פורום פסיכיאטריה - עמוד 969
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה בבקשה
מוטי 04/12/2014 | 06:43נוטל 50 מג עקב חרדה במשך למעלה מחצי שנה במקביל בזמן האחרון סובל מריפלוקס ודלקת בוושט לאחר שהגעתי לבית המרקחת ולא היה לוסטרל קיבלתי סרנדה והריפלוקס נעלם והיית הקלה העיניין הוא שהסרנדה לא השפיע והחרדות חזרו נאלצי לחזור למקור ושוב יש ריפלוקס ! האם זה הגיוני ?? שלוסטרל גורמת לבעיות כאלו במערכת העיכול האם שווה לעבור לתרופה אחרת עד שמצאתי תרופה שלא מפריעה לי בסקס ??? אם כן על איזה תרופה אפשר ללכת ניסית את כל הsnri וגם ציפרלקס רסיטל סרוקסטפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 19:46למוטי שלום, תנסה לחליף את הלוסטל בתחליף שלו מחברת טבע, שניקרא סרטרליין. יש אנשים שמגיבים טוב יותר לסרטרליין מאשר לתרופת האם לוסטרל. מבחינת הפעילות הן זהות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מירו
מודאגת 28/11/2014 | 00:341. האם התרופה מעלה את השומנים בדם ואת הכולסטרול? 2. האם היא מעלה את הסוכר בדם? 3. האם גם בדיאטת 1000 קלוריות ושלוש יציאות ביום עלולה להיגרם השמנה מהתרופה? או חוסר יכולת לרזות? 4. האם היא מורידה את המטבוליזם? תודה רבה דוקטור.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/12/2014 | 17:22ל"מודאגת" שלום, המירו גורמת לתיאבון מוגבר מאוד וכתוצאה מכך יש עלייה במשקל. עלייה במשקל גורמת להופעה מוקדמת של סכרת TYPE 2. ייתכן וגם המירו מורידה מעט את תפקוד בלוטת התריס ובכך מורידה את המטבוליזם. עוד לא ראיתי מישהו שמסוגל לעשות דיאטה של 1,000 קלוריות עם המירו בגלל התיאבון המוגבר. למספר היציאות אין שום קשר לירידה או עליה במשקל. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה והמשך
מודאגת 06/12/2014 | 15:48בימים שאני בשירותים 3 פעמים ומתרוקנת יותר, אני קמה למחרת ונשקלת, ואני שוקלת פחות מימים שיש לי בהם יציאה אחת. ממה שאני יודעת, המעי מסוגל לאגור עד קילו וחצי צואה. איך אין לזה השפעה על המשקל? הכוונה שלי היא שתלוי מה אוכלים, לא? עם הרבה פירות יש יותר יציאות ופחות עלייה במשקל? תודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 19:38למודאגת שלום, משקלך מורכב מהשרירים שלך, מהעצמות שלך, מהשומן והמים. הצואה איננה חלק מהמשקל. כמובן שאם את מתרוקנת 3 פעמים ביום והמעי ריק לחלוטין את שוקלת פחות אבל זה איננו משקל שיש לו משמעות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה לגבי התרופה אביליפיי
ניב 21/11/2014 | 19:49אני בן 27 עם OCD ובחודש וחצי האחרון הOCD בממוצע היה קשה ואף קשה מאוד (חרדות שמה נדבקתי במחלה) הפסיכיאטרית רשמה לי אביליפיי מינון קטנטן (2.5 מ"ג) ורציתי לשאול - כיצד התרופה עובדת מבחינה ביולוגית? אני כמובן סומך על הפסיכיאטרית, אך לא חשבתי באותו הזמן לבקש פירוט ואני רק זוכר שהיא אמרה שזה דופמין וקטמין(?) לא כ"כ הבנתי. אשמח להסבר תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/11/2014 | 21:41לניב שלום, לאביליפיי מנגנון פעולה ייחודי של התקשרות והתנתקות מהקולטנים: מנגנון הפעולה של האביליפיי הוא שונה מתכשירים אנטיפסיכוטיים אחרים כגון קלוזאפין, אולנזפין, קווטיאפין, זיפרסידון, וריספרידון. במקום חסימת הקולטן D2 (דופמינרגי 2) אריפיפרזול פועל כאגוניסט חלקי של הקולטנים דופמינרגיים D2. הוא פועל גם כאגוניסט חלקי של הקולטנים הסרוטונרגים 5HT1A ובדומה לתרופות אנטיפסיכוטיות אטיפיות אחרות יש לו פרופיל אנטגוניסטי בנוגע לקולטנים הסרוטונרגים 5HT2A. הוא גם אנטגוניסט של הקולטנים 5HT7 ואגוניסט חלקי של הקולטנים 5HT2C , בשני המקרים תוך זיקה גבוהה כלפיהם. משערים כי האגוניזם החלקי כלפי הקולטנים 5HT2C יכול להיות אחראי לסיכון הנמוך לעלייה במשקל במהלך הטיפול. כמו כן לפעולה של התכשיר על הקולטנים 5HT7 מייחסים השפעה נוגדת דיכאון. לאביליפיי יש זיקה מתונה לקולטנים ההיסטמינרגים, α - אדרנרגים, ודופמינרגים D4 , וכלפי הטרנספורטר של סרוטונין, וזיקה קטנה לקולטנים הכולינרגים המוסקרינים. תפוסת הקולטנים D2,D3 היא גבוהה. רוב התרופות האנטיפסיכוטיות מתקשרים בעדיפות לקולטנים הדופמינרגים מחוץ לסטריאטום, בעוד שלאריפיפרזול העדיפות הזאת פחות בולטת. שיעורי הקישור שלו גבוהים בכל אזורי המוח. אינני יודעת אם מידע זה עונה על שאלתך, אולם אין לו השפעה קטמינית. בברכה, דר' קרני רובין -
מה ההשפעה של התרופה על רמות
ניב 25/11/2014 | 20:30הדופמין במוח? האם התרופה מעלה את הדופמין או מורידה אותו? 2. אני קראתי כל מיני מאמרי "אימה" על התרופה (עלולות במקרים נדירים לגרום למוות וכו') אני יודע שאין גבול ותמיד יהיה כתוב הרבה דברים על כל דבר, ובכל זאת - איזו תרופה אנטיפסיכותית (במינון נמוך מאוד לטיפול ב-OCD) היא הבטוחה ביותר לשימוש? האם אביליפיי או ריספרדל? 3. אני לוקח ציפרמיל 2 כדורים ביום כבר תקופה ומדי פעם מרגיש חוסר שקט ברגליים. האם זה יכול לנבוע מירידת רמות הדופמין במוח בגלל הציפרמיל? והאם יש סיכון מסויים (גם אם נדיר) בירידת רמות הדופמין? תודה -
נראה לך שתרופה אנטי פסיכוטית
אני 26/11/2014 | 17:14יכולה להעלות רמה של דופאמין במוח הרי ידוע שפסיכוזה זה עודף דופאמין במוח אז ברור שהם מורידות את רמת הדופאמין במוח באיזורים מסוימים אני לא יודע אם זה עלול לפגוע גם בריכוז כי דופאמין קשור גם ללמידה וזיכרון אך לא באותם איזורים שהתרופות עובדות עליהם אם אני לא טועה -
זה הזוי שהוספת כדור אנטיפסיכוטי יעזור לדיכאון
חיים 27/11/2014 | 21:51הרי הן מורידות את רמות הדופמין אז איך הוספת אביליפיי יכולה לעזור? צריך לעלות את הדופמין לא להוריד... -
אחכה לתשובה מקרני
ניב 01/12/2014 | 15:01אני מקפיץ את השאלה כי היא צללה לעמוד השני. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/12/2014 | 17:41לניב שלום, לא קראת את תשובתי או שלא הבנת אותה. כתבתי לך שהוא פועל גם כאגוניסט (מגביר) חלקי של הקולטנים הסרוטונרגים 5HT1A ובדומה לתרופות אנטיפסיכוטיות אטיפיות אחרות יש לו פרופיל אנטגוניסטי בנוגע לקולטנים הסרוטונרגים 5HT2A. הוא גם אנטגוניסט (מדכא) של הקולטנים 5HT7 ואגוניסט חלקי של הקולטנים 5HT2C , בשני המקרים תוך זיקה גבוהה כלפיהם. משערים כי האגוניזם החלקי כלפי הקולטנים 5HT2C יכול להיות אחראי לסיכון הנמוך לעלייה במשקל במהלך הטיפול. כמו כן לפעולה של התכשיר על הקולטנים 5HT7 מייחסים השפעה נוגדת דיכאון. כל פעולות אלו, אינן קשורות לרמות הדופמין במוח. אביליפיי מיוחדת בכך שהיא אגוניסט חלקי לקולטנים של דופמין. ובכך מפחיתה במידה רבה מתופעות הלוואי. המנגנון הוא שהיא מפחיתה את הפעילות היחסית של דופמין אבל לא גורמת לחסימה מלאה אלא לחסימה חלקית ולפעילות חלקית על הקולטנים לדופמין. מחד היא פועלת נגד פסיכוזה ומאידך היא מונעת תופעות לוואי הנובעות מחסימה של הקולטנים. שתי התרופות בטוחות ללקיחה והמקרים שציינת הם נדירים ביותר. אין קשר בין פעולת הציפרמיל לבין ירידה של הדופמין. בברכה, דר' קרני רובין -
הרופא שלי מסתייג מאביליפיי
מיכאל 03/12/2014 | 01:18הלכתי לרופא חדש לאחר שלקחתי חודש אריפליי 2.5 מג כתוספת לשילוב של לוסטראל עם סימבלטה ואני סובל מאוסידי קשה עם דיכאון. והרופא אמר שהאריפליי יכול להחמיר דיכאון אצל אנשים שסובלים מדיכאון. בכל אופן לקחתי אריפליי 2.5 מג למשך חודש וזה לא עזר לי לאוסידי וגם לא לדיכאון. במהלך החודש הזה עליתי 4.5 קג, אני לא יודע אם זה קשור דווקא לאריפליי, אם כי בחודש הזה התחלתי להתאמן במכון כושר(משקולות+אירובי) ולכן אולי עלתה המסת שריר אבל בכל זאת הרגשתי תאבון מוגבר שאולי לא קשור לאריפליי, אבל אולי כן. אני רואה שלא מעט אנשים מתלוננים על תאבון מוגבר עם אביליפיי, ועל עליה במשקל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/12/2014 | 16:10לניב שלום, כאשר אתה מקפיץ את השאלה ומעביר אותה לעמוד הראשון אתה דוחה את תשובתי לשאלתך כיוון שאני עונה מהסוף להתחלה. כלומר, מי שכותב קודם מקבל תשובה קודם. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/12/2014 | 16:16למיכאל שלום, ראשית, מעולם לא נתקלתי שאבליפיי מחמיר את הדיכאון. הוא יכול לא לעזור אך, אינו מחמיר. שנית, אביליפיי אינו עוזר ל-OCD, הוא עוזר לדיכאון. במידה ו-2.5 מ"ג לא עזרו, יש מקום לעלות את המינון ל-5 מ"ג. ממה שכתבת לא ברור כמה סימבלטה אתה נוטל (זו אינה תרופה ל-OCD) וכמה לוסטראל? ככלל אם 200 מ"ג לוסטראל אינם עוזרים ל-OCD אני ממליצה על החלפה לפבוקסיל ולעיתים לפבוקסיל בשילוב עם אנפרניל. אשר להשמנה, לא נתקלתי בהשמנה מאביליפיי בכמות הזו. לדעתי, חלק גדול זה בגלל מסת השרירים. אם זה בגלל מסת השרירים, אתה אמור להתחיל לרדת במשקל ככל שתמשיך כי מסת השרירים צורכת אנרגיה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על התשובה
מיכאל 05/12/2014 | 16:41בכל מקרה, היה לי תאבון מוגבר עם האריפליי. ברגע שהפסקתי איתו התאבון פחת. זה מפתיע שרשמת לי שאריפליי לא עוזר לאוסידי. אני דווקא הבנתי שאריפליי יכול לעזור לאוסידי על ידי אוגמנטציה לSSRI, ויש מחקרים טובים על כך. ושמבין האנטי פסיכוטיים לריספרדל ולאביליפיי יש את המחקרים הכי משכנעים וההסבר התאורטי הוא שהתרופות האנטי פסיכוטיות עושות אוגמנטציה על ידי חסימה של הקולטן D2 במוח, ואריפליי וריספרדל חוסמים את הקולטן D2 במידה הגדולה ביותר מבין האנטיפסיכוטיות החדשות. -
לגבי ההקפצה - ok, ולגבי האביליפיי
ניב 06/12/2014 | 20:28אני סובל מחרדות (בעיקר חרדות בריאות) שהן בעצם הOCD שלי, לפחות חלק משמעותי ממנו. האם נאביליפיי עוזר נגד הפרעות חרדה? כי אם כן אז הוא גם יעזור נגד הOCD שלי כי הרי זה משולב זה בזה ואני לא יודע אם באמת אפשר להפריד בין שני הדברים כי יש חפיפה מבחינת המנגנון גם אם זה לא בדיוק אותו סוג הפרעה אצלי הן משתלבות יחד. -
רמות גבוהות של דופמין יכולות לגרום לחרדה
אני 07/12/2014 | 23:43חרדה יכולה להוביל לדכאון לעיתים חוץ מזה שהם פועלות על עוד חומרים במוח חוץ מהדופאמין ככה שקשה לדעת בדיוק -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 19:15לניב שלום, האביליפיי איננה תרופה הנוגדת חרדה. האביליפיי היא תרופה שיכולה לתגבר תרופות נוגדות דיכאון מחד וזאת במינון נמוך. במינון ביניים היא תרופה מייצבת ובמינון גבוהה היא אנטי פסיכוטית. אינני סבורה שהאביליפיי היא תרופה שמתאימה לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קנאה חולנית
בן 02/12/2014 | 18:11אבי (74) סובל, בין היתר, מקינאה חולנית ומאמלל את אמי (72) שמטפלת בו במסירות נפש למרות שהיא חולה בעצמה. הוא משוכנע שהיא שוכבת עם כל העולם, עולב בה ומגביל את החופש הבסיסי שלה. אבי חולה גם בסכרת ופרקינסון. הוא טופל בעבר במירטאזאפין (30 מ"ג), ו-ריספרדל (1 מ"ג, פעמיים ביום) ללא שינוי במצב. כיום מטופל בסרוקוול (100 מ"ג, פעם ביום) וציפרלקס (10 מ"ג, פעם ביום) ללא השפעה ניכרת לטובה. 1. האם ישנן תרופות נוספות שניתן לתת לו במקום אלו שלא עוזרות? 2. קראתי שלפעמים טיפול קוגנטיבי-התנהגותי יכול לעזור. האם קופות החולים מממנות טיפול מסוג זה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 19:03לבן שלום, אתה מתאר קינאה פתולוגית שהיא למעשה הפרעה דלוזיונאלית מהסוג של קנאות. שום טיפול התנהגותי קוגנטיבי לא יעזור והטיפול הוא תרופתי. לא כל כך מובן לי הטיפול התרופתי שניתן לאביך. ניראה לי כי יש מקום לנסות טיפול בזיפרקסה 10 מ"ג או יותר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
השפעת אביליפיי
חולה OCD 29/11/2014 | 20:24שלום רב ד"ר, אני בן 32, עם אספרגר + OCD מחשבתי, עם אובססיות של ספק לגבי כל דבר וחרדה רבה. לאחר נסיונות תרופתיים רבים לוקח ויפאקס + בונסרין + לוריבן. זה עוזר רק חלקית. נסיונות עם תרופות נוגדות פסיכוזה גרמו לעייפות קשה מנשוא. לפני כמה חודשים הוחלט לנסות אביליפיי במינון 2.5 מ"ג, שלדברי הפסיכיאטר שלי פשוט יעזור לי להרגיע את החרדה. לאחר כמה חודשים אני יכול להגיד שאביליפיי לא מרדים אותי כמו נוגדי פסיכוזה אחרים, אבל אני מרגיש חולשה פיזית מרובה, חולשת שרירים, קושי ללכת ברגל, מתעייף בקלות וכו'. איני יודע האם זה אכן מאביליפיי או מהפיברומיאלגיה שכנראה אני סובל גם ממנה (כרגע מחכה לתור לראומטולוג). לפני כמה שנים ניסיתי זיפרקסה ואני יודע שהיא כן גרמה לי לתופעות לוואי כאלה. הפסיכיאטר טוען שבמינון כזה נמוך לא יכולות להיות תופעות לוואי כאלה, אבל מהנסיון שלי אני מגיב לתרופות בצורה חריגה הרבה פעמים. השאלה שלי, האם לדעתך אביליפיי יכול לגרום לתופעות לוואי כאלה ? אם יש פיברומיאלגיה האם יכול להחמיר נטייה קיימת לחולשה ועייפות ? ועוד שאלה - אם אני מפסיק עם האביליפיי (כמובן באישור הרופא) - האם ניתן להשתמש באביליפיי כתרופת SOS מתי שהחרדה מחריפה, בלי לקחת באופן קבוע ? תודה רבה מראשפתח בחלון חדש-
ההודעה שלי עברה לעמוד השלישי
חולה OCD 02/12/2014 | 13:25הקפצה ואשמח לקבל תשובה -
אכן תופעות של תרופות אנטי פסיכוטיות
1 02/12/2014 | 21:23אבל מה הרופאים יגידו לך? כמו הרופא שלך כך גם שלי. הם יטענו את כל התירוצים האחרים לבעיות, מלבד התרופות. יש לך בעיות בדיבור? זה לא מהבנזודיאזפינים זה מחרדה. לך לראות נוירולוג, לך לראומטולוג וכו'. גם אם אכן יש לך פיברומיאלגיה, זה לא סותר את התופעות הללו של התרופות האנטי פסיכוטיות, והפסיכיאטרים לא צריכים להכחיש זאת. -
זה לא חד משמעי
חולה OCD 04/12/2014 | 11:24התחלתי לסבול מעייפות כרונית ופיברומיאלגיה הרבה זמן לפני שהתחלתי לקחת תרופות פסיכיאטריות כלשהם, אני לא מדבר על נוגדי פסיכוזה אלא על תרופות בכלל. בנוסף בגלל ה-OCD שלי כל דבר שאני שומע עליו אני ישר מרגיש אותו על עצמי, אז אם אני שומע על תופעת לוואי מסויימת של תרופה אני עלול להרגיש אותה מעצם המחשבה, וזה קרה לי אפילו אם תרופות שבכלל לא הייתי לוקח אלא רק קורא עליהם באינטרנט. אבל בנוסף לכל אני באמת רגיש לתרופות, אני אלרגי לפניצילין, התנפחה לי הלשון מאספירין, ורוב התרופות שיש להם נטיה לגרום לחולשה ולעייפות משפיעות עלי יותר ממה שמשפיעות על אנשים אחרים. יוצא לי לא פעם לראות אנשים שלוקחים נוגדי פסיכוזה במינונים שונים, בטוח יותר גבוהים ממה שניסיתי אני, ולא סובלים מעייפות קשה כמו שסבלתי אני. בגלל כל זה באמת קשה לרופאים שלי לקחת בחשבון את התגובות הקיצוניות שלי לתרופות. כי תרופות שאצל אנשים אחרים לא גורמות לבעיות מיוחדות גורמות אצלי לבעיות. לכן אני לא חושב שכל פסיכיאטר מכחיש בכוונה שיש תופעות לוואי. אולי יש גם כאלה אבל זה לא המקרה כאן. סוף כל סוף הרופא אף פעם לא לקח את הכדורים בעצמו. -
מבין אותך
גמני סובל 04/12/2014 | 21:37אני גם אובחנתי עם ocd ..לקחתי ים כדורים . הנוגדי פסיכוזה כמו זיפרקסה וסרוקוול לא הרדימו אותי אלא התישו אותי עד כדי פרכוסים ואי יכולת לדבר.. לא יודע מה בדיוק הבעיה אבל תמיד אני אומר שזה חולשת עצבים .. יכול להיות שבocd משהו חלש במוח ואז הכל משפיע יותר מידיי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/12/2014 | 18:02ל"חולה OCD" שלום, בראש ובראשונה האביליפיי איננו אנטי חרדתי. הוא יכול אפילו לגרום לאי שקט גם במינונים הנמוכים. מסיבה זו מומלץ לקחת אותו בלילה יחד עם לוריבן במידה ומופיע אי שקט. לעיתים רחוקות רואים חולה שגם על מינון מאוד נמוך מפתח תופעות לוואי אקסטרה פירמידאליות הכוללות בעיקר נוקשות שרירים. לא נתקלתי בחולשה מאביליפיי. לגבי חולשת השרירים והקושי ללכת, ייתכן וזה נובע מנוקשות השרירים עליה אני מדברת. מכל מקום, הייתי עושה ניסיון להפסיק את האביליפיי ולראות אם זה ישפר את מצבך. במידה ויש נוקשות שרירים מאביליפיי זה יכול להחריף את כאבי ה"פיברומיאלגיה". לדעתי אביליפיי איננה תרופה מוצלחת כ-SOS ועדיף לקחת קלונקס או לוריבן. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/12/2014 | 18:04ל"חולה OCD" שלום, כאשר אתה מקפיץ את השאלה ומעביר אותה לעמוד הראשון אתה דוחה את תשובתי לשאלתך כיוון שאני עונה מהסוף להתחלה. כלומר, מי שכותב קודם מקבל תשובה קודם. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/12/2014 | 18:06ל"חולה OCD" שלום, לדעתי עליך להתייעץ לגבי הטיפול נוגד ה-OCD שאתה מקבל מאחר ומנסיוני ויאפקס עם בונסרין יכול להיות פחות יעיל ממינונים גבוהים של פבוקסיל או של פרוזאק. אני באמת לא מוצאת סיבה להוסיף לך אביליפיי. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני רובין
חולה OCD 06/12/2014 | 20:41קודם כל תודה רבה על תשובתך ! ברשותך אבקש כמה הבהרות : 1) אני די מבולבל בסופו של דבר. הפסיכיאטר שלי, סגן מנהל מחלקה, הסביר לי די באריכות שאביליפיי במינון נמוך פשוט מרגיע (והוא גם טען שהוא אומר זאת מנסיון אישי), ולכן זה מה שאני צריך כדי לטפל בחרדה שלי. ניסיתי אותו במשך כ-3 חודשים (מינוך 2.5 מ"ג) ולא הרגשתי רוגע אבל גם לא אי שקט. איך להבין את כל זה, אביליפיי עוזר לחרדה או לא ? 2) בנוסף לכך, כמעט כל הרופאים שהגעתי אליהם בשנים האחרונות, הם תמימי דעה שויפאקס במינון גבוה היא התרופה שמתאימה לי, ולא פרוזאק או פבוקסיל. לא מזמן אפילו העליתי את האפשרות של פרוזאק במינון גבוה (אחרי קריאה בפורום הזה), אבל הרופאה טענה חד משמעית שפרוזאק לא מתאים לי, ואם כבר אז ציפרלקס או ציפרמיל (אותו לקחתי בעבר אבל הפסיק לעבוד אחרי כמה חודשים). איך להבין זאת ? 3) קלונקס לא משפיע עלי, לוריבן משפיע רק לפעמים, גם ואבן וזנקס משפיעים מאוד חלש אם בכלל. גם נוגדי פסיכוזה לא משפיעים על החרדה שלי אלא רק גורמים תופעות לוואי (ניסיתי זיפרקסה, סרוקוול, רונקסין, מודאל ועוד כמה). אגב זיפרקסה גרמה לי גם כן לחולשת שרירים. אז מה כן יכול להיות יעיל, לפחות כ-SOS ? 4) עכשיו אני שבוע בלי אביליפיי, ולדעתי התחושה הפיזית השתפרה ואני פחות סובל מחולשה. אגב החולשה שאולי כן הייתה מאביליפיי מזכירה לי תופעות לוואי של תרופה אנטיהיסטמינית בשם Aerius (DESLORATADINE), שניתנה לי כמה פעמים בעבר נגד אלרגיה. זה הגיוני ? 5) בעבר הציעו לי סוליאן, אבל פחדתי לנסות אותו. אבל מאז שמעתי מכמה מקורות שלמרות שזאת תרופה אנטיפסיכוטית, היא מתאימה למקרה של הפרעות חרדה על רקע תסמונת אספרגר, ובנוסף לא רק שלא גורמת עייפות אלא מעוררת וממריצה וכך עוזרת נגד חולשה. האם זה הגיוני וכדאי לבקש מהרופא לנסות ? והאם סוליאן יכול לעבוד כ-SOS ? תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 17:35ל"חולה OCD" שלום, 1. סגן מנהל מחלקה או לא, גם לפי המומחים של החברה, אביליפיי איננה תרופה נוגדת חרדה ונהפוך הוא היא יכולה להגביר חרדה. 2. זו דעתה של הרופאה שלך, אין פה מה להבין. 3. מינונים גבוהים של SSRI'S הם הדבר שבסופו של דבר יהיה הכי יעיל עבורך. כ- SOS ניתן לנסות רבע כדור אטומין. 4. הסברתי לך בתשובה הקודמת שבמידה והתגובות נבעו מנוקשות שרירים אז זה סביר. 5. יש הגורסים שזו תרופה מתאימה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עליית מינון ויפאקס
עלמה 02/12/2014 | 11:18שלום ד״ר רובין, אני סובלת מהפרעת חרדה מוכללת ואגורפוביה קשה. לפני כ-4 חודשים החליפו לי את הכדורים מלוסטרל (שלא עזר) לואיפקס במינון ראשוני של 75 מ״ג. ההבדל בין שתי התרופות ניכר היה לטובה וכבר במינון של 75 הרגשתי משמעותית טוב יותר מאשר שנתיים אומללות על לוסטרל. לפני כשבוע אחרי ביקור אצל רופא המשפחה שלי, הוא המליץ מבלי להיוועץ בפסיכיאטר שלי, לעלות את המינון ל-150, כי לדעתו המינון שלקחתי היה נמוך מדי עבור הבעיה שאני סובלת ממנה. העליתי את המינון בדיוק לפני שבוע ורציתי לשאול אם תקופת ההסתגלות למינון החדש אמורה להרגיש כפי שאני מרגישה. אני שרויה במין חוסר שקט, החרדה שלי לא אסטרונומית- אבל היא ״קפצה״. אני מוצאת עצמי בחוסר אנרגיה מצד אחד, מקפיצה רגליים מצד שני. תחושה כללית של draind off כזה. לא רגועה בכלל. וחשבתי האם זה קשור לעובדה שהכדור משפיע לי במינון הזה על האדרנלין? אולי חרדה ועלייה של אדרנלין זה לא משהו ביחד? האם טבעי שאחוש כך אחרי עליה של מינונים? סה״כ הכדור עבד לי מצוין במינון הקודם, אולי לא היה צריך להעלות אותו? אשמח לחוות דעתך.פתח בחלון חדש-
תשובה?
עלמה 05/12/2014 | 12:37? -
הרופאה שלנו כבר לא פה
נישארנו לבד אז כל מי שבדיכאון יכול להיכנס ליותר דיכאון כי עכשיו גם אין את הרופה שנו 05/12/2014 | 13:20עא -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 17:20שלום נראה לי שזו חוצפה. לא אחת כתבתי שאנ יכולה לענות רק פעם ולפעמים פעמיים בשבוע. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 17:25לעלמה שלום, לא אחת כתבתי שאני יכולה לענות רק פעם עד פעמיים בשבוע. "ההקפצות" שלכם גורמות לכך שהתשובה מתעכבת מאחר ואני עונה מהסוף להתחלה. לולא כתבת "תשובה בבקשה" היית מקבלת אותה בפעם הקודמת שעניתי על הפניות. אשר לעצם שאלתך, המינון המקובל של ויאפקס הוא 150-225 מ"ג. בדרך כלל מינון של 75 מ"ג אינו יעיל. הויאפקס עובד 10% על אדרנלין ו90% על הסרוטונין. 150 מ"ג בהחלט אינם אמורים לגרום ל"אדרנרגיות" מוגברת. אחת משתיים: או שאינך זקוקה לתרופה כלל או שזו תקופת ההסתגלות לעליה במינון. במידה והעצבנות תימשך, ייתכן שהתרופה אינה מתאימה לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כדורים (לת)
ליני 09/12/2014 | 17:16יש לי המון כדורים . דיאמוקס -60 כדורים אמביאן -30 כדורים . טופטרים -30 כדורים . קומדין -30 כדורים כדורים להורדת לחץ הדם בערך 60 כדורים ופארמול 35 כדורים . האם מהכמות הזו אפשר לאבד הכרה ?פתח בחלון חדש -
כדורים (לת)
ליני 09/12/2014 | 17:15יש לי המון כדורים . דיאמוקס -60 כדורים אמביאן -30 כדורים . טופטרים -30 כדורים . קומדין -30 כדורים כדורים להורדת לחץ הדם בערך 60 כדורים ופארמול 35 כדורים . האם מהכמות הזו אפשר לאבד הכרה ?פתח בחלון חדש -
כדורים (לת)
ליני 09/12/2014 | 17:14יש לי המון כדורים . דיאמוקס -60 כדורים אמביאן -30 כדורים . טופטרים -30 כדורים . קומדין -30 כדורים כדורים להורדת לחץ הדם בערך 60 כדורים ופארמול 35 כדורים . האם מהכמות הזו אפשר לאבד הכרה ?פתח בחלון חדש -
כדורים (לת)
ליני 09/12/2014 | 17:14יש לי המון כדורים . דיאמוקס -60 כדורים אמביאן -30 כדורים . טופטרים -30 כדורים . קומדין -30 כדורים כדורים להורדת לחץ הדם בערך 60 כדורים ופארמול 35 כדורים . האם מהכמות הזו אפשר לאבד הכרה ?פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד