פורום פסיכיאטריה - עמוד 786
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
ויפאקס וסימבלתה אבי 13/12/2015 | 06:43האם מותר לקחת את שני הכדורים? האם יש התנגשות? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/12/2015 | 15:25לאבי שלום, אין כל הגיון בלקחת את שני הכדורים האלה ביחד. מה אתה מנסה להשיג? בברכה, דר' קרני רובין
תודה דר, תשובה לשאלתך-אבי 13/12/2015 | 22:45התחלתי לקחת סימבלתה לדיכאון. ויפאקס מאוד עוזרת לי לאוסידי (מה שאני יודע שסימבלתה לא יכולה לעשות). אז רציתי להיות בטוח שזה בסדר לקחת את שני הכדורים האלה. תודה רבה.
מיותר לחלוטיןמת לחיות 3 14/12/2015 | 11:08אני רק על סימבלתה סרוקוול ואביליפיי. לשעת הצורך קלונקס 2 עד 4 מג
"רק" על סימבלתה, סרוקוול, אביליפיי ו-8 קלונקס ליוםלמת לחיות 3 14/12/2015 | 11:57אתה רציני? עם הקוקטייל הזה אי אפשר לחשוב.
חושב ומחושבמת לחיות 3 14/12/2015 | 12:30הרופא אמר שהסימבלתה זה לדיכאון הסרוקוול למחשבות פולשניות והוא גם מרדים אותי שזה טוב. האריפליי הוא גם מייצב וגם ל או סי די
אגב 2 כדורי קלונקס ביום ובלילה לפני השינהמת לחיות 3 14/12/2015 | 12:31....
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 19:43לאבי שלום, סימבלתה היא אכן תרופה נוגדת דכאון מצוינת, אך ויאפקס איננה תרופת הבחירה בטיפול בOCD יתרה מכך יש טענה שהסימבלתה עוזרת לאותם מקרים של OCD עמיד. מבחינה כימית למעשה אתה מערבב תרופה שהיא 30% אדרנרגית ו-70% סרטונרגית עם תרופה שהיא 10% אדרנרגית ו-90% סרטונרגית. אני בכל זאת מתקשה לראות את ההיגיון שבכך. בברכה, דר' קרני רובין
דר, שאלה נוספת, אשמח שוב לעזרהאבי 15/12/2015 | 00:11את הטיפול בסימבלתה התחלתי לפני כחודש, עליה במינון מאוד מאוד איטית (השבוע התחתי כדור של 30 מ"ג בבוקר בנוסף ל30 מ"ג שלקחתי בערב). לא מצאתי שום הסבר ברשת על הקשר בין סימבלתה לאוסידי. אם כי, הייתי מטופל בויפאקס 7 שנים, ואני בוודאות יודע שהוא עוזר לי לאוסידי (אך כלל לא לדיכאון). לכן חשבתי לקחת את שניהם. את חושבת שאין טעם בכך?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 16/12/2015 | 20:13לאבי שלום, האם ייתכן שהOCD שלך הוא בעצם נלווה לדיכאון. יש מקרים של דיכאון אשר בהם יש OCD נלווה והוא חולף כאשר הדיכאון חולף. כמה ויאפקס לקחת? ככלל, אם כבר הייתי עולה במינון הסימבלטה ל120 מ"ג ומחכה לראות. אם זה אכן OCD השילוב היותר הגיוני הוא סימבלטה עם לוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקת פאקסט תופעות לוואי קרני 10/12/2015 | 14:00שלום רב נטלתי כדורי פאקסט נגד חרדה במשך שנה וחצי. הפסקתי לקחת את הכדורים לפני שבועיים וחצי בהדרג. על פי המלצת הרופא. בחמישה ימים אחרונים אני מרגישה סחרחורות. עשיתי בדיקות דם, נוירולוג ואף אוזן גרון והכל תקין. האם יכול להיות קשר בין הסחרחורות להפסקת התרופה? תטדה קרניפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/12/2015 | 18:25לקרני שלום, בהחלט יכול להיות קשר במיוחד שהורדת את הכדורים מאוד מהר. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה נוספת לגבי הפסקת פאקסטקרני 13/12/2015 | 20:44תודה רבה על התשובה. רופא המשפחה אמר לי להוריד את המינון מכדור אחד שהייתי לוקחת במשך כל התקופה, לחצי כדור במשך שבועיים ואז להפסיק וזה מה שעשיתי. האם הייתי צריכה לעשות את זה לאורך זמן יותר? בנוסף, האם התופעות האלו יחלפו עם הזמן והאם יכולות להופיע שוב תופעות של חרדה? הפסיכיאטר אמר שהתופעות לא אמורות לחזור אחרי לקיחה ממושכת של התרופה. אודה שוב על תגובתך קרני
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 19:47לקרני שלום, לדעתי ההורדה של הפקסאט הייתה סבירה. התופעות של הפסקת הכדור אמורות לחלוף תוך מספר ימים ובודאי תוך שבועיים. לאחר הפסקת טיפול בהחלט יכולות לחזור תופעות החרדה, במיוחד באם לא קיבלת טיפול התנהגותי קוגנטיבי שאמור להקנות כלים להתמודדות עם החרדות. בברכה, דר' קרני רובין
תשובהקרני 15/12/2015 | 21:50המון תודה על התשובה. קיבלתי טיפול התנהגותי קוגנטיבי ואני משתמשת בזה. שוב תודה, קרן
נעלמה הפנייה שלי....לוסטרל עם משככי כאבים / נגד צינון מעיין 13/12/2015 | 14:43שלום רב, אני מטופלת בלוסטרל מזה מספר שנים כנגד התקפי חרדה. בשבוע הארון צרכתי כם דקסמול קולד ואדקס ואחרי כיומיים התחילו לי תופעות של רעד (ידיים, לסת..) וחוסר תיאבון ותחושת חרדה שוב.יש קשר אולי לשילוב של התרופות הנ"ל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 20:48למעיין שלום, לא מצאתי תופעת לוואי של רעד עם שתי התרופות הללו. בעוד שלדקסמול קולד אין תופעות לוואי משמעותיות עם הלוסטרל, הרי שלאדקס יש תופעות לוואי של עלייה בנטייה לדימומים, למרות שקיים ויכוח בספרות עד כמה זה משמעותי. נראה לי כי התופעות שתארת נבעו מהמחלה עצמה ולא מהשילוב. בברכה, דר' קרני רובין
תודהמעיין 15/12/2015 | 10:13תודה דוקטור
ירידה קוגנטיבית יותם 05/12/2015 | 10:47שלום, התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג לפני כחודש. זה נראה שתופעות הלוואי עברו, אך אני מרגיש סוג של ירידה קוגנטיבית כלומר לא מרוכז במה שאומרים לי, לא מסוגל לחשוב לעומק. יש לציין שלאחרונה הפסקתי לאכול פירות עקב אי סבילות לפרוקטוז. בנוסף, אינני מרגיש עייפות כלשהי. ממה זה יכול לנבוע לדעתך? מה כדאי לבדוק בבדיקת דם? תודה על עזרתך.פתח בחלון חדש
בדיקת דםאביב 05/12/2015 | 16:42בלוטת התריס ויטמין בי 12 אלה לפחות אני בטוח שצריך לבדוק וחומצה פולית
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/12/2015 | 17:05ליותם שלום, לעיתים קרובות רואים שעם התחלת טיפול נוגד דיכאון יש התגברות של הדיכאון אשר בין סימניו הם: הפרעות בריכוז, קשיים בחשיבה וכו'. בהמשך תופעות אלה נעלמות. מעבר לדברים שכתב לך אביב, כדאי לך גם לבדוק את רמת ויטמין D. בברכה, דר' קרני רובין
המשךיותם 10/12/2015 | 18:43שלום, רציתי לדעת האם ייתכן מצב בו מרגישים חוסר ריכוז, פגיעה בזכרון וירידה בקוגנטיביות עקב תת תריסיות אבל בדיקות הדם תקינות לחלוטין(TSH T3 ו-T4 באמצע הנורמה)?(הפסקתי לקחת אלטרוקסין לפני כחודש). בנוסף, יצא לי ערך של ויטמין D של 22.80 NG/ML כאשר הנורמה מתחילה מ-30. האם ערך זה יכול להסביר את התסמינים שלי? תודה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/12/2015 | 18:30ליותם שלום, עד שבדיקות הדם מתאזנות לוקח כשישה שבועות. מסיבה זו מאוד יתכן שאתה בתת תריסיות ולכן ההפרעות בזיכרון ובקוגניציה. יתרה מכך, לא רק שהייתי חוזרת ליטול תכשיר של תירואיד אלא שהייתי עוברת מאלטרוקסין לסינטרואיד אשר פעילותו על הקולטנים יעילה. חוסר בויטמין D גם הוא משפיע על מצב הרוח שמשפיע על הקוגניציה והזיכרון. הייתי ממליצה שתיקח גם תכשיר זה. בברכה, דר' קרני רובין
המשךיותם 13/12/2015 | 10:32הרופא שלי העלה אפשרות נוספת, שאומרת שלמעשה הציפרלקס מוריד את רמת הדופמין באופן עקיף. במידה וזה אכן המקרה - האם מעבר לSSRI אחרת תמנע את התופעה? או שיש צורך לעבור למשפחה אחרת כמו SNRI? ואם צריך לעבור משפחה, למה תרופות ממשפחת SNRI לא גורמות לתופעה זו? תודה.
שכחתי משהו נוסףיותם 13/12/2015 | 10:49ועוד משהו ששכחתי, יש לי ראייה קצת מטושטשת לאחרונה, אולי זה גם קשור?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 21:04ליותם שלום, תחזור על בדיקת תפקודי בלוטת התריס לאחר 6-8 שבועות של הפסקת הטיפול. קרוב לודאי שאתה חזרת להיות היפוטרואידי וזו הייתה טעות להפסיק את הטיפול. יתרה מכך חשוב שתחזור לסינטרואיד ולא לאלטרוקסין שאף משרד הבריאות הודה שיש עימו בעיה. אינני מבינה את התאוריה של רופא המשפחה שלך. ידוע ומוכח שתרופות נוגדות דכאון מורידות את תפקוד בלוטת התריס. מסיבה זו אנשים שהתפקוד של הבלוטה שלהם הוא גבולי הופכים להיפותירואידיים כאשר הם מקבלים נוגדי דכאון ואין זה משנה אם זה SSRI או SNRI. כל התרופות הללו גורמות להרחבת האישונים שמגיבים פחות לאור ולכן יש צורך במשקפי שמש בחוץ. ייתכן וזו הסיבה שאתה רואה מטושטש. הדבר הפיך לגמרי ואינו מסוכן. בברכה, דר' קרני רובין
משככי כאבים/נגד צינון ולוסטרל מעיין 13/12/2015 | 11:47אני מטופלת בלוסטרל 100 מספר שנים בעקבות התקפי חרדה. מזה כשבוע אני בעקבות שפעת לקחתי דקסמול קולד ואדקס 400. לאחר יומיים שלושה התחיל רעד פנימי, כולל לסת ואפילו בקול.. חוסר תיאבון ותחושה של התקף חרדה. האם יש קשר לשילוב בין התרופות הנ"ל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 20:51למעיין שלום, לא מצאתי תופעת לוואי של רעד עם שתי התרופות הללו. בעוד שלדקסמול קולד אין תופעות לוואי משמעותיות עם הלוסטרל, הרי שלאדקס יש תופעות לוואי של עלייה בנטייה לדימומים, למרות שקיים ויכוח בספרות עד כמה זה משמעותי. נראה לי כי התופעות שתארת נבעו מהמחלה עצמה ולא מהשילוב. בברכה, דר' קרני רובין
אומגה 3 בשילוב תרופות תומר 13/12/2015 | 13:59היי קיבלתי שילוב של וולבוטרין וסורבון(בוספירין)רציתי לשאול אם אפשרי לשלב אומגה 3 עם זה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 20:50לתומר שלום, אין כל בעיה בשילוב של השלושה. בברכה, דר' קרני רובין
אלטרולט או מירו/רמרון בן 29 13/12/2015 | 09:20מה עדיף לקחת לפני השינה כשיש חרדה ועוררות יתר וקשיי שינה? מה יותר בטוח לשימוש?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/12/2015 | 15:08לבן 29 שלום, ראשית, מירו ורמרון זו אותה תרופה. כולן בטוחות. אין עדיפות לתרופה זו או אחרת למעט מידת יעילותה וזה אינדיבידואלי כאמור. בברכה, דר' קרני רובין
אלטורלט או מירובן 29 13/12/2015 | 16:24מה את ממליצה לנסות קודם? יש לי חרדה כרונית שבאה בעיקר כשמנסה להירדם וגורמת למצב של מתח גופני ועוררות יתר שמקשה על השינה ואין שינה מלאה...
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 20:26לבן 29 שלום, הייתי ממליצה על מירו/רמרון. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל נטלי 12/12/2015 | 20:13שלום דר קרני,נוטלת לוסטרל 200 מג להפרעת חרדה כבר 8 שבועות.קיים שיפור חלקי בלבד.לא מעוניינת להחליף לכדור אחר ולהתחיל כל התהליך מהתחלה.איזה כדור ניתן להוסיף על מנת לחזק את ההשפעה של הלוסטרל ולהגיע לשיפור מלא?חוץ מבונסרין כי גורם להשמנה וסורבון שלא עזר בכלל.תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/12/2015 | 14:45לנטלי שלום, ניתן לנסות לבדוק האם 2.5 מ"ג אביליפיי לפני השינה, בשילוב עם 1 מ"ג לוריבן יסייעו לך. ללא פרטים נוספים קשה מאוד לייעץ. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרלנטלי 13/12/2015 | 18:02אני לא רוצה לקחת שום תרופה אנטי פסיכוטית גם בגלל התופעות לוואי וגם כי אני מעוניינת להיכנס להריון.האם אפשר לשלב לוסטרל עם משהו מהטריציקלים ואם כן על מה היית ממליצה ובאיזה מינון?או עם snri?או שכדאי להחליף ל ssri אחר,אם כן על מה היית ממליצה?תודה
לוסטרלנטלי 13/12/2015 | 18:06וגם הבנזודיאזפינים לא עוזרים לי בכלל לא משנה באיזה מינון כי פיתחתי סבילות אליהם והם כבר לא משפיעים עלי כי השתמשתי בהם די הרבה זמן
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 20:24לנטלי שלום, הייתי ממליצה על החלפת הלוסטרל בסימבלתה שהיא הרבה יותר יעילה גם כתרופה אנטי חרדתית ועולה במינון תוך שחלוף עם הלוסטרל, עד למינון של 90 מ"ג ואם אין שיפור מספיק לאחר 3 שבועות עולה למינון של 120 מ"ג. ניתן לשלב טריציקלים עם פבוקסיל. לגבי לוסטרל אין לי ניסיון עם השילוב וכיום אין לי רמות דם כדי לווסת את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
הציפרלקס ואקנה נועה 13/12/2015 | 20:40שלום ד"ר קרני, אני לוקחת חצי כדור הציפרלקס ושמינית כדור אביליפיי לחרדות לדיכאון. אני מרגישה ממש טוב אבל אחד מהם (לדעתי הציפרלקס) עושה לי התפרצות אקנה במצח. הפסיכיאטר שלי אישר לי לקחת רואקוטן כי הוא לא גורם לי לדיכאון (כבר לקחתי בעבר), השאלה שלי היא אם האקנה התפרץ רק כי אני לוקחת את הציפרלקס מעט זמן (שבועיים) וזה יעבור עם הזמן, או שכל עוד אני לוקחת הציפרלקס אצטרך לקחת גם רואקוטן? תודה, נועהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 20:18לנועה שלום, דווקא לציפרלקס יש תופעת לוואי נדירה של פצעונים וגרד בעור. ייתכן שזה החל כך והפך לאקנה? הייתי נזהרת מרואקוטן, מאחר ויש לך חרדה ודיכאון. אולי פעם הרואקוטן עבר בשלום ופעם אחרת זה יזרוק אותך לדכאון קשה יותר. הייתי ממליצה על טיפול שמרני וטיפול של קוסמטיקאית ולשקול אפשרות לנסות להחליף לSSRI אחר. בברכה, דר' קרני רובין
למוג׳ין- תופעות לוואי הדר 11/12/2015 | 20:08התחלתי לקחת לימוג׳ין לפני חודש ואתמול הגעתי למינון של 100 גרם. האם ייתכן שאחת מתופעות הלוואי של התרופה היא דווקא תדירות גבוהה יותר של שינויים במצבי הרוח?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/12/2015 | 14:24להדר שלום, לצורך מה התחלת לקבל לימוג'ין? בעקרון, זה ייתכן שזה מזה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובההדר 14/12/2015 | 10:42התחלתי לקחת את התרופה לצורך איזון של מצבי הרוח, אלא שאז התחלופה במצבי הרוח היתה מתונה יחסית ולפני כ-10 ימים הרגשתי התדרדרות ושמתי לב שמצבי הרוח שלי מתחלפים אפילו כמה פעמים ביום. תודה על התשובה.
למיקטלמת לחיות 3 14/12/2015 | 11:40אולי יש טעם בלהעלות מינון
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/12/2015 | 19:39להדר שלום, בתחילת הטיפול עם למוג'ין התרופה הינה תרופה נוגדת דכאון, ובחולים עם נטייה לגליות כמו אצלך היא יכולה אפילו לגרום למאניה במינון שהוא מעל ל-75 מ"ג. נראה לי שזה מה שקרה אצלך. הייתי ממליצה על הורדת המינון ל-75 מ"ג והוספת אביליפיי 10-15 מ"ג בכדי לייצב את המצב. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד