פורום פסיכיאטריה - עמוד 764
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הפסקת ווסת ימית 29/01/2016 | 21:51שלום לוקחת 600 טגרטול 60 פריזמה איטומין 40 ודקינט כדור אחד את כל התרופות מלבד הדקינט נוטלת בערך שנה מאחר לי המחזור ב9 ימים ללא קשר להריון זו פעם ראשונה שזה קורה האם זה יכול להיות מהדקינט ומה עושים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/02/2016 | 19:26לימית שלום, זה לא סביר שזה מהדקינט. הרבה פעמים איחור מסוג זה יכול להיות תוצאה של לחץ. הייתי ממליצה לבדוק לך את רמת הפרולקטין למרות שאף אחד מהכדורים שציינת לא אמור להעלות אותו משמעותית. בברכה, דר' קרני רובין
חרדה ודיכאון - מבקשת עזרה בדחיפות איילה 27/01/2016 | 11:50היי. לפני כחודש וחצי התחילו סימפטומים של בחילות, חולשה, תחושה של שריפה בחזה וכאילו שתקוע לי גוש בגרון, כבדות בראש ואי יכולת לתפקד. עם הזמן, התחושות הלכו והחריפו. בכל בוקר, הייתי מתעוררת עם תחושת של לחץ בראש וסחסחורות ולא מפסיקה לחשוב על מצבי הבריאותי. לקח לי בערך שעה-שעה וחצי רק לקום מהמיטה כדי לא לחוות שוב את אותן תחושות. מאחר והמצב הלך והחמיר, אושפזתי כשבוע ולאחר שעשו לי את כל הבדיקות (חזה, לב, ראש, א.אג) לא מצאו שום בעיה. חזרתי הבייתה באותו מצב בו הייתי. החלטתי לפנות לפסיכיאטר ולפסיכולוג לטיפול ב- CBT ונאמר לי כי אני סובלת מחרדה כללית והתקפי פאניקה. עברתי תקופה של שנה שבה תכננתי חתונה, תכננתי ירח דבש, לאחר 3 חודשים מהחתונה פוטרתי, רכשתי דירה והתחלנו שיפוץ. עיקר הבעיה שלי היא שאני כל הזמן חושבת ומודאגת ממצבי הבריאותי בשל התחושות הפיזיות וזה לדעתי מה שהביא אותי לחרדות והתקפי פאניקה. שמתי לב שאני גם פתאום מפחדת לצאת מהבית כי אני מפחדת ששוב אני אקבל את התקפים של סחרחורות, בחילות, חוסר יציבות ופחד. כרגע התחלתי טיפול בצירפלקס. לקחתי שבוע חצי כדור והיום (היום ה-8) התחלתי לקחת כדור אחד. בימים האחרונים יש לי גם בעיות שינה ואני ישנה בערך 3 שעות ומתעוררת ומנסה להירדם ולא מצליחה ומתהפכת במיטה בערך 5-6 שעות בניסיון להירדם שגם זה גורם לבלבול ואי נוחות וכך יוצא שכל בוקר אני קמה סהרורית, עצובה, מבולבלת ותוהה מתי המצב הזה ייגמר. אני מפחדת שהדיכאון והחרדה יחמירו, אני מרגישה לפעמים שאני משתגעת כי אין לי שליטה על מה שאני מרגישה. אני לא מתפקדת, אני חסרת אונים, אני בוכה המון ומחכה רק שזה יעבור. מתי הצירפלקס אמור להתחיל לפעול ולהחזיר את החיים שלי למסלולם? לשינה נתנו לי כדור אימובן אבל לאחר שקראתי את כל תופעות הלוואי שלו (שביניהם זה החמרת הדיכאון, הבלבול, נדודי השינה וכו'), אני ממש מפחדת לקחת אותו. האם בכל זאת כדי לקחת אותו כדי שאוכל סוף סוף לישון טוב? לכמה זמן לקחת ובאיזה מינון? המליצו לי על כדור 1 של 7.5 מ"ג.בבקשה אשמח לתגובתך, לטיפים ועצות וקצת תקווה שהמצב הזה יחלוף. תודה מראש על העזרה :-)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 15:17לאיילה שלום, התאור שלך הוא תאור קלאסי של התפתחות של התקפי חרדה ודכאון. כתוצאה מהתקפי החרדה התפתחות של אגרופוביה (המנעויות). בראש ובראשונה חשוב שתביני שזה איננו מצב מסוכן. הוא גורם לסבל רב אך אין כל סכנה לחייך. הרבה פעמים רואים מצב זה כתוצאה ממערכת כעסים, מאחר והתופעות הגופניות של פחד ושל כעס הן זהות לחלוטין. התקפי החרדה מופיעים בתגובה למחשבות אוטומטיות, הגורמות או לפחד או לכעס והמפורשות כפחד, חרדה. מצב זה מופיע במיוחד אצל אנשים שהשליטה מאוד חשובה להם ועצם התחושה של איבוד השליטה מגביר אצלם את החרדה. אני יכולה לנחם אותך שאין שום סיכוי שתשתגעי. לאנשים פסיכוטיים אין כל פחד לאבד שליטה בעוד שלך המצב גורם להתקפי חרדה. ציפרלקס כמו כל שאר ה-SSRI'S אמורה לשפר את מצבך תוך 4-6 שבועות. לפני כן תיתכן רגיעה אך לא שיפור ממשי. חשוב שברגע שיתחיל השיפור תעברי גם טיפול התנהגותי קוגנטיבי כשהחלק הקוגנטיבי אינו פחות חשוב מההתנהגותי. ההפרעות בשינה מעידות לדעתי על כך שיש מרכיב דכאוני במצבך. אימובן (נוקטורנו) היא תרופה מצוינת והרבה פחות ממכרת מתרופות אחרות. עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד הייתי ממליצה שתקחי את הכדור ובנוסף במידת הצורך או לוריבן או קסנגיס (אלפרוליד). תתייחסי לכדורים אלה כאל אקמול או אספירין שניתן בזמן דלקת ריאות. התרופה עצמה, הציפרלקס במקרה זה, היא האנטיביוטיקה. בברכה, דר' קרני רובין
תודה רבה על התייחסותך. עזרת לי מאוד :-)איילה 04/02/2016 | 17:31תודה רבה על התייחסותך. עזרת לי מאוד :-)
למה מחקתם את הודעתי? (לת) עצב 03/02/2016 | 19:47שלחתי אתמול הודעה בשם 'עצב' והבנתי שאצטרך לחכות עד שהרופאה תחזור ב5.2 ואין עם זה שום בעיה. אבל למה מחקתם את ההודעה??פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 16:52ליעל שלום, אומגה 3 ככלל עוזר, אך לא ידוע לי על שיפור בחרדות איתו. כן ידוע שהוא יכול לעזור בדכאון, אך בד"כ אין די בו כדי להתגבר על דכאון. בברכה, דר' קרני רובין
אריפליי ,שאלה לד"ר קרני רובין פלפלת 28/01/2016 | 15:29שלום אני מטופלת באריפליי במינון של 10 מ"ג פעמיים ביום , אני בת שלושים ואחת ובעתיד רוצה להתחתן ולהביא ילדים לעולם, האם התרופה גורמת למומים בעובר?האם יש בעיה עם התרופה.אשמח למענה מהירפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 16:50לפלפלת שלום, עד לעת האחרונה לא היו די מקרים כדי לתת הנחיות ברורות. הטוב ביותר הוא שתתקשרי למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי למספר: 025082825. חשוב שתעמדי איתם בקשר. בברכה, דר' קרני רובין
מישהוא יודע מה ההבדל בין המינונים? שאלה 28/01/2016 | 02:38היי מה ההבדל בין מינון 50מ"ג לדוגמא או 100מ"ג של כדור ssri כלשהוא: 1. מינון גבוה יותר משפיע למשך יותר זמן באותו היום? 2. מינון גבוה יותר משפיע מבחינת כמות על יותר סרוטונין? תודהפתח בחלון חדש
ר.צ אתה יכול לפרט את המטרה שלוקחים מינון גבוה יותר?שאלה 28/01/2016 | 13:24אני לוקחת כדור אחד ומרגישה דווקא בסדר.. עוד כדור או חצי יתנו לי להרגיש יותר מבסדר? ולמה זה קורה מבחינת ההשפעה? תודה
תשובהר.צ. 29/01/2016 | 13:09האפשרות השנייה נכונה: יותר סרוטונין. לגבי המינון- מווסתים אותו לפי ההרגשה, לפי רמת התפקוד. מינון גבוה מידי מביא להרגשה פחות טובה מהמינון הנכון.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 16:17לשאלה שלום, משנת 1950 נדרשו חברות התרופות לצרף תווית שימוש לתרופה, ובכך נסללה הדרך לבדיקת יעילותן של כלל התרופות על המחלות שבהן התיימרו לטפל. כיום על יצרני התרופות להוכיח את יעילות ובטיחותה של תרופה לפני שיווקה, כמו גם את המינון הנדרש לטיפול בכל הפרעה/מחלה. למשל, לוקחים 3 פעמים ביום מוקסיפן 500 מ"ג לדלקות שונות ואילו צפורל לוקחים בין פעמיים ביום לבין 4 פעמים ביום במינונים שנעים בין 500-1000 מ"ג. באותה מידה נמצא כי בד"כ תרופות נוגדות דכאון יעילות בטווח של מינונים מסוים. לקיחה של מינון יותר נמוך עשויה לגרום לכך שבמצב של סטרס המטופל לא יהיה מכוסה והסימפטומים ייתגברו על המינון הניתן. בברכה, דר' קרני רובין
כאבים ביד שמאל אני 28/01/2016 | 00:38האם חרדה יכולה להתבטא דווקא בכאבים ומחושים ביד שמאל+דקירות בלב? אני סובלת מחרדות, אך האם זה יכול להיות קשור גם לכולסטרול גבוה ולכך שלא זזתי כמעט במשך חודשים ? (אני עדיין רזה למרות זרת) נורא פוחדת מכך שאנשים מזלזלים ואומרים לי "זה התקף חרדה", בזמן שבעצם זו מחלת לב...או אחרת.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 16:00לאני שלום, ראשית, הכאב של מחלת לב אינו מתבטא בדקירות. שנית, כאבים ביד שמאל יכולים לנבוע מצורת ישיבתך, ובשל גורם בעמוד השדרה. אשר לכולסטרול, חשוב שתבדקי זאת ואת הגורם וכן האם יש צורך בטיפול. כולסטרול גבוה בטווח ארוך יכול לגרום נזקים לכלי הדם בלב, אך לא מהיום למחר ולא בטווח של חודשיים. יתרה מכך, באנשים צעירים ללא יתר לחץ דם, בד"כ לא מתחילים טיפול אלא ממליצים על פעילות גופנית. בברכה, דר' קרני רובין
מודאגת מודאגת 13/01/2016 | 11:48יש המון בעיות במשפחתי - הגורמות לי לחשוב עליהן 24/7 (ואגב, בצדק גמור. אני לא מדמיינת כלום) למרות שהבעיה היא לא בי, אלא באמת במצב החמור של משפחתי - עדיין אני מוגדרת כבעלת הפרעה של מחשבות כפייתיות. וזה בסדר גמור. אך אני מודאגת מאוד - הפסיכיאטרית החליטה לתת לי כדור אנטי פסיכוטי, בטענה שכמות מזערית ממנו, מפחיתה את המחשבות הכפייתיות. ביררתי על התרופה (אריפליי) ולא ראיתי שחלק מההתוויות שלה הן טיפול באוסידי. מעבר לכך - זה נורא מלחיץ לנסות אנטי פסיכוטית, כיוון שתופעות הלוואי הן מחרידות (הפסיכיאטרית אמרה שאין לתרופה הזו שום תופעות לוואי מלבד קצת חוסר תיאבון, וכן שזה הרבה יותר טוב מתרופות הSSRIׂ). האם את מסכימה איתה? האם יכול להיות שיש לה אינטרס? האם הכדור הזה מסוכן יותר מאנטי חרדתיים למיניהם?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/01/2016 | 12:45למודאגת שלום, יש שגורסים שאריפליי (אביליפיי) יכול לתגבר את הSSRI'S כטיפול באוסידי. כטיפול בודד באוסידי במידה וזה אוסידי אני מסתייגת מכך. הטיפול איננו מסוכן ולא אמורות להיות תופעות לוואי משמעותיות. אני בטוחה שאין לרופאה שלך אינטרס לתת לך אריפליי. עצם החשדנות שלך מעוררת את המחשבה שאולי יש מקום לטיפול הזה. התרופה היא תרופה מצויינת וההשפעה שלה תלויה במינון שלה. במינון נמוך היא יכולה לתגבר תרופות נוגדות דכאון ובמינון ביניים היא מאזנת מצב רוח ובמינון גבוה היא אנטי פסיכוטית. יש לה יתרון גדול שלא רק שאיננה מעלה את הפרולקטין אלא היא גם מורידה אותו. לדעתי יש מקום במחשבות כפייתיות לטפל בראש ובראשונה בעזרת SSRI'S. אינני מכירה את השיקולים של הרופאים שלך שלא לתת לך טיפול בתרופות אלה. בברכה, דר' קרני רובין
אינטרסשוב אני 28/01/2016 | 00:28איני מתכוונת לכך שיש לה אינטרס להרע לי, אלא שזו תרופה שהיא "דוחפת" לכל אחד, כפי שהבנתי גם ממנה. אולי יש לה איזה רווח כלשהו מכך. אין לה גם שום בעיה לרשום את שאר התרופות, אך זו התרופה שהיא הבטיחה הרים וגבעות לגביה (אמרה שאין יותר טובה ממנה). וזה בטח לא הנקודה העיקרית. בסוף היא רשמה לי ציפרלקס, כי אין לי כסף לאריפליי וגם לא לשמינית אריפליי. ציפרלקס טוב למחשבות כפייתיות? כבר ניסיתי SSRI למיניהן... מה הכוונה בהורדת פרולקטין? איך זה מעניק יתרון לעומת תרופות אחרות? ואם נהוג לקחת את התרופה הזו כדי לתגבר תרופה אנטי דכאונית, אז למה הציעה אותה לבד? בכל זאת מדובר באנטי פסיכוטית, ותופעות הלוואי יכולות להיות גם מסוכנות.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 15:56לשוב אני שלום, צר לי אך עצם החשדנות שלך ברופאה מעוררת תהיות האם היא אינה צודקת שאת זקוקה לתרופה אנטי פסיכוטית. עלייך לשאול את הרופאה שלך מדוע הציעה אריפליי לבד. באיזה מינון היא הציעה לך תרופה זו? מה-1.1.2016 אריפליי כמתגבר נוגדי דכאון הוכנס לסל. במילים אחרות זה אמור לעלות הרבה פחות מציפרלקס. היתרון של התרופה הוא שהיא מורידה את הפרולקטין ולכן אינה גורמת להפרעות מיניות. פרולקטין גבוה יכול לגרום לתסמינים רבים: התסמין הראשון והנפוץ ביותר להפרשת יתר של פרולקטין אצל נשים, הוא הפרעות במחזור החודשי. ההפרעה יכולה להיות קיצונית (הפסקה מוחלטת של הווסת), או קלה יותר (מחזור לא סדיר או מחזור סדיר עם פגיעה קלה בפוריות). סממן נוסף הוא גלקטוריאה, הפרשת חלב מהשד שאינה קשורה בהנקה שלאחר לידה, תופעה המופיעה ב-30% בהם יש פרולקטין גבוה, ובחלק מהמקרים קיימת גלקטוריאה שאינה קשורה ליתר פרולקטין. סימנים נוספים המשותפים לנשים ולגברים הם היפוגונדיזם, ירידה ברמת הגונדוטרופינים, ורמות נמוכות של הורמוני מין. אצל נשים עלול מצב זה לגרום ליובש בנרתיק, ירידה בתשוקה המינית, ואצל גברים, לעקרות (בגלל ירידה בספירת הזרע), אין-אונות וירידה בתשוקה המינית. אצל גברים, בנוסף, יכולה להיווצר גינקומסטיה (דדנות הזכר - הגדלה של השד). הן אצל נשים והן אצל גברים, עלול יתר פרולקטין בדם להביא לאוסטאופורוזיס (דלדול עצם), עקב חסר ממושך בהורמוני מין (בעיקר תלוי ברמות האסטרוגן). בברכה, דר' קרני רובין
שאלה כללית לגבי עבודתם של כדורי SSRI עדן 12/01/2016 | 13:09אשמח לדעת, האם כדורים מקבוצת SSRI מטפלים באמת בעומק הבעיה ומאזנים את רמת הסרוטונין? או שהטיפול בהם הינו סיפטומטי? הכוונה ברגע שמפסיקים לקחת כדורים החרדות יחזרו? רופאה נתנה לי לוסטרל 50 מ"ג מבלי לעשות לי תשאול ויש לי מעי רגיש ושמעתי שזה עלול להחמיר את הבעיה. שאלה אחרונה- האם יש התמכרות לכדורים? או שברגע שמפסיקים תופעות הלוואי פוסקות? תודה!פתח בחלון חדש
אני לא אשת מקצוע, אבלאני 12/01/2016 | 17:31אני לא אשת מקצוע, אך ממש נדהמת מהשאלה ומופתעת על פעם מחדש כשאנשים טוענים ש"עובדים" עליהם ושרמת הסרוטונין אינה הבעיה וכו'. ברור שהכדורים האלו לא מטםלים בשורש הבעיה. אתלי כל הבעיות בחיים קשורות באחי. האם הכדור יכול להעלים אתל אחי? האם הוא יכול להעלים את עומק הבעיה? ממש ממש ממש ממש לא. וזו פסיכוזה לחשוב שהבעיה היא חוסר איזון וכו'. הכדורים מטפלים (במקרה הטוב) בסימפטומים בלבד - וזה אומר, מחלישים את התחושות הרעות והמחשבות הכפייתיות. אבל שוב, זה במקרה הממש טוב. אצלי למשל - שום כדור לא באמת עוזר, כי הבעיות הן לא בי, אלא בסביבה שחייתי בה. ושום כדור לא יעלים את חוסר הצדק הנו7ראי של הקיום הזה. מה שיספר אחרת, הוא נטול כל הבנה וכל חמלה.
סליחהאני 12/01/2016 | 17:37על - כל אתלי-אצלי מטםלים - מטפלים ובקיצור - יש לי מליארדי בעיות בחיים, כאשר הכל נבע מהסביבה ולא ממני. הכדורים יכולים לגרום לי להיות זומבית יותר (ובמקרה של אנשים מסויימים, לשפר מצבם בהרבה), אך וודאי שלא מדובר על שום פתרון בעיה. רק שינוי מהותי בחוקי החברה,ערכים, צדק, הרחקה מוחלטת של יצורים מזיקים (או טכנולוגיה שתאפשר שינוי מהותי כך שלא יזיקו לחברה), תקציבים המחולקים באופן שונה לחלוטין, רשיון להורות ועוד ועוד ועוד... אלו הדברים שיתקנו את הפצעים העמוקים במוח הפרט. מצד שני - יש לזכור שגם רוב המתנגדים לכדורים הם בעלי אינטרסים מאוד מרושעים של כל מיני דתות וכתות.
דתות? כתות? אחותי את לא בסדרלאני 14/01/2016 | 01:56בטוח שיש לך בעיה, את מרגישה נרדפת, את שרויה בדמיונות, ואם את רוצה שאח שלך יעלם את לא בן אדם טוב! לא משנה כמה אחי הזיק לי והוא הזיק לי הרבה!!! מעולם לא ייחלתי שהוא יעלם. יש לו זכות קיום בעולם הזה ואפשרות להשתפר כאדם. יש בך הרבה כעס, תטפלי בעצמך, אל תאשימי את כל העולם ואחותו.
אני חושבת שאת לא בסדר... 14/01/2016 | 05:14לכן נשים נדפקות, כי הן מטפלות בכולם וחומלות כל הזמן, גם ובעיקר על כל מי שמזיק להן כ"כ. עובדתית - ברגע שאנשים מסויימים מתים - החיים הופכים להיות טובים לאין שיעור. זה עדיין לא אומר שאלך וארצח מישהו. בשביל זה צריך אשכים וטסטוסטרון... אני אמשיך לחמול ולחמול ולחמול עד טירוף. באשר לכדורים - לרוב המתנגדים הגדולים לכדורים פסיכיאטרים באשר הם, הם בעלי אינטרסים דתיים/דתיים וכדומה, אך יש לזכור שהכדורים לא פותרים שום בעיה, אלא משתיקים את האדם הנוטל אותם ותו לא. אם זה לא ברור, אז יש כאן בעיה חמורה...
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/01/2016 | 20:15לעדן שלום, כדורי הSSRI'S מעלים את רמת הסרוטונין ברווח הבין תאי. העלאת הסרוטונין גורמת תחילה לתגובתיות יתר בגלל עודף הקולטנים שנוצר כאשר היה מחסור בסרוטונין. תגובתיות היתר הזאת גורמת לירידה לנורמה בכמות הקולטנים בתא הפוסטסינפטי (התא שלאחר הרווח הבין תאי) ובכך גורמת לתגובתיות נורמלית. תהליך זה לוקח כחודש עד שיש את השינוי הדרוש במעטפת התא. הפסקת הטיפול יכולה לגרום לתהליך הפוך ובכך לגרום לחזרת הדיכאון או החרדה. אין לכדורים אלה התמכרות. הפסקתם יכולה מחד לגרום לתופעות חולפות ומאידך לחזרת הסיבה בגינה הוחל הטיפול. 50 מ"ג לוסטרל בדרך כלל איננו מינון מספיק. חשוב כשיש מעי רגיש לקחת את הטיפול אחרי האוכל. פרוביוטיקה יכולה מאוד לעזור. בברכה, דר' קרני רובין
תופעות גמילה SSRIצחי 19/01/2016 | 15:05ד"ר קרני, איך את אומרת שאין התמכרות לתרופות הללו שכאשר לא לוקחים אותם יש תופעות גמילה ? זה להטעות, אני לוקח סרוקסט 13 שנים וניסיתי להפסיק ובהדרגה בצורה מבוקרת , אחרי שהפסקתי חמישה עד שישה ימים אחרי התחילו להופיע תחושות פיזיות שלא מאפשרות כל כך לא לקחת את הכדור אני מבקש לדייק , כי במידה והייתי יודע ככה לא הייתי נכנס לכדורים האלה , אני שבוי שלהם. וגם של החרדה ושל הדכאון .
תשובה זמניתר.צ. 19/01/2016 | 19:01עד שהרופאה תענה אשיב לך מניסיוני: פעמים רבות מחלת הדיכאון מחייב נטילת תרופות לכל החיים (כמו שמחלת הסכרת מחייבת הזרקת אינסולין לכל החיים). הכדורים נוגדי הדיכאון משחררים אותך מתופעות המחלה. הקושי שלך להפסיק התרופה אינו מראה על התמכרות לתרופות אלא על קיומה של מחלה הדורשת טיפול ממושך ללא הפסקה. מדוע אתה כל כך רוצה להפסיק את התרופה? אנשים שמקבלים טיפול טוב אינם רוצים להפסיקו ולכן ניתן להניח שהטיפול שאתה מקבל אינו יעיל דיו עבורך וכדאי לשקול להחליפו.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 19:37לצחי שלום, תשובתו של ר.צ. מדוייקת. במקרים רבים הדיכאון הוא כרוני אך מדוכא ע"י התרופה. ברגע שמפסיקים את הטיפול הדיכאון יכול לחזור מיידית, או אחרי זמן מה ומאלץ את המטופל לחזור ולקחת את התרופה. זו לא התמכרות אלא צורך בתרופה, כמו צורך באינסולין. בברכה, דר' קרני רובין
זה לא מדוייק.סתם אחת 27/01/2016 | 23:53הפסיכיאטריה בעצמה מכנה את התופעות של הפסקת התרופה כ"סנדרום גמילה תרופות פסיכיאטריות" או משהו בסגנון. בלי שום קשר לדכאון, לחרדות, לאוסידי ועוד... ברגע שמפסיקים עם SSRI, הגוף לא מפסיק לחוש זרמים חשמליים, סחרחורת, עצבנות, התקפי חרדה...ולא ברור מתי זה בכלל עובר לגמרי (אחרי שלוקחים כ"כ הרבה שנים). בנוף, יש גם הפרעות בעיכול. בלי קשר, יכול להיות שגם הדכאון של לפני לקיחת התרופה - חוזר. הרבה פסיכיאטרים טענו פעם (או גם היום) שאין תופעות גמילה, כי אולי הם מקשרים זאת ל"חוסר האיזון" במוח של המטופל ופחות מנוסים באופן אישי...
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 15:44לסתם אחת שלום, אינני מסכימה איתך מאחר ומטופלים אשר יש להם דכאון כתוצאה מגורם אורגני, כמו הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, הורדה של טיפול בסטרואידים ועוד, אינם מראים סימנים אלו. מאידך, בהרבה מאוד מטופלים לא ניתן להפסיק את הטיפול מאחר והמחלה היא כרונית. המחיר של לקיחת כדור כנגד הסבל מדכאון או מ-OCD ואפילו מהתקפי חרדה הוא כה גדול שאני מתקשה להבין את המירוץ להפסקת התרופה וחזרת התופעות וזאת במיוחד לאור העובדה שלוקח כ"כ הרבה זמן וכ"כ הרבה סבל עד שיש תגובה ובמקרים רבים נוצרת עמידות. בברכה, דר' קרני רובין
תופעות לוואי אדוה 27/01/2016 | 15:53שלום רב. ברצוני לשאול שאלה , האם לכדורים מודאל פורטה, לוזפין, לפונקס יש השפעה על התפקוד המיני?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 15:25לאדוה שלום, למודאל ולמודאל פורטה יש כמובן ירידה בתפקוד המיני בגלל עלייה של הפרולקטין. לוזפין (לפונקס) גורם להפרעה בתפקוד המיני. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד