פורום פסיכיאטריה - עמוד 731
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ויאפקס וצ'מפיקס - ניתן לקחת יחד?
שיר 31/03/2016 | 22:43שלום רב, אני נוטלת כבר מספר שנים ויאפקס XR75. מכוון שברצוני להפסיק לעשן, שוקלת להרשם לסדנת גמילה של קופ"ח. אני יודעת שבסדנה ניתנים כדורים של צ'מפקס. ברצוני לברר האם עלי לעבור תהליך גמילה מהויאפקס? אם כן, כיצד מומלץ לרדת מהכדור. אני מניחה שבהדרגה, ותוך כמה זמן ניתן להתחיל לקחת את הצ'מפקס? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 21:03לשיר שלום, אין כל אינטראקציה בין ויאפקס לצ'מפיקס ולכן אין שום מניעה שתקחי את שתיהן יחד. בהצלחה בגמילה, דר' קרני רובין
-
-
תוסף gaba ל מודל וויפקס
דנאל 31/03/2016 | 22:13אני סובל מחרדות שנים, קיבלתי לאחרונה ויפקס ומודל שבחודשיים האחרונים שאני לוקח אותם לא שיפרו את החרדות שלי. המליצו לי לנסות gaba שיעזור לחרדות, האם יש בעיה לקחת את זה עם התרופות שאני מקבל ? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 21:00לדנאל שלום, אין בעיה להוסיף את ה-GABA ואולם השילוב של מודל עם ויאפקס אינו מומלץ בשל אינטראקציה בין התרופות שדורשת השגחה והורדת מינונים במידת הצורך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דחף בלתי נישלט לאכילה
מיואשת 31/03/2016 | 20:473 חודשים ועלייה של 9!קג .זיפרקסה 20. אביליפיי 10 וליתיום 600. המגמה להוריד לית וגם זיפ אבל בינתיים. האכילה מופרזת מאוד ולמרות הספורט ו ספירת הקלוריות אין ירידה. נהפוך הוא. מה עושים? האם מישהו יודע אם בכלל יש מצב להוריד כי כבר יש פגיעה מטאבולית.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 20:53למיואשת שלום, מנסיוני, ברגע שמפסיקים את הזיפרקסה יורדים במשקל. בד"כ ניתן גם לעשות דיאטה תוך כדי הטיפול בזיפרקסה, ואולם ייתכן והטיפול בליתיום הוריד את תפקוד בלוטת התריס ואת בעצם נמצאת במצב של היפותירואידיזם. כדאי לעשות בדיקת דם של תפקוד בלוטת התריס, ושוב, ברגע שתפסיקי את הליתיום, ייתכן והתפקוד יחזור לקדמותו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מס' שאלות לטיפול בדיכאון עמיד
טל 31/03/2016 | 20:28שלום שולב אצלי ויאפקס עם אריפליי, כבר ביום הראשון שלקחתי 5 מ"ג התופעות לוואי היו קשות מאוד: הזעה, שלשולים, הקאות, בחילות, צמרמורות, חולשה, לא יכול לאכול, כאבי בטן, ערנות יתר ולא מצליח לישון בלילה, מחשבות אובססיביות, מה עושים במצב כזה? לוקחים עדיין אריפליי בתקווה שהתופעות לוואי ייעלמו אחרי תקופה קצרה, פשוט עליתי למיון לבית חולים בגלל זה, שמעתי מהפורום שלך שאפשר לחצות את הכדור לחצי ולקחת כלומר 2.5 יחד עם לוריבן, אם זה ישפר משהו עם התופעות לוואי? עוד משהו: מהם ההבדלים בין אריפליי לאביליפיי, אין באזור שלי את האבליפיי, רק אריפליי, אלא אם כן זה עד כדי כך חשוב שאסע רחוק יותר על מנת להשיג את התרופה? דבר נוסף אשמח אם תוכלי להגיד כיצד אפשר לבקש סבסוד על התרופה/אישור, מהו התהליך, אם בכלל אמשיך איתה לאור התופעות לוואי? מהם האפשרויות לשילובי תרופות עם נוגדי דיכאון לחיזוק הנוגד דיכאון חוץ מאריפליי, אם יש דבר כזה ומשהו שעם פחות סיכוי לתופעות לוואי, ויאפקס/סימבלתה בשילוב עם איזו תרופה, תרופות כאלו שאפשר לשלב ושלא מפריע ביניהם, ואפילו שלושה תרופות יחד רק כדי להתגבר על דיכאון עמיד קשה וחזק? רוצה לברר מהניסיון שלך מה שילבת עם מטופלים כאלו עם דיכאון עמיד וקשה, אני פשוט אציע לרופא את זה ודבר אחרון: יצא לך לראות מטופלים שטופלו בEMDR בדיכאון וחרדה, יצא לך לראות שזה עוזר? יתרונות? מה לגבי קנאביס רפואי, תומכת בזה, יש יתרונות? אפשרי לשלב יחד עם התרופות הפיסיכאטריות? תודה רבה ושבת שלוםפתח בחלון חדש-
???
טל 04/04/2016 | 20:37??????? -
?????????
טל 04/04/2016 | 20:38??????? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 20:50לטל sagigi וdoriel שלום, עצבנות ולחץ נפשי יכולים לנבוע מהאביליפיי (אריפליי). הזעה, רובוט, חולשה, בחילות, שלשולים , מחשבות פסיכוטיות או אובססיביות, כאבי שרירים(במיוחד בגב), צמרמורות, ערנות יתר, חוסר שינה, חוסר יכולת לאכול וכאבי בטן לחץ בחזה וכאבי שרירים וכו' לא נשמע לי שאלו תופעות לוואי מהכדור. בגלל העצבנות החברה ממליצה על לקיחת הכדור במיוחד בהתחלה בערב לפני השינה עם כדור לוריבן. כמו כן בדרך כלל כתגבור מתחילים זאת עם חצי כדור. קשה מאוד לתת עצות מעבר לכך מאחר ואתה כותב קטעי מידע. אני מבינה שאתה סובל מדיכאון עמיד. בדרך כלל התגבור עם אביליפיי גורם לשיפור במצב הנפשי. במידה וזה לא עזר כדאי אולי להחליף את הויאפקס בסימבלטה. במטופלים שלי אני נוהגת להעלות למינון המקסימלי של הויאפקס או הסימבלתה. במידה וזה אינו עוזר, לתגבר את התרופה נוגדת הדכאון באריפליי (אביליפיי) 2.5-5 מ"ג. במידה וגם שילוב זה לא עוזר, אני ממירה את הויאפקס או הסימבלטה האחד בשני, בשילוב עם האריפליי. כשילוב שלישי, אני ממירה את הסימבלטה או הויאפקס בפבוקסיל 200-250 מ"ג בשילוב עם אלטרול 75-100 מ"ג ואריפליי כאמור. במידה וה-T3 בתפקודי בלוטת התריס הוא בצד הנמוך אני מוסיפה אותו גם כמתגבר. לא ניתן למצות את כל האפשרויות. התגובות הן מאוד אינדיבידואליות וקשה לנבא מה יהיה טוב. בנוסף ניתן לשלב תוספי מזון דוגמאת: 1. טריפטופן: מבוסס על חומצת אמינו. - אחת הבעיות של תוסף זה הוא שחיי המדף שלו מאוד קצרים. זאת הסיבה שהשימוש בו מאוד מצומצם. 2. קריאטן מונו הידראט: נחשב לההבטחה הגדולה של תוספי המזון –מאות אלפים כבר נחשפו אליו. בשימוש בדרך כלל בקרב ספורטאים, כתוסף המשפר את פעילות השריר. בנוסף, הוועדה לתרופות של האיגוד האירופי מצאה אותו בטוח לשימוש. על פי תוצאות המחקרים, שפורסמו ב- American journal of psychatry נמצא כי הוא מביא להכפלת היעילות של נוגדי הדיכאון. 3. אומגה 3 : עשרות רבות של מחקרים מבוקרים ומתוכננים מראים כי יעילות של הוספת אומגה 3 (שבה יש יחס גבוה של EPA - אחת מחומצות השומן) לטיפול נוגד דיכאון מומלצת ובטוחה. במטה אנליזה שנעשתה לאחרונה נמצא כי שילוב של חומצות שומן עם תרופות נוגדות דיכאון הגביר את יעילות הטיפול. בסקירת המחקרים נמצא כי שילוב תרופות אנטי דיכאוניות (SSRI) בתוספת 1,000 מ"ג אומגה 3 שיפר את תוצאות הטיפול. EMDR מאוד יעיל בחרדות ובפוסט טראומה. למיטב ידיעתי ספק אם יעיל בדכאון. קנאביס רפואי יכול להגביר דכאון ולכן כאשר הבעיה היא דכאון זו הוריית נגד. לגבי ההבדל בין אביליפיי לאריפליי, אריפליי הוא תחליף של אביליפיי. כתחליף, הוא אמור להיות אותו חומר בריכוז של +- 20%. ההבדל העיקרי הוא בחומר ממנו עשוי הכדור. ייתכן שהאריפליי גורם בחלק מהאנשים ליותר תופעות לוואי מהאביליפיי, ובמקרה כזה יש מקום להתלונן במשרד הבריאות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
EMDR/קנאביס/גרייה מגנטית/מכות חשמל לטיפול בפוסט טראומה דיכאון וחרדה
רונאלילי 28/03/2016 | 20:02ד"ר שלום האם את תומכת בקנאביס בטיפול בפוסט טראומה? וכנ"ל לגבי דיכאון וחרדה שמיצו את הפוטנציאל(לא הגיבו לטיפול או עמידים לטיפול)? חושבת שהוא יעיל או מזיק? כמובן שעדיין זה במחקרים ויש כאלו שנגד וגם בעד, יום יבוא ואולי נדע תשובה, מגיעים לגראס כתוצאה מסבל נפשי כמו שציינתי או שהגראס עצמו גורם להפרעות נפשיות כגון פסיכוזה/דיכאון/פרנויות/ סכיזופרניה? כל טיפת מידע/עצה/טיפ שתוכלי לתת יעזור וישמח אותי מאוד. שמעת על טיפול בEMDR, חשוב לי לשמוע ממך מה את חושבת על הטיפול והאם את בעניין ויצא לך להכיר מקרוב ויודעת אם הוא עוזר/יתרונות? תומכת בזה?(לטיפול בפוסט טראומה עם דיכאון), כל דעה שתוכלי/חוות דעת/עצה/ביקורת מה לגבי גרייה מגנטית: מומלץ מבחינתך כתחליף לתרופות? או כתוספת? יצא לך לשמוע מקרוב על יתרונות, תומכת בזה או לא? ואיך זה כטיפול לדיכאון עמיד לעומת נזעי חשמל? ודבר אחרון לגבי נזעי חשמל/מכות חשמל: קראתי ברשת על יתרונות/סיכונים וחומר כללי, קיים אצלי פחד שכזה שהמצב לא ישתפר ואין תרופה שיכולה קצת להקל על המצב, יש התנגדות גדולה של המשפחה לזה והם מוכנים לשלם כל מחיר(גם כספי, אבל לא חייב) כדי שאחזור לתפקד אבל ללא הטיפול הזה, למרות שהוא לא כמו שחושבים ולמרות יתרונותיו הגדולים והבטיחות שלו, הם עדיין מתנגדים ופרימיטיבים בעניין, מוכנים לממן כל תרופות או כמה תרופות שאצטרך כדי שהמצב קצת ישתפר ואם צריך פסיכיאטר פרטי. מצטער על החפירה, אבל בעקבות כל מה שרשמתי על מכות חשמל למעלה, השאלה: כשלוקחים את התרופות לפי הוראות הפסיכיאטר לאורך הזמן שצריך ומומלץ ואף מעבר כדי לצאת ידי חובה ובמינונים הכי גבוהים שאפשר ותרופות שונות ביחד שעוזרות אחת לשנייה ושנוח ואפשרי לתת יחד(שילובים) כולל מייצבי רוח ונוגדי פסיכוזות, גם דיכאון שלא הגיב לטיפול הפסיכיאטרי יכול להישבר, גם אם זה פוסט טראומה? או שזה עד כדי כך עמיד קשה וחזק כל כך שאפילו התרופות לא יתנו מענה? מה את יכולה להגיד בעניין, יש מצב לתת צ'אנס לכמה תרופות שינתנו כשילוב(היום התחלתי שילוב אחרי שתרופות כתרופה אחת למענה אפשרי ניתנו ללא הגבה)?פתח בחלון חדש-
בבקשה דילגת עליי ד"ר
רונאלילי 01/04/2016 | 16:50????????? -
?????
רונאל 04/04/2016 | 20:36בבקשה ד"ר
-
-
אסיבל
קרן 31/03/2016 | 20:03האם נטילה של אסיבל 5 מיליגרם 3 עד 4 פעמים בחודש שלא על בסיס קבוע עשוייה לגרום להתמכרות?.. תודה קרן..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 20:25לקרן שלום, בעיקרון לא, אך לדעתי אין זה סביר לקחת אסיבל, אשר יש לו נטייה להאגר בשומנים וקשה לדעת מתי משתחררים מהתרופה. אני מעדיפה את הלוריבן או את הקלונקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מהם הסיכויים שהטיפול התרופתי לא ישפיע?
sali 26/03/2016 | 16:54שבת שלום ד"ר קרני אחרי שנים שלא טיפלתי בדיכאון ואפילו לא ידעתי שזה דיכאון התחלתי לטפל בתרופות לפני שנה , עד עכשיו שום תרופה לא עזרה למרות שלקחתי כל תרופה לפחות חודשיים ויותר ועלינו במינונים עד כמה שאפשר, בהמלצת הפסיכיאטר בלבד מה הסיכוי שאם הדיכאון קשה וכרוני אף תרופה במינון גבוהה או כמה תרופות יחד לא יצליחו להשפיע, ואם התשובה חיובית(מקווה שלא), מה עושים במצב כזה?, מקווה שהרופא לא יתיאש ממני וישלח אותי למכות חשמל, אני לא מעוניין בזה רק בגלל ההרדמהפתח בחלון חדש-
תשובה
ר.צ. 26/03/2016 | 20:50עד שהרופאה תענה אשיב לך מניסיוני כמשתמש בתרופות מזה שנים. הסיכוי שתרופות לא יסייעו נמוך ביותר וזאת לאור ניסיון רב שנצבר בשנים האחרונות. בעיקר הכוונה לשילובים של 2 תרופות ואף יותר, שהם בעלי עצמה רבה בזכות אפקט סינרגטי. נראה מוזר שלא ניסו לשלב אצלך 2 תרופות יחדיו. לרוב, כאשר מגיעים למינון מקסימלי מתרופה ואין תגובה או קיימת תגובה חלקית, מוסיפים תרופה שנייה לחיזוק ויתכן אף תרופה שלישית והדיכאון נשבר. -
והפסיכיאטר אמור לדעת את זה?
sali 26/03/2016 | 21:43הפסיכיאטר יודע שאולי כדאי לנסות לשלב מס' תרופות יחדיו ואולי ממשפחות שונות אחרי המון זמן שטיפול לא עזר? -
כדורים= סמים
יעל 26/03/2016 | 21:45לר.צ התרופות הפסיכיאטריות לא עושות את אותו דבר שסמים עושים. הן לא שורפות יותר תאים במוח מאשר אם הוא היה בלי התרופות? -
הפסיכיאטר אמור לדעת
ר.צ. 26/03/2016 | 22:29תעלי את זה בפגישה אתו. -
כדורים זה לא סמי רחוב
ר.צ. 26/03/2016 | 22:37כאשר נוטלים כדורים בהנחיה של רופא מומחה אין סיכון. להיפך, הכדורים מגנים על המוח. למשל נוגדי דיכאון אשר מביאים לזרימת דם תקינה לאזורים מסוימים במוח שקיבלו אספקת דם לקויה והתנוונו. הכדורים מביאים לשיקום אזורים אלו. -
לר.צ.
יעל 26/03/2016 | 23:53את יכול להפנות אותי לחומר שבו כתוב שבאמת זה משקם את המוח. -
כמובן
ר.צ. 27/03/2016 | 02:22https://www.youtube.com/watch?v=GOK1tKFFIQI https://www.youtube.com/watch?v=Yy8e4sw70ow http://www.eol.co.il/articles/551 -
ההשפעה על המוח שנויה מאוד במחלוקת....
דניאל 27/03/2016 | 18:31"הכדורים מגנים על המוח. למשל נוגדי דיכאון אשר מביאים לזרימת דם תקינה לאזורים מסוימים במוח שקיבלו אספקת דם לקויה והתנוונו. הכדורים מביאים לשיקום אזורים אלו" העניין שנוי מאוד במחלוקת. אם כבר, ייתכן שיש פגיעה במוח ולא להיפך. ךצערי אין לי את הזמן והאנרגיה לחפש ולחקור לגבי הנושא באופן מדוקדק (הרי יש לי עיסוקים נוספים כמו לכל אדם), אבל אני יכול להגיד בסבירות גבוהה שמה שרשמת זה אולי במקרה הטוב טענה שיווקית מסחרית של חברות תרופות שרצו למכור היטב את המוצרים שלהם. ביזנס לכל דבר. "נוגדי דיכאון" זה גם שם מסחרי כמו "נוגדי פסיכוזה". לתרופות אלה כנראה יש השפעה פסיכואקטיבית כללית על המוח ולא ספציפית, אם תשים לב למשל התרופות שנחשבות ל"נוגדות דיכאון" וגם ל"נוגדות פסיכוזה" נוגדות כל דבר- חרדה, כעס, עצבנות, מוטיבציה, התרגשות, חיוניות. אנשים מספרים על אפתיה שלא הייתה קודם, או על כך שהם לא מתרגשים משום דבר, וזה מאוד מפריע להם. דרך אגב, תרופות הנקראות היום נוגדות פסיכוזה נקראו בעבר "major tranquilizeres" או בעברית "מרגיעים חזקים" (בניגוד למרגיעים חלשים שקראו לבנזודיאזפינים בעבר-minor tranquilizere , כי ההשפעה הבולטת היא הרגעה וריסון, לפני ששינו את השם שלהם מסיבה מסחרית כדי לנסות להדגיש כביכול פעולה ספציפית שלהם/ אם תשים לב, אז דוגמה לנזק מוחי (שהוא לעתים בלתי הפיך וללא טיפול יעיל!!!)של נוגדי פסיכוזה, גם מהדור החדש, ולעתים גם בשימוש קצר, הוא טרדיב דיסקינזיה. זה נזק מוחי קשה שמתבטא בתנועות לא רצוניות ובירידה קוגניטיבית. שים לב איך פסיכיאטרים מתעלמים מהתופעה הזו לחלוטין ונותנים התרופות הללו היום גם לדיכאון וחרדה. שלא לדבר על האנליזות שהראו שאין לתרופות נגד דיכאון השפעה גדולה מפלסבו (לא רק של ארווין קירש אלא עוד חוקרים) אלא השפפעתן נובעת מהאפקט הפסיכולוגי ולא החומר הכימי. -
תודה, נשמע את התשובה של הרופאה
sali 27/03/2016 | 19:47שבוע טוב שיהיה -
נוירוג'נסיס- לר.צ.
דניאל 28/03/2016 | 02:54היי ר.צ. תודה על הקישורים שנתת. נכנסתי ברפרוף קל לאחד מהם וראיתי כי מדובר על נוירוג'נסיס. כלומר הטענה היא שטיפול בתרופות נגד דיכאון גורם לנוירוג'נסיס במוח. יחד עם זאת, ממה שקראתי וחקרתי מעט בעבר זכור לי כי נוירוג'נסיס זוהי תגובה שנצפתה אצל אנשים שעברו פגיעת מוח Traumatic brain injury. כלומר, ייתכן שהנוירוג'נסיס הזה הוא תגובה טבעית של המוח לפעולת התרופות, כלומר שהמוח חווה את ה"פלישה" של התרופות הללו כסוג של פגיעת מוח טראומטית ופועל בהתאם. אציין שזה רק חלקי מידע שידועים לי ולא נכנסתי לעומק ולכן יש להתייחס לדברים בזהירות המתבקשת. אני ממליץ לך לקרוא קצת ספרים ומאמרים של ד"ר פיטר ברגין, הוא מדבר קצת על הנושא הזה (PETER BREGGIN) -
תגובה
מגיב 28/03/2016 | 20:20ר.צ. שוב אתה נותן תשובות שטותיות ומטעה אנשים. למרות שכדורים פסיכיאטריים עוזרים להתגבר על בעיות מסוימות, הן לא מגנות על שום מוח והן לא עוזרות לייצר נוירונים או תאים חדשים. תראה לי מחקר ואפילו שמישהו אחר פה יראה לי מחקר אמיתי ואוביקטיבי שהראה שכדורים פסיכיאטריים באמת עושים את הדברים הללו? אין מחקרים כאלו ואתה יודע למה? מכיוון שאתה לא יכול לחקור לעומק מוח של בנאדם חי. ומי שיגיד שניתן לראות דברים אלו בבנאדם חי זה שקרים. אפילו פסיכיאטרים לא יודעים 100% איך הכדורים הללו עובדים רק באופן כללי לאיזה קולטנים הם נקשרים. ושוב אתה מוזמן להוכיח שאני טועה. -
לדניאל- תודה
ר.צ. 29/03/2016 | 19:08העלית נקודה מעניינת. -
למגיב
ר.צ. 30/03/2016 | 02:05אתה מוזמן לעיין בקישורים שרשמתי וכן בקישור נוסף: https://www.youtube.com/watch?v=F5YubjEqbZ8 החל מהדקה ה 04:40 ישנו הסבר על האזור במוח שנפגע בדיכאון ומה קורה בעקבות טיפול במחלה. כפי שתוכל ללמוד, כיום יש מחקרים ואמצעים טכנולוגיים שבידם להסביר את הבסיס הפיזיולוגי למחלת הדיכאון, גם אם באופן חלקי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/03/2016 | 20:15לר.צ. שלום, תודה על הקישורים, במיוחד האחרון. זה ממש מעשיר את הידע. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/03/2016 | 20:16לר.צ. שלום, תודה על הקישור אשר חידד עבורי דברים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/03/2016 | 20:22לsali שלום, במקרה כזה מנסים שילובי תרופות. את הדכאונות העקשניים ביותר הצלחתי לשבור ע"י שילובים אלה. אני רוצה לציין שלמרות התדמית שיש לנזעי חשמל, הטיפול כיום הוא שונה לחלוטין מזה שהיה בעבר. אתה צודק שיש הרדמות חוזרות, מדובר בהרדמות קצרות ולא עמוקות. הטיפול הזה הוא פחות מסוכן מהרבה טיפולים תרופתיים. יתרה מכך, הטיפול הזה מאוד יעיל. יחד עם האמור, אתה עוד רחוק מאוד ממצב שבו הייתי מפנה אותך לנזעי חשמל. המקרה היחיד שבו מפנים מוקדם לטיפול זה, הוא אותו מקרה שיש ניסיונות אובדניים ואין מערכת תמיכתית מספקת. מכל מקום הייתי ממליצה שיתחילו בתגבורים של התרופות נוגדות הדכאון, כשהיעיל ביניהן זה אביליפיי במינון נמוך (הוכנס לאחרונה לסל למטרה זו). בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/03/2016 | 20:24ליעל שלום, כדאי לך לצפות בקישורים שר.צ. נתן. במיוחד בקישור האחרון, אשר אולי קשה להבין את האנגלית, אך יש שם תרגום. הסרטון מסביר את הממצאים החדשים לגבי התחדשות תאי המוח. בברכה, דר' קרני רובין -
איזה עוד שילובים אפשריים חוץ מאביליפיי?עושה תופעות לוואי זוועה
sali 31/03/2016 | 19:34הוא עושה תופעות לוואי קשות במינון של 5 מ"ג, אז חשבתי לקחת אותו עם לוריבן ולהוריד מינון ל2.5 הבעיה שהתופעות לוואי היו: שלשולים, בחילות, הזעה,צמרמורת, חולשה, מרגיש כמו רובוט, לא ישנתי בלילה, מחשבות, כמה אפשר לסבול את זה, עליתי למיון בגלל זה, השאלה אם אסבול את התופעות לוואי, הם יעברו או ימשיכו, ואם אוריד מינון ואקח לוריבן? מה ההבדל בין אריפליי לאביליפיי?ומה עדיף? מהם השילובים שאפשר לתת כחיזוק לנוגד דיכאון חוץ מהאבליפיי, נוגדי דיכאון כמו ויאפקס, סיבלתה? -
???
sali 01/04/2016 | 21:04????? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 20:23לsali שלום, במטופלים שלי אני נוהגת להעלות למינון המקסימלי של הויאפקס או הסימבלתה. במידה וזה אינו עוזר, לתגבר את התרופה נוגדת הדכאון באריפליי (אביליפיי) 2.5-5 מ"ג. במידה וגם שילוב זה לא עוזר, אני ממירה את הויאפקס או הסימבלטה האחד בשני, בשילוב עם האריפליי. כשילוב שלישי, אני ממירה את הסימבלטה או הויאפקס בפבוקסיל 200-250 מ"ג בשילוב עם אלטרול 75-100 מ"ג ואריפליי כאמור. במידה וה-T3 בתפקודי בלוטת התריס הוא בצד הנמוך אני מוסיפה אותו גם כמתגבר. לא ניתן למצות את כל האפשרויות. התגובות הן מאוד אינדיבידואליות וקשה לנבא מה יהיה טוב. אשר לתופעות הלוואי, מהאריפליי, לא נתקלתי בשכאלה ואני בספק שהם מהתרופה. נכון שבמרבית המקרים המטופלים קיבלו אביליפיי. את התרופה הזו מתחילים ב-2.5 מ"ג בערב עם לוריבן. בנוסף ניתן לשלב תוספי מזון דוגמאת: 1. טריפטופן: מבוסס על חומצת אמינו. - אחת הבעיות של תוסף זה הוא שחיי המדף שלו מאוד קצרים. זאת הסיבה שהשימוש בו מאוד מצומצם. 2. קריאטן מונו הידראט: נחשב לההבטחה הגדולה של תוספי המזון –מאות אלפים כבר נחשפו אליו. בשימוש בדרך כלל בקרב ספורטאים, כתוסף המשפר את פעילות השריר. בנוסף, הוועדה לתרופות של האיגוד האירופי מצאה אותו בטוח לשימוש. על פי תוצאות המחקרים, שפורסמו ב- American journal of psychatry נמצא כי הוא מביא להכפלת היעילות של נוגדי הדיכאון. 3. אומגה 3 : עשרות רבות של מחקרים מבוקרים ומתוכננים מראים כי יעילות של הוספת אומגה 3 (שבה יש יחס גבוה של EPA - אחת מחומצות השומן) לטיפול נוגד דיכאון מומלצת ובטוחה. במטה אנליזה שנעשתה לאחרונה נמצא כי שילוב של חומצות שומן עם תרופות נוגדות דיכאון הגביר את יעילות הטיפול. בסקירת המחקרים נמצא כי שילוב תרופות אנטי דיכאוניות (SSRI) בתוספת 1,000 מ"ג אומגה 3 שיפר את תוצאות הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה
קרן 31/03/2016 | 18:38האם ניתן להעלות בסימבלטה מ60 ל 90 כאשר הדיכאון חוזר?האם בהכרח יהיו תופעות לוואי? תודה קרןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 20:03לקרן שלום, ניתן להעלות מ-60 ל-90 מ"ג. בד"כ תופעות הלוואי הן מועטות אם בכלל ואינן נמשכות מעבר לימים ספורים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפסקת סימבלטה
יעל אייז 31/03/2016 | 00:39לקחתי במשך 4 שבועות 30 מיל' ולאחר מכן במשך שבועיים 60 מיל'. הפסקתי בהדרגה את התרופה בשל תופעות קשות של עייפות והחמרת הדיכאון. כמה זמן יימשכו תסמיני הגמילה. סחרחורת וכעין זרמים בראש? האם ניתן לעשות משהו על מנת להקל על התסמינים? התחלתי טיפול בברינטליקס 10 מיל'.פתח בחלון חדש-
תשובה ממנוסה
ר.צ. 01/04/2016 | 03:36שלום, עד שהרופאה תשיב: ניתן לקחת לוריבן או קסנגיס לשבועות הקרובים. זה גם יכול לסייע על קליטת הברינטליקס. התופעות שתיארת עם הסימבלטה (עייפות קשה והחמרת דיכאון) עלולות לחזור עם כל תרופה המגבירה סרוטונין, כולל ברינטליקס. הדרכים לפתור זאת: 1. לא להיתקע על מינון נמוך מידי מהתרופה , כמו שקרה לך עם הסימבלטה ואז הפסקת לקחת במקום לדחוף למעלה. 2. שילוב תרופה נוספת בטיפול, ממשפחת תרופות אחרת. לי סייעה אדרונקס, המקלה משמעותית על תוספת הסרוטונין למערכת ומזרזת פעולה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 19:48ליעל שלום, תשובתו של ר.צ. נכונה. חבל שהפסקת את הטיפול. מקווה שהברינטליקס תהיה טובה לך. כפי שר.צ. כתב לך, ניתן לקחת כדור הרגעה כמו קסנגיס או לוריבן. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כל האנטי פסיכוטיים החמירו לי את הocd (לת)
אחד 04/04/2016 | 14:25אבל כל אחד ותגובתו רפואה שלימהפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד