישנן תרופות אחרות החוסמות D2 כמו הפנרגן ואינן בעלות השפעה אנטי-פסיכוטית. זה מעלה השערות נוספות באשר לאופיה הפרמקולוגי של הפעילות האנטי-פסיכוטית, בייחוד בהקשר לפעולת התרופות הלא-טיפוסיות. תרופות אלו מפחיתות סימפטומים פסיכוטיים, ככל הנראה ע"י עיכוב פעילות דופמינרגית באזורים המזו-לימביים. תופעות הלוואי החוץ-פירמידליות מקורן בחסימת המסלול הניגרו-סטריאטלי, בעוד תופעות הלוואי האנדוקריניות (עליית פרולקטין) מקורן בחסימת המסלול הטוברו-אינפינדיבולרי. בנוסף, חלק מהתרופות חוסמות רצפטורים נוראדרנרגיים, כולינרגיים והיסטמינרגיים. בברכה, דר' קרני רובין
רמיסייה בסכיזופרניה מתעניין 09/05/2016 | 12:28האם יתכן שאדם שאובחן כסכיזופרן פרנואידי וטופל במשך שנים רבות בתרופות אנטי פסיכוטיות של דור ראשון ושני, יגיע למצב של רמיסייה מלאה או חלקית לאחר תקופה בת כארבע שנים שבמהלכה לא טופל באף תרופה אנטי פסיכוטית שהיא?פתח בחלון חדש
רמסיהרינה 10/05/2016 | 01:09אנני מבינה בזה הרבה, אבל יש מצב שאטרנסמיטורים לא יחזרו למקום.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/05/2016 | 21:49למתעניין שלום, רואים מקרים כאלה: מחד, על פי רוב אם בודקים את רישומי הרופאים מהאשפוז הראשון מגלים שלא היה מדובר בסכיזופרניה. מאידך, עוד ידו נטויה והוא יכול להיכנס למצב פסיכוטי בשלב מאוחר יותר. בברכה, דר' קרני רובין
רמיסיה בסכיזופרניהמתעניין 16/05/2016 | 10:09תודה לך דר' קרני על תשובתך. אודה לך אם תוכלי להרחיב עוד: על פי נתוני השאלה, מהו סדר הגודל של סבירות האופציה השנייה שהצגת בתשובתך קרי, האופציה שבאשפוז הראשון כן היה מדובר בסכיזופרניה ורמיסיה במשך ארבע שנים לפחות, בלא שניטל כל טיפול אנטי פסיכוטי, בכל זאת הופיעה? בנוסף, האם אופציה שנייה זו תיתכן בכלל מקום בו הרמיסיה התבררה כמלאה ולא רק חלקית?
יופי הוא יכול לחיות בלי תרופות..היידד ,תגידי לושירה (בעלת הידיים השמאליות) 16/05/2016 | 10:48שסכיזופרן שבמשך 4 שנים לא קיבל ולו התקף פסיכוטי אחד ללא כדורים יכול להמשיך לחיות כך כול חייו ללא הכדורים. הוא יכול להסתדר מצויין בלעדיהם .
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 21:29למתעניין שלום, ב15% מהמקרים בהם יש התקף פסיכוטי ואפילו ממושך, כאשר הוא חולף אין חזרה של המחלה. בברכה, דר' קרני רובין
מוות של סכיזופרנים אדי 09/05/2016 | 08:29ממה מתים מי שחולה בסכזופרניה או הפרעה סכזואפקטיביתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/05/2016 | 17:16לאדי שלום, מסיגריות. בברכה, דר' קרני רובין
את בטוחה שמסיגריות? לא מהתרופות שהרופאים ממלאים אותם?שואלת 17/05/2016 | 18:19שלום, התשובה שלך הייתה חד משמעית - האם את בטוחה??? האם זה לא נכון שאתם הרופאים רושמים תרופות בלי היכר ועושים "ניסויים" עם התרופות שלכם על החולים?! או אולי התרופות שהחולים שותים גורמות להם להדליק סיגריה אחת אחרי השנייה??? כל טוב לך.
יכול להיות שגם מהכדורים שהם רושמיםאוסנת 17/05/2016 | 21:17כי הם לא ממש מבינים את דרכי הפעולה שלהם אלא רק את התוצאות שלהם לטווח הקצר. יש הרבה מאושפזים מעשנים כבדים שגם מרימים חצאי סגריות מהריצפה מתי שאין להם. לאנשים לא מעשנים זה לא גורם להתחיל לעשן. ואם סיבת המוות היא סגריות אז לא ברור למה באישפוז נותנים להם להכניס סגריות ולעשן בתוך המחלקה ומבחוץ. זה הרי מקום שאמור להבריא ולהציל ממוות, ואנשים מתים מסגריות אז צריך לטפל בהתמכרות ולא סתם לדחוף עוד ועוד כדורים שלא עוזרים לאף אחד לא למעשנים ולא ללא מעשנים.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 21:18לאוסנת שלום, נעשים היום מאמצים כבירים להוריד את ההתמכרות לעישון אצל חולים סכיזופרניים כולל מתן צ'מפיקס כדי להוריד את הדחף לעשן. בנוסף משתמשים בטיפול התנהגותי של מתן סיגריות רק בזמנים קצובים. עישון זו התמכרות קשה. הבעיה היא שהם מגיעים כבר מכורים לעישון כבד. זו אחד ההתמכרויות הקשות ביותר ולכן כמעט ולא ניתן לגמול את החולים הסכיזופרניים מעישון. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד