פורום פסיכיאטריה - עמוד 766
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כדורים
עדי 27/01/2016 | 01:50הי ...רציתי לדעת שילוב של ונלפקסין 150 . למודקס 200 מג וסרקוול 250 עד 300 מג. למה זה משמש,כיצד ניתן לסעת האם זו מחלת נפש או הפרעה נפשית רק?שואל כי לא יודע מה המיחךה שחבר שלי סובל ממנהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/02/2016 | 20:18לעדי שלום, ראשית, אינני סבורה שזו דרך טובה לקיים קשר. לדעתי עדיף היה שהיית שואלת את חברך. שנית, לעצם שאלתך, הקוקטייל המשונה הזה נראה כמו טיפול בדכאון המלווה בחרדות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אמא עם הפרעת אישיות סוג ב׳
אני 24/01/2016 | 02:41אני ואחי כבני 40. אמא שלנו בת 69 אובחנה כבעלת הפרעת אישיות מסוג ב׳ לפני המון שנים. כבר עשר שנים היא מסרבת לקבל טיפול והפסיקה לחלוטין עם התרופות. כאשר לקחה תרופות היתה היא עצמה, אישה שכיף ונעים להיות ולדבר איתה. המצב כיום, לאחר עשור של אי לקיחת תרופות או בלתי נסבל. היא חיה לבד בדירה מוזנחת, העלתה המון במשקל ( להערכתי שוקלת כעת מעל 100 קילו בגובה של 1.60) וניתקה מגע עם כל בני המשפחה וחברים ,כולל נכדים שנולדו לה בשנתיים האחרונות. היא כן עונה לטלפונים אם מתקשרים אליה אבל היא מעולם מעולם לא מתקשרת אלינו בני המשפחה מיוזמתה. ניסינו הכול במהלך השנים כדי לשכנע אותה לקבל טיפול אך כל פעם שהנושא אפילו מוזכר היא פורצת בצרחות אימים היסטריות ונוראיות ומתחילה להשתולל ולצרוח: ״תעזבו אותי בשקט, מה אתם רוצים ממני״. ההשתוללות שלה פשוט בלתי ניתנת אפילו לתיאור כאן מעל גבי הפורום.. זה משהו מזעזע .. רק רציתי לשפוך כאן את הלב. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 20:57לאני שלום, 1. על איזה הפרעת אישיות את מדברת? 2. אילו תרופות ניתנו לאמא בעבר? 3. ניתן לפעמים "להשחיל" טיפול דרך רופא המשפחה. האם ניסיתם את זה? בברכה, דר' קרני רובין -
שלום דר רובין. הפרעת אישיות סוג b
אני 26/01/2016 | 01:58לא זוכרת שמות של תרופות , כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה כבר למעלה מעשור אימי מסרבת לקחת תרופות... עבר הרבה זמן. ניסינו בפירוש ה-כ-ל כולל רופא משפחה כולל הפסיכיאטר שטיפל בה. כולל ביקור פסיכאטר בבית . לא נותרו לנו עוד רעיונות . היא בפירוש מסרבת לשתף פעולה כבר למעלה מעשור. כפי שציינתי כל פעם שהנושא אפילו מוזכר ברבע מילה היא נכנסת להתקף זעם בלתי ניתן לתיאור... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 21:36לאני שלום, לדעתי במצב עניינים שכזה לא ניתן לעשות דבר. ייתכן בשל מצב רפואי תגיע לאשפוז ואולי דרך האשפוז ניתן יהיה לעשות משהו. כל עוד היא לא מזיקה לאחרים אין דרך לכפות עליה טיפול. צר לי שאין לי עצה מעבר להשלים עם העובדה שאנחנו רק בשר ודם ולא יכולים לעשות מעבר ליכולות שלנו. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על ההתייחסות והכנות.
אני 28/01/2016 | 23:08תודה על ההתייחסות והכנות.
-
-
החמרה עקב תחילת שימוש בציפרלקס.
אובד עצות 27/12/2015 | 08:54אבא שלי התחיל לקחת עקב דיכאון וחרדות קשים מאוד ציפרלקס (הוא ביום הרביעי עכשיו). מאז המצב מחמיר בצורה קיצונית, הוא מתחיל להגיד שאין תקווה, אין דרך מוצא, הוא תקוע במבוי סתום וכ'ו... הוא עלה לכדור שלם ביום אבל זה עדיין לא עוזר. מבקש כל עזרה כלשהי... כל המשפחה כבר לא יודעים מה לעשות.פתח בחלון חדש-
מה הכוונה כדור שלם?
ר.צ. 27/12/2015 | 09:45כמה מ"ג? יש כדורים במספר מינונים. כמה זמן הוא לוקח כדור שלם כזה? -
החמרה עקב תחילת שימוש בציפרלקס.
אובד עצות 27/12/2015 | 09:57אתמול הוא התחיל לקחת כדור שלם. בחמישי ושישי הוא לקח חצי כדור. -
כמה דקות אני ארשום כמה מ"ג
אובד עצות 27/12/2015 | 10:06אני מברר וארשום. -
תשובה
ר.צ. 27/12/2015 | 10:06האם אלו כדורים של 10 מ"ג? אם כן, לאחר שבעה ימים יש להעלות את המינון ל 15 מ"ג. לאור המצב המתואר מומלץ להוסיף כדור הרגעה במינון נמוך, כמו קסנגיס, 0.5 מ"ג ליום. זה יכול לשפר מאוד את המצב. -
קסנגיס זה כדור מרדים בעצם?
אובד עצות 27/12/2015 | 11:17קסנגיס זה כדור מרדים? -
לא במינון נמוך
ר.צ. 27/12/2015 | 11:27במינון נמוך הוא רק מרגיע. הוא עוזר לגוף להסתגל לציפרלקס. מלבד זאת לקסנגיס יש אפקט אנטי דיכאוני והוא פועל מידית, להבדיל מהציפרקלס שהאפקט שלו מורגש לאחר מספר שבועות. לאחר מספר חודשים נפטרים מהקסנגיס. -
קראתי שהוא מאוד ממכר.
אובד עצות 27/12/2015 | 11:38קראתי על הכדור באינטרנט והבנתי שהכדור הזה מאוד ממכר וקשה מאוד להפסיק לנטול אותו. מהסיבה שהוא משפיע מאוד מהר. דעתך?.. -
שכחתי לציין שהוא לוקח כדור וובן.
אובד עצות 27/12/2015 | 11:46הוא נוטל את הכדור וובן לשינה. זה גם טוב?..אם כן זה לא ממש עוזר. -
כדורי הרגעה
ר.צ. 27/12/2015 | 12:15ראשית כל, אני לא רופא אלא משתמש בתרופות עם ניסיון. לגבי התמכרויות לכדורי הרגעה (ואבן, קסנגיס, קלונקס..)- אין ממה לחשוש, בתנאי שנוטלים ביחד איתם כדור נוגד דיכאון. לאחר מספר חודשים נפטרים מכדור ההרגעה כי הוא מיותר. הגמילה הדרגתית. מאחר ואביך לוקח כבר ואבן, לא מומלץ להוסיף כדור הרגעה נוסף. לדעתי, אם הוא לוקח ואבן רק מס' ימים, כדאי לעבור לקסנגיס במהלך היום ובלילה לבלוע כדור שינה כמו סטילנוקס או נוקטורנו, שהם מקבוצה אחרת. -
אשמח לדעה של רופא.
אובד עצות 27/12/2015 | 13:48אני מאוד מעריך את הרצון שלך לעזור בלי שום מטרת רווח וכן רשמתי לי כמה שאלות ממה שאמרת לי אבל בנוסף אשמח לדעה של בעל מקצוע. -
כמובן. הרופאה פה נוהגת לענות לכל שאלה,
ר.צ. 27/12/2015 | 14:24אפילו אם אחד מהקוראים הקדים וענה כבר. -
תגובה
מגיב 28/12/2015 | 10:11ר.צ. אתה מדבר שטויות. אין קשר לזה שאם נוטלים כדור אנטי דיכאוני התרופות ממשפחת הבנזודיאפינים לא יגרמו להתמכרות זה קשקוש מוחלט.ניתן להתמכר לבנזודיאזפינים גם תחת השפעת תרופות אחרות. אבל לחרדה קשה אין ברירה אז חייבים לתת משהו עד שהSSRI מתחיל לעבוד, וגם יכול להיות שהוא לא יעבוד בסוף. יש לתת לציפרלקס מספר שבועות עד שניתן לראות אם זה משפיע. ואבן הוא מאוד חלש. עדיף לעבור לואליום שהוא פחות ממכר או לנסות טרנקסל. קלונקס וקסנגיס יותר חזקים. ניתן גם לנסות במקום פנרגן. -
תלוי למה אתה קורא "התמכרות"
ר.צ. 28/12/2015 | 10:55יש לבחון ההגדרה עפ"י מבחן התוצאה- התמכרות זו תופעה שבה מרגישים צורך להעלות את המינון של התרופה לאורך זמן, כי היא כבר לא משפיעה. תחת טיפול טוב של נוגדי דיכאון הסימפטומים, כולל החרדה, נעלמים בתוך מספר שבועות ולכן אין צורך להעלות במינון כדור ההרגעה, כלומר אין כאן "התמכרות" עפ"י מבחן התוצאה. למיטב ידיעתי, זה בעצם מה שקורה אצל רוב המטופלים, אשר מפסיקים את תרופות ההרגעה לאחר מספר חודשים ואפילו שנים. לסיכום, אם הנטילה היא בפיקוח רפואי, כדורי הרגעה זה חלק חשוב ומועיל ביותר בטיפול בדיכאון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 15:47למגיב שלום, אבקשך להימנע משפה בוטה שכזו. ניתן לומר הכל בשפה תרבותית. בפעם הבאה במידה ותשתמש בשפה כזאת אמחק את תשובתיך גם אם הן נכונות. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 15:54לאובד עצות שלום, לוקח לציפרלקס כמו לשאר התרופות נוגדות הדיכאון כ-4 - 6 שבועות עד שהן משפיעות. לפעמים לפני שמופיע שיפור יכולה להופיע החמרה. כפי שכתב לך ר.צ. כדאי לקחת בתקופה הזו כדור נוגד דיכאון או חרדה. ניתן לקחת או וואבן או לוריבן או קסנגיס. בד"כ בשעות היום אני ממליצה על חצי כדור לוריבן או קסנגיס. לשינה ניתן לקחת כדור שינה כמו בונדורמין או נוקטורנו. בהמשך, כאשר החרדה יורדת והדיכאון יורד ניתן לרדת בהדרגה מכדורי ההרגעה. אשר להתמכרות, במרבית המקרים לא רואים זאת. ככל שהמצב משתפר יורדים באופן טבעי בכמות ההרגעה (מתמכרים עולים בכמות הכדורים). בברכה, דר' קרני רובין -
המצב מחמיר.
אובד עצות 21/01/2016 | 08:06שלום דר' קרני רובין. תודה על המענה זה דבר ראשון. המצב קצת מחמיר, הוא כבר שלושה שבועות על ציפרולקס בלי שינוי. הלכנו למיון בבית חולים אחרי שיכנועים רבים כדי לראות פסיכיאטר והיא המליצה על טיפול קבוע ובנוסף הביאה לנו קלונקס אך זה לא עזר. בנוסף, הלכנו לכפר שאול גם אחרי שכנועים רבים ושם גם המליצו על טיפול ממושך של פסיכולוג והביאו לנו כדור לורבין שבכלל לא משפיע עליו. אנחנו לא יודעים איך לשכנע אותו להתחיל טיפול אצל איש מקצוע כי הוא אפילו לא מוכן לדבר על זה. -
,תבדקו עם הרופא:
ר.צ. 22/01/2016 | 05:33ייתכן שהמינון של התרופה לא מתאים. אם הוא לוקח 10 מ"ג, ייתכן שצריך לעלות ל 15. אם הוא כבר לוקח 15, יתכן שצריך לעלות ל 20 (מקסימום). אם הוא לוקח 20, יתכן שצריך לרדת ל 15. וכן הלאה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 20:32לאובד עצות שלום, כיצד ניתן לעזור לך כשאינך כותב מספיק פרטים כמו: גילו של אבא, מחלות רקע, המינון של הציפרלקס שהוא נוטל. ייתכן ויש מקום להחליף את הכדור אך עם חוסר מידע שכזה לא ניתן לייעץ. לפעמים ניתן להיעזר ברופא המשפחה ולעשות את השינויים דרכו או ע"י שיתוף פעולה עימו. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה
אובד עצות 26/01/2016 | 19:16הוא בן 57, יש לו כולסטרול גבוה הוא נוטל כדורים מתאימים וחוץ מזה הוא בן אדם בריא. לפני שבוע הרופאת משפחה העלתה לו את המינון של הציפרולקס ל 20 אבל אין שיפור... היא רשמה לו הפניה לפסיכיאטר אך הוא ממש לא רוצה ללכת. לטובת הרגעה הוא לוקח לוריבן שכן עוזר לו אבל אנחנו לא רוצים שכל יום הוא יקח 2..והרופאת משפחה לא רוצה לחדש את המרשם עד שהוא לא ילך לפסיכיאטר. הוא אפילו לא מוכן לשמוע על טיפול מקצועי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 22:11לאובד עצות שלום, ראשית, שבוע איננו זמן מספיק לקבוע אם העלאת המינון תעזור או לא. שנית, ייתכן שרופאת המשפחה צודקת שאינה מוכנה לחדש לו את המרשם אם לא ילך לפסיכיאטר, כי אחרת לא ישתכנע לעשות זאת. אין דרך להכריח אותו אם הוא בוחר לסבול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
החלפת טיפול?
נועה 17/01/2016 | 16:27שלום דר קרני,מטופלת בלוסטרל להפרעת חרדה ללא התקפי חרדה וללא דיכאון.8 שבועות נוטלת 200 מג,אך יש שיפור חלקי בלבד אולי רק 50%.לפני זה היה ניסיון עם בונסרין ללא הצלחה,עם ציפרלקס שהייתי מקיאה ממנו כל הזמן וסימבלטה שעשתה לי ממש לא טוב.הרופא שלי הציע לי או להוסיף בונסרין לחיזוק שאני לא רוצה כי הוא גורם להשמנה ממש או להוסיף אנטי פסיכוטי במינון נמוך שגם בזה אני לא מעוניינת כי מתכננת הריון.האם יש טעם לנסות ssri אחר?או לעבור לקבוצה אחרת כמו טריציקליים?מה היית ממליצה?הבנתי שאנפרניל היא תרופה מאוד יעילה לחרדה למרות שיש לה יותר תופעות לוואי,היית ממליצה לנסות אותה ומה המינון הממוצע שיעיל ביותר(אני יודעת שזה מאוד אינדיבידואלי)?תודהפתח בחלון חדש-
אשמח לתשובה ממך
נועה 23/01/2016 | 02:21אשמח לתשובה ממך דר קרני וגם להסבר איך אני עושה את המעבר מ 200 מג לוסטרל ל 75 אנאפרניל ס.ר. על מנת לצמצם את תופעות הלוואי למינימום במעבר בין התרופות.האם כדאי לעשות את זה בהצלבה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:05לנועה שלום, אני לא מבינה מה השתפר ב-50%? את כותבת שאת ללא התקפי חרדה וללא דיכאון אבל שהשיפור הוא חלקי בלבד, למה את מתכוונת? אם עדיין נותר דיכאון אבל חל שיפור משמעותי כמו שאת כותבת הייתי מוסיפה 2.5 מ"ג אביליפיי בכדי להוציאך מהדיכאון. בעיקרון ניתן אח"כ להוריד את האביליפיי כאשר תתאזני אך אין בעיה להיכנס להריון גם עם שילוב זה. הוא וודאי יותר טוב מהטיפול באנפרניל. אינני חושבת שזה רעיון מוצלח להתחיל אנפרניל כשאת רוצה להיכנס להריון. מינון יעיל של אנפרניל הוא 150 מ"ג - 300 מ"ג. 75 מ"ג בהחלט אינם שווי ערך ל-200 מ"ג לוסטרל. בעיקרון תמיד טוב להצליב את התרופות אך להצליב 200 מ"ג לוסטרל עם 75 מ"ג אנפרניל זה מגוחך. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
נועה 24/01/2016 | 20:47לפני כשנה היה לי סטרס מאוד חזק ותקופה של כמה חודשים די קשה ומלאת חרדות.על רקע של אותו סטרס התפתחה אצלי הפרעת חרדה פעם ראשונה בחיים(אין לנו אף אחד במשפחה שיש לו את זה וגם אני לא סבלתי מזה),החרדה באה לידי ביטוי בתחושת גוש בגרון,התכווצות של בסיס הלשון ושרירי הצוואר וגם כאב שורף בקצה הלשון וכאב שורף בלתי נסבל בחיך הרך.לא היה לי לא דיכאון ולא התקפי חרדה.אלו היו הסימנים היחידים של חרדה.כמובן לאחר כל הבדיקות אובחנה אצלי הפרעת חרדה.אני כבר 4.5 חודשים עם לוסטרל מתוכם 10 שבועות על 200 מג והשיפור הוא חלקי בלבד.50% הכוונה בתחושות הפיזיות של החרדה.הכאב השורף בחיך פסק והתחושה של גוש בגרון עדיין נשארה אך מורגש פחות ממה שהיה.שורה תחתונה שכל התחושות האלה בפה ובגרון פחתו ב 50% אך כאן זה נעצר ולא נהיה יותר טוב...לאחר התייעצות עם המכון הטריטורולוגי בירושלים נאמר לי שגם לוסטרל וגם אנאפרניל בטוחות בהריון ובשום אופן לא להוסיף אנטי פסיכוטי כי הם באמת יכולים לגרום להרבה מומים בעובר וגם בהתפתחות העתידית שלו,לכן הוחלט להחליף לקבוצה אחרת של אנטי דיכאונים.הרופא שלי אמר שפשוט יום למחרת להתחיל לקחת אנאפרניל 75 ס.ר.,השאלה אם זו הדרך הנכונה או שאולי עדיף לעשות את זה בהצלבה?תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 21:38לנועה שלום, אני הייתי מעדיפה להחליף 100 מ"ג לוסטרל ב-75 מ"ג אנפרניל SR ולאחר שבוע להפסיק את הלוסטרל ולהעלות את האנפרניל ל-150 מ"ג. הייתי מאוד ממליצה על טיפול התנהגותי קוגניטיבי בו זמני. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
נועה 25/01/2016 | 12:49כלומר במקום 200 מג לוסטרל שאני נוטלת כרגע צריך לקחת 100 מג לוסטרל יחד עם 75 מג אנאפרניל למשך שבוע?האם ניתן לקחת את שתי התרופות ביחד או שעדיף לפצל למשל לוסטרל בבוקר ואנאפרני בערב?תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 21:20לנועה שלום, אין שום צורך בפיצול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התקפי רעב
רעב 20/01/2016 | 21:00שלום! בן 45. בדיקות דם תקינות. סובל מעודף משקל bmi 36. בחודשים האחרונים סובל מרעב תמידי ולפעמים מהתקפים קשים. אחרי ירידה של 40 ק"ג לפני עשור, כבר עליתי 20 בחזרה. אינני יודע מה לעשות עם התקפי הרעב! מייאש!!!! אני בטיפול ומעקב תזונאית אבל דבר לא עוזר! לא מצליח להשתלט על החשקים והרעב... ניסיתי גם טופמקס וגלוקופאז' ודבר לא הועיל לאורך זמן. האם יש לך רעיון המסביר התקפים או מסביר רעב תמידי? האם זה פסיכולוגי/פסיכיאטרי או שזה פיזיולוגי? ומה דעתך על טיפול בתרופות קשב וריכוז כדי להתמודד עם הפרעת אכילה? יש לך רעיון? תודה רבה!פתח בחלון חדש-
רעב
מיה 21/01/2016 | 11:28היי מה שלי עזר לגמילה מבולימיה זה מעבר למזון טבעי. התזונה שלי מבוססת על דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, חלבון מן החי, פירות וירקות. הרבה שיבולת שועל לדוגמא ומאפים מקמח שיפון וכוסמין לדוגמא. בקיצור התנזרות מקמח לבן וסוכר לבן, שני מזונות אילו מאד גורמים לרעב והמזונות שכתבתי גם אם אוכלים מהם הרבה מרזים כי יש בהם הרבה סיבים. לדעתי תלך לתזונאית טבעית ובמקביל טיפול ריגשי. בהצלחה... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 20:25לרעב שלום, הייתי ממליצה בראש ובראשונה שתפנה לאנדוקרינולוג כדי לבדוק את רמת האינסולין ורמות הגלוקוז כאשר אתה רעב. בנוסף, לדעתי עליך לעבור בדיקה נוירולוגית מקיפה כולל CT ו-MRI של המוח. מעבר להתקפי הרעב הלא נשלטים, האם יש לך סימנים נוספים? מה קורה כאשר אינך אוכל? אינני סבורה שהפיתרון הוא בהוספה של מדכאי תיאבון אלא חשוב למצוא את הגורם לכך. בברכה, דר' קרני רובין -
MRI??
רעב 25/01/2016 | 02:02תודה על ההתייחסות. מדוע MRI?? האם רעב יכול לנבוע ממחלה ניורולוגית? ביצעתי mri לפני כ 3 חודשים עקב סימפטומים ניורולוגים מוזרים שהיו לי. הבדיקה לא יצאה תקינה, נצפו מספר שינויים ובעצם נצפו 6 נגעים מזעריים. 3 חוות דעת ניורולוגיות ראו בזה "ממצאים שכיחים" וקבעו שאין מקום לדאגה ושיש לבצע מעקב בעוד שנה. בשום מקרה לא העליתי בפני רופאים שאלה על חיבור בין רעב לכל זה. האם לדעתך יש קשר? למה יש צורך ב mri? אודה לתשובה מפורטת ככל שתוכלי. תודה רבה על הסיוע. המצב מטריד. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 20:53לרעב שלום, תיתכן פגיעה במרכז השובע שגורמת לרעב בלתי פוסק ולחוסר תחושה של שובע. התיאור שלך לדעתי יכול להתאים לכך ולכן ביקשתי MRI. לדעתי צריך להתייעץ האם אחד המוקדים האלה פגע במרכז השובע. בעיה נוספת היא בכל זאת מדוע יש לך את המוקדים. במידה ואתה מעוניין, אתה יכול לפנות אלי למייל הפרטי שלי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קלונקס או נוקטורנו
ר 17/01/2016 | 00:50יש 2 כדורים שעוזרים לי לישון: נוקטורנו במינון נמוך ולחילופין חצי קלונקס. השאלה מה עדיף לי לקחת (מדגיש- מס' פעמים בשבוע ולא כל יום) בהנחה וההשפעה שלהם היא אותה השפעה מבחינת השינה - בהיבט של נושא ההתמכרות, החומרים שמכניסים לגוף וכדומה. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:56לר' שלום, הכי טוב זה להחליף בניהם מדי שבוע או מדי יום. בברכה, דר' קרני רובין -
?
ר 25/01/2016 | 00:52תודה על תשובתך, אפשר לדעת מה ההיגיון העומד מאחורי החלפה ביניהם? ר -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 20:49לר' שלום, אין הגיון, אך מנסיון זה מונע הרבה פעמים את ההסתגלות לתרופה ואת איבוד היעילות שלה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עמידות לפרוזק??
מתן 15/01/2016 | 11:41שלום דר, רציתי לשאול בנוגע לעמידות ל-SSRI, ולצורך כך אני אציג ממש בקצרה את השימוש שלי בו בכלל ובפרוזק באופן ספציפי, אשמח מאוד אם תעייני בזה וסליחה על האריכות: לקחתי פלוטין 80 מג במשך 3 חודשים עם השפעה מאוד יפה על אוסידי, אך בגלל שההשפעה לא הייתה מושלמת ולא עמדתי באביליפיי כאוגמנטציה, בעצת הפסיכיאטר שלי ניסנו לוסטרל 200 מג, והתמדתי בו במשך 4 חודשים, היו תקופות טובות ותקופות פחות טובות לכן הוחלט לעבור לפבוקסיל או לפרוזק בחזרה, הנטייה שלי הייתה לחזור לפרוזק שעזר, ולכן התחלתי לקחת במקביל ללוסטרל 200 מג, 20 מג פרוזק במשך שבועיים ואז נפגשתי עם הפסיכיאטר והוא אמר שהוא דווקא ממליץ לנסות פבוקסיל בגלל שהוא יותר מרגיע מפרוזק. אז הפסקתי את הפרוזק ואת הלוסטרל, והתחלתי לקחת פבוקסיל 300 מג במשך חודש, לאחר שלא עמדתי בתופעות לוואי של התרופה (כבדות נוראה, עצירות קשה, ועוד), החלטתי על דעת עצמי לחזור לפרוזק (שבדיעבד היה הכי טוב עבורי) 80 מג. כרגע אני לוקח אותו במשך 3 חודשים ואני לא מרגיש שיפור. לאור ההיסטוריה של השימוש בפרוזק, מה הסיכוי שהתפתח אצלי עמידות לתרופה ואז אין תקווה להשפעה בהמשך? אני יודע שזה לא חד משמעי אבל שייתן לי כיוון. אם פיתחתי עמידות לפרוזק (חס וחלילה), האם זה לכל הSSRI או רק לזה? ואם כן, היית ממליץה לי לעשות כמה טיפולים בגרייה מגנטית לצורך ה-RESET? צתודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובה
דר' קרני רובין 24/01/2016 | 14:05למתן שלום, 1. נראה לי שמוקדם מדי לומר שפיתחת עמידות לפרוזק. כשאתה אומר שאין לך שיפור בכלל, למה בדיוק אתה מתכוון? 2. העמידות היא בהחלט לא לכל ה-SSRI's. 3. בכל מקרה עליך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ספציפי ל-OCD כי התרופות עושות חלק מהעבודה ואת היתר אתה צריך לעשות ע"י טיפול התנהגותי קוגניטיבי. 4. בשלב זה הייתי ממליצה להמשיך עם ה-80 מ"ג פרוזק לפחות למשך חודש נוסף ואפילו למשך חודשיים ובזמן הזה מתחילה טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה
מתן 24/01/2016 | 17:59תודה רבה על התשובה המפורטת, תדעי לך שאת רופאה ייחודית. ברמה מקצועית הכי גבוהה שנתקלתי בה. בנוגע לאי השפעה של הפרוזק, אני פשוט משווה לפעם שעברה שלקחתי את הפרוזק וההשפעה (בתחושה) הייתה הרבה יותר עוצמתית מאשר מה שאני מרגיש עכשיו. למעשה, הסימפטומים של הBDD שלי, חיים ונושמים: אני עדיין מרגיש מוזר/שונה מהסטנדרד באזורים שונים בגוף זה כן מעיד על עמידות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 21:29למתן שלום, ייתכן ויש פה מידה מסויימת של עמידות אך הרבה פעמים פעם שנייה פחות מבריקה מפעם ראשונה. יחד עם האמור, יש לי ניסיון טוב ב-BDD בטיפול עם פבוקסיל 300 מ"ג בשילוב עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה
מתן 24/01/2016 | 22:56רגע דר, אז היית ממליצה לי לנסות פבוקסיל 300 מג ולהמתין עוד 3 חודשים מתסכלים? יש לך ניסיון טוב יותר עם פבוקסיל מאשר פרוזק בתחום של BDD? הבנתי מרופא מסוים, שהתחושה שבפעם השניה שלוקחים SSRI היא פחות עוצמתית אבל זה לא נכון מבחינה אובייקטיבית. את מסכימה עם זה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 20:48למתן שלום, אני מסכימה עם דבריו של אותו רופא ולכן כדאי לחכות עם החלפת התרופה ולהתחיל טיפול התנהגותי קוגנטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חיזוק
יותם 18/01/2016 | 19:04האם ניתן לחזק מינון של 5 מ"ג ציפרלקס עם אבילפיי?(אני לא יכול לקחת מינון ציפרלקס גבוה יותר עקב תופעות לוואי. בנוסף יש לי רגישות לתרופות של נוראדרנלין). תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 19:01ליותם שלום, ניתן אך לא נראה לי שזה יהיה יעיל כי המינון של הציפרלקס נמוך מדי. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
יותם 24/01/2016 | 22:06תודה, מה לגבי לקחת אנטיפסיכוטית כמו אבילפיי לבד, וזאת כנגד תופעות של דכאון וחרדה? האם פתרון זה יכול לתפוס? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 20:46ליותם שלום, בהחלט לא. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אלכוהול ותרופות
ולדיסלב 22/01/2016 | 22:12שלום לכולם. אני אודה מאוד על תשובה של פסיכיאטר. אני מאובחן ב דיכאון ואו סי די והפרעת פאניקה. אני מקבל כבר 10 שנים אנטידפרסנטיים. עד עכשיו הייתי מקבל פקסט 60 מג. לפני 3 חודשים, בעקבות חזרת סימפטומים הפסיכיאטר שלי החליפה לי את התרופות מי פקסט ל ציפרלקס 20 מג. כש הסימנים לא השתפרו (כולל התקפי פאניקה חוזרים בעיקר מי תוך שינה), היא הוסיפה לי גם 4 מג פרפנאן לפני שינה. אני מרגיש הקלה מסויימת. אמנם מדי פעם יש לי התקפי פאניקה אבל הם כאילו עוברים בעצימות נמוכה יותר ממה שהיו. עדיין יש לי מצב רוח ירוד כי אני כל הזמן פוחד מההתקף שעלול להגיע. הפסיכיאטר שלי אמרה לי שאסור לי לישתות אלכוהול למעט פעם בשבוע שבועיים כמות של כוס יין או שווה ערך. זה מאוד מתסכל אותי וממש גורם לי להיות מדוכא כי בינינו פעם בשבועיים כוס יין זה כמו לא לשתות בכלל. בספרות שקראתי באינטרנט ראיתי ש אנטידפרסנטיים כמו ציפרלקס לא צפויים להגיב ביחד עם אלכהול. אני גבר בן 33 ובא לי מדי פעם כמו כולם לתפוס ראש עם איזה כמה דרינקים. האם אני באמת לא יכול. אני לא אלכוהוליסט אבל מאוד אהבתי לשתות פעם בשבוע נגיד יותר מי כוס אחת של יין כי בינינו כוס של יין לא מדגדגת לי. האם יש לכם תשובה יותר משמחת בשבילי? בכבוד רב, ולדיסלב.פתח בחלון חדש-
גבר אני אחד שלוקח ציפרלקס ושותה המון
מ 23/01/2016 | 23:50זה לא הכי מומלץ אבל עדיין עדיף להפחית. אפשר כוס שתיים בשבוע ודרך אגב כוס יין מאוד בריא פעם ביום אז זה לא כזה אינטרקציה נוראית. לא ברור למה הוסיפו לך פרפנאן כי זה להרגעה והוא די ישן -
אלכוהול פוגם ביעילות התרופות
שואלת 24/01/2016 | 12:18שלום לך, אני הייתי מוותרת על "תפיסת ראש" עם כמה דרינקים. העניין הוא שאלכוהול מזיק יחד עם תרופות. בשורות טובות ושבוע נפלא. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 20:51לולדיסלב שלום, נראה לי שאינך מטופל בהפרעה הבסיסית שלך בצורה מספקת. OCD המלווה בדיכאון והתקפי פאניקה בד"כ מגיב למינונים גבוהים ביותר של ה-SSRI's. אני הייתי מחליפה לך את הטיפול לפרוזאק 60-80 מ"ג או פאבוקסיל עד 300 מ"ג. עניין השתייה נראה לי משני. השתייה מפחיתה את האפקט של התרופות וחבל. אם מדובר על שתייה בכמות סבירה (כנראה כזו ש"לא מדגדגת לך"), אינני חושבת שיש בכך בעייה אך תמיד צריך לשקול את המחיר לעומת התועלת. בברכה, דר' קרני רובין -
תרופות ואלכהול
ולדיסלב גרינבלט 26/01/2016 | 12:46שלום דר קרני. תודה לך על ההתיחסות. אני דיברתי עם הרופאה שלי לגבי מה ש ציינת והיא אמרה שאני מקבל מינון מקסימלי של ציפרלקס. עם זאת עדיין יש לי התקפי פאניקה מדי פעם ודיכאון בגלל שאני כל הזמן פוחד מהתקף פאניקה הבאה ושכל דבר הכי קטן עלול להצית אותו. מה לדעתך כדאי לעשות? האם כדאי להחליף רופאה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 20:45לולדיסלב גרינבלט שלום, הרופאה שלך צודקת, 20 מ"ג ציפרלקס זה המינון המקסימלי המותר ולכן לדעתי תרופה זו אינה מתאימה לטיפול בOCD. בפבוקסיל ובפרוזק, ניתן לעלות למינונים הרבה יותר גבוהים שהם מתאימים לטיפול בהפרעה זו. אולי כדאי לקבל חוות דעת נוספת או לשכנע את הרופאה להחליף תרופה שניתן לעלות בה למינונים גבוהים יותר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 19:55לאילן שלום, הופעה או חוסר הופעה של תופעת לוואי זה מאוד אינדיבידואלי. מסיבה זו לא ניתן לומר אם זה כן יפגע או לא יפגע מינית. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד