פורום פסיכיאטריה - עמוד 807
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דופמין
רותם 09/11/2015 | 15:31שמעתי בתוכנית רדיו שדופמין הוא מוליך עצבי חשוב לזכרון,למידה והנאה.אז שאנחנו חוסמים אותו באמצעות תרופות אנטיפסכותיות אנחנו בעצם לא פוגעים בכל אלו?2.אנשים שהשתמשו בתרופות אנטיפסיכטיות בדור ראשון שהחסימה שלו לא סלקטיבית לא יחוו פגיעה בזיכרון הנאה ולמידה ?והאם הפגיעה תעלם אחרי השמוש בהם?פתח בחלון חדש-
טוב מה אתה חושב שאתה בהרצאה פה בחוג
רותי 09/11/2015 | 15:49לפסיכולוגיה או פסיכיאטריה.. מה זה להגיע פה עד לרמה העצבית בלימודי רפואה ופסיכולוגיה לומדים זאת. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/11/2015 | 23:09לרותם שלום, פעילות הדופמין במערכת העצבים היא מורכבת, כך שיכולות להיות לו השפעות שונות במקרים שונים. הדופמין ששוחרר למרווח הסינפטי מפעיל קולטני דופמין אשר מעבירים את המידע לתא שאליו הם מחוברים. בתום פעולת הדופמין הוא מפונה מהסינפסה במספר דרכים. הדופמין יכול ליצור פוטנציאל פוסט-סינפטי מעכב או מעורר. אופן ההשפעה של הדופמין תלוי בסוג הקולטן שאליו הוא נקשר ובתא המחובר לקולטן זה. בנוסף, מעבר לקשרים בין נוירונים ספציפיים, קיימות במוח גם מספר מערכות דופמינרגיות. לכל מערכת יש תפקיד ואופן פעולה הייחודיים לה. התרופות האנטי פסיכוטיות מהדור הישן אכן פועלים על יותר נרוטרונסמיטרים כולל הכולינרגיים. למיטב ידיעתי, לא נצפת יותר פגיעה ביכולת הלמידה וההנאה בנרולפטיקה מהדור הישן לעומת הדור החדש. ההבדל הוא בכמות תופעות הלוואי. קשה מאוד להעריך את הנזק הקוגנטיבי. ככלל, גם אם לא נטפל בחולה סכיזופרני נצפה ואולי ביתר שאת בירידה קוגנטיבית ובירידה ברצייה ובהנאה. בברכה, דר' קרני רובין -
אנטיפסיכוטי
רותם 10/11/2015 | 23:22אז במילים שלך הכדורים האנטיפסיכוטי כן פוגעים ביכולות הקןגנטיביות בזיכרון למידה והנאה .גם במינונים נמוכים של נגד חרדה יש פגיעה ביכולות אלו והאם אחרי סיום השימוש בכדור היכולות האלו חוזרות כמו לפני השימוש? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 18:17לרותם שלום, ראשית, לא אמרתי שהכדורים האנטי פסיכוטים פוגעים ביכולת הקוגניטיבית, בזיכרון, למידה והנאה. בהחלט רואים ירידה במוטיבציה ובחשיבה האבסטרקטית אבל זה חלק מהמחלה עצמה, ואם מסיימים את הטיפול על פי רוב יופיע מהר מאוד גל פסיכוטי חוזר. מסיבה זו, קשה מאוד להעריך את הדברים. בברכה, דר' קרני רובין -
השאלה באיזה איזור הם עובדים
אני 12/11/2015 | 14:04האנטי פסיכוטיות יש איזורים שונים במוח יש איזור שאחראי באמת על ריכוז זיכרון ולמידה השאלה שבו הריטלין והממריצים האחרים משפיעים השאלה האם האנטי פסיכוטים עובדים באיזור הזה
-
-
ariply 5
שיר 11/11/2015 | 15:31שלום רב הרופא נתן לי להתחיל עם התרופה הזו בעקבות אי שקט וחרדות(בעיקר על רקע של אובססיביות) ראיתי שיש לה הרבה מאוד תופעות לוואי. מה ידוע על התרופה והאם היא עוזרת במצבים של מתח וחרדה.(האם התועלת עולה על הנזק) האם אפשר להמשיך לעשות ספורט על בסיס יומיומי. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 20:25לשיר שלום, תרופה זו יכולה לגרום בתחילה לעליה בחרדות ובאי שקט ולכן מומלץ לקחת אותה בלילה יחד עם כדור לוריבן 1 מ"ג. ניתן להמשיך לעשות ספורט. לגבי התועלת מאחר ואני לא בדיוק מבינה למה האביליפיי דרוש, אני לא יכולה להגיב. בברכה, דר' קרני רובין -
ariply 5
שיר 12/11/2015 | 06:23תודה על התשובה אך עדיין לא הבנתי מה תפקידה של התרופה הזו.טופלתי בהרבה מאוד סוגים של תרופות בשל האובססיביות שאני סובלת ממנה(אוכל,ספורט,רוצה סיפוק מיידי בדברים ואם לא מקבלת אז כועסת ולא נעימה) ואף תרופה לא השפיעה עליי.ניתן לציין שאני גם בטיפול פסיכולוגי והרופא רצה שאקח גם את התרופה הזו. גם הרופא משפחה לא מכיר אותה.האם את יודעת מה יעילותה והאם היא טובה למקרים כמוני? תופעות הלוואי הן מאוד קשות(אפילו שבץ).האם זה מצדיק את לקיחת הכדור?האם הוא מעלה במשקל? -
אריפליי
מת לחיות 3 12/11/2015 | 13:41אריפליי היא הכי מתונה מבחינת תופעות הלוואי מכל האנטי פסיכוטיות שיש
-
-
דקינט
מת לחיות 3 11/11/2015 | 22:20האם יש צורך בדקינט למי שנוטל אטומין סרוקוול או נוזינן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 22:36למת לחיות 3 שלום, בדרך כלל לא. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה ד'ר קרני
מת לחיות 3 11/11/2015 | 22:51..
-
-
תרופות ועישון סיגריות
מאור 10/11/2015 | 15:18שלום רב אני מטופל ב-לפונקס התרופה הזאת דוחה אירוע מוחי ודוחה שבץ עכשיו אני רוצה להחליף תתרופה לפונקס בגלל תופעות הלוואי אני רוצה להמשיך לחיות..ולא להיחנק יש לציין שאני מעשן 15 שנים עכשיו כדי לדחות את האירוע מוחי ושבץ אני צריך שמות של התרופות שדוחה אירוע מוחי ושבץ מוחי 4-5 מספר תרופות הכי טובות שישאירו אותי בחיים ואני לא ימות ולא יחנק ושלא תיעצר לי הנשימה אני רוצה 5 סוגים של תרופות שאני ידבר עם הרופא שלי שמות של תרופות הכי טובות בבקשה 4-5 תרופות הכי טובות תודה מראש מאור...פתח בחלון חדש-
מאור
מאור 10/11/2015 | 15:29בבקשה שסוג התרופות הם יהיו מהדור החדש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/11/2015 | 23:21למאור שלום, בדרך כלל נותנים במקום ראשון את האספירין, במקרים יותר מורכבים פלאביקס. בנוסף דראלין או נורמיטן מגנים על הלב. נראה לי שהשאלה הזו יותר מתאימה לקרדיולוג או לפנימאי. בברכה, דר' קרני רובין -
מאור
מאור 10/11/2015 | 23:27תודה רבה.. מה שאמרת אלה הדברים שיצילו אותי ממות?בגלל עישון מירבי של סיגריות? נכון? -
מאור
מאור 11/11/2015 | 11:50דר קרני תודה על התשובה עודדת אותי תודה רבה.. תוכלי לשלוח לי לינק לפורום שמתעסק קרדיולוג או פנימאי שאני ידבר איתם.. תודה מראש :-) -
תשובת מומחה
קישור לפורום רלוונטי
הנהלת הפורומים 11/11/2015 | 12:35פורום ייעוץ תרופתי ישמש אותך כראוי http://www.infomed.co.il/forum-63/ רפואה שלמה! -
לדר קרני
מאור 11/11/2015 | 17:40שלום דר קרני כשאני יפסיק עם לפונקס אני חושב שמצב הרוח יתגבר ואני יתחיל להפעיל את עצמי השאלה היא האם כשאני יתחיל לחיות אז התרופות שאמרת לי יצליחו להשאיר אותי בחיים ואני לא יחנק מהסיגריות והתרופות האלה יעשו את עבודתן ואין לי סיבה לדאגה תני לי עוד כמה שמות של תרופות שאני ידבר עם הרופא שלי עוד 5 סוגים של תרופות בגלל עישון מירבי -
לדר קרני
מאור 11/11/2015 | 17:51לפונקס למשל עושה החייאה שההשפעה שלה יומיומית אבל היא מחלישה אותי מאוד בגלל זה אני מחליף תרופה שההשפעה שלה תהיה יומיומית מבינה? עוד 5 תרופות שאני ידבר עם הרופא שלי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 18:50למאור שלום, תפנה לפורום של יעוץ תרופתי כפי שהנהלת הפורום יעצה לך. הם יוכלו לתת לך שמות של תרופות ולהבין ממך למה בדיוק אתה מתכוון. בברכה, דר' קרני רובין -
מאור
מאור 11/11/2015 | 19:22דר קרני ערב טוב.. בבקשה בבקשה תעזרי לי תחליף מתאים ללפונקס שדוחה אירוע מוחי ושבץ אני רוצה להמשיך לחיות תבררי לי מהם התרופות הכי חזקות שיעזרו לי ויישפרו את מצבי בגלל שלפונקס משאירה אותי בחיים אבל זה לא זה.. אין לי ביטחון לברר אם בא לך תבררי מה התרופות שיעזרו לי ותחזרי אליי שאני ימשיך לחיות. אורך חיים יותר בריא בהמון ולא חולה כמו היום אני לא יודע לאן לפנות את מקצוענית בבקשה בבקשה תבררי לי בירור מדוייק ותחזרי אליי בבקשה עם התשובה הטובה ביותר.. אוקיי?אפשרי שתעזרי לי אני מבקש יפה יפה... בבקשה... -
מאור
מאור 11/11/2015 | 19:42תעשי בירור קטן ומדוייק איזה תרופות יתאימו למצב שלי דחייה אירוע מוחי ושבץ מוחי בגלל עישון סיגריות מירבי השפעה יומיומית להישאר בחיים וגם להיות חזק יותר... בבקשה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 21:38למאור שלום, אני לא מבינה על מה אתה מדבר. מה פירוש לפונקס עושה החייאה? ממתי לפונקס דוחה אירוע מוחי ושבץ? אני לא מבינה למה אתה לא מנסה להפסיק את העישון המטורף? כתבתי לך את התרופות שבהם משתמשים למנוע אירוע מוחי, אבל הם לא מהסוג של לפונקס שאיננו דוחה אירוע מוחי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פיספתי/ לא קיבלתי תשובה לשאלה קודמת
אוסנת 10/11/2015 | 20:49האם לתא המשדר את הדופמין, יש את אותו מבנה של התא המקבל את הדופמין, איפה ואיך נוצר הדופמין? ואיך הוא יוצא מהתא המקבל, האם הוא מעביר לתא אחר? מה הקשר בינו לבין המציאות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 20:16לאוסנת שלום, פעילות הדופמין במערכת העצבים היא מורכבת, כך שיכולות להיות לו השפעות שונות במקרים שונים. השפעות אלו מקושרות בין היתר לתהליכי העברה סינפטית של המוליך העצבי דופמין. באופן כללי הדופמין מיוצר ומאוחסן בקצות הנוירונים ומשוחרר לסינפסות שלהם בעקבות דחף עצבי מתאים. הדופמין ששוחרר למרווח הסינפטי (שבין שני התאים) מפעיל קולטני דופמין אשר מעבירים את המידע לתא שאליו הם מחוברים. בתום פעולת הדופמין הוא מפונה מהסינפסה במספר דרכים. הדופמין יכול ליצור פוטנציאל פוסט-סינפטי מעכב או מעורר. אופן ההשפעה של הדופמין תלוי בסוג הקולטן שאליו הוא נקשר ובתא המחובר לקולטן זה. יצירה של דופמין: הסינתזה של הדופמין בגוף מתבצעת בעיקר בקצות העצבים של הרקמות העצביות ובבלוטת יותרת הכליה. תהליך יצירת הדופמין מורכב ממספר שלבים. חומצת האמינו טירוזין (TYR) היא מולקולת הקודמן ממנה נגזר הדופמין. היא משמשת גם כקודמן עבור נוראפינפרין. זוהי חומצת אמינו בלתי חיונית שנוצרת בגוף מחומצת אמינו פנילאלנין. הטירוזין הופכת לחומר הנקרא "דופא" DOPA (שהוא קיצור ל-dihydroxyphenylaline) שממנו נוצר הדופמין. ל-DOPA יש שני איזומרים, שהם שני חומרים בעלי אותו הרכב בסיסי, אך שונים במבנה המרחבי. האיזומר המשמש ליצירת הדופמין נקרא "אל דופא" L-DOPA או "לבו דופא" LEVO-DOPA. הטירוזין הופך ל-L-DOPA על ידי כך שהוא קושר אליו קבוצת הידרוקסיל באמצעות האנזים Aromatic L-amino acid decarboxylase. בשלב הבא מאבדת מולקולת אל-דופה קבוצת קרבוקסיל בהשפעת פעילותו של האנזים דופה דקרבוקסיאליז והופכת לדופמין. במידת הצורך בשלב הבא יכולה להצטרף לדופמין קבוצת ההידרוקסיל והופכת לנוראפינפרין (נוראדרנלין). מונואמין אוקסידאז (MAO) הוא האנזים המווסת את תהליך ההפקה של הדופמין ושל יתר המוליכים העצביים הקטכולאמינים. הדופמין במרווח הסינפטי: אחסון, שחרור והסרה. הדופמין שנוצר בקצות העצבים מתרכז בתוך השלפוחיות הסינפטיות. השחרור של הדופמין לסינפסה משופעל על ידי גירוי של תא העצב הקדם סינפטי. הוא מאוחסן בשלפוחיות עד שמגיע דחף עצבי, אשר משחרר את הדופמין מהשלפוחיות אל המרווח הסינפטי שבין התא הקדם-סינפטי והתא הבתר-סינפטי. כאשר הדופמין עובר את המרווח הסינפטי הוא מפעיל את הקולטנים המיוחדים לו בתא הפוסט סינפטי וכך הוא מעביר אליו את המידע. הדופמין ממשיך לפעול על הקולטנים הבתר-סינפטיים כל עוד הוא נמצא במרווח הסינפטי. רצ"ב קישור לגבי המבנה: https://www.google.co.il/search?rlz=1C1AFAB_enIL463IL463&hl=iw&authuser=0&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=721&q=%D7%93%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%99%D7%9F&oq=%D7%93%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%99%D7%9F&gs_l=img.12...0.0.0.1098.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1ac..64.img..0.0.0.AY69gTVrWwk#imgrc=Y5TTrp6gvceSXM%3A בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על התשובה המפורטת
אוסנת 11/11/2015 | 21:07אני צריכה לברר פרושם של חלק מהמונחים. בנתיים מצאתי אתר יותר למתחילים. https://sites.google.com/site/mabamoah/brain/action-potential -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 21:32לאוסנת שלום, באמת תודה. זה באמת סרטון שמדגים את הדברים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
למה צריכים לטפל בך עם זרמים חשמליים למוח?
רותי 10/11/2015 | 17:59מאיזו מחלה אתה סובל? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/11/2015 | 23:18ליוסף שלום, טיפול בנזעי חשמל הוא הליך טיפולי רפואי שבו מועבר זרם חשמלי קצר לראש החולה כדי ליצור פרכוס מבוקר. ההתוויה השכיחה לטיפול זה היא הדיכאון. לעיתים רחוקות משתמשים בו גם להפרעה דו-קוטבית. בדרך כלל, מבצעים ECG ,EEG ובדיקות דם רוטיניות. בזמן הטיפול, עושים ניתוב של הECG ושל הEEG. מכניסים מכשיר עשוי גומי כדי ללחוץ את הלשון למטה. בברכה, דר' קרני רובין -
האם חולים שלא הגיבו למספר ניסיונות
אדם 11/11/2015 | 08:39של תרופות לדיכאון מתחילים להגיב טוב לתרופות זה אומר החשמל מוריד את העמידות שבן אדם פיתח או שמלכתיחלה היה לו לתרופות? -
משתמשים בו
אביב 11/11/2015 | 17:54גם לעיתים להוריד עמידות לתרופות לבן אדם שפיתח עמידות לתרופות שאינו סובל מדיכאון? נניח מחרדה או שזו לא אינדיקציה מקובלת? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 18:09לאדם שלום, ECT לכשעצמו הינו הטיפול נוגד הדיכאון היעיל ביותר. בנוסף, הוא אכן גורם לירידת העמידות לתרופות. בברכה, דר' קרני רובין -
השאלה
אדם 11/11/2015 | 20:52האם משתמשים בו למטרה הזו בלבד (של הורדת העמידות לתרופות) כשיש רק חרדה בלי דכאון או עם דכאון נלווה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 21:23לאדם שלום, חלק כן וחלק לא. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מאיפה המידע על ויאפקס
אני 10/11/2015 | 19:37שהוא 90 אחוז סרוטנין ו 10 אחוז נוראדרנלין יש לך מחקר שבדק את זה? כי בכל המקומות רשום שרק בסביבות 150 מג הוא מתחיל לעבור על נוראדרנלין פחות מזה הוא עובד רק על סרוטנין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 20:00לאני שלום, זה המידע שהחברה נותנת. הטענה היא שרק במינון גבוה מ150 מ"ג יש מספיק אפקט אדרנרגי. בברכה, דר' קרני רובין -
אז מה ההיגיון
אני 11/11/2015 | 20:39לעשות תרופה שהיא רק 10 אחוז נוראדרנלין לא עדיף לעשות אותה כבר ssri וזהו? -
ואם היא 90 אחוז סרוטנגטית
אני 11/11/2015 | 20:41היא אמורה להיות יעילה גם לאוסידי במינונים גבוהים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 21:21לאני שלום, בעקרון התרופה יכולה להיות יעילה לOCD אך באופן מעשי, היא פחות יעילה מאשר הSSRI'S. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
השוואות בין snri
אני 11/11/2015 | 15:00http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18622372 באתר משווים בין ה snri כמה הוא סלקטיבי לסרוטנין וכמה לנוראדרנלין לא מצליח להבין ממש משו משם האם מישו מצליח להבין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 20:23לאני שלום, מה לא מובן לך? הם אומרים במילים אחרות לגבי הפעילות הסרוטנרגית של כל אחת מהתרופות. בברכה, דר' קרני רובין -
זה אומר שויאפקס הכי סרוטנגטית
אני 11/11/2015 | 20:37אבל לא דיברו על אחוזים של השפעה לעומת נוראדרנלין בגלל זה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 21:19לאני שלום, נכון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שלום ד"ר קרני
זהבית 05/11/2015 | 20:49חזרתי לסינתרואיד. חזרו העצבים. לא התגעגעתי לזה. למה זה ככה?פתח בחלון חדש-
יש בן אדם שאוהב להיות עצבני. אני לא מכירה
רותי 06/11/2015 | 00:19בן אדם שאוהב עצבים... -
המשך
זהבית 06/11/2015 | 17:20חזרתי ליטול סינתרואיד לפני ארבעה ימים, ואני כבר שלושה לילות לא ישנה. מהי הסיבה לכך? האם הכדור מעורר? האם זאת תופעה שחולפת? אני יורדת במשקל רק בגלל 3 יציאות ביום. אוכלת הרבה יותר כי לא ישנה. האם זאת הדרך הטובה לרדת במשקל? דרך יותר יציאות? כי כשאני לא על סינתרואיד אני אוכלת פחות ממה שהגוף שלי צריך. (מרסנת קלוריות) האם זה בריא לרדת במשקל דרך יציאות? -
ועוד שאלה ברשותך
זהבית 07/11/2015 | 00:10האם ניתן ליטול סינתרואיד יום כן יום לא? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/11/2015 | 18:57לזהבית שלום, ניתן לקחת את כל המנה פעם בשבוע. כך עושים עם ילדים של אמהות שלא סומכים עליהן. אך מדובר פה על לקחת את כל המנה שאמורה להילקח במשך השבוע. אני מבינה מה קשה בעצירות אך מתקשה להבין את הקושי שלך לגבי שלוש יציאות ביום. סינטרואיד מגביר את המטבוליזם. אם את יורדת במשקל זה בגלל זה ולא בגלל שלוש יציאות. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני
זהבית 09/11/2015 | 19:43אני יורדת במשקל רק בגלל היציאות. כשיש לי יציאה אחת ביום אני עולה במשקל למחרת. כשיש לי 2 יציאות ביום אני נשארת באותו משקל למחרת. כשיש לי שלוש יציאות ביום אני יורדת במשקל למחרת. אני תמיד נשקלת בבוקר, על קיבה ריקה ואחרי מתן שתן. אני אוכלת תזונה קבועה, את סך הקלוריות היומי אני לא משנה. הדבר היחיד שמשתנה זה כמה אני שותה וזה מה שקובע את מספר היציאות. כוס מים אחת ביום - יציאה אחת. שתי כוסות מים ביום - שתי יציאות או יותר. עם סינתרואיד אני שותה שתי כוסות ביום (כי צריך ליטול אותו עם כוס מים מלאה) ולכן מספר היציאות עולה. מה שמתיש בדבר הוא הכאבים בידיים מפעולת הניגוב. -
איכססססס:)))
רונן 09/11/2015 | 20:13איכססססס:)))) נשים זה עם פלצני -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/11/2015 | 22:08לזהבית שלום, כבר כתבת דברים אלה, הנשמעים מאוד כפייתיים. גם השקילות, כמות השתייה וכמות היצאות וכמות הניגוב. חשוב לשתות הרבה ולא משנה כמה יציאות יש. ככלל, אם הניגוב הוא כל כך קשה לך או שתתרחצי אחרי כל פעולת מעיים, או שכדאי לך להשתמש בנייר טואלט לח של לילי עם אלוורה או בלי. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה
זהבית 10/11/2015 | 22:30אכן ה-OCD שלי נורא, ועכשיו הוא עוד מתון בהרבה מאשר בלי הפבוקסיל. לפני הפבוקסיל הוא הגיע למצב שהיה בלתי אפשרי לחיות אתו, באופן מילולי. המחשבות היו רק על איך אני רוצה לסיים את החיים. איך החיים בלתי נסבלים, גדולים עליי, ואיך אני לא יכולה להתמודד איתם. לא יכולתי לגעת בכלום, כל מחשבה על חיידקים, על תינוקות ועל אי קולי בבית הייתה קשה מנשוא ולא יכולתי לצאת מהבית או ליצור שום מגע אפילו עם הסביבה בבית. השתגעתי. הפבוקסיל עזר לי מאוד להפוך את ה-OCD לנסבל יותר. -
אגב
זהבית 10/11/2015 | 22:50הפסיכולוגית שלי דאז המליצה לי לא לעבור מהבית, אלא להישאר ולהתמודד עם החיידקים. לא לעבור לגור לבד ולהפוך לסטרילית יותר ממה שאני עכשיו. כחלק משיטת החשיפה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/11/2015 | 23:23לזהבית שלום, אכן אסור לך בשום פנים להיכנע לסטריליזציה ולדעתי גם בקטע של השירותים את צריכה להתחיל להתמודד עם הנושא. בברכה, דר' קרני רובין -
תבדקי היקף מותניים היקף ירכיים וכדומה
אני 11/11/2015 | 18:04זה ייתן לך מדד יותר מדוייק לגבי האם השלת שומן או שזה היה צואה הרי מה שחשוב זה אחוז השומן בגוף ולא המשקל משקל יכול לפעמים לשקף את מצב אחוז השומן אך לא תמיד זה ככה במיוחד אם את נשקלת כל יום -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 21:15לאני שלום, יש כיום מאזני TANITA שמודדות את אחוז השומן, השרירים והמים בגוף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שלום וברכה לד"ר קרני
שלמה 11/11/2015 | 17:58כמה שאלות יש לי אליך.1.אני נוטל לוסטרל במשך שנתיים במינון של 100 ועכשיו הורדתי ל50 מ"ג האם המינון הנ"ל נחשב למינון גבוה? 2עקב מחסור בלוסטרל המקורי מציעים לי חלופות האם החלופות הן בדיוק אותו דבר והאם אין לי מה לחשוש לעבור אליהן ואם כן מה התחלופה המועדפת? ןהאם לקחת בדיוק את אותו מינון? אשמח לתשובה ויישר כח על מעשייך תודה רבה.פתח בחלון חדש-
התקשרתי ליצרנית "פייזר" ואמרו שלוסטרל חוזרת בדצמבר
שרונה 11/11/2015 | 19:04היי אוטוטו חוזר למדפים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 20:56לשלמה שלום, 1. המינון בהחלט אינו נחשב למינון גבוה, ו50 מ"ג נחשב למינון נמוך. 2. הדיוק הנדרש מחלופות הוא פלוס מינוס 20%. כל חלופה נבדלת גם בפעילות שלה וגם במידת הספיגה. למשל במקרה דינן, יש המגיבים לסרטרליין ואינם מגיבים מספיק לסרנדה ויש שזה להיפך. 3. יש לקחת אותו מינון. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד