פורום פסיכיאטריה - עמוד 979
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כאבים בלב (לת)
דני 21/11/2014 | 12:09שלום אני בן 38 ויש לי סכיזופרניה אני מטופל ב600 מ״ג סוליאן שעכשיו בתהליך החלפה לסרוקוול וב30 מ״ג מירו ו150 מ״ג וולבוטרין. לפני כמה חודשים טופלתי בזייבן לשם הפסקת עישון אך לאחר מיספר שבועות נאלצתי להפסיק מכיוון שהיו לי כאבים בלב. עכשיו עם הוולבוטרין שהתחלתי לפני כמה שבועות לטיפול בדיכאון קורה אותו דבר ( אני יודע שזו אותה תרופה) מה עושים ? להפסיק? זה תופעת לוואי חולפת?פתח בחלון חדש -
סרוקוול וחשק למתוק
עידן 09/09/2014 | 19:08שלום רב! מטופל מזה כשנתיים וחצי בסרוקוול 200 מ"ג ומירו 30 מ"ג עקב הפרעת אישיות גבולית, OCD, חרדות ודיכאון. הדבר שאני מרגיש שמאוד מפריע לי ותוקע אותי הוא כל הנושא של העלייה במישקל מאז שהתחלתי להשתמש בתרופות הללו. העלייה במישקל נבעה ישירות בעיקר מחשק עצום למתוק שהתרופות גרמו לי. למרות תפריט מאוזן ופעילות ספורטיבית,אני עדיין מרגיש שקשה לי להוריד כמה ק"ג עודפים בגלל שבלילה,אחרי שאני לוקח את הכדורים מתפרץ החשק למתוק. הפסיכיאטרית המטפלת מסרבת להחליף/לשנות מינון עקב עבר עשיר של דיכאונות קשים ונסיונות התאבדות. אשמח לתשובה בקשר למה ניתן לעשות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:44לעידן שלום, סרקוול ומירו הם שילוב מנצח שקרוב לוודאי שאתה לוקח בלילה ולאחר מיכן בא הפרץ התאבון והרצון למתוק. יתכן ואכילת חלבונים ואוכל ממותק יכול לפתור את הבעיה אך אני בספק. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה נוספת
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:45לעידן שוב שלום, כן הייתי בודקת את תפקוד בלוטת התריס שיתכן וגם היא מוסיפה את שלה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה
עידן 18/09/2014 | 22:52תודה רבה ד"ר, תשובתך נשמעת מקצועית מאוד. כרגע התחלתי דיאטה ללא גלוטן וסוכר בתקווה וזה יעזור. כן בדקתי תפקודי בלוטת תריס (TSH) לפני שנה אמנם והתוצאה יצאה בגדר הנורמה- 3.25 MIU/L. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/09/2014 | 22:03לעידן שלום, כדאי שתבדוק שוב את תפקוד בלוטת התריס. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
נורמה
עידן 22/09/2014 | 22:10לד"ר שלום, טווחי הנורמה בקופ"ח מאוחדת הינם 0.34-5.60, האם התוצאות לא נופלות במקום טוב באמצע או שפשוט עבר זמן רב מאז הבדיקה? המצב היה בערך זהה לפני כשנה. תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/09/2014 | 16:59לעידן שלום, עבר זמן רב מאז הבדיקה האחרונה והתוצאה לא הייתה בתחום התחתון של הנורמה. לכן, כדאי לחזור על הבדיקה. בברכה, דר' קרני רובין -
תוצאות עדכניות של בדיקות בלוטת התריס
עידן 07/10/2014 | 11:44לד"ר שלום רב! התוצאות העדכניות של הבדיקה שביצעתי הן: FREE T4 10.36 PMOL/L ( 7.00- 17.00) נורמה TSH 4.86 MIU/L ( 0.34- 5.60) נורמה מקווה שזה ברור.מה משמעו התוצאות? ומה ניתן לעשות? תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 13:41לעידן שלום, ה-TSH בתחום הנורמה אך בגבול העליון. תוצאה שאינה הולמת בחור צעיר. הייתי ממשיכה לעקוב אחרי תפקוד בלוטת התריס אחת לחצי שנה, וכן בודקת את רמת הנוגדנים לבלוטה. בברכה, דר' קרני רובין -
פשר התוצאות
עידן 19/11/2014 | 15:12שלום רב ד"ר ותודה על ההתייחסות, מה יכולות להיות הסיבות לתוצאה כזו גבוהה? אני משער שהתרופות שני לוקח,אך האם יכולות להיות עוד סיבות? לא התייחסת לרמת ה-T4. אילו בדיקות לרמת הנוגדנים צריך לבקש?(איך הן נקראות). שוב הנני חוזר ומדגיש- הרופאה הפסיכיאטרית לא מסכימה לשנות לי כרגע את סוג ומינון התרופות שהנני לוקח,לצערי הרב, אף על פי תופעות לוואי קשות. תודה רבה. -
סרוקוול
עידן 19/11/2014 | 15:14שכחתי לציין שהחלפנו לפני מספר חודשים את הסרוקוול לתכשיר בשיחרור מושהה (XR), כי הוא פחות מרדים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/11/2014 | 15:31לעידן שלום, הT4 תקין לא גבוה. לגבי הנוגדנים, בכל קופה בודקים משהו אחר ועדיף פשוט לבקש נוגדנים נגד בלוטת התריס. לגבי התרופות, אולי כדאי לך לבקש יעוץ נוסף עם פסיכיאטר אחר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תיעוד אשפוז פסיכיאטרי
ann 13/11/2014 | 01:54שלום, אם הייתי מאושפזת כקטינה בביה"ח הפסיכיאטרי בבאר יעקב (לא ב"יח פרטי), האם יש תיעוד על כך איפושהו? כי בתיק הרפואי של קופה"ח אינני רואה תיעוד.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 22:44לANN שלום, יש סיכוי רב שאין תיעוד במידה ועברו יותר מ7 שנים ובמיוחד אם זה היה לפני עידן המחשבים. בברכה, דר' קרני רובין -
זה היה לפני 6 שנים בדיוק
ann 18/11/2014 | 13:58ולפני 6 שנים כידוע היו מחשבים.. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/11/2014 | 15:18לann שלום, לדעתי ומהנסיון שלי אין תיעוד, אך תבדקי איתם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
או סי די
רונית 11/11/2014 | 17:16שלום לדר קרני היקרה אני בת 45 וסובלת מאובססיה קשה או סי די כרגע קיבלתי ציפרלקס ,ויקח זמן להשפיע. שאלה בבקשה מקרה שקרה לי. עברתי ברחוב ועברה בחורה צעירה עם כלב פיטבול הכלבים המפחידים האלה.אין לי נגד כלבים כלום אבל פיטבול אני פוחדת. אני בדרך כלל עוברת מדרכה אבל אותה למזלי הרע קלטתי מאוחר. כאמור הצעירה חלפה לידי מרחק של חצי מטר עם הכלב.אני היתי בשוק פחדתי לקח לי עשר דקות להתעשת.ראיתי שהיא נכנסת מהכביש בו עברנו אני והיא .היא נכנסה לגינה של ביתה גרה קרוב למקום בו ניתקלי בה. קראתי לה ואמרתי לה שאני פחדתי ונבהלתי הכלב היה בלי מחסום ואני חשבתי גם כאילו היא לקחה סיכון בזה שעברה קרוב אלי כלומר סיכון לפגיעה בי.אי אפשר לדעת עם כלבים .אמרתי לה שנבהלתי גם בגלל שחשבתי שהיא הירשתה לעצמה לעבור לידי ובזה ראיתי סיכון.חשבתי שהיא תגלה רגישות ותגיד מצטערת שנבהלת הרי זה לא היה כלב מחמד.היא טענה שהיא היתה רחוקה ממני וזה שקר.פתאום אמא שלה יצאה מהבית לגינה שלה שבו היתי אני והבת שלה עם הכלב.והתחילה לקלל אותי.שאני שרוטה ואלוהים יקח אותי.אני היתי בשוק לא רק שלא קיבלתי התנצלות אלא גם קיבלתי קללות אני פחדתי גם מהן כיוון שהן היו שתים אמא והבת .אמרתי לה שתעבור מה שעברתי.והלכתי.שאלתי המוזרה אבל אין מה לעשות אני כזאות.שאלתי בבקשה דר קרני האם החזרתי לה ביחס לקללות שהיא קיללה באותו יחס? היא אמרה לי שרוטה ושאני אמות אני בסך הכל עניתי לה שתעבור מה שעברתי.כלומר עניתי לה באותו רוע שלה או בעדינות? בבקשה תעני לי באופן אוביקטיבי.כי אני מרגישה שלא קיללתי אותה מספיק כמו שהיא קיללה.בבקשה דר אנא לפנים משורת הדין תעני לי מי קילל יותר חזק כי בסך הכל אני פה המותקפת. אגב אם היא מספיק חכמה לקרוא לי שרוטה אז היא מספיק חכמה כדי לדעת שלא עברתי גן עדן? אגב עברתי עם אבי מחלה קשה שהיה מאוד צעיר וסבל יסורים במשך שנתיים .בלי קשר רציתי לפרט רק למה התכוונתי שהגבתי לה אחרי הקללות שלה שהיא תעבור מה שעברתי. בבקשה באופן אובקטיבי האם עניתי לה מספיק באותו יחס תודה מראש .אני יודעת שאני צריכה שיחות אבל מצבי הכספי כרגע לא מאפשר לי ויכול להיות להבדיל שתגידי מה זה משנה עכשיו מה היא אמרה ומה את אמרת .אני רוצה לדעת תשובה על השאלה ששאלתי שלך.להבדיל תודה וסליחה על החפירה אבל זה האו סי דיפתח בחלון חדש-
תודה
ronut 11/11/2014 | 17:17תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 22:23לרונית שלום, לדעתי ענית לה בצורה יחסית מתורבתת. אינני מבינה מה החשיבות אם קיללת אותה מספיק או לא זה נשמע לי כחלק מהOCD שלך. אני סבורה שאת חייבת לקבל טיפול תרופתי כדי להקל עלייך את הסבל מהOCD. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך או סי די בבקשה
רונית 17/11/2014 | 23:51סליחה דר את צודקת כרגע התחלתי טיפול תרופתי.הקושי שלי היא בדיוק התשובה שענית לי.עניתי לה בצורה מתרבתת .לכן אני אוכלת את עצמי כי כשאני לא מחזירה באותה מידה אני סובלת אם אני מחזירה אני לא סובלת.בכל זאת הם היו שתיים נגד אחת .שתיהן קיללו קללות קשות בין היתר שאלוהים יקח אותי ושאני שרוטה.אם היא פיקחית לומר לי שאני שרוטה .כאילו עלתה עלי שיש לי או סי די.האם היא מספיק פיקחית לדעת .שכשעניתי לה .שתעבור מה שעברתי .לא עברתי גן עדן אלא גיהנום. איבדתי אבא בגיל 36 ממחלה קשה ויסורים של שנתיים מה שהעיר אצלי את האו סי די.תודה מראש -
אוסי די המשך בבקשה דר קרני
רונית 19/11/2014 | 16:10סליחה דר את צודקת כרגע התחלתי טיפול תרופתי.הקושי שלי היא בדיוק התשובה שענית לי.עניתי לה בצורה מתרבתת .לכן אני אוכלת את עצמי כי כשאני לא מחזירה באותה מידה אני סובלת אם אני מחזירה אני לא סובלת.בכל זאת הם היו שתיים נגד אחת .שתיהן קיללו קללות קשות בין היתר שאלוהים יקח אותי ושאני שרוטה.אם היא פיקחית לומר לי שאני שרוטה .כאילו עלתה עלי שיש לי או סי די.האם היא מספיק פיקחית לדעת .שכשעניתי לה .שתעבור מה שעברתי .לא עברתי גן עדן אלא גיהנום. איבדתי אבא בגיל 36 ממחלה קשה ויסורים של שנתיים מה שהעיר אצלי את האו סי די.תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/11/2014 | 15:16לרונית שלום, בואי נדבר על מה שקרה בעוד שלושה או ארבעה חודשים. אינני סבורה שהיא עלתה עלייך שיש לך OCD, אלא שהיא סתם היתה גועלית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תרופות SSRI נותן הפחתה של 30% בסימפטומים של OCD, ולא 55%!
ירון 07/11/2014 | 02:12שלום ד"ר קרני אני קורא מדי פעם בפורום ונהנה מהתשובות ולומד מהן אבל בתור חולה ותיק באוסידי אני חולק על הקביעה שלך שתרופות SSRI נותנות ירידה ממוצעת של 55% בסימפטומים של אוסידי ואת השאר עם CBT. אם כך היה הדבר, זה היה פנטסטי. מה שקורה הוא שהמספר של 55% זה בעצם אחוז המגיבים לSSRI (שבמאמרים תמיד רשום 50-60%) באוסידי כשתגובה נקבעת כירידה של 25% ומעלה או 35% ומעלה, תלוי במחקר עצמו. אבל הירידה בממוצעת בסימפטומים היא של 30% בלבד. נכון שיש כאלה שחווים ירידה גדולה יותר, אבל יש כאלה שבכלל לא, ובבמוצע 30% ירידה בעוצמת הסימפטומים, בSSRI נתון, כשהוא ניתן במינון מספיק גבוה ולמשך מספיק זמן. אני אחפש טבלה שמסכמת את המחקרים השונים ואעלה אותה לכאן מתישהו. בינתיים קישור למחקר של אוניברסיטת קולומביה: http://www.ocdtreatmentstudy.com/ ושם רשום: Despite research showing that these medications help many OCD patients, a substantial number who take such medications remain symptomatic. In fact, on average patients taking SRIs experience only a 30% reduction in their OCD symptoms and most have side effects that impact their quality of life.פתח בחלון חדש-
הלוואי והייתי חווה ירידה של 30%
זהבית 07/11/2014 | 20:48אני לא מבינה איך אנשים כותבים כאן "כשנטלתי תרופה X ה-OCD שלי נעלם". זה נשמע לי כמו בולשיט. לא נראה לי שיש להם OCD. זאת לא הפרעה ש"נעלמת"! -
כנ״ל
לילו 08/11/2014 | 13:07לילו -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 16:14לירון שלום, פרופ' יוסי, זוהר שהוא מהאורים והתומים בנושא, שהיה מאלו שהכניסו תחילה את הטיפול באנפרניל ב-NIMH בארה"ב ואחר-כך את הטיפול ב-SSRI's חולק על דברים אלה. הוא זה שתבע את ה-55% תגובה לטיפול התרופתי ו-45% ל-CBT. אין ספק שיש בודדים אשר אינם מגיבים כלל. ויש בודדים אשר התרופות מעלימות את ה-OCD ללא צורך ב-CBT. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 16:16לזהבית שלום, את טועה. יש כאלו שנכנסים לרמיסייה עם טיפול של SSRI's. אך, ברוב האנשים הסובלים מהפרעה זו זה מוריד משמעותית את הסימפטומים ואת החרדה ומאפשר לעבוד בטיפול התנהגותי קוגנטיבי. יש עוד דבר שנוכחתי בו קלינית, שהשיפור ממשיך במשך זמן די ארוך. בברכה, דר' קרני רובין -
אפשר לעבור על המחקרים אחד אחד
ירון 17/11/2014 | 16:48אפשר לעבור על המחקרים אחד אחד ולראות באיזה רמה התרופות מפחיתות סימפטומים של האוסידי עם ירידה של YBOCS. מה שרשום במאמרים רק מסכם את זה. ומה שרשום במאמרים שמסכמים את זה הוא שהירידה היא 30% בממוצע או 20-40%. במחקרים של אנפרניל הירידה הייתה קצת יותר גדולה, לכיוון ה40% ובמחקרים של הSSRI לכיוון ה30% (אחת ההשערות היא שבמחקרים של הSSRI השתתפו חולים שלא הגיבו לאנפרניל ולכן התוצאות שלהן פחות טובות). אם תשימי לב אז תגובה מוגדרת כירידה של 25% או של 35% ומעלה, וזה לא במקרה, כי זה השיפור הממוצע. אם תשימי לב אז המחקר האחרון של DEEP TMS בתל השומר התגובה נחשבה כ30% בשיפור עם 40% מגיבים ונחשב להצלחה גדולה. http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3641194,00.html "בחלקו השני של המחקר גויסו 16 נחקרים וחולקו לקבוצת תדירות גבוהה וקבוצת ביקורת, כאשר בקרב החולים בתדירות גבוהה נראה שיפור של 28% מובהק סטטיסטית ובקבוצת הביקורת לא נרשם שיפור משמעותי. בסופו של דבר, המטופלים בתדירות גבוהה הראו שיפור של 27% בחומרת הסימפטומים באופן כוללני. אחוז המטופלים אשר הגיבו לטיפול עמד על 42% בתדירות גבוהה, 25% בתדירות נמוכה ו-7% בקבוצת הביקורת כאשר תגובה הוגדרה כ-30% ירידה בסימפטומים של המחלה." -
ציטוט ממחקר חדש שמתנהל בימים אלו
ירון 17/11/2014 | 17:03אני מעתיק מה שרשום בתיאור מחקר שמתנהל בימים אלה באוניברסיטת קולומביה בארהב על ידי הלן בלייר סימפסון שהיא מומחית עולמית לטיפול באוסידי. http://www.ocdtreatmentstudy.com/ About Our OCD Treatment Study Medication and OCD The most commonly used treatment for Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) is a group of medications called serotonin reuptake inhibitors (SRIs). Despite research showing that these medications help many OCD patients, a substantial number who take such medications remain symptomatic. In fact, on average patients taking SRIs experience only a 30% reduction in their OCD symptoms and most have side effects that impact their quality of life. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/11/2014 | 15:13לירון שלום, אני מבררת את הנושא. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מכלול הפרעות
רונן כהן 16/11/2014 | 01:14חשוב לי לציין שאני בן 26 כיום ואני מסתיר את העטבדות שאני סובל מהפרעות נפשיות וזה לא מתבטא בגלל היכולת שלי להחצין אישיות חזקה, אני כבר שנים עם התרופות אבל בקשר לריטלין אני מרגיש ש 72 מ"ג לא מספיקים מבחינת זמן ועוצמה כלומר הם מכסים אותי ל8 שעות ולפעמים אני נוטל מינון כפול בים אחד שמגיע ל 144 מ"ג אני שוקל 95 ק"ג האם זה מסוכן?האם הויואנס גורם לפחות חרדות ונותן זמן כיסוי ארוך יותר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/11/2014 | 14:25לרונן שלום, עד כמה שאני ראיתי ושמעתי, האפקט של הויואנס הרבה יותר נעים מאשר זה של הרטלין. הויואנס משפיע כ-14 שעות ולכן הוא נותן כיסוי יותר טוב. לגבי לקיחה של 144 מ"ג, זה יותר מדי. יש פסיכוזות ממינון יתר של רטלין. המקסימום שמותר היה לך לקחת זה 124 מ"ג, אך גם מינון זה דורש טופס 29. כך שאתה תקוע עם אותם טפסים. החוק מתיר כידוע לך מתן 90 מ"ג ולא יותר. לאור מה שאתה מתאר הייתי בהחלט ממליצה שתעבור לויואנס ונקווה ביחד שהרישום יסתיים והמחירים יפלו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מכלול הפרעות נפשיות
רונן כהן 16/11/2014 | 01:05שלום רב אני סובל מגיל ההתבגרות בערך מגיל 14 מחרדות ודיכאונות בנוסף לאובסייה כפייתית מאובחנת ורק בגיל 20 פניתי לראשונה לטיפול פסיכיאטרי הרופא רשם לי לוסטרל 200 אבילפיי 15 וקונצרטה 72 מ"ג ביום ועקב החרדות והיפוכי מצב הרוח שעושה לי הריטלין אני נוטל 3 מ"ג קסנקס xr באופן יומיומי למרות זאת הצלחתי לסיים תואר ראשון במקצוע טיפולי יוקרתי ועם פסיכומטרי ובגרות גבוהים, חשוב לציין שאני סובל ממעי דלקתי ונוטל פרדינזון 10 מ"ג באופן יומיומי התרופות לא מפריעות לי ולא מרגיש תופעות לוואי חוץ מהריטלין שלא נסבל למרות שאני צריך אותו בכדי להיות רגוע ולהתמיד במשימות, השאלה שלי האם 15 מ"ג אבילפיי מוצדק כאוגמנטציה לדיכאון כרוני?שאלה שנייה האם כדאי לעבור לויואנס? ומתי אפשר לקבל אותו בלי הטפסים המטומטמים?פתח בחלון חדש-
פרדניזון למעי דלקתי
ר.צ. 16/11/2014 | 01:41שלום, כיום נמנעים מלתת תרופה זו באופן קבוע, אלא רק לטווח קצר בעת התלקחויות, עקב תופעות לוואי בלתי הפיכות של נטילה ממושכת. אני מקווה שאתה מודע לזה. לטווח ארוך נוטלים אימונו-מודולריים : פורינטול או אימוראן, וכן יש תרופות ביולוגיות : רמיקייד או יומירה. ידועים לי מקרים, שטיפול מוצלח בדיכאון באמצעות ויאפקס ככדור עיקרי, הביא להקלה משמעותית ביותר במחלת מעי דלקתי. לתשומת לבך. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/11/2014 | 14:20לרונן שלום, לגבי האביליפיי, אין הצדקה לתת 15 מ"ג, מינונים שניתנים כאוגמנטציה כנגד דיכאון הם בין 2.5 מ"ג לבין 7.5 מ"ג. לוסטרל היא תרופה אנטי-דיכאונית ואנטי-כפייתית מצויינת. לפעמים, בגלל זה שלא ניתן לעלות מעל ל200 מ"ג היא לא מספיק חזקה כאנטי-כפייתית, אולם אני מבינה שמהבחינה הזאת אין לך טענות. כ-15% מהמשתמשים בסיטימולנטים אינם מגיבים טוב לרטלין על צורותיו השונות. אתה כנראה שייך להם, הויואנס והאדרל הרבה יותר טובים. אני בהחלט ממליצה על נסיון מעבר לויואנס. גם אני שואלת מתי כבר אפשר יהיה לרשום את המרשם בלי הטפסים "המטומטמים", אך כל עוד הרישום של התרופה ופנקס התכשירים של מדינת ישראל לא הסתיים הדבר לא יקרה. לדאבוני רישום של תרופה הינו תהליך ארוך ולא ניתן לצפות מתי סוף סוף הוא יסתיים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלתה
מאיה 16/11/2014 | 01:00שלום 1. האם כדור זה יעיל לכפייתיות ומחשבות טורדניות בעינין דימוי גוף והגועל מלגעת בידיות של דלתות, לחיצת ידיים. 2. האם הכדור עלול לגרום להשמנה? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/11/2014 | 14:04למאיה שלום, הכדור הזה אינו יעיל לכפייתיות ולמחשבות טורדניות בעניין דימוי גוף וכו'. יש מקרים בודדים של OCD עמיד שקרוב לודאי הוא יותר דיכאון ופחות OCD שבו הכדור הזה עוזר. ברוב המקרים, סימבלתה מעלים את הדיכאון ביעילות וה-OCD מתגלה. לגבי השמנה- במרבית המקרים אינו משפיע על המשקל, אך יש בכל זאת מקרים בודדים בהם מופיעה השמנה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אביליפיי
חולה OCD 15/11/2014 | 20:07אני בן 32, עם אספרגר, OCD מחשבתי קשה, חרדה ובנוסף מעי רגיז, ותשישות כרונית או פיברומיאלגיה (זה עדיין לא אובחן בצורה סופית ואני מחכה לתור לראומטולוג). סובל מחרדה מרובה ואובססיות של ספק לגבי כל דבר בחיים. כרגע לוקח ויפאקס, בונסרין, לוריבן ובחודשים האחרונים גם 2.5 מ"ג אביליפיי (אריפלי ליתר דיוק). הבעיה החדשה שלי היא שבערך מאז שאני לוקח אביליפיי אני מרגיש התגברות בחולשה כללית, עייפות וחולשת שרירים. היום הרגשתי את זה ביתר שאת - תחושה שהרגליים לא סוחבות, קשה לעמוד, חולשה בידיים ואולי בעוד מקומות בגוף. חשוב לציין שהתחושות האלה אינן מופיעות כחלק מהתקף חרדה, אלא לאורך היום בלי קשר למצב הנפשי. יש לציין שאביליפיי לא גורם לי ישנוניות ושינה מוגברת, דבר שאני מאוד רגיש אליו ותרופות אחרות גרמו לזה (איטומין, אינווגה, זיפרקסה, גאודון, סרקוול ועוד נוגדי פסיכוזה במינונים נמוכים), כל אחד מהם נוסה כאוגמנטציה לויפאקס אבל לא הייתי מסוגל להמשיך עקב תופעות לוואי של עייפות קשה עד חוסר תפקוד. לזה אביליפיי לא גורם אבל השאלה שלי היא - האם לחולשה המתוארת הוא כן יכול לגרום ? לי לבד קשה להבין את זה כי כאמור יש לי אובססיות של ספק לגבי כל דבר בחיים. ובנוסף לפני שהתחלתי לקחת אביליפיי קראתי על כל תופעות הלוואי האפשריות והרגשתי אותן על עצמי רק מעצם הקריאה באינטרנט (מאז אני מנסה לא לקרוא אבל לפעמים לא מתאפק). ובנוסף אני סובל כבר שנים מעייפות כרונית עוד מהתקופה שלא לקחתי שום תרופות בכלל ואולי מה שאני מתאר זה העייפות הכרונית שלי (אם כי אני מרגיש שזה יותר מזה, ואולי לא ???). הפסיכיאטר שלי טוען שהחולשה היא לא מהתרופות ואני צריך להמשיך עם האביליפיי לצורך הרגעת החרדה (כמובן שגם פה יש ספק האם זה בכלל עוזר). אבל הייתי רוצה לשמוע עוד דיעה. סליחה על האריכות ותודה מראש.פתח בחלון חדש-
המצב רק מחמיר
חולה OCD 17/11/2014 | 17:56אם עד כה הבעיה שלי הייתה העייפות הכרונית הרי שעכשיו המצב הרבה יותר מורכב. בנוסף לכל הצרות אבא שלי נפטר היום אחרי מחלה ממושכת. אני מבין שגם אצל אדם בריא אירוע כזה יכול לגרום לתופעות נפשיות כמו חרדה ודיכאון, אבל לא זאת הבעיה פה. אבא שלי היה מאושפז כבר שלוש שנים במוסד מיוחד והתרגלתי לחיות בלי אבא אבל מאז שאתמול נודע לי שהוא במצב קריטי מציפות אותי חרדות בקשר לתגובות שלי למה שקורה. ברגע שנאמר לי שאבא שלי במצב קריטי התחלתי לפחד מתי יודיעו לי שהוא נפטר, חרדה מעצם ההודעה. אחרי שאת ההודעה עצמה קיבלתי יחסית רגוע כולי בחרדה איך אעביר את הזמן בשבעה (אני חרדי ומקפיד על כל המנהגים ויש תחושה שהזמן לא זז ואין משהו שאפשר להתעסק בו, אותה תחושה שהייתה לי כשהייתי מאושפז במיון פסיכיאטרי ולא היה לי איך להעביר את הזמן). ואז שוב חוזרת החרדה מעצם החרדה והחרדה שהמצב שלי מחמיר. בנוסף אני מפחד להישאר לבד בחדר, כמו שכבר היה אצלי כשהתאשפזתי. אני לוקח כבר ארבע תרופות, ולמרות זאת חזרו לי כל התסמינים של ה-OCD והחרדה, כאילו שהתרופות לא עושות כלום. אם אגש למיון פסיכיאטרי מקסימום יתנו לי תרופות יותר חזקות, שבטח גם לא יעזרו ורק יגרמו תופעות לוואי בלתי נסבלות. מה עושים ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/11/2014 | 14:01לחולה OCD שלום, ראשית הרשה לי להשתתף בצערך. למרות שאביך היה מאושפז שלוש שנים זה בכל זאת דבר סופי שאין אחריו דבר. אין ספק שהחרדות כרגע קשורות בכך. כמי שסובל מOCD מאוד אופייני שקשה לך כאשר אתה באפס מעשה. כל מה שאני יכולה לאחל לך זה שלא תדע עוד צער. לעצם השאלה שלך לא הייתי פונה לחדר מיון ולכל היותר תיקח עוד קלונקס או כדור הרגעה אחר. אשר לאביליפיי, ראשית טוב לקחת אותו בלילה ואז כל תופעות הלוואי עוברות בשינה. אני לא נתקלתי בתלונה שהוא גורם לחולשה. הוא גורם לאוגמנטציה מאוד חזקה של האפקט האנטי-דיכאוני של תרופות נוגדות דיכאון. הוא בהחלט לא אנטי-חרדתי. במידה והמצב שלך לא ישתפר, הייתי שוקלת החלפת ויאפקס בפבוקסיל 300 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פרוזק ועצבנות (לת)
מירב 20/11/2014 | 09:39שלום התחלתי ליטול פרוזק במינון של 40 וחשה מאוד מאוד עצבנית לוקחת גם לוריון להרגעה מתי תופעה זו חולפת? או שזו תופעה של הפרוזק תודה מראש.פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד