פורום פסיכיאטריה - עמוד 801
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לרותי ( שירה רוזנבויים) שגרה באזור (לת)
שוטר הפורום 21/11/2015 | 13:57לא אתן לך לאיים ולסחוט ולהטריד כאן את אנשיי הפורום ובכלל.פתח בחלון חדש -
החליפו את הקסנגיס בכדור אחר :/
פני 17/11/2015 | 20:28אין יותר קסאנגיס בבתי מרחקת, נתנולי כדור חפולי של "כצט", והוא בכלל לא משפיע עלי.. להפך, הוא גורם לי לתחושה רעה מאוד. מה עלי לעשות? זה נורא מתסכל :(פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 22:29לפני שלום, לקסאנגיס יש 2 חלופות: אלפרוליד ואלפרוקס, ושתיהן חלופות טובות. בברכה, דר' קרני רובין -
הי
מת לחיות 3 20/11/2015 | 12:19זה אותו חומר פעיל. ואם לא עוזר תשקלי החלפת התמונה
-
-
ועוד שאלה ברשותך
זהבית 15/11/2015 | 22:38אני מחפשת פסיכיאטר שיסכים לרשום לי תרופה אחרת במקום מירו. הפסיכיאטר שלי לא מוכן לשמוע על זה, וטוען ששילוב של פבוקסיל עם טריציקליים מסוכן וכן שילוב של פבוקסיל עם עוד תרופה מהדור הראשון, כמו ציפרלקס. אני צריכה תרופה שתעזור לי לישון אך לא תגביר לי את התיאבון. עליתי 20 קילו בשנה וכאן אני מותחת את הגבול. אני יודעת שאת לא נוהגת להמליץ על פסיכיאטרים בפורום כזה אז אני שולחת לך מייל עם הפרטים שלי. אודה לך אם תוכלי להסתכל.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 19:33לזהבית שלום, אינני מכירה את הפסיכיאטרים בצפון, בעיקרון מעט מאוד פסיכיאטרים היו מוכנים לרשום לך SSRI עם טריציקלים. בברכה, דר' קרני רובין -
לזהבית
מת לחיות 3 16/11/2015 | 19:37לוסטרל הכי בטוחה וגם לא משמינה. מינון מומלץ 50-100 -
תודה והמשך
זהבית 16/11/2015 | 20:20אז מה עושים? אני רוצה להחליף את המירו. -
לזהבית למה לא מציעים לך פרוזק/פלוטין במינון גבוה?
שרונה 16/11/2015 | 20:43היי לזהבית למה לא מציעים לך פרוזק/פלוטין במינון גבוה, הידוע שאינו מעורר תיאבון ולי ד"ר קרני רשמה שהוא הכי טוב למי שרוצה לשמור על המשקל. בנוסף מניסיוני הקצר איתו היתה לי שינה מצויינת ועמוקה והייתי רגועה למעט השבוע וחצי הראשונים. הפסקתי רק בגלל שהחמיר לי את כאב המחזור מה שלא בטוח שהיה ממשיך אם הייתי ממשיכה לנסות לקחת. תתיעצי עם הד"ר פה לגבי פלוטין. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 20:57לזהבית שלום, תנסי לברר במרפאה של רמב"ם האם שם יוכלו לעזור לך. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 20:57למת לחיות 3 שלום, הפעם תשובתך אינה נכונה ואינה עונה על צרכי הפונה. בברכה, דר' קרני רובין -
המירו גרמה לך להשמנה
אני 18/11/2015 | 09:51הן על ידי הגברת התיאבון והן על ידי ירידה בחילוף החומרים בגוף טריציקלים גם יכולים לגרום להשמנה יותר מה ssri את יכולה להשתמש בטרזודיל הוא לא משמין וגם באיטומין נוזינן אנטיפסיכוטיות מהדור הישן את יכולה מינון נמוך של סרקוול 25-50 מג בשחרור מיידי שבמינונים כאלה לא סביר שיגרום להשמנה למרות שזה אפשרי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 21:41רבותי הדוקטורים למיניהם, נראה לי השגזמתם. בברכה, דר' קרני רובין -
לאני, היי
זהבית 20/11/2015 | 00:25מה שלומך? אתה עדיין רוצה לעבור טיפול בנזעי חשמל ולחזור ליטול סרוקסט? תשקול את זה בכובד ראש. איך אתה מאז האשפוז? מעולם לא חשבתי שאתה צריך להתאשפז. מה אתה נוטל עכשיו? אנטי פסיכוטיות לא באות בחשבון מבחינתי. מעולם לא הייתי במצב פסיכוטי ואף על פי שנותנים אותן במינון נמוך כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון אני לא מתקרבת אליהן בשל הרגישות שלי לתרופות ולתופעות הלוואי שלהן. נוקשות שרירים לא באה בחשבון במקרה שלי, יש לי גם ככה המון בעיות בשרירי הידיים ובמפרקים, במיוחד בחורף. משום מה הורידו את הדף של טרזודיל באינפומד. אני זוכרת שהיה דף כזה. האם ניסית את הכדור? מהן תופעות הלוואי שלו? כל טוב. -
אני לוקח
אני 20/11/2015 | 07:54אנפרניל סרקוול וקלונקס אל תתקרבי לאנטי פסיכוטיות הם גורמות להשמנה ומאוד קשה להיפטר מהם אני לא מצליח להפטר מסרקוול וכן אני רוצה נזעי חשמל ולחזור לסרוקסט ניסיתי טרזודיל אבל זה לא הכי תחליף לסרקוול כדור ארור שכמותו
-
-
אריפליי ורעד ראשוני essntiol tremmor (לת)
ליאת 19/11/2015 | 01:43רציתי גם לשאול, ראיתי שמקובל לתת את התרופה לחרדה ודיכאון בשילוב עם תרופה נוספת לטיפול בחרדה, ואני לוקחת סלואו דרלין 80 מ"ג ופרייזולין כדור וחצי לטיפול ברעד. אם לדעתך להוסיף את האריפליי, איזה מינון לקחת?פתח בחלון חדש -
רגישות אדרנרגית ללא תרופה
כאוב 18/11/2015 | 12:57ד"ר יקרה, אני מקווה שתוכלי לעזור כי אני עובר משהו מוזר מאוד. בעבר סבלתי מרגישות לתרופות אדרנרגיות - אדרונקס, סימבלטה וכו', רגישות שקיבלה ביטוי בכאב בשופכה ובשתן וכן שופכה מעט מוזרה ולא רגילה. כל אלו היו עם כל התרופות מהמשפחה. נאלצתי לוותר על הטיפול בהן. כבר חודשים ארוכים אינני משתמש בתרופות. לאחרונה חזרה התופעה האדרנרגיות הזו ללא כל שימוש בתרופות הללו! זה מוזר בהחלט! רופא המשפחה חשד שזה קשור ל STD אבל הבדיקות היו תקינות והוא לא מבין את התופעה. האם נתקלת או שמעת על התופעה הזו? אני זקוק לסיוע בבקשה...פתח בחלון חדש-
איזה תרופות אתה משתמש?
אני 18/11/2015 | 13:58האם זה קורה כשאתה בלחץ או בהתקפי חרדה? כי במצבים כאלה הרמה של הנוראדרנלין עולה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 22:06לכאוב שלום, אני בכל זאת סבורה שמדובר בדלקת בשופכה. אינני יודעת מה גילך אך זה גם יכול להיות תוצאה של פוצטטיטיס. הייתי ממליצה כי תפנה לאורולוג. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה!!
כאוב 18/11/2015 | 23:40אפעל בהצעתך! תודה רבה!
-
-
הבחנה של פסיכיאטר
גלעד 15/11/2015 | 16:39תודה לעוזרים אבל השאלה מופנת לפסיכיאטר בלבד! עוד בילדותי סבלתי מחוסר ביטחון ודימוי עצמי נמוך מכל מיני סיבות... בגיל 11 התחלתי לאונן ונהייתי מכור לזה. היום אני בן 30 ואני עדיין מכור! רק הבעיה היא שבמהלך החיים הייתי צריך לשנות סטיות ולהיפתח כל פעם למשהו אחר בשביל להמשיך לקבל גירוי ואורגזמה .... מאז הואמתמיד אני חושב שזה מגעיל, שאני מגעיל שאני עושה את זה ... אבל ממשיך בכל זאת (מכור) היום בכלל אני נגעל מעצמי עוד הרבה יותר בגלל סטיות שנפתחתי אליהם במהלך השנים ... הגעתי למצב של דיכאון ומצבי רוח בגלל זה ! הכל התחיל שהתחלתי לאבד חברים והפסקתי להנות מהחיים ... כמו ניתוק כזה . זה החמיר והחמיר יותר ויותר עד כדי דיכאון של ממש וחוסר תיפקוד . שאני מנסה להפסיק אחרי כמה ימים שאני לא מאונן ולא כלום אני מתחיל להרגיש יותר טוב אבל אני נהפך להיות מיני בצורה מטורפת ללא שליטה על עצמי ואני חוזר על אותם דברים שאני נמנע מהם ... אני שואל בשפה המקצועים מה יש לי ומה הטיפול שמומלץ ? האם זה קשור לדחק!? שהדחקתי את הדימוי על עצמי בשביל להאפשר לעצמי להמשיך לעשות את אותה דברים ? האם זאת הפרעת אישיות כל שהיא? תודה רבה ושבוע טוב לכלום אני מחכה לתשובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:39לגלעד שלום, לדעתי אתה סובל מOCD. מנסיוני טיפול בפבוקסיל במינון גבוהה עוזר לבעיה זו. בנוסף בהמשך דרוש טיפול התנהגותי קוגנטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
....
גלעד 16/11/2015 | 00:08קראתי על ocd וזה קצת שונה כי אני לוקח את עצמי לשם בקטע של מיניות ואני נהנה מאוד מהכל !! אבל שזה נגמר אני מרגיש רע, אני רואה את עצמי כסוטה ודוחה.... -
לגלעד
שואלת 16/11/2015 | 05:01היי, אם אתה עושה משהו נגד רצונך ואחר כך מתחרט על זה.... ועדיין ממשיך במעשה, זה אוסידי. -
לגלעד נזכרתי..
שואלת 16/11/2015 | 05:16לגבי אוננות, דע שזה דבר טבעי, ולא משהו שנוגד את החוקים או הטבע, רק מה.... שכל דבר עושים במינון ולא בהגזמה או בקיצוניות שמשבש את שגרת החיים. כל טוב לך. -
תודה שואלת
גלעד 16/11/2015 | 11:40כן אני מבין מה זה אוסידי. באוסידי ברגע שלא עושים את הטקס אז נכנסים לחרדה לפי מה שהבנתי, ולי אין חרדה כלל. אני עושה את זה מתוך דחף מיני חזק שתמיד היה לי... יכול להיות שאת צודקת ! כל העניין של הכייפתיות משפיע לי על החייים .. ושוב לא נראה לי שזה אוסידי אבל יכול להיות שעושים משהו שלא רוצים וממשיכים לעשות אותו זה גורם לנזק ... אולי זה השפעה של כוד דברים כגון חוסר ביטחון וערך עצמי נמוך , חרטות , חוסר שליטה , שגרם ליאוש דיכאון וכ'ו . שאני באמת מסתכל אחורה לחיים שלי היה לי בעיות בתפקוד היומיומי מאז הוא מתמיד! אף פעם לא שייכתי את זה לעניין -
היי גלעד
שואלת 16/11/2015 | 12:25אוסידי מתקשר לחרדה, אבל לא רק. מה גם שזה לא רק טקסים, יש הרבה סוגים שמשתייכים ל"הפרעה", כמו גחמה עזה לעשות משהו. -
זה לא כל הסיפור!
גלעד 16/11/2015 | 16:33רציתי לבודד את המקרה הזה לבד משאר הסיפור כולו בשביל לראות האם זה יכול להיות גורם נוסף למצב שאני נמצא בו . עשיתי תאונת דרכים קשה לפני 3 שנים הייתי בשיקום שנה בגלל שברים ברגלים ובאגן... ומאז החיים שלי השתנו לגמרי ! עוד בשיקום הרגשתי שמשהו לא בסדר איתי .. הרגשתי כמו ניתוק רגשי כלפי החיים והסביבה , חוסר הנאה מוחלט . בהתחלה סבלתי מחלומות ופחדים שאני אפצע כל הזמן .... טראומה! אחרי שנה התחלתי להרגיש טוב אבל הניתוק היה ולא עזב אותי . אחרי שנתיים מהתאונה התחילו לי מהסיגריות והקפה תסמינים מוזרים של כאבי ראש לחץ ואי שקט (תסמינים של פגיעה ראש) לאחר מכן התחילו חרדות קשות דיכאון .... היה לי גם התקף לבילי במשך חודשיים ככה וזה הפסיק פתאום... ומאז יש לי בעיקר דיכאון לפעמים חרדות ולחץ והתקפי זעם . אין חלומות ופלאשבקים מהתאונה או פחד כל שהוא ממשהו אז כנראה זה לא פוסט טראומה . שאלתי בהתחלה בצורה הזאתי כי אני מנסה לברר עם עצמי את הבעיות ולהיות מודע להם ... עד היום יש לי רגישות קשה לסמים פסיכואקטיביים! האם יש עוד דברים חוץ מפגיעה אורגנית שגורמים לרגישות סמים פסיכואקטיביים ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 19:36לשואלת ולגלעד שלום, העיניין של המינון ומשך הזמן שהאוננות תופסת אצלך קובעים בעצם האם זה OCD או פעולה טבעית. אני חוזרת ואומרת שאני מתרשמת שזה OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 19:44לגלעד שלום, לפני שאנסה לענות לך, ברצוני להבין האם נחבלת בראש והאם איבדת את ההכרה? האם כל פרטי התאונה זכורים לך? בעיקרון, כדי לאבחן פוסט טראומה, לא צריך את כל הסימפטומים, אלא מכל מקבץ של תסמינים אחד או שניים מספיקים בכדי "לזכות" באבחנה של פוסט טראומה. למשל, התקפי זעם, ניתוקים, חרדה ודיכאון כן שייכים. אשר לרגישות לסמים פסיכואקטיבים, מחד זה יכול להיות פגיעה מוחית אורגנית ומאידך זה יכול להיות שהתחושה של איבוד שליטה גורם לך לרגישות עליה אתה מדבר. בברכה, דר' קרני רובין -
....
גלעד 16/11/2015 | 20:00לפי האמבולנס והאבחנה של הבית חולים לא נפגעתי בראש. אבל הקאתי לפני הניתוח בבית חולים ... לא איבדתי את ההכרה. הייתי במציאות ומודע לכל המתרחש! מאז התאונה חצי שעה היו כמו נצח!! עד שהרדימו אותי ,אחרי התאונה סבלתי מבעיות ריכוז וזיכרון במיוחד של התאונה! כמו חור שחור עד היום.סמים פסיכואקטיבים גורמים לי לחדרה קשה התקפי זעם ואי שקט. למשל אני מעשן סיגריה אחת יומיים אני סובל מחרדות התקפי זעם ואי שקט.. אחרי יומיים זה עובר ואני חוזר למצב הרגיל. אני לא נוגע בסמים פסיכואקטיביים כבר שנה . אבל עדיין אני סובל מדיכאון במיוחד! לפעמים קצת חרדות לחץ התקפי זעם -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 20:21לגלעד שלום, המהלך שאתה מתאר הוא שייתכן והיה לך והייתה לך טראומה קלה למוח שגרמה למיקרו-טראומות ברקמה המוחית. החור השחור של התאונה הוא טיפוסי פוסט טראומה. לדעתי יש הכרח לטפל בך כבחולה פוסט טראומטי. זה שאינך נוגע בסמים פסיכואקטיביים אינו מטריד אותי אך זה שאתה בדיכאון וסובל מחרדות והתקפי זעם מצריך טיפול גם תרופתי וגם טיפול ב-CBT מכוון לפוסט טראומה, וגם אולי ב-EMDR. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה לך
גלעד 16/11/2015 | 20:29ומה לדעתך קשור הנושא שהעלתי בהתחלה? על הערך עצמי נמוך ועל הקטע המיני הכפייתי שגורם לי לראות את עצמי עוד יותר נמוך! האם זה מה שגרם לפוסט טראומה להופיע בעת התאונה ? ואיך זה משתלב במצב שלי ? שוב תודה רבה לך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 20:59לגלעד שלום, לעיתים רואים פריצה של OCD אחרי תאונות דרכים. אני מבינה נכון שהקטע המיני הכפייתי הופיע אחרי הטראומה? בברכה, דר' קרני רובין -
....
גלעד 16/11/2015 | 21:01הדחף והמיניות תמיד היו בעוצמות חזקות עוד מילדות -
לגלעד שלום
ר.צ. 16/11/2015 | 22:05לדעתי המדובר בדיכאון. האוננות המוגברת גורמת לך לתחושה פיזית טובה ובעצם מפיגה את הסימפטומים של הדיכאון. אני מכיר זאת מהעבר שלי, אם כי לא בתכיפות כפי שתיארת. בכל אופן, בכל ההפרעות שצוינו בתשובות הקודמות, הטיפול התרופתי דומה. איזה סמים פסיכואקטיביים ניסית? במה מתבטאת הרגישות? -
....
גלעד 16/11/2015 | 22:19האוננות הייתה הרבה הרבה לפני הדיכאון! והיא גורמת לי ליותר דיכאון..רשמתי כבר במה זה מתבטא ומדובר על סיגריות וקפה. דרך אגב ד"ר קרני עזרת לי מאוד על הכל ושוב תודה!! ומה שעזר לי במיוחד שאמרת שבטראומת ראש יכול להיווצר פגיעות ברקמות של המוח אפילו בלי פגיעה ממשית. מה שיכול להסביר את הסמים הפסיכואקטיביים ... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 21:34לגלעד שלום, בין אם אני צודקת שמדובר בOCD ובין אם ר.צ. צודק שמדובר בדיכאון, הטיפול הוא אותו: SSRI. שמחתי שהמידע שנתתי לך עזר לך. בברכה, דר' קרני רובין -
אבל
גלעד 18/11/2015 | 21:38מה לגבי התאונה ? אמרת שזה יכול להיות פוסט טראומה ? כי לפני התאונה הכל איתי היה פיקס + -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 22:14לגלעד שלום, גם הOCD יכול להיות חלק מהפוסט טראומה. קשה מאוד להיות נחרץ דרך האינטרנט. בברכה, דר' קרני רובין -
בכל אופן עזרת לי מאוד
גלעד 18/11/2015 | 23:02משהתחלתי לקחת בחשבון את האפשרות שאוננות הכפייתית מוסיפה אש למדורה אז הפסקתי . ocd או לא , כבר שבועיים וחצי לא עלתה לי מחשבה כזאת ופשוט הפסקתי מהרגע שהבנתי שזה עושה לי רע. שוב תודה לך ושיהיה לך ערב מקסים:)
-
-
חידושים צפויים בתחום הפסיכיאטריה
ערן 15/11/2015 | 10:17שלום, האם צפויים חידושים מהותיים בתחום הטיפולים והכדורים הפסיכיאטריים לטיפול בחרדות? הן ביעילות והן בתופעות הלוואי? תודה מראש. ערן.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:07לערן שלום, התקווה היא שכבר יש כדורים כאלה המתבססים על מנגנוני פעולה אחרים. בברכה, דר' קרני רובין -
לא הבנתי את התשובה- סליחה
ערן 15/11/2015 | 22:10אשמח לביאור. תודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 23:01לערן שלום, כיום מנסים למצוא תרופות שפועלות על מערכות נוירוטרנסמיטוריות נוספות ויש תקווה שימצאו תרופות כאלו. בברכה, דר' קרני רובין -
אופיאדים
אני 16/11/2015 | 13:46סמים אופיאטים מעולים לחרדה למה לא עושים תרופות שעובדות על האופיאדים? או כדורים שמעכבים ספיגה חוזרת של גאבא אני חושב שיש כדור אחד שמעכב ספיגה חוזרת של גאבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 16:36לאני שלום, האופיאטים משתייכים לקבוצת הסמים המדכאים את מערכת העצבים המרכזית. לכן ברפואה הם משמשים בעיקר לשיכוך כאבים, להרפיית שרירים ולהקהיית חושים. אופיאטים משמשים גם לעצירת שלשול ולדיכוי שיעול. החומר מופק מאופיום, שמקורו בצמח הפרג. באופיום יש יותר מ-25 אלקלואידים שמהם עושים תרופות כמו: מורפין, קודאין ותבאין. להזכירך, כבר כתבתי לך: חוסר ב-GABA באזורים מסוימים במוח עלול לגרום לאפילפסיה. התרופות לאפילפסיה מגבירות את פעילות ה-GABA. תרופות להרגעה בנזודיאזפניות, כגון, ואליום, מגבירות את פעילות ה-GABA. אלכוהול וברביטוראטים משפיעים על הקולטנים ל-GABA. הם מעכבים ומשקיטים את המוח עד למצב של הרדמה. צמחים המרגיעים את מערכת העצבים, כגון, פסיפלורה וולריאנה פועלים גם הם על הקולטנים של GABA. להלן הקישור: http://www.infomed.co.il/forum-141/msg-166120/ בברכה, דר' קרני רובין -
הם מאוד מרגיעים
אני 16/11/2015 | 18:08אפשר לייצר כדורים שמשפיעים על הקולטנים האופיאדים שלא ממכרים אין ספק שהם מאוד יעילים להפחתת חרדה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 19:28לאני שלום, מעצם טיבם של הקולטנים האלו אני בספק שניתן לייצר תרופות שאינן ממכרות, מאחר ומדובר בקולטנים שגורמים להנאה. אולי אני טועה. בברכה, דר' קרני רובין -
אין ספק שהרואין
אני 18/11/2015 | 09:54שהוא חצי סינטטתי הוא הכי יעיל לחרדות עם כל ההרסניות שבסם הזה אפשר לעשות משו דומה שלא ממכר -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 22:30לאני שלום, נקווה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדה
רועי 17/11/2015 | 20:03אני נוטל תרופות נגד חרדה שהייתה לי מזה 6 חודשים : טרנקסל 5 mg בבוקר ולפני שינה וחצי כדור ציפרלקס ... התרופות עזרו לי מאוד אבל עכשיו אני מרגיש נסיגה האם השפעת הטרנקסל חלפה ? או שצריך להעלות את המינוןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 22:28לרועי שלום, האם חצי כדור ציפרלקס זה 5 מ"ג? אם כן הייתי מעלה את הציפרלקס ל10 מ"ג, ואם דרוש גם ל20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חמרה במצבי
גוני 17/11/2015 | 10:30אני חולה פוסט תראומה מזה 2 שנים עקב שוד סובל מסימפטומים רבים המצב מתדרדר ואני נהיה אדיש לקיומי עובר טיפול קבוע בתרופות למשל מירו ופסיכולוג שבועי מה לעשות? מפוטר לאחרונהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 22:24לגוני שלום, תפנה למרכז שמתמחה בפוסט טראומה. הטיפול הטוב ביותר הוא בEMDR ובCBT שמכוון לטראומה. בדרך כלל התרופה שהכי עוזרת במצב זה הינה סימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לחברה שלי יש הרגלים מסוכנים
אבי 17/11/2015 | 00:27היי לרופאים ולאורחי הפורום. אני אשמח לעזרה. לחברה שלי (מזה חצי שנה) היה הרגל עוד בימים שהיינו ידידים- להסניף קסנאגיס. כשנכנסנו לקשר רציני היא הפסיקה (הפסיקה בוודאות). לאחרונה אני מוצא שהיא מסניפה מידי פעם כדור בשם אלפריד (מקוה שאינני טועה בשם). היא אומרת שהיא לא מסניפה ונוטלת אותם באופן נורמלי, אבל אני לא מאמין לה כי מצאתי נייר מגולגל (כזה שאני יודע שהיא השתמשה בו בעבר לשם הסנפה). עכשיו- מה אני צריך לעשות? אני יודע שיש לה עבר עם סמים קשים יותר (כגון הסנפת כדורים, קוקאין ואלכוהול), ואני לא יכול ללחוץ עליה כי זה רק יגרום לה לרצות זאת יותר. אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות עזרה? בבקשה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/11/2015 | 22:21לאבי שלום, אלפרוליד זה קסנגיס (תחליף גינרי של הקסנגיס). מאחר וזו תרופה שדורשת מרשם של רופא, הייתי מדברת עם רופא המשפחה על זה. בנוסף הייתי ממליצה על טיפול התנהגותי. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד