פורום פסיכיאטריה - עמוד 893
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
לוסטרל ןמירו לקחת ביחד זה בסדר? ברוריה 07/06/2015 | 18:22אני בת 65 שנה לוקחת לוסטרל 50 מג ו2קסנאקס 2 מג בלילה אני לקחת 2 ואבן,בונדורמין 2,ונתנו לי מירו 30 מג לתגבור השינה בבוקר קמה עם חרדה והרגשה רעה מה לעשות.האם השילוב של הלוסטרל והמירו יוצר את זה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/06/2015 | 20:44לברוריה שלום, כמות הלוסטרל הניתנת לך איננה כמות טיפולית ולכן את נדרשת לכמות גבוה של בנזודיאזפינים (של קסנקס XR). יש לעלות את הלוסטרל ל150 - 200 מ"ג ליום עם מירו או בלי מירו זה לא משנה. בברכה, דר' קרני רובין
שינה מקוטעת מאוד מיכל 07/06/2015 | 14:14שלום לך, סובלת מקשיי הירדמות כבר שבעה חודשים,שנראה לי שזה כבר הפך לתופעה כרונית. לפני חודש התחלתי סירקדין בהמלצת רופאת שינה, לא מרגישה שזה עוזר לי במיוחד, השינה שלי עדיין לא רציפה ולא עמוקה, מתלבטת אם לתת צאנס לסירקדין עוד תקופת מה, או להפסיק ולנסות משהו אחר, ועוד משהו, הייתי אצל נוירולוג בגלל סחרחורות מידי פעם, כולל בעיות שינה, הוא המליץ לי מאוד על רמוטיב 500 מג בבוקר, בטענה שזה יכול לפתור לי את בעיות השינה, השאלה שלי היא, האם אני יכולה לשלב רמוטיב יחד עם הסירקדין, או ללכת רק על רמוטיב ולהפסיק עם הסירקדין. קצת רקע עלי, בת 63, בריאה בדרך כלל ,לא נוטלת תרופות. המון תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/06/2015 | 20:41למיכל שלום, הפרעות בשינה הן הרבה פעמים אינדיקציה לדיכאון שיכול להיות מוסווה. צירקדין הינו כדור הפותח את השערים לשינה אך איננו כדור שינה. במידה ויש דיכאון מתחת לפני השטח הטיפול ידרוש גם הוספה של נוגד דיכאון דוגמאת הרמוטיב או לוסטרל או סימבלטה. אני ממליצה על ניסיון טיפולי של נוגד דיכאון בשילוב עם צירקדין ויתכן אף תרופה שינה בתקופה הראשונה. במידה וטיפול זה לא יעזור הייתי ממליצה לנסות גם טיפול ב ICBT (טיפול התנהגותי קוגניטיבי לאינסומיה). בברכה, דר' קרני רובין
תסמונת / סידנרום הסרטונין השפעות ארוכות טווח? שי 07/06/2015 | 02:14שלום אני בן 28 סטודנט, סובל מחרדה , פחד בילדות (היפוכונדריה- פחד על עצמי) ברמה מתונה. חוותי אירוע טראומתי ששינה לי את החיים מקצה לקצה מחוסר תשומת לב שלי מישהו שם לי במשקה סם(אין וודאות למקרה כי לא עליתי לבית חולים התמודדתי לבד בבית) והרגשתי תחושות קיצוניות שבחיים לא חוויתי היום אני יודע להגיד בוודאות שמדובר בתסמונת הסירטונין שגרמה להתפרצות החרדה בפתאומיות בגיל 17. במשך 11 שנים עשיתי שימוש בפקסט 20 מ"ג בעקבות התקפי חרדה עשיתי התקדמות גדולה בהפחתת החרדה ובמשך השנים הורדתי את המינון ל- 10 מ"ג תקופה ארוכה והיה לי נוח עד שזה התחיל לגרום לי לריפלוקס ואז ירדתי ל-5 מ"ג החיים עם תופעות הלוואי וחוסר בתחושת ההנאה מהחיים הובילו אותי לעשות זאת, כיום אני ב- 5 מ"ג לא יכול להגיד שהחיים שלי מושלמים כי הם לא, חשוב לי לחוות ואני מקיים זאת אך יש לי רצון להצליח להתמודד עם תחושות מתח ולחץ מה שפשוט לא מצליח לי כיום וזה פוגע בכל תחומי החיים – לימודים , זוגיות , פנאי- ספורט. זה בא בעיקר בתחושות פיזיות כאבי ראש שיכולים להגיע למצב שאני מנוטרל מספר ימים. לדוגמא – מאמץ מחשבתי במבחן או מאמץ פיזי פעילות ספורטיבית בקטרגל זה מביא אותי שוב לחשוב על העלאת המינון מצריך ממני שוב לגלות התפשרות בחיים . רציתי לשאול האם קיים סיכוי שתחושות הכאב שלי שאני חווה, נובעות על רקע פיזי ולא על רקע נפשי – תהליכים פנימיים במוח שנפגעו עקב אותו אירוע , האם יש דרך לאבחן זאת? והאם תסמונת הסירטונין יכולה לפגוע בריאותית לטווח הרחוק כמו שאני מתאר? חשוב לי להגיע לפתרון, אך גם יודע שהסיכוי הוא לא גבוה לכן אני מאוד עם הרגליים על הקרקע, מבחינתי כל יום הוא יום חדש! אשמח לשמוע ממך על דרכי טיפול או כל דבר שיכול לסייע לי , תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/06/2015 | 17:23לשי שלום, יש מקום לבדוק אצל נוירולוג אם קיימת בעיה פיזית לכאבי הראש. מכל מקום תסמונת הסירוטונין או מה שלא היה איננו פוגע בריאותית לטווח הרחוק. לדעתי יש מקום להעלות את מינון הסרוקסט או לקחת תרופה נוגדת דיכאון אחרת במינון גבוה יותר. בברכה דר' קרני רובין
ריטלין - תנועות בלתי נשלטות רונן 06/06/2015 | 20:44שלום, לפני שנה וחודשיים התחלתי לקחת ריטלין לטיפול בהפרעת קשב וזה עבד מעולה מהרגע הראשון. בחודשים האחרונים הפסקתי לקחת ריטלין על בסיס קבוע והתחלתי לקחת אותו רק מדי פעם (פעם בכמה ימים) ובמינונים נמוכים עד נמוכים מאוד. מאז שהתחלתי לעשות את זה, נעשיתי רגיש יותר לריטלין ועכשיו יש לי בעיה של תנועות שרירים בלתי נשלטות כתוצאה ממנו. למשל, לפעמים היד שלי תזוז באופן בלתי רצוני או שהראש שלי יזוז אחורה בלי שאני יכול לשלוט על זה. בנוסף, יש לי בעיות שינה מאוד רציניות מהריטלין. בהתחלה הוא לא גרם לי לבעיות שינה אם לקחתי אותו בזמן, אבל עכשיו הוא כל הזמן גורם לי בעיות שינה, ולא משנה באיזה מינון. הבעיות האלו נמשכות כבר יותר מחודש. האם המשך הארוך של בעיות אלה מעיד על שינוי בלתי הפיך במוח שלי כתוצאה מהשימוש בריטלין? חשוב לציין שהבעיות האלה נמשכות גם בימים שבהם אני לא לוקח ריטלין. התנועות הבלתי נשלטות האלה קורות תמיד, וגם בעיות השינה לא חולפות כשאני מפסיק לקחת ריטלין. אני לא נכנס לשינה עמוקה יותר ואני לא מצליח לישון יותר מ-6 שעות בלילה בדרך כלל, גם אם אני לא לוקח ריטלין. האם יש דרך לטפל בזה, והאם זה יעזור להחליף לתרופה אחרת לטיפול בהפרעת הקשב? האם הנזק בלתי הפיך? תודה, -רונןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/06/2015 | 17:18לרונן שלום, קשה לי להמליץ לך האם לנסות תרופה אחרת להפרעות הקשב. התיאור שלך דומה להפרעת טורט, ואולי כדאי שנוירולוג יראה אותך. במקרה כזה יש טיפולים לכך. יתכן והרטלין העיר את הטורט ויתכן שהיה מתעורר בלאו הכי. יתכן ויש מקום לנסות את הויואנס במינון נמוך. בברכה דר' קרני רובין
קנביס ??? איציק 08/05/2014 | 16:03שלום אושר לי קנביס רפואי סובל ממגוון מחלות כולל דיכאונות וחרדות התחלתי בשימוש עובד טוב על הדיכאון כאבים וחרדה . אבל גורם לי לקוצר נשימה סימפטום נפשי (אם אני לוקח כדור הרגעה זה מסדר לי את הקוצר נשימה) מה עושים בנידון תופעה שהיתה קיימת אצלי לפני 10 שנים וטופלתי בה בעזרת ציפרלקס כיום אני כ3 שנים ללא ציפרלקס והקנאביס החזיר לי את התופעה של קוצר נשימה מבחינה תפקודי ריאות ולב הכול תקין תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/05/2014 | 20:15לאיציק שלום, הייתי מחזירה את הציפרלקס שאולי יאפשר גם הפחתה של כמות הקנאביס. בברכה, דר' קרני רובין
אני נמצא בתחילת השימוש מינון קטן מאודאיציק 09/05/2014 | 08:43אני נמצא בתחילת השימוש מינון קטן מאוד פעם ביום שאיפה קטנה מאוד אין לי לאן להפחית איך קורה שאני לא בחרדה ולא בדיכאון ומופיעה לי כאילו קוצר נשימה צריך מדי פעם לפהק או לקחת נשימה איזה מנגנון מפעיל את זה אני חוזר כל הבדיקות תקינות כולל תיפוקודיי ריאות תודה
אתה יכול לבקש שמן קאנביס במקום לעשן זה יפתור כת עיאסתר 09/05/2014 | 11:19תבקש שמן קאנבעס במקום לעשן זה יפתור את בעעעת קוצר נשימה
אתה יכול לבקש שמן קאנביס במקום לעשן זה יפתור כת עיאסתר 09/05/2014 | 11:20תבקש שמן קאנבעס במקום לעשן זה יפתור את בעעעת קוצר נשימה
איציק שלוםר.צ. 09/05/2014 | 17:54מה שאתה מתאר זו תופעה נפוצה, אופיינית ומוכרת בדיכאון בדרגה משמעותית (מוכר לי אישית). הרופאים מגדירים זאת כסימפטום של 'מתח'. בזמנו חשבתי על ההסבר הבא (השערה שלי): ידוע, שבדיכאון ישנם אזורים במוח שפעילותם יורדת (רואים את זה בהדמיות CTאו MRI במסגרת מחקרית). נראה, שהמוח מנסה ע"י מנגנון קוצר הנשימה לגרום לך לקחת נשימות עמוקות וכך לקבל תוספת חמצן אליו, על מנת להתעורר (ממש כמו שמפהקים..). ישנן טכניקות מדטטיביות (של המדיטציה הטרנסצנ') ואחרות העובדות על אותו העיקרון של נשימות עמוקות וכד'. הכי טוב שתתחיל טיפול בנוגדי דכאון כפי שהומלץ לך. זה 'יעיר' את האזורים הרדומים במוח ותחושת קוצר הנשימה תיעלם לחלוטין (מניסיון).
אסתר סליחה, אבל זה פשוט קשקושר.צ. 09/05/2014 | 17:58!
וייפורייזרדן 09/05/2014 | 18:27(אני לא רופאה אבל יש לי קצת ידע ברגלי עישון) נריא לך שבעייה שלכה נגרמת מבעיות בגלל פעולת העישון ? אם כה תנסה לאדות יש מכשרים בשם "וייפורייזר" שיודעים לחמם את הקנאביס בדיוק למעלות של התאדות החומרים בפעילים בהם אם אני לא תועה זה קורה ב-185 190 מעלות יש לזה כמה יתרונות הראשון שבהם אתה מוצאי את הטבק מחיים שלך יש מחקרים שראים שגוף ממצא את החומרים הפעילם באידוי כמו בטבק אם קנאביס דבר שני זה אדים אם זה מזיק או לא אני לא ידוע אבל בנירא לי שזה פחות פעם מעשן ועוד דבר זה יורד חלק לא צריבה ולא כולם פשוט תענות אולי לוקח יותר זמן להגיע לתוצא הרצויה אבל אתה מגיע אילה בכייף חסרון: מחיר יש חניות שמוכרות בארץ במחיר מופקע אני הייתי ממליץ לקנות באיבי ועוד דבר תאמת זה לא כמו עישון אני חובב עשן ידוע אבל אני לא רוצה שטבק יכנס לגוף שלי אז אני מוכן לשמש בזה כתחילף זה באמת פתרון לא בכלל !
יש מצב אתה צודקאיציק 09/05/2014 | 18:30אני מלא בכדורים מנסה ע"י הקנאביס לפתור כמה בעיות נפשיות ופיזיולוגיות מפלאי שהקנאביס עורר לי את מה שנרדם לפני שנים ע"י כדורים הרי הוא אמור לעבוד על הדיכאונות והחרדות בכל אופן תודה
אני מעשן את הצמח בלבדאיציק 09/05/2014 | 18:34אני מעשן את הצמח בלבד שאיפה קטנה בבוקר זהו איזה טבק אין טבק
המלצה שלי-ר.צ. 09/05/2014 | 19:12איציק שלום, יש עדויות רבות, שטיפול מוצלח בדיכאון הביא לירידה משמעותית בסימפטומים של מחלות וכאבים כרוניים. הפסקת הטיפול בדכאון מביאה לחזרה שלו (לעיתים בהדרגה איטית) ולהחמרת אותן המחלות האחרות. לאור מחלות נוספות שלך, אמליץ לך לא על ציפרלקס, אלא על אפקסור או סימבלטה (ויתכן לשלב עימם כדור נוסף במידת הצורך). אתה עשוי להשתפר דרמטית בבעיות הרפואיות הנוספות.
תנסה מה יש לך לפסידדן 09/05/2014 | 21:08נו תאדה אני אומר איך פינוק אמיתי הייתי מציע לך לבוא לנסות בשלי http://www.greenrabbit.co.il/categories/48225/%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%93%D7%95%D7%99-%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%96%D7%A8 תנססה תיראה אם מוצא חיין בעניך חח אבל אל תקנה מיפו
ר.צ.סקרנית 15/05/2014 | 11:05שלום ר.צ. אני סקרנית, שמה לב שאתה מייעץ כאן לאנשים כאילו אתה הפסכיאטר של הפורום הזה, ממליץ על תרופות, על שיטות טיפול, מתוקף מה אתה עושה את זה? אתה פסיכיאטר? אתה עובד עם ד"ר קרני? זה תמוה בעיניי, לא פעם אתה מגן בחירוף נפש על ד"ר קרני, כאילו אתה בעל הבית של הפורום הזה, כאשר אנשים שואלים שאלות או מביעים עמדות שלא נראות לך, אני באמת רוצה להבין, תודה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/05/2014 | 21:24לאיציק שלום, תחושת קוצר נשימה מופיעה לא אחת כאחד הסימנים של חרדה. התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה בהחלט מסייעות בהתגברות על כך. קנביס לא אחת מגביר את הדיכאון או החרדה ואיננו פיתרון טוב למצבים אלו. נכונות ההצעות שניתנו לך לקחת את הקנביס בוויפורייזר או בשמן, שכן אז אין צורך להכניס לריאות עשן. לפעמים כשיש היפומגנזמיה, יש נטייה לפיהוקים. הייתי בודקת את רמות המגנזיום אצלך. אני שבה ומדגישה שלדעתי מן הראוי היה שתחזור ליטול ציפרלקס או כל נוגד דיכאון אחר. בברכה, דר' קרני רובין
יש כל מיני סוגים של גנג'הרינת פרץ 08/06/2015 | 22:24כל זן טוב להפרעה בריאותית אחרת בגדול עדיף להשתמש בוופורייזר מכשיר אידוי או לאכול ולא להשתמש בטבק סיגריה אלקטרונית או תחליפי עישון עם ניקוטין אם אתם קונים וופורייזר אז עדיף בחנות בארץ כמו הארנב הירוק או בולנט שנותנת אחריות http://www.greenrabbit.co.il
אשפוז כפוי מרים 06/06/2015 | 23:11אבקש לדעת , האם יש חוק שמחייב בית חולים או מוסד מתאים לאשפז אדם בעל הפרעה נפשית שעלול להביא את עצמו למצב של סכנת חיים.אפילו אם הוא עצמו מתנגד לאשפוז והוא לא קטין.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/06/2015 | 23:00למרים שלום, במידה והפסיכיאטר מתרשם שקיימת סכנת חיים, עליו לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש הוראת אשפוז כפוי. בברכה, דר' קרני רובין
סליפ איד ריבי 05/06/2015 | 16:15שלום לדר קרני, לאחרונה אני נעזרת בסליפ אייד כדי להירדם, למרות שזה מרדים אותי היטב, במשך היום אני מאוד עייפה וישנונית, האם זה חלק מתופעות הלואי, שיכול לעבור לאחר שימוש ממושך? ובכלל כמה זמן אפשר להשתמש בתכשיר, על פי הכתוב בעלון השימוש הוא עד שתים עשרה ימים.האומנם? מודה לך מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/06/2015 | 22:41לריבי שלום, לא מצוין בעלון לצרכן עייפות וישנוניות כחלק מתופעות הלוואי. לפי העלון לצרכן ניתן להשתמש בתרופה עד כשבועיים ברצף. צוין בעלון כי נדודי שינה קצרי-מועד עוברים בדרך כלל מעצמם. ניתן לקחת תרופת שינה לתקופה קצרה כדי לסייע ולשבור את מעגל נדודי השינה (חוסר השינה עלול להפוך לגורם מתח בפני עצמו שמביא להמשך של חוסר השינה). אולי כדאי לך לקבל ייעוץ בנושא ולקבל טיפול התנהגותי קוגניטיבי להפרעות בשינה (ICBT). בברכה, דר' קרני רובין
פניה לפסיכולוגית ברכה 05/06/2015 | 01:11שלום לך ותודה על התשובה אני מאוד רוצה ללכת לפסיכולוגית אך זה יקר מאוד. דרך קופ"ח זה רק אם יש מושלם (אני בכללית) מה עושים במצב כזה? דרך מרפאות נפש אני לא מעוניינת לגבי הנוירולוג שלא נתן לי ריטלין כי החליט שלא רואה סימן לתת לי כדאי אולי לפנות לרופא/ה אחר? רופא מישפחה יכול לתת לי ריטלין גם? תודה רבה ושבת שלוםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/06/2015 | 22:31לברכה שלום, ראשית הרפורמה נכנסת לתוקפה ב-1 ביולי ובגינה יגיעו לך טיפולים פסיכולוגיים דרך הקופה. בהחלט יש מקום לשאול פסיכיאטר לגבי הריטלין. רופא משפחה איננו יכול להתחיל אותך על ריטלין כל עוד אין לו המלצה של פסיכיאטר או של נוירולוג. בברכה, דר' קרני רובין
פלוטין ו 5HTP ביחד מותר לחרדות עדי 03/06/2015 | 10:09שלום שראיתי שהמלצת על 5HTP אני סובלת מחרדות בעיקר מחשבות לפני אירועים מאוד קשה לי לצאת אני חושבת שבוע לפני אני בחרדה הרופא נתן לי פלוטין עם קולנקס תופאות לוואי קשות של פלוטין רעידות בגוף כאבי ראש עצבנית חרדות התגברו אני לוקחת כבר שלושה שבועות ועליתי 2 קילו בטן נפוחה למרות שבימים הראשונים לא היה לי תיאבון בכלל אולי אני ייקח משהוא טבעי כמו 5HTP יעזור לי תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/06/2015 | 18:57לעדי שלום, ראשית, לא המלצתי על 5htp. עניתי על השאלות לגביו. שנית, אני חושבת שהרעיון של לקיחת 5htp בשילוב עם פלוטין הוא רעיון גרוע. למעשה, יש אזהרות נגד לקיחת ה5htp עם תרופות כמו הפלוטין. ייתכן ולקיחת דרלין במינון נמוך (10 מ"ג 3 פעמים ביום) יעזור לך. בברכה, דר' קרני רובין
דרלין במקום פלוטיןעדי 05/06/2015 | 11:28לקחת דרלין במקום פלוטין או להוסיף לא הבנתי תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/06/2015 | 13:43לעדי שלום, הכוונה היא להוסיף. בברכה, דר' קרני רובין
פנרגן תמיר 04/06/2015 | 21:52האם שימוש ארוך טווח בפנרגן עשוי לגרום לטרזיב דיסקנזיה? תודה ושבת שלום תמירפתח בחלון חדש
פנרגןתמיר 04/06/2015 | 21:56מצטער שכחתי ששאלתי כבר...תודה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד