פורום פסיכיאטריה - עמוד 982
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
ואיפקס זמן השפעה מיכל 11/11/2014 | 14:51שלום ד"ר, אני סובלת מחרדות קשות. מנסה כעת את התרופה ואיפקס. לקחתי 12 יום 75 מ"ג וכבר ארבעה ימים לוקחת 150 מ"ג. תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש שינוי? בינתיים אני לא מרגישה אפילו שיפור קל תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 22:04למיכל שלום, הויאפקס היא תרופה יעילה נגד דיכאון. היא פחות אפקטיבית נגד חרדה. בכל מקרה הייתי מעלה את המינון ל225 מ"ג ומחכה כשלושה שבועות ורק במידה ולא יחול שיפור, מחליפה את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
פגיעה בתפקוד מיני,עקב נטילת ויפאקס XR. טל 11/11/2014 | 14:37שלום רב, אני לוקח ויפאקס XR במינון 150מ"ג כנגד חרדה ודיכאון מזה כ-5 חודשים. ישנה פגיעה בתיפקוד המיני,שמתבטאת בחוסר יכולת לחוות אורגזמה+שפיכה מהירה. מה עושים,אני מיואש? האם הקטנת המינון ו/או העלתו - יכולה להעלים תופעות לוואי אילו? תודה.פתח בחלון חדש
שכחתי לציין:+איבוד ליבידו.!טל 11/11/2014 | 16:06פרט נוסף בנושא.
מקפיץטל 11/11/2014 | 20:05מקפיץ
ההקפצה מיותרת היא עונה לםי הסדר מלמטה למעלהככ 11/11/2014 | 20:44עע
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 22:01לטל שלום, 1. ניתן להוסיף או ויאגרה או סיאליס. 2. להחליף את התרופה. במקרה זה הייתי ממליצה על ניסיון עם סימבלטה. 3. הורדת המינון יהפוך את הטיפול ללא אפקטיבי ואני בספק שישפר את תופעות הלוואי. בברכה, דר' קרני רובין
הלידול שילוב ומינון זיוה 01/11/2014 | 08:58שלום דר לאחר נסיונות קושלים לשנות לביתי תרופות להפחתת מחשבות הרדיפה הגעתי למסקנה שנישאר עם ההלידול22 וחצי מ"ג וזה הרע במיעוטו. היא בת 30 מאוד שמנה מאז התרופות. שאלתי היא האם יש טעם להוסיף עוד בהלידול? עד כמה מותר כמו כן היא בולעת ציפרלקס למחשבות כפיתיות כ40 מג ביום יש לך רעיון לשילוב אולי עם עוד משהו? האביליפיי והסוליאן לא עזרו בכלל אלא החמירו את המצב תודה זיוהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 21:20לזיוה שלום, האם את בטוחה שביתך מקבלת 22.5 מ"ג הלידול? או שמה התכוונת ל2.5 מ"ג? 22.5 מ"ג הינו מינון מאוד גבוה אשר היום לא מקובל לתת אותו וודאי לא באופן כרוני. כמובן שאין לעלות על 22.5 מ"ג. בדרך כלל כיום המינון הוא 10-15 מ"ג. אשר לציפרלקס כיום יש איסור לתת מינון כל כך גבוה והמינון המקסימלי הוא 20 מ"ג. במידה והיא זקוקה למינונים כאלה כדי להרגיע את הOCD הייתי מחליפה אותו לפבוקסיל או לפרוזק (פלוטין). בברכה, דר' קרני רובין
מינוןזיוה 12/11/2014 | 21:18לצערי אני לא טועה במינונים אלה המינונים שבמרפאת הנפש התאימו לה והלוואי שהיה עוזר היא רדופה מאוד ומרגישה גם פיזית רע מאוד האם ההמלצה לשלב עם הציפרלקס את הפרוזק או הפבוקסיל? אם חל איסור למה נותנים ככה תרופות? תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 20:15לזיוה שלום, 1. לא הייתי ממליצה להעלות את מינון ההלידול. 2. הייתי ממליצה להעביר אותה לפבוקסיל ולא לשלב את הפבוקסיל עם הציפרלקס. פבוקסיל 200-300 מ"ג היא תרופה יעילה מאוד נגד מצבים כפיתיים. 3. אינני יכולה לענות למה נותנים ככה. בברכה, דר' קרני רובין
עזרה באופן בהול בבקשה!!! שרית 03/11/2014 | 19:36שלום רב, אודה לעזרתכם בנושא. אח שלי [בן 19] פנה על דעת עצמו לבית חולים פסיכיאטרי ע"מ להתאשפז כי חשב שיוכל לקבל בזכות זה קצבת נכות מביטוח לאומי ויוכל לקבל כסף. (לאחר שלא מצא עבודה באף מקום ולא גוייס לצה"ל מסיבות לא ברורות, היה חייב למצוא דרך כלשהי לכלכל את עצמו לפחות באופן זמני ובייאושו הרב עשה את הצעד הזה) כמובן שלא סיפר לאף אחד על המעשה הנורא הזה, וכשהגיע לשם עבר אבחון קצר ונכנס לבידוד למשך 14 יום. יש לציין כי אחי אינו בעל עבר פלילי או איש אלים עם עבירות סמים וכו'. ילד טוב מבית טוב שבסך הכל מיואש והלך לאיבוד עקב המון דברים שעבר. במהלך האישפוז, הוא הועמס בכדורים ובתרופות שאינם ידועים לנו מהם. הילד כרגע נמצא במצב גמור! שוחרר הביתה לאחר כחודש וחצי ימים בטענה שהוא בריא לחלוטין. בשחרור הוא קיבל כדורים, כמובן שהפסקנו לו אותם באופן מיידי. מילד שמח וחי הוא הפך לילד "מת מהלך" , הוא אפטי, בקושי מדבר ומלמל מילים לא ברורות. מאוד עייף ובוכה הרבה. לא יודע להסביר מה קרה לו בבית החולים, אך מודע למצב שקורה סביבו ומודע לטעות הנוראית שעשה ומתנצל בלי סוף על כך. כבר מעל ל 3 ימים שהוא לא מוכן לאכול דבר, הוא שותה רק מים. היום פנינו בייאוש רב לרופאת המשפחה ששלחה אותנו בחזרה לבית חולים שממנו הוא שוחרר, אך אנו המשפחה וגם אחי סרבנו בתוקף לחזור לשם עקב המון סתירות וחוסר ידע בנעשה. אין ספק שהוא נמצא בטראומה פיזית ונפשית ממה שעבר שם. *מצנעת הפרט אשמור כרגע על שם המקום באופן חסוי,מאחר ובהמשך אנו מגישים תביעה משפטית* לבסוף הרופאת משפחה שלחה אותנו מחר בבוקר לבית החולים בעיר, למחלקה הפסיכאטרית לקבלת טיפול רפואי . כמובן שכל זה בתקווה ויקבלו אותנו שם ולא יחזירו אותנו לבית החולים שממנו הוא השתחרר. לשאלתי : 1. האם יש מצב כזה או אחר שברגע שאחי מגיע לבית החולים בעיר לקבלת טיפול במח' הפסיכאטרית והם אינם מוכנים לקבל אותו , אלא מפנים אותו בחזרה לבית חולים הקודם שהיה בו והחל טיפול , במידה ואנו מסרבים - האם קיים סיכוי כזה או אחר שישלחו מישהו מטעם בית החולים שיקח אותו בכוח ? יש לציין כי אינו אלים ולא מופרע או מסוכן לסביבה או לעצמו ולהפך - הוא במצב רדום במלוא מובן המילה!!! 2. האם ניתן לבצע סוג של שטיפת קיבה/כל דבר כזה או אחר ע"מ להוציא ממנו את כל הרעלים והתרופות שהחדירו בו במהלך כל החודש וחצי חודשיים?? 3. האם יש טיפול בבית חולים בעיר שניתן לבצע ע"מ לייצב את מצבו? מצבו כרגע רעידות בגוף, בכי, ריר מהפה, דיבור לא ברור, חוסר חשק לאכול , לא מצליח להירדם , מוציא קולות ומתנהג ממש כמו תינוק . יש לציין כי כבר לפני 4 ימים הוא שוחרר מהבית חולים הפסיכאטרי הקודם וכי מאז הפסיק את התרופות ושוחרר הביתה במצב גרוע מאוד!!! הבן אדם נכנס בריא - מטיפשותו ומייאושו ע"מ לקבל אחוזי נכות , ויצא חולה ברמות שהרופאים פשוט נבהלים מאיך שהוא נראה ואנו כמשפחה לא מכירים אותו ככה. אחי היה ספורטאי,בריא וחזק .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 21:54לשרית שלום, 1. בהחלט ייתכן מצב שבו לא יסכימו לקבל אותו לבית החולים שבעיר ושימליצו על אישפוז בבית חולים הראשון. 2. ראשית אדגיש לא מפסיקים תרופות פסיכיאטריות בבת אחת. שנית, מרבית התרופות הפסיכיאטריות נעלמות מהגוף תוך כשבוע. מבלי לדעת אילו תרופות קיבל קשה לומר בוודאות עד מתי. אין מה לשתוף את הקיבה מאחר והתרופות הן לא בקיבה והגוף "שוטף" אותן בהדרגה. במידה וקיבל זריקות ארוכות טווח זה עשוי לקחת יותר זמן ואז וודאי שחבל שהפסקתם לו את התרופות נגד תופעות הלוואי. 3. כל מה שאת מתארת זה תוצאה של הפסקה של התרופות מהיום למחר. אני קצת בספק שהוא נכנס בריא לבית החולים. לא מאשפזים למשך חודש וחצי אדם שרק רוצה לקבל אחוזי נכות. בתקווה שיחזור להיות ספורטאי בריא וחזק, דר' קרני רובין
תגובה לד"ר קרני רוביןשרית 11/11/2014 | 20:40ד"ר קרני היקר שלום, אני מסכימה איתך שהוא לא נכנס בריא, הוא היה בדיכאון עמוק מאוד עקב דחייה מהצבא, אי מציאת עבודה ובכלל לא מצא את עצמו. נכון לעכשיו, הוא מאושפז בבית חולים הראשון. לאחר שלקחנו אותו למיון בגלל התופעות לוואי הקשות, לא ידענו שהפסקת הכדורים במכה יגרמו לתופעות כאלו קשות. מיד הוא קיבל אישפוז כפוי, נכון לעכשיו - הוא מרגיש יותר טוב, תופעות הלוואי נעלמו, ונראה חיצונית טוב. אני מקווה שבקרוב מאוד הוא ישוחרר. שאלתי היא: האם אחרי שישוחרר, אפשר בהדרגה לבצע הפסקת כדורים תחת פיקוח רפואי? במידה וכן, אתה מכיר מקום/מוסד רפואי חוץ מהמקום שבו הוא מאושפז כרגע, שאפשר להגיע אליו ולהיגמל מהכדורים האלו ? תודה על תגובתך, יום טוב שרית
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:58לשרית שלום, איני יודעת ממה אחיך סובל, ולדאבוני גם את אינך יודעת. הייתי ממליצה כי תפני לרופא שטיפל בו ותבקשי לדעת כיצד איבחנו אותו. בדרך כלל מדובר במחלות כרוניות. כפי שקשה לאחיך להשלים עם זה, גם לך קשה. יחד עם האמור חשוב להבין איפה הדברים עומדים בכדי שלא תגרמי לנזק נוסף. בדרך כלל עדיף להשאיר את הכדורים למשך זמן מה אם לא לאורך שנים. תביני שרית, שעדיף להיות בריא עם כדורים מאשר חולה בלי כדורים. במידה ותדעי ממה סובל אחיך אוכל לייעץ לך יותר. בברכה, דר' קרני רובין
פריזמה אדוה 08/11/2014 | 23:31התחלתי טיפול תרופתי בפריזמה עקב חרדות ולאחר שישה שבועות שבהן לא הורגש שיפור הרופא המליץ לעלות מינון ל-40 מ״ל עברו עשרה ימים מאז שעליתי במינון ועדיין אין שיפור האם התרופה לא מתאימה לי? או שכדי לחכות?פתח בחלון חדש
מישהו??אדוה 10/11/2014 | 20:46???
הרופאה כבר לא פה ;((עצוב 10/11/2014 | 21:02אפילו שהרופאה עוזבת את הפורום עצוב,
תשובהר.צ. 11/11/2014 | 01:41שלום, מוקדם עדיין לקבל השפעה של ההעלאה. יש להמתין חודש וחצי נוספים לפני שמחליטים על המשך בטיפול. המשך יכול להיות העלאה נוספת בכדור ל60 מ''ג , מאחר ולכל חולה יש מינון מסוים שעבורו הכדור מתחיל להשפיע ולא מפסיקים כדור עד שממצים את המינון המקסימלי, אם צריך.
חרדה נוראיתאדוה 13/11/2014 | 17:13מהצוהורים אני בחרדה נוראית.... מנסה להרגיע את עצמי, אין לי כדור להרגעה אני נורא חוששת שהטיפול שהתחלתי בפרוזק לא מתאים לי ושוב גם פוחדת להחליף לא יודעת מה לעשות הפסיכיאטר אומר שבלי טיפול cbt יקח יותר זמן לכדור לעבוד אבל הכדור אפילו לא מרגיע קצת אוףףףף מה לעשות?
יתכן חדשות טובותר.צ. 14/11/2014 | 04:35שלום, יתכן שהכדור מתחיל לעבוד. כדאי מאוד להוסיף כדור הרגעה כמו קסנקס.
תודה רבהאדוה 14/11/2014 | 07:46ר.צ תבורך על העזרה שלך
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:46לאדוה שלום, הייתי מחכה לפחות שלושה שבועות על 40 מ"ג ואז שוקלת לעלות את המינון ל50 או 60 מ"ג. את חייבת לזכור שלפני שיפור יש הרבה פעמים החרפה. ההחרפה הזו מרמזת שתוך זמן קצר יופיע השיפור. לא הייתי מחליפה בשלב זה את הכדור מאחר ואת מרבית הסבל כבר עברת. בהחלט אפשר לשלב כדור הרגעה כמו קסנגיס (אלפרוליד), לוריבן או קלונקס. לא צריך לפחד שמא תתמכרי. בשלב שבו תרגישי יותר טוב בטוחתני שבעצמך תתחילי להוריד את המינון. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:47לעצוב שלום, הרופאה איננה עוזבת את הפורום היא סתם הייתה בחופש. בברכה, דר' קרני רובין
אגרנות כפייתית אילנית 10/11/2014 | 21:54ד"ר קרני רובין שלום, אבא שלי בן 77 סובל מאגרנות כפייתית. כל השנים זה היה אך כל עוד אמא שלי היתה בחיים זה היה בשליטה. אמי נפטרה לפני 6 שנים ומאז הבית ניראה נורא, יותר נכון לא ניראה בית. מרוב עומס החפצים שנאספים לתוך הבית אז רואים חפצים ולא שום דבר אחר. ניסיתי לדבר על ליבו במהלך השנים וזה לא עזר. הבטיח תמיד שיטפל בעניין וזה לא קרה ואף החמיר. מזה כשנתיים אני לא מדברת איתו על הנושא כי זה מאד מציק לו, והוא גם לא מאפשר לי להיכנס לתוך הבית. הוא בא לבקר אותי אבל אני לא מבקרת אותו כי הוא לא מאפשר. אני חוששת מאד לבריאותו. יש לו אח שסבל מאותה בעיה ובריאותו נפגעה כתוצאה מכך. רוצה לציין שאבי עסוק רוב היום מחוץ לבית ונמצא אצל בת זוג שניפגש איתה חלק גדול מהזמן. הוא עצמאי לחלוטין, נוהג, מטייל ומתפקד מצויין. המצב של האגרנות מדאיג אותי. אודה לך אם תוכלי לייעץ לי איך להתמודד עם הנושא או איך לעזור לאבא שלי.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:29לאילנית שלום, לא ניתן לעזור למי שלא רוצה שיעזרו לו. אני סבורה שברור לך שיש לו OCD של אגרנות. דווקא OCD זה מאוד עקשן לגבי תגובה לטיפול. הטיפול הוא כמובן בSSRI'S במינון גבוה וטיפול התנהגותי. לא ניתן להכריח בן אדם לקבל טיפול. לדעתי את עושה טוב שהפסקת לדבר איתו על הנושא. אני בספק שהדבר מסכן אותו מאחר והוא נמצא רוב הזמן מחוץ לבית ואצל בת זוג. והיה כי המצב יגיע לכדי כך שלא יהיה ניתן להשאירו לבד, הסיפור הוא שונה. בברכה, דר' קרני רובין
הוספת כדור מחזק מודאג 10/11/2014 | 19:51שלום דוקטור האם הוספת בונסרין 30 מ"ג יכולה להיות מקובלת כתוספת ללוסטרל 250 מ"ג? אני יודע שלוסטרל 250 מ"ג אסור אבל אני מפחד שהבונסרין איתו יכול לגרום לסינדרום סרטונין. ולגבי לוסטרל . אם עד כה לקחתי רק את המקור . ואני עוד מחכה לשיפור מהכדור. יש אפשרות לעבור לגנריקה בשם סרטרליין? או סרנדה? מה עדיף מביניהם לפי הידע שלך על החומר בגנריקות האלה לעומת המקור לוסטרל? אני שואל כי יש גנריקות שהם זבל כמו אסטו תודה ערב טובפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:24למודאג שלום, אכן אסור לקחת יותר מ200 מ"ג לוסטרל ובמידה שיש צורך בכך הייתי עוברת לפבוקסיל שבו ניתן בהחלט לעלות עד 300 מ"ג. הגנריקה סרטרליין היא מצויינת. לא פירטת ממה אתה סובל, כך שקשה לי להביע דעה על מחזק. אינני סבורה שהוספת בונסרין עשויה לגרום לתסתונת סרוטונרגית. כמו שאמרתי לדעתי אין לתת לוסטרל 250 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
טריפטופאן סתיו 10/11/2014 | 15:20שלום , רציתי לשאול בנוגע לתוסף טריפטופאן . האם הוא בטוח לשימוש ? ואם הוא צריך מרשם רופא?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:18לסתיו שלום, לגבי הבטיחות, בשנת 1989 אירעה הרעלה המונית בארצות הברית, בעקבות שימוש בתוסף מזון יפני בשם אל טריפטופן. בהרעלה נפגעו כ-5,000 איש שלקו ב-EMS, מחלת עצבים נדירה. כתוצאה מהמחלה מתו 37 אנשים לפחות ולפחות 1,500 אנשים הפכו נכים לצמיתות. שיווק התוסף הופסק בארצות הברית ובארצות נוספות, בהן גם ישראל. החל משנת 2002 התירו הרשויות בארצות הברית לשווק תוסף זה, זאת בעקבות בדיקה שערך ה-FDA אשר קבע כי הבעיה נבעה כתוצאה מתנאי ייצור לקויים במפעל ספציפי. נכון לאוקטובר 2004 הוא עדיין אסור בשיווק בישראל. דרוש מרשם רופא אך לא ניתן לקבל את החומצה בארץ. בברכה, דר' קרני רובין
עמידות לתרופות - חסר אונים שרוני 22/10/2014 | 22:03ד"ר קרני היקרה שלום, טופלתי בעבר בתרופות ממשפחת הSSRI בתחילה תרופה ציפרמיל 20 מ"ג עזרה לי מאוד למשך שנתיים, לאחר הפסקה של התרופה חטפתי גל חרדה ודיכאון הציפרמיל לא עזר ,ניסיתי ציפרלקס ,לוסטרל,סרוקסט פרוזק סימבלטה ועוד תרופות , אפקסור, שלא עזרו, לפני כ7 שנים עברתי למרוניל במינונים של 150 מ"ג וכיום אני ב200 מ"ג ,עדיין לא מרגיש טוב ,אך בשל החשש ממעבר לתרופה אחרת (תופעות הלוואי) נשארתי במרוניל ומנסה למצות את התרופה ל 225 מ"ג ,בעליית המינון אני מרגיש גרוע ,אי שקט, מתח, לא רגוע, מצב רוח ירוד , 1. מה המלצת הרופאה ?האם נגזר עליי לסבול כל חיי?פתח בחלון חדש
אולי נזעי חשמל יכול לעזוראני 23/10/2014 | 14:52תנסה
ניסית בנזודיאזפינים?אני 23/10/2014 | 14:55כמו לוריוון או ואליום או קלונקס או אנטיפסיכוטים כמו סרקוול או זיפרקסה שיכולים להיות חיזוק לנוגדי דיכאון
בנזודיאזפיניםשרון 23/10/2014 | 20:28תודה על העיצות, לקחתי קזנקס מידי פעם אך לא בקביעות מחשש להתמכרות, לא ניסיתי חיזוק של סרקוול ריספרדל זיפרקסה למה שאקח את הכדורים המיועדים לסובלים מפסיכוזה,כגון סכיזופרניה. נזעי חשמל- איך? צריך להתאשפז בשביל זה לא? אשמח לקבל התייחסותה של ד"ר קרני
לא חייב להתאשפז אפשרי אשפוז יוםאני 23/10/2014 | 21:05אתה בא פעמיים בשבוע ועושים לך
ונזעי חשמל מתאים לדכאוןאני 23/10/2014 | 21:18ולא ממש לחרדה
נותנים אנטי פסיכוטיםאני 24/10/2014 | 01:12למקרים של חרדה שלא הגיבו לכדורים ממשפחת ssri snri לעיתים כתגבור ולעיתים במקום יש לחלקם השפעה מרגיעה כמו זיפרקסה וסרקוול במינון נמוך יותר כמובן מאשר מקבלים מי שיש לו פסיכוזה
שילובים-ר.צ. 25/10/2014 | 01:38שרון שלום, מדבריך עולה, כי ניסית מספר תרופות, אך ללא שילובים של 2 תרופות או אף יותר. המשמעות הנה, שההגדרה של מצבך איננה 'עמידות לתרופות'. אין ספק שכדאי להתמקד בכיוון הזה לאור ניסיונם של רבים כמוך ששילוב של תרופות הוציא אותם מהדיכאון. בהצלחה
עמידות לתרופותשרון 25/10/2014 | 20:36לאני ור.צ תודה על העיצות, עד היום טופלתי ע"י פסיכאטרים פרטיים , אם אני פונה לפסיכאטר שמקבל דרך שירותי בריאות כללית, ומשלם דמי השתתפות של 120 ₪ ,האם יכולה להיות בעיה שמקום העבודה שלי יגלה זאת למרות הסודיות הרפואית שהרופא מחויב? , האם יש לכם פסיכאטר\ית שאתם ממליצים? אני מרגיש פשוט שנימאס לי לחיות, אודה לקבלת עזרה.
תשובהר.צ. 25/10/2014 | 22:01ממש אין ממה לחשוש מאחר וחלה סודיות רפואית על הביקור ובנוסף הוא לא נרשם בתיקך בקופה אלא ממש כמו ביקור פרטי שלא דרך שרותי בריאות כללית. אני באופן אישי לא חושש מרישום בתיק בקופ''ח של התרופות שלי. לחשוש מעניין זה זו גישה מיושנת ולא מתאימה לימינו. אין לי המלצה על רופא מסוים, אבל נסה לבדוק באינטרנט לגבי הרופאים שניתן לגשת אליהם באזורך. בהצלחה
לשרון ולשאר המגיבים בפורוםג'ון דו 26/10/2014 | 20:26שימו לב שתשובותיו של המכנה את עצמו "אני" אינן מקצועיות, אין לקחת אותן כהמלצה ו/או בתור חלופה לייעוץ רפואי.
נכון אניניב 27/10/2014 | 10:22אני מנסה לעזור אבל זה דיי מעיק כי הרבה מתשובותיו לא נכונות לצערי רק ר.צ עוזר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 21:08לשרוני שלום, 1. לא כתבת באיזה מינונים טופלת ואת משך הזמן אשר נטלת את המינון הגבוה ביותר. לדוגמא: כמה סימבלטה קיבלת? במשך כמה זמן קיבלת תרופה זו? 2. לא נגזר עלייך לסבול. זה שאתה מרגיש לא טוב לאחר העלאת המינון ייתכן ומעיד על כך שזה מינון יותר אפקטיבי וכי בעוד מספר שבועות תרגיש יותר טוב. 3. במידה ולא תרגיש יותר טוב, אני כן הייתי משחלפת את התרופה לאחת מהתרופות שלא עזרו לך, לדוגמא לסימבלטה, במינון מקסימלי ואם זו לא תעזור, משלבת את התרופה עם מינון נמוך של אבילפיי שהוא מתגבר יעיל של התרופה הנוגדת דיכאון. 4. חשוב שתבדוק את תפקוד בלוטת התריס. 5. במקביל, הייתי ממליצה כי תתחיל טיפול התנהגותי-קוגניטיבי שהוא מאוד יעיל בהתקפי חרדה. בברכה, דר' קרני רובין
חרדה ודיכאון מתמשכיםשרון 10/11/2014 | 20:21ד"ר קרני שלום, ראשית, תודה רבה על ההתייחסות וההמלצות, 1.סימבלטה - 60 מ"ג לחודשיים שלושה. 2. המינון הגבוה של מרוניל 200 מ"ג עשה לי מאוד רע ולכן ירדתי ל150 מ"ג במשך כשבועיים הרגשתי טוב , אתמול בלילה היינו באירוע משפחתי אפילו רקדתי משמחה.והיום שוב נפילה מצב רוח ירוד ללא תיאבון, מתוח, לא רגוע, מזיע. האם בכל זאת לנסות לעלות שוב ? 3.בלוטת התריס תקינה . 4. טיפול פסיכולוגי- לצערי הייתי אצל מספר פסיכולוגיות ואף טופלתי בcbt ללא הטבה. בברכה, שרון.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:12לשרון שלום, כאשר עולים במינון והעלייה גורמת להחמרה, זה אומר שהעלייה הייתה דרושה וכי תוך זמן קצר יופיע גם השיפור. אין אנפרניל 200 מ"ג. הכדורים הם של 75 מ"ג ולכן אכן מדובר באנפרניל 225 מ"ג. מאחר ואת על כדור זה הייתי מנסה לעלות ל225 מ"ג ולחזיק מעמד את השבוע שבועיים הראשונים הבעיתיים. במידה וזה לא יועיל היית חוזרת לסימבלטה ומעלה את המינון ל90 מ"ג ואף ל120 מ"ג במידת הצורך. לדעתי מאחר ולא מיצית את הטיפול בכדור זה, הניסיון כדאי. במידה ו120 מ"ג לא יעזרו, דבר שאני די בספק ניתן תמיד לספר אביליפיי 2.5 מ"ג כמתגבר של התרופה הנוגד את הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
אגרנו כפייתית אילנית 09/11/2014 | 15:25ד"ר קרני רובין שלום, אבא שלי בן 77 סובל מאגרנות כפייתית. כל השנים זה היה אך כל עוד אמא שלי היתה בחיים זה היה בשליטה. אמי נפטרה לפני 6 שנים ומאז הבית ניראה נורא, יותר נכון לא ניראה בית. מרוב עומס החפצים שנאספים לתוך הבית אז רואים חפצים ולא שום דבר אחר. ניסיתי לדבר על ליבו במהלך השנים וזה לא עזר. הבטיח תמיד שיטפל בעניין וזה לא קרה ואף החמיר. מזה כשנתיים אני לא מדברת איתו על הנושא כי זה מאד מציק לו, והוא גם לא מאפשר לי להיכנס לתוך הבית. הוא בא לבקר אותי אבל אני לא מבקרת אותו כי הוא לא מאפשר. אני חוששת מאד לבריאותו. יש לו אח שסבל מאותה בעיה ובריאותו נפגעה כתוצאה מכך. רוצה לציין שאבי עסוק רוב היום מחוץ לבית ונמצא אצל בת זוג שניפגש איתה חלק גדול מהזמן. הוא עצמאי לחלוטין, נוהג, מטייל ומתפקד מצויין. המצב של האגרנות מדאיג אותי. אודה לך אם תוכלי לייעץ לי איך להתמודד עם הנושא או איך לעזור לאבא שלי.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 18:56לאילנית שלום, לא ניתן לעזור למי שלא רוצה שיעזרו לו. אני סבורה שברור לך שיש לו OCD של אגרנות. דווקא OCD זה מאוד עקשן לגבי תגובה לטיפול. הטיפול הוא כמובן בSSRI'S במינון גבוה וטיפול התנהגותי. לא ניתן להכריח בן אדם לקבל טיפול. לדעתי את עושה טוב שהפסקת לדבר איתו על הנושא. אני בספק שהדבר מסכן אותו מאחר והוא נמצא רוב הזמן מחוץ לבית ואצל בת זוג. והיה כי המצב יגיע לכדי כך שלא יהיה ניתן להשאירו לבד, הסיפור הוא שונה. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד