פורום פסיכיאטריה - עמוד 718
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דכאון או דו קוטביות
... 22/04/2016 | 14:51אם אני בדכאון קשה מאוד, אבל לרגעים בודדים ממש כמו שברירי שניה בעלת רעיונות גדולים, תחושה שיכולה להיות הכי מאושרת בעולם והכי טובה בעולם (בכל התחומים כמעט) ומתפרצת בצחוק משטויות... האם הכיוון הןא מאניה דיפרסיה או שזה רק דכאון ופשוט מדמיינת מצבים מדהימים ומרהיבים מרוב ייאוש ? יש לציין שאת התחושות המדהימות אני חושבת ומדמיינת רק לגבי מצבים שבהם הדברים שתוקעים אותי בחיי לא היו קיימים. אני לא באמת הולכת ומספרת שאני הכי טובה בעולם או עושה מעשים מטורללים. זה מסתכם בכמה שניות של דמיון ומחשבה על כל יכולות. והאם זה מסוכן לקחת ssri במקרה כזה ? בינתיים זה גם ככה לא עוזר לי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 22:20ל... שלום, זו איננה מאניה. לדעתי זה לא מסוכן שתקחי SSRI'S אך את צריכה להיות תחת מעקב פסיכיאטרי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דחוף דר קרני או מי שיודע
עידן 26/04/2016 | 18:21יש לי בעיה שלפני 3 וחצי חודשים התחלתי לוריוון התמכרתי והתחלתי טיפול ציפרלקס חודשיים שלא עזר. הרופא העביר אותי לאסיבל לאחר שהייתה על חצי מג לוריוון בערך וכרגע על 5 מג אסיוול. מה שקורה וקרה גם עם לוריוון אבל בעיקר קורה עם אסיבל זה שמינון שבעבר הרדים והרגיע אותי עכשיו במקרה הטוב לא מרגיש כלום. מה שרוב הפעם מרגיש זה קושי מוטורי בהליכה שנהיית כבידה והרופא אמר שזה לא נפוץ וכדאי לשוב לבדוק דברים גופניים. מה השארתך? עשיתי לפני חודשיים בדיקת דם חוץ מחומצה פולית מעט סוכר גבוה 105 וויטמין די שחסר הכל היה סביר כולל בלוטת תריס בגבולות הנורמה. התחלתי טיפול בלוסטרל בנתיים חצי כדור ובעיקר בחילות ותחושת שריפה וגלי חום אבל מה שמטריד אותי זה איך נפטר מהתופעה שהבנזו גורם לי וממנו בכלל והאם זה נשמע לך כמו משהו פיזיולוגי שכדאי לברר. תודהפתח בחלון חדש-
ר.צ? דר?
עידן 29/04/2016 | 16:03אני חווה תסמיני גמילה של אי שקט בהפחתה בראש וברגליים עצבנות, מה יכול להפחית את התופעות? במקביל מנסה לוסטרל אבל לא מצליח לעלות מעבר לרבע כדור. אני חייב שמשהו שירגיע והבנזו פשוט הפסיק לעבוד רופא אמר להוריד מהר ולמצוא תחליף השאלה מה התחליפים -
לדעתי לא הבנת את הרופא
ר.צ. 29/04/2016 | 19:21לא הגיוני לבצע שני שינויים בו זמנית - גם להתחיל כדור חדש וגם להפסיק כדור הרגעה. תדחה את הגמילה מהאסיבל בחודשיים-שלושה, ובזמן הזה תעלה במינון של הלוסטרל. אם קשה לעלות במינון תשלב וולבוטרין שעוזר לו להיקלט ומפחית תופעות הלוואי. -
גמילה?
עידן 29/04/2016 | 20:30קודם כל לא מוצא ssri במינון גבוה שמצליח להסתדר איתו גם ככה. דבר שני איך עוד חודשיים שלושה? הכדור כבר עכשיו לא משפיע וגורם לקשיי הליכה ושאר דברים מוזרים . מרגיע ונוגד חרדה הוא כבר לא וצריך לו תחליף השאלה מה(גם לוריוון כבר לא עובד) -
בנוסף-
עידן 29/04/2016 | 20:34בנוסף כשניסיתי לעלות מינון לחצי לוסטרל בלילה ביום למחורת כל הבוקר והצהריים אני בדיכאון קליני. ברמה שחייב משהו מרגיע והכל רע לי ולא טוב -
קושי בנטילת SSRI
ר.צ. 30/04/2016 | 13:21כאשר יש תופעה כמו שאתה מתאר, מוסיפים תרופה הפועלת על הנוראדרנלין. למשל וולבוטרין או אדרונקס או מירו. תופתע לגלות, שתופעת הדיכאון שאתה מרגיש עם הלוסטרל לבדה איננה קיימת בשילוב. מציע לך להתקדם לאט ולסירוגין עם 2 התרופות: יום אחד תוסיף רבע לוסטרל וביום השני רבע אדרונקס/וולבוטרין, ותמתין יום-יומיים וכן הלאה. קבל מינוני יעד מהרופא. לגבי האסיבל- אתה קבעת שהתחושות שלך זה מהאסיבל, לדעתי זה קשור למחלה הדיכאונית שאיננה מטופלת וגורמת לרגרסיה פיזית של כל המערכת . תישאר במינון העכשווי של האסיבל לחודשיים שלושה ותראה שהתופעות שלך נעלמות עם ההתקדמות עם 2 נוגדי הדיכאון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 22:16לעידן שלום, אם רבע כדור לוסטרל לא תגיע לשום מקום וחבל על המאמצים. או שתתחיל לקחת את התרופות ותדע שיהיה לך לא טוב במשך תקופה קצרה, או שאין טעם בכך. לדעתי עליך לפנות לפסיכיאטר כדי שיכוון את הטיפול. אני הרבה פעמים מתחילה במצב כזה ברמוטיב ובמידה ואינו יעיל מספיק לאחר כחודש עוברת לSSRI'S. אשר לבנזודיאזפינים, אני מאוד נגד טיפול באסיבל מאחר והוא נאגר בשומנים ורמתו בדם מאוד לא צפויה. הייתי ממליצה שתעבור או לקלונקס או ללוריבן וגם זאת בהדרכה של פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מודל
צחי 25/04/2016 | 18:08בשימוש במודל כנגד סחרחורת ובחילות מה המינון המומלץ ולכמה זמן תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 22:10לצחי שלום, מודל נמצא בשוק בקפסולות של 50 מ''ג או בטבליות של 200 מ''ג. המינון היעיל משתנה מאוד בהתאם לבעיה הנפשית שבעטייה מטופלים והוא נע בין 50 מ''ג ועד 1200 מ''ג ליום ואף יותר. המינון ההגיוני לתופעות בגינן אתה לוקח את התרופה נע בין 50-200 מ"ג. ככלל אין לצפות שההשפעה הטיפולית של התרופה תתבטא במלואה מייד עם התחלת הטיפול, אלא רק לאחר 4-6 שבועות (ולעיתים אף יותר) של טיפול רציף. לכן בחוסר תגובה מיידית אין להתייאש, אלא יש להמשיך בטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סכיזופרניה
אנה 25/04/2016 | 13:45אמא שלי מאובחנת בסכיזופרניה פרנואידית. לפני כשלשה חודשים שוחררה מאשפוז עקב התקף פסיכוטי, אמורה לקחת פרפנאן 8 מג. הפסיקה לקחת לפני כ 6 שבועות, עכשיו אנחנו רוצים לוודא שהיא אכן תיקח כל יום. האם ישר לתת לה 8 מג? או להתחיל ב 4 כמו שעשו בבית החולים? אם להתחיל ב 4, אז לכמה זמן? עלי לציין שאמא לא תסכים בשום אופן להתלוות איתנו לפסיכאטר שיענה לנו על השאלות האלה... אשמח לתשובה תודהפתח בחלון חדש-
אם היא לא מתלווה איתכם לפסיכיאטר
אוסנת 25/04/2016 | 16:25אז תעזבו אותה בשקט. שתיקח או לא תיקח מה שהיא רוצה. הדעה שלה לא מספיק ברורה לך? לאיזו תשובה בדיוק תשמחי, איך לגרום לאמא שלך לקחת כדורים או להתלוות לפסיכיאטר כנגד רצונה? הכדורים האלה הורגים את הנשמה של הבן אדם, הרבה תופעות לוואי פיסיות ונפשיות, ולא סתם אנשים לא מסכימים ליטול אותם. אם היא היתה מרגישה טוב איתם לא היית צריכה לבוא עם השאלה החכמה שלך בפורום. -
למה את מתכוונת?
אני 25/04/2016 | 18:12"הורגים את הנשמה"? מה הם עושים? -
הפרפנאן הוא כדור דור ראשון
אוסנת 25/04/2016 | 18:36הכריחו אותי לקחת אותו באישפוז. הכדור הזה גורם לתופעות פיסיות כגון עייפות, תאבון מוגבר, נוקשות שרירים. זה גורם לחוסר הנאה מדברים, הדבר היחיד שרוצים לעשות זה לאכול ולישון. הפסיכיאטרים מציגים את התופעות האלה כחלק מהמחלה.העובדות בשטח הן שכאשר מפסיקים את הכדורים התופעות האלה חולפות. גם כדורים דור שני הם לא מוצלחים. בנוסף סיכון לסכרת וחלקם אותן תופעות לוואי של דור ראשון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 22:02לאנה שלום, לא כתבת מה גילה של אמא שלך. בעקרון אם לא מדובר באישה קשישה, 8 מ"ג פרפנאן אינם מינון גבוה למצב פסיכוטי. נהפוך הוא, מדובר במינון נמוך שייתכן ולא יספיק. הייתי מתחילה מיד ב8 מ"ג, אלא אם היא קשישה ואז הייתי מתחילה ב4 מ"ג ל4-5 ימים ועולה ל8 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
החלפת תרופות מאולנזפין לאבילפיי
חנה 07/04/2016 | 21:19שלום אני לוקחת אולנזפין ומאוזנת אך לוקחת מטרפומין 1 ביום בגלל ערכי סוכר שעלו וכעת מאוזנת גם בסוכר האם עלי להחליף תרופה לאבילפיי כמו שהרופא שלי היציע. אני מפחדת מתופעות הלוואי של האבילפיי. לציין שאני רזהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2016 | 14:40לחנה שלום, לא כתבת ממה את סובלת ובת כמה את. ככלל, יש מטופלים שאביליפיי מצויינת בשבילם ויש כאלה שסובלים מתופעות לוואי. למרות שאת רזה, הייתי עושה ניסיון להחליף את האולנזפין (במינון המסתורי) לאביליפיי. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך שאלה בענין סוכרת
חנה 13/04/2016 | 19:57תודה אני בת 56 לפני כ10 שנים חליתי בסכיזואפקטיב ולוקחת 5 מ"ג אולנזפין. לאור נתונים אלו האם עלי לעבור לאבילפי ואם כן איך עוברים לאותו מינון. בתודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 17:44לחנה שלום, אני מבינה שבגיל 46 סבלת מהפרעה סכיזואפקטיבית. זה גיל מאוד לא טיפוסי לפריצת הפרעה זאת. אולי כדאי לבדוק את האבחנה שוב. אשר למעבר בין אביליפיי לזיפרקסה יש צורך לקחת את שתי התרופות בו זמנית למשך שבועיים-שלושה. אי לכך הייתי מוסיפה 2.5 מ"ג אביליפיי לזיפרקסה למשך שבוע ומעלה את אביליפיי ל5 מ"ג ולאחר שבועיים מפחיתה את הזיפרקסה ל2.5 מ"ג ואחרי שבוע מפסיקה את הזיפרקסה. בברכה, דר' קרני רובין -
הבהרה נוספת בבקשה מאוד דחוף
חנה 25/04/2016 | 14:47תודה ברצוני לדעת באם הבנתי נכון לאחר הוספה של 2.5 מ"ג אבילפי ל5 מ"ג אולנזפין במשך שבוע עלי להעלות את האבילפי ל5 מ"ג יחד עם 5 מ"ג אולנזפין למשך שבועיים נוספים?או למשך שבוע? ובכך יווצר מצב שאקח 10 מ"ג ביחד לכמה זמן? בתודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 21:59לחנה שלום, זה לא עניין של מתמטיקה, אלא בעיה של מנגנוני פעולה שונים אשר דורשים מתן זמן לאביליפיי להתחיל לפעול. הבנת נכון שאני ממליצה על לקיחה של שבועיים של 5 מ"ג אביליפיי עם 5 מ"ג של אולנזפין. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפרעת שינה
סתיו 24/04/2016 | 18:15ברצוני לשאול האם לחולה סכיזופרני שנוטל כדורים כגון מודאל פורטה , פבוקסיל ,לוזפין יכול להיות הפרעות שינה, כלומר האם זה גורם להפרעות שינה בלילה , לקום בלילה מתוך שינה ולעשות דברים מוזרים שאינך מודע להם? השאלה שלי האם זה נגרם כתוצאה מהכדורים שהוא נוטל או מהמחלה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 21:54לסתיו שלום, בדרך כלל אנשים אשר קמים בלילה ועושים דברים מוזרים שאינם מודעים להם אינם בהכרח חולים סכיזופרנים ואינם בהכרח נוטלים תרופות. התופעה נקראת פאראסומניה. היא קטגוריה של הפרעות שינה הכוללות תנועות, התנהגויות, הבעת רגשות, תפיסות וחלומות, חריגים בזמן הרדמות, בעת השינה, בין מצבי השינה, או בעת יקיצה. רוב הפאראסומניות מתבטאות במצבי עוררות חלקית במעבר שבין עירנות לבין שנת REM, או במעבר שבין עירנות לאחד למצב השינה השלישי המאופיין בגלי מוח איטיים. פאראסומניות של מצב השינה השלישי מאופיינות בפעילות פיזיולוגית בעת שהפעילות המוחית של האדם יוצאת ממצב השינה השלישי ונשארת בין מצב שינה למצב עירנות. הפרעות שינה אלה כוללות הפעלה של מערכת העצבים האוטונומית, מערכת העצבים המוטורית, או תהליכים קוגניטיביים במהלך שינה, או מעברים בין שינה לעוררות. חלק מן הפאראסומניות של מצב השינה השלישי שכיחות בתקופת הילדות אך שכיחותן פוחתת לאורך השנים (סהרוריות, ביעותי-לילה, ויקיצה מבולבלת). אצל חלק מן הלוקים בהפרעה, פאראסומניות אלה עלולות לגבור בהשפעת צריכת אלכוהול, מחסור בשינה, פעילות פיזית, מתח נפשי, דיכאון, טיפול תרופתי, או מחלת חום. בין ההפרעות נמצא, אכילה מתוך שינה, סקס-סומניה, חריקת שיניים, תנועות רגליים מחזוריות בשינה, תסמונת הרגליים העצבניות, ודיבור מתוך שינה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אחרי התקף מאנייה -דחוף
שלמה 21/04/2016 | 14:20שלום. מאובחן כחולה מאנייה דיפרסייה כמספר שנים. רק בחודשים האחרונים הסכמתי להתחיל טיפול תרופתי. כעת מקבל וואלפוראל 200מ"ג 3 פעמים ביום. וקלונקס לפני השינה. עם הטיפול הזה היה לי לפני שבוע וחצי התקף מאנייה שנמשך 8 ימים. מה לעשות? אני מיואש. התור הבא לרופא שלי רק בעוד שבועיים .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 21:23לשלמה שלום, המינון של החומצה הוואלפוראית שאתה מקבל הוא נמוך. ככלל, מקבלים כ500-600 מ"ג פעמיים ביום. עולים לפי רמות הדם כאשר מנסים להיות בגבול העליון של הנורמה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס הפסקה
צחי 21/04/2016 | 09:58לאחר מספר שנים של לקיחת ציפרלקס 10 מג פעם ביום ועקב התחלת נטילת אספירין יומי לדילול הדם הגיע הזמן להפסיק. גם בגלל שהבנתי שיש סכנה בשילוב הנל עקב חשש לדימום. איך מומלץ לרדת במינון עד הפסקה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 21:21לצחי שלום, בהחלט אין איסור מוחלט לקחת ציפרלקס יחד עם אספירין, אך יש מקום לעקוב אחר מידת ההשפעה של האחד על השני לגבי הסיכון לדמם. יצויין כי אפקט זה איננו קיים עם המירטזפין (מירו, רמרון) ולא עם הבונסרין (מיאנסרין), ולמיטב ידיעתי גם לא עם הרמוטיב. כנ"ל גם אין לטרזודון אפקט מגביר דמם. בעקרון, הפסקה של ציפרלקס 10 מ"ג נעשית על ידי הורדה ל5 מ"ג למשך 3 חודשים, ואחר כך הפסקה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תוספים
נירית 19/04/2016 | 13:32שלום רב ד"ר יכול להיות שערך של b12 -230 משפיע מבחינה של תסמינים כמו דיכאון חרדה !?!?זה עדיין בטווח אבל הנמוך מומלץ ליטול תוסף?זה נקרא ברזל? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 21:03לנירית שלום, ראשית, ויטמין B12 זה ויטמין B12 וברזל הוא ברזל, וזה שני דברים שונים לחלוטין. שנית, מאחר וויטמין B12 בטווח התחתון של הנורמה עשוי מאוד מהר לרדת מתחת לנורמה מומלץ לתגבר את רמתו. הרבה פעמים תוספת ויטמין B12 משפרת את ההרגשה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פחד מבנזודיאזפינים
מתן 19/04/2016 | 11:53דר קרני שלום, לוקח כ3 חודשים לוריוון,אחרי שחודשיים הייתי על אסיוול שניסיתי להוריד בהדרגה אבל עשיתי את זה מהר וקיבלתי חרדה מוגברת ואי שקט עכשיו לוקח חצי לוריוון ולא יודע איך אצא מזה. לקחתי חודשיים ציפרלקס ללא השפעה. איזה תרופה יכולה להשפיע שאוכל לרדת מהכדורים האלהפתח בחלון חדש-
תשובה
ר.צ. 19/04/2016 | 23:00עד שהרופאה תענה: כדי להפסיק את כדור הלוריוון אתה חייב לקבל טיפול ממושך בנוגדי דיכאון, לצורך תיקון שורשי של הבעיה במערכת העצבים המרכזית. בלי לטפל בדיכאון לא תוכל להפסיק את כדורי ההרגעה, יתירה מכך: אתה צפוי להעלות במינון של הלוריוון עקב התרגלות הגוף (=התמכרות). לא רשמת לאיזה מינון הגעת עם הציפרלקס. באופן עקרוני לא עוזבים תרופה עד שלא מגיעים למינון מקסימלי ושוהים בו שבועיים-שלושה (במקרה של ציפר'- 20 מ"ג). לאחר מכן יש אפשרות לתגבר את התרופה עם תרופה נוספת או להחליף תרופה - תלוי בתופעות שאתה חווה ובניסיון של הרופא. בהצלחה -
לר.צ
יאנה 20/04/2016 | 00:55לר.צ שלום אני במינון נמוך קלונקס יסית אבל תקופה די ארוכה...איך אני יכולה באמת להגמל מהכדור הזה לא ידעתי שציפרלקס מתקן תעצבים נראה הזוי כי כול התרופות מכול המשפחות מזיקות ןאני גם בדיכאון ושלא לוקחת דיכאון ממש קשה וחוסר תפקוד תודה -
נוגדי דיכאון מתקנים את המוח
ר.צ. 20/04/2016 | 01:35שלום, התרופות הללו מאפשרות תפקוד יומיומי סביר עד טוב ולאורך זמן הן מתקנות אזורים במוח אשר נפגעים מהמחלה החמורה הזו. אני כבר שנתיים וחצי בטיפול הנוכחי ויש שיפור הדרגתי ומתמשך, כך שאני מדבר מניסיון אישי ולא רק מקריאת חומר באינטרנט. לא מזמן הוספתי פה מספר קישורים בנושא: https://www.youtube.com/watch?v=GOK1tKFFIQI https://www.youtube.com/watch?v=Yy8e4sw70ow http://www.eol.co.il/articles/551 https://www.youtube.com/watch?v=F5YubjEqbZ8 -
לר.צ
המשך 20/04/2016 | 12:53ועם אני הקלונקס שלי במינון מילגרם להמון זמן מה אני עושה ועם הבעיה לא בסרטונין כי ציפרלקס לקחצי 4 ימים היה אי שקט נוראי ותופעות קשות וזה לא מתאים לכול אחד אין שום מחקר שסרטונים הגורם לדיכאון לפעמים גם חסרים בויטמנים ומינרלים למינהם -
לר.צ.
מגיב 20/04/2016 | 14:39ר.צ. אם SSRI מתקנות את מערכת העצבים ומרפאות אזורים במוח, מדוע כל כך הרבה אנשים לא מצליחים לרדת מהתרופות הללו, מדוע כל כך הרבה אנשים לא מגיבים לתרופות הללו, ומדוע התרופות הללו מפסיקות לעבוד או שרק כשלוקחים אותן הן עובדות? תראה לי מחקר אמין שעשו שמוכיח את מה שאתה אומר. לא תמצא ואתה יודע למה? כי אי אפשר לחקור מוח חי. אתה מדבר שטויות על שטויות. חשבתי שאיזנת את התשובות שלך. -
למגיב היקר
ר.צ. 20/04/2016 | 22:08מדוע אתה משתלח? תעיין בקישורים שצירפתי, הם מדברים בעד עצמם. כאשר לוקחים את הכדורים נפתרת בעיית המחסור בחומרים כימיים מסוימים המיוצרים בגרעינים בגזע המוח. כעת החומרים האלה מגיעים ליתר אזורי המוח ומאפשרים תפקוד תקין לאותם אזורים. אם מפסיקים את הכדורים חוזרת בעיית המחסור ותפקוד המוח יורד בהתאם. -
תגובה לר.צ.
מגיב 21/04/2016 | 08:52איזה קישורים? אתה רציני???? על זה אתה מתבסס? אתה מודע לזה שאי אפשר לחקור חומרים כימיים, נוירונים ואת החומרים בגזע המוח בבנאדם חי? אין לי שום דבר נגד SSRI כמובן אבל צריך להגיד את האמת אף אחד לא יודע בוודאות ב-100% איך הם עובדים על תוך המוח. תפסיק לתת קישורים ושטויות כאלה. -
למגיב המתמיד
ר.צ. 21/04/2016 | 20:56הקישורים שהבאתי מתבססים על ניסויים מדעיים. בוא ספר לנו על מה א ת ה מבסס את הידע שלך, באופן המאפשר לך לפסול ניסויים מדעיים ולקבוע שהם שטויות. חג שמח -
תגובה לר.צ.
מגיב 22/04/2016 | 08:35תגיד אתה ראית את הסרטונים שפירסמת? דבר ראשון חלקם ממומנים על ידי חברת תרופות אם לא שמת לב. סרטון אחד דיבר על כך שרק לאחר שהתרופות השפיעו על דכאון אז המדענים חשבו שזה עוזר..... מפליא לא? הרי קודם מייצרים תרופות לאחר שיודעים על איזה חלק במוח הם אמורים לעבוד לא? שים לב גם שבסרטון אחד דיברו על ניסויים בעכברים. כן מוחם קרוב לבני אדם אך זה עדיין לא מוח של בני אדם. מדוע לא דיברו על ניסוי במוח של בן אדם? בסרטון הארוך, דיברו על מחקר שעשו. לא הראו צילומים. לא אמרו שחקרו את המוח. זה שאומרים לך שהנוירונים מתפקדים ככה וככה זה הכל השערות. אין שום ביסוס לזה. לא הראו את המחקר. שים לב הראו רק צילום של המוח ושל האזורים. נו ו? איפה החקר של המוח לאחר שנטלו תרופות? לא ראיתי כזה דבר. הם מראים תגובות של חלקים במוח באופן כללי. נו ו? אתה לא קולט שאי אפשר לחקור מוח לעומק של בנאדם חי? תעשה קצת מחקר..... אין לי שום דבר נגד SSRI אבל אני לועג לתגובות של אנשים כמוך שאומרים שהתרופות עושות את כל מה שאמרת. הן עוזרות אבל אתה מגזים בטענותיך ואתה מטעה אנשים אחרים. כרגיל שטויות..... -
תשובה
ר.צ. 22/04/2016 | 12:48ראשית, מומלץ להתבטא בצורה מכבדת כדי לקבל התייחסות עניינית. שנית, אין ספק שיש עוד כברת דרך עד להבנה שלמה של הפרעות בפעילות המוח, אך אין להתעלם מכברת הדרך שכבר נעשתה עד היום, לפסול את כל הידע שנצבר זה לא לעניין. הרי ניתן לראות בצילומים אזורי מוח אנושי שתפקודם משתנה לטובה עם ההתקדמות בטיפול, אנשים מדווחים על שיפור באיכות החיים ובתפקודם, וגם אתה רושם שהתרופות עוזרות. זה בסדר להיות ביקורתי, אבל יש לשמור על מידתיות. חג שמח -
תגובה לר.צ.
מגיב 26/04/2016 | 01:12כברת הדרך שנעשתה עד היום? לא יודע מה כברת הדרך עם דיכאון אך לחרדה ממש זה לא כברת דרך.... אנשים עדיין משתמשים כיום בתרופות שקיימות 30+ שנים...(בנזו ועוד...) אז איזה כברת דרך? והתרופות שיש כיום לרוב עם מלא תופעות לוואי, חלקן לא עובדות, חלקן עובדות על חלק מהאנשים וחלקן לא, חלקן מפסיקות לעבוד אחרי תקופה או מאבדות מהאפקט שלהן.... אז שב...איזה כברת דרך???? נו והראו לך צילומים....אתה יודע מה שהולך שם בפנים באמת??? מההתחלה לא יצאתי נגד התרופות. הן עוזרות להרבה אנשים אך אין בהן שום קסם, ואין לרפואה ולפסיכיאטריה המודרנית עדיין כלים להתמודד עם תופעות פסיכיאטריות כחרדה כמו שצריך.... -
כברת דרך
ר.צ. 26/04/2016 | 18:39העובדות הן, שכיום מטפלים בהצלחה רבה בדיכאון, שהיא ההפרעה הנפוצה ביותר, בעזרת מגוון רב של תרופות ושילובי תרופות. לפני 30-40 שנה היו הרבה פחות תרופות והטיפול בהן היה מלווה בתופעות לוואי בעייתיות, לעתים מסכנות חיים. גם אם אין הבנה שלמה של המחלה (כמו גם בתחומים אחרים ברפואה), הרי שבמבחן התוצאה נעשתה כברת דרך עצומה. חג שמח -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 20:41למתן שלום, חצי כדור לוריבן איננו מינון מדאיג, מה עוד שאתה ירדת במינון. ניתן להמשיך כך אם זה עוזר לך. ידוע כיום כי אנשים עם חרדות אינם נוטים להתמכר לבנזודיאזפינים לא ברור האם זה בגלל הצורך העצום בשליטה או שונות גנטית. ככלל, אם ציפרלקס לא עזר אפשר לעבור לכדורים אחרים. נראה לי כי ללא כדור נוגד דיכאון/חרדה לא תצליח להפסיק לחלוטין את הבנזודיאזפינים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 20:43ליאנה שלום, הייתי ממליצה שתפני לפסיכיאטר לייעוץ לגבי התחלת טיפול נוגד דיכאון. מחד, מדובר בכדורים אשר מחזירים לנורמה את תפקוד המוח, ומאידך, הם יכולים ליתר את הצורך בקלונקס ויתר הבנזודיאזפינים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 20:46למגיב שלום, צר לי אך חבל שאינך קורא את הספרות כדי להבין על מה אתה מדבר. התגובות לתרופות הן אינדיבידואליות ולא רק בפסיכיאטריה. דבריך הם לגיטימיים אך לא הביטויים של שטויות על שטויות. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד