פורום פסיכיאטריה - עמוד 938
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
סטרס בסטרס 22/02/2015 | 10:14שלום, אני מטופל בלוריוואן כבר חודשים רבים (עקב מצב חיים לא רגוע שנקלעתי אליו). לוקח לפני השינה ובדר"כ עובד טוב עד הבוקר. לאחרונה עובר תקופה מאוד לחוצה ומתוחה המשפיעה עלי פיזית ונפשית... התקופה הקשה תימשך בחודשים הקרובים. 1. האם לדעתך כדאי להחליף את הלוריוואן בלילה בקלונקס כדי שימשיך לאפשר לי להירדם אבל גם ישפיע על היום שאחרי הלילה? 2. האם אפקט ההרגעה של קלונקס באמת משפיע ללילה וגם ליום שאחרי? 3. והאם המעבר מלוריוואן לקלונקס רלוונטי ומשנה מבחינת הרצון להפסיק עם שתיהן בעתיד? אני עובר ימים מאוד לא פשוטים ברמה האישית והייתי שמח להרגיש פחות בסטרס ובלחץ גם לאורך היום (יש לזה משמעות פיזית - צוואר נתפס וכו'). ממש אשמח להיות יותר רגוע במהלך היום. 4. ובכלל - האם לקחת קלונקס בבוקר ירדים אותי. בלילה זה ממש מרדים. מה דעתך על השינוי? אשמח מאוד לתשובה מפורטת ככל שתוכלי... ממש תודה לך!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/03/2015 | 22:26ל"בסטרס" שלום, ככלל קלונקס משפיע במשך כ-23-27 שעות ולכן, האפקט של כדור אשר נלקח בלילה ממשיך גם למשך היום שלאחריו. האפקט המרדים של הקלונקס נעלם עם הזמן, בניגוד לאפקט המרגיע. הלוריבן הוא יותר משחרר שרירים מאשר הקלונקס. עם כל האמור האפקט הוא אינדיבידואלי וכך גם צריכה להיות ההחלטה האם להחליף את הלוריבן בקלונקס או לא. לדעתי, היה רצוי שילווה אותך פסיכולוג שאולי ישפיע יותר טוב מאשר כל הכדורים האלו. בברכה, דר' קרני רובין
דפיקות לב בזמן מנוחה פאר 22/02/2015 | 07:46ד"ר שלום, מזה כיומיים אני חש דפיקות לב חזקות פתאומיות באזור החזה בזמן מנוחה. אינני מרגיש כל תופעה אחרת, ואינני נמצא בחרדה או בלחץ באותו זמן. ברקע, ואיפקס XR 150 מ"ג. מה לדעתך הסיבה ומה ניתן/מומלץ לעשות ? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/03/2015 | 22:21לפאר שלום, קשה לי לענות מבלי לדעת מה הוא גילך. קרוב לוודאי שמדובר בהתקפי חרדה. יחד עם זאת, יש מקום לשלול הפרעה בתפקוד בלוטת התריס. במידה ובלוטת התריס תקינה ואתה אדם צעיר, ייתכן והעלאת המינון של הויאפקס XR ל-225 מ"ג תשפר את מצבך. בברכה, דר' קרני רובין
Ocd (לת) פלוני 01/03/2015 | 17:08שלום ד@ר לפני שנה אובחנתי באןסידי עקב מחשבה אובססיבית לקפוץ לכביש ועוד כמה . טופלתי בציפרלקס 10 מ״ג ללא שינוי משמעותי הטיפול הופסק . היום מפחד מסיכופרניה ותמיד חרד מהמחלה הזו במיוחד שאני אם אנשים ואנחנו מדברים אז עולית חי מחשבות שאני מוזר או הם מוזרים כאילו אני לא מכיר אותם ואני בוחן אותם אני לא מבתכל הרבה שלא יעלו לי מחשבות שמא הם שונים או אני שונה מהם אני יודע שבעל בסדר והם בני אדם אבל שאנע מתקשר עימם משהו מוזר לי ולא זורם . סה יכול להיות מהאוסידי ? משהו אחר ?פתח בחלון חדש
שלום קיבלתי סרקוול 100 . 19/02/2015 | 13:29להפרעות שינה האם זה יכול להועיל? האם צפויה עליה במשקל עקב תאבון גדול? תודהפתח בחלון חדש
והאם איטומין 40 ופנרגן גורם להשמנה?או לתאבון?? 20/02/2015 | 12:58..u
??.. 28/02/2015 | 22:34.
עזרה בבקשה (לת) דני 27/02/2015 | 01:20עברתי תאונת דרכים עם אופנוע. אחרי שנתיים התחילו לי תסמינים של כאבי ראש ולחץ. לאט לאט הבנתי שהניקוטין והקפאין מפחית את התסמינים אז הפסקתי לגמרי והכל עבר לי פשוט, הכל היה בסדר. חשבתי שזה משהו חולף וחזר לעשן ולשתות קפה...ופתאום זה חזר לי עוד פעם .. ושהפסיק שוב זה לא עבר כמו בפעם הקודמת. אפילו החמיר יותר! הלכתי לנירולוג והוא שלח אותי לסידרת בדיקות ובסוף הפניה לפסיכיאטר. נתנו לי תור של חודשיים ובנתיים המצב שלי החמיר! התחילו בנוסף התקפי זעם ובכי וגם לפעמים צחוק ללא שליטה, חרדות לחץ מוגזם דיכאון . הכל התחיל לי רק שנתיים לאחר התאונה. בשנתיים הראשונים לא היה לי את התסמינים האלה, מה שכן היה לי זה בעיות בזיכרון וקהות נפשית. אחרי התאונה משהו קרה לי! לא היה לי חשק לכלום הפסקתי להרגיש רגשות בהכל. אם זה חברים עתיד וכ'ו ורק אחרי שנתיים התחילו לי התסמינים. גיליתי שאני צורך קפאין וניקוטין נהיה לי התקפי זעם חזקים וחרדות! ושאני מפסיק סיגריות וקפאין ניהיה לי דיכאון קשה. כאילו בא על חשבון ההתקפי זעם והחרדה, דיכאון! בלי קשר לגמילה שאני עושה . ככה אני כבר שנה וחצי . מפסיק כמה חודשים כי זה עושה לי חרדות והתקפי זעם בלתי נסבלים . ואז חוזר כי התגעגעתי לעשן ולשתות קפה וגם נמאס לי להיות בכלכך דיכאון . בא לי דברים שעושים לי טוב אז אני חוזר ... אני מדבר על אלכוהול ניקוטין וקפאין . עושה הפסקה חצי שנה מניקוטין וקפאין ואלכוהול, התסמינים נעלמים אבל יש דיכאון במקום. ופשוט אני אחזור לעשן יום ימים התקפי זעם חוזר לי. בקיצור הגעתי לפגישה עם הפסיכיאטר ואחרי שהוא שמע אותי הוא אמר שזה נשמע כמו פגיעה אורגנית! ישר אמרתי לו שזה לא יכול להיות כי לא קיבלתי מכה בראש. בזמן שחכיתי לפגישה הגעתי למסקנה שזה פוסט טראומה מהתאונה שעברתי ועל זה ננעלתי. וגם ככה שכנעתי את הפסיכיאטר שזה לא יכול להיות פגיעה אורגנית. ותכלס אולי בכלל יש לי פגיעת ראש ולא פוסט טראומה ? נסעתי על אופנועים ולא היה לי שום התקף חרדה אז בכלל עכשיו אני בספק עם עצמי . יש עוד משהו שגורם לספק שזה פגיעה אורגנית! זה שהדיכאון שיש לי הוא מעורבב עם פחד יאוש ... אותו ההרגשה בדיוק שהייתה לי שעשיתי את התאונה. ממש בדיוק! העתק של אותה הרגשה ... מצד אחד זה מעיד על פוסט טראומה ומצד שני הרגישות החזקה לסמים פסיכואקטיביים שמעידים על פגיעה אורגנית... מישהו יכול לעזור לי להבין ?? וגם להרחיב מה דעתו ומה אני אמור לעשות עם זה ? לגבי שיקום , איזה שיקום ? מה לעשות ? דרך אגב פסיכיאטר נתן לי איקסל ואני כבר לוקח שלושה שבועות . אה וגם על איזה תרופות הייתם ממליצים למצב שלי? תודה רבה לעוזריםפתח בחלון חדש
הפרעת אישיות+ הפרעות נוספות (לת) אלכס 25/02/2015 | 18:41שלום, קראתי באחת התגובות שלך שאמרת שנוגדי דיכאון לא עוזרים בהפרעת אישיות. אני מאובחן בהפרעת אישיות אנטי חברתית , או סי די קשה, הפרעת קשב קשה מאד, חרדות שמדליקות מחשבות אובדניות ודיכאון שמתבטא בעיקר באנהדוניה. אני לא במיטה כל היום או משותק , אני ריק מבפנים וכלום לא מרגש אותי. עכשיו תראי, אף רופא עד היום לא עשה לי סדר באבחנות. אני לא יודע מה גורם למה, מה הוזנח בגיל צעיר שגרם לכדור שלג שלילי, אני לא יודע מי מהמחלות אם תטופל כראוי תוכל לצמצם מחלות נוספות. הרופא שלי סבור שנוגד דיכאון הוא טיפול חובה. אז התחלתי אפקסור בתוספת לטרזודיל 300 שאוכל לישון. הקו טיפול הזה לפי הרופא שלי, יכול להוציא אותי מהאנהדוניה, לעזור באו סי די תוך שלושה חודשים לערך, לעזור עם החרדות שהן לדעתי תוצר של האו סי די. ואם אתמיד בטיפול( כדבריו) אראה גם שיפור בהפרעת הקשב שלטענתו היא תוצר של טראומות חברתיות מילדות שלא טופלו בזמן והטיפול הפשוט שהוא נתן לי יפתור גם את זה במקום לקחת אמפטמינים שעוזרים אבל מחמירים את כל השאר. מה דעתך על קו חשיבה של טיפול זה בהתייחס לאבחנות שציינתי. תודה מראש אלכס.פתח בחלון חדש
לוסטר וכאבי בטן (לת) אודי 25/02/2015 | 17:53בן 38 עברתי תקופה קשה שהיה חשש לבעיה בכלי דם בראש לבסוף התגלתה באזור צוואר .. כנראה לא מסוכנת.. מהיותי היפוכונדר שנים כנראה בסוף מגלים משהו לוקח לוסטרל כמעט חודשים יותר משבועיים סובל מגזים רבים וכאבי בטן מפושטים 1 האם הלוסטרל יכול פתאום ליצור את הבעיה ..בהתחלה היו שלשולים שעברו,אבל לא כאבי בטן? הרופאה שלי אומרת שזה מגזים בבטן.. מיואש .. פוחד שזה איזה גידול ..ומתבייש ואין לי כוח ללכת לרופאים שוב 2 האם מעבר לציפרלקס יכול לפתור את הבעיה? האם זה יכול להיות פסיכוסומתי.. יש לציין שעברתי לפני 4.5 שנים קולונסקופיה שיצאה נקיה וגסטרונומי לפני 1.5 אוףףףףף תודה וסליחהפתח בחלון חדש
דאגה לאחי פז 21/02/2015 | 21:54ד"ר קרני שלום , בשלוש השנים האחרונות אני שם לב לשינוי קיצוני בהתנהגות אחי. מדובר בבחור בן 25, שהיה נורמטיבי לחלוטין.. היום הוא מסתגר בחדרו, אינו משתף פעולה , טוען שרודפים אחריו, אינו עובד.. לעיתים אני שומע שהוא נותן לעצמו סטירות ולאחרונה שמתי לב שהוא הולך יחף בבית בחורף...התנהגותו משונה...פניתי לבריאות הנפש ונאמר לי שכל עוד הוא אינו מסכן את עצמו, אין דבר שניתן לעשות. ניסיתי מספר פעמיים לשוחח עימו והא מסרב לשתף פעולה ולהיפגש עם בריאות הנפש...האם יש משהו שניתן לעשות?? תודה !פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2015 | 16:19לפז שלום, ניתן לנסות להביא פסיכאטר פרטי לביתכם כדי שקודם כל יבדוק אותו ובכדי שיתן המלצות כיצד לנסות לטפל בו. זו בעיה כאובה שבגלל החוק כיום לא תמיד מוצאים לה פתרון. בברכה, דר' קרני רובין
שלום דר' קרני מוצי 21/02/2015 | 19:25אני צורך 100 מג לוסטרל ו5 מג אריפליי. תוספת האריפליי בהחלט עזרה לאחר ש ssri's לא עזרו לבדם - רמת הדכאון פחתה וכך גם החרדה הכללית. בין היתר פסקו המחשבות האובדניות וכמות הלוריבנים היומית בירידה. הפסיכיאטר גם רשם לי מירו שאקח לפני השינה, ועדיין לא ניסיתי כדור זה בשל החשש מעודף של תרופות ומתרופה ספציפית זו במיוחד. הייתי מעוניין לשמוע את חוות דעתך על הקוקטייל. תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2015 | 16:16למוצי שלום, הייתי מוותרת על המירו ומעלה את מינון הלוסטרל ל200 מ"ג. לגבי השינה ההמלצה של החברה של האביליפיי (אריפליי) היא להוסיף בתחילה מ"ג 1 של לוריבן. בברכה, דר' קרני רובין
ד"ר קרני היקרה זהבית 19/02/2015 | 19:37אני כותבת לך משפל המדרגה. אני מרגישה הכי גרוע שהרגשתי בחיי. לא מסוגלת לעשות שום שינוי תרופתי, ובעיקר לא לוותר על המירו שהופך את הכול לנסבל יותר. בזמן האחרון לא אוכלת, לא שותה ולא יכולה לחכות עד שייגמר היום. כל היום בוכה בלי הפסקה ולא מוצאת נחמה. אי האכילה גורם לי לשלשל עד מיצי הקיבה שלי, מה שמתיש אותי ומכניס אותי עוד יותר לדיכאון. המירו עוצר את זה. יש לי בעיות שינה חמורות ואני לא מרגישה שנכון לי לעבור לפרוזק, במיוחד כשכדורי השינה כבר לא מרדימים אותי וכדורי ההרגעה כבר לא מרגיעים אותי. מה גם שאני מוקפת בסביבה פרימיטיבית ולא יבינו את תופעות הלוואי שלו בהתחלה ויזקפו אותן נגדי. אני ממש חסרת אונים. כותבת לך בדמעות של כאב, לא מסוגלת יותר.פתח בחלון חדש
זהבית למה את מחכה שיגמר היוםשרון 19/02/2015 | 20:52תהני מכל דקה זהבית למה את מחכה לסוף היום יש הרבה מה לעשות אם את לא יוצאת מהבית טלויזיה תוכנית סרט משהו מענין לראות מצחיק קצת טבע קריאה שיחה לחברה מקווה שתמצאי את הכדור שיאזן אותך הרבה בריאות
לזהביתר.צ. 19/02/2015 | 21:49המליצו לך להחליף לאנפרניל + פבוקסיל. מדוע לא לנסות?
ר.צ.זהבית 20/02/2015 | 21:34כתבתי שיש לי הפרעות באכילה ובשינה ושאני לא מעוניינת לוותר על המירו. אתה קורא, אך אינך מקשיב. אני מבקשת שלא תגיב לתגובות שלי יותר. זה רק מעצבן אותי ומתסכל אותי עוד יותר. אתך הסליחה.
לזהבית שלוםר.צ. 21/02/2015 | 05:19התלבטתי האם להיענות לבקשתך שלא להגיב, אך החלטתי בכל זאת להגיב אפילו אם זה עלול להרגיז אותך, מאחר ויש סיכוי שהתגובה תסייע. מי שסובל מאבחנה של דיכאון קשה עלול לפתח סימפטומים שונים ורבים כמו הפרעות שינה, הפרעות אכילה, אובססיות, עקשנות, ווכחנות, רגזנות ועוד. שימי לב: אין לבלבל בין האבחנה (דיכאון) לבין הסימפטומים המרובים הללו, כלומר יש לטפל במחלה והריפוי שלה מביא להיעלמות של כל הסימפטומים המרובים. את נמצאת בקיפאון מבחינת מצבך הרפואי. מצבך סטטי ואף מחמיר. מצד אחד את מבינה זאת ומנסה להיעזר פה בפורום ואף מקבלת תשובות מקצועיות, אך מצד שני המחלה שלך גורמת לך לדחות את ההמלצות לשינויים תרופתיים (ראי סימפטום למעלה: עקשנות, ווכחנות). כלומר את בעצם כלואה בתוך מעגל ללא יכולת להשתפר. לרופאים אין שרביט קסמים שיכול לחלץ אותך מהמקום שבו את נמצאת. הכלים שלהם הם תרופות (מצוינות) שהוכיחו את יעילותן עבור מליונים של חולים. כאשר תביני שחוסר הרצון שלך להקשיב לרופאה נובע בעצם מהמחלה הקשה שלך, רק אז תוכלי לקבל את המלצות הרופאה ואז להשתפר בצורה ברורה ואפילו מהירה. החלמה מהירה.
מבקשים ממך לא לענותכ 21/02/2015 | 13:03את מעיק על חלק מהאנשים ולא כולם רוצים את תשובתך במיוחד אם מבקשיםמשלא תענה אתה רחוק מלהיות רופא אתה סתם עוד חולה כמונו...מתנשא
ל כ' היקר/הר.צ. 21/02/2015 | 13:50אני אענה כל אימת שאחשוב שתשובתי עשויה להועיל. כל מי שחש מועקה מהתגובות שלי יכול פשוט לדלג עליהן ולא לפתוח. תרגיש/י טוב
אז אתה חצוץכ 21/02/2015 | 16:50וכניראה משעמם לך בחיים אם כל עבודתך היא לענות פה לאנשים חפש חיים טוב???!!!!!!
חצוףףףטעותתת 21/02/2015 | 18:26חוצפןןןןןןן
תתעסק/י בעניינים שלךר.צ. 21/02/2015 | 20:43פחות ביקורתיות, פחות שליליות, יותר אופטימיות.
לר.צ.זהבית 22/02/2015 | 22:09ביקשתי ממך לא להגיב לתגובות שלי. זכותי לבקש זאת וזכותי גם לקבל זאת. לאחר שאיבדתי אמון ברופא שלי ד"ר קרני עזרה לי יותר משמילים יכולות לתאר. התחלתי להגיב פה לפני שנה, מיד לאחר ניסיון אבדני. לא הייתי מסוגלת לאכול כלום פרט ללחם וסבלתי מכאבים נוראיים בידיים ומחולשה כללית. ד"ר קרני הרימה אותי מהקרשים והמליצה לי לראות נוירולוג שרשם זריקות B12. היא פקחה עיניי לאפשרות שהלוריבן הוא שגרם לי לחולשה. בזכותה המשכתי עם הפבוקסיל, תרופה שהייתי אמביוולנטית לגביה מההתחלה. היא ענתה לי על שאלות לגבי שילובים בין תרופות כשלא הצלחתי להשיג את הרופא שלי. כרגע המצב לא אידאלי, אבל עשיתי המון התקדמות ואתה לא תיצור חיץ ביני לבין ד"ר קרני. אני לא יודעת איזה סוג של בן אדם צריך להיות כדי לסכסך בין מטופל במצב גרוע לבין התקווה שלו.
לזהביתר.צ. 22/02/2015 | 22:27ברור , לפחות לי, שכוונתי לא לסכסך אלא לתת לך נקודת מבט נוספת על המצב. לפעמים זה עוזר. החלמה מהירה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2015 | 16:03לשרון שלום, חבל שאת כותבת כאשר אינך מבינה על מה מדובר. דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2015 | 16:12לזהבית שלום, קודם כל צר לי שאת במצב כזה. אני לא מבינה מה את כן לוקחת ומה לא למעט המירו. אין ברירה אלה במצב כמו שלך לעשות שילוב של תרופות או להחליף את התרופה. הצדק עם ר.צ. ששאל מדוע אינך מוכנה לנסות את השילוב של פבוקסיל עם אנפרניל. שילוב זה לא אחת משנה את פני הדברים. במידה ושילוב זה לא יעזור הייתי מנסה בכל זאת את הפרוזק. במידה והOCD הוא משני לדיכאון והעיקר הוא הדיכאון הייתי מנסה סימבלטה ובמידה והוא לא עוזר הייתי מנסה להשיג את הברינטליקס אשר ניתן כיום להשיגו ביבוא פרטי. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד