פורום פסיכיאטריה - עמוד 704
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מוות של סכיזופרנים
אדי 09/05/2016 | 08:29ממה מתים מי שחולה בסכזופרניה או הפרעה סכזואפקטיביתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/05/2016 | 17:16לאדי שלום, מסיגריות. בברכה, דר' קרני רובין -
את בטוחה שמסיגריות? לא מהתרופות שהרופאים ממלאים אותם?
שואלת 17/05/2016 | 18:19שלום, התשובה שלך הייתה חד משמעית - האם את בטוחה??? האם זה לא נכון שאתם הרופאים רושמים תרופות בלי היכר ועושים "ניסויים" עם התרופות שלכם על החולים?! או אולי התרופות שהחולים שותים גורמות להם להדליק סיגריה אחת אחרי השנייה??? כל טוב לך. -
יכול להיות שגם מהכדורים שהם רושמים
אוסנת 17/05/2016 | 21:17כי הם לא ממש מבינים את דרכי הפעולה שלהם אלא רק את התוצאות שלהם לטווח הקצר. יש הרבה מאושפזים מעשנים כבדים שגם מרימים חצאי סגריות מהריצפה מתי שאין להם. לאנשים לא מעשנים זה לא גורם להתחיל לעשן. ואם סיבת המוות היא סגריות אז לא ברור למה באישפוז נותנים להם להכניס סגריות ולעשן בתוך המחלקה ומבחוץ. זה הרי מקום שאמור להבריא ולהציל ממוות, ואנשים מתים מסגריות אז צריך לטפל בהתמכרות ולא סתם לדחוף עוד ועוד כדורים שלא עוזרים לאף אחד לא למעשנים ולא ללא מעשנים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 21:18לאוסנת שלום, נעשים היום מאמצים כבירים להוריד את ההתמכרות לעישון אצל חולים סכיזופרניים כולל מתן צ'מפיקס כדי להוריד את הדחף לעשן. בנוסף משתמשים בטיפול התנהגותי של מתן סיגריות רק בזמנים קצובים. עישון זו התמכרות קשה. הבעיה היא שהם מגיעים כבר מכורים לעישון כבד. זו אחד ההתמכרויות הקשות ביותר ולכן כמעט ולא ניתן לגמול את החולים הסכיזופרניים מעישון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סכיזופרניה??
ימית 09/05/2016 | 17:51שלום אני נוטלת פרוזאק 60 טגרטול 600 איטומין 40 ודקינט את האמת שאת הדקינט אני לא צריכה ואני ממשיכה לקחת אותו כי זה עושה לי קצת מצב רוח אבל כבר הרבה זמן שיש לי מין הזיות כאלה כמו שמסתכלת על שמיכה רואה פרצוף מזיזה את השמיכה ונושמת לרווחה שסתם נילחצתי פתאום נראה לי כאילו מישהו יושב לידי ואז מסתכלת ורואה שזו סתם כרית אשמח לעזרתך אני מאוד מפחדת שאלן הזיות ומחלה חדשה האם זה מהדיקינט כי זה התחיל קצת אחרי לקיחת הדקינט ולפעמים גם לפני שאני לוקחת את הדקינט יש את ההזיות האלוכל פעם משהו אחר האם זו פסיכוזה או משהו וגם זיכרון מבולבל לגמרי האם זה מהטגרטול? אותו לוקחת להתקפי זעם או שזה מהדקינט מאוד מפחיד אותיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/05/2016 | 17:40לימית שלום, בראש ובראשונה הייתי מפסיקה את הדקינט כי זה בהחלט יכול לנבוע ממנו. במידה וזה לא יעזור אנא חזרי אלי. בנוסף, כדאי שתכתבי לי כמה זמן את מקבלת את הפרוזאק, את הטגרטול והאיטומין. בברכה, דר' קרני רובין -
סכיזופרניה
ימית 17/05/2016 | 20:22תודה רבה אבל האם ההזיות המוזרות אכן יכול להיות פסיכוזה או משהו? סובחת מחרדות וocd את כל התרופות לוקחת שנה הדקינט כמה חודשים טובים אני קצת מפחדת שזו אכן מחלה חדשה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 21:15לימית שלום, לא, זה לא מחלה חדשה. לדעתי זה תופעת לוואי של הדקינט ואם את רוצה להפסיק את זה עלייך להפסיק את הדקינט. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בבקשה תענו לי...
ארז 16/05/2016 | 15:49היי, מקווה שאתם זוכרים אותי. כתבתי פה בפורום לא מעט במהלך האפיזודה האחרונה שהיתה לי, שהיתה מאוד מאוד קשה. אחרי 4 חודשים של גיהנום, האפיזודה שהיתה בעיקר מלווה בחרדות קשות עם דיכאון, הגיעה עוד אפיזודה עכשיו ואני מנסה להבין ולא מצליח - כיצד זה ייתכן שאני סובל מאפיזודות של דיכאון ולרוב עם חרדות למרות שאני נוטל תרופות? הרופא מתעקש שאני אמשיך בשילוב של התרופות שאני לוקח היום מכיוון שאחרי ניסיונות כושלים של טיפול באינספור תרופות, השילוב הנוכחי הוא זה שעזר לי לפני 7 שנים (אחרי 7 שנים רצופות כמעט של חרדות בלתי פוסקות מלוות בדיכאון) אבל מאז היו לי לפחות 4-5 אפיזודות וזה מתיש. אין לי כוח יותר לסבל הזה. אני מרגיש על סף ייאוש כבר להתמודד בכל פעם עם אפיזודה נוספת. התרופות שאני נוטל הן - אפקסור XR 150 מ"ג, רמרון 45 מ"ג ולמיקטל 50 מ"ג. ניסינו להעלות בפעם האחרונה את המינון של אפקסור ל - 300 בהדרגתיות ואת הלמיקטל ל - 100 מ"ג אבל זה לא עזר. הבעיה פשוט עברה מעצמה כמו בכל האפיזודות שהיו לי ב 7 שנים האחרונות - איך אני יודע את זה? כי הורדתי את המינון עוד לפני שהאפיזודה האחרונה חלפה לה כולל את האביליפיי שעשה לי בעיקר תופעות לוואי ולא עזר. בקיצור, אין לי כוח יותר להמשיך עם הסבל הנורא הזה. אני פשוט רוצה לחיות חיים נורמליים נטולי חרדות ודיכאון. היו לי 5 שנים של שקט עד הקיץ האחרון שבו היו לי 4 חודשים של סיוט מטורף ואחרי 4 חודשים מאז שזה עבר, חזר לי שוב הדיכאון כמעט בלי החרדות (לפני כחודש) ונראה שהפעם אני ממש, אבל ממש מיואש. מיותר לציין שאני בקהות חושים מוחלטת, אבל מעל הכל אין לי כוח להצליח לעבור את זה אפילו!!! עד כמה בן אדם יכול לסבול? אני לא עשוי מפלדה. זה מחסל אותי ולפעמים אני פשוט לא מאמין שאני חי במציאות כזאת. זה נראה לי כמו חלום בלהה. רוצה להיות מאושר כבר וזה לא קורה!!!פתח בחלון חדש-
מכיר את זה לצערי
אורח 16/05/2016 | 16:14אצלי הבעיה לא כל כך הדיכאון אלא ה-OCD המחשבתי וחרדות איומות שאכן אני יכול להשוות אותם רק עם גיהונום. גם אני כבר יותר מ-6 שנים עם טיפולים, תרופות שונות בצירופים שונים, אינסוף פסיכיאטרים ופסיכולוגים ולמרות הכל פעם אני מרגיש יותר טוב ופעם חרדות עצומות ומחשבות אובססיביות ללא סוף בשלל נושאים. גם אני לא מבין איך יתכן שאני לוקח תרופות במינונים לא קטנים וזה לא עוזר, גם אני רוצה חיים נורמליים... מבין אותך. אגב אם הבעיה שלך היא בעיקר גלים של דיכאון צריך לבדוק אם האבחנה שלך היא לא ביפולר. כי במידה וכן הטיפול התרופתי הוא שונה וטיפול נכון יכול לעזור הרבה יותר. אם יש לך ספק אל תחשוש לפנות לעוד מומחה ! -
לארז
מת לחיות 3 16/05/2016 | 17:02אני יכול להגיד לך שהתרופה שהצילה את חיי היא אטומין לאחר שתרופות אחרות לא צלחו -
תודה על התגובה
ארז 17/05/2016 | 14:57אני מעריך את התגובה שלך מת לחיות 3 שוחחתי שוב עם הרופא שלי אתמול והוא אמר לי שזה שאני נוטל תרופות לא אומר שאני חייב להיות יציב תמיד ושאני לא מחשב או רובוט ומה שחשוב מבחינתו זה שאתחיל לדאוג לעצמי בכך שאוריד לחצים ואקדיש זמן לעצמי, בין אם זה לריצה טובה, ישיבה מול הים שמרגיעה, שיחות, מסג'/רפלקסולוגיה ועוד. הוא כמובן מתכוון יותר לתקופה הטובה שתגיע אחרי שהירידה הזאת תעבור כי מבחינתו לא פחות חשוב ואפילו יותר חשוב לדאוג לדברים האלה בזמנים הטובים. שמע, אני חושב שהוא בהחלט צודק כי ב 5 שנים שבהם כן עשיתי את מה שהוא ציין בלי פשרות, לא היתה לי אף פעם ואף לא ירידה אחת. אני חייב להתחיל לסגל לעצמי חזרה את השיגרה הזאת, אבל קודם כל אני חייב לעבור את הצרה הזאת שנפלה עליי עכשיו וכשאני הולך לים בימים אלה בהם הנפש פגועה ואני בקהות חושים מוחלטת, זה לא ממש מרגיש שזה עוזר לי למרות שיכול להיות שזה תהליך של "בניית שריר הנפש" שקשה להבחין בהתקדמות שלו גם אם זה נראה שזה לא תורם בכלל -
החלמה מהירה ארז
מת לחיות 3 17/05/2016 | 16:29.. -
מת לחיות 3 - תודה רבה!
ארז 17/05/2016 | 16:38מקווה להחלים במהרה...קשה לי ככה... -
בכייף אחי
מת לחיות 3 17/05/2016 | 16:48אני על אטומין ויפאקס ונוזינן. ומרגיש טוב. דבר עם הרופא שלך על אטומין -
אני אשאל אותו, בטח
ארז 17/05/2016 | 16:54זה לא תרופה ממשפחה דומה לזו של האביליפיי או הלמיקטל? אני פשוט נוטל למיקטל כרגע -
לארז הי שוב
מת לחיות 3 17/05/2016 | 18:14היא לא שייכת לקבוצה של הלמיקטל. היא נקראת דור ביניים ביור 1 לדור 2. האביליפיי חדשה דור 3 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 21:13לארז שלום, נראה לי שכאשר יש "בריחה" מהקוקטייל שאתה מקבל, כלומר שאתה גולש לדיכאונות וחרדות למרות התרופות שאתה מקבל ובקצב שאתה מתאר יש לשקול שינוי תרופתי. יתרה מכך יש הסתייגות מהשילוב של אפקסור ורמרון. מאידך אין בעיה בלקיחת למיקטל ואפקסור. יש משהו בדבריו של האורח שהגליות של המצבים שלך יכולה לרמז על ביפולריות. הייתי שוקלת את הפסקת הרמרון העלאת מינון האפקסור ל300 מ"ג והעלאת מינון הלמיקטל ל100 מ"ג - 150 מ"ג. ייתכן ויש מקום לקבל חוות דעת רפואית נוספת. אבל דבר אחד אסור וזה להרים ידיים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מחשבות טורדניות
גלעד 13/05/2016 | 13:41שלום, יש לי מחשבות טורדניות מסוג מסויים שבאות במצבים כאשר אני חש מתח ולחץ לקראת ארוע מסויים, עולות לי מחשבות טורדניות של אמונה כאילו כל מיני פעולות שהן לא רציונאליות או קשורות אבל שאם אני מבצע אותן יש להן ״השפעה״ חיובית או שלילית על אותו ארוע שגורם למתח או לחץ, יכולות ״לנחס״, הרבה מיזה הם פעולות שאני מנסה לשחזר , פעולות שזכורות לי שעשיתי לפני ארוע בעבר שהסתיים בתוצאה חיובית... המחשבות הטורדניות האלה גורמות לי לעשות כל מיני פעולות בגלל האמונה הזאת... כדי למנוע מצב שאני יכנס לדיכאון יאשים את עצמי בכך שאירוע מסוים הסתיים בתוצאה שלילית אני מנסה לא להימנע מלבצע את אותם פעולות... אני מבין שיש לי הפרעת חרדה שעלי לטפל וגורמת לכל המחשבות הטורדניות שבאות כנראה כדי להפחית מהמתח הכרוני שאני סובל, אבל האם יש לי בנוסף גם הפרעה מסוג אוסידי?? האם כדור מסוג ציפרלקס יכול לעזור במקרה כמו שלי?פתח בחלון חדש-
כן
מת לחיות 3 13/05/2016 | 21:35ציפרלקס יכול בעיקר במינון 20 מג -
אני מאמין גם שאני מקולל
גלעד 20/05/2016 | 00:07שאני מנחוס ומגנט למזל רע... -
אז תתייעץ עם רב להוצאת עין הרע
מת לחיות 3 20/05/2016 | 00:54את השיטה והמינון תקבע איתו ובלי שיתנגש עם הציפרלקס -
גלעד
אני לא מתחבר לדת... 23/05/2016 | 09:24בכלל.., -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 19:36לגלעד שלום, זה לא נשמע כמו מחשבות טורדניות אלא כמו אמונה בדומה לאמונות טפלות. העובדה שאינך מנסה להימנע מלבצע את הפעולה מצביעה על כך שאין מדובר בOCD. השאלה היא כמה זמן כל העיסוק הזה גוזל לך? האם הוא מפריע לך? כתבת שיש לך מתח כרוני וחרדה, ולכן לדעתי כדוק מסוג של ציפרלקס או SSRI אחר עשוי לעזור לך. בברכה דר' קרני רובין -
לא חייב דת, אפשר גם מדיטציה
מת לחיות 3 23/05/2016 | 20:49רק תזכור שזה לא במקום הציפרלקס
-
-
עזרה בעניין מחיר סימבלטה
אבי 06/05/2016 | 13:19מישהו יודע מידע אמין כמה עולה סימבלטה? אם זה רלוונטי - בהתוויה של דיכאון. קופת חולים כללית, ביטוח זהב. אני לא מצליח להבין מה המחיר (כל מקום כתוב משהו אחר, חלק כתוב שזה בהנחה רק לכאבים כרוניים). תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/05/2016 | 20:51לאבי שלום, התרופה איננה בסל לדיכאון אך עד כמה שידוע לי היא בהנחה של כ50% כאשר פסיכיאטר כותב את המרשם והעלות נעה בין 123 ש"ח ל30 כדורים של 60 מ"ג, ו83 ש"ח ל30 כדורים של 30 מ"ג. זה נכון לקופות חולים- כללית, לאומית ומכבי. לגבי מאוחדת אני לא יודעת. בברכה, דר' קרני רובין -
אם פסיכיאטר פרטי כותב את המרשם?
אבי 17/05/2016 | 02:10היא מטופלת אצל פסיכיאטר פרטי, ורופאת המשפחה שלה נותנת לנו את המרשמים שהוא כותב (כדי שתהיה ההנחה של הקופה) זה אומר שנשלם פי 2? צריך דווקא פסיכיאטר של הקופה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 20:49לאבי שלום, לא, כל מה שעל רופאת המשפחה לעשות זה לרשום שזה בהמלצת פסיכיאטר (לא משנה אם פרטי או של הקופה) בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ברנטליקיס. עזרה בבקשה
אברהם 27/04/2016 | 09:39ברנטליקיס. עזרה בבקשה אברהם כבר. שנה שאני סובל מחרדה וסטרס הגעתי לפסיכאטר. והוא אמר שאני חרדתי קיבלתי סרנדה סימבלטה פבוקסיל וייפאקס פלוטין פרוזק ציפאר לקס וכבר. 11 יום אם ברנטלין 5 מייל. אני סובל מכאבים כרונים בגוף ביומיים האחרונים אני מרגיש רע סחררות כאבי תופת בעצמות והשרירים בחילות איומות ועוד חרדות ופחדים היום לא לקחתי אני כבר מתחילת התקופה בניסיונות וכול הכדורים מגיבים פחות הוא יותר ככה אני צורך לוריוון. 4 ביום ולא יודע מה לעשות אני לא חושב שאני ימשיך אם הברנטליקיס.בשיחה טלפונית אם הרופא אמר לי לקחת נוגד כאבים טרגין תודה וחג שמחפתח בחלון חדש-
תתקדם למעלה במינון
ר.צ. 28/04/2016 | 13:38שלום, 5 מ"ג זה מינון לימים ספורים בלבד. תעלה ל 10 מ"ג , באופן פרדוקסלי התופעות שתיארת צפויות להשתפר משמעותית. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/05/2016 | 19:12לאברהם שלום, כשאתה כותבת שקיבלת את כל הסידרה של התרופות שכתבת, האם הכוונה שגם בהם קיבלת מינונים מגוחכים כמו 5 מ"ג ברינטלקיס שזה רק טוב בכדי לקבל תופעות לוואי אך לא יכול להועיל?? לכל הכדורים יש תופעות לוואי אם לא תהיה מוכן להתמודד במשך מספר שבועות עם תופעות הלוואי אז אין סיכוי שתצא מזה. לקחת 4 מ"ג לוריבן ביום זה מינון גבוה מידי שבסופו של יום יזיק לך. ממה סבור רופא המשפחה שיש לך כאבים? בברכה, דר' קרני רובין -
ברנטליקיס. אברהם
אברהם 09/05/2016 | 20:00שלום לך דק קרני ותודה על תשומת הלב הכאבים שיש לי הם מכמה גורמים יש לי פגיעה בעצב באגן שמקרין לי לרגליים ועברתי ניתוח צווארי וניתוח כתף מה שקרה שהכאבים התפרצו בצורה של כאב מטורף שהייתי צריך לקחת פרקוסט מה שאני לא רוצה. ברגע שהפסקתי את הברנטליקיס פסקו הכאבים בנתיים החלפתי פסיאטר והוא נתן לי רספידרל בלילה 1מל וסימבלטה 30 לשבוע ולאחר מכן 60 מל לבנתיים פחתו החרדות ותחושת הפחד וגם הדיכאון ירד וגם הצורך בלוריוון שהוא כבר 2כדורים וזה רק בכמה ימים אני מקווה שתוך שבוע לא אקח יותר לוריוון רק מה יש לי נוקשות בשרירים בשחמות ובצוואר וזה כואב אני מפחד לקחת נגד כאב הפסיאטר החדש נתן לי סימבלטה כי בעבר לאחר הניתוחים לקחתי אותה תקופה ולא היה לי שום תופעות לוואי הפעם אני מתכוון לקחת כמו שצריך אשמח ליקרוא את תשובתך המלומדת -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/05/2016 | 21:32לאברהם שלום, הנוקשות היא מהרספרידל אבל בעקרון לסימבלתה אפקט אנטי דכאוני, אנטי חרדתי ונוגד כאבים. נראה לי שהיא בדיוק תפורה עליך. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה לדק קרני
אבי 16/05/2016 | 07:35לאחר הפסקת הריספידרל חזרו הנשימות השטחיות ותחושת הלחץ אני כבר אם סימבלטה שבוע ראשון 30 והשבוע כבר 60 מתי ארגיש שיפור הוא שיש צורך בכדור נוסף לאחר שירדתי מלוריוון מ4ל2 אני מרגיש צורך לעלות אותו תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 20:40לאבי שלום, ניתן לעלות את הלוריוון עד 3 כדורים אך זה המקסימום. אם המצב לא ישתפר יש לעלות את הסימבלטה ל90 מ"ג ולחכות שלושה שבועות, במידה והמצב לא ישתפר יש לעלות את המינון ל120 מ"ג ולהישאר על מינון זה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אטומין
מת לחיות 3 16/05/2016 | 21:01מדוע דר את לא מזכירה בפורום את התרופה האנטיפסיכוטית אטומין. מדוע את מעדיפה איליפיי זיפרקסה וסרוקוול ויפאקס וכו?פתח בחלון חדש-
תרופות
אורח 17/05/2016 | 11:55קודם כל ויפאקס הוא לא תרופה אנטיפסיכוטית בכלל ולא דומה לתרופה אנטיפסיכוטית בשום צורה. הוא תרופה מסוגת SNRI לטיפול בדיכאון וחרדה וההשפעה שלו דומה לנוגדי דיכאון אחרים ושונה לגמרי מנוגדי פסיכוזה. אטומין הוא תרופה ישנה מאוד, התרופות החדשות יותר כמו אביליפיי/אריפליי וגם אחרות הם יותר טובות בגדול, הן מבחינת תופעות הלוואי והן מבחינת ההשפעה. עדיין יש מצבים מסויימים בהם אטומין מתאים יותר, אבל לא מדובר ברוב המצבים. -
הבנתי
מת לחיות 3 17/05/2016 | 12:15תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 20:33למת לחיות 3 שלום, מי אמר שאני מעדיפה אביליפיי או זיפרקסה או סרקוול על פני אטומין?! אטומין היא תרופה מצויינת ואני מרבה להשתמש בה למקרים מסויימים. ויאפקס איננה תרופה אנטיפסיכוטית. כנראה פיספסת את התשובות שבהן כן הזכרתי את האטומין. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מהי תוחלת החיים של אוטיסטים?
אחות של 10/05/2016 | 20:24פעם קראתי שתוחלת החיים שלהם דומה לזו של הציבור הכללי. רציתי לקבל פירוט אם אפשר - האם זה מדוייק, או שבכל זאת מדובר ב5-10 שנים פחות? ומה עם אוטיסטים שבקושי זזים, בקושי מתקלחים, לא מתקשרים כמעט...חוץ מאשר עם הוריהם. ובכלל אין להם פעילויות... מהי תוחלת חייהם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/05/2016 | 22:49לאחות של שלום, אין סיבה שתוחלת החיים של אוטיסטים תהיה קצרה מזה של אדם רגיל. זו איננה מחלה שמתים ממנה. בברכה, דר' קרני רובין -
היתה לאחרונה כתבה
משוודיה 16/05/2016 | 20:17היתה לאחרונה כתבה על מחקר משוודיה, בו טוענים כי אוטיסטים חיים 15 שנה פחות. לא כי "זו מחלה", אלא כי יש יותר צאונות וכו'... האם זה נכון ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 20:31למשוודיה שלום, צאונות זה תאונות? לא ידוע לי על כך ולא ראיתי את הכתבה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם ניתן להגדיר מישהי הצורחת ברחובות
לפי תיאור זה בלבד 10/05/2016 | 20:50האם ניתן להגדיר מישהי הנוהגת ללכת ברחוב ולצרוח חזק (גם בלילה ) "הצילו" "הצילו" - כחולת נפש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/05/2016 | 22:55ל"לפי תיאור זה בלבד" שלום, אין ספק שזה לא התנהגות נורמטיבית. יחד עם האמור זה יכולה להיות גם זעקה לעזרה. בברכה, דר' קרני רובין -
הכוונה שזו צעקה מתוך חרדת איימים
.... 16/05/2016 | 20:14אם היא עושה זאת מתוך תחושת איימה נוראית - האם אפשר להגיד עליה "חולת נפש" ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 20:30ל.... שלום, לא! המושג חולה נפש הוא איננו מושג פסיכיאטרי. ייתכן שהיא במצוקה וייתכנו המון אפשרויות אחרות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לא משנה איזה תרופות אני לוקחת
ממשיכה לחשוב על אחי 16/05/2016 | 19:55לא משנה איזה תרופות אני לוקחת ועם מי משוחחת, איני מצליחה להפסיק לחשוב על אחי. הוא אוטיסט לא מאובחן, גר אצל ההורים, לא מתפקד, עוסק רק בטקסים והגבלות למשל לא שותה עד 8 בערב)....וזה גורם לי להזדהות איתו עד לרמות הכי קשות של נסיונות כניסה לנעליו (גרמתי לעצמי התייבשות למשל וכמעט התעלפתי ביום שרבי...כי ניסיתי להבין איך הןא חי...וכם ניסיתי כל מיני טקסים שלו והתנהלות שהרסה לח את הביאות לגמרי...ואני לא מבינה איך הןא חי ככה זה מטריף אותי ואני רק חולמת שימות אן יהיהבהוסט. לא רואה שום אופציה טחרת...וכל הכדורים זה רק משחק לעומת המתיאות העגומה שלו. מה זה משנה מה אקח ? תמיד לא אאפשר לעצמי להנות כח הוא סובל, מיובש, מסריח, לא מתקלח, לא נמצא בקשר עם אף אדם...ועוד ועוד. בבקשה שמישהו יציל אותי.פתח בחלון חדש-
סליחה, נכתבו המון שגיאות
כתיבה מוטרפת 16/05/2016 | 19:58כתיבה מוטרפת ולא נינוחה. מצטערת על השגיאות המעצבנות. -
צריך להפריד בין הדברים
אורח 17/05/2016 | 12:07אח שלך זה אח שלך, את זה את. יתכן מאוד שלאח שלך יש בעיה, כתבת שהוא לא מאובחן, אז לאו דווקא שאוטיזם זאת הבעיה שלו, יתכן שיש לו OCD או סכיזופרניה חלילה, או בעיה אחרת, או שיש לו אוטיזם אבל זאת לא הסיבה שגורמת לו להתנהג כמו שהוא מתנהג אלא בעיה נפשית אחרת. אי אפשר לדעת יותר מזה בלי אבחון מעמיק של רופא מומחה. גם חשוב לדעת שלאו דווקא שהוסטל זה הפתרון בשבילו, יתכן מאוד שעם טיפול מתאים, במקרה הצורך טיפול תרופתי משולב עם טיפול פסיכולוגי, הוא יגיע למצב שהוא יתפקד ככל האדם ואף יותר מזה. במקרה הצורך ניתן גם להזמין רופא הביתה, אבל חשוב שזה יהיה רופא מתאים ואכפתי, לא אחד כזה שממהר לזרוק אבחנות וללכת. אבל המחשבות על שלך על אח שלך הם רק המחשבות שלך. הם אינן קשורות לאחיך אלא רק לאיך שהמוח שלך עובד. מכל סיבה שהיא המוח שלך "ננעל" על הנושא הזה, ותאמיני לי, אני יודע יותר מדי טוב מה זה כשהמוח ננעל על משהו, זה סיוט נוראי, אבל חשוב להפריד בין הנעילה של המוח שלך למציאות חיצונית, זה שני דברים שונים. וכשמבינים את זה, יותר קל לטפל. -
המוח שלי נעול, אך זה לא סותר
את העובדה 18/05/2016 | 19:32שלא ניתןמלהביא רופא או חטפל באחי בדרך כלשהי, שכן ההורים שלי לעולםמלא יקחו אותו לאבחון או יזמינו מאבחנים/ות. ויש קשר בין אוטיזם להתנהגויות חזרתיות/אוסידי חריף שלו. זה לא אוסידי של נוירוטיפיקלים. גם האוסידי שלי הוא חריג, אני לחלוטין מודעת לזה. המצב עם אחי הוא הרבה יותר מורכב והבעיה היא שאף אדם לא יכול לעזור. -
שלא ניתן להביא רופא/מטפל עבור אחי*
... 18/05/2016 | 19:35נדפק לי המוח לחלוטין. יש גם ירידה קוגנטיבית בעקבות המצב. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 20:29ל"ממשיכה לחשוב על אחי" שלום, אנשים שונים מגיבים בצורה שונה למציאות סביבם. אני בטוחה שאחיך לא סובל כל עוד את לא מציקה לו. את לא יכולה להיכנס לנעליו כי הוא שונה ממך ומגיב באופן שונה ממך. לעומת זאת העיסוק שלך בצורת חייו מתחילה להראות כעיסוק כפייתי והייתי ממליצה שתפני את לטיפול כדי להקל עלייך ועליו. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד