פורום פסיכיאטריה - עמוד 821
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ניסיון לגמילה מ- SSRI
שלומי 24/10/2015 | 15:22שלום , אני עשיתי שימוש בפקסט במינונים שונים 20 10 5 במשך 10 שנים , וכעת החלטתי עם פסיכאטר על מעבר לכדור ציפרלקס 10 מ"ג לאחרונה הייתי עם 10 מג פקסט ותהליך הגמילה לקחתי במשך יומיים 5 מ"ג וכעת אני כבר 4 ימים ללא כדור. מה ששמתי לב שתהליך הגמילה אצלי מלווה בסיוטים בחוסר הנאה משינה צפצופים באוזניים כאבי בטן. ומצד שני הצד החיובי שאני מרגיש את חיים בצורה טובה יותר. ברור לי שהסיכוי שאהיה בלי כדור הוא נמוך , השאלה כמה זמן לוקח להיגמל מה-SSRI, ואם זה מהווה לי סכנה שפתאום החלטתי בהדרגה כמובן לנסות להיגמל ?פתח בחלון חדש-
המשך
שלומי 24/10/2015 | 18:54חשוב לציין , שהצפצופים מופיעים בתזוזת אישונים, וזה ממש בלתי נסבל, יכול להיות שזה משהו שיחלוף ? -
המשך
שלומי 24/10/2015 | 18:58אגב, אולי לא הסברתי את עצמי טוב, הניסיון שלי לראות כמה ימים אני יכול להחזיק מבלי לקחת כדור. (וזה על הדרך מהמעבר לכדור החדש, זה לא משהו שאני עושה מתי שמתחשק לי) . -
המשך
שלומי 25/10/2015 | 17:44נכנעתי לתחושות הגוף ולקחתי 5 מ"ג ציפרלקס , אחרי יום עם חצי כדור , כאבים באיזור הבטן משהו שבחיים לא חוויתי (זה היה לי לפני שלקחתי(3 ימים אחרי תקופת הגמילה) וטיפה נחלש , אני עצבני אין לי סבלנות להקשיב, אני עם נדודי שינה וסיוטים, צפצופים באוזניים, יש מקום להמשיך עם הציפרלקס או לסגת אחורה יום ללא כדור ושוב חזרה לפקסט בהדרגה, החוסן שלי לתופעות הלוואי הפך לנמוך זה בלתי נסבל. מה לעשות לדעתכם ? -
טרם קיבלתי תשובה , אשמח לקבל תודה.
שלומי 27/10/2015 | 09:54... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:43לשלומי שלום, ראשית, אינני עונה כל יום. שנית, אני עונה מהסוך להתחלה. העובדה שכתבת שטרם קיבלת תשובה גורמת לכך שאני עונה לך רק כעת. אין לי מושג למה קיבלת פקסט ואין לי מידע מדוע החלטתם לעבור לציפרלקס. בעיקרון אין צורך לעשות ניקוי מSSRI1 בכדי לעבור לאחר. אני בדרך כלל מחליפה את הכדור בהצלבה דבר שמוריד מאוד את תופעות הלוואי וודאי את הסיוטים שעברת. אין סכנה בהפסקת הSSRI למעט זה שהסיבה הראשונית למתן התרופה כמו למשל דיכאו, תתחדש. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:53לשלומי שלום, אינני חסידה של החלפת כדורים כמו זוגות גרביים. אני בדעה שאם התחלת ציפרלקס קודם כל תיקח אותו עם אוכל, ושנית ניתן לקחת את התרופה עם משהו הרגעתי לתקופה הראשונה. שוב אינני יודעת למה החלטתם על ההחלפה הזאת. אני מבינה שמצבך לא היה מספיק טוב עם הפקסט. חלק נרחב מהחולים הסובלים מטיניטוס (צפצופים באוזניים) סובלים מתופעות נלוות של דיכאון, חרדה, מתח ומחסור בשעות שינה. ההפחתה של התרופות ייתכן וגרמה לכך אצלך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תרופה עם תופעות לוואי
אושרי 24/10/2015 | 10:02שלום. אני לוקח את התרופה ציפרמיל כבר 3 שבועות כנגד חרדה, דיכאון ו- או סי די, נגד דיכאון הוא עובד טוב, נגד חרדה בכלל לא, ונגד או סי די לפעמים עובד ולפעמים לא, יתרה מכך התרופה הזו גורמת לי לחלומות מוזרים מאוד (סיוטים אפשר לומר) מה שלא היה בעבר ואם היה אז לא באופן אינטנסיבי כל כך, החלומות באופן כללי הם על החרדות שלי, אני חולם על מה שאני מפחד וככה זה מעלה לי את החרדות יותר ממה שהם (והם גרועות בלי קשר לחלומות גם ככה), השאלה שלי היא מה כדאי לעשות בעניין? להחליף תרופה? להעלות מינון? להוסיף תרופה? בנוסף לבעיה הזו, אני לוקח קלונקס 1 מ"ג במצבי חרדה יותר קיצוניים מהרגיל וזה לא ממש עוזר לי, רק עכשיו התחלתי לקחת 1 מ"ג ועד עכשיו לקחתי 0.5, אני לא יודע מה לעשות שום דבר לא באמת עוזר לי נגד החרדות, מה אפשר לעשות בעניין?פתח בחלון חדש-
הי
מת לחיות 3 24/10/2015 | 10:47כמה ציפרמיל אתה לוקח? -
כמות ציפרמיל
אושרי 24/10/2015 | 10:49אני לוקח 40 מ"ג, ואשמח לדעת מה ההסמכה שלך בתחום הפסיכיאטריה. -
הי
מת לחיות 3 24/10/2015 | 11:44אין לי שום הסמכה ואני משתתף כאן בפורום כאחד הגולשים. לשאלתך והרי התשובה אתה מקבל מינון מקסימלי של ציפרמיל במידה ועבר פרק זמן יחסית ארוך שבו אתה לוקח התרופה אז צריך לישקול החלפת התרופה -
או.....
מת לחיות 3 24/10/2015 | 11:46לחזק את הציפרמיל באנטי פסיכוטי כמו אביליפיי ריספרדל סרוקוול במינון נמוך -
באיזו זכות אתה ממליץ לו על אנטי פסיכוטיים?
מת לחיות?? נו באמת.. 24/10/2015 | 13:25פשוט חוצפה! אתה לא רופא! מה אתה רוצה לחרפן אותו לגמרי? שלא תעז לגעת בכדורים אנטי פסיכוטיים. לא לגעת!!! יש מספיק ssriאו snri מוצלחים. -
אחי
מת לחיות 3 24/10/2015 | 14:00ברור שאני לא רופא כמו כל אחד בפורום למעט דר קרני. מנסיון בלבד כבר ציינתי זאת אחי -
למת לחיות 3
תגובה 27/10/2015 | 21:45אתה לא קולט שאתה מקפיץ לכולם את השאלות ומעכב להם את התשובה? בכמה שפות צריך להסביר לך את זה? -
הי
מת לחיות 3 27/10/2015 | 22:35אני פראקטי ומבין מהר. ובנוסף אני לא מסתתר תחת השם "תגובה" כמו פחדן -
אושרי, ככל הידוע יש כאן בפורום אדם אחד ויחיד שהוא פסיכיאטר מדופלם - מנהלת הפורום ותו לא !
הלל 27/10/2015 | 23:35למען הסר ספק, למרות אי אלו תשובות שונות (ומשונות) מאנשים שונים כאן שמדברות במפורש על סוגי ושמות סמים פסיכואקטיביים, מינונים, איבחונים, המלצות קונקרטיות וכיוצ"ב, רק מנהלת הפורום היא פסיכיאטרית מוסמכת. וגם אז, אין תחליף להוועצות עם המטפל הפרטי האישי שלך - רק הוא מכיר (או אמור לפחות) כהלכה אותך ואת התיק הרפואי שלך. רק בריאות וסליחה על ההפרעה :-) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 19:16לאושרי שלום, אתה מקבל מינון מקסימלי של הציפרמיל והגבת מאוד מהר לתרופה. בדרך כלל קודם הדיכאון מגיב מהר יותר מהחרדה ואחרון מגיב הOCD. החלומות שאתה מתאר הם חלומות אופיניים לטיפול בנוגדי דיכאון. הם מופיעים בדרך כלל מעט מאוחר יותר וכשהם מופיעים אני יודעת שהמטופל התחיל להגיב. אלו חלומות מאוד אקטואליים שעוסקים בדברים שמטרידים אותנו, ומאוד בומבסטיים. אני קוראת לחלומות אלה פסיכוטרפיה בחינם. בהתחלה הם קשים ואחר כך עם הזמן הם הולכים ומשתפרים. אשר לחרדות, סביר להניח שלאחר 6 שבועות גם הם ישתפרו והOCD ישתפר רק לאחר 8 עד 12 שבועות. מאוד חשוב שתעבור טיפול התנהגותי קוגנטיבי שיקנה לך כלים להתמודד עם החרדות ועם הOCD. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 19:18למת לחיות 3 שלום, באמת עשית עבורי חלק מהעבודה. אבל הוא לוקח את הציפרמיל פחות מדי זמן בשביל לדבר בכלל על הוספת תרופות. בברכה, דר' קרני רובין -
דר רובין את גדולה
מת לחיות 3 28/10/2015 | 21:42תבורכי במאמצייך הרבים לטובת הציבור
-
-
נמצא בהתלבטויות...
מעדיף להישאר בעילום שם 20/10/2015 | 20:34שלום רב, אני מעל 30 ואני נמצא בצומת דרכים. אני סובל מחרדה,דיכאון, או סי די. עד לאחרונה הייתי שייך למרפאה ציבורית ששם הרופא הציע לי סורבון כטיפול תרופתי. לאחר כל מיני התלבטויות החלטתי ללכת לרופא פרטי להמשך טיפול פרטני. הרופא הציע לי תרופה בשם סרוקוול. בעיקרו של עניין אני מאוד חושש לקחת טיפול תרופתי לאחר שנים של התנסויות ותופעות לוואי. לאחר שיחה עם הפסיכולוגית שלי אני יותר נחוש להתחיל תרופה כדי לקדם את עצמי. אבל לא יודע איזה תרופה ואצל מי. אני כן מרגיש שאין ממש הבדל בין הרופאים מבחינת התחושה שאני מקבל מהם או רמת הטיפול שלהם. אפשר בבקשה לדעת אם הסורבון והסרוקוול הם אותו טיפול דומה? כי אני כן יודע ששניהם לא נוגדי דיכאון והסורבון הם נוגד חרדה והסרוקוול הוא בכלל נגד סכיזופרניה (דבר שהרופא הדגיש שאין לי)פתח בחלון חדש-
הי
מת לחיות 3 20/10/2015 | 20:49משתמשים לעיתים בסרוקוול לטיפול בחרדה עקב ההשפעה המרגיעה שלו -
תודה רבה על תשובתך. והייתי מאוד מעריך את התייחסותה של הדר' בבקשה.
מעדיף להישאר בעילום שם 21/10/2015 | 14:57// -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/10/2015 | 20:02למעדיף להישאר בעילום שם שלום, הייתי ממליצה כי תפנה לצורך חוות דעת נוספת למרפאה המתמחה בOCD ודיכאון עם חרדות. ככלל, אני נוהגת לטפל בהפרעה משולבת כשלך, בSSRI במינון גבוה בשילוב עם בנזודיאזפינים בתקופה הראשונה. בדרך כלל כשיש OCD אני מעדיפה לטפל בפבוקסיל או בפרוזק (פלוטין, פריזמה) במינונים מקסימליים. במידה וOCD הוא משני לדיכאון, אז ניתן לטפל גם בSNRI כמו סימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
מעדיף להישאר בעילום שם 27/10/2015 | 19:47קודם כל תודה על תשבותך. שנית, הייתי רוצה לקבל חוות דעת ממך על התרופה סרוקוול (עד כמה חמור תופעות הלוואי שלה). הבעיה שלי כרגע שאני מתמקד בטפל ולא בעיקר שזה התחלת טיפול תרופתי. אני מתלבט הרבה בגלל החרדות שלי משינוי. הייתי אצל רופא פרטי שהציע לי סרוקוול. אבל פחדתי אז עוד לא לקחתי. כרגע אני תקוע בהימנעות מהתקדמות. תודה רבה לך ושלום. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:37למעדיף להישאר בעילום שם שלום, תופעות הלוואי הנפוצות של סרוקוול מעבר להשמנה הינן: ישנוניות, סחרחורת, כאב ראש, יובש בפה, עצירות, הפרעות בתנועות השרירים, רעד, קצב לב מהיר, חולשה, אף סתום, עלייה ברמות הסוכר בדם, הפרעות בעיכול ועלייה במשקל. במהלך הטיפול בסרוקוול, יתכנו גם תופעות לוואי נדירות יותר: טשטוש ראיה, חלומות מוזרים וסיוטים, עצבנות, בעיות בדיבור, מחשבות אובדניות, קשיים בתפקוד המיני או במתן שתן, תנועות בלתי רצוניות של הרגליים, קוצר נשימה, קצב לב איטי, התנפחות שדיים אצל נשים וגברים, הפרעות במחזור הווסת, סהרוריות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ברינטליקס
אני 22/05/2015 | 09:01הבנתי תרופה חדשה שיצאה לדכאון על איזה קולטנים היא עובדת לאיזה משפחה היא שייכת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2015 | 17:57לאני שלום, לתרופה פעילות שונה על התת רצפטורים של הסרטונים, נוראפינפרין, דופאמין, היסטורין, אצטיל כולין, גאבה וגלוטמאט. השם הגינארי של התרופה הוא- Vortioxetine. התרופה הזו היא שונה מכל התרופות לכן איננה שייכת לקבוצות התרופות המוכרות. בברכה דר' קרני רובין -
Vortioxetine
יפית 22/10/2015 | 14:53שלום דר' קרני, האם תרופה זו טובה גם נגד חרדות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/10/2015 | 20:26ליפית שלום, מהנסיון הקטן שהיה לי עם תרופה זו, בהחלט לא. בברכה, דר' קרני רובין -
איזה ניסיון?
מישהו 27/10/2015 | 00:32התרופה איננה בארץ עדיין בדקתי את זה טוב -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:31למישהו שלום, טיפול בשני מטופלים. באמצעות טופס 29 ומרשם ניתן להשיג את התרופה בבית מרקחת כמו שור טבצ'ניק ובבתי מרקחת שמיבאים תרופות. בתוך מספר שבועות ניתן יהיה להשיג את התרופה בכל בית מרקחת ללא טופס 29. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סרווקוול 25 מ"ג(שחרור מיידי)
חביב 22/10/2015 | 01:00האם כדור אחד של סרווקוול (שחרור מיידי) של 25 מ"ג שווה ל12 וחצי מ"ג.. מכיוון שבשביל לשתות 25 מ"ג צריך שתי טבליות ואם טבליה אחת שווה לשני 12.5 אז זה נשמע הגיוני.. והאם אפשר לשתות טבליה אחת של 25 שחרור מיידיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/10/2015 | 22:56לחביב שלום, לא הבנתי את ההגיון של שאלתך. זה היה צריך להיות להיפך. בברכה, דר' קרני רובין -
סרווקוול 25 מ"ג(שחרור מיידי)
חביב 27/10/2015 | 00:28שחרור מיידי של סרוקוול 25 מ"ג דורש לשתות שתי טבליות.. אז שאלתי אם טבליה אחת שאם נחצה אותה לשניים (שווה ל12.5 כל חצי )היא שווה ל12.5 מ"ג הטבליה של 25 (טבליה אחת) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:29לחביב שלום, כן. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אביליפיי חוסר שקט
ארז 23/10/2015 | 06:48היי ד"ר קרני, האביליפיי גורם לי לחוסר שקט והשינה נהיית ממש קלה. אני קם בבוקר עירני בטירוף. האם זו תופעת לוואי חולפת? אמתוך היה הפעם השלישית שנטלתי את ה 2.5 מ"ג.פתח בחלון חדש-
אביליפיי
מאיה 23/10/2015 | 08:48ד"ר קרני תמיד אומרת שניתן לקחת את זה עם לוריוון לפני השינה אם זה גורם לנדודי שינה מחוסר שקט -
מאיה
ארז 23/10/2015 | 12:30גם את נוטלת במקרה את התרופה? אם כן, מתי ההשפעה שלה אמורה להתחיל? ממש קשה לי ואני נואש...אני כל כך רוצה שהתרופה הזאת תעבוד :-( אין לי דקה אחת במהלך היום שאני מרגיש חי. -
לארז
מת לחיות 3 23/10/2015 | 14:39זה אמור לעבוד בין שבוע לחודש -
אביליפיי
מאיה 23/10/2015 | 17:16אני נטלתי רק מספר ימים או קצת יותר והייתי צריכה להפסיק כי יש לי הפרעה נוירולוגית שהחמירה בעיקבות השימוש באביליפיי. אני על ריספרדל עכשיו. -
העלאת מינון
ארז 23/10/2015 | 18:08האם יש צורך להמתין שבוע לפני שאעלה את המינון ל 5 מ"ג או שאני יכול כבר עכשיו להעלות את המינון? אני מניח שזה לא כמו הלמיקטל שיכולות להיות תגובות אלרגיות מה שדורש העלאה איטית של שבוע. -
מאיה
ארז 23/10/2015 | 18:10והריספרדל עזר לך? את לוקחת אותו בשילוב של אילו תרופות? כמה זמן לקח לזה להתחיל להשפיע? -
ריספרדל
מאיה 24/10/2015 | 14:16אני לא ממש דוגמא כי אני לוקחת ריספרדל אנטי פסיכוטי למצב נוירולוגי שייתן לי להתמודד. מרגיע ומרדים את מערכת העצבים. ההפרעה שלי היא הפרעת תנועה. לאנשים במצב פסיכוטי בין שבועיים ליודש התרופה משפיעה. לי לקח לי הרבה מעבר לזמן הזה. כשד"ר קרני תענה לך אתה תירגע. אביליפיי היא באמת תרופה טובה. צריך סבלנות. אני לא רופאה אז רק הרופאה יכולה להגיד. -
מאיה
ארז 25/10/2015 | 12:08תודה על התגובה! אצלי הבעיה היא חרדות ודיכאון, לכן המינון הנמוך שאני צורך וזאת כאוגמנטציה לאפקסור XR, רמרון ולמיקטל. העניין אצלי תמיד היה חוסר תגובה לתרופות ותמיד היה צריך מתגבר שיעשה את העבודה טוב יותר. אני ממש מקווה שהאביליפיי יעשה את העבודה הפעם כי אני כבר על סף ייאוש... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/10/2015 | 22:06לארז שלום, האביליפיי עוזר תוך ימים ספורים. ההנחיות של החברה הם שבמידה ויש אי שקט והפרעה בשינה, יש לקחת יחד איתו לוריבן 1 מ"ג. אני עולה ל5 מ"ג כאשר אינני מרוצה ממידת השיפור, וזאת לאחר כשבועיים שלושה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/10/2015 | 22:09לארז שלום, בדיכאון עמיד, לדעתי הדרך הנכונה היא לא לפחד מהחלפת כל התרופות. למשל אינני מבינה מדוע אתה מקבל למיקטל. אתה ביפולארי? בדיכאון אוניפולארי הלמיקטל כמעט ואינו עוזר. במקרה כמו שלך הייתי ממליצה על שחלוף הדרגתי של האפיקסור והרמרון בפבוקסיל בשילוב עם אלטרול ועם אביליפיי, ולעיתים גם עם T3 או T4. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה ד״ר קרני
ארז 25/10/2015 | 22:11זאת אומרת שאם היום (בלילה) זה יהיה היום השישי שאטול את התרופה ועדיין אין שיפור, זה אומר שהתרופה לא עוזרת? בעצת הרופא, העליתי את המינון ל - 5 מ״ג כבר ביום שישי (כאשר הייתי על 2.5 מ״ג במשך שלושה ימים). סליחה על ההטרדה עם השאלות שלי -
למיקטל
ארז 25/10/2015 | 22:15ד״ר קרני, שלום חשוב לי להזכיר כי בעבר כאשר האפקסור והרמרון לא הצליחו לעזור, התווסף הלמיקטל, מה שעשה את השינוי במצבי. הדיכאון שלי הוא לא ביפולארי, אלא אוניפולארי בשילוב של חרדות. אני לא רופא ולא מבין הרבה בתרופות, אבל על העובדה הזאת אני יודע להעיד שאכן הלמיקטל עזר איפה שהתרופות נוגדות דיכאון לא עזרו לבדן -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:23לארז שלום, כל רופא וטעמו הוא. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כמה קלנוקס מותר
מיטל 26/10/2015 | 11:33הרופא נתן לי קלונקס 0.5 לחרדות ופלוטין יש לי חרדות קשות מאוד מאוד כל הגוף כואב זרמים בכל הגוף כאבייי רגליים נוראים האם אפשר להוסיף עוד כדור קלונקקס עד שהגוף ירגעה תודה כי ראיתי שמותר עד 2 מ"ג ביום תודה רבהפתח בחלון חדש-
הי
מת לחיות 3 26/10/2015 | 14:43המינון המקסימלי הוא דווקא 6 מג ביום אך זהו מינון שממש אבל ממש לא מומלץ ליטול אותו. גם 2 מג נחשב למינון מספיק גבוה -
להי שלום
יעל 28/10/2015 | 18:33התכוונתי עם אפשר להוסיף עוד 0.5 קלונקס שזה 1 מ"ג -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:08למיטל/יעל שלום, מותר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל
נטלי 24/10/2015 | 20:00שלום דר קרני,לוקחת לוסטרל 150 מג במשך 5 שבועות.עד לפני 3 ימים שבוע שלם הרגשתי מצויין וכל התסמינים של החרדה כולל תסמינים פיזיים נעלמו כמעט לחלוטין.ואחרי 3 ימים ששבוע היה בסדר הכל חזר שוב כמו בתחילת הטיפולתמיד כתבת שלפני שיפור יש החמרה ואז השיפור מגיע אחרי שבוע שבועיים.השיפור אמור להתחיל מהשבוע ה-6 ואני כבר 5 שבועות על מינון של 150.האם ההרגשה הזאת שהתחילה לפני 3 ימים זאת ההחמרה הזאת לפני השיפור שאת תמיד אומרת עליה וזה סימן שהכדור מתחיל להשפיע?תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 19:07לנטלי שלום, אכן ייתכן וכך אך באותה מידה ייתכן שאת יושבת על גבול המינון המתאים וההחמרה התחילה בגלל המתח של הזמן האחרון או משהו אחר. במידה ולא יחול שיפור תוך כמה ימים הייתי מעלה את המינון ל200 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות
אנונימי 23/10/2015 | 17:06שלום וברכה לפני ארבעה ימים העלו לי את המינון של סרנדה מ-50 ל-100 מ"ג היום התחלתי לחוות אי שקט, תחושת בחילה חזקה, הרגשה חוזרת שמשהו רע עומד לקרות כול רגע, "פרפרים" בבטן העליונה, פחד מאיבוד שליטה, מרגיש קצת מפוחד בחברת אנשים.. מרגיש כאילו אני הולך להקיא כל רגע. אני נוטל בנוסף 100 מ"ג למיקטל ו25 מ"ג סרוקוואל, את כולם אני נוטל בלילה לפני השינה. כאילו נדמה שהחרדה התגברה עם העליה במינון.. יש לציין שנטלתי לפני כשנתיים וחצי 60 מ"ג פאקסט ואז היה לי מצב מאני פסיכוטי שפסק כשהפסקתי את הפאקסט (נטלתי גם הלידול ובונדורמין להרגעה אחרי ההתקף).. אני פוחד שיהיה לי שוב את המצב הזה מה לעשות? אשמח לחוות דעת..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 17:35לאנונימי שלום, כל עלייה במינון בדרך כלל גורמת לחזרה של תופעות הלוואי כפי שקרה אצלך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פחד נוראי לצאת לנהוג מחוץ לעיר
אני 23/10/2015 | 13:18היי חברה שלוקחת 3 חודשים פלוטין 20 עקב חרדות קשות (כנראה דיכאון אחרי לידה שלא טופל והתפתח לאחר שנתיים) מספרת שסה"כ החרדות ירדו, המצב רוח השתפר אבל לא תמיד, לעיתים היא נתקפת בבכי בעיקר אם בעלה מסיע אותה מחוץ לעיר ובנוסף אינה יכולה לנהוג מחוץ לעיר בעצמה. האם זו לא בעיה התנהגותית שאינה קשורה רק למינון? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 17:26לאני שלום, זו אגורופוביה שהתפתחה על רקע התקפי החרדה. היא זקוקה בנוסף לטיפול תרופתי גם לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ואולי גם לטיפול בEMDR. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד