פורום פסיכיאטריה - עמוד 888
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קלופיקסול גאודון
טלי חנונוב 16/06/2015 | 12:13רציתי לשאול אים התרופות האלה קלופיקסול גאודון יכולים לעלות את הפרולקטין ולעצור את המחזור ולגרום להשמנהפתח בחלון חדש-
גאודון
תמיר 16/06/2015 | 12:45גאודון איננו משמין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/06/2015 | 13:30לטלי שלום, קלופיקסול כמו כל האנטי פיסכוטיים יכול העלות את הפרולקטין. הגאודון דווקא נחשבת לתרופה שאינה מעלה את הפרולקטין ושיחסית איננה גורמת להשמנה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טרנקסל
תמיר 16/06/2015 | 11:21האם ניתן לקחת כמוסה של 15 מיליגרם טרנקסל במנה בודדת בהנחה שמדובר באדם מבוגר? האם שימוש לא רציף[עד 3 פעמים בחודש עשוי למכר? תודה תמירפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/06/2015 | 13:28לתמיר שלום, ניתן לקחת כמוסה של טרנקסל 15 מ"ג כמנה בודדת. למיטב ידיעתי טרנקסל איננו ממכר (לפחות לא נתקלתי בכך) ובוודאי שלא ימכר בלקיחה של 3 פעמיים בחודש. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
היי
מאיה 15/06/2015 | 01:45פרוזק וכל ה ssri עשו לי אותו דבר -
למאיה
אריאל 15/06/2015 | 09:25ניסית לשלב וולבוטרין? תרופות לאדרנלין? דופמין? -
לשלב לא
מאיה 15/06/2015 | 12:19לקחתי בנפרד תקופה קצרה. יש לי פשוט הפרעת תנועה. זה מחמיר לי. -
אבל אני יודעת שהם יכולים לעזור
מאיה 15/06/2015 | 14:49רק שאני לא יכולה לקחת אותם -
התחלתי עם יהומיבין
אריאל 15/06/2015 | 15:53שזה סוג של צמח שאין בארץ. הזמנתי מחול.. עובד יופי.. אפילו מגביר יותר מללא פרוזק -
פעם זה נחשב כתרופה בארץ
אריאל 15/06/2015 | 16:01היום הורידו את זה. בחול זה נמכר כתוסף מזון -
רשום ש ..
מאיה 15/06/2015 | 16:14זה לספורט ופיתוח גוף -
לא רק
אריאל 15/06/2015 | 19:52מה זה משנה זה חוסמי אלפא זה אותו עיקרון כמו וולבוטרין.זו היתה התרופה לפני הויאגרה. -
הבנתי
מאיה 15/06/2015 | 20:41אז למה לא לקחת וולבוטרין? ניסית? -
עוד לא
אריאל 15/06/2015 | 22:11כי יש לי תור רק עוד חודשיים.. Maca מכירה? -
לא
מאיה 15/06/2015 | 22:33מה זה? -
תוסף
אריאל 15/06/2015 | 23:33סוג של גינסנג שיכול לעזור איך הרגשת עם הוולבוטרין ועם מה לקחת? -
האם מותר?
מאיה 15/06/2015 | 23:49לקחת ג'ינסנג עם תרופות פסיכיאטריות? לקחתי את הוולבוטרין אולי יומיים שלושה. יש לי הפרעת תנועה נוירולוגית בשם מיוקלונוס של הצוואר והרגשתי שרועד לי בעצמה יותר חזקה אז לא המשכתי. כנראה שלא מתאים לי תרופות שמעלות אדרנלין.וזה באמת מאוד חבל כי רציתי לנסות את הוולבוטרין. שמעתי דברים טובים על זה -
כן
אריאל 16/06/2015 | 10:51זה תלוי ממה סובלים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 14:01לאריאל שלום, התרופות המומלצות הן סיאליס או ויאגרה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 14:09לאריאל שלום, יוהמיבן אכן בעל אותן תכונות של הויאגרה אך יש הרבה הסתייגויות לגבי שילובו עם נוגדי דיכאון. אשר למאקה, אני תמיד מסתייגת מתרופות שעוזרות לכל דבר. נראה לי שספק אם זה יעזור. אתה צודק שכל מקרה לגופו. בברכה, דר' קרני רובין -
ד"ר קרני
מאיה 17/06/2015 | 15:25האם גם לאישה מותר לקלת ויאגרה. החשק המיני מת אצלי. אני רוצה להחזיר את הליבידו -
לויטרה,סיאליס,ויאגרה
אריאל 17/06/2015 | 15:52זה רק מכאני,זה לא מחזיר חשק ורגשות לגוף.וזה מה שחסר לי.היהומבין מחזיר לי את זה. איזה תרופה את הכי ממליצה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:00לאריאל שלום, את מה שהכי טוב לך. יחד עם זאת, ברצוני להאיר את עייניך לגבי תופעות הלוואי של היוהמבין שכוללות: * צבירת נוזלים (תופעה שכיחה ביותר של יוהימבין) * קשיי נשימה * דופק מהיר * בלבול, סחרחורות או התנהגות מוזרה * כאבי ראש * עצבנות, אי שקט, רוגז * נשיכה של השפתיים תופעות פחות שכיחות: * רעד * הזעת יתר * אדמומיות בעור * בחילות והקאות בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:02למאיה שלום, עדיף הסיאליס על הויאגרה. בהסיאליס יש שתי צורות, האחת כדורים של 20 מ"ג שפועלת 72 שעות והשנייה של כדורים של 5 מ"ג שלוקחים יום יום. בברכה, דר' קרני רובין -
סיאליס
מאיה 17/06/2015 | 17:16ד"ר קרני, האם רושמים גם לנשים סיאליס? מה התופעות לוואי? אז ככה אני יכולה לקחת פבוקסיל ואם זה ייפגע לי בחשק המיני לקחת סיאליס? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:21למאיה שלום, זה אינו בסל ובוודאי לא לנשים. צריך להוציא טופס 29 ואז ניתן לרכוש את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
חשק מיני
מאיה 17/06/2015 | 17:30אבל אני שואלת בשביל עצמי. אני אישה והתרופות הפסיכיאטריות פוגעות בחשק המיני שלי. אני לוקחת ריספרדל עכשיו ואגיד לפסיכיאטר שלי על המלצתך על פבוקסיל. גם פבוקסיל יכול לפגוע בחשק מיני כי הוא ממשפחת ה ssri אז כיצד לטפל בזה?? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:43למאיה שלום, עניתי לך כבר שצריך להוציא טופס 29 לסיאליס. בברכה, דר' קרני רובין -
לדר קרני
אריאל 17/06/2015 | 18:33אין לי את כל תופעות הלוואי האלה.רק מעלה חום גוף. בהתחלה כאבי ראש. מה עדיך חוסמי אלפא 2 או ndri? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/06/2015 | 13:25לאריאל שלום, זה מאוד אינידיבידואלי. הייתי מנסה קודם את הNDRI אשר נראה לי שיש בהם פחות סיכון כטיפול ארוך טווח. יחד עם זאת, במידה והNDRI לא יהיו מתאימים ומאחר ואתה טוען שהיואמבין טוב לך ואינו עושה לך תופעות לוואי משמעותיות, אז תנסה זאת למשך זמן מה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שכחתי
מאיה 07/06/2015 | 20:48אני הצעתי לפסיכיאטר שלי פעם אחרונה על בוספירון בוספר והוא הלך עם סה ורשם לי. אני נוט אותו שלשה שבועות כמעט ללא השפעה. אינני מרגישה כלום. אני נוטלת 30 מ"ג. 10 מ"ג שלשה פעמים ביום. עליי למיין דיש לי גם אובססיה בלקרוא על תרופות פסיכיאטריות, לחפש באינטרנט ולחפש יישועה בכדורים. אולם זה לא אומר שאינני זקוקה לטיפול תרופתי, נכון? כמו כן לגבי המירו, אחד מהסיבות שהפסקתי אותו היה כי המשכתי להרגיש ריקנות, חוסר שמחה. האם אני חווה דיסתימיה דהיא כלולה בהפרעת האישיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/06/2015 | 21:05למאיה שוב שלום, לדעתי אין לך הפרעת אישיות. יש לך הפרעה כפייתית מהקשות שראיתי. אינני סבורה שהשאלה אם יש לך חשק מיני כרגע או אין, את זקוקה לטיפול אנטי כפייתי במינון גבוה בשילוב עם תרופות המדכאות את המיוקלונוס. זה קשקוש לדבר על דיסתמיה שכלולה בהפרעת אישיות. בברכה, דר' קרני רובין -
ד"ר קרני תודה על התשובה
מאיה 11/06/2015 | 21:26הייתי מטופלת בעבר מסמן בפבוקסיל במינון גבוהה. לא ראיתי הטבה כלשהי. האם את ממליצה שוב על פבוקסיל. אני מיואשת, חסרת אונים וחסאת דמחה טוטאלית. אני נוטה לבכות הרבה ותלויה מאוד באמא שלי בכל דבר שהיא תפתור לי את הנושאים הכואבים ואני מקשה עליה. היא מייעצת, אומרת מה היא חושבת וזה לא עוזר הרבה. בקשר לתרופות שמדכאות כביכול את המיוקלונוס, ניסיתי טת כולם לא הגבתי אליהם וסבלתי מתופעות לוואי, לפעמים קשות. הנוירולוגית דלי דמתמצא בהפרעות תנועה אמרה שאין כבר מה לתת בתרופות, מיצינו את כולם. הזריקות בוטוקס שאני עושה כל שלשה חודשים נראה לא מקל כלל. רצף הרעד המיוקלוני אותו דבר, אין האטה בקצב. בערך 180 פעם בדקה ללא הפסקה. אני מטופלת באיספרדל שירגיע לי קצת את מערכת העצבים המרכזית. תופעת החשק מיני הטוטאלי מפריע לי מאוד. אין מה לעשות. בבית לא יכולים לעזור לי. אף אחד לא יכול לעזור לי. היום הרמתי טלפון לפסיכיאטר שלי אמר תנסי להגיע לרב פירר או לדבר עם פרופ' קרסו. איך?! ניסיתי בעבר ולא הצלחתי. זה לא כזנ אפשרי. הוא עושה רושם שאין לו מה להציע וסה מתסכל ומייאש אותי מאוד. אני בוכה. אמא דלי שהיא היחידה שאני נוהגת לפנות עליה, סומכת עליה כי אכפת לה ממני, נצצאת עכשיו בגרמניה הנוירולוגיץבתל השומר המנהלת ליחידה להפרעות תנועה טוענת שלפעמים יש הפרעות, מיוקלונוס מסוג שלי כלול, שאי אפשר לעזור איך ממשיכים ככה? אני בינתיים סגורה בחידרי ללא עזרה ממשית. בבקשה תוכלי לעזור לי!? תודה נ.ב אני לא רוצה להעלות את הריספרדל ל 4 מ"ג שוב בגלל החדק המיני ועליה במשקל. האם הריספרדל גורמת להעלה במשקל. עליתי המון במשקל. מה לגבי רמות פרולקטין? אני צריכה לבדוק את זה -
הפרעת אישיות
מאיה 11/06/2015 | 22:52איך את יכולה לדעת שאין לי הפרעת אישיות? אובחנתי בהפרעת אישיות גבולית ע"י פסיכיאטרים באשפוז והפסיכיאטר המטפל שלי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/06/2015 | 13:06למאיה שלום, לא מספיק לך אבחנות של אוסידי קשה ומיוקלונוס? בדרך כלל אבחנה כמו אוסידי שוללת הפרעת אישיות. בכל אופן זו לא הבעיה שלך. אני בכל זאת בדעה שצריך לחזור לפבוקסיל במינון של 300 מ"ג ועם זה לא מספיק ל200 מ"ג ביחד עם אנפרניל 112.5 מ"ג ובנוסף, לתת לך אביליפיי במינון של 7.5-10 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
האם אפשר לשלב אביליפיי עם ריספרדל?
מאיה 14/06/2015 | 13:27אני לא יכולה להפסיק את הריספרדל. היא מרגיעה אותי שאוכל להתמודד עם המיוקלונוס. תרופות אחרות כמו אביליפיי ואנפרניל לבדם מגבירים לי את המיוקלונוס. זאת הבעיה. זאת למה יש לי בעיה לקחת תרופות אחרות. מה אעשה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/06/2015 | 22:07למאיה שלום, תקשיבי לרופא שלך כי אם תשאלי שני פסיכיאטרים תקבלי שלוש דעות ותשתגעי מזה. את יודעת שאני בדעה שונה ממה שכתבת. בברכה, דר' קרני רובין -
אבל ד"ר קרני
מאיה 14/06/2015 | 22:37באמת שרק הריספרדל עוזרת לי להתמודד עם המיוקלונוס. זה לא אני בחרתי בכך. ניסיתי את התרופות שאמרת אביליפיי ואנפרניל לתקופה קצרה. לא יכלתי להתמודד עם הרעד המיוקלוני. זה לא שלא הייתי רוצה לנסות תרופות אלו. אני כרגע על ריספרדל ובוספר. מה עליי לעשות? אני כמובן יגיד לרופא המטפל שלי את ההמלצה שלך. אקריא לו מה שרשמת. כמו כן, את לא חושבת שאני סובלת מדכאון? -
אני מבינה שאי אפשר לקחת גם אביליפיי וגם ריספרדל
מאיה 14/06/2015 | 22:45רוצה את ייעוצך ודעתך. חשוב לי. אני כמובן יתייעץ עם הפסיכיאטר שלי ואומר לו את המלצתך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 13:49למאיה שלום, ראשית מה בוספר? שנית, למיטב זכרוני את סובלת מהפרעה כפייתית קשה ומדיכאון ולכן לדעתי חשוב שתקבלי פבוקסיל במינון מקסימלי של 300 מ"ג, או פרוזק במינון של 60-80 מ"ג (אני מעדיפה אצלך את הפבוקסיל). בברכה, דר' קרני רובין -
בוספר
מאיה 17/06/2015 | 15:17לקחתי סורבון buspar עם הריספרדל ולא עזר לי. לא הרגשתי השפעה -
ד"ר קרני
מאיה 17/06/2015 | 15:44אינני יכולה לקחת פרוזק או תרופותממשפחת ה ssri הם פוגעים בחשק המיני שלי מאוד. האם גם פבוקסיל פוגע בחשק המיני? יש לי טור היום לפסיכיאטר שלי. נואשת -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/06/2015 | 13:03למאיה שלום, זה מאוד אינדיבידואלי. הפבוקסיל עושה זאת פחות מהסרוקסט והפרוזק. כדאי לנסות ולראות. יחד עם כל מה שאמרתי, אני לא חושבת שזה השיקול העיקרי. הOCD שלך חשוב יותר בשלב זה. במידה וזה פוגע אז כדאי לקחת תכשיר שיבטל או יקל על תופעת לוואי זו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה לד"ר קרני
שושי 15/06/2015 | 20:46ד"ר שלום רב, לאחרונה בעלי נתון תחת לחץ רב, בגלל עבודתו, הוא מאוד מסור ואחראי ומשתדל לבצע הכל וזה מלחיץ אותו. בנוסף אנו עומדים להפוך להורים. הוא סיפר לי כי לפני שהוא נכנס לשחות בבריכה הוא חושש שיש במים כריש, ורק לאחר שכבר נכנס- ורואה שאין אז הוא נרגע. הוא מספר כי השחייה מעודדת את רוחו ועוזרת להרגע באופן כללי. לציין שהוא בן 35, ללא רקע נפשי, מאוד סגור וביישן ובעל ביטחון עצמי נמוך. האם יש צורך לפנות לעזרה או לקחת טיפול? הוא לא רואה את הכריש, רק חושב עליו. האם לחשוש ? אולי לא יהיה מסוגל לטפל בתינוק המתקרב?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:26לשושי שלום, העובדה שהוא נרגע לאחר שהוא נכנס למים ורואה שאין כריש מצביעה על כך שזה לא פסיכוטי. בשלב זה לא הייתי עושה דבר רק אם זה יקבל תפנית אז הייתי פונה לעזרה. איני רואה כל בעיה שיטפל בתינוק. שיהיה לכם במזל טוב, דר' קרני רובין
-
-
דיכאון עמיד
לילך 15/06/2015 | 15:58שלום דר רובין ברצוני לדעת האם דיכאון עמיד בפני תרופות יכול להימשך 10-12 שנים בלי החלמה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:20ללילך שלום, אם לא מטפלים בדיכאון עמיד ולא עושים דבר אז הוא יכול להימשך. הגישה שלי היא שאם אדם אינו מגיב לטיפול אחד צריך לנסות טיפול אחר או שילובי תרופות ובמקרים הכי קשים להפנות לטיפול בנזעי חשמל או במגנטים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מינון איקסל לדיכאון
אלכס 12/06/2015 | 17:53שלום ד"ר רובין, רצוני לשאול: מהו המינון המקובל לטיפול בדיכאון עם התרופה IXEL? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/06/2015 | 13:24לאלכס שלום, 100-200 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
התרופה הזו עוזרת למישהו?
אני 16/06/2015 | 19:23הבנתי שהיא לא ממש פופולרית בלי קשר לכאבי אשכים שהיא יכולה לגרום לגברים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:17לאני שלום, יש מקרים שהכדור עוזר אך קיימת הבעיה הזו בגברים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פבוקסיל
אני 26/05/2015 | 14:06אני התחלתי פבוקסיל 50 מג שבוע שבוע שני העלתי ל 100 ב3 ימים ראשונים היה התגברות של החרדה עם ה 50 מג אבל לאחר מכן הרגשתי טוב גם שהעליתי ל 100 היה בסדר לפני כמה ימים העליתי ל 150 והרגשתי התגברות של החרדה למה זה? אני לא אמור להרגיש יותר טוב שהעליתי ל 150 ? כי שהעליתי ל 100 לא היה לי את זה? אני לוקח בנתיים גם 30 מג סימבלטה אמור לפסיק את הסימבלטה לגמרי שבוע הבאפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/06/2015 | 14:44לאני שלום, בדרך כלל עם כל עלייה במינון יש התגברות של החרדה. היה לך מזל שבעלייה ל100 מ"ג זה לא קרה. הייתי עולה ל200 מ"ג לאחר הורדת הסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין -
עליתי ל 200 ולא יכולתי לסבול את זה
אני 09/06/2015 | 14:36אני בנתיים ב 150 ועדיין סובל לוקח אקמול עם קודאין (ממשפחת האופיאטים) גורם לי לאושר מה לעשות אם אני ממשיך לסבול מהחרדה שהפבוקסיל מגביר -
זה מוזר
אני 09/06/2015 | 14:44כי אחרי 3 ימים ב 50 מג ביום הרביעי הרגשתי טוב ממש וככה גם בשבוע אחרי עם ה 100 עם ה 150 התגברו מאוד החרדות ועם ה 200 ממש בלתי נסבל קוצר נשימה כל היום תסמינים חזקים של דכאון הבעיה העיקרית שלי זה חרדות חזקות עם תסמיני דכאון חזקים במיוחד ואובססיות כמובן שמפריעות לי לתפקד אני בנתיים במסגרת אשפוז יום טיפולית ולוקח אקמול עם קודאין בשביל שאני יוכל לבוא למסגרת אחרת אני לא מסוגל להגיע כי אני מרגיש לא טוב מתי אני אמור להרגיש טוב כבר בלי לקחת סמים(קודאין) -
האם זה ייתכן
אני 09/06/2015 | 14:56שהקודאין שבאקמול יותר מרגיע מהבנזודיאזפינים? -
עוד משו
אני 09/06/2015 | 15:10אני סובל גם מבעיות קשב וריכוז אני בן 28 כיום ואבחנו אותי בגיל 23 רק (בעיות קשב וריכוז חמורות) לקחתי פאקסט לפני 3 שנים שפתר לי לגמרי את הבעיות ריכוז המחשבה הייתה צלולה הזיכרון עבד פשוט עשה פלאים לריכוז אך גרם למאניה דיפרסיה במינון הגבוה זה היה מורגש יותר(40 מג) שבוע וחצי הייתי ב"היי" מצב רוח מדהים מרוכז ב 100 אחוז ושבוע וחצי ההייתי בדאון התקפי חרדה כל היום וריכוז לקוי עד שהפסיק לעבוד התרופה לאחר שנה איך את מסבירה את השיפור הזה בריכוז? הסימבלטה לא שיפר לי את הריכוז וגם לא הפבוקסיל וממריצים אני לא חושב לקחת בגלל החרדות שיש לי חסר לי שהם יתגברו אני ימצא את עצמי שוב מאושפז... -
שאלתי את השאלה הזו בפורום קשב וריכוז
אני 09/06/2015 | 15:13והנוירולוג ענה שהפרעות קשב וריכוז בדכאון חרדה השילוב נפוץ ולפעמים מסיבה שהיא לא ברורה כדורים נגד דכאון מאוד משפרים את הריכוז אך זה מזל וזה לא אומר שהבעיות ריכוז משניות למצב נפשי נתקלת במקרים כאלה? הרטלין שיפר לי את הריכוז בכמה פעמים ראשונות והפסיק להשפיע על הריכוז -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2015 | 16:59לאני שלום, ראשית אתה נשמע כמכור לקודאין וזה הקודאין שעושה לך את הרגיעה. הרבה יותר טוב היה לו השתמשת בקלונקס או בלוריבן. שנית, אחד המאפיינים של דיכאון זה הפרעות בריכוז ובזיכרון. כאשר הדיכאון חולף חולפות גם ההפרעות האלה. מאחר ואתה מתאר ש40 מ"ג פקסט הכניסו אותך לגליות מאנית דיפרסיבית, יש מקום להוסיף לך מאזן מצב רוח מהסוג של ליטיום או אביליפיי או דפלפט, במידה ויתחילו שינויים במצב הרוח. יתכן ובנוסף יש לך גם הפרעת קשב וריכוז אבל זה ניתן לראות רק כאשר תהיה מאוזן. בברכה, דר' קרני רובין -
העניין הוא
אני 11/06/2015 | 14:09שגם שלקחתי סימבלטה והרגשתי ממש טוב לא הרגשתי שיפור בזכרון ובריכוז וככה גם עם הפבוקסיל וככה גם עם הריטלין שבהתחלה גורם לי להרגשה ממש ממש טובה אבל לא משפר לי את הריכוז זה כאילו קרה נס עם הפאקסט(פעם ראשונה שהשתמשתי בנוגד דכאון) שגרם לי לשיפור עצום בריכוז בזכרון הרופאה לא מבינה למה הקודאין מרגיע אותי ואני קורא שנרקומנים משתמשים בזה כתחליף להרואין -
הבעיה העיקרית שלי היא יותר חרדות
אני 11/06/2015 | 14:46הדכאון הוא רק סמפטום ככה אומרים הרופאים(נערך לי אבחון פסיכולוגי ומצאו הפרעת אישיות יחד עם בעית הסתגלות) בגלל זה לא הסכימו לתת לי מכות חשמל באשפוז למרות שביקשתי מאוד כמה פעמים כמובן גם אובססיות הרופאה חושבת להעביר אותי לאנפרניל האם התופעות לוואי שלה נסבלות? אני מחפש תרופה שתשפר לי את הריכוז כמו הפאקסט האם האנפרניל תוכל לעשות זאת(שמעתי פוגעת בזכרון דווקא) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/06/2015 | 22:11לאני שלום, כל תרופה שתוציא אותך מהחרדות ומהדיכאון תשפר את בעיית הזיכרון. די בחרדות בכדי לגרום לבעיות קשות בזיכרון. השאלה הגדולה היא כמה סימבלטה כמה פבוקסיל וכמה ריטלין קיבלת? ואיזה ריטלין? כמה זמן קיבלת כל אחד מהם? איזה מבדקים פסיכולוגיים עשו לך כדי לקבוע שיש לך הפרעת אישיות? איזה מבדקים עשו לך כדי לקבוע שיש לך בעיית הסתגלות? יתרה מכך, אני יכולה לומר לך שבשעתו נתנו נזעי חשמל למספר מקרים שאובחנו כהפרעת אישיות גבולית ולאחר מכן חל שיפור דרמטי במצבם. ייתכן ואנפרניל בשילוב עם ויואנס לדוגמא יוכל לעזור לך. בברכה, דר' קרני רובין -
אני עם הפבוקסיל 150
אני 13/06/2015 | 14:02הרופאה דיברה איתי על אפשרות לעבור לאנפרניל הם רוצים מינונים גבוהים איתי של תרופות לאובססיות אבל הבנתי יש קושי להגיע למינון גבוה באנפרניל אז אפשר אולי לשלב פבוקסיל עם אנפרניל נגיד של 100 מג ועוד 150 מג פבוקסיל הבנתי יש אופציות כאלה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/06/2015 | 12:57לאני שלום, יש שתי אופציות, או לקחת שילוב של אנפרניל 112.5 מ"ג ביחד עם פבוקסיל 200 מ"ג, או לקחת אנפרניל 300 מ"ג בשילוב עם דרלין כדי למונע את הדופק המהיר. בברכה, דר' קרני רובין -
2 הרופאות התייעצו
אני 14/06/2015 | 14:20במקום הטיפולי שאני נמצא בו(יש 2 פסיכיאטריות הם מתייעצות אחת עם השניה לגבי טיפולים תרופתיים של מטופלים) והחליטו בנתיים 100 מג פבוקסיל זה אומר להוריד מינון של פבוקסיל ו 100 של אנפרניל -
עוד משהו
אני 14/06/2015 | 14:34אני שותה תה סנה לעצירות מהתרופות(הבנתי שעשו על בסיס הצמח תרוםות לעצירות) אני קונה אותו בבית טבע והמוכר הזהיר אותי מלהשתמש בו שהוא יכול לעשות בעיות קשות במעיים גם הפסיכיאטרית שלי אמרה לי אבל הוא עוזר לי משלשל טוב מוציא את הכל איזה אפשרויות יש (הוא עוזר לי הרבה יותר מנרות וחוקנים למיניהם)? -
ניתן להשיג את התא הזה גם בסופר פראם?
ליטל 14/06/2015 | 16:31??? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/06/2015 | 21:32לאני שלום, ישנו כדור על בסיס אלוורה של אלטמן שנקרא "סופרלס". ניתן להשיגו בסופרפארם. למרות שרשום עד שלושה כדורים ביום, מספיק אחד ליום או ליומיים. בברכה, דר' קרני רובין -
קראתי על האלוורה
אני 16/06/2015 | 17:41שגם לא הכי מומלץ האם יש מניעה שאני ימשיך להשתמש שתה סנה ? -
התא סנא במירשם בלבד!!!
לירון 16/06/2015 | 17:59ניסיתי את כדורי האלוורה סתם יקר ולא עזר לי כלל -
תה סנה לא במרשם
אני 16/06/2015 | 19:35הלכתי לבית טבע קניתי שקית עם עלים שלה ב 10 שקל יש תרופות שמבוססות על הצמח שהם במרשם תלכי לבתי טבע צריך להיות להם בלי מרשם -
והוא עוזר
אני 16/06/2015 | 19:36שמים הרבה והוא מפרק פשוט את המעיים את תמלאי את כל השרותים אבל לא טוב להשתמש בו הרבה הבנתי הוא יכול לעשות בעיות במעיים אז אני מנסה דברים אחרים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:16ללירון שלום, ניסיוני עם חולים עמידים שכדורי האלוורה של אלטמן שנקראים "סופרלס" יעילים כאשר לוקחים 2-3 כדורים ביום. אלוורה ככלל מחטא את המעיים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:17לאני שלום, אכן תה סנה איננו מומלץ. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם אפשר לחתוך ציפרלקס לשניים.. לרבע... ?
טלי 14/06/2015 | 17:51האם אפשר לחתוך ציפרלקס לשניים.. לרבע... ?פתח בחלון חדש-
לטלי שלום
מאיה 15/06/2015 | 14:28יש גם טיפול ציפרלקס של 5 מ"ג. כמו כן יש 10 ו 15. ככה נדמה לי -
יש לי בבית 20 מ"ג ציפרלקס האם אפשר לחתוך ?
טלי 15/06/2015 | 14:50יש לי בבית 20 מ"ג ציפרלקס האם אפשר לחתוך הכדור ? -
יש קו חצייה?
מאיה 15/06/2015 | 15:04את יכולה לחתוך לחצי. רבע אני לא יודעת. הרופאה תשיב לך בבטחון -
נורא פשוט
ר.צ. 15/06/2015 | 19:05אם יש קו חציה - ניתן לחצות בקלות לשני חצאים שווים. לגבי רבעים: לעיתים יש תרופות עם קווי חציה לרבעים (מעין צלב המשורטט על הכדור). אינני מכיר את הכדור, אך אם אין קו חציה לרבעים, גשי לרופאת משפחה וקחי מרשם לכדורי 10 מ"ג, ותחצי לשניים.זה יעלה לך רק עוד 16 ש"ח לדעתי, זה כל הסיפור... כל חצי של 10 מ"ג שווה לרבע של 20 מ"ג מבחינת החומר הפעיל. -
חציית הציפרלקס
מאיה 16/06/2015 | 00:51יש גם קופסא לחציית כדורים שקונית בבית המרקחת. אולי אם זה רק חד פעמי את יכולה לחתוך לרבעים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 17:12לטלי שלום, ניתן לחתוך את הכדורים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
גאודון
תמיר 15/06/2015 | 12:18מהו המינון המקובל בגאודון לטיפול בהפרעת חרדה כאשר הטיפול מבוסס על סימבלטה 60 מיליגרם[לא רוצה להעלות את מינון הסימבלטה] תודה רבה תמירפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2015 | 16:54לתמיר שלום, זה אינו טיפול מקובל. ניתן לתת גאודון 20 מ"ג לצורך הורדת החרדה. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד