פורום פסיכיאטריה - עמוד 729
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
וולבטרין (לת) יעל 09/04/2016 | 17:16שלום, אני לוקחת 120 מ"ג סימבלטה כבר שנה וחצי לא שיפור בעייפות, והנוירולוג החליט להעביר אותי לוולבטרין ולהפסיק עם הסימבלטה. הוא שכח להסביר לי כיצד להפסיק ומתי להתחיל לקחת... האם תוכלי בבקשה לציין את פרוטוקול הגמילה? והאם ניתן להתחיל ישר לאחר סיום הכדור האחרון? בקצרה, בת 34, 8 שנים סובלת מעייפות קשה ללא תסמינים של דיכאון או חרדה. כל הבדיקות תקינות, ובעבר נוסו כל ה SNRI ו SSRI אך ב 3 בדיקות שינה שביצעתי נמצא שישנן כ 18 התעורריות בלילה ללא סיבה ידועה או עקב שיעול(יש לי אסתמה קלה ורפלוקס) ושלב השינה השלישי והרביעי כמעט ולא קיימים, ואם כן אז קיימים ממש מעט. שינת REM ושינה עמוקה... הנוירולוג החליט לתת לי לנסות את הוולבטרין למרות שאמר שעם שינה כזאת גרועה ברור שתהיה עייפות וחולשה כזאת.. ה SNRI שניסיתי במשך שנים עזרו אולי ב 5 אחוז לעייפות... מדובר על עייפות שלא מאפשרת לי לעבוד. יש לציין שגם ניסיתי DEEP TMS במסדרת מחקר בבית חולים שלוותא ולא היה כל שיפור. תודה מראשפתח בחלון חדש
נטילת תרופה בפעם השניה (לת) לילי 08/04/2016 | 08:31שלום דר רובין אני סובלת מחרדות קשות וocd בעבר נטלתי ציפרלקס ולוסטרל והפסקתי ועכשיו חוזרת לציפרלקס ומחכה שיעזור יש מחשבה טורדנית שמציקה לי שקשורה לפסיכיאטר שהייתי אצלו שאמר שאם נוטלים שוב תרופה שלקחתי בעבר היא לא תעזור האם זה נכון? תודהפתח בחלון חדש
דיכאון וOCD א 20/03/2016 | 15:13שלום ד"ר, אני בת 36 ואני סובלת מדיכאון וOCD קל. אני מטופלת מזה חמש שנים ע"י שיחות עם פסיכולוגית וע"י תרופות מפסיכיאטר. התחלת הדיכאון החלה בתקופה בה הייתי בטיפולי פוריות. היום יש לי תאומים בני 3. הטיפול בתרופות: שנתיים לקחתי רסיטל 40 מ"ג שנה לקחתי ציפרלקס 15 מ"ג ושנתיים אני לוקחת מרוניל 150 מ"ג + נורטילין 50 מ"ג+ אריפלי 5 מ"ג שלוש שנים אני נוטלת לוריון לשינה. לפני כעשרה ימים כשדיווחתי שאני עדיין לא מרגישה טוב הפסיכיאטר שלי החליט להחליף את נורטילין בוולבטרין 150 מ"ג. עכשיו אני בתקופת מעבר ביניהן. עם הוולבטרין הרגשתי ממש טוב בימים הראשונים ועכשיו שוב אני מרגישה רע ולא טוב לי. אני כבר לא יודעת מה אני ומה הכדורים, מה לעשות הדיכאון הזה לא עוזב אותי. אולי אני צריכה להחליף פסיכיאטר? כל עצה תתקבל בברכה תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/03/2016 | 22:00לא' שלום, לאחר בדיקה, יש בעייתיות בשילוב של האנאפרניל והוולבוטרין שדורשת מעקב וטיטרציה של המינון. תמיד טוב לקבל חוות דעת נוספת וזו זכותך. בברכה, דר' קרני רובין
עדכוןאפונה 31/03/2016 | 15:24שלום ד"ר קרני, אני לוקחת וולבטרין 150 מ"ג + אנאפרניל 150 מ"ג + אריפלי 5 מ"ג (את הוולבטרין אני לוקחת כ-3 שבועות וואני מרגישה טוב אפילו טוב מאוד). נורטילין ולוריון אני כבר לא לוקחת. כיוון שאמרת שהשילוב בין אנאפרניל וולבוטרין בעייתי אני אשמח לשמוע חוות דעתך איזו תרופה אחרת היית ממליצה לי לקחת (בהיסטוריה שלי לקחתי רסיטל שנתיים וציפרלקס שנה ואז עברתי לאנאפרניל כיוון שעדיין היו לי תקופות של דיכאון חוזר) בנוסף, האנאפרניל גרם לי לעלות במשקל בצורה משמעותית (אני שוקלת 77 ק"ג כשלפני הטיפולים שקלי 55 ק"ג) בקיצור אני מאוד רוצה להחליף את האנאפרניל. איזה כדור היית ממליצה לי לנסות? תודה רבה רבה
שאלה נוספתאפונה 31/03/2016 | 15:34אני סובלת קצת מנדודי שינה, מתי מומלץ לקחת את האנפרניל והאריפלי בבוקר או בערב? הם גורמים לישנוניות או לערנות?(את הוולבטרין אני יודעת שלוקחים בבוקר כי הוא ממריץ) תודה!
דילגו עליי :-(אפונה 06/04/2016 | 13:27דילגו עליי :-(
האם התקף פסיכוטי חולף מעצמו ? שמואל 31/03/2016 | 14:28בני 17.5 השתמש בקנביס בצורות שונות וככול הנראה השימוש בקנביס רפואי (טיפות שמן) גרם להתקף מאניה פסיכוטי חריף.התאשפז בנס ציונה. בחלוף שבועים השתפר מצבו ובחופשתו שאף שתי שאיפות מאותו מכשיר אלקטרוני שהכיל שארית מטיפות השמן. ושוב הדרדר מצבו.בפעם הראשונה טופל ברספירדל 4 מ"ג וכעת מטופל בזיפרקסיה 20 מ"ג. בביה"ח הוסבר שהתקף פסיכוטי הינו מעין מנגנון אבולוציוני שנועד להגן עלינו ממצבים נואשים. והוא חולף מעצמו בממוצע לאחר חודש. אובחן כהתקף פסיכוטי ולא סיכזופרניה. כיום כתוצאה מהטיפול בזיפרקסיה בננו חש את תופעות הלוואי של התרופה הכוללות חוסר חשק עיפות השמנה חוסר שמחת חיים ומחשבות שאינו יודע מי הוא כעת וכו'. שאלתנו 1.אם התקף פסיכוטי חולף באופן טבעי, מדוע לתת תרופה ? 2.האם הנזק מתופעות הלוואי שווה את התועלת ? 3.אם התקף חולף מדוע ממליצים לקחת תרופה תקופה ארוכה? 4.הוא אחרי צו ראשון ,האם חובתו לדווח לצהל ? או שצהל מקבל מידע ממקור אחר ? 5.האם משפיע על הגיוס ? על הפרופיל ? 6.האם בדרך כלל יש התקף פסיכוטי סל שיקום או נחות מביטוח לאומי ? 7.האם יש תרופה חלופית לזיפרקסיה ? 8.האם כדאי לנסות להפחית את מינון הזיפרקסיה בהדרגה תחת השגחה בבית החולים בנס ציונה ? בברכה ותודה רבה מראש אבא של בן יקר ואהובפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 20:02לשמואל שלום, 1-2. במידה והחולה הוא באי שקט קיצוני ולפעמים אף אלים, אין ברירה אלא לטפל בו בתרופות. לפעמים מספיק לתת רק תרופות הרגעה כמו קלונקס, ולפעמים יש הכרח לתת תרופות כמו ריספרידל או זיפרקסה. זה ודאי עדיף על הצורך לבודד או אף לקשור את החולה כדי שלא יזיק לעצמו או לאחרים. 3. אשר לתופעות הלוואי שאתה מציין, הן כולן חולפות כאשר מפסיקים את הטיפול. חשוב לציין כי המחשבות שאינו יודע מי הוא יכולות להצביע על כך שהחומר ששאף גרם לתגובה אורגנו-מוחית. זה סוג המחשבות שמופיע אחרי דלקת של המוח. 4. עד כמה שאני יודעת, אשפוזים פסיכיאטריים מדווחים לצבא. מכל מקום לדעתי יש מקום שיידע את הצבא על מה שקרה. 5. סביר להניח שכן. 6. סל שיקום ניתן לאנשים שהופכים נכים, לא אחרי התקף פסיכוטי חולף. 7. יש תרופות חלופיות לזיפרקסה. כפי שראית, הוא טופל בריספרידל. בד"כ, למעט בעיית ההשמנה, זיפרקסה היא תרופה מצויינת ויעילה. 8. אני מניחה שבית החולים יתחיל להוריד את התרופה ברגע שייתרשם שיש מקום לכך. העצוב בכל הסיפור, הוא שלאחר שעבר מה שעבר, הלך ושאף שוב את אותו חומר וגרם להחרפה מחודשת. בברכה, דר' קרני רובין
תודה רבהשמואל 05/04/2016 | 08:42תודה רבה
2 שאלות על פרפנאן זיו 04/04/2016 | 23:12מדי יום אני נוטל 12 מ"ג פרפנאן, כבר שנה וחצי. 1. האם מינון זה נחשב הרגעתי או כבר אנטי-פסיכוטי? 2. האם במינון זה מספיק לאכול עם התרופה פרי ולשתות חצי כוס מים? תודה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 23:19לזיו שלום, 1. סה"כ זה מינון נמוך. אם הוא טוב לך, אז מה אכפת לך? 2. לגבי מה אתה שואל על הפרי וחצי כוס מים? בברכה, דר' קרני רובין
אנטי פסיכוטי בocd יעל 04/04/2016 | 12:34האם אפשר לתת 2 מיליגרם ריספרדל כתגבור לאנטי דיכאוני נגד ocdפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 22:11ליעל שלום, 2 מ"ג ריספרידל זה מינון מכובד, אנטי פסיכוטי ולדעתי רחוק מלהוות תיגבור. למשל לגבי האביליפיי, טוענים ש-2.5 מ"ג עד 5 מ"ג מהווים תגבור. מינון אנטי פסיכוטי באביליפיי הוא 20-30 מ"ג. על איזה נוגדי דכאון את מדברת כטיפול ב-OCD? בברכה, דר' קרני רובין
פבוקסיליעל 04/04/2016 | 23:00אני קבלתי פבוקסיל בנוסף. אם נוריד את האנטי פסיכוטי אז השפעה על החסימה של הקולטנים הפיכה? למה בכלל אנטי פסיכוטי בocd בלי פסיכוזה? ועד איזה מינון אנטי פסיכוטי נחשב תיגבור?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 23:17ליעל שלום, יש הטוענים שהאנטי פסיכוטי מתגבר את הטיפול ב-OCD, במיוחד אלה אשר יש להם אפקט סרוטונרגי. לגבי המינון, זה תלוי בכל אנטי פסיכוטי. אני לכשעצמי במצבים כמו שלך נמנעת מלהוסיף אנטי פסיכוטיים. בברכה, דר' קרני רובין
איזון תרופתי חיה אריאל 04/04/2016 | 22:55בני, אספרגר, בן 21. לפני 3 שנים הוחלף הטיפול מריספרידל 1 מ"ג לאריפליי 10 מ"ג. בהתחלה היה שינוי לטובה. בהמשך החלו כאבי ראש, תקיעות בדיבור, נדודי שינה, אי שקט, פעילות יתר. לפני כחודשיים הוחלט על שינוי תרופתי. הורדנו בהדרגה אצ האריפליי וניתן דפלפט כרונו 1000מ"ג ביום. המעבר היה קשה מאוד. בני לא רגוע. צוחק ללא סיבה. פרצי אלימות מצד שני. הרופא הוסיף פנרגן 50 מ"ג ועדיין לא רגוע. רגיש להערות, נעלב מהסביבה, מאיים לפגוע בעצמו. הרופא מבקש להוסיף בחזרה 5 מ"ג אריפליי. בנוסף לדפלפט והפנרגן. מה דעתך? ואם כן, תוך כמה זמן יש לצפות לשיפור?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 23:09לחיה שלום, בעיקרון, המינון של אריפליי 10 מ"ג כנראה היה נמוך וכאשר החלו נדודי השינה ואי שקט ופעילות יתר, היה מקום להעלות את המינון ל-20 מ"ג ואף ל-30 מ"ג. מינון של 5 מ"ג זה מינון אנטי דכאוני, כאשר הוא ניתן יחד עם נוגדי דכאון. אינני סבורה שזה יועיל. הייתי ממליצה שתבקשו חוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
צמרמורות בראש רינת 04/04/2016 | 15:06היי אני בת 30 אחרי לידה יש לי המון מצבים שיש לי כמו זרמים בראש הצד ימין ובזמן האחרון יש לי צמרמורות בראש ואני די מודאגת אשמח לתשובהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 23:00לרינת שלום, מיד אחרי לידה יש הרבה פעמים מצבים של דכאון שמתבטאים בתחושות שונות. חשוב שתראי את רופא הנשים שלך ואולי כדאי שתתייעצי עם פסיכיאטר. לא נראה לי שיש סיבה לדאגה. בברכה, דר' קרני רובין
רמות ליתיום בדם נועה נוי 04/04/2016 | 12:35האם רמה 4 בדם ליתיום אפקטיבי לבי פולאר שמטופל ב אביליפיי10 ובזיפרקסה 20. יום אחד ו10 יום אחרי וזה על מנת להוריד לכיוון האביליפיי. האם זה אפקטיבי. גם מבחינת המשחק במינוני הזיפרקסהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 22:58לנועה שלום, האם את מתכוונת לרמת דם 4? או את מתכוונת ל-4 כדורי ליתיום? רמה אפקטיבית בדם היא בין 0.8 ל-1.2. כאשר נמצאים במצב מאני, מנסים להגיע ל-1-1.2 וכאשר מאוזנים, מנסים להגיע ל-0.7-0.8. אינני מבינה את ההיגיון של לקחת יום 10 יום 20. הכוונה לשגע את המוח? מדוע לא לקחת 15 מ"ג. ניתן להשיג זאת ע"י לקיחת כדור של 10 וכדור של 5 מ"ג או ע"י כדור של 15 מ"ג. מי עושה את המשחקים האלה, את? את חייבת שפסיכיאטר יכוון את הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
אסיבל א. הוכברגר 04/04/2016 | 08:12באופן עקרוני ושלא על בסיס קבוע מה יטפל בהתקף הפאניקה יותר ביעילות אסיבל קסנגיס או לוריבן .. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 22:44לא. הוכברגר שלום, שלושת התרופות יעילות אך אסיבל הינה תרופה שמתרכזת ברקמת השומן ומשתחררת באופן לא קבוע ולכן עדיף לקבל קסנגיס או לוריבן. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד